antonioni1 23.04.07, 07:36 Moja Ciocia ma 95 lat. Mimo wieku czyta bez okularów i ma przytomny umysł. Też ma ochotę się zlustrować. Kiedyś pisywała do "Przyjaciółki". Opracowywała kroje szycia sukienek. Co ma zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropekuk1 Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 07:49 Niech się głupotą władców nie przejmuje i wtedy ich swobodnie przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
sigurdone Re: KOPIE do grupy trzymajacej "wladze", 23.04.07, 08:17 na szczescie jest ona nieliczna bo dwuosobowa ,krotkotrwala -juz zjada wlasny ogon... Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Re: KOPIE do grupy trzymajacej "wladze", 23.04.07, 11:37 antonioni1 napisał: > Moja Ciocia ma 95 lat. Mimo wieku czyta bez okularów i ma przytomny umysł. > Też ma ochotę się zlustrować. Latkowski nie wygląda na czarownicę - moze lustrować się bez większego ryzyka. Ale Twoja Ciocia? Czy dobrze przejrzała się w lustrze? Jeśli IPN zorganizuje dla niej oczyszczanie w ogniu z pomocą Wszechpolaków? Idea lustracji to aby jedynie nieskazitelnie czyści ludzie publikowali, aby nikt nie szargał przywódców IV RP. Wiedzą oni, że media to czwarta władza i czyszczą je teraz używając lustracji, bo urząd cenzury na ul. Mysiej od dawna nie działa. Oczyszczanie w ogniu ludzi podejrzanych może być nową metodą przywódców IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
smieciowekonto Nagorliwość jest gorsza od faszyzmu panie L. 23.04.07, 12:48 Radze sie opamietac miast toczyć wciąż piane wokół własnej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Niech sobie lustro kupi i lustruje się do upadu :) 23.04.07, 13:07 Ja lustruję się codziennie i żadnego IPN-u do tego nie potrzebuję :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jamizu Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 18:27 szanowny Panie red.jak mówi przysłowie kto czym walczy od tego ginie.Robił pan sobie wrogów na prawo i na lewo,programy i goście nie byli nigdy obiektywni.ocenę faktów winien pan pozostawić historii a goścmi pana byli hiserycy którzy chcieli zbić kapitał polityczny na pana programach,przekraczał pan subtelną granicę dobrego taktu jest pan młody,kubeł wody pozwoli panu przemyśleć dotychczasowe dokonania ,jakie były zyski z pana programów a jakie straty.Zyczę umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Nieszczęsny pan Latkowski 23.04.07, 19:58 Nieszczęsny pan Latkowski. Chce, a nie może. Chyba przyjdzie mu powiesić się z rozpaczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Trafił w niebyt lustracyjny, dobrze ze nie w odbyt 23.04.07, 08:06 Dopiero by sie miał z pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys No cóż, zbyt młody, by rozumieć tych, co wiedzą i 23.04.07, 08:57 rozumieją więcej. Może warto mu polecić tekst A. Walickiego z ostatniego, sobotnio-niedzielnego wydania GW. Ale może on należy do tych, którzy GW nie biorą do ręki ? Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 09:04 ja tez napisalem ze donosilem, i nikt nie chce tego sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Paragraf 22 23.04.07, 09:04 A to bardzo ciekawe. Czysty Paragraf 22. Wezmy na przykład osobę piszaca bloga na portalu gazaty. Zlustrowac suię musi, bo inaczej zakaz pisania na 10lat, ale zlustrować sie nie moze, dopóki Michnik nie przysle jej wezwania. A nie przysle. Dobrze, że mam mniej niż 35 lat, bo jak setki tysiecy innych publicystów internetowych miałbym powazny kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Paragraf 22 23.04.07, 09:07 > A to bardzo ciekawe. Czysty Paragraf 22. Wezmy na przykład osobę piszaca bloga > na portalu gazaty. Zlustrowac suię musi, bo inaczej zakaz pisania na 10lat, ale > zlustrować sie nie moze, dopóki Michnik nie przysle jej wezwania. A nie > przysle. LOL, prawda! :D Czekam na ogólnopolską akcję prawo-myślnych blogerów żądających lojalek od Adama Michnika, mogłaby np. Kataryna koordynować :D Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Paragraf 22 23.04.07, 09:37 A może tak wszyscy, którzy kiedykolwiek napisali cokolwiek na Forum (albo gdzie indziej) zaczną wysyłać oświadczenia lustracyjne do IPN (formularz można ściągnąć ze strony IPN)? Może zawalenie lustratorów np. milionem oświadczeń, które co prawda odrzucą, ale będą musieli co najmniej otworzyć, coś by ich nauczyło? Chociaż istnieje zawsze niebezpieczeństwo, że zareaguje nasz wspaniały sejm, zwiększając po raz kolejny budżet tej instytucji, kosztem np. szkolnictwa, służby zdrowia czy stypendiów. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 09:15 O co chodzi? Przecież kwalifikacje ludzi rządzącej obecnie koalicji nie pozwalają zredagować poprawnie nawet najprostrzego przepisu prawnego, nie mówiąc juz o ustawie. Jedyne co potrafią to tworzyć tematy zastępcze, popisywać się idiotycznymi tyradami i wyciągać z kieszeni podatnika ogromne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Co za problem??? 23.04.07, 09:54 Niech podrzuci donos na samego siebie!!Zapewne misiaczki z IPN-u skrzetnie zabiora sie do lustrowania!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Po co ?.. Latkowski, to PIS-owski bolszewik... 23.04.07, 10:00 kłamca i oszust... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: Po co ?.. Latkowski, to PIS-owski bolszewik.. 23.04.07, 10:45 pierot6 napisał: > kłamca i oszust... Ostatnio blondyna kilka porażających innfo sprzedała. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - My old post: Zaglądam ci ja dzisiaj na blog Sylwusia Łatkowskiego, bo często zajawki do „Misji Specjalnej” he, he, he Anitki Gargas dawał i mnie PORAZIŁO. INO zobaczcie co ten he, he, he autorytet PiS oszołków z forum Sylwuś o WAAADZACH IV RP wypisuje. Toż on oskarża Jarusia MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO i pRezydenta jego o totalne MATACZENIE raportem OSZOŁKA o WSI. A te jego insynuacje o współczesnych współpracownikach UOP, ABW, Agencji Wywiadu, CBŚ, … umieszczonych w mediach, że „są gorsi od współpracowników dawnego SB, bo groźniejsi” to aż Z NÓG ZWALAJĄ No i ten DONOSIK na he, he, he koleżankę, DONOSIK na współpracowników, …. , DONOSIK na Prawych i Sprawiedliwych i całą tą z IV RP. „Nie będzie trzęsienia ziemi w polskich mediach” z 28-01-2007 www.latkowski.com/blog/2007/1-6/ …” Ostatnio jedna z dziennikarek zapewniała mojego znajomego, że nigdy nie zostanie upublicznione jej nazwisko w raporcie WSI, pomimo, że tam się znalazło. Prezydent utajni? Wyczernią jej nazwisko, bo współpracowała dla dobra kraju? Nagroda za obecne dokonania? Mam nadzieję, że tylko się jej tak wydaje. Zastanawia mnie także, czy na pewno poznaliśmy wszystkich ludzi mediów współpracującymi z WSI? I nie jest to pytanie rzucone ot tak sobie. Znam dwie osoby, które od wielu lat były w zażyłych stosunkach z oficerami WSI, które w swojej pracy wielokrotnie oddały im przysługę. Będą w raporcie? Warto też postawić pytanie: Czy znajomość z członkami komisji likwidacyjnej WSI mogło mieć wpływ na to, czy się ukaże nazwisko? A jeśli już to w jakim kontekście? Nie zastosowano zasady równi i równiejsi. Upublicznienie raportu z likwidacji WSI nie wywoła trzęsienia ziemi w polskich mediach, jak sądzą niektórzy. Ten raport nie zawiera całej prawdy o gangrenie toczącej środowisko mediów. Co z UOP, ABW, Agencją Wywiadu, CBŚ? Dzisiejsi współpracownicy służb są gorsi od współpracowników dawnego SB, bo groźniejsi. To oni obecnie bezkarnie wyrządzają najwięcej szkód. Polskie media nie zostały uwolnione z oddziaływania służb. Te nadal mogą przeprowadzić dzięki swoim dziennikarzom akcję. Wywołać aferę, zdyskredytować, inspirować, wpłynąć na rzeczywistość przekazywaną przez media społeczeństwu..”…. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - JESZCZE RAZ: „Dzisiejsi współpracownicy służb są gorsi od współpracowników dawnego SB, bo groźniejsi. To oni obecnie bezkarnie wyrządzają najwięcej szkód.” = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Po co ?.. Latkowski, to PIS-owski bolszewik.. 23.04.07, 15:08 Sugerujesz, że lewacko-sldowsko-ubeckie bolszewiki są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
openmind2 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 10:20 Jeśli wszyscy prześlemy nasze oświadczenia do IPN to instytucja ta zostanie sparaliżówana i prawdziwi agenci nigdy nie zostaną zweryfikowani. O to chodzi panu Latkowskiemu? To ci dopiero postawa patriotyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 11:13 Niech idzie do redakcji"Kolegi"! Odpowiedz Link Zgłoś
ayeka Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 11:18 IPN zmienił sie z Instytutu Pamieci Narodowej w Inkwizycje Przeciw Normalności Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 14:37 Opublikowalem w ciagu ostatniego roku 2 artykuly po francusku. Gdzie mam sie zglosic? Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 15:29 A ja przeprowadziłam wywiad ze specjalistą reumatologiem na temat zapalnych chorób stawów. To kto ma się zgłosić, ja czy pan reumatolog? W sumie to on się wypowiedział, ja tylko grzecznie słuchałam... ale może, wyhodowana w tamtych żenujących czasach, zadawałam pytania tendencyjne, kto mnie tam wie? Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 14:58 Może, w przeciwienstwie do cioci 'antonioniego ',red.Latkowski jest za młody?:) Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Władza ma zawsze racje więc czemu ten Latkowski 23.04.07, 15:17 bruździ? Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: Władza ma zawsze racje więc czemu ten Latkows 23.04.07, 15:23 A nie wiecie przypadkiem, co z pisarzami? jeśli ktoś pisze książki rozgrywające się w naszych kochanych polskich realiach, to co? Musi się poddać lustrzycy, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jack.flash "Kalkersi" chyba o tym nie zapomnieli? 23.04.07, 21:39 Literatura to podstawa do rzadzenia duszami obywateli. Juz sa glosy by nie wydawac tego lub tamtego, bo ma cos na sumieniu. A jesli sie nic nie znalazlo to jak kiedys okreslil jeden z przedstrawicieli obecnych moralnie niedosciglych elit rzadzacych, jest to dowod, ze cos sie z tym kryje. Bedzie mozna tez powrocic do starych sprawdzonych sposobow rozliczania sie ze slowem pisanym, jak np. wspolnie palenie ksiazek. Oczywiscie w imie prawdziwego patriotyzmu i narodowej jednosci. A tak wogole to jak pisarze nie maja nic na sumieniu to przeciez nie ma sie czego bac ............... Aha! "Kalkersi" to odpowidnik "Beatlesow" (Marks, Engels, Lenin, {Stalin, Chruszczow, Brezniew}), ktorych portrety zasmieca caly kraj, moze niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 pis wszystko potrafi spieprzyć 23.04.07, 16:14 nawet to na czym teoretycznie powinno się znać: lustracja, WSI etc masowo produkują gnioty prawne a spróbuj im to wytknąć to stwierdzą żeś z układu. Ta banda nieudaczników powinna wylądować na śmietniku historii i przestać szkodzić Polsce bo ta sobie na to nie zasłużyła Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 18:09 A co z pisywaniem do gazetek szkolnych i fanzinów? Duuuużo roboty przed lustratorami Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari19 Poziom tutejszych internautów spadaaa... 23.04.07, 18:24 Ogólny brak wiedzy i szacunku dla słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 23.04.07, 20:17 hłe hłe hłe, wybiórcza, ale masz zapłon :D Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
yakawka Nikt nie chce zlustrować Latkowskiego 24.04.07, 00:19 u nas w kraju tak juz jest. jak chcesz sam, zabraniaja. a jak ty sie bronisz to oni napewno po ciebie przyjda... najgorsz choroba polski to ci ktorzy nia rzadza i ci ktorzy ich wybrali... na szczescie stamtad wyjechalam. chory kraj i chorzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś