c.lina 21.04.07, 16:30 Haniebna nagonka na Targalskiego! Mam nadzieję, że władze Radia nie ugną się naciskom GW, PO i SLD. . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
premier_hiacynt_wielki Sami wybitni znawcy sie wpisali na ta liste... 21.04.07, 16:32 licza zapewne ze prezes na odchodne im jeszcze jakies um.zlecenia itp podpisze Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Wpisali się uczciwi ludzie broniący prawdy!!! 21.04.07, 16:34 premier_hiacynt_wielki napisał: > licza zapewne ze prezes na odchodne im jeszcze jakies um.zlecenia itp podpisze Bredzisz. Oceniasz innych swoją miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
ecichon Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komuny 21.04.07, 16:36 Trzymam kciuki za Targalskiego! Czas przewietrzyć tę komunistyczną trupiarnię. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 16:45 Przecież Targalski to właśnie PZPRowski trup :P > Czas przewietrzyć tę komunistyczną trupiarnię. Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 16:54 rydzyk_fizyk napisał: > Przecież Targalski to właśnie PZPRowski trup :P Jesteś idiotą. Mam nadzieję, że zrobiłeś dla Polski choć 1% tego, co Targalski - członek KOR-u, założyciel LDPN, od lat 70-tych wydawca wielu antykomunistycznych pism i gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 i co? teraz jest swietą krową? bo jest "zasłuzony" 21.04.07, 16:57 wszystko mu wolno, bo 30 lat temu był w KOR? jakos nie pasuje mi jego sposob bycia do sposobu bycia pana Romaszewskiego, czy Kurnia:-) to nie jest tak, ze w imie zasług z przeszłosci, facet teraz moze ludzmi pomiatać ja sie na takie cos nie zgadzam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Nie jest krową. Jest obiektem kłamliwej nagonki! 21.04.07, 17:03 monster1972 napisał: > wszystko mu wolno, bo 30 lat temu był w KOR? Nie. > jakos nie pasuje mi jego sposob bycia do sposobu bycia pana Romaszewskiego, > czy Kurnia:-) I słusznie. Sam widzisz, że to kłamstwa :-) > to nie jest tak, ze w imie zasług z przeszłosci, facet teraz moze ludzmi > pomiatać Nie może i nie pomiata. Nie wierz oszczercom. > ja sie na takie cos nie zgadzam Ja też nie! > ;-) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 [...] 21.04.07, 19:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent [...] 21.04.07, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Gdyby facet miał jakikolwiek poziom, przeprosiłby 21.04.07, 21:07 I to by załatwiało sprawę, ale on z klanu Macierewicza, nieomylny i ferujacy jedynie słuszne opinie. Nikogo nie obchodzi jego przeszłość skoro nie umie zyc w teraźniejszości. Znam wiele osób z tamtego okresu i tamtych organizacji, wiedza co to godność osobista. Zasłuzony to moze byc odpoczynek, skoro ma tak zmeczony umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Hagiografia tow. Targalskiego? 21.04.07, 17:03 Coś o jego członkowstwie w PZPR nie wspomniałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Biografia Targalskiego! 21.04.07, 17:05 rydzyk_fizyk napisał: > Coś o jego członkowstwie w PZPR nie wspomniałaś. To ty wspomnij. Jak długo należał i w których latach? I napisz co robił od drugiej połowy lat 80-tych. Tylko nie kłam jak GW, bo to grzech! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Targalski zdradził Polskę 21.04.07, 17:10 pozostał członkiem PZPR po wpisaniu do Konstytucji PRL przewodniej roli partii i wiecznej przyjaźni z ZSRR. Wydarzenia w Ursusie i Radomiu też nie skłoniły go do oderwania się od cyca Mateczki Partii. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Przecież Targalski był członkiem PZPR 21.04.07, 17:21 Zaprzeczysz temu, że w latach 1974-79 był członkiem partii komunistycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Wyczytałeś o tym oczywiście w GW? :-))) 21.04.07, 18:09 Skąd się biorą ludzie tak podatni na propagandę michnikową? To jest porównywalne tylko ze słuchaczkami Radia Maryja i wiarą w Ojca Dyrektora! Odpowiedz Link Zgłoś
kargulopawlak [...] 21.04.07, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Targalski za samą facjate 21.04.07, 18:28 Takie argumenty to chamstwo. Nikt za sam wygląd nie może być krytykowany. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly to czemu on to robi i to w stosunku do starszych 21.04.07, 18:31 ludzi Adonis się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: to czemu on to robi i to w stosunku do starsz 21.04.07, 19:37 To jasne, od młodszych mógłby dostać w papę - a taki głupi to nie jest. Tylko nie rozumiem argumentów: że należał do KORu, że należał do PZPR - ważne w tej sprawie chyba jest czy się nadaje na takie stanowisko, i czy potrafi współpracować z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Sam Targalski mówi o swoim członkowstwie w PZPR 21.04.07, 18:20 P.: Czy to prawda, że byłeś członkiem PZPR i jak zszedłeś na prawo? O.: Prawda. Nie rozumiem natomiast, co to ma wspólnego z zejściem na prawo. Do PZPR w czasach Gierka zapisywano się dla kariery i korzyści materialnych, a nie ze względów ideologicznych. PZPR była wówczas czymś w rodzaju towarzystwa asekuracyjnego. Do PZPR należałem w latach 1974-1979, a od 1976 byłem czynny w ruchu KORowskim, tzn. przepisywałem i kolportowałem komunikaty, zbierałem pieniądze itp. Do PZPR wstąpiłem, gdyż uważałem, że pomoże mi to w działalności konspiracyjnej - po prostu tam policja nie będzie szukał, natomiast wystąpiłem, kiedy już miałem na koncie jedną wpadkę i publiczne wystąpienia na moim wydziale, więc dalsze członkostwo nic nie dawało. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly do PiS zapisywano się dla kariery ii korzyści mat 21.04.07, 18:23 cwana bestia Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus do rydzyka :) 21.04.07, 19:07 Rydzyk. Zazwyczaj jestes bardzo umiarkowany i niewiele wypowiadasz sie w tematach pod artykulami. jednak casus prezesa Targalskiego Ciebie ewidentnie zainteresowal. Wnosze na zasadzie domniemania :) i mam wrazenie ze mam racje ze w jakis sposob jestes zwiazany personalnie z ta historia. Jesli znasz jakies dodatkowe smaczki albo nieopublikowane ciekawostki to podziel sie nimi (mozesz ewentualnie na priv na maila) Twoje zainteresowanie tematem ewidentnie wskazuje na personalny zwiazek z ta sprawa. Byc moze posredni :) A mnie to ciekawi - tzn cala historia - bo ona wiele wyjasni. A szczegolnie jej final Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Sam Targalski mówi o swoim członkowstwie w PZ 21.04.07, 22:05 rydzyk_fizyk napisał: > P.: Czy to prawda, że byłeś członkiem PZPR i jak zszedłeś na prawo? > O.: Prawda. Nie rozumiem natomiast, co to ma wspólnego z zejściem na prawo. Do > PZPR w czasach Gierka zapisywano się dla kariery i korzyści materialnych, a nie > ze względów ideologicznych. PZPR była wówczas czymś w rodzaju towarzystwa asek > uracyjnego. Do PZPR należałem w latach 1974-1979, a od 1976 byłem czynny w ruch > u KORowskim, tzn. przepisywałem i kolportowałem komunikaty, zbierałem pieniądze > itp. Do PZPR wstąpiłem, gdyż uważałem, że pomoże mi to w działalności konspira > cyjnej - po prostu tam policja nie będzie szukał, natomiast wystąpiłem, kiedy j > uż miałem na koncie jedną wpadkę i publiczne wystąpienia na moim wydziale, więc > dalsze członkostwo nic nie dawało. No właśnie - Konrad Wallenrod od siedmiu boleści. Ale powiedział prawdę - dalsze członkostwo nic nie dawało... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Prawde mówi, ze zapisywano się dla kariery 21.04.07, 22:18 i korzysci materialnych, następny rzut był w latach 80-tych. Raczej nie uwierze ze zrobił to by łatwiej było mu działac w konspiracji, nikt tego nie robił,chyba że miał mała wpadke i to mu zaproponowano, bo i tak bywało. Najlepiej jak by podał członków wprowadzajacych, to by sporo wyjasniało. w tamtych latach takze bracia Kaczyńscy mieli romans z KOR-em, znaja te sprawy.Wiee osób nalezało wtedy do PZPR, wręcz była presja by pozyskiwac jak najwięcej młodych ludzi podobnie jak za Jaruzelskiego, ale niech mi nie opowiada bajek że po to by lepiej działać w opozycji. Nie lepiej wygarnac prawde ze chciałem awansować, byłem ambitny, nie udało się wystapiłem, a nie udało się bo byłem związany z KOR-em? przeciez to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Wyczytałeś o tym oczywiście w GW? :-))) 21.04.07, 19:12 c.lina napisała: > Skąd się biorą ludzie tak podatni na propagandę michnikową? To jest porównywaln > e > tylko ze słuchaczkami Radia Maryja i wiarą w Ojca Dyrektora! Zamiast pisać głupoty poucz się troche dziecino. Ciekawe na jaką ty propagandę jesteś podatna? Chyba właśnie na rydzykową. Z Wikipedii: "W latach 1974-1979 członek PZPR. Od 1976 współpracował z Komitetem Obrony Robotników. Od 1977 związany z Głosem i Wydawnictwem "Krąg". Brał udział w zakładaniu czasopism Niepodległość oraz Obóz. W latach 1982-1983 działał w podziemiu, a w latach 1983-1997 przebywał na emigracji we Francji. Współpracował z Kontaktem i paryską Kulturą. W latach 1998-2000 dyrektor i redaktor naczelny PAI-Pressu, w 2000 dyrektor PAI-Internet, zwolniony z PAI w kwietniu 2001. Współpracuje z Gazetą Polską. Prowadzi ćwiczenia w Studium Europy Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego. Współtwórca portalu internetowego ABCnet[1] i Fundacji Orientacja. 15 lipca 2006 wybrany do Zarządu Polskiego Radia SA...." Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Był, podobnie jak Macierewicz, i PZPR i KOR 21.04.07, 21:38 to często wspólne biografie, natomiast poziom człowieczeństwa inny, tu juz przynalezność nic nie ma do rzeczy. Kuroń nalezał tez i jakos potrafił powiedzieć tak, byłem w pewnych latach bydlakiem, wyciagnał wnioski i mysle ze swoimi czynami i pomoca innym dał świadectwo ze można byc człowiekiem a nie ambitnym idiotą, majacym swiadomość ze przegrało sie życie i próbujać obcinac kupony od tego co uczciwy człowiek dawał z siebie za darmo. Nie tylko targalski słuzył Polsce swoja osobą, inni ryzykowali wiecej, bo robili to tutaj, i gdyby przyszło jeszcze raz to zrobić, zrobiliby, bez świadomosci czekajacych stanowisk.Wtedy cena była wolność i honor, i teraz większość nie uwaza ze im się należy, najczęsciej dostali po d.... mimo że walczyli o lepsze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Biografia Targalskiego! 21.04.07, 22:01 twprezydent napisał: > rydzyk_fizyk napisał: > > > Coś o jego członkowstwie w PZPR nie wspomniałaś. > > To ty wspomnij. Jak długo należał i w których latach? > I napisz co robił od drugiej połowy lat 80-tych. > Tylko nie kłam jak GW, bo to grzech! :-) Część z tych lat spędził wygodnie we Francji! Odpowiedz Link Zgłoś
przyroda2007 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 20:42 > Mam nadzieję, że zrobiłeś dla Polski choć 1% tego, co Targalski - członek KOR-u > , > założyciel LDPN, od lat 70-tych wydawca wielu antykomunistycznych pism i gazet. Targalski NIGDY nie był członkiem KOR-u. Nie rób z tego faceta męczennika. Kombatantów ci u nas dostatek. A nawet gdyby był największym kombatantem - to nie uprawnia do bycia zwykłym chamem. Ot, tyle... Sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 21:29 A cóż On takiego zrobił?,,ze nawet nie zauważyłam W nagrode stanowiska? Jakie to czasy wróciły? Hm?Może to akurat gierkowszczyzna wraca?On sie zna na Radiu jak kura na pieprzu! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 21:59 ecichon napisała: > Trzymam kciuki za Targalskiego! > Czas przewietrzyć tę komunistyczną trupiarnię. Czas przewietrzyć - po Targalskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 22:08 ecichon napisała: > Trzymam kciuki za Targalskiego! > Czas przewietrzyć tę komunistyczną trupiarnię. > proszę Boga, że i Ty załapiesz się z tą kaczą bandą w drodze bez powrotu do piekła ( wy przecież wierzycie w piekło?) Odpowiedz Link Zgłoś
billbordowy Ale przecież nikogo sensownego tu nie ma... 21.04.07, 17:13 Może poza Gwiazdami, którzy zresztą też mają skłonność do dziwacznych posunięć, np. sojuszu ze skrajną prawicą, która chciała zdominować polski ATTAC, czy dość nieodpowiedzialne zeszłoroczne "zniknięcie" na Ukrainie, kiedy szukała ich cała Polska. Ale reszta? To już jakieś zupełnie przypadkowe towarzycho. Zresztą trudno się dziwić, bo to, co dzieje się w radiu za rządów komisarzy politycznych z PiS-u trudno popierać komukolwiek, kto chciałby widzieć różnice między radiem publicznym a rozgłośnią ojca-dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Wpisali się uczciwi ludzie broniący prawdy!!! 21.04.07, 19:47 Wiem kim jest pan Targalski,ten czlowiek potrzebuje psychiatry,taka pomoc jest mu potrzebna,nie inna! Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Nie "kłamstwami" a kłamstwami! GW łże! 21.04.07, 16:33 Ataki na Targalskiego to robota w stalinowskim stylu. Hańba GW i innym uczestnikom tej nagonki! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Nie "kłamstwami" a kłamstwami! GW łże! 21.04.07, 22:08 twprezydent napisał: > Ataki na Targalskiego to robota w stalinowskim stylu. > Hańba GW i innym uczestnikom tej nagonki! A może hańba Tobie, jeśli piszesz w takim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 16:33 GazWyb podaje: > Jak pisała "Gazeta", Targalski rozmawiając z Szabłowską powiedział, że musi > ona odejść z radia, bo on czyści je ze "złogów gierkowsko-gomułkowskich" i > że "dookoła widzi same stare kobiety". Aaaa, jesli Targalski czysci Polskie Radio ze "złogów gierkowsko- gomułkowskich" to jak najbardziej popieram i zycze powodzenia :)! Odpowiedz Link Zgłoś
aka55 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 16:40 Jeśli ktoś ma najpiękniejszą nawet kartę solidarnościową, to mimo wszystko nie ma prawa do chamskiego zachowania wobec innych ludzi, bez względu na to ile mają lat i jakimi są złogami ( przyganiał kocioł garnkowi). Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 własnie... z takim zachowaniem to węgiel wyrzucać 21.04.07, 16:43 a nie szefem radia być prostaki powinny być tam, gdzie ich miejsce, a nie na wysokich stołkach Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Myśl człowieku, nie daj się manipulować GW! 21.04.07, 16:52 monster1972 napisał: > prostaki powinny być tam, gdzie ich miejsce, a nie na wysokich stołkach Złote myśli nam serwujesz zamiast poczytać o Targalskim i poznać prawdę na temat tej nagonki GW na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czyli pani Szabłowska i inni kłamią... 21.04.07, 16:53 ok;-) a ten facet jest wzorcem prawdy z Sevres:-) Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Kłamią jak pan Kwaśniewski, Maleszka i Sobotka 21.04.07, 16:56 monster1972 napisał: > ok;-) Zacytuję "Pulp fiction": "Jest k...wsko daleko od OK!". > a ten facet jest wzorcem prawdy z Sevres:-) W porównaniu z jakąś Szawłowską to na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Kłamcy z GW! 21.04.07, 16:50 aka55 napisała: > Jeśli ktoś ma najpiękniejszą nawet kartę solidarnościową, to mimo wszystko nie > ma prawa do chamskiego zachowania wobec innych ludzi Wiedzę czerpiesz z Trybuny i GW? Targalski zaprzeczył tym kłamstwom i wierzę jemu a nie propagandzistom zwalczającym go po chamsku od dnia jego nominacji. > bez względu na to ile mają lat i jakimi są złogami ( przyganiał kocioł > garnkowi). Jak podaje PAP, Targalski w rozmowie z Szabłowską o jej przejściu na emeryturę stwierdził, że "w grę nie wchodzą żadne przyczyny polityczne", ale reorganizacja spółki. - Nie mówiłem, że wokół widzę same stare kobiety, natomiast mówiłem, że jeśli nie zmienimy struktury wiekowej, Radio wymrze razem z naszym pokoleniem - napisał Targalski. Za nieuczciwe uznał, by "bezrobotni młodzi ludzie wyjeżdżali zmywać garnki do Londynu, kiedy inni mają zapewnione świadczenia emerytalne i stabilną sytuację życiową". Widzisz różnicę? Widać, że niewiele wiesz o Targalskim. Zacytuję oświadczenie: "Jerzy Targalski jest jednym z najwybitniejszych polskich sowietologów, byłym współpracownikiem KOR, założycielem pisma „Obóz”, pierwszego w państwach komunistycznych pisma poświęconego problematyce Europy Środkowo-Wschodniej, założycielem i redaktorem podziemnego miesięcznika „Niepodległość”. Od 1983 r. był współpracownikiem Radia Wolna Europa, paryskiej „Kultury” czy miesięcznika „Kontakt”. Jest jedną z osób, której Polska zawdzięcza swoją niepodległość". Odpowiedz Link Zgłoś
kargulopawlak Re: Kłamcy z GW! 21.04.07, 18:27 BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 może i jest "zasłużony", ale gada jak prostak 21.04.07, 16:36 oczywiscie jesli mowił to, co tu jest cytowane jako jego słowa taki ordynus to moze sobie założyć budkę z piwem i tak do pijaczków mowić, a nie szefować polskiemu radiu zeby być szefem nie wystarczy miec wiedze, trzeba tez miec choc troche klasy Odpowiedz Link Zgłoś
ecichon Wierzysz w to, co mówią komuchy i GW? Naiwny... 21.04.07, 16:39 monster1972 napisał: > oczywiscie jesli mowił to, co tu jest cytowane jako jego słowa Nie są to jego słowa. To oszczercza kampania mająca go załatwić. Tak się bronią "fachowcy" z Radia (średnia wieku - 60 lat, średni staż w PZPR - 40 lat). > zeby być szefem nie wystarczy miec wiedze, trzeba tez miec choc troche klasy Nie wierz w kłamstwa GW, dobrze Ci radzę... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jak GW klamie, to czemu nie przegrywa procesów? 21.04.07, 16:42 no? czekam na mądrą odpowiedz ale nie taką mądrą, ze to "układ" sądy są chyba poza "układem" poza tym... obserwuje kaczki i tego typu działanie całkowicie do nich pasuje wystarczy posłuchać tego małego, jak sie pluje bredząc o układach itp facet ma obłed w oczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Ależ przegrywa! 21.04.07, 17:00 monster1972 napisał: > no? co? > sądy są chyba poza "układem" I dlatego GW przegrywa wiele procesów. Parę miesięcy temu przegrała w pierwszej instancji z... Targalskim właśnie. Sięgnij do czegoś poza tym zdrojem prawdy tryskającym z ul. Czerskiej to się dowiesz. > poza tym... obserwuje kaczki i tego typu działanie całkowicie do nich pasuje > wystarczy posłuchać tego małego, jak sie pluje bredząc o układach itp > facet ma obłed w oczach:) Na razie to ty "się plujesz" i bredzisz. Trudno z tego zdania zrozumieć o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ;-) 21.04.07, 17:02 Tam jest kilka zdan... chodzi o to, ze kaczynski ma "nawiedzony" sposob bycia obejrzyj sobie (ale wylacz swoją milosc do wodza) jego wystąpienie w stoczni wtedy, gdy lepper wyszedł na 5 minut z rządu posłuchaj tego... obejrzyj spokojnie:-) ja mam jednoznaczne skojarzenia i nie musialem czytac GW, zeby wiedziec, jakie to skojarzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Re: ;-) 21.04.07, 17:07 monster1972 napisał: > ja mam jednoznaczne skojarzenia Niech zgadnę - wszystko kojarzy ci się z dupą! > i nie musialem czytac GW, zeby wiedziec, jakie to skojarzenia:-) Pewnie, że nie, wystarczyło NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no nie... ja mam inne niz ty skojarzenia:-) 21.04.07, 17:13 ale moze troche pomogę mialem 2 skojarzenia 1. pewnien wódz niemiecki z lat 30 2. pewien nasz sekretarz pzpr z lat 60:) tak mi sie dziwnie skojarzylo, ale pewnie tylko mnie w całym kraju GW chyba zepsuła mi zdolnosc samodzielnego myslenia;-) dziwne tylko, że jakos nie lubilem kaczynskich odkad ich pamietam a że sie nie wychylali przesadnie za komuny (nie to co taki michnik, czy kuron, ktorzy zdrowie w wiezieniach stracili), to dopiero po okrąglym stole dowiedzialem sie o ich istnieniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Wierzysz w to, co mówią komuchy i GW? Naiwny. 21.04.07, 18:12 ecichon napisała: (...) > Nie wierz w kłamstwa GW, dobrze Ci radzę... Po pierwsze udowodnij jakieś "kłamstwo". Zarzucanie kłamstw bez dostarczenia dowodów jest ulubionym środkiem wyrazu oszołomstwa nacjonalistycznego. Po drugie, to wypad na forum Radia Józef, Waszego Dziennika czy innej szczekaczki dla bezmózgów. Dlaczego produkujesz się tutaj? Czyżby "wolność" w wydaniu katolickim to tylko pozwolenie na trzymanie łba spuszczonego w pokorze i bezmyślnego międlenia prawd objawionych przez parszywego ojca derechtora? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Wierzysz w to, co mówią komuchy i GW? Naiwny. 21.04.07, 22:46 Jesteście jak dzieci.Używacie pojęć,których znaczenia nie znacie.A wystarczyłoby otworzyć Encyklopedię[kto nie ma jej w domu,mógłby skorzystać z internetu-=-a jak widzę to dostęp macie] i sprawdzić co oznacza hasło: KOMUNIZM i KOMUNISTA,a nie w kółko powtarzać jedne i te same bzdury. Porównując Was ze Szwejkiem[tym od Haszka],to Szwejk był naprawdę mądrzejszym człowiekiem od Was.Mimo,że uważali go za idiotę.On posiadał coś czego Wam brakuje tzn.posiadał ZDROWY ROZSĄDEK.Zastanówcie się czasem nad Swoim postępowaniem i zacznijcie używać tego co niektórzy nazywają MÓZGIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyst Nie wazne, ze cham, wazne, ze zasluzony i ..... 21.04.07, 16:44 Gwiazda go broni. Znak to, ze to krytyk Walesy wobec tego na pewno Prezio nie pozwoli go zwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Piszesz o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 21.04.07, 17:09 jerzyst napisał: > Gwiazda go broni. Znak to, ze to krytyk Walesy wobec tego na pewno Prezio nie > pozwoli go zwolnic. To, co piszesz dowodzi tego, że nie masz pojęcia kim jest Targalski. Łykasz te kłamstwa Wyborczej jak gęś kluski i kłapiesz paszczą powtarzając... Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar czyli może trochę i cham, ale partyzant i taryfa 21.04.07, 16:58 powinna być ulgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jasne, tylko wy i wasz pis nie "pitolicie":-) 21.04.07, 17:03 macie wręcz monopol na prawdę objawioną :) Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Do spania! 21.04.07, 17:04 monster1972 napisał: > macie wręcz monopol na prawdę objawioną Proszki działają, Kładź się! Odpowiedz Link Zgłoś
luluch Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:11 Kiedy wreszcie gazeta zamiast uprawiać politykę personalną stanie się rzetelnym źródłem informacji. Lepiej dla czytelników byłoby aby zaangażowani politycznie dziennikarze założyli jakąś partie i na forum parlamentu realizowali swoje ambicje a nie manipulowali z tylnego siedzenia nie ponosząc żadnej odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
basia9981 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:17 nie przesadzajmy, to,że był w KOR nie upoważnia go do obrażania ludzi. Przecież to właśnie KOR i Solidarność walczyły o godność człowieka. A że ten pan po drodze stał się chamem, to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 chamstwo to raczej cos wrodzonego:) 21.04.07, 17:19 cieżko to nabyć, to nie AIDS:) Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:24 basia9981 napisała: > nie przesadzajmy, to,że był w KOR nie upoważnia go do obrażania ludzi. Przecież > to właśnie KOR i Solidarność walczyły o godność człowieka. A że ten pan po > drodze stał się chamem, to już inna sprawa. A co ty basiu wiesz o faktach, byłaś ich świadkiem czy tylko przeczytałaś w gazecie a może po prostu wierzysz w to co chcesz wierzyć bo kogoś nie lubisz i nie akceptujesz i wszystko co od niego pochodzi musi być złe. Odpowiedz Link Zgłoś
basia9981 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 21:46 do we28: nie jest tu ważne, czy byłam świadkiem wydarzeń, czy wyczytałam w gazecie. To zupełnie inna sprawa. Natomiast inną sprawą jest obecne zachowanie tego pana. I odpowiedz sobie na pytanie: czy chciałbyś, żeby Twoją matkę, babcię potraktował w opisywany sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
radio_wolna_europa1 Gwiazdy polskiej kultury i sztuki popieraja 21.04.07, 17:27 Targalskiego? Nic nam nie wiadomo. Istotnie Pan Tagalski pracowal kiedys u nas, ale bylo to w czasach, kiedy jeszcze nie pil i wowczas nie zajmowal odpowiedzialnych stanowisk - czyli byl jeszcze normalnym czlowiekiem! Serdecznie Panstwa pozdrawia redakcja radia Wolna Europa PS. Wkrotce wznowimy audycje, widzac co sie dzieje dzis w Polsce? Czy o demokacji w Polsce swiadczy fakt, ze nawet debil moze dojsc w niej do wladzy (przypadek braci Kaczynskich)? Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Z ciebie to raczej Radio Moskwa niż RWE 21.04.07, 18:01 radio_wolna_europa1 napisał: > Serdecznie Panstwa pozdrawia > redakcja radia Wolna Europa Tak, tak... Zaraz przyjdzie pielęgniarka i da ci te proszki co zwykle. Koszmar minie, przestaniesz się uważać za Nowaka-Jeziorańskiego. > PS. Wkrotce wznowimy audycje, widzac co sie dzieje dzis w Polsce? Jasne. Będziesz nadawał z Tworek. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_psychiatra [...] 21.04.07, 18:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zeno50 [...] 21.04.07, 17:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:41 Ciekawe, czy Gwiazdowie by go tak bronili, jakby im w oczy powiedział, co sądzi o takich próchnach i tetrykach cmentarnych. Biedny ten Targalski, z której strony by nie patrzeć - widzi same stare kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
ablaszczuk6 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:51 trudno o tym Panu nawiedzonym coś ciekawego powiedzieć, jego postępowanie jest bardzo bliskie lat 50 ubiegłego stulecia. Czystki już robiono i znów ten Pan wraxca do tych metod i dlatego nie słucham Polskiego Radia ( a namiętnie go słuchałem min Pana Sznuka i innych których Pan wyczyścił). Niech sam ten Pan nijaki Targalski słucha - za moje ciężkie pieniądze z abonamentu które z przykrościa płacę na tą Instytucję i oczywiśc ie sowite pobory teg0o Pana a nawet nazwiska nie bedzę pisał bo jest nijakie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:00 c.lina napisała: > Haniebna nagonka na Targalskiego! > Mam nadzieję, że władze Radia nie ugną się naciskom GW, PO i SLD. Dzisiejsze władze nie tylko radia wywalczyły władzę łapówkami kłamstwem i pomówieniami nie opartymi na prawdze dlatego nie dziwi mnie, że w taki sposób poczynają sobie w Radiu Polskim. Mieliśmy być niepodlegli w swoim kraju, a teraz przydzie nam walczyć o wolności obywatelskie po 30 latach pracy dla odzyskania niepodległości. Pozdrawiam i popieram Pana Targalskiego Ideolog Lewicowej Solidarności- Architekt Okrągłego Stołu. Z powodu represji politycznych w IV RP nie mogę się podpisać. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > . Odpowiedz Link Zgłoś
zbig571 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:01 Fakt że kiedyś był opozycjonistą nie upoważnia go do tego że teraz może być hamem. Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:02 c.lina napisała: > Haniebna nagonka na Targalskiego! > Mam nadzieję, że władze Radia nie ugną się naciskom GW, PO i SLD. Dzisiejsze władze nie tylko radia wywalczyły władzę łapówkami kłamstwem i pomówieniami nie opartymi na prawdze dlatego nie dziwi mnie, że w taki sposób poczynają sobie w Radiu Polskim. Mieliśmy być niepodlegli w swoim kraju, a teraz przydzie nam walczyć o wolności obywatelskie po 30 latach pracy dla odzyskania niepodległości. Pozdrawiam i popieram Pana Targalskiego Ideolog Lewicowej Solidarności, czyli konspiracyjnego ugrupowania niepodległościowego- Architekt Okrągłego Stołu. Z powodu represji politycznych w IV RP nie mogę się podpisać. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > . Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_psychiatra Tos sie bohaterze-mitomanie przyszedl na forum 21.04.07, 18:22 produkowac? Przyjdz jutro do mnie do gabinetu - moze cos poradzimy? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 19:34 > Z powodu represji politycznych w IV RP nie mogę się podpisać. Moje ty biedactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:10 Sitwa Targalskiego rusza do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ano mówił czy nie mówił.... 21.04.07, 18:27 Nadszedł czas ukrytych magnetofonów. Teraz bez nagrania czyiś słów nie udowodnisz, że dane słowa padły. Spotkanie u polityka "za zamkniętymi drzwiami" - wychodzą dwie strony i mówią, że zupełnie o czymś innym były rozmowy. I komu tu wierzyć? Z jednej strony można powiedzieć że GW uparła się na Targalskiego, z drugiej to już kolejny wypadek w którym powiedział coś czego nie powiedział. Pytanie ile osób by uwierzyło w "małpę w czerwonym", "spieprzaj dziadu", "wolskę" gdyby nie nagrania... Może to skleroza ale nie przypominam sobie żeby "lewica" tak nagminnie wypierała się swoich słów - fakty "chorego golenia", czy "błogosławieństw" były ukrywane, bagatelizowane - ale nikt nie udawał że tego nie było. Tak samo było ze słynną ucieczką po drabinie. Odpowiedz Link Zgłoś
everplaya Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:21 jerzol.playeverwars.com Na tej arenie należy złoić Targalskiemu skórę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawrat2 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:25 Panu Targalskiemu pomyliły się czasy.Jemu wydaje się,że jest dzielnym czekistą,a on jest po prostu źle wychowanym człowiekiem. Wyrzucać i obrażać pracowników radia to on mógłby w swoim prywatnym radyjku,a nie w publicznym radiu utrzymywanym przez płacących abonament i podatki. Jeżeli on obraża i po chamsku traktuje ludzi,którzy wielu słuchaczom radia towarzyszyli w codziennych audycjach przez wiele lat,to ja nie mam zamiaru finansować jego pomysłów ze swojego abonamentu i jestem zmuszony do rezygnacji z opłat RTV. Dość już obrażania ludzi,którzy zawsze byli uczciwi niezależnie od systemu. Drodzy internauci dajmy odpór temu chamstwu i jeżeli kto chce to niech rezygnuje z abonamentu,albo zasypmy ich milionami e-maili. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:32 Od lat powtarzam - sprywatyzowac Telewizje Polska i Polskie Radio. To jedyna szansa na pozbycie sie w tych instytucjach lapserdakow w rodzaju Targalskiego i jemu podobnych.Golym okiem widac w TVP ,ze ostaly sie w niej dyspozycyjne miernoty.Wykorzystujac niecnie publiczne pieniadze pisuarczycy uczynili sobie z publicznych mediow tube propagandowa. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l zlustrować wszystkich solidaruchów to się odechce 21.04.07, 18:44 apeli ;))) niech zyją TW pisowcy i 4 RP Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwyzenek A moze facet sie nie nadaje ? 21.04.07, 18:46 Czy bronia go znajacy go "z gory" czy "z dolu"? Moze facet mial swoj czas i miejsce, a nie wyglada by jego miejscem bylo kierowanie grupa ludzi. Z tego ze dzialal w KOR nie wynika ze potrafi kierowac zespolem. Po co sowietolog w radiu? Bedzie wojna z sowietami i trzeba robic propagande? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.dyzma.pacynkiewicz Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:57 Co to za reżyserzy Piotr Zarębski i Piotr Włodarski? Nigdy o takich nie słyszałem. Co oni reżyserowali? Reklamy wyborcze PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 19:18 Moze gosc byl kieds wybitnym opozycjonista i sowietologiem, ale jako cham pierwszej wody do zarzadzania ludzmi raczej sie nie nadaje. Tak jak bracia K. nie nadaja sie do rzadzenia panstwem. Tak trudno to pojac? Odpowiedz Link Zgłoś