Dodaj do ulubionych

LPR straszy śmiercią

17.04.07, 07:21
- To znaczy, że jeśli nieuleczalnie chory żąda zaprzestania leczenia, to nie
wie, co mówi? Orzechowski: - To tylko znaczy, że życie, które posiada, nie
należy do niego. A do Boga.

No to swietnie ! Moje zycie nalezy do czyjegos boga. Ciekaw jestem jakie
argumenty bym uslyszal, ze nic mnie ten jego bog nie obchodzi ?
Obserwuj wątek
    • login-ka LPR straszy śmiercią 17.04.07, 07:52
      Ok, życie należy do Boga, ale... rozumiem, że w takim razie człowiek, który umiera jest przez Boga skazany na śmierć, inny człowiek podłącza go do respiratora czyli przedłuża mu życie. Czy to nie jest działanie wbrew woli boskiej?
      A tak swoją drogą Orzechowski zapytany o słowa papieża przed śmiercią nieźle się spocił. Czyżby wreszcie nie wiedział co ma powiedzieć?
      • irma_reczel Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 10:19
        login-ka napisała:
        Czyżby wreszcie nie wiedział co ma powiedzieć?

on nigdy nie wie, dlatego opowiada takie straszne brednie.
        • piwi77 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 10:34
          Jeżeli chodzi o słowa byłego papieża, wszyscy są bezradni i Orzechowski nie
          jest tu wyjątkiem. Powód jest banalny, nikt Wojtylego bełkotu nie był w stanie
          zrozumieć, tylko że niewielu ma odwagę się do tego przyznać.
          • admiral_0000 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 11:46
            No właśnie.
            Załóżmy, że Boga nie ma.
            Do kogo wtedy należy moje życie?
            czemu nikt nie zadał tego pytania panu ministrowi Orzechowskiemu?
            • arakell Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 11:54
              ja myślę, że takie założenia mogą być dla całego LPR-u (i nie tylko) niepojęte :(
            • piwi77 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 11:54
              Sam fakt, że zadajemy sobie to pytanie, Bóg jest czy go nie ma, zaprzecza jego
              istnieniu. Gdyby bowiem był i był nieskończenie potężny, jakże byśmy mogli go
              nie zauważyć?
              • dr_avalanche Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 16:18
                Teraz jeszcze zadaj pytanie, czy skoro Bóg jest wszechmocny, to moze stworzyć
                kamień tak wielki, że nie będzie mógł go unieść...

Ale lepiej daruj sobie tę sofistykę na poziomie podstawówki, bo gorszych
                maluczkich. A to poważny grzech :)
                • piwi77 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 16:34
                  Gorszę, ale tylko z Twojego, katolickiego, punktu widzenia. Z mojego natomiast,
                  poddanie w wątpliwość Waszych prawd wiary (zajęcie dość łatwe), nie nakłania
                  nikogo do złego postępowania, więc nie gorszy.
                • jastrzab27 Większość Łodzian wstydzi się za Orzechowskiego 17.04.07, 16:35
                  Jest to ograniczony facet, którego szczytem edukacyjnego osiągnięcia jest chyba matura i jakieś kursy w przyparafialnej szkółce niedzielnej. I ktoś taki jest- o hańbo- wiceministrem edukacji. Koszmar.
            • krolikko Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 23:11
              Tośmy się doczekali... Zycie jest największą wartością, jest jedynym co mamy
              ale pytam... czyje do licha ono jest. Moje czy cudze. Jeśli na moim życiu
              zależy rządzącym politykierom to niech do cholery zrobią "coś" aby mi,
              właścicielowi tegoż życia na Nim zależało. Niech dadzą mi żyć w kraju, który
              będzie mi przychylny, który będzie mi przyjazny, który będzie dla mmnie opoką a
              nie tylko zbiorem irracjonalnych kazusów które wpływają na mnie tak jak na
              gościa z matplanety. Czasem się zastanawiam czy aby nasi obeci rządzący nie
              mineli się z powołaniem i zamiast być pożal się Boże parlamentarzystami nie
              powinni się zapisać do zakonu albo odbyć skrócony kurs duszpasterstwa i głosić
              kazań z ambony... O Jezuuuu !!!
              • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 23:21
                Naszym marzenem jest zeby atole euta-NAZISCI wszyscy popelnili AUTO-eutanazje
                natychmiast. ha,ha,ha,ha,ha
                • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 23:25
                  Powtarzasz sie Leos! Powiedz wreszcie komus cos milego zamiast obrazac
                  wszystkich na lewo i prawo! To naprawde nie po chrzescijansku. A zyczliwosc
                  przeciez nic nie kosztuje...
                • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 23:29

To forum to najbardziej obludny syf w calym internecie. Reprezentuje tylko
                  poglady pedo-lesbo-atolskie. W tak neutralnym temacie jak eutanazja
                  cenzor wycial 20 moich wypowiedzi. Lesba z wroclawia ma zas patent na
                  nieograniczona wolnosc lesbowego szamba wypowiedzi tylko dlatego ze cenzor
                  forum to nawiedzony pedal. Litosc bierze nad medialna niewola katolikow w tym
                  kraju.
                  • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 23:34
                    Uspokoj sie Leos! Wyluzuj sie! Idz , przytul swoja sliczna mloda zone i nerwy
                    Ci odejda! Widzisz jak to niezdrowo byc takim agresywnym i interesowac sie co z
                    kim kto robi? Tylko zrazasz do siebie wszystkich naokolo, a z Twoim poczuciem
                    humoru moglbys byc tak lubiany! Daj ludziom zyc!
                    • anulinder Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 07:51
                      Otóż to. Mam tylko cichą nadzieję, że Leoś, dający do zrozumienia, że jest
                      katolikiem, nie reprezentuje swoimi poglądami i swoją agresją większości swych
                      wpółwyznawców.
                      • dv69 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 10:02
                        Leos3 to kwintesensja beretowego mocherstwa.
                        I nie chce zeby mnie taki fanatyk reprezentowal.
                        wszyscy zapominaja ze wiara opiera sie na czynie a nie glupim gadaniu.
                  • prezydent_10rp Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:08
                    leonard3 napisał:

>
                    > To forum to najbardziej obludny syf w calym internecie. Reprezentuje tylko
                    > poglady pedo-lesbo-atolskie. W tak neutralnym temacie jak eutanazja
                    > cenzor wycial 20 moich wypowiedzi. Lesba z wroclawia ma zas patent na
                    > nieograniczona wolnosc lesbowego szamba wypowiedzi tylko dlatego ze cenzor
                    > forum to nawiedzony pedal. Litosc bierze nad medialna niewola katolikow w
                    tym kraju.

Leoś to poco bierzesz udział w tym Forum. Lepiej idź na forum Rydzyka. ha ha ha
                    • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:16
                      prezio, czesc znowu, moj ulubiony starozakonny-jehowita-komunista.
                      Moj udzial w tym szambie forum GW z debilem cenzorem to moja pokuta od ojca
                      Tadzia. No wiesz ta babette i te inne kuszace atistki jak syfilityczka-wroclaw,
                      Piwi etc. Bylem troche zbyt chojny jako dawca spermy dla lesbijek chcacych
                      miec dzieci. No i Ojciec Tadzio dal mi pokute abym odpokutowal rok w piekle
                      forum GW.
                      • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:22
                        Dobranoc atole. Piekna zona czeka. Pamietajcie o Auto-eutanzji.
                        Dobranoc dla wybiorczego cenzora, spi na pewno pijany menel. Max obudz
                        sie, nie spij w pracy
                        • prezydent_10rp Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:24
                          leonard3 napisał:

> Dobranoc atole. Piekna zona czeka. Pamietajcie o Auto-eutanzji.
                          > Dobranoc dla wybiorczego cenzora, spi na pewno pijany menel. Max obudz
                          > sie, nie spij w pracy

To uważaj żeby nie musiała się wyskrobać.
                          • demokrata10 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:33
                            prezydent_10rp napisał:

> To uważaj żeby nie musiała się wyskrobać.

Nie ładnie panie prezydencie, czy nie ładniej by było użyć słowa aborcja
                            • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:36
                              To Wy nie wiecie ze p. Leosiowa chce na gwalt jeszcze jedno dziecko?
                              Niedoinformowani jestescie!
                              • prezydent_10rp Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:40
                                zawisza60 napisała:

> To Wy nie wiecie ze p. Leosiowa chce na gwalt jeszcze jedno dziecko?
                                > Niedoinformowani jestescie!

To prawda o tym maybahu i Leosiu
                        • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:28
                          A mnie dobranoc nie powiesz Leosiu???
                      • aby.do.jutra Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 23:23
                        leonard3 napisał:

> No i Ojciec Tadzio dal mi pokute abym odpokutowal rok w piekle
                        > forum GW.

Kłamiesz i oczerniasz Ojca! On nigdy, w swojej dobroci,
                        nie skazałby uczestników tego forum na twoją obecność.
          • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 17:12
            piwi77 napisał:

> Jeżeli chodzi o słowa byłego papieża, wszyscy są bezradni i Orzechowski nie
            > jest tu wyjątkiem. Powód jest banalny, nikt Wojtylego bełkotu nie był w
            stanie
            > zrozumieć, tylko że niewielu ma odwagę się do tego przyznać.

Nie podoba mi sie ze w ten sposob wyrazasz sie o sp. Ojcu Sw. ktorego b. wielu
            z nas, niezaleznie od wyznania i niezaleznie od temperatury wiary - kochalo i
            szanowalo.
            • piwi77 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 17:21
              W mojej opinii był to człowiek niezbyt inteligentny, zarozumiały, władczy,
              egoista, obłudny, udający patriote Polaka, choć naprawdę był Watykańczykiem
              (widać po tym, gdzie wolał być pochowany) i razi mnie bezzasadne uwielbienie
              dla jego osoby. Mnie razi Wasze zachowanie, Was może razić moje. Ale jakoś
              musimy z tym żyć. Tylko nie próbujmy zamykać sobie ust.
              • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 17:40
                Ja Ci nie zamierzam zamykac ust i nie mow do mnie przez Wy, bo nie bardzo wiem
                co chcesz przez te l.mn. powiedziec (choc mam pewne podejrzenia, co). Szanuje
                Twoj ateizm, a Ciebie tylko prosze, nic wiecej, o uszanowanie mojego i nie
                tylko mojego "bezzasadnego uwielbienia". A co Ty z moja prosba dalej zrobisz to
                juz Twoja sprawa. Pozdrawiam!
    • 1a40 LPR straszy śmiercią 17.04.07, 07:58
      Tytul artykulu GW,jest glupi i nie ma nic wspolnego z trescia.Redaktor GW nie
      zrozumial Giertycha,a zreszta mial do tego prawo,gdyz Giertycha malo kto
      rozumie. Stary czlowiek,chory czlowiek w pelni swiadomy,powinien zawsze sam
      decydowac co dalej.Nam, ludziom mlodym i zdrowym tez nikt nie narzuca swojej
      woli,robimy z naszym zyciem co chcemy np.palimy, chlejemy
      wodke,zremy,tyjemy.Chory czlowiek chce sie pozegnac z zyciem, tylko w tym
      momencie gdy nikt nie jest mu w stanie pomoc, w bolu i cierpieniu z tym
      zwiazanym.Gdy ciezko chory czlowiek zyje bez bolu,to nigdy do glowy mu nawet
      nie przyjdzie prosic o smierc. Zadaniem medykow jest,zrobic wszystko,takie
      lekarstwa podac, aby nieuleczalnie chory nie odczuwal bolu.Nic wiecej. Gdy ktos
      bedzie probowal wprowadzic eutanazje,to jest niebezpieczenstwo tego,ze po
      jakims czasie ,ktos moze pomyslec o zabijaniu ludzi kalekich,np.aby odciazyc
      kasy chorych.Jest to niedopuszczalne i nie nalezy w tym temacie mieszac.
      • yaroslaff Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 08:38
        Nie chciałbym żyć gdyby wprawdzie nic nie bolało, ale czułbym się całkowicie
        niesamodzielny. Może jeszcze na to mają coś wstrzykiwać?
      • anulinder Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 09:10
        >Gdy ktos
        > bedzie probowal wprowadzic eutanazje,to jest niebezpieczenstwo tego,ze po
        > jakims czasie ,ktos moze pomyslec o zabijaniu ludzi kalekich,np.aby odciazyc
        > kasy chorych

Z tym sie akurat nie zgodze, bo eutanazja to dobrowolne poddanie sie smierci.
        Natomiast zabicie jakiejkolwiek osoby, zdrowej czy chorej (czyli pozbawienie
        życia wbrew jej woli) to zwykłe morderstwo, na które mamy już odpowiednie paragrafy.
        Pomysł o rzekomym zabijaniu ludzi chorych jest nierealny i czysto abstrakcyjny.
        • prawieemeryt Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 10:48
          Pomysł o rzekomym zabijaniu ludzi chorych jest nierealny i czysto abstrakcyjny.
          Nie zgadzam się. Podkreślam: o rzekomym. Jest znakomity na następną zadymę dla
          Giertycha.
      • pe1 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 09:26
        > Gdy ciezko chory czlowiek zyje bez bolu,to nigdy do glowy mu nawet
        > nie przyjdzie prosic o smierc. Zadaniem medykow jest,zrobic wszystko,takie
        > lekarstwa podac, aby nieuleczalnie chory nie odczuwal bolu.Nic wiecej.

wypisujesz piramidalne bzdury.

każda nieuleczalna choroba ma taki etap, gdy NIE DA SIĘ już stłumić bólu i gdy
        medycyna staje się bezradna. żadna wiedza medyczna za żadne pieniądze nie
        poradzi sobie z przypadkami beznadziejnymi, jedyne co potrafi to w
        nieskończoność przeciągać cierpienie. Torturowania cierpiących chorych w imię
        fanatyzmu religijnego to zbrodnia.
    • caperucita Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 08:20
      już samo założenie, że każdy w Polsce ma jakiegoś boga jest obraźliwe.
      Proponuję podzielić Polskę na dwie strefy, tych od Boga i tych innych i niech
      się rządzą sami, choć przypuszczam, że po jakimś czasie bez muru się nie
      obejdzie.
      Robi mi się słabo od pomysłów LPR. Niedługo zabronią grzebać samobójców,
      ustawią pręgierze i będą kamieniować niewierne żony.
      • kijwoko Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 09:27
        > Robi mi się słabo od pomysłów LPR. Niedługo zabronią grzebać samobójców,
        > ustawią pręgierze i będą kamieniować niewierne żony.

Kamienowac bedzie mozna tylko poswieconymi kamieniami. Jak myslicie: kto bedzie
        mial na to monopol i zbijal na tym gruba kase?!?
        • admiral_0000 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 11:50
          Wiadmo kto;
          Rzydzyk z Jankowskim.
    • kijwoko Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 08:34
      Proponuje wyjscie by i wilk byl syty i owca cala (jesli tak mozna tu
      powiedziec), otoz:

Jesli ktos bedzie domagal sie aby dokonac na nim eutanazji, to powinno sie go za
      to ukarac... kara smierci!

Dlaczego w tym kraju nigdy nie bedzie normalnie...
      www.wrzuta.pl/obraz/riP63o8y00/mleczkomiksy_murzyn
    • koloratura1 LPR straszy śmiercią 17.04.07, 08:37
      Informuję bandytów z LPRu, że ja, osoba dotknięta zarówno starością (61 lat) jak
      i bardzo poważnymi problemami zdrowotnymi, po wcieleniu w życie waszych chorych
      pomysłów właśnie będę się bała pójść do szpitala i zrobię wszystko, żeby się nie
      dać ułożyć w "akwarium" (to taki oszklony fragment oddziału Intensywnego Nadzoru
      Kardiologicznego, gdzie niedawno spędziłam czas jakiś - nie mam NIC do
      zarzucenia opiece tam stosowanej), "okablować" sznurkami od monitorów,
      zaopatrzyć w kroplówki, itp., itd. i tak sobie zdychać powolutku, może
      miesiącami, bez szans na skorzystanie z toalety, normalnej kąpieli czy choćby
      prysznica.

Jednocześnie informuję posła, niejakiego Edwarda Ciągło, że mój wybór jest
      wyborem w pełni przemyślanym; od lat cierpię na ciężką chorobę serca, na
      depresję, ani nawet "stany depresyjne" - nigdy, a moja "zdolność do racjonalnego
      myślenia" nigdy przez nikogo nie była kwestionowana.

Pana Orzechowskiego - Boże się pożal - wiceministra edukacji, specjalistę od
      kreacjonizmu i dinozaurów, pragnę poinformować, że moje życie w żadnym wypadku
      nie należy do jego podłego i okrutnego Boga (mój jest dobry i miłosierny).

I na koniec - mam sto procent pewności,że nikt z mojej rodziny (mąż i syn) nie
      czyha na mój "majątek", choćby z tego powodu, że nie bardzo jest na co czyhać.
      • pierot6 I ta fotka... wyraża cała głupote LPR-u... 17.04.07, 08:40
    • anulinder LPR nie zna pojęcia "eutanazja" 17.04.07, 08:53
      "Zaostrzymy kary za eutanazję, by Polacy dotknięci starością lub problemami
      zdrowotnymi nie bali się iść do szpitala!"
      Co za bełkot. Eutanazja to DOBROWOLNA prosba o to, by ktoś zakończył życie danej
      osoby (nieuleczalnie chorej, cierpiącej). Więc czego tu się bać, skoro to sama
      osoba w kwestii decyduje o swoim życiu???

Jeśli pacjent nie wyraził na nic zgody i czegoś ma się bać, to nie jest to żadna
      eutanazja, więc niech panowie z LPR bzdur nie gadają i zajmą się czymś w obecnej
      chwili ważniejszym dla społeczeństwa, niż sianie propagandy.
      • albacor Re: LPR nie zna pojęcia "eutanazja" 17.04.07, 08:55
        Proponuję karę śmierci dla lekarza za próbę eutanazji na życzenie. Banda idiotów
        nie ma czym juz sie zająć.
    • liberum.veto [...] 17.04.07, 09:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sorlovski Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 10:00
      Opary absurdu zagęszczają się niczym zsiadłe mleko na słońcu... a może niedługo LPR wprowadzi karę za próbę samobójstwa?... bo to przecież wbrew woli boga/bogów

pozdrawiam
      • kijwoko Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 10:04
        > a może niedługo
        > LPR wprowadzi karę za próbę samobójstwa?

Oczywiscie... kare smierci!
      • babette666 autanazja na faszochach - szybko !!!!!! 17.04.07, 10:05
        wybory, wybory,wybory, wybory,wybory zeby w tv nie ogladac ich parszywych jap
      • koloratura1 Sorlovski, nie podpowiadaj! n/t 17.04.07, 12:28
    • irma_reczel wstyd 17.04.07, 10:17
      cyniczna gra polityczna aż trzeszczy. to nie do pomyślenia na czym są zdolni ci "politycy" zbijać własny kapitał. Nawet jeśli się chciało coś takiego robić w ogóle (przeca eutanazja jest zakazana więc...?) to można to było połączyć z "debatą"(w domyśle wojną) o aborcję (no i chyba tak było, wszak zapis o godności człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci własnie to zakładał). Ale nie. Dla tej marnej partyjki, z marnymi bezwstydnymi działaczami lepiej jest robić wojnę za wojną, byle był szum, byle tylko wychodzili na obrońców "wszystkiego".
      Nigdy nie szło im o ideologie, zawsze tylko o punkty w sondażach i sam ten fakt powinien ich jak najszybciej wykluczyć z jakiejkolwiek działalności dla naszego państwa.
    • piwi77 Ale prośba o eutanazję, w beznadziejnej sytuacji, 17.04.07, 10:18
      jest właśnie dowodem rozsądku, a nie jej braku. Któż rozsądny chciałby sie
      dalej męczyć, wiedząc, że i tak umrze?
      • pierot6 I ta tępa geba, na fotce.... 17.04.07, 10:23
        • piwi77 ... zdradzająca bogate życie wewnętrzne... 17.04.07, 10:28

• liberum.veto Re: I ta tępa geba, na fotce.... 17.04.07, 10:31
          zgadzam się tobą, ale chyba nie doceniasz eskpresji:
          i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/107930218327351393.jpg
          • kijwoko Re: I ta tępa geba, na fotce.... 17.04.07, 13:31
            Eee tam.... to dopiero jest ekspresja:

www.wrzuta.pl/obraz/xDsnv5ifGo/giertych
            ;)
        • pierot6 Re: I ta tępa geba, na fotce.... 17.04.07, 12:26
    • intel-e-gent LPR broni się przed polityczną śmiercią 17.04.07, 10:36
      Oni nie mają już nic do stracenia -ich poparcie spadło do tak niskiego poziomu, że niczym nie ryzykują... Ciekawe co jeszcze wymyślą? Zakaz sprzedaży prezerwatyw?
    • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:03
      Ateisci maja prawo do samobojstwa. Popieramy. Popelniajcie samobojstwa
      dyskretnie i SAMI. Nie zmuszajcie nikogo by stawal sie waszym zabojca
      nazywajac to eutanazja.
      • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:06
        Ateisci nawet z wlasnego samobojstwa potrafia robic zboczenie.
        Popelniajceie samobojstwa sami, podli tchorze i nie zmuszajcie innych zeby
        stawali sie euta-Nazistami
    • piotrek_kaska LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:09
      jakby nie mozna było dostosowac sie do konstytucji europejskiej... przez takich
      ludzi jak giertychowie Europa parzy na nas jak na kraj bardziej religijny. i
      mieszkańcy tez chcą z niego uciekac.
      • leonard3 [...] 17.04.07, 12:14
        • teodor_von_zalenzer_halde Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:22
          leonardzie, ale o czym ty mówisz?? Eutanazja to własnie rozwiazanie dla osób
          które NIE mogą z przyczyn zdrowotnych same odebrać sobie zycia (np. ktoś trwale
          sparalizowany,powiedzmy, od szyi w dół).
          • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:35
            Nie ma takich ludzi ktorzy nie moga popelnic samobojstwa.
            Sparalizowanych mozna wywiezc do lasu , jezeli chce zyc niech jezykiem nacisnie
            czerwony guzik "Pomoc". Jezeli chce zdychac niech SAM zdychas jako SAMO-bojca.
            Tak robily wszystkie szlachetne stare kultury.
            • koloratura1 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:56
              leonard3 napisał:

> Nie ma takich ludzi ktorzy nie moga popelnic samobojstwa.
              > Sparalizowanych mozna wywiezc do lasu , jezeli chce zyc niech jezykiem nacisnie
              >
              > czerwony guzik "Pomoc". Jezeli chce zdychac niech SAM zdychas jako SAMO-bojca.
              > Tak robily wszystkie szlachetne stare kultury.

Zostawiały faceta w lesie z telefonem? Z komputerem? Czy może z jakąś inną znaną
              im, a nam - nie, maszyną z czerwonym guzikiem?
              • leonard3 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:59
                Koloratura. stary Indianin mial na tyle godnosci ze wychodzil sam na samotna
                skale i czekal na smierc. Jak smierc nie przyszla wracal do wioski , zjadal
                duzy obiad i dmuchal ladna indianke.
                • mojboze Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:10
                  Leonardzie3, zwracasz się do ateistów, per "Wy ateiści!"
                  Ale z drugiej strony siejesz jad i nakłanisz innych do "SAMObóstw"
                  Masz rozdwojenie jaźni?
                  Żaden chrześcijanin by tak nie pisał!

A w kwestiach eutanazji jak i aborcji-pozostawmy te sprawy sumieniu.
                  Nie ma co pakować religii w prawo w państwie, które powinno być świeckie.

• lesbijka_wroclaw Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:16
                    to nie chrzescijanin a odmozdzony faszysta, ktory brak argumentow nadrabia
                    obrazaniem wszystkich, ktorych poglady nie sa tak zjechane jak jego.
                • koloratura1 Re: LPR straszy śmiercią 18.04.07, 22:36
                  leonard3 napisał:

> Koloratura. stary Indianin mial na tyle godnosci ze wychodzil sam na samotna
                  > skale i czekal na smierc. Jak smierc nie przyszla wracal do wioski , zjadal
                  > duzy obiad i dmuchal ladna indianke.

A jak go wcześniej sparaliżowało i nie mógł na tę skałę wleźć o własnych siłach,
                  to go tam wnosili i zostawiali, żeby dokonał żywota.
                  Taka indiańska eutanazja...

• arakell Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 15:07
              leonard3 napisał:
              > Nie ma takich ludzi ktorzy nie moga popelnic samobojstwa.
              > Sparalizowanych mozna wywiezc do lasu , jezeli chce zyc niech jezykiem nacisnie
              > czerwony guzik "Pomoc".

"oświecony" leonardzie, przecież to co oferujesz "w zamian" to dokładnie
              eutanazja, jedyna różnica jest taka, że obecna eutanazja polega na "utrzymywać
              przy życiu chyba że zainteresowany powie, że nie", a twoja wersja "nie
              utrzymywać chyba, że zainteresowany powie, że tak"

różnicy praktycznie nie ma żadnej
        • koloratura1 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:53
          leonard3 napisał:

> Kaska, Giertych ma odwage powiedziec: Ateisci przestancie swoim szalenstwem
          > zatruwac zycie Europie. Kaska , idz sie SAM powies. Co nie masz odwagi
          > tchorzu? Potrzebujesz kolegi euta-Nazisty zeby cie powiesil?

Zniosłam twoje trzy kretyńskie wpisy na to samo kopyto, przy czwartym nie wyrobiłam.

Naprawdę jesteś aż tak tępy, że nie potrafisz zrozumeć, iż o pomoc w dobrej
          śmierci muszą prosić ci, którzy nie mogą sami skoczyć z wieży, rzucić się pod
          pociąg czy powiesić, bo nie dadzą rady wstać z łóżka?!

Kto jest w stanie chodzić, rzeczywiście, niech popełni samobójstwo. I niejeden
          tak robi, nie chcąc doczekać się niewyobrażalnych a pewnych cierpień (np. rak).
        • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 17:18
          Leos, to b. nieladnie ludzi zachecac do samobojstwa, tak jak Ty to masz w
          zwyczaju! Co za katolik z Ciebie? Wstyd!
      • koloratura1 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:34
        piotrek_kaska napisał:

> jakby nie mozna było dostosowac sie do konstytucji europejskiej... przez takich
        > ludzi jak giertychowie Europa parzy na nas jak na kraj bardziej religijny.

Subtelnie to ująłeś.
        Europa patrzy na nas jak na kraj nawiedzonych idiotów.
    • anulinder Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:16
      Nie gorączkuj się. Nikt przecież nikogo do niczego nie zmusza. Nikt nie zmusza
      nikogo do eutanazji i nikt nie kaze nikomu jej wykonywac.
    • piwi77 Wojtyła też dużo blubrał, że, nie, dla eutanazji, 17.04.07, 12:26
      a jak co do czego, zabronił się utrzymywać przy życiu. Dzisiejsz madycyna
      pozwoliła by mu się jeszcze długo pomęczyć przed śmiercią, ale pan papież
      chciał szybciej do nieba. Tyle warte jego "nauki".
      • lesbijka_wroclaw Re: Wojtyła też dużo blubrał, że, nie, dla eutana 17.04.07, 13:21
        nauki? o kryciu pedofili i przyczynieniu sie do rozprzestrzenienia AIDS w Afryce
        poprzez durne pielgrzymki- o tych mowisz?
        • koloratura1 Re: Wojtyła też dużo blubrał, że, nie, dla eutana 18.04.07, 22:41
          lesbijka_wroclaw napisała:

> nauki? o kryciu pedofili i przyczynieniu sie do rozprzestrzenienia AIDS w Afryc
          > e
          > poprzez durne pielgrzymki

...oraz zakaz stosowania prezerwatyw

> - o tych mowisz?
    • falafala Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 12:40
      No, kto wie, moze kiedys sie facetowi tez to przytrafi i beda go podlaczac do
      respiratora, cewnikowac, wymieniac podklady zawalone kupa. Wciskac na sile
      kroplowki, jedzenie, jak odmowi, wkladac rurka, Przerzucac jak worek z lozka na
      lozka z sali na sale, bez kszty godnosci, ale za to z pelnym prawem do zycia.
      Bedzie mial okazje zobaczyc i poczuc to "zycie".
      • leonard3 [...] 17.04.07, 12:50
      • koloratura1 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:00
        falafala napisała:

> No, kto wie, moze kiedys sie facetowi tez to przytrafi i beda go podlaczac do
        > respiratora, cewnikowac, wymieniac podklady zawalone kupa. Wciskac na sile
        > kroplowki, jedzenie, jak odmowi, wkladac rurka, Przerzucac jak worek z lozka na
        > lozka z sali na sale, bez kszty godnosci, ale za to z pelnym prawem do zycia.
        > Bedzie mial okazje zobaczyc i poczuc to "zycie".

Czego szczerze życzę nie tylko naszemu forumowemu leonardowi, ale i ideologom LPRu.
        • zawisza60 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 17:29
          koloratura1 napisała:

> falafala napisała:
          >
          > > No, kto wie, moze kiedys sie facetowi tez to przytrafi i beda go podlacza
          > c do
          > > respiratora, cewnikowac, wymieniac podklady zawalone kupa. Wciskac na sil
          > e
          > > kroplowki, jedzenie, jak odmowi, wkladac rurka, Przerzucac jak worek z lo
          > zka na
          > > lozka z sali na sale, bez kszty godnosci, ale za to z pelnym prawem do zy
          > cia.
          > > Bedzie mial okazje zobaczyc i poczuc to "zycie".
          >
          > Czego szczerze życzę nie tylko naszemu forumowemu leonardowi, ale i ideologom
          L
          > PRu.

Ludzie kochani! Co z Wami jest? Co drugi to jadem zieje. Jeden kaze sie komus
          wieszac, inny zyczy powolnej smierci, a my sie przeciez nawet osobiscie nie
          znamy! Przystopujmy troche! Wiosna na dworze, slonko swieci, a z mojego
          komputera wieje takim chlodem...

Nawet o sprawach zycia i smierci mozna troche sympatyczniej ze soba
          podyskutowac. W koncu to dla wszystkich jest nowy i wczesniej nie przerabiany
          temat! ;)
    • leonard3 [...] 17.04.07, 12:46
    • smilkyness LPR zawsze czyms straszy! 17.04.07, 12:52
      LPR ma juz taka nature, ze straszy.
      Nie tym, to owym.
      Nie owym, to czyms innym.
      Byle paplac.
      Byle ujadac.
      Byle dzielic.
      Byle zaistniec.

• koloratura1 Re: LPR zawsze czyms straszy! 17.04.07, 13:13
        smilkyness napisała:

> LPR ma juz taka nature, ze straszy.
        > Nie tym, to owym.
        > Nie owym, to czyms innym.
        > Byle paplac.
        > Byle ujadac.
        > Byle dzielic.
        > Byle zaistniec.

...i może zdobyć punkt czy dwa więcej w sondażach.

A nuż się uda wjechać do parlamentu na eutanazji i dziecku poczętym?
        Zwłaszcza, jeśli o. Rydzyk zmieni preferencje i zdejmie ich z katafalku, na
        którym już ich zdążył był umieścić.
        >
    • mr.gif Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:04
      To tylko znaczy, że życie, które posiada, nie
      > należy do niego. A do Boga.

słuchaj Orzechowski, ktoś ci to musi powiedzieć. Moje życie należy do mnie. A żadnego boga nie ma.

...a cała aferka to oczywiście respirator dla LPR, niedługo zaproponują "bykowe" ustawę o języku polskim, karę śmierci za dłubanie w nosie albo inną bzdurę byleby o nich pisać.
    • es_x LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:11
      Eutanazja istnieje od dawna i o co tyle krzyku? U pacjentów (po 65 roku życia)
      nie leczy się przyczyn dolegliwości, a jedynie "zalecza" skutki (środki
      przeciwbólowe itp.). Odmowa leczenia ze względu na wiek nie jest niczym
      rzadkim, chociaż powszechnie się temu zaprzecza.
      • koloratura1 Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:24
        es_x napisała:

> Eutanazja istnieje od dawna i o co tyle krzyku? U pacjentów (po 65 roku życia)
        > nie leczy się przyczyn dolegliwości, a jedynie "zalecza" skutki (środki
        > przeciwbólowe itp.).

Bo, zapewne, lekarze wiedzą, że w tym wieku po prostu NIE DA SIĘ wyleczyć
        przyczyn wielu chorób i łagodzenie skutków (bólu) jest jedynym sposobem pomocy
        pacjentowi.

> Odmowa leczenia ze względu na wiek nie jest niczym
        > rzadkim,

I bardzo słusznie.
        Przy dramatycznym braku środków na leczenie, trzeba, być może, dokonywać takich
        wyborów. A ważniejsze jest - za te same pieniądze - pomóc dziecku lub jego ojcu
        czy matce, niż babci albo dziadkowi.

UWAGA: Przypominam, że sama mam 61 lat.

> chociaż powszechnie się temu zaprzecza.
      • krwawy.zenek Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 17:18
        es_x napisała:

> Eutanazja istnieje od dawna i o co tyle krzyku? U pacjentów (po 65 roku
        życia)
        > nie leczy się przyczyn dolegliwości, a jedynie "zalecza" skutki (środki
        > przeciwbólowe itp.).

To nie ma nic wspólnego z eutanazją w kodeksie karnym. W kodeksie karnym chodzi
        o zabójstwo pod wpływem współczucia i NA ŻADANIE.
    • lesbijka_wroclaw Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:13
      tu chodzi o to, ze prawo zmusza do zycia tych, ktorzy zyc od dawna nie chca- sa
      ludzie ktorzy sa starzy, schorowani, oddycha za nich droga aparatura i sa w
      takim stanie, ze nie przezyliby poza szpitalem nawet dziesieciu minut, a chore
      prawo kaze im cierpiec. Jestem ZA eutanazja- kazdy ma prawo decydowac o swoim
      zyciu. Nie mowie tu o zabijaniu wszystkich starszych i kalekich-wszyscy maja
      prawo do zycia, ale meczenie kogos, kto zyc nie chce, a jego podstawowe funkcje
      podtrzymuja urzadzenia szpitalne i swiadomie zrzeka sie swego prawa do zycia-
      dlaczego nie? Jakie mamy prawo przedluzac czyjes cierpienie?
    • leonard3 [...] 17.04.07, 13:19
      • mojboze Re: LPR straszy śmiercią 17.04.07, 14:41
        leonard3 napisał:
        > I popelnijcie SAMO-bojstwa , prosimy

"Prosimy"?
        W czyim imieniu piszesz, Leonarda1, Leonarda2, Leonarda3?

Więc jednak osobowość mnoga....
    • seidr LPR straszy śmiercią 17.04.07, 13:41
      No, niektórzy posłowie obyście na starość wylądowali w szpitalu, Na OPCh. Żeby
      ból był tak silny, że morfina by nie wystarczała, żebyście mieli dosyć i zero
      sił. Wtedy wam się oczy otworzą.
    • toja3003 Po "Nie zabijaj" jest kropka. 17.04.07, 13:43
      • piwi77 Re: Po "Nie zabijaj" jest kropka. 17.04.07, 13:50
        Chodzi Ci o tzw. dekalog? A cóż to za kodeks i dla kogo? I kto i kiedy to
        napisał?
        • lesbijka_wroclaw Re: Po "Nie zabijaj" jest kropka. 17.04.07, 15:27
          Jakis facet zwany Mojzesz wymyslil go kilka tysiecy lat temu, a stworzenie go
          przypisal jakiemus bogu.
          • toja3003 nie "jakiemuś 17.04.07, 16:50
            bogu" tylko Bogu i dla mnie ma to znaczenie
            i mam prawo o to walczyć demokratycznymi
            środkami, co też robię.
            • piwi77 Re: nie "jakiemuś 17.04.07, 17:05
              Walczysz metodami demokratycznymi, bo je szanujesz, czy tylko dlatego, że
              dzisiaj koscielnych przemyśleń nie da się juz narzucać metodami
              niedemokratycznymi?
              • toja3003 walczę demokratycznymi metodami, bo 17.04.07, 17:33
                to jest dla mnie oczywiste i je szanuję.
            • krwawy.zenek Nie bredź 17.04.07, 17:24
              Eutanazja jest zakazana i to nie budzi żadnych wątpliwości. Nie masz o
              co "walczyć".
              • toja3003 Mylisz się, eutanazja jest legalna 17.04.07, 17:37
                Mylisz się, eutanazja jest legalna w niektórych krajach
                (w tym z UE) zatem jest to problem międzynarodowy.
                • krwawy.zenek Re: Mylisz się, eutanazja jest legalna 17.04.07, 17:39
                  toja3003 napisała:

> Mylisz się, eutanazja jest legalna w niektórych krajach

Nie rozmawiamy tu jednak o "niektórych krajach", ale o kretyńskim pomyśłe
                  drastycznego zaostrzenia kary za zabójstwo pod wpływem współczucia i na
                  żądanie, która w Polskim k.k. jest i tak szokująco wysoka (przed wojną i do 69
                  roku było OD JEDNEGO TYGODNIA ARESZTU.

• anulinder Re: Mylisz się, eutanazja jest legalna 17.04.07, 18:02
                  Akurat w krajach, w których jest ona dozwolona, to nie jest żaden problem, a
                  wręcz wybawienie dla ciężko chorych, którzy chcą opuścic ten padół w godny
                  sposób. To ich wola i nikt ich za to nie znieważa i nie opluwa.
              • koloratura1 Re: Nie bredź 18.04.07, 22:50
                krwawy.zenek napisał:

> Eutanazja jest zakazana i to nie budzi żadnych wątpliwości.

Jak u kogo...
            • koloratura1 Re: nie "jakiemuś 18.04.07, 22:48
              toja3003 napisała:

> bogu" tylko Bogu i dla mnie ma to znaczenie
              > i mam prawo o to walczyć demokratycznymi
              > środkami, co też robię.

A dla mnie nie ma ŻADNEGO znaczenia i mam prawo z niektórymi bzdurami tam
              zawartymi walczyć demokratycznymi środkami, co zresztą robię.
        • toja3003 chodzi mi o 17.04.07, 16:48
          Dekalog (bez tzw.). Napisano go 5000 lat temu
          i to właśnie dla mnie, bo ja w to wierzę
          i dlatego w demokratycznej III RP
          mam prawo o to walczyć demokratycznymi
          środkami, co czynię.
          • piwi77 Re: chodzi mi o 17.04.07, 17:03
            Szczególnie te 5000 lat temu dodaje mu powagi. Wyobraź sobie, że dekalog mnie
            nie interesuje i jakoś nie biegam z nożem i nie zarzynam kogo popadnie. Więc
            może on nie jest nikomu potrzebny? A walczyć masz prawo o wszystko, także o
            wydłużenie dnia kosztem nocy.
            • toja3003 mówię o sobie i mam prawo 17.04.07, 17:38
              mieć swoje zdanie a ty masz prawo mieć swoje.
              • krwawy.zenek Re: mówię o sobie i mam prawo 17.04.07, 17:40
                Gdyby to zdanie było jeszcze na temat...
          • koloratura1 Re: chodzi mi o 18.04.07, 22:55
            toja3003 napisała:

> Dekalog (bez tzw.). Napisano go 5000 lat temu
            > i to właśnie dla mnie, bo ja w to wierzę
            > i dlatego w demokratycznej III RP
            > mam prawo o to walczyć demokratycznymi
            > środkami, co czynię.

To Ty chyba wyznania mojżeszowego?
            Bo to te czasy...
            Zresztą to akurat nie ma znaczenia.

Powtórzę Ci tylko, że nie dla mnie go napisano, bo ja w to nie wierzę i dlatego
            w demokratycznej III RP mam prawo walczyć demokratycznymi środkami z bzdurami
            sprzed 5000 lat, co czynię.
        • toja3003 Chodzi mi o 17.04.07, 17:32
          Chodzi mi o Dekalog (nie tzw.).
          Napisano go 5000 lat temu, właśnie dla mnie, bo ja w to wierzę
          i w demokratycznej III RP mam prawo o to walczyć demokratycznymi metodami,
          co też czynię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka