Dodaj do ulubionych

Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego

23.04.07, 07:36
Moja Ciocia ma 95 lat. Mimo wieku czyta bez okularów i ma przytomny umysł. Też
ma ochotę się zlustrować. Kiedyś pisywała do "Przyjaciółki". Opracowywała
kroje szycia sukienek. Co ma zrobić?
Obserwuj wątek
    • kropekuk1 Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 07:49
      Niech się głupotą władców nie przejmuje i wtedy ich swobodnie przeżyje.
      • sigurdone Re: KOPIE do grupy trzymajacej "wladze", 23.04.07, 08:17
        na szczescie jest ona nieliczna bo dwuosobowa ,krotkotrwala -juz zjada wlasny
        ogon...
        • mis22 Re: KOPIE do grupy trzymajacej "wladze", 23.04.07, 11:37
          antonioni1 napisał:
          > Moja Ciocia ma 95 lat. Mimo wieku czyta bez okularów i ma przytomny umysł.
          > Też ma ochotę się zlustrować.

Latkowski nie wygląda na czarownicę - moze lustrować się bez większego ryzyka.
          Ale Twoja Ciocia? Czy dobrze przejrzała się w lustrze? Jeśli IPN zorganizuje
          dla niej oczyszczanie w ogniu z pomocą Wszechpolaków? Idea lustracji to aby
          jedynie nieskazitelnie czyści ludzie publikowali, aby nikt nie szargał
          przywódców IV RP. Wiedzą oni, że media to czwarta władza i czyszczą je teraz
          używając lustracji, bo urząd cenzury na ul. Mysiej od dawna nie działa.
          Oczyszczanie w ogniu ludzi podejrzanych może być nową metodą przywódców IV RP.
          • smieciowekonto Nagorliwość jest gorsza od faszyzmu panie L. 23.04.07, 12:48
            Radze sie opamietac miast toczyć wciąż piane wokół własnej osoby
            • polska_baba Niech sobie lustro kupi i lustruje się do upadu :) 23.04.07, 13:07
              Ja lustruję się codziennie i żadnego IPN-u do tego nie potrzebuję :))))
      • jamizu Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 18:27
        szanowny Panie red.jak mówi przysłowie kto czym walczy od tego ginie.Robił pan
        sobie wrogów na prawo i na lewo,programy i goście nie byli nigdy
        obiektywni.ocenę faktów winien pan pozostawić historii a goścmi pana byli
        hiserycy którzy chcieli zbić kapitał polityczny na pana programach,przekraczał
        pan subtelną granicę dobrego taktu jest pan młody,kubeł wody pozwoli panu
        przemyśleć dotychczasowe dokonania ,jakie były zyski z pana programów a jakie
        straty.Zyczę umiaru.
      • qpalzm Nieszczęsny pan Latkowski 23.04.07, 19:58
        Nieszczęsny pan Latkowski. Chce, a nie może. Chyba przyjdzie mu powiesić się z
        rozpaczy :(
    • a.k.traper Trafił w niebyt lustracyjny, dobrze ze nie w odbyt 23.04.07, 08:06
      Dopiero by sie miał z pyszna.
    • ryyys No cóż, zbyt młody, by rozumieć tych, co wiedzą i 23.04.07, 08:57
      rozumieją więcej. Może warto mu polecić tekst A. Walickiego z ostatniego,
      sobotnio-niedzielnego wydania GW. Ale może on należy do tych, którzy GW nie
      biorą do ręki ?
    • marqr Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 09:04
      ja tez napisalem ze donosilem, i nikt nie chce tego sprawdzic
    • svetomir Paragraf 22 23.04.07, 09:04
      A to bardzo ciekawe. Czysty Paragraf 22. Wezmy na przykład osobę piszaca bloga
      na portalu gazaty. Zlustrowac suię musi, bo inaczej zakaz pisania na 10lat, ale
      zlustrować sie nie moze, dopóki Michnik nie przysle jej wezwania. A nie
      przysle. Dobrze, że mam mniej niż 35 lat, bo jak setki tysiecy innych
      publicystów internetowych miałbym powazny kłopot
      • navaira Re: Paragraf 22 23.04.07, 09:07
        > A to bardzo ciekawe. Czysty Paragraf 22. Wezmy na przykład osobę piszaca bloga
        > na portalu gazaty. Zlustrowac suię musi, bo inaczej zakaz pisania na 10lat, ale
        > zlustrować sie nie moze, dopóki Michnik nie przysle jej wezwania. A nie
        > przysle.
        LOL, prawda! :D Czekam na ogólnopolską akcję prawo-myślnych blogerów żądających
        lojalek od Adama Michnika, mogłaby np. Kataryna koordynować :D
        • ar.co Re: Paragraf 22 23.04.07, 09:37
          A może tak wszyscy, którzy kiedykolwiek napisali cokolwiek na Forum (albo gdzie
          indziej) zaczną wysyłać oświadczenia lustracyjne do IPN (formularz można
          ściągnąć ze strony IPN)? Może zawalenie lustratorów np. milionem oświadczeń,
          które co prawda odrzucą, ale będą musieli co najmniej otworzyć, coś by ich
          nauczyło? Chociaż istnieje zawsze niebezpieczeństwo, że zareaguje nasz
          wspaniały sejm, zwiększając po raz kolejny budżet tej instytucji, kosztem np.
          szkolnictwa, służby zdrowia czy stypendiów.
          • buka222 Re: Paragraf 22 23.04.07, 15:21
            Proste, a genialne. Zróbmy tak.
    • gajane4 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 09:15
      O co chodzi? Przecież kwalifikacje ludzi rządzącej obecnie koalicji nie
      pozwalają zredagować poprawnie nawet najprostrzego przepisu prawnego, nie
      mówiąc juz o ustawie. Jedyne co potrafią to tworzyć tematy zastępcze, popisywać
      się idiotycznymi tyradami i wyciągać z kieszeni podatnika ogromne pieniądze.
    • heartpumper Co za problem??? 23.04.07, 09:54
      Niech podrzuci donos na samego siebie!!Zapewne misiaczki z IPN-u skrzetnie
      zabiora sie do lustrowania!:)
      • pierot6 Po co ?.. Latkowski, to PIS-owski bolszewik... 23.04.07, 10:00
        kłamca i oszust...
        • piglowacki Re: Po co ?.. Latkowski, to PIS-owski bolszewik.. 23.04.07, 10:45

pierot6 napisał:

> kłamca i oszust...

Ostatnio blondyna kilka porażających innfo sprzedała.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

My old post:

Zaglądam ci ja dzisiaj na blog Sylwusia Łatkowskiego, bo często zajawki do
          „Misji Specjalnej” he, he, he Anitki Gargas dawał i mnie PORAZIŁO.

INO zobaczcie co ten he, he, he autorytet PiS oszołków z forum Sylwuś o
          WAAADZACH IV RP wypisuje. Toż on oskarża Jarusia MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO i
          pRezydenta jego o totalne MATACZENIE raportem OSZOŁKA o WSI.

A te jego insynuacje o współczesnych współpracownikach UOP, ABW, Agencji
          Wywiadu, CBŚ, … umieszczonych w mediach, że „są gorsi od współpracowników
          dawnego SB, bo groźniejsi” to aż Z NÓG ZWALAJĄ

No i ten DONOSIK na he, he, he koleżankę, DONOSIK na współpracowników, …. ,
          DONOSIK na Prawych i Sprawiedliwych i całą tą z IV RP.

„Nie będzie trzęsienia ziemi w polskich mediach” z 28-01-2007
          www.latkowski.com/blog/2007/1-6/

…” Ostatnio jedna z dziennikarek zapewniała mojego znajomego, że nigdy nie
          zostanie upublicznione jej nazwisko w raporcie WSI, pomimo, że tam się znalazło.
          Prezydent utajni? Wyczernią jej nazwisko, bo współpracowała dla dobra kraju?
          Nagroda za obecne dokonania? Mam nadzieję, że tylko się jej tak wydaje.

Zastanawia mnie także, czy na pewno poznaliśmy wszystkich ludzi mediów
          współpracującymi z WSI? I nie jest to pytanie rzucone ot tak sobie. Znam dwie
          osoby, które od wielu lat były w zażyłych stosunkach z oficerami WSI, które w
          swojej pracy wielokrotnie oddały im przysługę. Będą w raporcie?

Warto też postawić pytanie: Czy znajomość z członkami komisji likwidacyjnej WSI
          mogło mieć wpływ na to, czy się ukaże nazwisko? A jeśli już to w jakim
          kontekście? Nie zastosowano zasady równi i równiejsi.

Upublicznienie raportu z likwidacji WSI nie wywoła trzęsienia ziemi w polskich
          mediach, jak sądzą niektórzy. Ten raport nie zawiera całej prawdy o gangrenie
          toczącej środowisko mediów. Co z UOP, ABW, Agencją Wywiadu, CBŚ? Dzisiejsi
          współpracownicy służb są gorsi od współpracowników dawnego SB, bo groźniejsi. To
          oni obecnie bezkarnie wyrządzają najwięcej szkód.

Polskie media nie zostały uwolnione z oddziaływania służb. Te nadal mogą
          przeprowadzić dzięki swoim dziennikarzom akcję. Wywołać aferę, zdyskredytować,
          inspirować, wpłynąć na rzeczywistość przekazywaną przez media społeczeństwu..”….

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

JESZCZE RAZ:

„Dzisiejsi współpracownicy służb są gorsi od współpracowników dawnego SB, bo
          groźniejsi. To oni obecnie bezkarnie wyrządzają najwięcej szkód.”

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części
          już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli
          jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć
          dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie
          w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu.
          Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)
        • fubrawiec Re: Po co ?.. Latkowski, to PIS-owski bolszewik.. 23.04.07, 15:08
          Sugerujesz, że lewacko-sldowsko-ubeckie bolszewiki są lepsze?
    • openmind2 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 10:20
      Jeśli wszyscy prześlemy nasze oświadczenia do IPN to instytucja ta zostanie
      sparaliżówana i prawdziwi agenci nigdy nie zostaną zweryfikowani. O to chodzi
      panu Latkowskiemu? To ci dopiero postawa patriotyczna.
    • fly8171 Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 11:13
      Niech idzie do redakcji"Kolegi"!
    • ayeka Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 11:18
      IPN zmienił sie z Instytutu Pamieci Narodowej w Inkwizycje Przeciw Normalności
      • ffamousffatman Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 14:37
        Opublikowalem w ciagu ostatniego roku 2 artykuly po francusku. Gdzie mam sie zglosic?
        • buka222 Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 15:29
          A ja przeprowadziłam wywiad ze specjalistą reumatologiem na temat zapalnych
          chorób stawów. To kto ma się zgłosić, ja czy pan reumatolog? W sumie to on się
          wypowiedział, ja tylko grzecznie słuchałam... ale może, wyhodowana w tamtych
          żenujących czasach, zadawałam pytania tendencyjne, kto mnie tam wie?
    • allspice Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 14:58
      Może, w przeciwienstwie do cioci 'antonioniego ',red.Latkowski jest za młody?:)
    • krychola Władza ma zawsze racje więc czemu ten Latkowski 23.04.07, 15:17
      bruździ?
      • buka222 Re: Władza ma zawsze racje więc czemu ten Latkows 23.04.07, 15:23
        A nie wiecie przypadkiem, co z pisarzami? jeśli ktoś pisze książki rozgrywające
        się w naszych kochanych polskich realiach, to co? Musi się poddać lustrzycy,
        czy nie?
        • jack.flash "Kalkersi" chyba o tym nie zapomnieli? 23.04.07, 21:39
          Literatura to podstawa do rzadzenia duszami obywateli. Juz sa glosy by nie
          wydawac tego lub tamtego, bo ma cos na sumieniu. A jesli sie nic nie znalazlo
          to jak kiedys okreslil jeden z przedstrawicieli obecnych moralnie niedosciglych
          elit rzadzacych, jest to dowod, ze cos sie z tym kryje.
          Bedzie mozna tez powrocic do starych sprawdzonych sposobow rozliczania sie ze
          slowem pisanym, jak np. wspolnie palenie ksiazek. Oczywiscie w imie prawdziwego
          patriotyzmu i narodowej jednosci.
          A tak wogole to jak pisarze nie maja nic na sumieniu to przeciez nie ma sie
          czego bac ...............
          Aha! "Kalkersi" to odpowidnik "Beatlesow" (Marks, Engels, Lenin, {Stalin,
          Chruszczow, Brezniew}), ktorych portrety zasmieca caly kraj, moze niebawem!
    • gg1968 pis wszystko potrafi spieprzyć 23.04.07, 16:14
      nawet to na czym teoretycznie powinno się znać: lustracja, WSI etc masowo
      produkują gnioty prawne a spróbuj im to wytknąć to stwierdzą żeś z układu. Ta
      banda nieudaczników powinna wylądować na śmietniku historii i przestać szkodzić
      Polsce bo ta sobie na to nie zasłużyła
    • 11tadeusz11 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 16:41
    • anbowi Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 18:09
      A co z pisywaniem do gazetek szkolnych i fanzinów? Duuuużo roboty przed
      lustratorami
    • ferrari19 Poziom tutejszych internautów spadaaa... 23.04.07, 18:24
      Ogólny brak wiedzy i szacunku dla słowa.
      • jack.flash Dorzucil bym do tego wypowiedzi nie na temat 23.04.07, 21:19
    • losiu4 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 20:17
      hłe hłe hłe, wybiórcza, ale masz zapłon :D

Pozdrawiam

Losiu
    • yakawka Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 24.04.07, 00:19
      u nas w kraju tak juz jest. jak chcesz sam, zabraniaja. a jak ty sie bronisz to
      oni napewno po ciebie przyjda... najgorsz choroba polski to ci ktorzy nia rzadza
      i ci ktorzy ich wybrali... na szczescie stamtad wyjechalam. chory kraj i chorzy
      ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka