Dodaj do ulubionych

Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p...

• watpo Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p.. 09.04.07, 20:30
      BOJĄ SIĘ CHŁPOCZYKI KACZYŃSKIEGO,
      BOJĄ SIĘ, BO SIE BOJĄ, ZERO TUPETU, BO ICH PAN KURSKI
      Z...BIE ZARA I ZAMNKĄ SIĘ. ENTELEGENCJA ROBI W PORY.
    • o90 po co to to istnieje 09.04.07, 20:34
      wiedza tyle co nic
      robia dokument ale nie wiedza
      startuja w wyborach to nie wygrywaja

generalnie wszystko na nie ale nawet w tym nie sa dobrzy
      • babette666 Re: po co to to istnieje 09.04.07, 20:38
        ogladac od czasu do czasu tv,sluchac radia jeszcze nikomu nie
        zaszkodzilo, "Neewsweek" wyolbrzymilo afere, jak to gazeta wiec
        odwalic sie prymitywy od PO, jak macie szczekaczki pisiorkowe uczulenie na
        Tuska to kupic sobie podobizne Rydzyka waszego Ojca Sekciarza i won do Torunia
        bo w piernik torunski zamienie,
        • dobiczek Re: po co to to istnieje 09.04.07, 20:50
          no jasne POpychadla maja sluszne poglady.
          powielanie tych samych wypowiedzi swiadczy o stalosci pogladów.Ale twoj donald
          midas tusk nie wie co to znaczy , bo przeprosi , zaprzeczy , odszczega byle by
          tylko trwac , trwac ,trwac
    • artur74 To już po PO? Kto wyniesie ich sztandar? 09.04.07, 20:57
      Oj Donaldzie, Twoja partia staje się żałosna a najgorsze, że nawet nie zauważają jak bardzo dają sobą manipulować. Oj czyści się pole pod wielki powrót Olka i Włodka a naród nasz ukochany czcił będzie ponownie niekoronowaną parę rządzących Nam miłościwie mości Kwaśniewskich ze świtą...

• babette666 Kwasniewski jeden zrobil wiecej niz Kaczory 2 09.04.07, 20:59

• babette666 PiS zdycha i zieje jadem jak smok wawelski 09.04.07, 21:00

• kos1981 Twój idol najwięcej zrobił - pod siebie. 09.04.07, 21:21
            • babette666 dzieki mojemu idolowi wiele prawdy 09.04.07, 21:33
              wyszlo na jaw, dzieki PO kaczynszczyzna nie bedzie przy sterach 10 lat, a to
              jest praca opozycji
              pl.wikipedia.org/wiki/Opozycja_%28polityka%29
              • kos1981 Zakładasz że wyborcy zgłupieją?możesz się zawieść 09.04.07, 21:43
                • babette666 Re: Zakładasz że wyborcy zgłupieją?możesz się zaw 09.04.07, 21:51
                  czy uwazasz ze 31% wyborcow z 40 mln Panstwa to sa wyborcy???czy szydercy z
                  demokracji???? no ale PiSowi zwisa i powiewa flaga polska i orzel w koronie,
                  najwazniejsze €€€€€€€€€€€€ dac Unii 3 mld/rok a zakasowac 62mld€/5 lat, no a
                  potem wypiac d...na Unie, to jest demokracja à la Kaczynszczyzna!!!Nie wstyd ci
                  przyznawac sie ze glosowales na to gowno????
                  • prphts Re: Zakładasz że wyborcy zgłupieją?możesz się zaw 09.04.07, 21:58
                    babette666 napisała:

> czy uwazasz ze 31%

spoko spoko egzorcysta już jedzie
                  • kos1981 ho.co za słownictwo..czyli co większość się myli ? 09.04.07, 22:00
                    uważaj bo wpędzisz się w chorobę z której ciężko wyjść. ale ja cię rozumiem
                    10 lat ,,prezydentury,, magistra też tak ciężko przeżywałem.
                    • ready4freddy Re: ho.co za słownictwo..czyli co większość się m 09.04.07, 23:13
                      pociesz sie, ze 10 lat _R_ezydentury (bez "p") tow. doktora-leninisty nie bedziesz mial okazji przezywac. pieciolatka i chwatit'. tak swoja droga to jednak przygnebiajace.. rodacy na emigracji w UE - czy zdajecie sobie sprawe, ze z naszych podatkow oplacamy "sukcesy" PiSiakow, o ktorych tak ochoczo opowiada tow. Jaroslaw?
        • babette666 dupiczek po co zapierasz sie ze nie jestes glupia 09.04.07, 21:01

• relisys1 to babette666 09.04.07, 21:16
            battery change
            ^
            babette666 napisała:

>
            • babette666 Re: to babette666 09.04.07, 21:28
              relisys1 napisała:

> battery change
              > ^
              > babette666 napisała:
              > -----------------------------

nie moge "chargeur est plat" rece opadaja jak sie takie glupoty czyta, nie chce
              sie nawet komentowac, te same wpisy miesiac temu, 2 mce temu...........
              > >
          • dobiczek Re: dupiczek po co zapierasz sie ze nie jestes gl 09.04.07, 21:18
            chcesz zamanifestowac stalosc pogladow za donalda midasa tuska?
            za pozno i tak nik mu nie uwierzy
            • babette666 Re: dupiczek po co zapierasz sie ze nie jestes gl 09.04.07, 21:25
              Donald Tusk wcale nie liczy na glosy PiSzczkow, ich propagandy i chamstwa
              kaczynszczyzny.
              Donald Tusk liczy na glosy i poparcie Polakow, a nie ptaszkow co sraja w swoje
              gniazdo, bo takie ptaszki-dupiczki co sraja we wlasne gniazdo zasluguja na
              ukrecenie lba
              • artur74 babette,lepiej leżeć w komunistycznym gó..e? 09.04.07, 21:33
                babette666 napisała:

> Donald Tusk wcale nie liczy na glosy PiSzczkow, ich propagandy i chamstwa
                > kaczynszczyzny.
                > Donald Tusk liczy na glosy i poparcie Polakow, a nie ptaszkow co sraja w swoje
                > gniazdo, bo takie ptaszki-dupiczki co sraja we wlasne gniazdo zasluguja na
                > ukrecenie lba

Czy uważasz, że lepiej sobie nadal leżeć w ciepłym, czerwono-krwistym gó..e, niż je systematycznie usuwać? Przyznaję, ścierwo wrośniete w skórę trudno usuwać bezboleśnie ale czy lepiej nadal chodzić i udawać, że dotąd wszystko było wszystko cacy i w ciągu roku dwie kaczki zniweczyły sukces ostatnich lat?
                Jaki sukces?
              • dobiczek bublette666 09.04.07, 21:37
                Przekonalas mnie. to nieprawda ze donald midas tusk nie potrafi zrobic ani
                powiedziec nic konstruktywnego. Skutecznie broni lapówkarzy , malwersantow ,
                zlodzieji ,walczy o imunitety szalbierzy by nie mogli oczyscic sie z zarzutow,
                nie chce naruszyc statusu bylych wspolpracownikow sluzb, skutecznie kupczy z
                postkomuna olechwskimi , borowskimi,kwasniewskimi , walczy o dobre imie jozia
                O . Wole byc glupi niz madry w oczach PO-plecznikow donalda midasa tuska
                • babette666 Re:no comment 09.04.07, 21:42
                  z propaganda SB nie zadawalam sie w przeszlosci to i teraz nie musze
        • artur74 No, a jak tam jego dyplom magisterski, już kupił? 09.04.07, 21:07
          Sorry, rzeczywiście zapomniałem o zataczającym się Olku na cmentarzu w Charkowie, jeżdzącym po pijaku w bagażniku limuzyn rządowych, ciekawe czy razem z Jolą już odnaleźli zagubiony dyplom ukończenia studiów???
          • babette666 Re: No, a jak tam jego dyplom magisterski, już ku 09.04.07, 21:40
            mnie osobiscie Kwasniewski ani ziebi ani grzeje, ja chce zeby Polska rzadzil
            ktos kto nie bedzie mnie osmieszal na stare lata przed calym swiatem pogladami
            z 19 wieku, zeby jak mowil kiedys Gierek (tez nie moj idol)"aby Polska rosla w
            sile a ludzie zyli dostatniej" a od siebie dodam zeby zyli godnie i dumnie.
            Wszystkie teksty kaczynszczyzny czy jednej czy drugiej sa przerobione w 85% z
            tekstow Gomulki, przesiedzialam raz caly weekend i przestudiowalam kilkanascie
            tekstow z kaczorami, 85% jota w jote. Ja nie chce zyc pod zadnym wzgledem w
            1960 r Ale nie bede sie wysilac bo ty z kategorii tych co jak kon maja klapki
            na oczach i widza tylko przed soba a nie widza z boku, a niezar z boku dzieje
            sie wiecej niz przed soba. Ciao
            • artur74 Re: No, a jak tam jego dyplom magisterski, już ku 09.04.07, 21:46
              babette666 napisała:

> mnie osobiscie Kwasniewski ani ziebi ani grzeje, ja chce zeby Polska rzadzil
              > ktos kto nie bedzie mnie osmieszal na stare lata przed calym swiatem pogladami
              > z 19 wieku, zeby jak mowil kiedys Gierek (tez nie moj idol)"aby Polska rosla w
              > sile a ludzie zyli dostatniej" a od siebie dodam zeby zyli godnie i dumnie.
              > Wszystkie teksty kaczynszczyzny czy jednej czy drugiej sa przerobione w 85% z
              > tekstow Gomulki, przesiedzialam raz caly weekend i przestudiowalam kilkanascie
              > tekstow z kaczorami, 85% jota w jote. Ja nie chce zyc pod zadnym wzgledem w
              > 1960 r Ale nie bede sie wysilac bo ty z kategorii tych co jak kon maja klapki
              > na oczach i widza tylko przed soba a nie widza z boku, a niezar z boku dzieje
              > sie wiecej niz przed soba. Ciao
              >
              Babette, szkoda, że nie zadałaś sobie trudu i nie przestudiowałaś życiorysów tych polityków, którzy w Twoich oczach Nas nie ośmieszali a może jednak znajdziesz jeszcze wolną chwilę?
              Może dojdziesz wówczas do wniosku, że to dzięki tym ludziom Polska straciła tyle czasu, który teraz tak trudno staramy się nadrobić...

• babette666 Re: No, a jak tam jego dyplom magisterski, już ku 09.04.07, 21:57
                PO nie mogla wejsc w ta koalicje zeby PIS sobie nimi nogi wycieral jak to robi
                z faszochami i SOrbona, nie jestem specem w polityce, daleko mi do tego, ale
                modlilam sie przed tv zeby w koalicje nie weszli, nikt nie zna kulis "sluzby"
                kaczynszczyzny za prezydentury za Walesy, ale ja wiem kilka rzeczy, ktore mnie
                oziebily do Kaczynszczyzny, sa rzeczy o ktorych publicznie jest lepiej nie
                mowic, nawet jak sie ma argumenty, powiem ci ze liczylam na Lecha K, 5-6 lat
                temu, potem zaczely wylazic trupy z roznych szaf i niestety jest spalony, mam
                tylko sympatie do jego zony bo to bardzo dobry czlowiek, ale niestety nie jest
                prezydentem
        • relisys1 Re: Kwasniewski jeden zrobil wiecej niz Kaczory 2 09.04.07, 21:15
          babette666, poluzuj sobie myckę, bo cie uciska i seplenic zaczynasz
          ^
          babette666 napisała:

>
          • babette666 Re: Kwasniewski jeden zrobil wiecej niz Kaczory 2 09.04.07, 21:46
            mycki nie nosze, bo dbam o wlosy, a w domu rodzinnym mnie uczono ze "oddac
            Cezarowi co Cezara" nie moge srac ogolnie na Kwasa, bo gdzies tam na Ukrainie
            skakal po drabinach, czy oklamal z dyplomem, a zapomniec kilka pozytywow, ktore
            podniosly range Polski, ty jestes krysztalowy???mozliwe, myjesz sie i pierzesz
            w "OMO" on wszystko wybiela ze jest bielsze niz biale
            • pogromca_gamonia Nielicho przysrałaś temu śmierdzielowi, Babucha! 09.04.07, 21:49
              • babette666 Re: Nielicho przysrałaś temu śmierdzielowi, Babuc 09.04.07, 22:02
                pogromca_gamonia napisała:
                ---------------------

wiesz tu nie chodzi o "przysranie" komus czy nie, ale nigdy nikt przezemnie nie
                plakal (nic mi nie wiadomo) wiec nawet wypowiadajac sie publicznie, nie mam
                zwyczaju deptac innych, bo nie z PiSzczykowa, ale szukam od 2 lat jakichs
                pozytywow w tym ich rzadzeniu, nawet w dzien oswietlam portale latarka, ale nic
                specjalnego od parole, parole, nie znajduje, wiec nie srac na przyklad jak na
                smiecia na tego Donalda bo przegral, Kwasa bo wypil itp. Jakby nie byl nic wart
                to by go nie wybrali na 2ga kadencje, nikt mi nie wmowi ze wybierala
                go "lewacka holota" az tylu komuchow nie bylo w Polsce w zlotych latach dla
                komuy 1960-1980
                >
                • pogromca_gamonia Zgoda.A poza tym: straszny jest chyba los pisielca 09.04.07, 22:06
                  no bo jak tu spojrzec w lustro wiedzac ze glosowalo sie na te szajke zawistnych i zakompleksionych
                  gnojkow? Jak szanowac kogos kto dzieli sie rzadami z bandziorami, zboczkami oraz psycholami typu
                  szalony Antos? Podstawowy problem Pisu to jego malostkowosc, oportunizm i ogolna obrzydliwosc.
                  • babette666 Re: Zgoda.A poza tym: straszny jest chyba los pis 09.04.07, 22:12

> no bo jak tu spojrzec w lustro wiedzac ze glosowalo sie na te szajke
                    zawistnych
                    > i zakompleksionych
                    > gnojkow? Jak szanowac kogos kto dzieli sie rzadami z bandziorami, zboczkami
                    ora
                    > z psycholami typu
                    > szalony Antos? Podstawowy problem Pisu to jego malostkowosc, oportunizm i
                    ogoln
                    > a obrzydliwosc.
                    --------------------------------
                    najbardziej mnie boli ta ZDRADA Kaczynszczyzny przez zawarcie tej koalicji z
                    faszochami i SORBONA, bo bledy przeszlosci najlepiej naprawic pokazaniem, ze
                    sie pozytywizuje, a oni nie biora nawet opinii publicznej pod uwage, nie licza
                    sie z nikim, chca wszystko za nic, w malzenstwie bez kompromisow konczy sie
                    rozwodem, w rozwodzeniu sie ciagle ze spoleczenstwem nigdy nie bedzie zaslubin
                  • kos1981 poważnie wierzysz w to co piszesz ?straciłeś jakąś 09.04.07, 22:13
                    dolę ? kapało i przestało ?
                    • babette666 Re: poważnie wierzysz w to co piszesz ?straciłeś 09.04.07, 22:17
                      kos1981 napisał:

> dolę ? kapało i przestało ?
                      wy w tym PiSzczykowie zyjecie w takim zaklamaniu ze juz nawet wasze marzenia
                      bierzecie za rzeczywistosc, mam jedna nadzieje, ze poza forami ludzie mysla
                      inaczej, bo przebudzenie bedziecie mieli ciezsze niz zapalenie opon mozgowych
                    • babette666 Re: poważnie wierzysz w to co piszesz ?straciłeś 09.04.07, 22:20
                      kos1981 napisał:

> dolę ? kapało i przestało ?

juz tak wasze umysly zdoktrynowali ze nie wierzysz iz istnieja jeszcze UCZCIWI
                      LUDZIE na swiecie????Powiem ci I S T N I E J A tylko trzeba chciec ich zauwazyc
                      • mentorlevicy przepraszam nie zauważyłem że jesteś damą... 09.04.07, 22:25
                        trudno mi się zgodzić z opinią że wszyscy są Cacy a PiS jest Be..
                        • pogromca_gamonia W tym cały szkopuł że... 09.04.07, 22:29
                          tak wlasnie mysla pisielce: wszyscy be a oni meczennicy wiedza lepiej. popatrz na takiego Ziobre. W
                          porzadku niby facio a jak go juz wladza podjuchciła? On naprawde mysli ze jest nietykalny i nieomylny. W
                          ciagu 1 roku zmienil sie w aroganckiego bucola z poczuciem bezkarnosci.

Czy jest ktokolwiek w pisiej wierchuszce kto by grzeszyl skromnoscia? Niestety, nie. A wszystko dzieki
                          tym dwom obrzydliwym purchawkom ktorych bardzo celnie opisuje Walesa.
                          • babette666 Re: W tym cały szkopuł że... 09.04.07, 22:37
                            Powiem ci jedna rzecz, przysiegam ci ze jest prawdziwa na 100%:
                            Ziobro à Dobro nie napisal jednego tekstu sam, nie wydal jednego polecenia
                            pisemnego sam, stara sie wypowiadac publicznie (oprocz konferencji prasowych)
                            jak najmniej bo nie ma w zanadrzu kartki, mozgiem Ziobry jest KRYZE, syn
                            komunistycznego bandziora, kuty na 4 lapy w prawie, ale tez popelnia bledy, bez
                            KRYZE Ziobro jest naprawde 0000 jak powiedzial Miller, no ale nigdy nie
                            slyszalam ani w prasie, ani w tv, ani na forach jedynej krytyki, ze komukolwiek
                            z PiSzczykowa przeszkadza, ze wice ministrem SPRAWIEDLIWOSCI jest syn bandyty,
                            ktory tez przesladowal "S" i wywalam na bruk dzialaczy "S" z sadu.
                            i tu ci wykrzycze:

M N I E T O B A R D Z O P R Z E S Z K A D Z A I B O L I
                            • pogromca_gamonia this makes sense... 09.04.07, 22:51
                              nigdy sie temu faciowi nie przyjrzalem blizej...
                          • mentorlevicy W firmie śmieciarskiej używamy lepszego języka 09.04.07, 22:38
                            polskiego od Ciebie. Kim Ty jesteś ?
                            • babette666 Re: W firmie śmieciarskiej używamy lepszego języ 09.04.07, 22:42
                              mentorlevicy napisał(a):

> polskiego od Ciebie. Kim Ty jesteś ?

CZLOWIEKIEM, a w moim wieku dziecko moge sobie pozwolic na wypaczenia w
                              wyslawianiu, tak uchronie moje serce od zawalu, a slownictwa czasami
                              rynsztokowego uzywam sie od kiedy "chodze" na fora GW, kiedys znalam ale nie
                              uzywalam, no ale wszystkiego w zyciu trzeba sprobowac, no ale coz ci bede
                              tlumaczyc i tak nie uwierzysz
                              • mentorlevicy ja odpowiadałem pogromcy gamonia a nie Tobie 09.04.07, 22:47
                                • pogromca_gamonia wracaj do zsypu, szambonurku, tam twoje miejsce. 09.04.07, 22:56
                                  • mentorlevicy po ile maryśka na blokach ? 10.04.07, 01:07
                      • dobiczek Re: poważnie wierzysz w to co piszesz ?straciłeś 09.04.07, 22:26
                        az sie od tych uczciwych roi w PO.
                        A ile jest tam obroncow ucisnionych-imunitetowych
                        • babette666 no comment!!!!! 09.04.07, 22:29
                          z SB nie zadawalam sie w przeszlosci to i teraz nie musze
                        • prphts Re: poważnie wierzysz w to co piszesz ?straciłeś 09.04.07, 22:33
                          dobiczek napisał:

> az sie od tych uczciwych roi w PO.
                          > A ile jest tam obroncow ucisnionych-imunitetowych

Grzesiu Schetyna mówi że jest uczciwy.A Donald Tusk to człowiek z zasadami.
                  • prphts Re: Zgoda.A poza tym: straszny jest chyba los pis 09.04.07, 22:16
                    pogromca_gamonia napisał:

>ogolna obrzydliwosc.

I tu się z tobą zgadzam.Nie lubię ogólnej obrzydliwości jest taka.. obrzydliwa.
            • artur74 Wymień chociaż kilka pozytywów eks-rządu... 09.04.07, 22:23
              babette666 napisała:

> mycki nie nosze, bo dbam o wlosy, a w domu rodzinnym mnie uczono ze "oddac
              > Cezarowi co Cezara" nie moge srac ogolnie na Kwasa, bo gdzies tam na Ukrainie
              > skakal po drabinach, czy oklamal z dyplomem, a zapomniec kilka pozytywow, ktore
              >
              > podniosly range Polski, ty jestes krysztalowy???

babette, jakie pozytywy???
              Czy pozytywem był znaczny wzrost sprzedaży kolorowych czasopism, typu Gala, Viva z parą prezydencką na okładce? Czy dałaś się zmanipulować niby-błyskiem bizantycznego stylu rządzenia poprzedniego prezydenta?
              Czy nie czułaś zażenowania, jak Olek z Jolą pchał się na kolana kard.Dziwisza, by przejechać się Papamobilem?
              Czy nie czułaś zażenowania, gdy na uroczystości wciągnięcia polskiej flagi w Dublinie pośród szefów państw członkowskich Olek wepchał się do samolotu Millera?
              Czy nie czułaś zażenowania, gdy prezydent RP przyjmował w swoim pałacu M.Jacksona niczym głowę innego państwa?
              Czy nie czułaś zakłopotania, jak prezydent RP spędzał swój urlop wraz z największymi polskimi przedsiębiorcami? Jakich znasz innych prezydentów demokratycznych państw spędzających swój wolny czas na rautach i bankietach u Kulczyków, Niemczyków, itp? Z wyjątkiem państw afrykańskich?
              Czy pozytywem były przyjazne kontakty Millera ze Schroederem, który okazał się przekupną marionetką interesów Gazpromu?

I najważniejszy szczegół, kto wydał rozkaz wysłanie polskich żołnierzy do Iraku??? Czy rzeczywiście trzeba było wysyłać tam polskich żołnierzy???
              Paradoksem wydaje się, że to teraz lewica podnosi głos o słuszności powstania tarczy w Polsce, czyżby coś zrozumieli?

Ty chyba nie jesteś aż tak naiwna, że uznajesz wejście Polski do NATO czy UE sukcesem SLD?

Może wymienisz mi jakiś ważny szczegół, powalający wszystko na kolana, pozytywnych osiągnięć poprzedniego rządu??? Może zafundowana Nam reforma oświaty z wprowadzeniem gimnazjum?
              Jako człowiek myślący, przeanalizuj reakcje polskich mediów w epoce rządów SLD i panowania Kwaśniewskiego z czasem obecnym, czy widzisz różnice?
              Fakt, u schyłku SLD to dzięki mediom wybrano nowy rząd ale nie do końca ten wymarzony przez polskie media...
              • pogromca_gamonia A kto nas wprowadzil do UE i NATO, marabucie? 09.04.07, 22:34
                A tak wogole to dlaczergo kaczorow nie internowali w stanie wojennym? moze z obrzydzenia?
                • artur74 gamoniu, a o takim człowieku jak Wałęsa słyszałeś? 09.04.07, 22:41

> A tak wogole to dlaczergo kaczorow nie internowali w stanie wojennym? moze z ob
                  > rzydzenia?

ja wiem, że to dzięki Jaruzelskiemu weszliśmy do NATO i UE, on to ocalił naród Polski wprowadzając stan wojenny. On to był pierwszym prezydentem RP po wojnie, on to zaprowadził w Polsce demokrację i wolność!
                  Taa, a Elvis żyje!
                  • mentorlevicy ...a wgospodarce wszystko zawdzęczamy M.Belce 09.04.07, 22:50
                    dziesięć razy dziennie można to przeczytać na forum. nowi forumowicze wezmą to
                    za aksjomat.
                    • prphts Re: ...a wgospodarce wszystko zawdzęczamy M.Belce 09.04.07, 23:02
                      Jak rządził Marek Belka to było jak za Gierka.Fajnie było..III RP była w
                      rozkwicie a pozytywne skutki będziemy odczuwać jeszcze przez 130 lat.
                  • pogromca_gamonia Wałęsa? Aaa, to ten ktorym tak gardza pisielce... 09.04.07, 22:54
                    nie twierdze ze to komuchy sa dobroczyncami. Twierdze ze kartofle, wassemany-śmassermany, kuskie,
                    edgary i inne czwole nie zrobily dla kraju NIC.
              • babette666 Re: Wymień chociaż kilka pozytywów eks-rządu... 09.04.07, 22:54

Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski podczas obchodów 25-lecia NSZZ Solidarność
                w 2005.Aleksander Kwaśniewski urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
                sprawował przez dwie kolejne kadencje od 23 grudnia 1995 do 22 grudnia 2005.

Aleksander Kwaśniewski z kanclerzem Niemiec Gerhardem Schröderem w 2000 roku.
                Wybory prezydenckie w 1995, 2000, 2005 [edytuj]
                W 1995 wystartował w wyborach prezydenckich jako kandydat SLD z
                hasłami "Wybierzmy przyszłość" i "Wspólna Polska". W drugiej turze wyborów 19
                listopada 1995 zmierzył się z prezydentem Lechem Wałęsą i uzyskał wynik 51,7%
                głosów wobec 48,3% Lecha Wałęsy. Podczas kolejnych wyborów 8 października 2000
                pod hasłem "Dom wszystkich - Polska" zdobył 53,9% głosów już w pierwszej turze.

Został zaprzysiężony 23 grudnia 1995 roku jako Prezydent Rzeczypospolitej
                Polskiej, dzień po wygaśnięciu kadencji Lecha Wałęsy. Tego samego dnia złożył
                ślubowanie jako Zwierzchnik Sił Zbrojnych w 1 Pułku Lotnictwa
                Myśliwskiego "Warszawa" w Mińsku Mazowieckim. Ponownie zaprzysiężony przed
                Zgromadzeniem Narodowym na drugą kadencję 23 grudnia 2000 roku. Tego samego
                dnia na Okręcie Muzeum ORP Błyskawica w Gdyni przyjął zwierzchnictwo nad Siłami
                Zbrojnymi RP.

W wyborach prezydenckich w 2005 roku popierał kandydaturę Włodzimierza
                Cimoszewicza jako swojego następcy. Po wycofaniu się Cimoszewicza z wyborów
                poparł Marka Borowskiego. W II turze wyborów udzielił poparcia Donaldowi
                Tuskowi.

Jako były prezydent 23 grudnia 2005 uczestniczył w posiedzeniu Zgromadzenia
                Narodowego odbierającego przysięgę od prezydenta-elekta Lecha Kaczyńskiego.

Konstytucja RP z 1997 [edytuj]
                Współtworzył projekt i uczestniczył w kampanii do referendum konstytucyjnego z
                25 maja 1997 na rzecz przyjęcia Konstytucji III Rzeczypospolitej Polskiej,
                którą podpisał 16 lipca 1997 roku.

Akcesja do NATO w 1999 [edytuj]
                26 lutego 1999 roku podpisał dokumenty ratyfikujące polskie członkostwo w NATO
                (we wspólnej ceremonii z Prezydentem Republiki Czeskiej Vaclavem Havlem). Z
                jego inicjatywy zorganizowana została w Warszawie (listopad 2001), w ramach
                koalicji antyterrorystycznej, międzynarodowa konferencja przywódców państw
                Europy Środkowej, Wschodniej i Południowo-Wschodniej poświęcona wzmocnieniu
                działań regionu w zwalczaniu światowego terroryzmu. Twórca Inicjatywy Ryskiej
                (2002) - platformy współpracy państw naszego regionu Europy, tworzącej warunki
                do poszerzania NATO i Unii Europejskiej.

Relacje polsko - żydowskie [edytuj]
                10 lipca 2001 w czasie obchodów 60. rocznicy pogromu w Jedwabnem Prezydent RP
                Kwaśniewski, w obecności ambasadora Izraela, Szewacha Weissa, oficjalnie, w
                imieniu swoim oraz tych Polaków, których sumienie jest poruszone tamtą zbrodnią
                [1], przeprosił za nią oraz oddał hołd pomordowanym. Spotkało się to z krytyką
                niektórych środowisk nie poczuwających się do odpowiedzialności Polaków za
                zbrodnię.

Relacje z kościołem katolickim [edytuj]
                23 lutego 1998 prezydent Kwaśniewski (w Warszawie) i papież Jan Paweł II (w
                Watykanie) podpisali dokumenty ratyfikacyjne Konkordatu między Stolicą
                Apostolską i Rzecząpospolitą Polską. Konkordat wszedł w życie 25 kwietnia 1998.
                Prezydent Kwaśniewski był dziewięciokrotnie przyjmowany przez Jana Pawła II na
                audiencjach w Watykanie a trzykrotnie gościł papieża podczas jego pielgrzymek
                do Polski w 1997, 1999 i w 2002. Częste kontakty Stolicy Apostolskiej z Polską
                oraz serdeczny i otwarty dialog prezydenta Kwaśniewskiego z Janem Pawłem II
                czego symbolicznym wyrazem było bezprecedensowe zaproszenie do „papamobile”
                przyczyniły się do postrzegania Polski na arenie międzynarodowej jako kraju
                katolickiego, ceniącego wartości duchowe i pokojowy rozwój stosunków
                międzynarodowych.
                8 kwietnia 2005 przewodniczył polskiej delegacji państwowej podczas pogrzebu
                Jana Pawła II w Rzymie. Doszło wówczas do pojednania prezydentów Kwaśniewskiego
                i Wałęsy.
                Z papieżem Benedyktem XVI prezydent spotkał się dwukrotnie, podczas inauguracji
                pontyfikatu 24 kwietnia 2005 i 9 grudnia 2005 w Watykanie na audiencji
                pożegnalnej.

Interwencja sojusznicza w Iraku w 2003 [edytuj]

Aleksander Kwaśniewski i premier Wielkiej Brytanii Tony Blair17 marca 2003
                prezydent Kwaśniewski na wniosek premiera Millera wydał postanowienie o użyciu
                Polskiego Kontyngentu Wojskowego w sile 200 żołnierzy w składzie sił koalicji
                międzynarodowej dla przyczynienia się do wyegzekwowania realizacji przez
                Republikę Iraku rezolucji Rady Bezpieczeństwa ONZ nr 1441 z dnia 8 listopada
                2002 oraz związanych z nią wcześniejszych rezolucji Rady Bezpieczeństwa ONZ.
                Planowany rejon działań obejmował: Arabię Saudyjską, Bahrajn, Jordanię, Katar,
                Kuwejt, Irak oraz Zatokę Perską, Morze Czerwone i Ocean Indyjski.

Akcesja do Unii Europejskiej w 2004 [edytuj]

Aleksander Kwaśniewski i prezydent Francji Jacques Chirac16 kwietnia 2003 stał
                na czele delegacji państwowej na szczyt Unii Europejskiej w Atenach podczas
                którego doszło do podpisania Traktatu Akcesyjnego. Jednak podpis pod traktatem
                złożył premier Leszek Miller, minister spraw zagranicznych Włodzimierz
                Cimoszewicz oraz minister ds. integracji europejskiej Danuta Huebner.

Uczestniczył w kampanii na rzecz akcesji Polski do Unii Europejskiej
                zakończonej zwycięstwem w referendum z 8 i 9 czerwca 2003.

23 lipca 2003 prezydent dokonał uroczystej ratyfikacji Traktatu o przystąpieniu
                Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej.

1 maja 2004 wraz z ówczesnym premierem Leszkiem Millerem w Dublinie wziął
                udział w symbolicznym zawieszeniu polskiej flagi przed siedzibą prezydenta
                Irlandii, która wówczas sprawowała prezydencję w Unii Europejskiej.

Pomarańczowa rewolucja na Ukrainie w 2004 [edytuj]

Aleksander Kwaśniewski i prezydent Litwy Valdas AdamkusPod koniec 2004, podczas
                Pomarańczowej rewolucji na Ukrainie, został poproszony przez Leonida Kuczmę do
                roli mediatora i brał aktywny udział w rozmowach pomiędzy Wiktorem Juszczenką a
                Wiktorem Janukowyczem, odgrywając według części komentatorów istotną rolę w
                pokojowym rozwiązaniu kryzysu politycznego.

25 listopada 2005 roku, podczas wizyty na Ukrainie, w rok po Pomarańczowej
                rewolucji, otrzymał tytuł doktora honoris causa Akademii Kijowsko-Mohylańskiej.

co do Nato i Unii to zasluga - Walesy, PapiezaJP2 i Kwasniewskiego i po czesci
                SLD, i faktow nie mozna zmieniac wg "widzimisie"
                • pogromca_gamonia wedle Twoich ciemniaków- adwersarzy... 09.04.07, 23:03
                  to jest NIC w porownaniu ze swietlanymi osiagnieciami dzisiejszej najjasniejszej Czwartej Erpe:
                  1) mundurki
                  2) Chrystus- krol na prezesa
                  3) Becikowe
                  4) Powalenie Darwina na lopatki
                  5) Wloszczowa
                  6) Aborcyjna krucjata
                  7) Pavulon
                  8) Bohaterskie aresztowanie Wąsacza
                  9) Beger- tapes
                  10) Bandzior wicepremierem
                  11-100) wypelnij sobie sama

• babette666 Re: wedle Twoich ciemniaków- adwersarzy... 09.04.07, 23:14

> to jest NIC w porownaniu ze swietlanymi osiagnieciami dzisiejszej
                    najjasniejsze
                    > j Czwartej Erpe:
                    > 1) mundurki
                    > 2) Chrystus- krol na prezesa
                    > 3) Becikowe
                    > 4) Powalenie Darwina na lopatki
                    > 5) Wloszczowa
                    > 6) Aborcyjna krucjata
                    > 7) Pavulon
                    > 8) Bohaterskie aresztowanie Wąsacza
                    > 9) Beger- tapes
                    > 10) Bandzior wicepremierem
                    > 11-100) wypelnij sobie sama
                    >
                    > -----------------------------

czasami mam ochote w ogole sie wylogowac na amen z tego forum, ale sa dni ze
                    mozna sie posmiac
              • ready4freddy Re: Wymień chociaż kilka pozytywów eks-rządu... 09.04.07, 23:17
                jak kazdy PiSdzielec, tak i ten lze od rana do wieczora, bez przerwy nawet na zaczerpniecie oddechu :) Kwasniewskich sam papiez zaprosil do papamobile, a rozmaitym katolom z partyj krzescijanskich gula chodzila, az milo :)
                cala reszta tez belkot, szkoda nawet komentowac..
    • jan3211 winny - czy niewinny?-sami nie wiedzą, to jest PO 09.04.07, 21:03
      Oni sami nie wiedzą co z nimi się dzieje od roku ? Platforma jest bez życia.
      • artur74 Oni są wiecznie "PO". 09.04.07, 21:20
        jan3211 napisał:

> Oni sami nie wiedzą co z nimi się dzieje od roku ? Platforma jest bez życia.

Jedynym programem Platformy jest negowanie wszystkiego co wymyśli PiS, słusznie czy nie!
        PiS rząda obniżenia podatków, PO: nie możemy sobie na to pozwolić
        PiS chce zmniejszyć koszty administracyjne, PO: może dojść do paraliżu państwa
        PiS chce rozdać każdemu Polakowi po furmance dolarów, PO: pomysł może i dobry ale należy się zastanowić, który z polityków PiS-u ma udziały w fabryce furmanek ;-)
        Seniszyn by dodała, że to kolejny dowód na dyskryminacje mniejszości narodowych w Polsce, bo niby dlaczego mają dostać po furmance zielonych jedynie Polacy a mieszkający tutaj np. Holendrzy już nie?
        Geremek by dorzucił, że tak daleko rewolucyjnych pomysłów nie można wprowadzać w życie bez wcześniejszych konsultacji z europejskimi partnerami
        Wałęsa by przypomniał, że to ON już chciał dać każdemu Polakowi po 100 mln, tylko mu nie pozwolono
        a Kwaśniewski na to, my te furmanki zielonych już dawno kierujemy na konta w Szwajcarii ...
        no a Wprost drukowało by zdjęcia z kamer przemysłowych Gudzowatego, jak te furmanki jadą w Polskę!

• kos1981 Tak to wygląda. PO nie grzeszy oryginalnością. 09.04.07, 21:50
          a można np. zrobić boczny szpagat i już ma się uznanie u wyborców a tu te
          bilbordy i bilbordy i te same mordy.
    • kos1981 PO mówi aby mówić , a nie powiedzieć... 09.04.07, 21:14
      portkami zatrzęśli przed magistrem i prężą zwiotczałe muskuły...
    • strom ON jest nie tylko durniem ale także 09.04.07, 21:26
      okropnie brzydki. Czy musicie pokazywać fotografie nieszczesnego człowieka?
    • szasza7 Oklapły naród.Organizować pochód na Pałac 09.04.07, 21:27
      Prezydencki i na URM.Wykopać smierdzące kupry.Dość poniżania,wzniecania
      konfliktów,obrażania ludzi.Zemsty nadszedł czas.Kaczory won!
      • strom Re: Oklapły naród.Organizować pochód na Pałac 09.04.07, 21:34
        szasza7 napisała:

> Prezydencki i na URM.Wykopać smierdzące kupry.Dość poniżania,wzniecania
        > konfliktów,obrażania ludzi.Zemsty nadszedł czas.Kaczory won!
        Racja! Idziemy 3. MAJA na Pałac! Zbiórka na PLacu Marszałka Piłsudskiego - jedynego prawdziwego WODZA!
        • prphts Re: Oklapły naród.Organizować pochód na Pałac 09.04.07, 21:44
          idę z wami.wziąć flaszkę czy skrzynkę ?
          poza tym mam fajny interesik na oku ale to pogadamy już na miejscu..
    • nakazim Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p.. 09.04.07, 21:33
      PO nie wie oczywiście, bo to partia du..ków, a nie twardej opozycji, która tak
      naprawdę marzy, ażeby rządzić z PiSem. Ten dokument ma o tyle wartość, że
      wogóle powstał i może być wykorzystany po następnych wyborach, przegranych
      przez PiS.
    • waldam wg. GW PO nic nie wie. Zmiana frontu czy głupia 09.04.07, 21:46
      dziennikarzyńska wpadka?
      • kos1981 wszystko hurtem , koszty mniejsze...chłe 09.04.07, 21:52
    • zenutek Postawienie prezydenta przed TS... 09.04.07, 21:53
      Postawienie prezydenta przed TS niestety w obecnej sytuacji w Sejmie nie może
      być mowy. Taki wniosek nie jest w stanie w tej kadencji uzyskać akceptacji
      sejmowej (większości), dlatego też odroczenie złożenia wniosku jest wskazane z
      dwóch powodów: po pierwsze - jak już napisałam, obecnie nie ma możliwości
      pozytywnego przegłosowania takiego wniosku, a co za tym idzie, zmarnowania
      szansy na przyszłość; po drugie - jeśli są faktyczne przesłanki prawne do
      postawienia prezydenta przed TS - dobro kraju nakazuje wstrzymać się z
      wnioskiem do następnej kadencji sejmu. Możliwe, że będzie jeszcze szansa
      dołączyć do wniosku kilka innych, może i mocniejszych argumentów.
      • kos1981 warunek ! że wniskodawcy nie będą za przekręty 09.04.07, 22:04
        siedzieć w tzw. kozie.
        • zenutek Kos1981 - jak wiesz o przekrętach to zgłoś... 09.04.07, 23:01
          Kos1981 - jak wiesz coś o przekrętach polityków z PO (bo to oni
          najprawdopodobniej będą wnioskodawcami, ale w następnej kadencji), to Twój
          obowiązek zgłosić do prokuratury... Ostatnio właśnie jeden taki "mundry" dostał
          wyrok przeproszenia w mediach i zobowiązanie do wpłacenia 15 tysięcy na
          Caritas. Więc jeśli masz pewne informacje, poparte dowodami - bo na
          insynuacjach i plotkach można dość kiepsko wypaść - powinieneś zgłosić do
          odpowiednich służb.... Tak więc do dzieła Kos1981 - PiS na Tobie polega....
          • mentorlevicy Spokojnie,spokojnie na wszystko jest swój czas. 10.04.07, 01:08
    • kozaczek3 Kartofla schizofrenika pływającego w szambie?? 09.04.07, 22:12
      I to jeszcze przetrawionego??
      Nie można skarżyć!!!
      Trzeba leczyć jego dusze!!
      O Dyrektor egzorcysta wypędzi z pałacu prezydenckiego to głano.
    • konrad.ludwik02 Bardziej już podobało mi się to wcześniejsze ... 09.04.07, 22:15
      ... zdjęcie Pana Prezydenta, bo było wypisz - wymaluj, odbiciem naszej
      przewspaniałej sytuacji gospodarczej!
      • mentorlevicy w gospodarce wszystko zawdzięczamy M.Belce 09.04.07, 22:21
        jak powszechnie wiadomo no nie ? hłe,hłe
        • ready4freddy Re: w gospodarce wszystko zawdzięczamy M.Belce 09.04.07, 23:20
          nie, Kaczynskim! jak wszyscy doskonale wiemy, dzieki smialym decyzjom tow. Jaroslawa gospodarka ruszyla z kopyta i ledwo ja widac, tak zapier.. ku swietlanej przyszlosci. tylko ten kaczy cud to z moich podatkow, nie twoich, bo to z moich UE doklada tow. tow. Kaczynskim na ich "wzrost gospodarczy".
          • mentorlevicy Polubiłem cię , płać sumiennie bo czekamy. 10.04.07, 01:10
      • kozaczek3 Re: Bardziej już podobało mi się to wcześniejsze 09.04.07, 22:21
        konrad.ludwik02 napisał:

> ... zdjęcie Pana Prezydenta, bo było wypisz - wymaluj, odbiciem naszej
        > przewspaniałej sytuacji gospodarczej!

Ta akurat jest dobra dzięki poprzednikom.
        A szczególnie dzięki Belce i w tle Millerowi.
        • mentorlevicy wiedziałem że jakaś oferma to napisze..patrz wyżej 09.04.07, 22:27
    • milena.rl PO jest najlepsza "opozycją" 09.04.07, 22:20
      jaką mogli sobie wymarzyć Pisowcy. Niby chce uszczypnąć, dotknąć a się boi.
      Niby chce postawić przed TK, ale jednak chyba nie (bo PiS odda teczkami?
      aha :). Gdy jest jakaś afera w PISie, Platforma zmienia nagle temat próbując
      skupić opinię publiczną na czymś nieistotnym wygrzebanym sprzed roku.
      • kozaczek3 PO to taka prawiczka co chciałaby a boi się 09.04.07, 22:26
        Utracić dziewictwo.
        Boi się, że troszeczkę zaboli.
        A potem!!
        O Boże jak fajnie
        Mieć władzę.
        I dawać i dawać dowody niewinności.
        Jak Maria Magdalena.
    • sagi2007 PO postawi ......na Olechowskiego 09.04.07, 22:21
      to gwarancja uczciwej Polski ;-(

A Rokita jest pierwszym konserwatysta swiata popierajacym aborcje ??

eh , "liberal" i "konserwatysta", biedni nabrani wyborcy ...
      • babette666 aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 22:27
        idz na "Etiude" i zobacz jak tysiace naszych dzieci wyjezdza za chlebem,
        krwawica rodzicow zostala wyrzucona przez tych 2 szalencow do Wisly jak pomyje,
        ale ta "aborcia" jest dobrze obmyslana: im wiecej inteligencji wyjedzie, z
        glupimi zrobia co zechca, jak ruskie w Katyniu
        • dobiczek Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 22:34
          mlodzi ludzie wyjezdzaja bo neoliberalna banda sprzedala wszystko co sie
          da,przez lata powtarzala im ze nie ma dla nich miejsca, przerzucila koszty
          ksztalcenia na rodziców , ze praca jest przywilejem ,bo musieli patrzec jak ich
          rodzice tyraja na noworysza - gnide z ktorego liberalowie stworzyli symbol
          nowychb czasow
          • babette666 Re: stesknilas sie za mna, przyklej sie nizej 09.04.07, 23:02

• dobiczek Re: stesknilas sie za mna, przyklej sie nizej 09.04.07, 23:04
              konsekwentna jak donald midas tusk . mucha zawsze siadzie na g....
        • sagi2007 dlaczego PO oszukuje wyborcow 09.04.07, 22:36
          przedstawiajac agenta komuny jako liberala a liberala jako konserwatyste ??
          co do tez o celowym pozbywaniu sie inteligencji z kraju to pytam dlaczego
          Kwasniewski, Balcerowicz , Geremek, Bielecki, Mazowiecki, Miller, Belka itd nie
          zapewnili tym ludziom przez nascie lat swoich rzadow miejsc godnej pracy i placy ?
        • kozaczek3 aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 22:44
          babette666 napisała:

> idz na "Etiude" i zobacz jak tysiace naszych dzieci wyjezdza za chlebem,
          > krwawica rodzicow zostala wyrzucona przez tych 2 szalencow do Wisly jak pomyje,
          >
          > ale ta "aborcia" jest dobrze obmyslana: im wiecej inteligencji wyjedzie, z
          > glupimi zrobia co zechca, jak ruskie w Katyniu

Nie lubię cie.
          W Katyniu nie byli głupi (może kilku).
          To ty jesteś głupia.
          I cyniczna.
          Ja też często jestem cyniczny.
          Ale szanuję tych co zginęli za ojczyznę.
          Nie pokazuję ci kartkę żółtą ani czerwoną tylko środkowy palec prawej dłoni.
          >
          Niech będzie pochylony.
          Amen.
          • dobiczek nie przejmuj sie truchlem bubaty666 09.04.07, 22:57
            nie przejmuj sie truchlem bublaty 666 , nowa inteligencja z uniwersytetu z
            Nakla albo innej pipidowy ofiara urynkowienia szkolnictwa , ona nigdy nie
            pojmie ze pisanie nie zwalnia od myslenia.
            • sagi2007 Re: nie przejmuj sie truchlem bubaty666 09.04.07, 23:00
              dzieki dobiczek :-)
            • babette666 Re skad to sciagnelas????z ktorego forum?? 09.04.07, 23:12
              bo jak chcesz to ci moge wyslac kilka postow jak sie wyslawiasz ciemnoto od 5
              miesiecy, a ten ostatni post to nie twoje slowa, ty nie masz takiego stylu
              wyslawiania, kopiujesz inne wypowiedzi i innych za idiotow bierzesz, chcesz
              zeby inni zobaczyli jakie byki robisz???
              wiesz do czego sluzy taki serwis( popatrz na gore ekranu), tam jest
              slowo "wyszukiwarka"????????
              • kozaczek3 Babette 666.Ty poprostu przeproś za tę wypowiedź 09.04.07, 23:33
                o Katyniu.
                Czy to takie trudne?
                Czy ty jesteś jedyna i nieomylna w swej zacietrzewionej pysze.
                • babette666 Re: kozaczek3 czy ty czytalas moj post? 09.04.07, 23:46
                  kozaczek3 napisał:

> o Katyniu.
                  > Czy to takie trudne?
                  > Czy ty jesteś jedyna i nieomylna w swej zacietrzewionej pysze.
                  -------------------------

pisalam wyzej ze ruskie chcieli wymordowac polska inteligencjeitp...
                  czy ty myslisz ze pisalabym cokolwiek ublizajacego o Katyniu???Moj ojciec z
                  rodzina (dziadek byl oficerem) mozesz sprawdzic nazywal sie Karkoszka,
                  mieszkali w Ostaszkowie, jedli obierki, zdychali z glodu jak psy, dziadek z
                  babcia i ojcem uciekl w ostatniej chwili, niestety 2 braci ojca zostali zlapani.
                  Czy ty myslisz ze mialam jakies zle intencje jezeli zle zrozumialas moj post i
                  porownanie to przepraszam to nie bylo moim zamiarem
          • babette666 Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 23:07
            kozaczek3 napisał:

> babette666 napisała:
            >
            > > idz na "Etiude" i zobacz jak tysiace naszych dzieci wyjezdza za chlebem,
            > > krwawica rodzicow zostala wyrzucona przez tych 2 szalencow do Wisly jak p
            > omyje,
            > >
            > > ale ta "aborcia" jest dobrze obmyslana: im wiecej inteligencji wyjedzie,
            > z
            > > glupimi zrobia co zechca, jak ruskie w Katyniu
            >
            > Nie lubię cie.
            > W Katyniu nie byli głupi (może kilku).
            > To ty jesteś głupia.
            > I cyniczna.
            > Ja też często jestem cyniczny.
            > Ale szanuję tych co zginęli za ojczyznę.
            > Nie pokazuję ci kartkę żółtą ani czerwoną tylko środkowy palec prawej dłoni.
            > >
            > Niech będzie pochylony.
            > Amen.
            -----------------------------------------------
            czy wy czytacie chociaz posty innych czy tak szczekacie aby szczekac???????
            Piszec o Katyniu ( stracilam 2 braci ojca) chce zaznaczyc!!!!!chcialam
            powiedziec, ze strategia kaczynszczyzny jest taka sama jak ruskich, zabili cala
            inteligencje polska zeby latwiej zdoktrynowac Polakow, z ta roznica ze Kaczory
            zmuszaja ludzi na emigracje glodowa, a przeciez na taka emigracje nie wyjezdza
            jolka z dywit tylko ludzie "wyksztalciuchy", capito????????
            • dobiczek Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 23:25
              na emigracje wyjezdzaja ludzie dla ktorych zabraklo miejsca w polsce po 17
              latach rzadow postkomunistow i neoliberalow. Wyjeżdzaja bo nie sa kolegami
              krolika , bo lewacko liberalna banda powtarzala im przez lata , ze nie ma
              miejsca w szkolach , na runku pracy , ze sa niepotrzebni.
              wyjeżdzaja mlodzi ludzie wyksztalceni i nie , majac nadzieje ze zbuduja swoja
              przyszlosc dzieki swoim umiejetnoscia i pracy , a nie kumoterstwu ,
              koligacjami ,
              zlodziejstwu.spojrz w przeszlosc a pojmiesz to zjawisko , chyba ze jestes jak
              dobrze wytresowany pies - nie kasac reki co daje chleb - to wtedy dalej
              bedziesz dopasowywac fakty to swej lichej tezy

• babette666 Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 23:36
                gdybym wiedziala ze mnie nie skasuja to pare jobow byys dostala a mnie by
                ulzylo, nie obrazaj emigrantow tym co piszesz bo nie masz pojecia co to
                znaczy "wykorzenic sie" a raczej jak cie posrednio wykorzeniaja z twojej
                ojczyzny, wiec jak sie nie ma nic do powiedzenia, to morda w kubel.
                -------------------
                "zlodziejstwu.spojrz w przeszlosc a pojmiesz to zjawisko , chyba ze jestes jak
                dobrze wytresowany pies - nie kasac reki co daje chleb - to wtedy dalej
                bedziesz dopasowywac fakty to swej lichej tezy"
                ------------------------------

tu masz szczescie ze nie stoisz przede mna bo juz bys miala moja reke na pysku,
                po drugie jak sie nauczysz i natyrasz w zyciu co ja, to wtedy zrobie ci honor i
                odpisze na twoje posty, ten jest ostatni
                bez uklonow z chamami nie kolegowalam sie w przeszlosci to i teraz nie musze
                ale morde zachlam, mowiac czysto po polsku, kiedy Kaczynszczyzna Z D E C H N I E
                • dobiczek Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 23:52
                  no i wylazl syndrom wyksztalciucha - inteligencja. W zyciu przepracowalem
                  napewno nie mniej i otyle praca ta byla ciekawa , ze byla poza granicami kraju.
                  o zachowaniu tazsamosci i odrebnosci narodowej wiem wiecej, ba zawsze wracalem
                  1980,1989 zawsze myslac ze zmiany ida w dobrym kierunku.Niestety komuno-
                  liberalna banda skur..... rewolucje i patrze na to z przykroscia. Fakt ze nie
                  rozumiesz zrodel wspolczesnej emigracji jest zalosne ale trudno tacy tez sa
                  potrzebni bo inni czytaja i sie ucza.Zalosne jest to ze 1980 i 2007 wyjezdzaja
                  bo nie dalo sie normalnie zyc i dalej nieda. ja wyjechalem i wiem ze na
                  emigracjie
                  czasowa lub stala nik nie decyduje sie w rok lub dwa to cięzka decyzja. trzeba
                  tego doswiadczyc albo zrozumiec , ale mis puchatek rozumek ma malutki i chlonie
                  tylko PO wiacki belkot.Co do dawaniu po pysku to tak jest zawsze jak worek
                  argumentow pusty. Czemu dzwon glosny bo prózny
            • kozaczek3 Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 09.04.07, 23:47
              .st dobrze obmyslana: im wiecej inteligencji wyjedzie, z
              glupimi zrobia co zechca, jak ruskie w Katyniu.

Babette jeszcze raz proszę abyś przeprosiła!!
              "Z głupimi zrobią co zechcą, jak ruskie w Katyniu"
              Czyli ruskie w Katyniu robili co chcieli z głupimi??.
              Polakami.

Niech będzie pochylony.
              Amen.
              • babette666 Re: oj kozaczku zaloz okularki i zobacz wyzej 09.04.07, 23:54
                .
                kozaczek3 napisał:

> o Katyniu.
                > Czy to takie trudne?
                > Czy ty jesteś jedyna i nieomylna w swej zacietrzewionej pysze.
                -------------------------

pisalam wyzej ze ruskie chcieli wymordowac polska inteligencjeitp...
                czy ty myslisz ze pisalabym cokolwiek ublizajacego o Katyniu???Moj ojciec z
                rodzina (dziadek byl oficerem) mozesz sprawdzic nazywal sie Karkoszka,
                mieszkali w Ostaszkowie, jedli obierki, zdychali z glodu jak psy, dziadek z
                babcia i ojcem uciekl w ostatniej chwili, niestety 2 braci ojca zostali zlapani.
                Czy ty myslisz ze mialam jakies zle intencje jezeli zle zrozumialas moj post i
                porownanie to przepraszam to nie bylo moim zamiarem
                • dobiczek Re: oj kozaczku zaloz okularki i zobacz wyzej 09.04.07, 23:59
                  donald midas tusk tez zawsze sie tlumaczy ze mial co innego na musli.
                  problem polega na tym ze jak sie nie mysli to sie tlumaczy co sie mysli.
            • loza_szydercza Re: aborcje to robi Kaczynszczyzna codziennie 10.04.07, 00:50
              zabili cala
              >
              > inteligencje polska zeby latwiej zdoktrynowac Polakow, z ta roznica ze Kaczory
              > zmuszaja ludzi na emigracje glodowa, a przeciez na taka emigracje nie wyjezdza
              > jolka z dywit tylko ludzie "wyksztalciuchy", capito????????

Niewiele pamietasz z najnowszej historii. To Borowski i Kwasniewski swoj
              proeuropejczyzm glosili glownie haslami "zeby Ci mlodzi, zdolni ludzie mogli
              wreszcie wyjezdzac z kraju na zarobek!". Nastepnie zreszta sie tym bardzo
              szczycili.
              Wiele mozna Kaczorom zarucic, ale obwiniac za masowe emigracje.

Poza tym, powtarzasz propagandowe haselka- bolszewizm. Jeden posel palnal haslo
              "wyksztalciuchy", a wyborcza (czy to Zakowski?) dopie..la (bo inaczej tego
              nazwac nie mozna) do tego ideologie tak zamaszyscie obludna, ze az cuchnaca.
        • halfilner SLD w histerii, koniec komuchow jest bliski 10.04.07, 03:47
          Oleksy: Kwaśniewski zawsze był małym krętaczem

Gudzowaty: A Kwaśniewski brał?
          Oleksy: Nie odpowiem ci na to pytanie, bo nie byłem przy tym. I jeżeli brał, to
          nie osobiście.
          G: Miał psy spuszczone?
          O: Tych zegarków miał od cholery i nosił je kur..., nie wiadomo po co. (...)
          Wszyscy się dziwią, że chodzą tam wycieczki i oglądają to jego mieszkanie. To
          jest 400 metrów kwadratowych.
          G: Ale z zewnątrz oglądają?
          O: Z zewnątrz. Apartament na rogu, przy samej szosie, bez kawałeczka ogródka,
          to jest były prezydent.
          G: Widocznie Krauze nie miał komu sprzedać
          O: I jaka chodzi wersja? Że dostał w prezencie od Krauzego. Nie miał wyboru i
          lada moment to sprzeda po prostu. Jego sprawa, ale głupio wybrał, bo musi
          budzić zdziwienie, że były prezydent bierze ci apartament tak ch... jak ten. Co
          z tego, że duży, jak niemieszkalny?
          Bisztyga: A oni gdzieś budują dom?
          O: Podobno w Jazgarzewie. Kupili przecież w Kazimierzu całe wzgórze od Jaśka
          Wołka. To jest ten artysta. Byłem tam. Piękne. Też nie wiem na kogo, bo nie na
          siebie, ale sam Jasio wybierał, przyjaciel mojej żony. Ale ich sprawa, ja
          nikomu nie zazdroszczę. Tylko że gdyby ktoś się zawziął, to apartament u
          Krauzego to jest minimum 4,5 mln zł. Przecież to jest 400 m, tam chodzi po 11
          tys. metr, to policz sobie, ile to kosztuje, ten 400-metrowy apartament. Dom w
          Kazimierzu – nie umiem tego wycenić, ale na pewno jest to droga sprawa.
          Jazgarzew 6 ha działki z asfaltową drogą zrobioną do samego domu przez pola. I
          to nie jest wszystko. Ma tego majątku trochę. Jak zderzysz jego wynagrodzenia
          prezydenckie, a nawet Joli dochody, no to co z tego, że ona ma 100 tys. za ten
          program w telewizji (TVN Style), by się wstydziła tam występować.
          G: Miesięcznie?
          O: Nie, do grudnia. Za całoć kontraktu. I robi takie pierdoły, rozumiesz. Raz
          oglądaliśmy to z Majką i więcej nie oglądam. Siedzi wyfiokowana Jola i gada.
          Przez 15 minut czy więcej uczy obywateli, jak jeść bezę. Że bezy nie można
          kroić nożem i widelcem, bo może trysnąć. Że trzeba zdjąć kapelusik od bezy. I
          to jest k… program pierwszej damy! By się wstydziła takie programy prowadzić.
          Teraz on (Kwaśniewski) ma dołączyć jeszcze na kolejne 10 tys., ale nie uzbiera,
          żeby nie wiem jak się naharował, to nie uzbiera tyle, ile potrzebuje na
          wylegitymizowanie tego. (...)
          O: Oluś zawsze był krętaczem, i to małym krętaczem. Za co się brał, zawsze
          spier.... I to zjednoczenie lewicy też spier...
          G: Ale żonę miał ładną.
          O: No, ale niestety za dużo tych liftingów.
          G: Czego?
          O: Liftingów.
          G: Liftingi ma?
          O: Oczywiście, że ma.
          G: To koleżanka, ta z telewizji.
          O: Wszystkie baby to mają. Najgorsze jest wiesz, co?
          G: A robi się liftingi na cip...?
          O: Robi się wszędzie. Najgorsze jest to, że one wszystkie jeżdżą do jednej
          kliniki w Szwajcarii. A każda klinika ma swoją technologię. Mają podobne
          naciągnięcia. Podobnie się to przy oczach układa. To jak wejdą trzy,
          Kulczykowa, Jurkowska czy Kwaśniewska, to od razu widać, gdzie były, w której
          klinice.
          Bisztyga: A skąd mają pieniądze?
          O: Nie żartuj, Kwaśniewska nie ma?

• ala.l Re: Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia 09.04.07, 22:40
      cieniasy..
      szkoda
      • sagi2007 Re: Poseł PO: wiemy, czy postawimy 09.04.07, 22:47
        na TW Must = Olechowskiego ? TAK TAK TAK
    • theoscop Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p.. 09.04.07, 23:37
      Gdyby prezydent był człowiekiem odpowiedzialnym -to za narażenie państwa i jego
      funkcjonariuszy powinien sam zrezygnować z pelnienia urzędu. A skoro nie należy
      się spodziewać tego po nim (bo odradziłby mu to równie nieodpowiedzialny brat,
      który ma swój wkład w sprawę, bo powołał do likwidacji WSI "małpę z brzytwą w
      ręku"- autora raportu)- jednak sprawa powinna być rozstrzygnięta przed TS.
      • dobiczek Re: Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia 10.04.07, 00:14
        lepiej byloby pozostawic sluzby w spokoju , 17 lat zmiana ustroju to dla ludzi
        ze sluzb doatatecznie dlugi okres by zrozumiec ,ze do nowego ukladu sie
        niepasuje,mieli czas by usunac sie w cien. moze lepiej by wymarli jako
        generacja. moze lepiej by w natowskiej armi slużyli generalowie stajacy na
        strazy ukladu warszawskiego czynnie bioracy udzial w stanie wojennym. Czy do
        was nie dociera ze to wstyd , ze to niepasuje.
        • loza_szydercza Re: Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia 10.04.07, 00:41
          Moze trzeba bylo zrobic po prostu czystki. Przesiac to towarzystwo. Zajac sie
          tym rzetelnie, po cichu, po trochu, tych co cenniejszych zostawic. Likwidowac i
          upubliczniac czynnych agentow nie trzeba bylo.
          • dobiczek Re: Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia 10.04.07, 01:02
            po cichu by nie bylo ,bo donald midas tusk zrobilby straszny mlyn .
            wyobraz sobie kamery midas grzmi na pierwszym planie bronek skecz komorowski na
            drugim robi miny.czystka! potajemne zmiany w sluzbach!kto za tym stoi!
            jest jeszcze aspekt opini publicznej zlikfidowano paranoje , i wszyscy o tym
            wiedza przynajmniej oficerowie konczacy szkoly po 89 roku czuja ze to juz jest
            ich wojsko.
    • swan_ganz Słuchaj Graś; albo jest przestępstwo i wtedy 09.04.07, 23:46
      jest też Sąd albo nie ma przestępstwa. Nie ma więc też winnego..
      Nie pieprz więc, że to wy będziecie (lub nie będziecie) kogoś stawiać przed TK
      bo ten ktoś sam się tam postwił popełniając przestępstwo.
      Jeszcze by tego brakowało by jakiś tam graś o tym decydował...
      • pies_na_prawizne Re: kto mowi prawde??? 10.04.07, 00:19

Według Grasia w "kontrraporcie" Platformy znajdzie się też zestawienie
        przecieków, które z komisji weryfikacyjnej WSI trafiły do mediów przed 15
        lutego. - Opiszemy też reakcje zagraniczne, przede wszystkim naszych
        sojuszników, wykażemy, że wbrew temu, co wmawiał nam pan Macierewicz, sposób
        przeprowadzenia likwidacji i weryfikacji WSI nie znalazł w ich oczach uznania -
        zapowiada Graś.

Według "Newsweeka" z analizy PO wynika, że prezydent Kaczyński powinien stanąć
        przed Trybunałem Stanu za ujawnienie niektórych informacji znajdujących się w
        raporcie z likwidacji WSI.

Graś: - Poza stwierdzeniem, że naruszono prawo i interes bezpieczeństwa kraju,
        chcemy unikać wniosków politycznych. Ujawnienie na taką skalę aktywów tajnych
        służb jest ewenementem światowym. Na wnioski polityczne i wskazanie winnych
        przyjdzie czas.

-------------------------------

to ja sie pytam kto mowi prawde???
        O ile pamietam, kilka dni temu "Newsweek" byl krytykowany jako
        """wrog Polski
        dziennik niemiecki, a tylko polsko-jezyczny
        oplacany przez Zydow
        trzeba go zamknac bo to swinskie zachodnie pismo"""

tak miedzy innymi takie opinie kursowaly po forach GW, a teraz Newsweek jest
        cacy, a PO gowno???
        wy jestescie wszyscy nienormalni, male polaczki-bezmozgowce
        • halfilner Re: kto mowi prawde??? 10.04.07, 03:30
          znaczy trza postwawic Maciarewicza przed plutonem egzekucyjnym,
          bo ujawnil, ze WSI dzialaly nas szkode Polski ?

Bo ujawnil ze WSI rozkradalo majatek narodowy i przesiakniete byly agentura
          ruska ?

ludzie opamietajcie sie, moze zaraz bedziecie bic poklony ruskiemu agenciakowi
          Kwasniewskiemu ?
      • radio_wolna_europa1 Postawienie Bufona przed TS nie zalezy od Grasia! 10.04.07, 00:53
        Posel moze jedynie postulowac, a parlament to sankcjonuje! Ale zeby mozna bylo
        sadzic Bufona, potrzeba 2/3 glosow w Sejmie. Jak kazdy wie, PiS kazda taka
        propozycje jest w stanie zablokowac! Nalezy troche poczekac!
    • radio_wolna_europa1 Zadanie nie jest rownoznaczne z postawieniem! 10.04.07, 00:46
      Posel moze wystapic w Sejmie, z zadaniem postawienia Bufona Wielkiego przed TS,
      ale to nie ma szansy byc przeglosowane, poniewaz potrzeba 2/3 glosow Sejmu.
      Jak wszystkim wiadomo, PiS ma wystarczajaca ilosc poslow, by wniosek nie
      przeszedl! Zatem zadanie osadzenia Bufona Wielkiego moze miec tylko charakter
      symboliczny.
      • dobiczek Re: Zadanie nie jest rownoznaczne z postawieniem! 10.04.07, 01:04
        symboliczny charakter to ma PO i bufon wielki to donald midas tusk
    • radio_wolna_europa1 By sadzic przed TS, trzeba 2/3 glosow w Sejmie! 10.04.07, 00:58
      Jest niemozliwe by do tego doszlo - PiS zablokuje!
    • zwiatrem1 Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p.. 10.04.07, 02:06
      Go to znaczy kogo????? wyrazaj sie jasniej ty rózowy nie-polaku!
      • halfilner przekrety 10.04.07, 04:26
        zwiatrem1 napisała:

> Go to znaczy kogo????? wyrazaj sie jasniej ty rózowy nie-polaku!
        • halfilner Re: przekrety 10.04.07, 04:26
          Proceder koordynowali dwaj młodzi działacze PO - Marcin Rosół i Piotr
          Wawrzynowicz. Byli oni bliskimi współpracownikami najważniejszych polityków PO -
          przewodniczącego Donalda Tuska, sekretarza generalnego Grzegorza Schetyny oraz
          skarbnika Mirosława Drzewieckiego. To im "słupy" oddawały pieniadze. Według
          rozmówców "Newsweeka", Rosół i Wawrzynowicz po raz pierwszy przeprowadzili taką
          operację podczas kampanii wyborczej do europarlamentu w maju 2004 r., a
          powtórzyli ją przed wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi w 2005 r.
          Prokuratura uważa, że Hajbos również był zaangażowany w ten proceder.
    • po_jeby Babcie mial w Luftwaffe? 10.04.07, 02:30
      • halfilner PiS w oczach SLD 10.04.07, 03:32
        Oleksy:
        PiS: mają dużo młodych i niegłupich polityków

G: A ty zauważyłeś, że ci politycy są ci sami ciągle?
        O: Od Okrągłego Stołu. Teraz PiS dopiero wprowadza trochę nowych.
        G: To mi się podobało u Kaczora. Tego nie mówię ze specjalnym komplementem, ale
        była kamera w jego samolocie, do Brukseli chyba leciał, i była w samolocie sama
        młodzież.
        O: Oni to mają. To jest ich przewaga. To samo w LPR. Sami młodzi. W PiS jest
        bardzo duo młodych i niegłupich. Co by o tym Zawiszy (Artur, poseł PiS – red.)
        nie powiedzieć. Demagog straszny, ale on się nie denerwuje, jest opanowany i
        wie, do czego zmierza.
    • zbigniew_wos Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p.. 10.04.07, 05:36
      Postawić - ewidentnie łąmie prawo.Powinien abdykować,lecz watpię - do tego
      trzeba być człowiekiem HONORU.Ale to populista!!!
    • latarnik69 Poseł PO: Nie wiemy, czy zażądamy postawienia p.. 10.04.07, 06:02
      Komuchy zlikwidowały karę śmierci, żeby jej nie dostać. Za zdradę, sprzedaż majątku narodowego wrogom, kradzież i umyślne spowodowanie śmierci powinno się rozprawiać tak jak z Caucescu (czy jak mu tam było). Przed Trybunałem Stanu powinni stanąć tacy jak Kiszczak, Jaruzelski, Jaskiernia, Stolzman-Kwaśniewski, Olechowski czy Wałęsa oraz kilkuset innych zdrajców narodu i ludobójców. Niech niezależny Trybunał rozstrzygnie o ich winie a potem z winnymi postąpimy tak jak w Katyniu. No ale dopiero po rozprawie, damy im szansę na obronę.
    • noscript Poseł żądamy postawienia kartofla pod sad!!! 10.04.07, 06:44
      w bagdazie???? A kara bedzie,dluga i uciazliwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka