Dodaj do ulubionych

Barbara Blida _ moja opinia

01.05.07, 09:34
Podobno pogrzeby samobojcow sa ciche i chowa sie ich gdzies daleko od
glownych alejek na cmentarzach. Wystarczy miec pieniadze - zeby bylo calkiem
inaczej - co moglismy zobaczyc na pogrzebie Barbary Blidy. Pierwszy raz
widze, zeby tak wielu stawalo w obronie przestepcy (wydaje wyrok przed
ogloszeniem ale to norma w tym kraju) ktory w momencie zagrozenia
pozbawieniem wolnosci - postanowil popelnic samobojstwo w obawie przed tym,
ze trzeba bedzie sie wytlumaczyc z tego co sie w zyciu zrobilo zle. Bo jak
mozna byloby spojrzec rodzienie w oczy. Sasiadom. Wszystkim ludziom ktorzy
dobrze o mnie mysleli. Czlowiek ktory ma czyste sumienie nigdy w zyciu nie
popelnilby czynu takiego jak samobojstwo. Jak wiele grzechow obciazalo
sumienie Barbary Blidy , ze wolala targnac sie na zycie zamiast oddac sie w
rece sprawiedliwosci. A przy okazji mozemy tez zobaczyc jakich wspanialych
poslow wybrali co poniektorzy z nas. Padaly slowa : - jak mozna bylo wejsc do
jej mieszkania o 6 rano. Jak mozna bylo potraktowac ja jak zwyklego
przestepce. Rzeczywiscie - trzeba ja bylo widocznie traktowac jak wielkiego
przestepce - morda na ziemie - rece skute na plecach i butami policjanci
powinni ja trzymac na tej podlodze, zeby sie nie ruszyla. Tak sie traktuje
nawet drobnych zlodziejaszkow - co nie raz pokazywaly media. A tu prosze -
winnych tego, ze zlodziej sie zastrzelil szuka sie wsrod funkcjonariuszy. Zal
mi tych ludzi - ze za ludzki odruch jakim bylo zezwolenie na skorzystanie z
toalety - chce sie ich teraz sadzic. A w temacie wejscia o 6 rano do jej
domu - to panowie poslowie woleli by zapewne nastepujaca wersje : - listem
powinno byc wyslane zawiadomienie - Najmocniej przepraszamy - ale chcemy w
srode o 12.00 wejsc do Pani mieszkania w celu przeszukania i odnalezienia
materialow obciazajacych Pania. Prosimy przygotowac sie na Pani aresztowanie -
a wczesniej prosimy skorzystac z toalety - gdyz po naszym wejsciu nie bedzie
to juz mozliwe. I tak samo od teraz beda traktowani wszyscy zlodzieje,
gwalciciele i mordercy. - czy mozemy przyjechac aresztowac Pana - bo toczy
sie w Panskiej sprawie postepowanie i wydaje nam sie, ze jest Pan podejrzany.
z wyrazami szacunku... ect.ect.

Nie jestem pieniaczem ktory pisze mocne (wg.mnie) slowa, zeby wywolywac
wielka awanture - prosze o madre argumenty - jezeli ktos mysli inaczej.

Skladam kondelencje rodzinie - smierc kazdego czlowieka jest tragedia.
Niezaleznie od okolicznosci.

Ale jezeli prawda jest to, ze maz Barbary Blidy chce na jej smierci zarobic
kolejne pieniadze - podajac o odszkodowanie ABW czy rzad czy nie wiem kogo -
to najlepiej swiadczy o tym jakie wartosci sa dla niego istotne w zyciu.
Stopa zyciowa dzieki zonie zapewne i tak byla calkiem przyzwoita - dlaczego
teraz mialoby byc gorzej. Na pewno wiedzial tez czym sie zona zajmowala i
wg.mnie powinien byc swiadkiem w sprawie - a odmowe skladania zeznan powinno
sie traktowac jak zatajenie prawdy w sprawie przestepstwa ktore bylo
popelnione.

Oddzielna sprawa o ktorej nie slyszalem dotychczas jest to czy Barbara Blida
zastrzelila sie z pistoletu wlasnego czy pistoletu meza. Jezeli to byla jego
bron - to powinno byc sprawdzone chyba dlaczego bron nie byla zabezpieczona
przed uzyciem przez nieuprawniona osobe. A dalej tym tropem idac mozna by
temat rozwinac na to - kto wydaje pozwolenia na bron osobom jak widac nie
zaslugujacym na ich posiadanie - jaki lekarz podpisal sie pod tym , zeby
czlowiek z takim charakterem mogl posiadac bron.
A moze trzeba wszystkim politykom odebrac bron ?
Teraz to brne juz w strone jakichs bzdur - ale w kazdej bzdurze moze byc cos
prawdziwego.

Pozdrawiam
konto777

Obserwuj wątek
    • surykatka333 Spoczątku w Polsce pojedyńczy księża odrzucali 01.05.07, 10:12
      Spoczątku w Polsce pojedyńczy księża odrzucali samobójców.
      To nie prawda że w Polslce jak zwykły człowiek popełni samobójstwo
      to że ksiądz do niego nie przyjdzie na pogrzeb teraz się już to rzadko zdarza.
      • tingavinga Re: Spoczątku w Polsce pojedyńczy księża odrzucal 01.05.07, 10:25
        Tragedia jest to straszna dla rodziny, ale ja sie zastanawiam kto w łazience
        trzyma broń?
        • jola_bzyku Re: Spoczątku w Polsce pojedyńczy księża odrzucal 01.05.07, 11:49
          ten,któremu koło dupy robi sie goraco
          .

tingavinga napisała:

> Tragedia jest to straszna dla rodziny, ale ja sie zastanawiam kto w łazience
          > trzyma broń?
        • cayenne2 Re: Spoczątku w Polsce pojedyńczy księża odrzucal 01.05.07, 13:15
          a o jakiej tragedii piszesz? o tej ze rodzina juz liczy co kupi sobie za
          odszkodowanie??. WIele rodzin nie przesiaknietych zlodziejstwem i kretactwem
          mysli o odszkodowaniu po latach, najwczesniej po kilku miesiacach a tutaj juz
          chca kase zanim jeszcze blidzia nie wystygla
    • tomekp72 Re: Barbara Blida _ moja opinia 01.05.07, 12:46
      Trafione w sedno, właśnie wszedłem tu, bo musiałem to wszystko skomentować, ale
      musiałbym dużo powtórzyć. Jeszcze poruszę wypowiedź jakiegoś adwokata, który był
      na tym pogrzebie, chyba przyjaciela pani Blidy, nie pamiętam jak się nazywał.
      Twierdził, że stanie na głowie, żeby wyjaśnić wszystkie okoliczności sprawy, to
      już do pewnego stopnia komiczne, bo po pierwsze sprawa jest właściwie jasna i
      jeżeli ten pan adwokat chce bronić honoru pani Blidy to musiałby chyba
      zaprzeczyć temu, że sama odebrała sobie życie, inaczej jego misja jest z góry
      skazana na porażkę i dalsze jego zagłębianie się w sprawę może co najwyżej
      doprowadzić do tego, że szanowny pan adwokat dowie się o tych wszystkich
      grzechach, które ta pani popełniła (bo przecież trudno wątpić, ze takowe były
      inaczej nie byłoby żadnej tragedii, trudno uwierzyć, ze ktoś zabija się z powodu
      niesłusznych oskarżeń). Po drugie pan adwokat byc może liczy na wywalczenie
      sporego odszkodowania z którego ugryzie sobie (ja nie wiem jakie są stawki) może
      40, 50% takim wypadku stwierdzenie, ze stanie na głowie jest mało ekspresywne,
      przytoczę czyjś nieco wulgarny ale jakże trafny komentarz "on to by nawet na
      ch... stanął" Nie mogę przesądzać, nie twierdzę też że cieszy mnie cała ta
      tragedia, współczuje rodzinie, przyjaciołom itd. Trzeba jedynie powiedzieć, że
      pani Blida najprawdopodobniej popełniła samobójstwo, ponieważ nie mogła znieść
      dalszego kroczenia ścieżką przestępstwa i kłamstwa, być może z wrodzonej
      szlachetności, którą być może (!) zatraciła, znów być może, chciała to
      zakończyć, a teraz rozkręca się znowu kolejną maszynkę do robienia pieniędzy w
      niesprawiedliwy sposób (odszkodowania itd.) Przypominam, ze wiele z tego co
      napisałem jest przypuszczeniami, ale sądzę, że niedługo okażą się one prawdą.
      Smutne i oburzające jest to że funkcjonariuszka ABW, która kierując się zwykłą
      przyzwoitością i - co ważne - zaufaniem do zatrzymanej, nie weszła z Nią razem
      do toalety, musi odejść z pracy i szukać chleba gdzie indziej. Może ma dzieci i
      założę się że nie ma dostępu do żadnych gałęzi przemysłu i polityki, które jak
      widać dają pole do nieuczciwości i zarabiania dużych ilości pieniędzy.
      • loza_szydercza Re: Barbara Blida _ moja opinia 01.05.07, 13:25
        To wszystko podpowiada czlowiekowi zdrowy rozsadek i jest oczywiste!
        Cyrk jaki rozpetalo Sld wraz z wyborcza plus maz Blidy, jest obraza dla ludzi
        myslacych.
        Jak mozna wobec takiej sytuacji szastac haslami jak "zginelas przez ludzi o
        kamiennych sercach" itp?
        Toz to perfidna kpina z homosapiens jest.
        Zreszta pisalem to wszystko juz wiele razy tu na forum...
        • ewa9823 a wy myślicie, że będziecie żyć wiecznie 01.05.07, 15:27
          też umrzecie
          • srul Re: a wy myślicie, że będziecie żyć wiecznie 02.05.07, 00:14
            Mnie też zniesmacza ta cała mendialna wrzawa dookoła Blidy. Tu mamy do
            czynienia z klasyczna mentalnoscia hien cmentarnych, łajdaki ze stajni SLd
            usilnie i z mozołem próbują zbijać kapitał polityczny na zgonie uwikłąnej w
            mafijne układy exkolezanki. Heroina, niepokalana moralnie, wielce czcigodna
            pani Blida i złowrogie widmo kaczyzmu, kolejny pretekst do ataku. Naprawde
            niesmaczna gra, ale polityka ma swoje prawa. A Blida niebawem osiągnie
            cierpiętniczy status Horsta Wessela. Die fahne hoch
            • babaqba Re: a wy myślicie, że będziecie żyć wiecznie 02.05.07, 17:04
              Nikt ciemniaku nie zbija żadnego "kapitału" prócz kościoła z truchłem Popiełuszki w szafie. Istnieje
              domniemanie, że władza wysłała ABW z misją uciszającą, no i zdarzył im się wypadek. W obliczu władzy,
              która morduje niepokornych, potrzebna jest ostrożność, i dlatego wypowiedzi są tak stonowane, ale
              jeszcze przyjdzie czas (po wyborach), kiedy minister Zero wraz z mocodawcami obejrzą własne pierdle od
              środka.
              • eva_2 Re: a wy myślicie, że będziecie żyć wiecznie 02.05.07, 17:20
                A co tak wszystkim od "ciemniaków" wymyślasz, ty jaśnie oświecony(a) ?

>"Istnieje domniemanie, że władza wysłała ABW z misją uciszającą"

Domniemywam, że to domniemanie to twój osobisty wynalazek, fantazjuj sobie dalej...
              • gentile1 Re: a wy myślicie, że będziecie żyć wiecznie 02.05.07, 17:26
                babaqba napisała:

> Nikt ciemniaku nie zbija żadnego "kapitału" prócz kościoła z truchłem
                Popiełusz
                > ki w szafie. Istnieje
                > domniemanie, że władza wysłała ABW z misją uciszającą, no i zdarzył im się
                wypa
                > dek. W obliczu władzy,
                > która morduje niepokornych, potrzebna jest ostrożność, i dlatego wypowiedzi

> tak stonowane, ale
                > jeszcze przyjdzie czas (po wyborach), kiedy minister Zero wraz z mocodawcami
                ob
                > ejrzą własne pierdle od
                > środka.

Istnieje domniemanie graniczace z pewnoscią ze jestes kretynką i do tego
                dotknietą lewizną umysłową
    • wdakra Re: Barbara Blida _ moja opinia 02.05.07, 13:56
      Już od dość dawna KK odszedł od zwyczaju, o którym piszesz i samobójcy są
      chowani tak samo, jak inni.

""Rzeczpospolita" ustaliła, że Barbara Blida miała zostać zatrzymana i
      przesłuchana, ale prokuratura nie zamierzała wobec niej kierować wniosku o
      tymczasowe aresztowanie. Gazeta pisze, że nie było wystarczających dowodów na
      udział byłej minister w przestępstwach mafii węglowej."

Gdyby zresztą takie dowody były, to nie watpię, że Ziobro i Wasserman z uciechą
      by o ich istnieniu poinformowali. To co zaprezentowali nie jest warte funta
      kłaków. W istocie przesłanki do przeszukania i zatrzymania p.Blidy były mocno
      wątpliwe mimo usilnych starań, żeby cos na nią znaleźć.

Twoje wyobrazenia o motywach p.Blidy są wzięte z sufitu.
      Rzadko kto popełnia samobójstwo tylko po to, żeby uniknąć tłumaczenia się z
      tego, co zrobił.

Czy po to, żeby zabezpieczyć broń, na którą gospodarz ma pozwolenie, trzeba go
      "traktowac jak wielkiego
      przestepce - morda na ziemie - rece skute na plecach i butami policjanci
      powinni ja trzymac na tej podlodze, zeby sie nie ruszyla."? Nie wystarczy
      zażądać wydania broni, a jeśli to nie nastąpi poszukać jej przy delikwentach i w
      pomieszczeniu, do którego się ich wpuszcza?

"A w temacie wejscia o 6 rano do jej domu"

Nie mozna wejść o jakiejś ludzkiej godzinie, tylko trzeba kogoś wyrywać ze snu o
      bladym świcie? Ty byłbyś zadowolony, gdyby Ciebie taka przyjemnośc spotkała?

"Jezeli to byla jego
      > bron - to powinno byc sprawdzone chyba dlaczego bron nie byla zabezpieczona
      > przed uzyciem przez nieuprawniona osobe."

Już widzę, jak pilnie ukrywasz klucz czy szyfr do sejfu z bronia przed osobistą
      małżonką.

"Teraz to brne juz w strone jakichs bzdur "

Od samego poczatku piszesz bzdury.

• konto777 Re: Barbara Blida _ moja opinia 04.05.07, 23:02
        wdakra napisała:

> Już od dość dawna KK odszedł od zwyczaju, o którym piszesz i samobójcy są
        > chowani tak samo, jak inni.

ich problem

> ""Rzeczpospolita" ustaliła, że Barbara Blida miała zostać zatrzymana i
        > przesłuchana,

cos domniemania "rzeczpospolitej" nie do konca sie potwierdzaja

> W istocie przesłanki do przeszukania i zatrzymania p.Blidy były mocno
        > wątpliwe mimo usilnych starań, żeby cos na nią znaleźć.

z czystym sumieniem - raczej pozwolilaby na przeszukanie i zlozyla wyjasnienia

> Twoje wyobrazenia o motywach p.Blidy są wzięte z sufitu.
        > Rzadko kto popełnia samobójstwo tylko po to, żeby uniknąć tłumaczenia się z
        > tego, co zrobił.

sugerujesz - ze to bylo jej hobby ?>

> Czy po to, żeby zabezpieczyć broń, na którą gospodarz ma pozwolenie, trzeba go
        > "traktowac jak wielkiego
        > przestepce - morda na ziemie - rece skute na plecach i butami policjanci

nie zeby zabezpieczyc bron - tylko zeby takim gwiazdom polityki nie przyszlo
        cos rownie glupiego do glowy jak tej pani - chyba, ze uwazasz, ze zrobila cos
        madrego i slusznego

> "A w temacie wejscia o 6 rano do jej domu"
        >
        > Nie mozna wejść o jakiejś ludzkiej godzinie, tylko trzeba kogoś wyrywać ze
        snu o bladym świcie? Ty byłbyś zadowolony, gdyby Ciebie taka przyjemnośc
        spotkała?

gdybym mial cos na sumieniu - to raczej zapewne spodziewalbym sie kiedys takiej
        wizyty - ale sypiam calkiem spokojnie : )
        a nie wiem czy zauwazyles/-las - ale wiekszosc bandziorow zawija sie rano- gdy
        spia i nie oczekuja gosci z bronia w rece

tu akurat bron sie znalazla - a kto normalny o 6 rano spaceruje po domu z
        bronia pod reka ?

> Już widzę, jak pilnie ukrywasz klucz czy szyfr do sejfu z bronia przed
        osobistą
        > małżonką.

jaki sejf ? bron nosili przy sobie - jak kazdy porzadny i przyzwoity obywatel
        haha

> "Teraz to brne juz w strone jakichs bzdur "

> Od samego poczatku piszesz bzdury.

Twoja odpowiedz to bzdura.

• wdakra Re: Barbara Blida _ moja opinia 05.05.07, 03:28
          konto777 napisał:
          >
          > cos domniemania "rzeczpospolitej" nie do konca sie potwierdzaja
          >
          Powtórzę najistotniejsza część cytatu, którą sprytnie pominąłeś:

"Gazeta pisze, że nie było wystarczających dowodów na
          udział byłej minister w przestępstwach mafii węglowej."
          >
          > z czystym sumieniem - raczej pozwolilaby na przeszukanie i zlozyla wyjasnienia
          >
          Niekoniecznie jeśli obawiała się ciągu szykan, a miała prawo się obawiać. Mogła
          zauważyć, że wejscie ABW jest filmowane i było do przewidzenia, że będzie
          filmowane jej wyprowadzenie oraz spore prawdopodobieństwo, że nakręcony film
          pójdzie w serwisach informacyjnych podobnie jak przy innych widowiskowych
          zatrzymaniach.
          > > Rzadko kto popełnia samobójstwo tylko po to, żeby uniknąć tłumaczenia się
          > z
          > > tego, co zrobił.
          >
          > sugerujesz - ze to bylo jej hobby ?>
          >

Czy wszystko, co robisz stanowi twoje hobby?
          >
          > > Czy po to, żeby zabezpieczyć broń, na którą gospodarz ma pozwolenie, trze
          > ba go
          > > "traktowac jak wielkiego
          > > przestepce - morda na ziemie - rece skute na plecach i butami policjanci
          >
          > nie zeby zabezpieczyc bron - tylko zeby takim gwiazdom polityki nie przyszlo
          > cos rownie glupiego do glowy jak tej pani - chyba, ze uwazasz, ze zrobila cos
          > madrego i slusznego
          >
          Jeżeli faktycznie się zastrzeliła, to zabezpieczenie broni uniemożliwiłoby jej
          zrobienie tego. Masz jeszcze jakies głupie pomysły?

>
          > > "A w temacie wejscia o 6 rano do jej domu"
          > >
          > > Nie mozna wejść o jakiejś ludzkiej godzinie, tylko trzeba kogoś wyrywać z
          > e
          > snu o bladym świcie? Ty byłbyś zadowolony, gdyby Ciebie taka przyjemnośc
          > spotkała?
          >
          > gdybym mial cos na sumieniu - to raczej zapewne spodziewalbym sie kiedys takiej
          >
          > wizyty - ale sypiam calkiem spokojnie : )

Zawsze się może zdarzyć pomyłka.
          Jest jeszcze jeden aspekt porannego najścia. Nie wiem, czy akurat p.B.Blida
          chorowała na depresję, ale u osób, które na nią cierpią własnie rano daje ona
          najsilniejsze objawy. W oparciu o relacje na temat zmiany jej zachowań w
          ostatnim okresie można podejrzewać, że ją miała nawet jeśli się nie leczyła.
          >
          > tu akurat bron sie znalazla - a kto normalny o 6 rano spaceruje po domu z
          > bronia pod reka ?
          >
          Np. ktoś kto obawia sie napadu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka