galan12 27.04.07, 07:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jednorazowy3 "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 07:58 złodziej na złodzieju w tym kraju :| Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Alexis , senator S. z Piły, posłanka Ola J.- ikony 27.04.07, 08:44 III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Wniosek jest taki-żadnych interesów z kobietami. 27.04.07, 09:04 Dawała prowizje, prezenty itd., opowiada o tym, a potem twierdzi że nikomu nie zaszkodziła - logika porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: Wniosek jest taki-żadnych interesów z kobieta 27.04.07, 12:09 masz rację...że babka jakoś dziwnie to sobie tłumaczy. chociaż jakby z drugiej strony na to popatrzeć - w końcu jak się znały, to niech się wymieniają kasą i prezentami jak chcą. akurat z tym basenem to nie nie dziwi. jak taka dziana i bogata babka, to chce mieć pewnie trochę prywatności i miejsce gdzie nikt nie będzie jej przeszkadzał. u siebie w domu tak łatwo by nie było, więc łatwiej w domu u kogoś. jeżeli chodzi o dom z basenem to dla mnie zwykła umowa - tak jak mówi. tylko qrde miała siedzieć cicho i nic nie mówić! dziękuję za takich "przyjaciół". PS - a czy to prawda, że powiedziała gdzieś, że jej córka jeszcze siedzi, jako zabezpieczenie żeby mamusia nie zmieniła zeznań? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 28.04.07, 15:56 Aleksis a teraz kolej na ciebie! Oszczędz nam kjasy! Kradłas korumptowałas, powiedz kogo, postaw ich przed trybunałem, a jak zostana skazani to w imie honoru ... powieś się! Odpowiedz Link Zgłoś
bowpoz "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 09:04 "Prokurator Jacek Krawczyk powiedział mi, że "jak będę mówiła na węgiel, to wyjdę. Jak nie, to będę siedzieć". Razem ze mną aresztowano moją córkę. Siedziałam sześć tygodni. Pytali mnie o polityków lewicy. O Blidę, Andrzeja Szarawarskiego, Jacka Piechotę, Andrzeja Celińskiego. Nic nie powiedziałam, bo co miałam powiedzieć? ..". To się teraz nazywa areszt wydobywczy, czy tak jakoś! Pogratulować subtelnych metod. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.ada.2003 "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 09:08 SLD = PZPR = okradanie obywateli Polski i zeszmacenie naszego kraju . Komuchy precz z tego kraju raz na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bowpoz Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 10:11 Trzeba być gł..ęboko naiwnym by uważać, że tzw. komuchy, SLD, PZPR to złodzieje i przestępcy a pozostali to ludzie uczciwi. Jednych i drugich jest wszędzie porówno. Ludzie chętnie widzą przestępstwa u innych lecz nie u siebie. Np. kto z forumowiczów korzysta aktualnie z legalnego oprogramowania ?? P.S. Założymy się, że ilość afer jaka ujawni się po rządach PIS-u nie będzie mniejsza niż za poprzedniej ekipy? Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 28.04.07, 14:53 ale razem z emerytami, którzy dostaja emeryture za pracę dla komuchów.... Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism polska mafia prawnicza zamordowała Blidę 27.04.07, 09:42 to polska mafia prawnicza rządzi tak naprawdę polską . Kaczyńscy zamiast zwalczać to śmiertelne zagrożenie dla Polski sami ta mafię rozwijaja siejąc terror policyjny w oparciu o przepisu które ustanawia mafia prawnicza. Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii prawniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiwokacja Dzis UB Ziobry jest bardziej "skuteczny"- niestety 27.04.07, 11:42 genocidezionism napisała: > to polska mafia prawnicza rządzi tak naprawdę polską . Kaczyńscy zamiast > zwalczać to śmiertelne zagrożenie dla Polski sami ta mafię rozwijaja siejąc > terror policyjny w oparciu o przepisu które ustanawia mafia prawnicza. > Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii > prawniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 Dziwne 27.04.07, 11:48 > Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii > prawniczej. a moze popelnila samobojstwo z innego powodu niz najscie o 6 rano? Zarzuty sld wydaja sie nieco trywialne i smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiwokacja ty tez jestes smieszny - bardziej zalosny ... 27.04.07, 12:09 komentator527 napisał: > > Posłanka Blida zginęła w wyniku prześladowania przez psy polskiej mafii > > prawniczej. > > a moze popelnila samobojstwo z innego powodu niz najscie o 6 rano? Zarzuty sld > wydaja sie nieco trywialne i smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
primak Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 10:00 chyba faktycznie zaczął się czas polowania na czarownice...dajcie mi człowieka a zarzuty się znajdą - tyl;ko oczywiście z odpowiedniej opcji człowieka. Jak mniemam Putrze za oczyszczalnię w Białymstoku włos z głowy nie spadnie, Gosiewskiemu za nepotyzm "włoszczowski" też nie spadnie, za krucjatę Ziobry w stosunku do lekarzy (no związane jest to ze śmiercią jego ojca) też nie spadnie. Może by się Kaczory zlustrowały - bo tatusiek kim był.chyba już wszyscy wiedzą - a dzieciaki to młodzież bananowa była, na ówczesne czasy. Kurde - czas spitalać z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza wnniosek słuszny 27.04.07, 10:16 choć spóźniony mocno - chyba trzeba z bólem serca zostawić ojczyznę "im" - na co komu frustracja i poczucie zagrożenia ze strony "silnego katolickiego państwa", tylko pracka jakaś i już bedzie można odetchnąc z ulgą a wiadomości z Polski zamiast frustrować będą tylko ugruntowywać nasz dobry nastrój i satysfakcję z podjętej decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 11:17 Ano tak panowie pisdańcy. Określenie areszt wydobywczy, to wasz największy wynalazek.Proście Pana Boga, aby wasi następcy nie skorzystali z tego wynalazku. Ktoś powiedział: PISDARADĘ. Do czasu panowie, do czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 12:10 ta Władza jak skończy to przyjdzie nowa i będzie ich sądzić.To jest to polskie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: To nie prawo, lecz polowanie na czarownice! 27.04.07, 18:05 PiS zachowuje się jak inkwi8zycja, która aresztowała, wymuszała denuncjacje - i znowu miał kogo aresztować. Ziobro powinien stanąć przed Trybunałem Stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Ziobro jest "zdolny", by zabic lub wsadzic... 27.04.07, 11:59 W tej całej dyskusji gubi się najważniejsze: dlaczego Blida popełniła samobójstwo? Przecież ktoś kto nie ma sobie nic do zarzucenia, pójdzie do prokuratury, wyjaśni co trzeba i wróci do domu. Widać Blida wiedziała, że jej koleżanka Kmiecik mówiła prawdę w prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiwokacja idz sie przespaceruj, a nie pisz tu bzdur! 27.04.07, 12:07 babeth napisała: > W tej całej dyskusji gubi się najważniejsze: dlaczego Blida popełniła samobójst > wo? > Przecież ktoś kto nie ma sobie nic do zarzucenia, pójdzie do prokuratury, > wyjaśni co trzeba i wróci do domu. Widać Blida wiedziała, że jej koleżanka > Kmiecik mówiła prawdę w prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Załosne usprawiedliwianie korupcji - Brawo Ziobro 27.04.07, 12:42 Z tego co mówi Alexis Blida pośredniczyła we wręczaniu łapówki... No i jeszcze to finansowanie domu za 100 tys. Wtedy miała kłopoty finansowe a potem jako polityk wyszła na 3 mln majątku (o czym pisało Metro) Dziwne... Korupcja. korupcja i jeszcze raz korupcja... Bardzo dobrze że wreszcie prokuratura zaczeła działać jak należy... koniec z mafiami... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Z tego co słyszałem, jesteś gwałcicielem... 27.04.07, 15:19 i pedofilem. Podobno są na to dowody. Wprawdzie nikogo nie zgwałciłeś, ale podobno chciałeś. Pewien aresztant twierdzi, że kiedyś prawie cię do tego namówił. A teraz kryj się lub uciekaj. Idzie po ciebie ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir No to Jarek będzie siedzieć, też brał. 27.04.07, 11:59 Znajdzie się wielu skruszonych z WSI którzy potwierdzą zeznania Pinejry. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 27.04.07, 12:32 Co za wstyd zeznawać przed organami sprawiedliwości i opowiadać o korupcji... Fajne postawy promuje Gazeta.pl.... Straszne że się złamała i zeznawała.... widzę, że zaczynamy przyjmować mentalność sycylijską... najlepiej milczeć i kryć mafię.... tak robią "bohaterowie".... Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 27.04.07, 13:01 widzę że Ekwiwokacja który doradził/doradziła mi spacer to ktoś przygotowany do dyskusji na najwyższym poziomie. Wywiad Gazety z Kmiecik jest tak tendencyjny- to wyboldowane "prokuratura ciągle pytała o Blidę" albo poniżej " "Gazeta": - O innych polityków lewicy też?" wszystko po to aby przekręcić dyskusję na boczne tory. Walka z korupcją, z mafią węglową ginie gdzieś w śród krzyków że "PIS ma ręce we krwi". Czy ma się rozumieć, że GW publikując tendencyjne wywiady broni korupcji i nie podoba się jej, że ktoś wreszcie chce zrobić porządek z mafią węglową? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 GW popiera postawy w stylu mafii sycylijskiej 27.04.07, 13:11 Zeznajesz przed prokuraturą i mówisz o korupcji - wstyd .... Naprawde tak się już zgalopowali w swoim skrajnym nieobiektywizmie że aż śmieć się chce... Zaczynamy mieć "Trybunę Ludu Bis"... I poźniej Agora dziwi się dlaczego dostaje na rynku baty od Axela... Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: GW trzeba umieć czytać, jeżeli przyjmuje się 27.04.07, 13:23 niektóre fakty tutaj przedstawione wprost, a są one tendencyjnie wykreowane to niestety ulega się wielkiej manipulacji. Niestety Polacy bardzo łatwo dają sie podpuszczać. TV też przyjmują z naiwnością dziecka 3 letniego. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: GW popiera postawy w stylu mafii sycylijskiej 27.04.07, 13:31 > Zaczynamy mieć "Trybunę Ludu Bis"... PZPR bis już mamy - Polska Zjednoczona Prawica Rzeczpospolitej. --------- Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 27.04.07, 14:31 Niewatpliwie kolem ja lamali i sie zalamala !!! Coz to za interpretacja dzialania prokuratury i sluzb sledczych!!!!! Jesli daje sie milionowe lapowki, jesli nie ma w tym umiaru, to tylko absolutna bezczelnosc tej pani wychodzi z jej tlumaczen. Ma oddac to, co zabrala spoleczenstwu, a prokuratura moze pyrtac o to , co uwaza za sluszne i o kogo chce w czasie prowadzenia sledztwa. Nastepny wniosek SLD w ssejmie bedzie dotyczyl zapewne dodatkowego immunitetu dla poslow SLD - o nich prkuratura nie bedzie nawet mogla pytac !!!! Tak niestety wychodzi obraz mafii rozkradajacej skromny majatek obywateli tego kraju. Dzieki takim SLDowskim ukladom drepczemy w miescu jako spoleczenstwo, za to panie i panowie ktorzy kradli i dawali lapowki oplywaja w luksusy i rozdaja sobie po 100 tysiecy na baseny przy luksusowych willach !!! Chyba naprawde przestane czytac Wyborcza za bronienie mafijnych ukladow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 SLD zażąda drugiej "grubej kreski" za III RP 27.04.07, 14:47 To co nakradli w PRLu nie wystarczy postpezetpeerowskim kacykom... nie wystarczy żeby nie sądzić ich za to co było w PRLu... Muszą dostać jeszcze amnestię na korupcję w III RP - bo jak mówi Janik - nie było wtedy reguł co skutkowało szarą strefą... A więc myślę, że SLD chce drugiej grubej kreski - na swoje działania w III RP... Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol do palestrina 2005 27.04.07, 18:59 Czym ty się palestrina 2005 zajmujesz?Bo coś mi się zdaje,że uprawiasz twórcze bezrobocie wypisując posty ku chwale PiS-u.Pamiętaj jednak,że i ta IV RP też potrzebuje podatków i nie wystarczy tylko ścigać komuchów co tyle przekrętów narobili,że aż strach!Od tego pani Gilowskiej w skarbcu nie przybędzie.Radzę ci więc dobrze:zamiast tracić bezproduktywnie czas na wypisywanie głupot na blogach,weź się do jakiejś roboty i płać uczciwie podatki.Zrób coś wreszcie dla tej kochanej IV Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: "Złamali mnie i zeznawałam" co za wstyd.... 30.04.07, 01:00 palestrina2005 napisał: > Co za wstyd zeznawać przed organami sprawiedliwości i opowiadać o korupcji... > Fajne postawy promuje Gazeta.pl.... > spadaj moherze z tego forum do rydzyka, a jesli chcesz sie dorzecznie wypowiedziec, to czytaj ze zrozumieniem. Wymuszanie zeznan i szantaz jest karalny, sami chcecie lustrowac i potepiac tych, ktorych poprzednie ekipy zlamaly. To wcale nie ma nic wspolnego z korupcja, to sa czyste rozgrywki polityczne, i tak, straszne, ze zeznawala pod presja i psychicznym szantazem i mowila to, co szantazujacy prokurator chcial uslyszec, nawet jesli nie byla to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinho123 przypomnijcie sobie słowa Rokity 27.04.07, 13:38 ... Z czasów negocjacji koalicyjnych POPiSu. Twierdził że PO (i jemu) nalezy się MSW, żeby rozbić monopol PiSu w resortach mundurowych. Mówił że w trójkącie Ministerstwo Sprawiedliwości - Służby Specjalne - MSW siedzi diabeł, który jeszcze wyjdzie i będziemy mieć "nocne aresztowania". Może to nie jest nocne, ale zbyt przejrzyste nie jest. Przepowiednia się sprawdza, bo okoliczności tej śmierci są baaardzo mętne. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 14:42 czy ta zlodziejka ma poczucie odpowiedzialnosci wogole, napila sie jak swinia i brechta od rzeczy nie wiem dlaczego ona na wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Wszyscy wiedzą, jakie patologie działy się w górni 27.04.07, 14:50 wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars jak chcesz uderzyc psa to kij sie znajdzie 27.04.07, 15:20 "dawalam jej kosmetyki i przekazala pieniadze komus komu byla winna a umowe na budowe domu spisalysmy w 98 r." Taaa juz widze korupcje i zalatwianie kontraktow za butelke channel5 - straszna korupcja. I to juz od bogatej przyjacilki niemozna dostac kasy na budowe domu? Na takiej podstawie to mozna wsadzic kazdego kogo sie chce i do tego zmierza ten rezim. Slask stracil wartosciowego czlowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: jak chcesz uderzyc psa to kij sie znajdzie 28.04.07, 21:10 To nie było nic innego jak tylko prowokacja polityczna. Sprawę tą może tylko ujawnić komisja sejmowa, gdyż tam zasiadają przedstawiciele wszystkich klubów i trudno będzie tam łeb ukręcić tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 15:44 podobne afery są w kopalniach węgla brunatnego Turów gdzie jest to połaczone z mafią paliwową i z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 16:01 ...a tobie nie dali zarobic i dlatego Ci zle.... Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 29.04.07, 11:51 nie poprostu ludzie się boją i chcą te sprawe rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 16:01 siedziec to powinni dyrektorzy elektrocieplowni: za niegospodarnosc (kupowanie wegla od posrednikow) i ciagniete z tego korzysci... Odpowiedz Link Zgłoś
choky "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 27.04.07, 16:28 Nie wierze w samobojstwo. Dosc tolerancji dla min. Ziobry i Wasermana . Metody gorsze niz w PRL . Mam nadzieje , ze Gazeta "dopilnuje" tej sprawy, a Sejm powola komisje do zbadania jej. Wypowiedzi obu ministrow maja znamiona mataczenia w sprawie i sa nie do zaakceptowania w demokratycznym panstwie. Wyrazam glebokie wspolczucie z powodu smierci S.P. pani Barbary Blidy Tomasz lukasiak Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: [*][*][*][*][*][*][*][*][*] 30.04.07, 13:32 hm...od kiedy to przestepcom sie znicze zapala? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: "Alexis": Nie odpowiadam za śmierć Basi 28.04.07, 16:37 Co to za skrot: "S.P", bo chyba nie Swietej Pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Żadnych prezentów przyjaciołom! 28.04.07, 16:02 Oto wolność w rozumieniu kaczystów - dajesz prezent przyjaciółce, dajesz łapówkę. Brawo! Najzdrowsze społeczeństwo to takie, które na siebie donosi. Polecam film "Życie na podsłuchu". Taki system najbardziej by odpowiadał Wasserwannom i Zerom. Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 Alexis - sprzedala Basie jak wegiel i tyle 28.04.07, 20:23 Sprzedawala wegiel na lewo i prawo . Z Basia zrobila to , co umiala najlepiej . Dobrze ja sprzedala za obietnica zwolnienia z aresztu i nadzwyczajnego zlagodzenia kary . Blida zginela z powodu wlasnej chciwosci i proznosci . A to lazienka byla za mala , a to dom w Szczyrku by sie przydal , a to podddasze nadawalo sie do remontu i tak dalej ... Wprost nie do pojecia jest , ze tak prozna i glupia baba mogla byc poslem kilku kadencji i ministrem budownictwa . Gdyby dluzej zyla i rzadzila Polacy zamieszkali by w koncu w lepiankach , poza sama Blida osobiscie . Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Przestańcie już pieprzyć o tej śmierci! Była chora 28.04.07, 23:07 na raka, nie widziała sensu...dodatkowe przekręty po woli wychodziły na jaw to i wykorzystała chwilę i palnęła sobie w łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Opowie pani o wszystkim przed komisją śledczą. 23.12.07, 19:55 www.polskathetimes.pl/50,12794.htm Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Opowie pani o wszystkim przed komisją śledczą 23.12.07, 19:57 Wśród oskarżonych ws. przekazywania 80 tys. zł. łapówki prezesowi dawnej Rybnickiej Spółki Węglowej nie ma Barbary K., zwanej "śląską Alexis". www.polskathetimes.pl/50,12371.htm Odpowiedz Link Zgłoś