Dodaj do ulubionych

"Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi

27.04.07, 07:34
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • jednorazowy3 "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 07:58
      złodziej na złodzieju w tym kraju :|
      • banfield Alexis , senator S. z Piły, posłanka Ola J.- ikony 27.04.07, 08:44
        III RP.
      • wtes2 Wniosek jest taki-żadnych interesów z kobietami. 27.04.07, 09:04
        Dawała prowizje, prezenty itd., opowiada o tym, a potem twierdzi że nikomu nie
        zaszkodziła - logika porażająca.
        • m824 Re: Wniosek jest taki-żadnych interesów z kobieta 27.04.07, 12:09
          masz rację...że babka jakoś dziwnie to sobie tłumaczy.

chociaż jakby z drugiej strony na to popatrzeć - w końcu jak się znały, to
          niech się wymieniają kasą i prezentami jak chcą. akurat z tym basenem to nie
          nie dziwi. jak taka dziana i bogata babka, to chce mieć pewnie trochę
          prywatności i miejsce gdzie nikt nie będzie jej przeszkadzał. u siebie w domu
          tak łatwo by nie było, więc łatwiej w domu u kogoś. jeżeli chodzi o dom z
          basenem to dla mnie zwykła umowa - tak jak mówi.

tylko qrde miała siedzieć cicho i nic nie mówić!
          dziękuję za takich "przyjaciół".

PS - a czy to prawda, że powiedziała gdzieś, że jej córka jeszcze siedzi, jako
          zabezpieczenie żeby mamusia nie zmieniła zeznań?
      • lady_godziwa "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 28.04.07, 15:56
        Aleksis a teraz kolej na ciebie!

Oszczędz nam kjasy!
        Kradłas korumptowałas, powiedz kogo, postaw ich przed trybunałem, a jak zostana
        skazani to w imie honoru ... powieś się!
    • bowpoz "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 09:04
      "Prokurator Jacek Krawczyk powiedział mi, że "jak będę mówiła na węgiel, to
      wyjdę. Jak nie, to będę siedzieć". Razem ze mną aresztowano moją córkę.
      Siedziałam sześć tygodni. Pytali mnie o polityków lewicy. O Blidę, Andrzeja
      Szarawarskiego, Jacka Piechotę, Andrzeja Celińskiego. Nic nie powiedziałam, bo
      co miałam powiedzieć? ..".
      To się teraz nazywa areszt wydobywczy, czy tak jakoś!
      Pogratulować subtelnych metod.
    • aga.ada.2003 "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 09:08
      SLD = PZPR = okradanie obywateli Polski i zeszmacenie naszego kraju . Komuchy
      precz z tego kraju raz na zawsze!!!
      • bowpoz Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 10:11
        Trzeba być gł..ęboko naiwnym by uważać, że tzw. komuchy, SLD, PZPR to złodzieje
        i przestępcy a pozostali to ludzie uczciwi. Jednych i drugich jest wszędzie
        porówno. Ludzie chętnie widzą przestępstwa u innych lecz nie u siebie. Np. kto
        z forumowiczów korzysta aktualnie z legalnego oprogramowania ??
        P.S.
        Założymy się, że ilość afer jaka ujawni się po rządach PIS-u nie będzie
        mniejsza niż za poprzedniej ekipy?
      • szama3 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 28.04.07, 14:53
        ale razem z emerytami, którzy dostaja emeryture za pracę dla komuchów....
    • genocidezionism polska mafia prawnicza zamordowała Blidę 27.04.07, 09:42
      to polska mafia prawnicza rządzi tak naprawdę polską . Kaczyńscy zamiast
      zwalczać to śmiertelne zagrożenie dla Polski sami ta mafię rozwijaja siejąc
      terror policyjny w oparciu o przepisu które ustanawia mafia prawnicza.
      Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii
      prawniczej.
      • ekwiwokacja Dzis UB Ziobry jest bardziej "skuteczny"- niestety 27.04.07, 11:42
        genocidezionism napisała:

> to polska mafia prawnicza rządzi tak naprawdę polską . Kaczyńscy zamiast
        > zwalczać to śmiertelne zagrożenie dla Polski sami ta mafię rozwijaja siejąc
        > terror policyjny w oparciu o przepisu które ustanawia mafia prawnicza.
        > Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii
        > prawniczej.
      • komentator527 Dziwne 27.04.07, 11:48
        > Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii
        > prawniczej.

a moze popelnila samobojstwo z innego powodu niz najscie o 6 rano? Zarzuty sld
        wydaja sie nieco trywialne i smieszne
        • ekwiwokacja ty tez jestes smieszny - bardziej zalosny ... 27.04.07, 12:09
          komentator527 napisał:

> > Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii
          > > prawniczej.
          >
          > a moze popelnila samobojstwo z innego powodu niz najscie o 6 rano? Zarzuty sld
          > wydaja sie nieco trywialne i smieszne
      • igraszka Re: polska mafia prawnicza zamordowała Blidę 28.04.07, 16:05

• primak Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 10:00
      chyba faktycznie zaczął się czas polowania na czarownice...dajcie mi człowieka a
      zarzuty się znajdą - tyl;ko oczywiście z odpowiedniej opcji człowieka. Jak
      mniemam Putrze za oczyszczalnię w Białymstoku włos z głowy nie spadnie,
      Gosiewskiemu za nepotyzm "włoszczowski" też nie spadnie, za krucjatę Ziobry w
      stosunku do lekarzy (no związane jest to ze śmiercią jego ojca) też nie spadnie.
      Może by się Kaczory zlustrowały - bo tatusiek kim był.chyba już wszyscy wiedzą -
      a dzieciaki to młodzież bananowa była, na ówczesne czasy. Kurde - czas spitalać
      z tego kraju.
      • pizza wnniosek słuszny 27.04.07, 10:16
        choć spóźniony mocno - chyba trzeba z bólem serca zostawić ojczyznę "im" - na
        co komu frustracja i poczucie zagrożenia ze strony "silnego katolickiego
        państwa", tylko pracka jakaś i już bedzie można odetchnąc z ulgą a wiadomości z
        Polski zamiast frustrować będą tylko ugruntowywać nasz dobry nastrój i
        satysfakcję z podjętej decyzji :)
    • pizza konfitura poprostu 27.04.07, 10:10
    • michalparadowski "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 11:17
      Ano tak panowie pisdańcy. Określenie areszt wydobywczy, to wasz największy
      wynalazek.Proście Pana Boga, aby wasi następcy nie skorzystali z tego wynalazku.
      Ktoś powiedział: PISDARADĘ. Do czasu panowie, do czasu!
      • lob1 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 12:10
        ta Władza jak skończy to przyjdzie nowa i będzie ich sądzić.To jest to polskie
        piekło
      • drojb Re: To nie prawo, lecz polowanie na czarownice! 27.04.07, 18:05
        PiS zachowuje się jak inkwi8zycja, która aresztowała, wymuszała denuncjacje - i
        znowu miał kogo aresztować.
        Ziobro powinien stanąć przed Trybunałem Stanu!
    • ekwiwokacja Ziobro jest "zdolny", by zabic lub wsadzic... 27.04.07, 11:37
      • babeth Re: Ziobro jest "zdolny", by zabic lub wsadzic... 27.04.07, 11:59
        W tej całej dyskusji gubi się najważniejsze: dlaczego Blida popełniła samobójstwo?
        Przecież ktoś kto nie ma sobie nic do zarzucenia, pójdzie do prokuratury,
        wyjaśni co trzeba i wróci do domu. Widać Blida wiedziała, że jej koleżanka
        Kmiecik mówiła prawdę w prokuraturze.
        • ekwiwokacja idz sie przespaceruj, a nie pisz tu bzdur! 27.04.07, 12:07
          babeth napisała:

> W tej całej dyskusji gubi się najważniejsze: dlaczego Blida popełniła
          samobójst
          > wo?
          > Przecież ktoś kto nie ma sobie nic do zarzucenia, pójdzie do prokuratury,
          > wyjaśni co trzeba i wróci do domu. Widać Blida wiedziała, że jej koleżanka
          > Kmiecik mówiła prawdę w prokuraturze.
      • palestrina2005 Załosne usprawiedliwianie korupcji - Brawo Ziobro 27.04.07, 12:42
        Z tego co mówi Alexis Blida pośredniczyła we wręczaniu łapówki...

No i jeszcze to finansowanie domu za 100 tys. Wtedy miała kłopoty finansowe a
        potem jako polityk wyszła na 3 mln majątku (o czym pisało Metro) Dziwne...

Korupcja. korupcja i jeszcze raz korupcja...

Bardzo dobrze że wreszcie prokuratura zaczeła działać jak należy... koniec z
        mafiami...
        • iedsupo Z tego co słyszałem, jesteś gwałcicielem... 27.04.07, 15:19
          i pedofilem. Podobno są na to dowody. Wprawdzie nikogo nie zgwałciłeś, ale
          podobno chciałeś. Pewien aresztant twierdzi, że kiedyś prawie cię do tego namówił.

A teraz kryj się lub uciekaj. Idzie po ciebie ABW.
    • bronimir No to Jarek będzie siedzieć, też brał. 27.04.07, 11:59
      Znajdzie się wielu skruszonych z WSI którzy potwierdzą zeznania Pinejry.
    • palestrina2005 "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 27.04.07, 12:32
      Co za wstyd zeznawać przed organami sprawiedliwości i opowiadać o korupcji...
      Fajne postawy promuje Gazeta.pl....

Straszne że się złamała i zeznawała.... widzę, że zaczynamy przyjmować
      mentalność sycylijską... najlepiej milczeć i kryć mafię.... tak
      robią "bohaterowie"....
      • babeth Re: "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 27.04.07, 13:01
        widzę że Ekwiwokacja który doradził/doradziła mi spacer to ktoś przygotowany do
        dyskusji na najwyższym poziomie.

Wywiad Gazety z Kmiecik jest tak tendencyjny- to wyboldowane "prokuratura ciągle
        pytała o Blidę" albo poniżej " "Gazeta": - O innych polityków lewicy też?"
        wszystko po to aby przekręcić dyskusję na boczne tory. Walka z korupcją, z mafią
        węglową ginie gdzieś w śród krzyków że "PIS ma ręce we krwi". Czy ma się
        rozumieć, że GW publikując tendencyjne wywiady broni korupcji i nie podoba się
        jej, że ktoś wreszcie chce zrobić porządek z mafią węglową?
        • palestrina2005 GW popiera postawy w stylu mafii sycylijskiej 27.04.07, 13:11
          Zeznajesz przed prokuraturą i mówisz o korupcji - wstyd ....

Naprawde tak się już zgalopowali w swoim skrajnym nieobiektywizmie że aż śmieć
          się chce...
          Zaczynamy mieć "Trybunę Ludu Bis"...
          I poźniej Agora dziwi się dlaczego dostaje na rynku baty od Axela...
          • atena48 Re: GW trzeba umieć czytać, jeżeli przyjmuje się 27.04.07, 13:23
            niektóre fakty tutaj przedstawione wprost, a są one tendencyjnie wykreowane to
            niestety ulega się wielkiej manipulacji. Niestety Polacy bardzo łatwo dają sie
            podpuszczać. TV też przyjmują z naiwnością dziecka 3 letniego.
          • uu1 Re: GW popiera postawy w stylu mafii sycylijskiej 27.04.07, 13:31
            > Zaczynamy mieć "Trybunę Ludu Bis"...
            PZPR bis już mamy - Polska Zjednoczona Prawica Rzeczpospolitej.
            ---------
          • wtes2 Postscriptum - super!!! Piszę zupełnie serio. 27.04.07, 14:11
            • wtes2 Post powyższy - dotyczy Babette 27.04.07, 14:12
      • wtes2 super 27.04.07, 14:15
      • sulineczka Re: "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 27.04.07, 14:31
        Niewatpliwie kolem ja lamali i sie zalamala !!! Coz to za interpretacja
        dzialania prokuratury i sluzb sledczych!!!!! Jesli daje sie milionowe lapowki,
        jesli nie ma w tym umiaru, to tylko absolutna bezczelnosc tej pani wychodzi z
        jej tlumaczen. Ma oddac to, co zabrala spoleczenstwu, a prokuratura moze pyrtac
        o to , co uwaza za sluszne i o kogo chce w czasie prowadzenia sledztwa.
        Nastepny wniosek SLD w ssejmie bedzie dotyczyl zapewne dodatkowego immunitetu
        dla poslow SLD - o nich prkuratura nie bedzie nawet mogla pytac !!!! Tak
        niestety wychodzi obraz mafii rozkradajacej skromny majatek obywateli tego
        kraju. Dzieki takim SLDowskim ukladom drepczemy w miescu jako spoleczenstwo, za
        to panie i panowie ktorzy kradli i dawali lapowki oplywaja w luksusy i rozdaja
        sobie po 100 tysiecy na baseny przy luksusowych willach !!! Chyba naprawde
        przestane czytac Wyborcza za bronienie mafijnych ukladow !!!
        • palestrina2005 SLD zażąda drugiej "grubej kreski" za III RP 27.04.07, 14:47
          To co nakradli w PRLu nie wystarczy postpezetpeerowskim kacykom... nie
          wystarczy żeby nie sądzić ich za to co było w PRLu...

Muszą dostać jeszcze amnestię na korupcję w III RP - bo jak mówi Janik - nie
          było wtedy reguł co skutkowało szarą strefą...
          A więc myślę, że SLD chce drugiej grubej kreski - na swoje działania w III RP...
          • herbapol do palestrina 2005 27.04.07, 18:59
            Czym ty się palestrina 2005 zajmujesz?Bo coś mi się zdaje,że uprawiasz twórcze
            bezrobocie wypisując posty ku chwale PiS-u.Pamiętaj jednak,że i ta IV RP też
            potrzebuje podatków i nie wystarczy tylko ścigać komuchów co tyle przekrętów
            narobili,że aż strach!Od tego pani Gilowskiej w skarbcu nie przybędzie.Radzę ci
            więc dobrze:zamiast tracić bezproduktywnie czas na wypisywanie głupot na
            blogach,weź się do jakiejś roboty i płać uczciwie podatki.Zrób coś wreszcie dla
            tej kochanej IV Rzeczypospolitej!
      • genyo Re: "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 30.04.07, 01:00
        palestrina2005 napisał:

> Co za wstyd zeznawać przed organami sprawiedliwości i opowiadać o korupcji...
        > Fajne postawy promuje Gazeta.pl....
        >
        spadaj moherze z tego forum do rydzyka, a jesli chcesz sie dorzecznie
        wypowiedziec, to czytaj ze zrozumieniem. Wymuszanie zeznan i szantaz jest
        karalny, sami chcecie lustrowac i potepiac tych, ktorych poprzednie ekipy
        zlamaly. To wcale nie ma nic wspolnego z korupcja, to sa czyste rozgrywki
        polityczne, i tak, straszne, ze zeznawala pod presja i psychicznym szantazem i
        mowila to, co szantazujacy prokurator chcial uslyszec, nawet jesli nie byla to
        prawda.
    • marcelinho123 przypomnijcie sobie słowa Rokity 27.04.07, 13:38
      ... Z czasów negocjacji koalicyjnych POPiSu. Twierdził że PO (i jemu) nalezy się
      MSW, żeby rozbić monopol PiSu w resortach mundurowych. Mówił że w trójkącie
      Ministerstwo Sprawiedliwości - Służby Specjalne - MSW siedzi diabeł, który
      jeszcze wyjdzie i będziemy mieć "nocne aresztowania". Może to nie jest nocne,
      ale zbyt przejrzyste nie jest. Przepowiednia się sprawdza, bo okoliczności tej
      śmierci są baaardzo mętne.
      • igraszka Re: przypomnijcie sobie słowa Rokity 28.04.07, 16:08

• zora8 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 14:42
      czy ta zlodziejka ma poczucie odpowiedzialnosci wogole, napila sie jak swinia
      i brechta od rzeczy nie wiem dlaczego ona na wolnosci
    • o.b.laden Wszyscy wiedzą, jakie patologie działy się w górni 27.04.07, 14:50
      wszyscy?
      • alterpars jak chcesz uderzyc psa to kij sie znajdzie 27.04.07, 15:20
        "dawalam jej kosmetyki i przekazala pieniadze komus komu byla winna a umowe na
        budowe domu spisalysmy w 98 r." Taaa juz widze korupcje i zalatwianie kontraktow
        za butelke channel5 - straszna korupcja. I to juz od bogatej przyjacilki
        niemozna dostac kasy na budowe domu? Na takiej podstawie to mozna wsadzic
        kazdego kogo sie chce i do tego zmierza ten rezim. Slask stracil wartosciowego
        czlowieka!
        • igraszka Re: jak chcesz uderzyc psa to kij sie znajdzie 28.04.07, 16:12

• prezydent_10rp Re: jak chcesz uderzyc psa to kij sie znajdzie 28.04.07, 21:10
            To nie było nic innego jak tylko prowokacja polityczna.
            Sprawę tą może tylko ujawnić komisja sejmowa, gdyż tam zasiadają
            przedstawiciele wszystkich klubów i trudno będzie tam łeb ukręcić tej sprawie.
    • poglodzio Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 15:44
      podobne afery są w kopalniach węgla brunatnego Turów gdzie jest to połaczone z
      mafią paliwową i z SLD
      • alterpars Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 16:01
        ...a tobie nie dali zarobic i dlatego Ci zle....
        • poglodzio Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 29.04.07, 11:51
          nie poprostu ludzie się boją i chcą te sprawe rozwiązać
    • titta Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 16:01
      siedziec to powinni dyrektorzy elektrocieplowni: za niegospodarnosc (kupowanie
      wegla od posrednikow) i ciagniete z tego korzysci...
    • choky "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 16:28
      Nie wierze w samobojstwo. Dosc tolerancji dla min. Ziobry i Wasermana . Metody
      gorsze niz w PRL . Mam nadzieje , ze Gazeta "dopilnuje" tej sprawy, a Sejm
      powola komisje do zbadania jej. Wypowiedzi obu ministrow maja znamiona
      mataczenia w sprawie i sa nie do zaakceptowania w demokratycznym panstwie.
      Wyrazam glebokie wspolczucie z powodu smierci S.P. pani Barbary Blidy Tomasz
      lukasiak
      • igraszka [*][*][*][*][*][*][*][*][*] 28.04.07, 16:12

• polar21 Re: [*][*][*][*][*][*][*][*][*] 30.04.07, 13:32
          hm...od kiedy to przestepcom sie znicze zapala?
      • lolo11 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 28.04.07, 16:37
        Co to za skrot: "S.P", bo chyba nie Swietej Pamieci
    • igraszka Żadnych prezentów przyjaciołom! 28.04.07, 16:02
      Oto wolność w rozumieniu kaczystów - dajesz prezent przyjaciółce, dajesz
      łapówkę. Brawo! Najzdrowsze społeczeństwo to takie, które na siebie donosi.
      Polecam film "Życie na podsłuchu". Taki system najbardziej by odpowiadał
      Wasserwannom i Zerom.
    • roger39 Alexis - sprzedala Basie jak wegiel i tyle 28.04.07, 20:23
      Sprzedawala wegiel na lewo i prawo . Z Basia zrobila to , co umiala najlepiej .
      Dobrze ja sprzedala za obietnica zwolnienia z aresztu i nadzwyczajnego
      zlagodzenia kary .
      Blida zginela z powodu wlasnej chciwosci i proznosci . A to lazienka byla za
      mala , a to dom w Szczyrku by sie przydal , a to podddasze nadawalo sie do
      remontu i tak dalej ...
      Wprost nie do pojecia jest , ze tak prozna i glupia baba mogla byc poslem kilku
      kadencji i ministrem budownictwa . Gdyby dluzej zyla i rzadzila Polacy
      zamieszkali by w koncu w lepiankach , poza sama Blida osobiscie .
    • lookas7 Przestańcie już pieprzyć o tej śmierci! Była chora 28.04.07, 23:07
      na raka, nie widziała sensu...dodatkowe przekręty po woli wychodziły na jaw to
      i wykorzystała chwilę i palnęła sobie w łeb!
    • trzymilionowy.post Opowie pani o wszystkim przed komisją śledczą. 23.12.07, 19:55
      www.polskathetimes.pl/50,12794.htm
      • trzymilionowy.post Opowie pani o wszystkim przed komisją śledczą 23.12.07, 19:57
        Wśród oskarżonych ws. przekazywania 80 tys. zł. łapówki prezesowi
        dawnej Rybnickiej Spółki Węglowej nie ma Barbary K., zwanej "śląską
        Alexis".
        www.polskathetimes.pl/50,12371.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka