Dodaj do ulubionych

Bronią Targalskiego przed "kłamstwami"

21.04.07, 16:30
Haniebna nagonka na Targalskiego!
Mam nadzieję, że władze Radia nie ugną się naciskom GW, PO i SLD.

.
Obserwuj wątek
    • premier_hiacynt_wielki Sami wybitni znawcy sie wpisali na ta liste... 21.04.07, 16:32
      licza zapewne ze prezes na odchodne im jeszcze jakies um.zlecenia itp podpisze
      • twprezydent Wpisali się uczciwi ludzie broniący prawdy!!! 21.04.07, 16:34
        premier_hiacynt_wielki napisał:

> licza zapewne ze prezes na odchodne im jeszcze jakies um.zlecenia itp podpisze

Bredzisz.
        Oceniasz innych swoją miarą.
        • ecichon Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komuny 21.04.07, 16:36
          Trzymam kciuki za Targalskiego!
          Czas przewietrzyć tę komunistyczną trupiarnię.
          • rydzyk_fizyk Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 16:45
            Przecież Targalski to właśnie PZPRowski trup :P

> Czas przewietrzyć tę komunistyczną trupiarnię.
            • c.lina Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 16:54
              rydzyk_fizyk napisał:

> Przecież Targalski to właśnie PZPRowski trup :P

Jesteś idiotą.
              Mam nadzieję, że zrobiłeś dla Polski choć 1% tego, co Targalski - członek KOR-u,
              założyciel LDPN, od lat 70-tych wydawca wielu antykomunistycznych pism i gazet.
              • monster1972 i co? teraz jest swietą krową? bo jest "zasłuzony" 21.04.07, 16:57
                wszystko mu wolno, bo 30 lat temu był w KOR?

jakos nie pasuje mi jego sposob bycia do sposobu bycia pana Romaszewskiego, czy
                Kurnia:-)

to nie jest tak, ze w imie zasług z przeszłosci, facet teraz moze ludzmi
                pomiatać

ja sie na takie cos nie zgadzam

;-)

• twprezydent Nie jest krową. Jest obiektem kłamliwej nagonki! 21.04.07, 17:03
                  monster1972 napisał:

> wszystko mu wolno, bo 30 lat temu był w KOR?

Nie.

> jakos nie pasuje mi jego sposob bycia do sposobu bycia pana Romaszewskiego,
                  > czy Kurnia:-)

I słusznie. Sam widzisz, że to kłamstwa :-)

> to nie jest tak, ze w imie zasług z przeszłosci, facet teraz moze ludzmi
                  > pomiatać

Nie może i nie pomiata. Nie wierz oszczercom.

> ja sie na takie cos nie zgadzam

Ja też nie!

> ;-)

:-)))
                  • funia81 [...] 21.04.07, 19:19
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • twprezydent [...] 21.04.07, 20:28
                    • a.k.traper Gdyby facet miał jakikolwiek poziom, przeprosiłby 21.04.07, 21:07
                      I to by załatwiało sprawę, ale on z klanu Macierewicza, nieomylny i ferujacy
                      jedynie słuszne opinie. Nikogo nie obchodzi jego przeszłość skoro nie umie zyc
                      w teraźniejszości. Znam wiele osób z tamtego okresu i tamtych organizacji,
                      wiedza co to godność osobista. Zasłuzony to moze byc odpoczynek, skoro ma tak
                      zmeczony umysł.
              • rydzyk_fizyk Hagiografia tow. Targalskiego? 21.04.07, 17:03
                Coś o jego członkowstwie w PZPR nie wspomniałaś.
                • twprezydent Biografia Targalskiego! 21.04.07, 17:05
                  rydzyk_fizyk napisał:

> Coś o jego członkowstwie w PZPR nie wspomniałaś.

To ty wspomnij. Jak długo należał i w których latach?
                  I napisz co robił od drugiej połowy lat 80-tych.
                  Tylko nie kłam jak GW, bo to grzech! :-)
                  • rydzyk_fizyk Targalski zdradził Polskę 21.04.07, 17:10
                    pozostał członkiem PZPR po wpisaniu do Konstytucji PRL przewodniej roli partii i wiecznej przyjaźni z ZSRR.

Wydarzenia w Ursusie i Radomiu też nie skłoniły go do oderwania się od cyca Mateczki Partii.
                    • twprezydent Jesteś idiotą i kłamcą 21.04.07, 17:14
                      Piszesz kłamstwa. EOT
                      • rydzyk_fizyk Przecież Targalski był członkiem PZPR 21.04.07, 17:21
                        Zaprzeczysz temu, że w latach 1974-79 był członkiem partii komunistycznej?
                        • c.lina Wyczytałeś o tym oczywiście w GW? :-))) 21.04.07, 18:09
                          Skąd się biorą ludzie tak podatni na propagandę michnikową? To jest porównywalne
                          tylko ze słuchaczkami Radia Maryja i wiarą w Ojca Dyrektora!
                          • 123zly myślisz o sobie ???? 21.04.07, 18:15

• c.lina Czasami... Ty też o sobie pomyśl! 21.04.07, 18:17
                              123zly napisał:

>
                              • 123zly widać że Radia Maryja całkowicie cię pokręciło 21.04.07, 18:19

• kargulopawlak [...] 21.04.07, 18:21
                                • maaac Re: Targalski za samą facjate 21.04.07, 18:28
                                  Takie argumenty to chamstwo. Nikt za sam wygląd nie może być krytykowany.
                                  • 123zly to czemu on to robi i to w stosunku do starszych 21.04.07, 18:31
                                    ludzi
                                    Adonis się znalazł.
                                    • konread Re: to czemu on to robi i to w stosunku do starsz 21.04.07, 19:37
                                      To jasne, od młodszych mógłby dostać w papę - a taki głupi to nie jest.
                                      Tylko nie rozumiem argumentów: że należał do KORu, że należał do PZPR - ważne w
                                      tej sprawie chyba jest czy się nadaje na takie stanowisko, i czy potrafi
                                      współpracować z ludźmi
                                  • kargulopawlak W takim razie za przynależność 21.04.07, 20:03
                                    do matiuszki PZPR
                          • rydzyk_fizyk Sam Targalski mówi o swoim członkowstwie w PZPR 21.04.07, 18:20
                            P.: Czy to prawda, że byłeś członkiem PZPR i jak zszedłeś na prawo?
                            O.: Prawda. Nie rozumiem natomiast, co to ma wspólnego z zejściem na prawo. Do PZPR w czasach Gierka zapisywano się dla kariery i korzyści materialnych, a nie ze względów ideologicznych. PZPR była wówczas czymś w rodzaju towarzystwa asekuracyjnego. Do PZPR należałem w latach 1974-1979, a od 1976 byłem czynny w ruchu KORowskim, tzn. przepisywałem i kolportowałem komunikaty, zbierałem pieniądze itp. Do PZPR wstąpiłem, gdyż uważałem, że pomoże mi to w działalności konspiracyjnej - po prostu tam policja nie będzie szukał, natomiast wystąpiłem, kiedy już miałem na koncie jedną wpadkę i publiczne wystąpienia na moim wydziale, więc dalsze członkostwo nic nie dawało.
                            • 123zly do PiS zapisywano się dla kariery ii korzyści mat 21.04.07, 18:23
                              cwana bestia
                            • marcus_crassus do rydzyka :) 21.04.07, 19:07
                              Rydzyk. Zazwyczaj jestes bardzo umiarkowany i niewiele wypowiadasz sie w
                              tematach pod artykulami. jednak casus prezesa Targalskiego Ciebie ewidentnie
                              zainteresowal.

Wnosze na zasadzie domniemania :) i mam wrazenie ze mam racje ze w jakis sposob
                              jestes zwiazany personalnie z ta historia. Jesli znasz jakies dodatkowe smaczki
                              albo nieopublikowane ciekawostki to podziel sie nimi (mozesz ewentualnie na
                              priv na maila)

Twoje zainteresowanie tematem ewidentnie wskazuje na personalny zwiazek z ta
                              sprawa. Byc moze posredni :)

A mnie to ciekawi - tzn cala historia - bo ona wiele wyjasni. A szczegolnie jej
                              final
                            • wos9 Re: Sam Targalski mówi o swoim członkowstwie w PZ 21.04.07, 22:05
                              rydzyk_fizyk napisał:

> P.: Czy to prawda, że byłeś członkiem PZPR i jak zszedłeś na prawo?
                              > O.: Prawda. Nie rozumiem natomiast, co to ma wspólnego z zejściem na prawo.
                              Do
                              > PZPR w czasach Gierka zapisywano się dla kariery i korzyści materialnych, a
                              nie
                              > ze względów ideologicznych. PZPR była wówczas czymś w rodzaju towarzystwa
                              asek
                              > uracyjnego. Do PZPR należałem w latach 1974-1979, a od 1976 byłem czynny w
                              ruch
                              > u KORowskim, tzn. przepisywałem i kolportowałem komunikaty, zbierałem
                              pieniądze
                              > itp. Do PZPR wstąpiłem, gdyż uważałem, że pomoże mi to w działalności
                              konspira
                              > cyjnej - po prostu tam policja nie będzie szukał, natomiast wystąpiłem, kiedy
                              j
                              > uż miałem na koncie jedną wpadkę i publiczne wystąpienia na moim wydziale,
                              więc
                              > dalsze członkostwo nic nie dawało.

No właśnie - Konrad Wallenrod od siedmiu boleści. Ale powiedział prawdę -
                              dalsze członkostwo nic nie dawało...
                            • a.k.traper Prawde mówi, ze zapisywano się dla kariery 21.04.07, 22:18
                              i korzysci materialnych, następny rzut był w latach 80-tych. Raczej nie uwierze
                              ze zrobił to by łatwiej było mu działac w konspiracji, nikt tego nie
                              robił,chyba że miał mała wpadke i to mu zaproponowano, bo i tak bywało.
                              Najlepiej jak by podał członków wprowadzajacych, to by sporo wyjasniało. w
                              tamtych latach takze bracia Kaczyńscy mieli romans z KOR-em, znaja te
                              sprawy.Wiee osób nalezało wtedy do PZPR, wręcz była presja by pozyskiwac jak
                              najwięcej młodych ludzi podobnie jak za Jaruzelskiego, ale niech mi nie
                              opowiada bajek że po to by lepiej działać w opozycji. Nie lepiej wygarnac
                              prawde ze chciałem awansować, byłem ambitny, nie udało się wystapiłem, a nie
                              udało się bo byłem związany z KOR-em? przeciez to takie proste.
                          • marek99az1 Re: Wyczytałeś o tym oczywiście w GW? :-))) 21.04.07, 19:12
                            c.lina napisała:

> Skąd się biorą ludzie tak podatni na propagandę michnikową? To jest
                            porównywaln
                            > e
                            > tylko ze słuchaczkami Radia Maryja i wiarą w Ojca Dyrektora!

Zamiast pisać głupoty poucz się troche dziecino. Ciekawe na jaką ty propagandę
                            jesteś podatna? Chyba właśnie na rydzykową.

Z Wikipedii:

"W latach 1974-1979 członek PZPR. Od 1976 współpracował z Komitetem Obrony
                            Robotników. Od 1977 związany z Głosem i Wydawnictwem "Krąg". Brał udział w
                            zakładaniu czasopism Niepodległość oraz Obóz. W latach 1982-1983 działał w
                            podziemiu, a w latach 1983-1997 przebywał na emigracji we Francji.
                            Współpracował z Kontaktem i paryską Kulturą. W latach 1998-2000 dyrektor i
                            redaktor naczelny PAI-Pressu, w 2000 dyrektor PAI-Internet, zwolniony z PAI w
                            kwietniu 2001. Współpracuje z Gazetą Polską. Prowadzi ćwiczenia w Studium
                            Europy Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego. Współtwórca portalu internetowego
                            ABCnet[1] i Fundacji Orientacja. 15 lipca 2006 wybrany do Zarządu Polskiego
                            Radia SA...."

• a.k.traper Był, podobnie jak Macierewicz, i PZPR i KOR 21.04.07, 21:38
                          to często wspólne biografie, natomiast poziom człowieczeństwa inny, tu juz
                          przynalezność nic nie ma do rzeczy. Kuroń nalezał tez i jakos potrafił
                          powiedzieć tak, byłem w pewnych latach bydlakiem, wyciagnał wnioski i mysle ze
                          swoimi czynami i pomoca innym dał świadectwo ze można byc człowiekiem a nie
                          ambitnym idiotą, majacym swiadomość ze przegrało sie życie i próbujać obcinac
                          kupony od tego co uczciwy człowiek dawał z siebie za darmo. Nie tylko targalski
                          słuzył Polsce swoja osobą, inni ryzykowali wiecej, bo robili to tutaj, i gdyby
                          przyszło jeszcze raz to zrobić, zrobiliby, bez świadomosci czekajacych
                          stanowisk.Wtedy cena była wolność i honor, i teraz większość nie uwaza ze im
                          się należy, najczęsciej dostali po d.... mimo że walczyli o lepsze jutro.
                  • wos9 Re: Biografia Targalskiego! 21.04.07, 22:01
                    twprezydent napisał:

> rydzyk_fizyk napisał:
                    >
                    > > Coś o jego członkowstwie w PZPR nie wspomniałaś.
                    >
                    > To ty wspomnij. Jak długo należał i w których latach?
                    > I napisz co robił od drugiej połowy lat 80-tych.
                    > Tylko nie kłam jak GW, bo to grzech! :-)

Część z tych lat spędził wygodnie we Francji!
              • przyroda2007 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 20:42
                > Mam nadzieję, że zrobiłeś dla Polski choć 1% tego, co Targalski - członek KOR-u
                > ,
                > założyciel LDPN, od lat 70-tych wydawca wielu antykomunistycznych pism i gazet.

Targalski NIGDY nie był członkiem KOR-u. Nie rób z tego faceta męczennika.
                Kombatantów ci u nas dostatek.

A nawet gdyby był największym kombatantem - to nie uprawnia do bycia zwykłym chamem.

Ot, tyle...

Sceptyk

• miranda333 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 21:29
                A cóż On takiego zrobił?,,ze nawet nie zauważyłam W nagrode stanowiska? Jakie
                to czasy wróciły? Hm?Może to akurat gierkowszczyzna wraca?On sie zna na Radiu
                jak kura na pieprzu!
          • wos9 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 21:59
            ecichon napisała:

> Trzymam kciuki za Targalskiego!

Czas przewietrzyć - po Targalskim!!!
          • 2kotunia1 Re: Niech odmłodzą i zmienią Radio - relikt komun 21.04.07, 22:08
            ecichon napisała:

> Trzymam kciuki za Targalskiego!
            > proszę Boga, że i Ty załapiesz się z tą kaczą bandą w drodze bez powrotu do
            piekła ( wy przecież wierzycie w piekło?)
        • billbordowy Ale przecież nikogo sensownego tu nie ma... 21.04.07, 17:13
          Może poza Gwiazdami, którzy zresztą też mają skłonność do dziwacznych posunięć,
          np. sojuszu ze skrajną prawicą, która chciała zdominować polski ATTAC, czy dość
          nieodpowiedzialne zeszłoroczne "zniknięcie" na Ukrainie, kiedy szukała ich cała
          Polska. Ale reszta? To już jakieś zupełnie przypadkowe towarzycho. Zresztą
          trudno się dziwić, bo to, co dzieje się w radiu za rządów komisarzy politycznych
          z PiS-u trudno popierać komukolwiek, kto chciałby widzieć różnice między radiem
          publicznym a rozgłośnią ojca-dyrektora.
        • ergo12 Re: Wpisali się uczciwi ludzie broniący prawdy!!! 21.04.07, 19:47
          Wiem kim jest pan Targalski,ten czlowiek potrzebuje psychiatry,taka pomoc jest
          mu potrzebna,nie inna!
    • twprezydent Nie "kłamstwami" a kłamstwami! GW łże! 21.04.07, 16:33
      Ataki na Targalskiego to robota w stalinowskim stylu.
      Hańba GW i innym uczestnikom tej nagonki!
      • wos9 Re: Nie "kłamstwami" a kłamstwami! GW łże! 21.04.07, 22:08
        twprezydent napisał:

> Ataki na Targalskiego to robota w stalinowskim stylu.
        > Hańba GW i innym uczestnikom tej nagonki!

A może hańba Tobie, jeśli piszesz w takim stylu
    • pies_na_lewizne Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 16:33
      GazWyb podaje:

> Jak pisała "Gazeta", Targalski rozmawiając z Szabłowską powiedział, że musi
      > ona odejść z radia, bo on czyści je ze "złogów gierkowsko-gomułkowskich" i
      > że "dookoła widzi same stare kobiety".

Aaaa, jesli Targalski czysci Polskie Radio ze "złogów gierkowsko-
      gomułkowskich" to jak najbardziej popieram i zycze powodzenia :)!
      • aka55 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 16:40
        Jeśli ktoś ma najpiękniejszą nawet kartę solidarnościową, to mimo wszystko nie
        ma prawa do chamskiego zachowania wobec innych ludzi, bez względu na to ile mają
        lat i jakimi są złogami ( przyganiał kocioł garnkowi).
        • monster1972 własnie... z takim zachowaniem to węgiel wyrzucać 21.04.07, 16:43
          a nie szefem radia być

prostaki powinny być tam, gdzie ich miejsce, a nie na wysokich stołkach
          • c.lina Myśl człowieku, nie daj się manipulować GW! 21.04.07, 16:52
            monster1972 napisał:

> prostaki powinny być tam, gdzie ich miejsce, a nie na wysokich stołkach

Złote myśli nam serwujesz zamiast poczytać o Targalskim i poznać prawdę na temat
            tej nagonki GW na niego.
            • monster1972 czyli pani Szabłowska i inni kłamią... 21.04.07, 16:53
              ok;-)

a ten facet jest wzorcem prawdy z Sevres:-)

• c.lina Kłamią jak pan Kwaśniewski, Maleszka i Sobotka 21.04.07, 16:56
                monster1972 napisał:

> ok;-)

Zacytuję "Pulp fiction": "Jest k...wsko daleko od OK!".

> a ten facet jest wzorcem prawdy z Sevres:-)

W porównaniu z jakąś Szawłowską to na pewno...
        • c.lina Kłamcy z GW! 21.04.07, 16:50
          aka55 napisała:

> Jeśli ktoś ma najpiękniejszą nawet kartę solidarnościową, to mimo wszystko nie
          > ma prawa do chamskiego zachowania wobec innych ludzi

Wiedzę czerpiesz z Trybuny i GW?
          Targalski zaprzeczył tym kłamstwom i wierzę jemu a nie propagandzistom
          zwalczającym go po chamsku od dnia jego nominacji.

> bez względu na to ile mają lat i jakimi są złogami ( przyganiał kocioł
          > garnkowi).

Jak podaje PAP, Targalski w rozmowie z Szabłowską o jej przejściu na emeryturę
          stwierdził, że "w grę nie wchodzą żadne przyczyny polityczne", ale reorganizacja
          spółki. - Nie mówiłem, że wokół widzę same stare kobiety, natomiast mówiłem, że
          jeśli nie zmienimy struktury wiekowej, Radio wymrze razem z naszym pokoleniem -
          napisał Targalski. Za nieuczciwe uznał, by "bezrobotni młodzi ludzie wyjeżdżali
          zmywać garnki do Londynu, kiedy inni mają zapewnione świadczenia emerytalne i
          stabilną sytuację życiową".
          Widzisz różnicę?
          Widać, że niewiele wiesz o Targalskim. Zacytuję oświadczenie:
          "Jerzy Targalski jest jednym z najwybitniejszych polskich sowietologów, byłym
          współpracownikiem KOR, założycielem pisma „Obóz”, pierwszego w państwach
          komunistycznych pisma poświęconego problematyce Europy Środkowo-Wschodniej,
          założycielem i redaktorem podziemnego miesięcznika „Niepodległość”. Od 1983 r.
          był współpracownikiem Radia Wolna Europa, paryskiej „Kultury” czy miesięcznika
          „Kontakt”. Jest jedną z osób, której Polska zawdzięcza swoją niepodległość".
          • kargulopawlak Re: Kłamcy z GW! 21.04.07, 18:27
            BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    • monster1972 może i jest "zasłużony", ale gada jak prostak 21.04.07, 16:36
      oczywiscie jesli mowił to, co tu jest cytowane jako jego słowa

taki ordynus to moze sobie założyć budkę z piwem i tak do pijaczków mowić, a
      nie szefować polskiemu radiu

zeby być szefem nie wystarczy miec wiedze, trzeba tez miec choc troche klasy

• ecichon Wierzysz w to, co mówią komuchy i GW? Naiwny... 21.04.07, 16:39
        monster1972 napisał:

> oczywiscie jesli mowił to, co tu jest cytowane jako jego słowa

Nie są to jego słowa. To oszczercza kampania mająca go załatwić.
        Tak się bronią "fachowcy" z Radia (średnia wieku - 60 lat, średni staż w PZPR -
        40 lat).

> zeby być szefem nie wystarczy miec wiedze, trzeba tez miec choc troche klasy

Nie wierz w kłamstwa GW, dobrze Ci radzę...
        • monster1972 jak GW klamie, to czemu nie przegrywa procesów? 21.04.07, 16:42
          no?

czekam na mądrą odpowiedz

ale nie taką mądrą, ze to "układ"

sądy są chyba poza "układem"

poza tym... obserwuje kaczki i tego typu działanie całkowicie do nich pasuje

wystarczy posłuchać tego małego, jak sie pluje bredząc o układach itp

facet ma obłed w oczach:)
          • twprezydent Ależ przegrywa! 21.04.07, 17:00
            monster1972 napisał:

> no?

co?

> sądy są chyba poza "układem"

I dlatego GW przegrywa wiele procesów. Parę miesięcy temu przegrała w pierwszej
            instancji z... Targalskim właśnie.
            Sięgnij do czegoś poza tym zdrojem prawdy tryskającym z ul. Czerskiej to się
            dowiesz.

> poza tym... obserwuje kaczki i tego typu działanie całkowicie do nich pasuje
            > wystarczy posłuchać tego małego, jak sie pluje bredząc o układach itp
            > facet ma obłed w oczach:)

Na razie to ty "się plujesz" i bredzisz. Trudno z tego zdania zrozumieć o co ci
            chodzi.
            • monster1972 ;-) 21.04.07, 17:02
              Tam jest kilka zdan...

chodzi o to, ze kaczynski ma "nawiedzony" sposob bycia

obejrzyj sobie (ale wylacz swoją milosc do wodza) jego wystąpienie w stoczni

wtedy, gdy lepper wyszedł na 5 minut z rządu

posłuchaj tego... obejrzyj spokojnie:-)

ja mam jednoznaczne skojarzenia

i nie musialem czytac GW, zeby wiedziec, jakie to skojarzenia:-)
              • twprezydent Re: ;-) 21.04.07, 17:07
                monster1972 napisał:

> ja mam jednoznaczne skojarzenia

Niech zgadnę - wszystko kojarzy ci się z dupą!

> i nie musialem czytac GW, zeby wiedziec, jakie to skojarzenia:-)

Pewnie, że nie, wystarczyło NIE.
                • monster1972 no nie... ja mam inne niz ty skojarzenia:-) 21.04.07, 17:13
                  ale moze troche pomogę

mialem 2 skojarzenia

1. pewnien wódz niemiecki z lat 30
                  2. pewien nasz sekretarz pzpr z lat 60:)

tak mi sie dziwnie skojarzylo, ale pewnie tylko mnie w całym kraju

GW chyba zepsuła mi zdolnosc samodzielnego myslenia;-)

dziwne tylko, że jakos nie lubilem kaczynskich odkad ich pamietam

a że sie nie wychylali przesadnie za komuny (nie to co taki michnik, czy kuron,
                  ktorzy zdrowie w wiezieniach stracili), to dopiero po okrąglym stole
                  dowiedzialem sie o ich istnieniu:)

• babaqba Re: Wierzysz w to, co mówią komuchy i GW? Naiwny. 21.04.07, 18:12
          ecichon napisała: (...)

> Nie wierz w kłamstwa GW, dobrze Ci radzę...

Po pierwsze udowodnij jakieś "kłamstwo". Zarzucanie kłamstw bez dostarczenia
          dowodów jest ulubionym środkiem wyrazu oszołomstwa nacjonalistycznego. Po
          drugie, to wypad na forum Radia Józef, Waszego Dziennika czy innej szczekaczki
          dla bezmózgów. Dlaczego produkujesz się tutaj? Czyżby "wolność" w wydaniu
          katolickim to tylko pozwolenie na trzymanie łba spuszczonego w pokorze i
          bezmyślnego międlenia prawd objawionych przez parszywego ojca derechtora?
        • pos3gacz Re: Wierzysz w to, co mówią komuchy i GW? Naiwny. 21.04.07, 22:46
          Jesteście jak dzieci.Używacie pojęć,których znaczenia nie znacie.A
          wystarczyłoby otworzyć Encyklopedię[kto nie ma jej w domu,mógłby skorzystać
          z internetu-=-a jak widzę to dostęp macie] i sprawdzić co oznacza hasło:
          KOMUNIZM i KOMUNISTA,a nie w kółko powtarzać jedne i te same bzdury.
          Porównując Was ze Szwejkiem[tym od Haszka],to Szwejk był naprawdę mądrzejszym
          człowiekiem od Was.Mimo,że uważali go za idiotę.On posiadał coś czego Wam
          brakuje tzn.posiadał ZDROWY ROZSĄDEK.Zastanówcie się czasem nad Swoim
          postępowaniem i zacznijcie używać tego co niektórzy nazywają MÓZGIEM.
    • jerzyst Nie wazne, ze cham, wazne, ze zasluzony i ..... 21.04.07, 16:44
      Gwiazda go broni. Znak to, ze to krytyk Walesy wobec tego na pewno Prezio nie
      pozwoli go zwolnic.
      • c.lina Piszesz o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 21.04.07, 17:09
        jerzyst napisał:

> Gwiazda go broni. Znak to, ze to krytyk Walesy wobec tego na pewno Prezio nie
        > pozwoli go zwolnic.

To, co piszesz dowodzi tego, że nie masz pojęcia kim jest Targalski.
        Łykasz te kłamstwa Wyborczej jak gęś kluski i kłapiesz paszczą powtarzając...
    • jerjar czyli może trochę i cham, ale partyzant i taryfa 21.04.07, 16:58
      powinna być ulgowa.
    • monster1972 jasne, tylko wy i wasz pis nie "pitolicie":-) 21.04.07, 17:03
      macie wręcz monopol na prawdę objawioną

:)

• twprezydent Do spania! 21.04.07, 17:04
        monster1972 napisał:

> macie wręcz monopol na prawdę objawioną

Proszki działają, Kładź się!
    • luluch Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:11
      Kiedy wreszcie gazeta zamiast uprawiać politykę personalną stanie się rzetelnym
      źródłem informacji. Lepiej dla czytelników byłoby aby zaangażowani politycznie
      dziennikarze założyli jakąś partie i na forum parlamentu realizowali swoje
      ambicje a nie manipulowali z tylnego siedzenia nie ponosząc żadnej
      odpowiedzialności.
    • basia9981 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:17
      nie przesadzajmy, to,że był w KOR nie upoważnia go do obrażania ludzi. Przecież
      to właśnie KOR i Solidarność walczyły o godność człowieka. A że ten pan po
      drodze stał się chamem, to już inna sprawa.
      • monster1972 chamstwo to raczej cos wrodzonego:) 21.04.07, 17:19
        cieżko to nabyć, to nie AIDS:)
      • we28 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:24
        basia9981 napisała:

> nie przesadzajmy, to,że był w KOR nie upoważnia go do obrażania ludzi.
        Przecież
        > to właśnie KOR i Solidarność walczyły o godność człowieka. A że ten pan po
        > drodze stał się chamem, to już inna sprawa.

A co ty basiu wiesz o faktach, byłaś ich świadkiem czy tylko przeczytałaś w
        gazecie a może po prostu wierzysz w to co chcesz wierzyć bo kogoś nie lubisz i
        nie akceptujesz i wszystko co od niego pochodzi musi być złe.
        • basia9981 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 21:46
          do we28: nie jest tu ważne, czy byłam świadkiem wydarzeń, czy wyczytałam w
          gazecie. To zupełnie inna sprawa. Natomiast inną sprawą jest obecne zachowanie
          tego pana. I odpowiedz sobie na pytanie: czy chciałbyś, żeby Twoją matkę, babcię
          potraktował w opisywany sposób?
    • radio_wolna_europa1 Gwiazdy polskiej kultury i sztuki popieraja 21.04.07, 17:27
      Targalskiego? Nic nam nie wiadomo. Istotnie Pan Tagalski pracowal kiedys u nas,
      ale bylo to w czasach, kiedy jeszcze nie pil i wowczas nie zajmowal
      odpowiedzialnych stanowisk - czyli byl jeszcze normalnym czlowiekiem!
      Serdecznie Panstwa pozdrawia
      redakcja radia Wolna Europa
      PS. Wkrotce wznowimy audycje, widzac co sie dzieje dzis w Polsce?
      Czy o demokacji w Polsce swiadczy fakt, ze nawet debil moze dojsc w niej do
      wladzy (przypadek braci Kaczynskich)?
      • twprezydent Z ciebie to raczej Radio Moskwa niż RWE 21.04.07, 18:01
        radio_wolna_europa1 napisał:

> Serdecznie Panstwa pozdrawia
        > redakcja radia Wolna Europa

Tak, tak... Zaraz przyjdzie pielęgniarka i da ci te proszki co zwykle. Koszmar
        minie, przestaniesz się uważać za Nowaka-Jeziorańskiego.

> PS. Wkrotce wznowimy audycje, widzac co sie dzieje dzis w Polsce?

Jasne. Będziesz nadawał z Tworek.

• dyzurny_psychiatra [...] 21.04.07, 18:11
    • zeno50 [...] 21.04.07, 17:28
    • nessie-jp Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:41
      Ciekawe, czy Gwiazdowie by go tak bronili, jakby im w oczy powiedział, co sądzi
      o takich próchnach i tetrykach cmentarnych. Biedny ten Targalski, z której
      strony by nie patrzeć - widzi same stare kobiety!
    • ablaszczuk6 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 17:51
      trudno o tym Panu nawiedzonym coś ciekawego powiedzieć, jego postępowanie jest
      bardzo bliskie lat 50 ubiegłego stulecia. Czystki już robiono i znów ten Pan
      wraxca do tych metod i dlatego nie słucham Polskiego Radia ( a namiętnie go
      słuchałem min Pana Sznuka i innych których Pan wyczyścił). Niech sam ten Pan
      nijaki Targalski słucha - za moje ciężkie pieniądze z abonamentu które z
      przykrościa płacę na tą Instytucję i oczywiśc ie sowite pobory teg0o Pana a
      nawet nazwiska nie bedzę pisał bo jest nijakie !!!!
    • human77 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:00
      c.lina napisała:

> Haniebna nagonka na Targalskiego!
      > Mam nadzieję, że władze Radia nie ugną się naciskom GW, PO i SLD.

Dzisiejsze władze nie tylko radia wywalczyły władzę łapówkami kłamstwem i
      pomówieniami nie opartymi na prawdze dlatego nie dziwi mnie, że w taki sposób
      poczynają sobie w Radiu Polskim. Mieliśmy być niepodlegli w swoim kraju, a teraz
      przydzie nam walczyć o wolności obywatelskie po 30 latach pracy dla odzyskania
      niepodległości. Pozdrawiam i popieram Pana Targalskiego Ideolog Lewicowej
      Solidarności- Architekt Okrągłego Stołu. Z powodu represji politycznych w IV RP
      nie mogę się podpisać.
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      > .
    • zbig571 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:01
      Fakt że kiedyś był opozycjonistą nie upoważnia go do tego że teraz może być hamem.
    • human77 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:02
      c.lina napisała:

> Haniebna nagonka na Targalskiego!
      > Mam nadzieję, że władze Radia nie ugną się naciskom GW, PO i SLD.

Dzisiejsze władze nie tylko radia wywalczyły władzę łapówkami kłamstwem i
      pomówieniami nie opartymi na prawdze dlatego nie dziwi mnie, że w taki sposób
      poczynają sobie w Radiu Polskim. Mieliśmy być niepodlegli w swoim kraju, a teraz
      przydzie nam walczyć o wolności obywatelskie po 30 latach pracy dla odzyskania
      niepodległości. Pozdrawiam i popieram Pana Targalskiego Ideolog Lewicowej
      Solidarności, czyli konspiracyjnego ugrupowania niepodległościowego- Architekt
      Okrągłego Stołu. Z powodu represji politycznych w IV RP nie mogę się podpisać.
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      > .
      • dyzurny_psychiatra Tos sie bohaterze-mitomanie przyszedl na forum 21.04.07, 18:22
        produkowac? Przyjdz jutro do mnie do gabinetu - moze cos poradzimy?
      • funia81 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 19:34
        > Z powodu represji politycznych w IV RP nie mogę się podpisać.

Moje ty biedactwo...
    • dzakarta Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:10
      Sitwa Targalskiego rusza do boju!
      • maaac Ano mówił czy nie mówił.... 21.04.07, 18:27
        Nadszedł czas ukrytych magnetofonów. Teraz bez nagrania czyiś słów nie
        udowodnisz, że dane słowa padły.
        Spotkanie u polityka "za zamkniętymi drzwiami" - wychodzą dwie strony i mówią,
        że zupełnie o czymś innym były rozmowy.
        I komu tu wierzyć? Z jednej strony można powiedzieć że GW uparła się na
        Targalskiego, z drugiej to już kolejny wypadek w którym powiedział coś czego
        nie powiedział.
        Pytanie ile osób by uwierzyło w "małpę w czerwonym", "spieprzaj
        dziadu", "wolskę" gdyby nie nagrania...
        Może to skleroza ale nie przypominam sobie żeby "lewica" tak nagminnie
        wypierała się swoich słów - fakty "chorego golenia", czy "błogosławieństw" były
        ukrywane, bagatelizowane - ale nikt nie udawał że tego nie było. Tak samo było
        ze słynną ucieczką po drabinie.
    • everplaya Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:21
      jerzol.playeverwars.com
      Na tej arenie należy złoić Targalskiemu skórę :)
    • zawrat2 Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:25
      Panu Targalskiemu pomyliły się czasy.Jemu wydaje się,że jest dzielnym czekistą,a on jest po prostu źle wychowanym człowiekiem. Wyrzucać i obrażać pracowników radia to on mógłby w swoim prywatnym radyjku,a nie w publicznym radiu utrzymywanym przez płacących abonament i podatki. Jeżeli on obraża i po chamsku traktuje ludzi,którzy wielu słuchaczom radia towarzyszyli w codziennych audycjach przez wiele lat,to ja nie mam zamiaru finansować jego pomysłów ze swojego abonamentu i jestem zmuszony do rezygnacji z opłat RTV. Dość już obrażania ludzi,którzy zawsze byli uczciwi niezależnie od systemu. Drodzy internauci dajmy odpór temu chamstwu i jeżeli kto chce to niech rezygnuje z abonamentu,albo zasypmy ich milionami e-maili.
    • edi54 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:32
      Od lat powtarzam - sprywatyzowac Telewizje Polska i Polskie Radio.
      To jedyna szansa na pozbycie sie w tych instytucjach lapserdakow w rodzaju
      Targalskiego i jemu podobnych.Golym okiem widac w TVP ,ze ostaly sie w niej
      dyspozycyjne miernoty.Wykorzystujac niecnie publiczne pieniadze pisuarczycy
      uczynili sobie z publicznych mediow tube propagandowa.
      • 333a3 Nie może taki cham kierować polskim radiem 21.04.07, 18:41
    • r0b0l zlustrować wszystkich solidaruchów to się odechce 21.04.07, 18:44
      apeli
      ;)))

niech zyją TW pisowcy i 4 RP
    • zgryzliwyzenek A moze facet sie nie nadaje ? 21.04.07, 18:46
      Czy bronia go znajacy go "z gory" czy "z dolu"? Moze facet mial swoj czas i
      miejsce,
      a nie wyglada by jego miejscem bylo kierowanie grupa ludzi.

Z tego ze dzialal w KOR nie wynika ze potrafi kierowac zespolem.
      Po co sowietolog w radiu? Bedzie wojna z sowietami i trzeba robic propagande?
    • marcin.dyzma.pacynkiewicz Re: Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 18:57
      Co to za reżyserzy Piotr Zarębski i Piotr Włodarski? Nigdy o takich nie
      słyszałem. Co oni reżyserowali? Reklamy wyborcze PiS-u?
    • funia81 Bronią Targalskiego przed "kłamstwami" 21.04.07, 19:18
      Moze gosc byl kieds wybitnym opozycjonista i sowietologiem, ale jako cham
      pierwszej wody do zarzadzania ludzmi raczej sie nie nadaje. Tak jak bracia K.
      nie nadaja sie do rzadzenia panstwem. Tak trudno to pojac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka