Dodaj do ulubionych

Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście

• numenor11 Lewak. Były esesman. Gdyby popierał polski rząd 21.04.07, 12:37
      to by było prawdziwe nieszczęście.
      • funny5 Re: Lewak. Były esesman. Gdyby popierał polski rz 21.04.07, 13:06
        numenor11 napisał:

> to by było prawdziwe nieszczęście.
        -----
        A na czym by to nieszczescie polegalo?
    • piskoala Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 12:40

Szanowny Panie GG,
      czy nie rozumie Pan, że te koalicyjne kurduple niczego oprócz PRLu
      nie doświadczyły, więc świata nie zdążyły się nauczyć. Języków nie znają,
      prasy z 'nienaszych' źródeł nie tolerują obcych wstydzą się,
      a z takimi obcymi nie zadają się
      • bravor Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 12:52
        bucu z oslej łączki, racz się łagodniej wyrażać o rządzącej koalicji.

:)))
    • piskoala Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 12:44
      kvakva napisał:
      > Nic dodać, nic ująć.

i już słowa nie dodam, bo w tym towarzystwie znalazłem się
      przez pomyłkę. Też mialem dziadkow Polaków, ale Rodzice
      wychowali mnie na Europejczyka.

----
      Obszczymurki RP V sojediniajties'
      • gieroy_asfalta Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 12:49
        znaczy, gejem jesteś?
        • belus77 Dieroj ssie druta za 30 zedli na Centralnym! 21.04.07, 19:32
      • bravor Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 12:50
        powiedz prawdę jesteś komuszkiem:))))
      • lestek35 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 13:17
        piskoala napisał: "i już słowa nie dodam, bo w tym towarzystwie znalazłem się
        > przez pomyłkę. Też mialem dziadkow Polaków, ale Rodzice
        > wychowali mnie na Europejczyka."

Czyli kim jesteś teraz? Bogiem, komuną, wszytstkim i niczym? czy wypierdkiem,
        któremu rodzice nie wpoili podstawowych zasad patriotyzmu? Serdecznie ci
        współczuje, bo nawet nie wiesz jaką krzywdę ci przez to zrobli.
        • funny5 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 13:19
          lestek35 napisał:
          >
          >
          wszytstkim i niczym?
          ----
          Tak wszytskim
          PS.To jakas PiSowska nowomowa.Kolejny tak pisze
          • lestek35 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 14:15
            funny; masz magiczne zdolności upraszczania swojego świata, z tego co czytam jak
            piszesz- bardzo ubożuchnego. Dla ciebie każda osoba broniąca dobrego imienia
            swojego kraju to od razu PiSowiec czy zwolennik rządu.
            Przejęzyczenia, a raczej przestawienia na klawiaturze często się zdarzają i nie
            robi ich ten, kto nic nie pisze. Poza tym nie są żadnym logicznym argumentem do
            dyskusji.

Co do wypowiedzi G. Grassa, to uważam, że ten człowiek, nawet jako noblista, nie
            jest kompetentną osobą do oceniania mojej ojczyzny. Jest byłym czynnym
            żołnierzem wojsk hitlerowskich i w jakiej formacji by nie służył, w moich oczach
            oraz wielu Polaków jest osobą spaloną. Nie wchodze na niemieckie fora, nie
            opluwan rządu pani Merkel, bo sprawy Niemiec guzik mnie obchodzą (chyba że ich
            polityka zew. prowadziłaby do ekspansji terytorialnych, a na to się nie zanosi).

Krótko; wara obcokrajowcom do spraw wew. mojego kraju- nie podoba się; komentarz
            zostaw dla siebie, podoba się poliyka wew. to pochwal.
            • monachus [...] 21.04.07, 14:20
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • lestek35 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 15:58
                monachius; byłeś moim łóżkiem, prześcieradłem czy też wcieliłeś się w rolę ducha
                gazetki Pentchousa? Nazwać cię jasnowidzem to za mało na twą wielką osobę. Tylko
                pozazdrościć!!!

Ale do rzeczy; jak znam tyci historię, to każde ugrupowanie ze znaczkiem "SS"
                było ugrupowaniem elitarnym, dla innych była piechota, czołgi, lotnictwo lub też
                tak jak dla obecnego Benedykta XVI formacje przeciwlotnicze. Nie wmówisz
                ludziom, że hitlerowcy będący w "SS" to zbiór grzecznych chłopaków, których
                głównym celem było codzienne służenie do mszy oraz babciom i rodzinom, których
                synowie zostali wysłani na front. Po prostu SS mani to formacje, gdzie służyli
                zwyrodniałe bydlaki będące strażnikami w obozach koncentracyjnych, dokonujący
                okrutnych przesłuchań i masowych egzekucji na często niewinnej ludnośći. To był
                najgorszy rodzaj zbrodniczych formacji, takie NKWD u Stalina. I jeśli G. Grass
                poszedł do tej formacji jako ochotnik, dobrowolnie, to tym postępkiem
                wystarczająco się skompromitował. Ponadto przyznawanie się do tego po prawie 60
                latach jest obrzydliwością i tchórzostwem najwyższego gatunku.
                I ostatnie; jako Niemiec niech nie wpycha swego nochala w nasze sprawy. Mnie,
                jak już wspomniałem- nie obchodzą wew. sprawy Niemiec, tak samo jak nie obchodzą
                mnie sprawy wew. Włoch, Albanii, Grecji. Szanuje inne kraje, narody i nie mam
                ochoty na nikim psy wieszać, tym bardziej, że Kaczyńscy są już przy władzy
                prawie 1,5 roku i wbrew klakierowym pesymistom, lewakom, komuchom i wszelkiej
                maści eurooszołomom Polska ma się dobrze, ja i moi znajomi zarabiamy coraz więcej.

G. Grass nie jest kompetentną osobą do oceniania Polski i Polaków, a nawet
                polityków i tyle.
                • kolter Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 16:54
                  wiesz lestek35 ,to ze wiacej nie zarabiamy to naprawde zasluga wszystkich rzadow
                  od 2001 czyli od czasu kiedy aws przestalo niszczyc gospodarke ,a zasluga PISu
                  jest to ze nic nie zepsuli bo narazie nie mieli na to czasu zajeci dupa kobiety
                  i lustracja , do tego dodaj to ze jest coraz mniej fachowcow wiec ci cwaniacy co
                  kiedys za byle co brame pokazywali dzis troszke spokornieli, wiec niechwal dnia
                  przed zachodem slonca , bo zdaje sie ze z kilka dni znow lekarze nic nie
                  uzyskawszy od rzadu wyjada za granice a nam zostana zielarki i czarownice
                  • lestek35 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 17:21
                    Kotler; wg. mnie rząd mam jak najmniej pchać swe łapy w gospodarkę i ten z lewa
                    i ten z prawa. Czyli b. dobrze, że nic nie robią. Lepsza jest rewolucja czy
                    ewolucja w gospodarce? Lubisz nagłe wahania gospodarki czy masz pełną świadomość
                    cylkiczności okresów wzrost- stagnacja- lekki kryzys - powolny wzrost.
                    pisząc, iż więcej zarabiam, nie chodziło mi o swą osobę lecz o pzryklad, iż
                    patrząc wokoło coraz więcej ludzi ma pracę i to coraz lepiej płatną.
                    Co do lekarzy; nasi jadą do Anglii, a angielscy i inni z Europy Zachodniej jadą
                    do Stanów. Poza tym z tego co słyszę i widzę oraz mając niewielką, ale jednak
                    mając wiedzę o naszej służbie zdrowia, wiem że większość lekarzy jest ostatnią
                    grupą zinteresowaną zmianami jak i podwyżkami. Czy dałbyś konowałowi łapówkę,
                    gdybyś miał świadomość, iż zarabia 5-6 tyś zł???? Dlaczego dziwnym trafem
                    lekarze mieszkający w sąsiedztwie jeżdżą dziwnym trafem samochodami za
                    przeciętnie 50-60 tyś zł. Za swe dyżury?
                    Co do cwaniaków masz całkowitą rację, ale czy to Kaczyński ma dać podwyżkę czy
                    pracodawca? Komuna już zdechła, (chociaż komuchy i wszelkiej maści lewactwo
                    jeszcze politycznie wegetuje) i teraz rolą Kaczki nie jest za prywaciarza czy
                    innego przedsiębiorcę negocjować jakie ma dać Kowalskiemu wynagrodzenie.
                    Im mniej polityki w gospodarce tym lepiej, ale oczywiście beż przesady i to, że
                    Kaczki mało mieszają to tym lepiej.
                    • kolter Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 17:35
                      Zgadzam sie z toba ze lewactwo wegetuje , widac to np w PISie gdzie wyraznie
                      chaca dzialac w mysl nauk marksa i engelsa o leninie nie wspomne do tego dodaj
                      lewicowe So i juz wszystko wiadomo co do SLD to niewypowiadam sie bo w
                      wiekszosci to partia mocno wierzacych w watykanskie wartosci
                • zigzaur Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 22.04.07, 10:55
                  Do lestka35:

Luftwaffe nie miała nic wspólnego z SS. Wojska Waffen-SS to wyłącznie wojska
                  lądowe. Tak samo, obrona przeciwlotnicza podlegała Luftwaffe, do wielu służb
                  pomocniczych angażowano kobiety i Hitlerjugend. Czy Joseph Ratzinger należał do
                  SS? Nikt tego nawet nie zasugerował.
                  • lestek35 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 22.04.07, 11:55
                    Do zigzaura;
                    Jak uważnie przeczytasz mój wpis, to również nic nie znajdziesz tam takiego.
                    Oczywiście doskonale wiem, że nasz obecny papież był w obronie PL i nie miał nic
                    wspólnego z SS. Tak samo jest z Wafen SS a Luftwaffe- do dwie oddzielne
                    formacje. I dlatego też posłużyły mi jako przykłady ale PRZECIWSTAWIEŃ a nie
                    podobieństw.
            • funny5 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 14:22
              lestek35 napisał:

>
              > Krótko; wara obcokrajowcom do spraw wew. mojego kraju- nie podoba się;
              komentar
              > z
              > zostaw dla siebie, podoba się poliyka wew. to pochwal.
              Czyli nikt nie moze miec krytycznego zdania.Wszyscy na klaczkach
    • gieroy_asfalta pilnuj pan swego kraju 21.04.07, 12:48
      znalazł się, specjalista od Polski.
      Ilu Polaków zabiłeś?
    • miron14a14 To szczęście dla Polski 21.04.07, 12:51
      Jasne skoro były żołnierz Wafenn SS walczący w tej formacji za europejski
      Gdańsk (Himler twierdził , iż formacja ta zostala powołana po to by zjednoczyć
      Europe - jego wizja dziwnie przypominała dzisiejsze plany euro-konstytucji) a
      potem "noblista" wychwalał NRD i jej sprawiedliwy istoj społeczny to znaczy
      jedno Bogu dzięki, że mamy rządy ktore sie takim panom nie podobają, gorzej
      jakby rządy w warszawie sie podobały w Berlinie bo wtedy to Finis Polonae
      (zgaduj zgadula czy premier Tusk czy premier Kwasniewski podpisze za kilka lat
      eurokonstytute i likwidacje niepodległosci państwa polskiego?). Unia ponad
      wszytsko panie Gras!!!
      • wertercom Czy Przemawia Jacek Kurski? - żegnam 21.04.07, 12:57
        > Jasne skoro były żołnierz Wafenn SS ....
      • funny5 Re: To szczęście dla Polski 21.04.07, 13:08
        miron14a14 napisał:

Unia ponad
        > wszytsko panie Gras!!!
        ----
        Tak.Ponad wszytsko
    • archicon Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 12:56
      Ginter Grass to nieszczęście na starość. Niekrórzy ludzie po prostu źle znoszą
      świadomość nieuchronnego odejścia- przykładem Lech Wałęsa- chcą jeszcze
      zaistnieć na chwilę dzięki takim wypowiedziom. Grass powinien zająć się
      nieszczęściem Niemiec jakim jest Angela Merkel i jej niedorastaniem do obecnej
      sytuacji wymagającej działań pro- europejskich a nie Deutschland uber alles.
      Polacy w obecnej sytuacji czują się coraz lepiej dzięki wrodzonej pracowitości
      i zapobiegliwości. Nareszcie nie mamy dozgonnych przyjaciół trzymających nas za
      ręce. Nie przepadam za Kaczyńskimi ale mają farta i to właśnie jest nam obecnie
      potrzebne. Grass pisał fajne książki i tyle.
      • zigzaur Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 22.04.07, 10:57
        Akurat Angela Merkel jest wielką ulgą zarówno dla Niemiec jak i dla Europy
        (także dla Polski) po szaleństwach Schrödera.
    • kelob3 GraSSman ma najmniejsze prawo oceniac nas 21.04.07, 12:58
      chyba pierwszy i jedyny rzad ktory dba o polskie interesy
      • funny5 Re: GraSSman ma najmniejsze prawo oceniac nas 21.04.07, 13:10
        kelob3 napisał:

> chyba pierwszy i jedyny rzad ktory dba o polskie interesy
        -----
        Gratuluje zmanipulowania

• bravor Re: GraSSman ma najmniejsze prawo oceniac nas 21.04.07, 13:29
          czas komuszków się skończył, tych wszystkich urbanów, kwaśniewskich
          cimoszewiczów, długo by możyć, komunistyczna sitwę!
        • zigzaur Re: GraSSman ma najmniejsze prawo oceniac nas 22.04.07, 10:58
          A jakie to niby dbanie o polskie interesy?

Czy obniżono podatki?

Czy ułatwiono życie polskim przedsiębiorcom?

Jedyną rzeczą, jaką ta koalicja się w gospodarce interesuje, to błaganie Rosji,
          aby brała polskie mięso.
      • klip-klap pochwala Kaczorow 21.04.07, 13:25
        Sadzac po reakcjach rosyjskich i niemieckich (np. uruchamianianie kolejnych
        pozytecznych idiotow) czy wloskich (ostatni artykul b. ambasadora w Moskwie)
        jest to rzad niezalezny i tym samym niewygodny dla sasiadow. Szkoda tylko, ze w
        Polsce znajduje sie wielu baranow, ktorzy przebywajac za granica pluja na swoj
        kraj zeby tylko dowalic Kaczorom.
        Zakladam w dobrej wierze, ze to nie jest jakas ruska czy niemiecka agentura, ale
        kto to wie...
        • spark5719 Tak, rząd niezależny - głównie od społeczeństwa, 21.04.07, 14:57
          którym głęboko pogardza, nie próbując nawet wyjaśnić, komu i po co jest
          potrzebna "zadyma" z idiotyczną ustawą lustracyjną (która pewnie i tak po 15
          maja pójdzie do kubła), po co nam dalsze i zwiększone angażowanie się w
          awanturę iracko - afgańską (mamy coś z tego?!), dlaczego w rządzie są
          przestępcy i faszyzujący ultraprawicowcy? Dlaczego koalicjanci pozwalają sobie
          na manifestowanie antyunijnch poglądów, gdy jednocześnie rząd wyciąga rękę po
          coraz większą unijną kasę? O co tu biega, lechujarki? Czy to jest absolutnie
          zgodne z waszą zakłamaną moralnością? Przynajmniej zbierzcie się na odwagę i
          powiedzcie nam to głośno.
          Tak samo jest z polityką wobec sąsiadów zza wschodniej i zachodniej granicy.
          Gdyby jeszcze ta "niezależność" w polityce zagranicznej (a jest taka w ogóle?)
          przynosiła nam realne korzyści i uznanie, to można by się jeszcze pogodzić
          z "oryginalnością" stylu tandemu Fotyga - prezio. Zamiast tego robi się wokół
          nas próżnia, a za plecami słychać drwiny. Moi znajomi i przyjaciele zza granicy
          taktownie omijają tematy polityczne, ciekawe jeszcze jak długo...
          • klip-klap reakcje sasiadow 21.04.07, 15:31
            Jeszcze raz: spojrz na reakcje Rosji i Niemiec przede wszystkim a potem
            wyciagnij wnioski.
            Reszta, tj. lustracja, sklad rzadu i uniosceptycyzm to szczegoly.
            Rzad ten nie jest tez tak do konca niezalezny jak pisalem, bo kontunuuje linie
            proamerykanska, ale przynajmniej w skali Europy polityka zagraniczna nie jest
            prowadzona na kolanach. To sie nie podoba sasiadom, oj nie podoba.
            • spark5719 No, te "szczegóły" to nasze życie. 21.04.07, 16:14
              Bardziej mnie obchodzą, bo realnie i natychmiast wpływają na to, co się wokół
              mnie dzieje.
              Natomiast co do reakcji zza granicy, to należy "olać" rosyjską histerię,
              natomiast z Niemcami nalezy rozmawiać, to jednak nasz największy partner
              gospodarczy i (jednak mimo wszystko) nasz poplecznik (wejście do UE, podział
              środków dostosowawczych, i wiele innych spraw).
              Grass u siebie może mówić, co mu się żywnie podoba, to jego prawo; inna sprawa,
              że nam się to może nie do końca wydawać stosowne. I też mamy do tego prawo.
              To tyle w temacie.
              • klip-klap nasze zycie szerzej 21.04.07, 17:03
                > Bardziej mnie obchodzą, bo realnie i natychmiast wpływają na to, co się wokół
                > mnie dzieje.

> Natomiast co do reakcji zza granicy, to należy "olać" rosyjską histerię,
                > natomiast z Niemcami nalezy rozmawiać, to jednak nasz największy partner
                > gospodarczy i (jednak mimo wszystko) nasz poplecznik (wejście do UE, podział
                > środków dostosowawczych, i wiele innych spraw).

Olac - pewnie, ale i to sporo o Rosjanach mowi. Przeciez te ich reakcje na
                ME2012 sa groteskowe - jakies oskarzenia o zapedy mocarstwowe Polski, itd.
                Co do Niemiec, to sytuacja jest tu trudna, bo oni rzeczywscie chcieli Polski w UE.

> Grass u siebie może mówić, co mu się żywnie podoba, to jego prawo; inna sprawa,
                >
                > że nam się to może nie do końca wydawać stosowne. I też mamy do tego prawo.
                > To tyle w temacie.

> Bardziej mnie obchodzą, bo realnie i natychmiast wpływają na to, co się wokół
                > mnie dzieje.

W zasadzie najwieksze emocje wzbudza lustracja. Moim zdaniem "troska" o
                lustrowanych przejawiana przez niemieckich, wloskich, francuskich czy
                hiszpanskich publicystow i politykow ma inne zrodla niz bezinteresownosc. Z
                pewnoscia jest to na reke Rosjanom.

Ja sie zastanawiam czy GW (i rozni politycy opluwajacy Polske poza granicami) w
                calej swojej nienawisci do obecnego rzadu zdaje sobie sprawe, ze w rezultacie
                oslabiaja Polske a nie Kaczynskich. Bo Kaczory przemina, kadencja sie skonczy, a
                klamliwy smrod samooskarzen zostanie i bedzie przyklejony do IIIRP.
                • spark5719 Pewnie coś w tym jest, a na pewno zbyt dużo emocji 21.04.07, 18:22
                  Sęk w tym że trudno coś sensownego powiedzieć za granicą o tym, co się u nas
                  wyprawia. Nie wierzę w złą wolę tych, co chlapnęli ozorem to i owo
                  na "gościnnych występach". Może lepiej im byłoby ugryźć się w język, ale mleko
                  już się wylało.
                  Natomiast wątek z Rosjanami można by dalej rozwijać, np. jak sobie powoli
                  strzelają gole do własnej bramki (mam z tego niezły ubaw, bo chyba jeszcze się
                  nie skapowali, co się święci ;-)))) - ale muszę lecieć.
                  CU.
    • dibadzio Niemiaszki są zawsze sobą 21.04.07, 12:58
      Czy to nacjonaliści czy to demokraci mają jedną cechę wspólną: nie tolerują
      samodzielności Polaków.Będą nas chwalić i poklepywać protekcjonalnie tylko
      wówczas ,jeżeli reagujemy posłusznie i korzystnie dla nacji niemieckiej.Jeżeli
      chcemy być samodzielni i akurat mamy interes sprzeczny albo nieco inny od
      niemieckiego,to od razu dostajemy od Niemców naganę i etykietkę
      rozrabiaczy.Takie swoiste:dojczland ,dojczland iber ales.
    • klip-klap nastepny duren 21.04.07, 13:10
      klamiacy na dodatek o tym kto zaczal rozdrapywac rany przeszlosci.
      • olex5 widac,ze boli cie prawda o kaczym bagnie 21.04.07, 14:16
        widac,ze boli cie prawda o kaczym bagnie. Niestety jest to prawda.
        • ukropek Re: widac,ze boli cie .... 21.04.07, 14:20
          olex5 napisał:

> widac,ze boli cie prawda o kaczym bagnie. Niestety jest to prawda.

Martw się o kieszonkoweg cara Putaska....a od Polski wara burłaku...
          • funny5 Re: widac,ze boli cie .... 21.04.07, 14:24
            ukropek napisał:

>
            > Martw się o kieszonkoweg cara Putaska....a od Polski wara burłaku...
            ------
            No ukropek ci troche mozg scial
        • klip-klap dlaczego klamiesz ? 21.04.07, 14:21
          Prawda ? To sobie przypomnij kto zaczal rozdrapywac zaszle sprawy. Polska
          zostawila II WS daleko za soba, to Niemcy zaczeli krzyczec o "wypedzeniach".
          Wiec nie klam.
          • kaczylechu dlaczego jestes tak naiwny ? 21.04.07, 14:41
            to kacza władza przyczepiła sie to sprawy wypedzen celowo nagłasniając temat na
            cały kraj robiąc z tego narzedzie swojej propagandy politycznej zeby grac na
            nastrojach takich naiwnych jak ty gdy tymczasem w Niemczech ten temat jest mało
            znany i nie mowi sie o nim duzo.Sprawa pomnika wypedzonych jest tylko gestem
            pamieci o własnym narodzie,ktory tez przezył tragedie i niczym innym.Do tego ma
            prawo kazdy narod. Natomiast uzywanie tego tematu wypedzen przez Kaczki do
            osiągniecia własnych korzysci politycznych jest zwykłym chamstwem i
            lekcewazeniem ludzi.
            • klip-klap dwie pieczenie i klamstwa Grassa 21.04.07, 15:34

> to kacza władza przyczepiła sie to sprawy wypedzen celowo nagłasniając temat na
              > cały kraj robiąc z tego narzedzie swojej propagandy politycznej zeby grac na
              > nastrojach takich naiwnych jak ty gdy tymczasem w Niemczech ten temat jest mał
              > o
              > znany i nie mowi sie o nim duzo.

Motywacja polskiego rzadu to inna sprawa.
              Fakt faktem Grass klamie. Zobacz, ze Kaczory wyciagnely to dopiero w reakcji na
              dzialania czesci Niemcow (Steinbach i kumple). Przy okazji graja na
              antyniemieckich nastrojach, ale nie oni to zaczeli.
    • brynk ej Grassie-. patrz swojej przeszłości 21.04.07, 13:15
      Niech szwab patrzy na swoje rządy , m.in Hitlera i Schroedrea.
      • funny5 Re: ej Grassie-. patrz swojej przeszłości 21.04.07, 13:17
        brynk napisał:

Schroedrea.
        -----
        Popatrz,popatrz.Ktos zupelnie nowy
    • brynk ten szwab to kumpel Michnika !!!!!!!!!!!!!! 21.04.07, 13:18
      jeszcze do tego towarzystwa dołaczyc Kiszczaka, Jaruzelskiego , Tuska ,Millera....
      • funny5 Re: ten szwab to kumpel Michnika !!!!!!!!!!!!!! 21.04.07, 13:20
        I tak sie nazywa?
        • brynk Re: ten szwab to kumpel Michnika !!!!!!!!!!!!!! 21.04.07, 13:26
          funny5 napisała:

> I tak sie nazywa?
          funny5 - ni w d..., ni w oko te twoje posty - hehehehehe
          • funny5 Re: ten szwab to kumpel Michnika !!!!!!!!!!!!!! 21.04.07, 13:58
            brynk napisał:

> funny5 - ni w d..., ni w oko te twoje posty - hehehehehe
            ------
            Przyjemnie tropic twoje niedouczenie
      • kralik111 Re: ten szwab to kumpel Michnika !!!!!!!!!!!!!! 21.04.07, 13:44
        brynk napisał:

> jeszcze do tego towarzystwa dołaczyc Kiszczaka, Jaruzelskiego ,
        Tuska ,Millera.
        > ...

Zaden z Polakow ktorych wymieniles nie byl w SS bucu, Kisczak, Jaruzelski i
        Miller to byli czlonkowie PZPR podobnie jak jakies 80 % Prawa i
        Sprawiedliwosci, Tusk natomiast jest czlowiekiem Soidarnosci, na ktora
        komunisci tacy jak Miller, Jaruzelski, Kiszczak czy Kaczynscy poprostu
        pluja...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • bravor [...] 21.04.07, 13:51
    • czerwony_bandyta Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 13:18
      Przypomnijcie kim on był.KOLABORANTEM I DONOSICIELEM któremu chciano odebrać
      tytuł honorowego mieszkańca Gdańska.A teraz piszecie "wybitny"?Tak, dla mnie
      jest wybitnym zdrajcą bo przez tyle lat potrafił się kamuflować.Środowiska
      żydowskie bardzo lubią zapominać o swoich pobratyńcach czym tak naprawdę się
      zajmowali i nazywać samych siebie "wybitnymi".Może jest wybitnym ale dla Onetu,
      TVN i GW.
      • funny5 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 13:21
        czerwony_bandyta napisał:

pobratyńcach
        ----
        Naprawde?
    • czerwony_bandyta Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 13:21
      GW pisząc o swoich przeciwnikach (np. PiS) zawsze pisz tak: "...przypomnijmy
      (i tu cała litania "z przeszłości)..." O faszyście nie ma ani słowa.O tym,
      że był w Wermachcie.Może to już dla niektórych środowisk stało się chwalebne?
      • funny5 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 13:23
        czerwony_bandyta napisał:

> GW zawsze pisz
        ------
        Naprawde?
    • rsrh Kolejny "autorytet" z Waffen SS będzie nas pouczał 21.04.07, 13:24
      jak mamy sie rządzić we własnym kraju. Tęsknota za GG ???
      • olex5 Re: Kolejny "autorytet" z Waffen SS będzie nas po 21.04.07, 14:27
        hehe polskie rzady pokazywały przez 500 lat jak sie rządzi. Co z tego wychodziło
        to historia pokazała.Głownie typowa polska głupota, warcholstwo, pieniactwo,
        pijanstwo,zdrajcy i złodziejstwo.Był taki znany Niemiec,ktory powiedział-chcecie
        zeby Polska sie wykonczyła to pozwolcie sie jej samej rządzic.Niestety miał
        racje.Ukoronowaniem polskiej głupoty i dziadostwa były rozbiory Polski.
        Trudno znalesc drugi taki kraj gdzie zawsze znajdzie sie tylu zdrajcow i chamow
        gotowych za prywatne korzysci sprzedac nawet własna rodzine.
        • spark5719 A to ciekawe... Jakoś nie słyszałem, żeby polskie 21.04.07, 14:37
          wojsko przeszło na niemiecką stronę i walczyło przeciwko swoim rodakom.
          Natomiast sowieckiemu się to "przytrafiło", i to w licznej kompanii.
          Jak już coś chcesz powiedzieć na polskim forum, to z sensem. Zostaw te
          swoje "instrukcje" i zacznij myśleć, towariszcz.
          • kaczylechu widac,ze słabo sie uczyłes w szkole 21.04.07, 14:44
            widac,ze słabo sie uczyłes w szkole.Masz duze braki wiedzy.Poczytaj sobie
            przykładowo o polskiej targowicy.To typowy przykład polskiej zdrady, chamstwa i
            dziadostwa.
            • monachus Re: widac,ze słabo sie uczyłes w szkole 21.04.07, 14:46
              kaczylechu napisał:

> widac,ze słabo sie uczyłes w szkole.Masz duze braki wiedzy.Poczytaj sobie
              > przykładowo o polskiej targowicy.To typowy przykład polskiej zdrady, chamstwa i
              > dziadostwa.
            • spark5719 Ty poczytaj sobie o II WW, znajdziesz tam sporo 21.04.07, 15:01
              o was i waszym "bohaterstwie". My nie strzelaliśmy w plecy swoim własnym
              żołnierzom, którzy cofali się przed atakami Niemców.
              A mnie do historii nie zaganiaj, znam jej jasne i ciemne strony. Pilnujcie
              obydwaj swojej kacapskiej sprawy i nie wtykajcie nochali w nasze.
              • olex5 Dałes popis swojej kolejnej głupoty 21.04.07, 15:21
                Dałes popis swojej kolejnej głupoty.Typowy gowniarz...ktoremu sie cos wydaje.
                • spark5719 No, niczego więcej się nie spodziewłem po was, 21.04.07, 16:21
                  rebiata. jesteście przewidywalni jak dzieci z przedszkola, których przyłapano
                  na kłamstwie. No cóż, prawda w oczy kole, to wy mieliście Własowa, nie my.
                  I to wy zagłodziliście w latach '30 parę ładnych milionów własnych obywateli,
                  przesiedlaliście całe narody (choćby Tatarzy)- to wasza kacapska mądrość i
                  dobrotliwość.
                  A gó..arzy poszkaj sobie w rodzinie i przed lustrem - na pewno go zobaczysz,
                  ha ha ha ha! :))))
    • brynk takie typy jak Grass są autorytetem dla Michnika 21.04.07, 13:33
      i jego szmaty - GW. Agenci, bandyci, złodzieje, komunisci, zydzi, Sb-ecy,
      pijacy, kolaboranci... to są Michnika koledzy.
      • funny5 Re: takie typy jak Grass są autorytetem dla Michn 21.04.07, 14:01
        To po co wchodzisz na forum GW?
    • consens Re: Wyszło szydło z worka 21.04.07, 13:38
      bokassa napisał:

> Jak swiat światem Niemiec Polakowi nigdy nie będzie bratem.I basta.

I nie jest to mądre stanowisko. Polska będąc w UE nie może być spróchniałą
      konserwą. Jestem pełny podziwu dla krajów w których ludzi różnych narodowości
      żyją obok siebie i nie obrzucają wyzwiskami, nie wyciągają starych urazów i nie
      budują na tym polityki. Mam wrażenie że ktoś na siłę cofa Polskę do lat II Wś.
      • bravor Re: Wyszło szydło z worka 21.04.07, 14:30
        Niemiecki świat niech się zamknie na Odrze i Nysie, za tymi rzekami jest Polska,
        która rządzi się swoimi prawami.
        • monachus Re: Wyszło szydło z worka 21.04.07, 14:33
          bravor napisał:

> Niemiecki świat niech się zamknie na Odrze i Nysie, za tymi rzekami jest Polska
          > ,
          > która rządzi się swoimi prawami.
          --
    • mulla_komar Jasne ze sie izoluje. I bardzo dobrze. 21.04.07, 13:41
      Jestesmy przeciez odrebnym panstwem. Pan Grass walczyl co prawda w Waffen SS o
      to, zeby nas wlaczono do III Rzeszy, ale dzieki Bogu, nie udalo mu sie. Teraz po
      60-ciu latach znowu mu sie zachcialo nas integrowac?
      • funny5 Re: Jasne ze sie izoluje. I bardzo dobrze. 21.04.07, 14:02
        mulla_komar
        Prosze mulla o inteligencji komara
        • kartoflisko Re: Jasne ze sie izoluje. I bardzo dobrze. 21.04.07, 14:05
          funny5 napisała:

> mulla_komar
          > Prosze mulla o inteligencji komara
          Lepsza inteligencja komara niz twoja mentalnosc zdrajcy.
          • funny5 Re: Jasne ze sie izoluje. I bardzo dobrze. 21.04.07, 14:07
            kartoflisko napisała:

twoja mentalnosc zdrajcy.
            -----
            Niby kogo zdradzam?
            • kartoflisko Re: Jasne ze sie izoluje. I bardzo dobrze. 21.04.07, 14:11
              funny5 napisała:
              > Niby kogo zdradzam?
              Nie wiesz? No to sorry, znaczy jestes tylko pozyteczna idiotka.
              • funny5 [...] 21.04.07, 14:13
    • premier.z.krakowa SSman Grass narzeka na Polski rząd 21.04.07, 13:46
      nie udało mu sie zabić wszystkich Polaków i Żydów w 39 to teraz chce zniewolić Polskę.
      Na całe szczęście to nie SSman Grass i nie Niemcy decydują kto rządzi w Polsce.
      Ale jak widać bardzo chciałby.
      Niemcy zawsze będą zagrozeniem dla Polków.
      Potwierdzają to na kazdym kroku.

kvakva napisał:

> Nic dodać, nic ująć.
      • funny5 Re: SSman Grass narzeka na Polski rząd 21.04.07, 14:06
        premier.z.krakowa napisał:

> nie udało mu sie zabić wszystkich Polaków i Żydów w 39 to teraz chce
        zniewolić
        > Polskę.
        -----
        Grass chce nas zniewolic??Co ty wypiles?
        >
        >
        • monachus Re: SSman Grass narzeka na Polski rząd 21.04.07, 14:09
          Grass to SSman to fakt ,ale mial wtedy nascie lat i bronil swojej ojczyzny i
          niewazne ze to ta ojczyzna rozpetala burze w swiecie , jest jeszcze inny
          (wielki)niemiec ratzinger ktory tez nie wachal sie strzelac do ludzi ktorzy
          niszczyli jego ojczyzne na nim psow katoprawica jednak nie wiesza !!
    • mount.everest Niech się Pan Grass zajmie problemami Niemiec... 21.04.07, 13:50
      Każdy może oczywiście komentować poczynania polskiego rządu w dowolny
      sposób,jednak jeżeli robi to noblista, to od razu oczywiście odzywają się głosy
      "o to mądry człowiek i zapewne ma rację".Nie uważam, żeby nawet najwybitniejszy
      noblista, a zwłaszcza Grass po swoim epizodzie z SS,miał prawo wypowiadać się w
      ten sposób o polskim rządzie, jakikolwiek by on nie był.
    • me2free Grass ma racje izolacja nikomu nie sluzy, a wrecz 21.04.07, 13:52
      nalezy stwierdzic: PiS nie ma koncepcji polityki zagranicznej. Odwoluje sie
      poczucia krzywdy z okresu IIWS, wzniecaja ksenofobie, boja sie swiata, udaja
      nieomylnych, no jest jak jest. Szkoda, ze Lema juz nie ma.
    • piskoala Nieszczęście rządzi parami 21.04.07, 14:03

przy wsparciu zwolenników nie wiadomo czego

----
      Obszczymurki RP V sojediniajties'
    • jan3211 Nieszczęście to- jest wynikiem straszenia Polaków 21.04.07, 14:04
      Jedni straszą , że odbiorą ziemię która jest ich , inni straszą , że zamkną
      ropę i gaz , jeszcze inni żądają zwrotu ich własnosci którą tu zostawili,
      kolejni "dobrodzieje" ukradli wszystko co było do ukradzenia.
      Jak ten biedny Polak ma się zachować ?
      Szuka pomocy za oceanem ?
      Wtedy ich media się drą , że Polak ich opuiszcza i rozbija ich jednosć ?
      Panie Grass , niech pan nie udaje , że pan nie widzi ?
      Polaków zepchnięto do narożnika, a w narożniku bronią się jak potrafią...
      • funny5 Re: Nieszczęście to- jest wynikiem straszenia Pol 21.04.07, 14:12
        jan3211 napisał:

> Polaków zepchnięto do narożnika, a w narożniku bronią się jak potrafią...
        ------
        Sami sie zepchneli.No a obrona pozal sie boze
        >
      • marek10004 Herr Grass; oto te nieszczęscia 21.04.07, 14:35
        Aktualnie 7% wzrost gospodarczy, 20% wzrost inwestycji zagranicznych, stały,
        dynamiczny wzrost płac, dramatyczny spadek bezrobocia w Polsce wzrast z realnym
        wzrostem stanowisk pracowniczych, walka na calego z korupcją w finansach, wśród
        lekarzy i w polskiej piłce nożnej. To nie wszystko Herr Grass.
        Pokazanie calej Europie na czym naprawde polega rosyjska polityka energetyczna,
        skuteczne torpedowanie "politycznego" Gazociagu Pólnocnego, zielone światło
        Nato dla tarczy antyrakietowej.
        A na koniec przyznanie Polsce Mistrzostw Europy w pilce noznej, oczywiście
        wbrew pana rodakowi.
        To sa wlasnie te nieszczęscia panie Grass. I to wszystko w niecale dwa lata.
        Ja panu naprawde wierzę; dla bandy lewaków takich jak pan, te polskie zdobycze
        to naprawde nieszczęscia.
    • rolf5 Re: Grass niech ocenia siebie. 21.04.07, 14:09
      Były członek formacji SS.
      Zwany inaczej fałszywym "autorytetem"
      cześć.
      • monachus Re: Grass niech ocenia siebie. 21.04.07, 14:12
        Czytalem kiedys ze w hitlerowskich niemczech za odmowe sluzby wojskowaj scinano
        glowe toporem , jak tez pamietam tam bylo napisane ze scinano przedewszystkim
        badaczy pisma swietego ,czyli dzisiejszych swiadkow jehowy za odmowe mordowania
        !winnych czemu benka tak poboznego nie sciecto, czyzby wolal zabijac !! ten
        swiety czlowiek??
    • vigla rany Grassa 21.04.07, 14:10
      "Kto zaczyna rozdrapywać rany z przeszłości i traktować je w tak instrumentalny
      sposób, w jaki robi to polski rząd, jest na najlepszej drodze, aby doprowadzić
      do długotrwałej izolacji Polski" - Günter Grass powiedział dziennikowi

A czy to nie Günter Grass potraktowal swoje rany z przeszłości w tak
      instrumentalny sposób ? Bolą jednak ? Może lekarstwo nie zadziałało ?
      • olex5 Re: rany Grassa 21.04.07, 14:19
        widac,ze nie zrozumiałes tekstu i przesłania.Chyba za trudny dla ciebie
      • dyzurny_psychiatra twoje lekarstwo tez na ciebie nie dziala - widac?! 21.04.07, 15:17
    • 123rbr Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 14:10
      Niestety, nieszczęścia są aż dwa !!!
      • wet3 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 14:28
        Jeszcze jeden "ekspert"! Wielki autorytet i moralizator z przeszloscia
        ochotnika w Luwaffen. Jak widac jeszcze do tej pory nie nauczyl sie co to
        znaczy posiadac prawdziwy umiar. Nie ma to jak szwabska "przyjazn"!
        • funny5 Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 14:34
          wet3 napisał:

> ochotnika w Luwaffen.
          ------
          No to bardzo byl sprytny,ze wstapil do nieistniejacej formacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka