Dodaj do ulubionych

Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia

• wzmisko Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 14:00
      Pozdrawiam serdecznie Młodą Lekarkę i solidaryzuję się z jej poglądami na
      lustrację. Oświadczanie, że nie jest się wielbłądem jest bliskie podpisywaniu
      lojalki w stanie wojennym. To IPN niech sprawdzi i ewentualnie sąd udowodni
      komuś, że był współpracownikiem SB. Przecież to państwo jest demokratyczne!!! W
      takiej pisowskiej wersji współczesnego oczyszczenia powinniśmy jeszcze pisać
      kolejne oświadczenia, np. że nie kradliśmy, nie kłamaliśmy i wiele innych. Od
      kiedy mają obowiązywać?
      • justynapolcul Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 14:07
        Serdeczne pozdrowienia i wyrazy szacunku, szalenstwo ogarnia nasz kraj...
        z emigracji pozdrawia mloda nauczycielka polskiego :)
    • 3guziec Re: co Pani podpisywała i kiedy? 16.04.07, 14:15
      może lepiej się przyznać i życ z czystym sumieniem?
      • r306 A Ty co? Sumienie? n/t 16.04.07, 14:23
      • kraxa toz sie guziec przyznales 16.04.07, 14:29
        do bezmozgowia kompletnego
    • brunoniusz Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 14:23
      kocham Panią, Pani Ewo:D
    • az100 Re: Od początku przypuszczałem, że coś dolega. Ni 16.04.07, 14:28
      drogibronislaw napisał:

> Sam przed tygodniem sam złożyłem
      > wniosek w pobliskim IPN o dostęp do mojej TECZKI. Potrwa to około rok, ale
      będę
      >
      > wiedział, co i jak... .

Pięknie kapusiu UB-ecki!
      Porządni ludzie nie muszą zaglądać do swoich teczek.
    • 3guziec Re:byli agenci, ale nie sądziłem że Pani też... 16.04.07, 14:38
      bo rozumieem, że podpisac sie Pani umie, bo jezeli nie to byłby wstyd
      • eksterminator_kaczek Uposledzonym to ty sie urodziles? Czy to skutek 16.04.07, 15:22
        zapalenia opon mozgowych?
    • rudy102_t_34_85 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 14:41
      Będąc młodom lekarką na rubieży,wszedła raz do mnie kaczka z objawamy
      ewidentnego wzdęcia pokarmowego...
      www.youtube.com/watch?v=sFpG_L8O9bI
    • pompompom Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 14:43
      Szanowna Pani,

Dziękujemy za chwile uśmiechu i mamy nadzieję, że jednak jeszcze usłyszymy
      Panią w radio.
      Wszystkiego najlepszego :)
    • rmstemero Dziekuje Pani 16.04.07, 15:11
      potwierdzila Pani swa postawa, ze mozna przeciwstawic sie konformizmowi
      przyodzianemu w sukienke legalizmu. Udowodnila Pani rowniez, ze do tego aby
      kogos zniewazyc potrzebne sa dwie osoby: zniewazajacy i zniewazany.
      Wierze, ze Pani do radia powroci. O karlach z gomulkowska mentalnoscia i
      pokazowym antykomunizmem dla maluczkich swiat szybko zapomni a godnosc ma sie
      tylko jedna.
      • aniko Dziekuje Pani Ewo 16.04.07, 15:55
        Gratuluje postawy, choc szkoda, ze nie bedziemy slyszeć Młodej Lekarki. Mam
        nadzieje, ze to tylko przez jakis czas.

mimo szystko DO USŁYSZENIA W Trójce
        • petrucchio Powtórka z PRL 16.04.07, 17:33
          aniko napisała:

> Gratuluje postawy, choc szkoda, ze nie bedziemy slyszeć Młodej Lekarki. Mam
          > nadzieje, ze to tylko przez jakis czas.

I ja mam nadzieję, że pan Czabański wyleci niedługo z posady, na której z
          dziennikarza zamienił się w nadgorliwego partyjnego urzędasa.
          • travel_wawa Czabański w mundurze. 16.04.07, 20:19
            > I ja mam nadzieję, że pan Czabański wyleci niedługo z posady, na której z
            > dziennikarza zamienił się w nadgorliwego partyjnego urzędasa.

Zamienił sie raczej w spikera w mundurze (starszy redaktor sztabowy) ze stanu
            wojennego.
        • colombina YouTube 16.04.07, 18:15
          Na szczescie w dzisiejszych czasach nie potrzeba bogatego sponsora aby sie
          publicznie prezentowac.

Pani Ewie gratuluje postawy i do uslyszenia jak nie w radiu to w internecie.
        • beatrix17 Dziekuje Pani Ewo 16.04.07, 21:38
          dziekuje za mloda lekarke i godna postawe, ktora pozwala wierzyc, ze godnosc
          nie stala sie dzis jedynie reliktem przeszlosci. Tak jak i bedac mloda lekarka
          przywolywala Pani usmiech na twarz tak i teraz wlewa Pani optymizm w moja
          dusze. Pani odwaga nazwania dranstwa dranstwem i brak zgody na zniewage
          pokazuje we wlasciwym swietle tych, ktorzy probuja dzis wszystkim nam
          powiedziec jak mamy myslec i czuc. Jestem przekonana, ze dzieki Pani i
          wszystkim innym, dla ktorych godnosc nie stala sie tanim towarem, ich proby
          spelzna na niczym.

Dziekuje Pani Ewo.
          • petrucchio Re: Dziekuje Pani Ewo 16.04.07, 22:58
            beatrix17 napisała:

> dziekuje za mloda lekarke i godna postawe, ktora pozwala wierzyc, ze godnosc
            > nie stala sie dzis jedynie reliktem przeszlosci. Tak jak i bedac mloda lekarka
            > przywolywala Pani usmiech na twarz tak i teraz wlewa Pani optymizm w moja
            > dusze.

Junta Jaruzelskiego i "IV RP" mają jak widać tych samych wrogów. Pan prezydent
            miał niedawno dużo do powiedzenia na temat etosu polskiej inteligencji. Otóż
            widzimy na załączonym obrazku, jak postępuje w trudnej sytuacji niekwestionowany
            inteligent z dobrej przedwojennej szkoły. A teraz, dla kontrastu, popatrzmy na
            prezesa Czabańskiego i wiceprezesa Targalskiego. Kto potrafi wyliczyć
            dwadzieścia różnic między prawdziwym inteligentem a tępym, bezdusznym
            aparatczykiem? Odpowiedzi prosimy przesyłać na adres rady nadzorczej Polskiego
            Radia.

> Pani odwaga nazwania dranstwa dranstwem i brak zgody na zniewage
            > pokazuje we wlasciwym swietle tych, ktorzy probuja dzis wszystkim nam
            > powiedziec jak mamy myslec i czuc. Jestem przekonana, ze dzieki Pani i
            > wszystkim innym, dla ktorych godnosc nie stala sie tanim towarem, ich proby
            > spelzna na niczym.
            >
            > Dziekuje Pani Ewo.

Przyłączam się do podziękowań. "Młoda lekarka" jest wieczna, a PiS to chwilowa
            aberracja. Niedługo będzie "już po wszystkiem".
            • beatrix17 Re: Dziekuje Pani Ewo 17.04.07, 10:59
              petrucchio napisał:

> Junta Jaruzelskiego i "IV RP" mają jak widać tych samych wrogów.

Tych samych wrogow maja wszyscy ci, ktorzy chca wprowadzic jednolitosc
              myslenia, a ich celem jest stworzenie karnego i poslusznego spoleczenstwa. Wrog
              to ten co mysli samodzielnie a od panstwa oczekuje, zeby nie przeszkadzalo. Z
              reszta poradzi sobie sam. Jest niebezpieczny , bo nie staje karnie w szeregu a
              to do lustracji a to do mundurka, a to do uznania za swoje wartosci wskazanych
              palcem.
              Jak uczy historia predzej czy pozniej spoleczenstwo zaczyna miec dosc
              centralnego sterowania. Czy to gospodarka czy to moralnoscia.

Dlatego, drogi Petrucchio, podobnie jak Ty sadze, ze niedlugo bedzie po
              wszystkim :-))) Czego sobie i Panstwu zycze ;-))

• milo_1 lewar121_przecież,ty jesteś SB-ekiem na emeryturze 16.04.07, 15:21
      OT I CAŁA PRAWDA........
      Cały dzień podpuszczasz naiwniaków,którzy dyskutują i obrabiają twoje SBeckie
      wypociny ____przecież to wypisz-wymaluj prowokacyjne "wklejki" w stylu dawnej
      SB-ecji.......
      Trzeba mieć na to czas....a jak widać masz go dużo.....
      No i oczywiście, umiejętnie manipulować forumowiczami, dającymi wpuścić się w
      maliny........a robisz to sprytnie, tak jak za dawnych dobrych czasów......
      W którym wydziale pracowałeś....????????

......"moherowy kraj,dla byłych SB-eków raj....."
      www.joemonster.org/mg/albums/prl/plakaty/badz_czujny.jpg
    • prezes_joanna Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 15:27
      Obecne władze Polskiego Radia niszcza wszystko co mam jakaś wartość. pozbywaja
      sie najlepszych dziennikarzy, usówala wieloletnich ,doswiadczonych pracowników.
      Zachowują sie jak by robili pożadki we własnej szafie.
      Nie licza sie z niczym i z nikim. Dziwie sie ze uchodzi im to bezkarnie.
      Z PR powinni odejsc Targalski, Czabanski, Wolski. Dzieki ich działaniu PR staje
      sie coraz gorsze. nie jest juz to radio przyjazne, a takie było do ubiegłego
      lata.gdy włączajac radio to tak jak bym wpuszczała do domu znajomych, dobrych
      znajomych. Teraz to obce radio. Znikaja dobrze znane i lubiane głosy.
      likwidowane sa audycje lub zmieniane całkowicie . A o nadchodzacym Lecie z
      Radiem to nawet nie myśle. Zabrakie wszystkich osób które sprawiały że ta
      audycja była czyms wyjatkowym i niepowtarzalnym.
      Pozdrawiam Panią Ewę Szumańską, pozostawi po sobie wiele miłych wspomnień.
    • maison Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 15:36
      Pani Ewo jakże mi przykro! dziękuję za wszystko, Ania
    • tazega Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 15:37
      PAni Ewo,
      to zbledną nasze weekendowe przedpołudnia przy radiu..., a moja 18-letnia
      córka, gdy się dowie, to jeszcze matury nie będzie chciała - w ramach protestu -
      zdawać. A i tak niewiele jej potrzeba, a mnie argumentów juz brakuje... i
      teraz co?... NA pysk ta Polska leci znowu...
      Zozumiem, ze wróci "Powtorka z rozrywki" i będziemy słuchać Pani z archiwów.
      Dorota - wychowana na młodej lekarce i panu Sułku
      • xx2x2 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 16:54
        Pani Ewo,
        Jeszcze parę lat i będziemy wyczekiwli Pani powrotu
        pozdrawiam
    • 3guziec jeden papierek i po co tyle szumu i egzaltacji 16.04.07, 15:42
      odmowa podpisania to dla niektórych redachtorów, aktorów to jedyna metoda na
      ponowne wejscie na eter lib wizję. PIT-a za ub rok tez PAni nie podpisze w
      protescie przeciwko Gliowskiej? Wiecej rozumu i mniej emocji droga Pani.
      • eksterminator_debili Nie zrozumiesz tego..... Trafiony! 16.04.07, 15:50
      • momy Zupełnie jak lojalka w PRL albo zobowiązanie 16.04.07, 16:04
        do współpracy z SB. Jeden papierek i o co ten cały szum?
    • piohoo Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 16:08
      Może "Młodej Lekarce" czas na "prywatkę" . Szkoda by wielka była bo to jednak
      TRÓJKA. Moja ulubiona od wielu lat stacja .Powoli i same wiadomości zostaną.
    • abakus64 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 16:19
      Pani Ewo, ogromne podziękowania za lata spędzone z Mlodą Lekarką!!!
      Wyrazy ogromnego szacunku, podziwu i uznania dla Pani...
      Szkoda, że tak niewielu ludzi Pani klasy mamy w mediach...
    • kim_il Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 16:19
      Koniec młodej lekarki? Przecież to okropne. Jedyna prawdziwa audycja o
      lekarzach we wszystkich polskich mediach. To jest olbrzymia strata dla polskiej
      radiofonii. Ciekawe kto następny?
    • janan2 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 16:21
      Zal takich ludzi.Takie przykre doświadczenie żeby tylko zaspokoić wyższość braci
      mniejszych w tej chwili.Nadejdzie jednak czas na zapłatę za tę nienawiść która
      niczym nie różni się od komunizmu,tylko metody bardziej w rękawiczkach.Sledzę
      problem bo mnie to też czeka.Na pewno nie złożę lojalki i nie wystawię się na
      opcję decydowania o mnie przez urzędasa i inkwizycję z IPN pod wodzą,To poniżej
      godności nawet ptactwa wodno błotnego i republiki ptasiej jako państwa.
      wielkość niektórych ludzi jak Pani poznaje się właśni w takich momentach.To
      minie niebawem.
    • toja3003 III Rzeczpospolita jest 16.04.07, 16:28
      państwem prawa i także ta pani powinna wypłenić oświadczenie, jeśli nie - musi
      ponieść przewidziane prawem konsekwencje. W czym problem? Ma być wyjątkiem, bo
      jest satyrykiem?
      • fury11 Re: III Rzeczpospolita jest 16.04.07, 16:45
        chyba IV? Numerki się mylą. Akurat jedno pochrzanione prawo, sprzeczne ze
        wszystkimi kodeksami i konstytucją, musi być bezwględnie przestrzegane. A kto
        przed chwil wypróżnił psa na trwaniku? Myślisz, że nie widziałem z balkonu?
        Tego prawa nie trzeba przestrzegać, jasne, bo co piesek winny. Najpierw sama
        się zlustruj, a potem wymądrzaj.
        • toja3003 Mówienie o IV Rzeczpospolitej jest 17.04.07, 11:52
          Mówienie o IV Rzeczpospolitej jest nielegalne i godzi w Konstytucję RP, która
          jednoznacznie definiuje nazwę państwa i prawnie ją chroni wraz z innymi
          symbolami, jak np. godło czy flaga. Na to są paragrafy!
      • aurita Re: III Rzeczpospolita jest 16.04.07, 17:23
        III to moze i byla ale teraz mamy IV podobno i strach buzie otworzyc.

Zastraszyc zdeptac wyksztalciuchow! motto Kaczolandu
        • toja3003 Znasz Konstytucję? 17.04.07, 11:54
          Mówienie o IV Rzeczpospolitej jest nielegalne i godzi w Konstytucję RP, która
          jednoznacznie definiuje nazwę państwa i prawnie ją chroni wraz z innymi
          symbolami, jak np. godło czy flaga. Na to są paragrafy!
    • aneczka_mi Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 16:34
      Szanuję panią Ewę Szumańską za to czym się zajmowała i jaki miała swój udział w
      Trójce, ale straciła w moich oczach tym zachowaniem...W ogóle wszyscy którzy
      nie chcą podpisać tego dokumentu są po prostu umaczani....

to przykre...
      • beny51 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 17:31
        > Szanuję panią Ewę Szumańską za to czym się zajmowała i jaki miała swój udział w
        > Trójce

Jesli ja szanujesz za to co zrobila, to czemu tak latwo traci w twoich oczach zo
        to co nie zrobi?
      • alan.ski Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 17:34
        Szanuję panią Ewę Szumańską za to czym się zajmowała i jaki miała swój udział w
        >
        > Trójce, ale straciła w moich oczach tym zachowaniem...W ogóle wszyscy którzy
        > nie chcą podpisać tego dokumentu są po prostu umaczani....
        >
        > to przykre...

Ręce opadają gdy się spotyka taki sposób rozumowania. A może "blond głowko"
        rację ma osoba z takim życiorysem a nie kartofle, które w życiu nic nie zrobiły
        a i na tow. Lenina jak trzeba było to się powoływali. To Ci nie przyszło do
        głowy, to zbyt skomplikowane a przecież miejsca tam (jak widać) dużo!
        • aneczka_mi Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 17:41
          A może "blondynku" spojrzysz na to z innej strony? Nie tocz piany bo się
          zadławisz tylko pomyśł trochę...o ile potrafisz...Dlaczego ktoś nie chce
          podpisać kartki papieru jeśli jest czysty? Dlaczego? Dlatego że musiałby wtedy
          otworzyć teczkę i pokazać ją a tam jest pewnie wiele do ukrycia, zresztą są już
          na to przykłady kolejnych znanych i dotąd powszechnie szanowanych osób które od
          89 roku głośno krzyczały przeciw lustracji a niedawno ujawnione ich teczki
          wskazują jasno na białym że donosili i jeszcze się za to obłowili...

Nie przychodzi ci to do blond główki?

Zresztą sam pewnie jesteś...nie powiem kim....
          • alan.ski Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 20:05
            aneczka_mi napisała:

> A może "blondynku" spojrzysz na to z innej strony? Nie tocz piany bo się
            > zadławisz tylko pomyśł trochę...o ile potrafisz...Dlaczego ktoś nie chce
            > podpisać kartki papieru jeśli jest czysty? Dlaczego? Dlatego że musiałby
            wtedy
            > otworzyć teczkę i pokazać ją a tam jest pewnie wiele do ukrycia, zresztą są
            już
            >
            > na to przykłady kolejnych znanych i dotąd powszechnie szanowanych osób które
            od
            >
            > 89 roku głośno krzyczały przeciw lustracji a niedawno ujawnione ich teczki
            > wskazują jasno na białym że donosili i jeszcze się za to obłowili...
            >
            > Nie przychodzi ci to do blond główki?
            >
            > Zresztą sam pewnie jesteś...nie powiem kim....

Po gwałtowności reakcji widzę, że moje uwagi były słuszne. Ani cienia
            refleksji. Tylko epitety. Oczywiście jak ktos nie chce podpisać to ma coś do
            ukrycia a reszta, z wypiekami na twarzy, podgląda przez dziurkę od klucza.
            Posądzając mnie o związki ze służbami komunistycznymi robisz z siebie głuptasku
            (właśnie kogo, wała?). Jestem za lustracją poprzez otwarcie wszystkich zasobów
            i podobno tak ma być! Po co zatem wypełniać świstki, które za moje pieniądze
            (Ty swoich nie szanujesz widocznie nie łożysz na ten bałagan) masa ludzi będzie
            sprawdzać przez kilkadziesiąt lat. A Pani Ewa nie podpisała z prostego powodu
            (uwaga, jest jeszcze trochę miejsca w główce?), że nigdy nic w życiu nie
            podpisywałai pozostała temu wierna. Proste? A na marginesie, jestem blondynem -
            ale jak wiadomo w powszechnej opinii nie ma to złych skojarzeń.
            • aneczka_mi Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 17.04.07, 16:00
              Hmm dobrze że odpisałeś bo od razu mi lepiej:-)
              1. Jesteś za otwarciem wszystkich teczek? -ja również za pełnym i powszechnym
              dostępem do teczek:-)( dobrze że tutaj się zgadzamy)
              2. Co do blondyna-nic nie mam do blondynów ani blondynek:-), ale chciałam
              zauważyć że ty pierwszy wspomniałeś o blond włosach...
              3. Masz nadzieję że dostęp do teczek już niedługo będzie powszechny? Ja mam
              obawy że niekoniecznie bo wiele osób,łącznie z powszechnie znanymi i
              szanowanymi jest przeciwko lustracji w ogóle( choćby zaciekle broniący swego
              Żakowski) i mam obawy że jednym z "objawów" tego "nie" jest również niechęć
              podpisania tych karteluszek-"nie podpisze, nie chce lustracji, nic nikomu do
              mnie"...ja tak to widzę...
          • orys100 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 17.04.07, 16:48
            też nigdy nie podpiszę że nie jestem gejem mimo że nie jestem :-)
            • 2560a Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 17.04.07, 17:33
              orys100 napisał:

> też nigdy nie podpiszę że nie jestem gejem mimo że nie jestem :-)
              --------
              I tak by ci nie uwierzyli.No cos musi w tym byc ze facet zapiera sie ze nie
              jest gejem??? Widocznie jest, tylko sie wstydzi.Taka mamy mentalnosc.
              Chrzescijanska!
    • 3guziec argumenty obrońców redachtorki Szumańskiej... 16.04.07, 16:35
      a właścieie ich nie ma, a są epitety : bezmózgi osioł, debil, agent SB.
      Gratuluję tej PAni takiego audytorium. Poziom PAni słuchaczy jest zdumiewajacy.
      Czego będa te sierotu nieutulone teraz słuchać, chyba Leppera lub Palikota.
      • eksterminator_debili guziec - daj sobie spokoj! Jeszcze raz trafiony! 16.04.07, 16:58
        • 3guziec Re:z debilami nie rozmawiam 17.04.07, 10:12
    • t-800 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 17:14
      > Ewa Szumańska, znana wykształciuchom

Co to jest, tabloid? He, he, he... Żałość...

Pozdrowienia dla red. Lesława Maleszki, bez którego ta gazeta nie była tym czym
      jest!
    • belfer163 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 17:23
      Szanowna Pani Ewo,
      Dziekuje za wszystkie usmiechy, za szczery smiech,za inteligentny humor, ktore
      ubarwialy szare czasy mojej PRL-owskiej mlodosci. Gratuluje Pani odwagi i mam
      nadzieje, ze bedzie jeszcze wielu, ktorzy nie pozwola zdeptac swojej godnosci.
    • siemiejkina Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 17:50
      Pani Ewo! Jest Pani WIELKA!!!!
    • zyks Będąc Młodą Lekarką kopnąłbym Czabańskiego z 16.04.07, 18:03
      Targalskim w ich żałosne kacze kupry i poszedłbym do Tok FM czy Z, gościnnie, na
      jakiś czas. Tam też jest parapet! I podpisałbym w umowie klauzulę powrotu w
      triumfie na stare miejsce, ale tylko jeśli bardzo poproszą, co nastąpi
      niezawodnie dość szybko. Ale ci, co poproszą, to już będą inni niż dziś. A od
      Czabańskiego będzie przyjmować felietony tylko Nasz Dziennik. Trzeba wogóle
      pomyśleć, co zrobić z tymi ca. 20-30 publicystami (?), którzy sprzedali swoje
      pióra i sumienie kaczej bandzie. Nasz Dziennik jest jednak za mały dla takiego
      grona. My (przebrzydł) wykształciuchy)się nie mścimy, jestesmy humanitarni ale
      kto będzie chciał TERAZ czytać w swojej gazecie felietony np. takiego
      Czabańskiego? Z czegoś muszą przecie żyć. Może na koszt państwa (tj. mój też)
      założyć im specjalną gazetę p.t. np. "Rezerwat", "Hospicjum kaczyzmu", "Miałeś
      Chamie złoty róg", "Przeminęło z wiatrem" itp., do której będa pisać i sami ją
      czytać. W sezonie ogórkowym będzie nieocenionym źródłem dla satyryków i
      humorystów... :-) A dla polityków na tej samej zasadzie założyć specjalne
      wojedwództwo w wielkości np. gminy. Może to np. być gmina, która miała najwyższy
      % głosów oddanych na kaczyzm. Ale jednak: odpowiedzialność zbiorowa? A co winni
      ci bez prawa głosu: nieletni, dzieci w powijakach, ledwie poczęci albo i ci w
      dniu wyborów jeszcze niepoczęci? To może wybudować im takie województwo np. na
      Pustyni Błędowskiej? No, sam już nie wiem...
    • gemin9 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 18:05
      Nie moge teraz niestety przeczytać opinii innych forumowiczów, ale myślę, że
      większość wyraża ogromny szacunek i podziw dla pani Ewy Szumańskiej. Pani Ewa
      jest dla mnie symbolem wszystkich najpiękniejszych i najszlachetniejszych cech
      polskiej inteligencji.
      Maleńka uwaga do komentowanego artykułu -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka