Dodaj do ulubionych

zaburzenia rytmu serca

19.03.12, 13:27

Przypadkowo w karcie zdrowia dziecka zauważyłam wpis sprzed 2 lat "zaburzenia rytmu serca - obserwacja". Dziecko nigdy nie miało żadnych problemów z sercem, lekarka nawet o tym nie wspomniała, przez ostatnie dwa lata podobnego wpisu nie było, nawet wzmianki na ten temat.
Jednak troche mnie to zaniepokoiło, czy słusznie?
Mineło 2 lata od tego wpisu a ja moze niepotrzebnie ale się zdenerwowałam.Czy przyczyną mogł być antybiotyk - dziecko miało wówczas chyba angine i było w trakcie brania antybiotyku.
Obserwuj wątek
    • borderka80 Re: zaburzenia rytmu serca 19.03.12, 14:59
      Witaj. Jak byłam dzieckiem wielokrotnie zaobserwowano u mnie zaburzenia rytmu serca i jakieś szmery w sercu. Takie epizody samoistnie ustąpiły w wieku 6 lat. Wiem, że organizm dziecka osłabiony chorobą (i po chorobie) może tak reagować. Na wszelki wypadek możesz poprosić o skierowanie do specjalisty. Ja u kardiologa nie byłam (mama nie widziała potrzeby). Urosłam. Przeżyłam 2 zabiegi w narkozie. Jest dobrze.
      Mam nadzieję, że i u Was wszystko będzie dobrze. :)
      Powodzenia :)
    • zosia131 Re: zaburzenia rytmu serca 19.03.12, 16:00
      Mogły byc to niewinne szmery, częste u dzieci, jeśli bardzo się niepokoisz to poproś o skierowanie na echo serca, ale skoro lekarze nie zwrócili na to szczególnej uwagi to pewnie nie ma się czym martwić :)
    • kasiaalbrecht Re: zaburzenia rytmu serca 20.03.12, 21:04
      jak najbardziej przyczyna mogła byc wtedy infekcja, jesli niepokoi sie Pani warto wykonac ekg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka