Dodaj do ulubionych

Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie no...

• melee Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie no.. 01.05.07, 16:39
      jesteś bzdurą, premierku. Popatrz dookoła, gdzie widzisz poparcie dla swej
      chorej idei? Może u braciszka i tej świni. Nigdzie więcej. ChWDPiS
    • xs550 maly czlowiek malego forumatu 01.05.07, 16:43
      Czyli premierek dalej swoje: pokrzykiwanie na demokratyczne instytucje w
      panstwie, sluzalczosc wobec kleru, utozsamianie interesu partyjnego z interesem
      kraju (pisanie, ze Geremek uskutecznia antypolska hece jest szczytem
      bezczelnosci ze strony tego czlowieczka; niedlugo wszyscy sprzeciwiajacy sie
      warcholstwu PiS beda okreslani jako "antypolacy")...
      • wet3 Re: xs550 01.05.07, 18:08
        xs550 napisał:

> Czyli premierek dalej swoje: pokrzykiwanie na demokratyczne instytucje w
        > panstwie, sluzalczosc wobec kleru, utozsamianie interesu partyjnego z
        interesem
        > kraju (pisanie, ze Geremek uskutecznia antypolska hece jest szczytem
        > bezczelnosci ze strony tego czlowieczka; niedlugo wszyscy sprzeciwiajacy sie
        > warcholstwu PiS beda okreslani jako "antypolacy")...

Nie wiem jaki twoj wzrost. Jednak to co wypisujesz jest takie male, maciupenkie
        i prawdziwie czerwone!
        • xs550 Re: xs550 01.05.07, 22:11
          Czyli kazdy kto sprzeciwia sie oszolomskiej i katastrofalnej dla wizerunku
          Polski polityce tego rzadu jest czerwony?
    • leda7 PiS walczy z mafią,i tak trzymać,salon trzeszczy. 01.05.07, 16:44
      na szczęscie!!!
    • killkamill A obywatele nie są niezależni od państwa 01.05.07, 16:44
      Nie mają prawa do zachowania w tajemnicy tego , co uważają za stosowne.
    • leonard3 Re: Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie 01.05.07, 16:47
      TK lamie nagminnie konstytucje usilujac rzadzic w imie lewicowej opcji
      politycznej
    • mo_mo1 Czego Premier boi się o prywatnym życiu 01.05.07, 16:49
      jakoś często do tego nawiązuje, że bezpieka pisała bzdury o prywatnych
      upodobaniach? O co tu chodzi? O to że napisali, że interesują go faceci?
      Przecież zaprzeczył temu i po drugie powiedział że w Polsce nie ma homofobii
      wiec w czym rzecz?

www.foto-tel.pl/
      • patriota21wieku Moralność Kaczyńskich = Moralność Kalego 01.05.07, 17:01
        JK: o prywatnych sprawach SB pisała bzdury ale o donosicielstwie to już była
        cała prawda!!!

• mark.parker Re: Czego Premier boi się o prywatnym życiu 01.05.07, 18:29
        mo_mo1 napisał:

> jakoś często do tego nawiązuje, że bezpieka pisała bzdury o prywatnych
        > upodobaniach? O co tu chodzi? O to że napisali, że interesują go faceci?
        > Przecież zaprzeczył temu i po drugie powiedział że w Polsce nie ma homofobii
        > wiec w czym rzecz?

Ten podły człowieczek na kaczych łapach jest chodzącym przykładem tego, jaka
        jest różnicy między gejem a wredną, strachliwą ciotą kreującą się na ciotkę.
        Rewolucji.
        >
        > www.foto-tel.pl/
    • przemek05 Geremek nie antypolski tylko antyPISi 01.05.07, 16:54
      Pan Premier, nie po raz pierwszy utozsamia dzialania antypolskie z dzialaniami
      skierowanymi przeciw niemu i jego partii. Chyba ze twierdzi "Polska to ja", ale
      to juz bylo we Francji... czyzby nowy Roi Soleil sie nam tu objawil?
    • tomekjeden Nasz Kochany Dżyngis-chan i Trybunał Konstytucyjny 01.05.07, 16:55
      Pan Premier mówi słusznie. Jeżeli TK odrzuci prawny bubel, to parlament będzie
      musiał opracować nowe prawo. Przecież sama lustracja jest jak najbardziej zgodna
      z konstytucją. Należy też chyba zgodzić się i z konstatacją Pana Premiera, że TK
      jest dziś "po trosze trzecią izbą parlamentu." No bo, skoro parlament właściwy
      jest tak beznadziejnie denny, to można w ciszy domowej, a powodowany troską
      ogromną i głęboką o losy swojego narodu, dojść i do takiego wniosku. Dalej robi
      się wesoło, i Pan Jarosław uroczo frunie sobie nad kukułczym gniazdem. TK jest
      wrogiem zmian i petryfikuje zastany układ społeczny, stwierdza dziarsko nasz
      kochany wódz, dla którego zapewne porządek konstytucyjny to anachronizm
      torpedujący świetlany postęp, ku któremu droga wiedzie w rytmie dzikich
      plemiennych okrzyków. Trzymanie się konstytucji może mieć pewien sens w
      systemach ustabilizowanych, stwierdził nasz geniusz i wielki rodak, który chce
      "ruszyć historię z miejsca". Aa, teraz wiemy. Jak się "rusza historię z
      miejsca", to reguły prawne nie są istotne. Nasz urokliwy Dżyngis-chan nie czuje
      się w III RP swobodnie.
    • nicknack paranoja to podtyp schizofrenii 01.05.07, 16:59
      Schizofrenia paranoidalna to podtyp schizofrenii, który charakteryzuje się
      rozbudowanym i złożonym systemem urojeń (najczęściej prześladowczych,
      wielkościowych, urojeń odsłonięcia i oddziaływania zewnętrznego, urojeń
      nasyłania i wykradania myśli, ksobnych, czasem także urojeń zdrady, pochodzenia,
      hipochondrycznych) oraz niekiedy nasilonymi halucynacjami (najczęściej
      słuchowymi, praktycznie nigdy wzrokowymi). Częstokroć urojenia przybierają tak
      skomplikowaną formę, iż stają się zrozumiałe tylko i wyłącznie dla chorego.

Oprócz powyższych objawów u chorych na schizofrenię paranoidalną stosunkowo
      rzadko obserwuje się głęboką dezorganizację zachowania, niespójność myślenia,
      otępienie czy nieadekwatne reakcje emocjonalne, które pojawiają się w innych
      podtypach schizofrenii. Czasem wydaje się wręcz, że wyłączywszy urojenia i
      omamy, chory na co dzień funkcjonuje względnie sprawnie.
      • mark.parker Re: paranoja to podtyp schizofrenii 01.05.07, 18:53
        nicknack napisał:

> Schizofrenia paranoidalna to podtyp schizofrenii, który charakteryzuje się
        > rozbudowanym i złożonym systemem urojeń (najczęściej prześladowczych,
        > wielkościowych, urojeń odsłonięcia i oddziaływania zewnętrznego, urojeń
        > nasyłania i wykradania myśli, ksobnych, czasem także urojeń zdrady, pochodzenia
        > ,
        > hipochondrycznych) oraz niekiedy nasilonymi halucynacjami (najczęściej
        > słuchowymi, praktycznie nigdy wzrokowymi). Częstokroć urojenia przybierają tak
        > skomplikowaną formę, iż stają się zrozumiałe tylko i wyłącznie dla chorego.
        >
        > Oprócz powyższych objawów u chorych na schizofrenię paranoidalną stosunkowo
        > rzadko obserwuje się głęboką dezorganizację zachowania, niespójność myślenia,
        > otępienie czy nieadekwatne reakcje emocjonalne, które pojawiają się w innych
        > podtypach schizofrenii. Czasem wydaje się wręcz, że wyłączywszy urojenia i
        > omamy, chory na co dzień funkcjonuje względnie sprawnie.

Mam znajomego chorego na schizofrenię paranoidalną. To straszliwa choroba
        wypalająca ciało i umysł. Pokazuje mi np. dwa zdjęcia - jedno murzyńskiej baby z
        obwisłymi cycami, drugie białego, szczupłego, niebrzydkiego chłopaka. On mnie
        śledzi - mówi, wskazując zdjęcie Murzynki zrobione gdzieś w Afryce przez
        National Geographic jakieś 30-40 lat temu. Jaki on - pytam - przecież to baba
        bardzo odległa w geografii i w czasie. Ty nic nie wiesz! - zaczyna krzyczeć - On
        się ucharakteryzował! Oni zrobią wszystko, żeby mnie okraść! Okraść? - ja na to
        - Z czego? Przecież jesteś biedny jak mysz kościelna. Ty nic nie rozumiesz! Oni
        cały czas za mną chodzą! Porównaj tylko ich uszy - przecież to jest to samo
        ucho! Nie muszę dodawać, że chłopak ma ładne, zgrabne uszy a baba obwisłe od
        ogromnych kolczyków. W tym momencie przestałem go przekonywać, bo wariatów nie
        warto rozjuszać. I dobrze, bo zaraz podskoczył do jakiegoś śmietnika, wyciągnął
        połamaną parasolkę ze słowami triumfu: Widzisz? A nie mówiłem? Wszędzie jest
        podsłuch! Albo siedzimy w kawiarni, na drugim końcu sali śliczne studenciaki z
        książkami i laptopami co jakiś czas nachylają się do siebie i wybuchają
        śmiechem, jak to dzieci. O, znów się ze mnie śmieją! Ja im zaraz pokażę! I
        wyciąga z kieszeni składaną pałkę i zbiornik z gazem łzawiącym. Ledwo udało mi
        się go powstrzymać. Atak psychozy u mego znajomego zaczął się od
        nieodwzajemnionej miłości. Nieodwzajemnionej, jego zdaniem, wskutek czyjejś
        ingerencji. Podejrzewam, że różne kutrduple, giertychy i leppery popadły w
        obłęd, gdy Polska nie chciała ich pokochać. Jakże to tak - my jesteśmy tacy
        wspaniali, a Polacy nie chcą tego docenić! Z pewnością zostali urobieni przez
        naszych wrogów! I dalej jest już tylko równia pochyła.
        Nb. Wesołego 1 Maja:)))))
    • cyklista "bezpieka często pisała w sprawozdaniach bzdury" 01.05.07, 17:01
      "Wiem z doświadczenia, że bezpieka często pisała w swych sprawozdaniach bzdury"
      ale jest za za ustawą która na tych sprawozdaniach się opiera. No jak toto nazwać?
      • patriota21wieku Moralność Kalego 01.05.07, 17:02
        cyklista napisała:

> "Wiem z doświadczenia, że bezpieka często pisała w swych sprawozdaniach
        bzdury"
        > ale jest za za ustawą która na tych sprawozdaniach się opiera. No jak toto
        nazw
        > ać?

Proste: Moralność Kaczyńskich = Moralność Kalego!!!
      • adas313 Re: "bezpieka często pisała w sprawozdaniach bzdu 01.05.07, 17:21
        > "Wiem z doświadczenia, że bezpieka często pisała w swych sprawozdaniach bzdury"
        > ale jest za za ustawą która na tych sprawozdaniach się opiera. No jak toto
        > nazwać?

Autocenzura nie przepuści.
    • a100 Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie no.. 01.05.07, 17:01
      Łono dużego kraju w Europie oblazły w 2005r. wszy, czyli mendy. Na szczęście
      coraz więcej wyborców to dostrzega.
    • pies_na_lewizne Premier jeszcze raz pokazuje, ze jest mistrzem 01.05.07, 17:03
      Premier jeszcze raz pokazuje, ze jest wprost mistrzem w grze politycznej. Kiedy
      ukladowi juz sie wydaje ze wygral, Kaczynski uklad przebija i idzie na va
      banque!

Komuchy, pasujcie bo inaczej zgracie sie do suchej nitki!

• okazik Jest miszczem - jak Legia 01.05.07, 17:20
        zamieszania, bałaganu, niekompetencji, chowania się za innymi, przypisywania
        sobie cudzych zasług. Oto życie J.K
    • bart.j J.Kaczyński to bolszewicki prostak i nieuk... 01.05.07, 17:08
      osobnik z gruntu zły, bez zasad moralnych...
    • zenutek I tak w koło Macieju..... 01.05.07, 17:09
      Trybunał zawetuje, PiS znów badziewie napisze, Trybunał następną zawetuje.... i
      tak w kółko... Czy nie znajdzie się ktoś, kto to towarzystwo rozpędzi na
      siedem wiatrów... Ośmieszają nas już obecnie rządzący w całym świecie, nie
      mówiąc o Europie. Wstyd gdziekolwiek za granicą przyznać się, że jest Polakiem.
      Nieskrywane uśmieszki, docinki, kawały są na porządku dziennym. Czy Ci ludzie
      mają klapki na oczach??? Ale cóż się dziwić, żyją w innym świecie, odizolowali
      się ochroniarzami i limuzynami od świata, więc nie wiedzą, co o nich mówią
      inni. Zastanawia tylko jedno, przecież za dwa lata będą musieli w ten tłum
      wrócić... jak wtedy będą się czuli??? A może planują coś na kształt PRL-bis i
      rządzenia dożywotniego??? Jeśli tak - wojna domowa gotowa i to bardzo krwawa. A
      tak na marginesie: przydałaby się tym pseudo "wyzwolicielom" potężna lekcja
      historii...
    • borrka1 Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie no.. 01.05.07, 17:14
      - Jeśli Trybunał Konstytucyjny zaneguje ustawę lustracyjną, będzie następna
      ustawa - mówi w wywiadzie dla "Gazety Polskiej" premier Jarosław Kaczyński.

A potem zmienimy Trybunal Konstytucyjny!juz gdzies to slyszalem,a Lukaszenko
      calkowicie go zlikwidowal!

Kaczyński mówi też, że PO okazała się "partią III Rzeczypospolitej". - Coraz
      dobitniej przekonuję się, że gdyby po ostatnich wyborach doszło do koalicji
      pomiędzy nami a Platformą, bylibyśmy w tym układzie ubezwłasnowolnionym
      dodatkiem

a tak takim dodatkie jest teraz Samoobrona i LPR,o!

Czasami lepiej byc partia III Rzeczypospolitej niz partia II PRL-u!
      • wet3 Re: borrka1 01.05.07, 18:13
        borrka1 napisał:

Kaczyński mówi też, że PO okazała się "partią III Rzeczypospolitej". - Coraz
        > dobitniej przekonuję się, że gdyby po ostatnich wyborach doszło do koalicji
        > pomiędzy nami a Platformą, bylibyśmy w tym układzie ubezwłasnowolnionym
        > dodatkiem
        >
        > a tak takim dodatkie jest teraz Samoobrona i LPR,o!
        >
        > Czasami lepiej byc partia III Rzeczypospolitej niz partia II PRL-u!

Borrka1 - ty piszesz tak jakby ci zupelnie rozum wyborowali! Ty nie rozumiesz,
        ze komuchy to taki jaszczurczy ogon. Nawet gdy do oderwiesz to bedzie odrastal.
        Te jaszczurke trzeba po prostu zabic!
        • kolter Re: borrka1 01.05.07, 18:14
          Masz racje skoda ze zakonczyli to na popielusce
        • borrka1 Re: borrka1 01.05.07, 20:18
          wet3 napisał:

> borrka1 napisał:
          >
          > Kaczyński mówi też, że PO okazała się "partią III Rzeczypospolitej". - Coraz
          > > dobitniej przekonuję się, że gdyby po ostatnich wyborach doszło do koalic
          > ji
          > > pomiędzy nami a Platformą, bylibyśmy w tym układzie ubezwłasnowolnionym
          > > dodatkiem
          > >
          > > a tak takim dodatkie jest teraz Samoobrona i LPR,o!
          > >
          > > Czasami lepiej byc partia III Rzeczypospolitej niz partia II PRL-u!
          >
          > Borrka1 - ty piszesz tak jakby ci zupelnie rozum wyborowali!

no dobra,ja to ja ale to co te 1/2Kartofla wygaduje to sie w pale nie
          miesci,juz komuchy bardziej delikatnie traktowali ludzkie uszy i mozgi

Ty nie rozumiesz,
          > ze komuchy to taki jaszczurczy ogon. Nawet gdy do oderwiesz to bedzie
          odrastal.
          >
          > Te jaszczurke trzeba po prostu zabic!
    • lady_godziwa Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie nowa 01.05.07, 17:14
      Brawo Kaczynscy!

LUSTROWAC bez wyjtku!
      • bart.j J.Kaczyński.. nieinternowany w stanie wojennym... 01.05.07, 17:20
        Dlaczego?..Taki grożny"opozycjonista".. a Kiszczak nie kazał go internowac!
    • prokto Brawo Panie Premierze,brawo PIS !!!! 01.05.07, 17:18
      Jak nie kijem to pałką bić komuszą nację.
      Tylko PIS dobije Czerwonego Ćwoka.
      • zdrajca1 Re: Brawo Panie Premierze,brawo PIS !!!! 01.05.07, 17:20
        prokto napisała:

> Jak nie kijem to pałką bić komuszą nację.
        > Tylko PIS dobije Czerwonego Ćwoka.
        Zaczną od siebie komuchy rydzykowe .
      • bart.j prokto...PISokomuna to własnie Czerwony Cwok ! 01.05.07, 17:23
        Sprawdż liste członków rządu, większość to aparatczykowie PZPR...
        Wasserman,Leper,JASIńSKI,kRYżE,Sowińska Filipek,Kornatowski,Aumiller..i wielu
        innych..Kliknij hasło "kryże"..
        • prokto Re: prokto...PISokomuna to własnie Czerwony Cwok 01.05.07, 17:26
          Gdzie żeś sie tak naładował złą energią ? Na POLiDowym wiecu ?
          • bart.j prokto.. odpowiedz !..Skłamałem? 01.05.07, 17:33
            Zła energia,i nienawiść emanuje z ciebie!..Gdzie logika?
            Powiedz że skłamałem,że te nazwiska sa nie prawdziwe!
            Namawiam, kliknij hasło "kryze"..opisz wrażenia..
            Chcesz prawdziwych komuchów, to masz !!!!
    • mockturtle Kaczynski wrogiem Polski 01.05.07, 17:22
      Panie Kaczynski, nie masz Pan pojęcia o demokracji, że już nie wspomnę o prawie
      i sprawiedliwości. To co pan mamroczesz o Trybunale to totalitarna brednia. To
      Pan rozpoczął antypolską hucpę, to za pana się wstydzimy w całej Europie, im
      prędzej pan i pana ugrupowanie ustąpi, tym lepiej dla Polski. Robi pan top
      samo, co przez 50 lat robiła w Polsce UB, SB i PZPR, tylko w gorszym stylu i
      bez alibi w Moskwie. Wstyd mi za pana, panie Kaczysnki. Wstyd ma za polityka,
      który nie odróżnia trzeciej władzy od trzeciej izby parlamentu. Wstyd mi za
      polityka, który twierdzi, że zawsze ma rację, który gwałt na konstytucji
      nazywa "historią ruszającą z miejsca". Panie Kaczyński, ustą Pan, i idź się Pan
      leczyć na głowę. Może jeszcze nie jest za późno.
      • prokto Re: Kaczynski wrogiem Polski 01.05.07, 17:24
        Ha Ha Ha co za debil z ciebie brzytwo POLiDowa.
      • realista100 Re: Kaczynski wrogiem Polski..Zgadzam sie... 01.05.07, 17:29
        • kolter Re: Kaczynski wrogiem Polski..Zgadzam sie... 01.05.07, 17:30
          Kaczynski sam siebie nie lubi !!
      • nicknack Re: Kaczynski wrogiem Polski 01.05.07, 17:35
        zgadzam sie MOCTURTLE z toba. To jest banda lobuzow zmierzajacych do wojny
        domowej. Chorzy ludzie. Trzeba ich za wszelka cene odsunac od wladzy.
        Przypominaja mi sie lata 30-te w Niemczech. Niedlugo zaczna nas wsadzac juz nia
        za slowa a nawet za mysli, uczucia, wyglad, zapach, i kolor snow.
    • pies_na_lewizne Premier: zabija klina Trybunalowi Konstytucyjnemu 01.05.07, 17:22
      GazWyb z przerazeniem podaje:

> - Jeśli Trybunał Konstytucyjny zaneguje ustawę lustracyjną, będzie następna
      > ustawa - mówi w wywiadzie dla "Gazety Polskiej" premier Jarosław Kaczyński.

> Jego zdaniem nowa ustawa powinna dążyć do totalnego otwarcia archiwów IPN dla
      > wszystkich.

To na pewno skoncentruje myslenie Trybunalu Konstytucyjnego. Ma wybor, uznac
      ustawe lustracyjna za zgodna z Konstytucja (co byloby dla Trybunalu nowoscia,
      no ale wszystko ma swoj poczatek), albo starym zwyczajem stanac po stronie
      ukladu i uznac ustawe za niezgodna z Konstytucja. Jesli to drugie, to jednak
      musi sie liczyc z mozliwoscia ze bedzie NOWA USTAWA LUSTRACYJNA, jeszcze
      ostrzejsza niz obecna. Wszystkie teczki zostana ujawnione, miejmy nadzieje ze i
      te ze zbioru zastrzezonego.

Hahahahahahahahaha, wot zagwozdka, szanowyny Trybunale, nieprawdaz? I tak zle i
      tak niedobrze. Czym predzej nalezaloby zapytac uklad ktory to z obu zlych
      wariantow jest mniej gorszy!

> - Ale dodam, że jestem przeciwnikiem upubliczniania informacji dotyczących
      > życia prywatnego. Wiem z doświadczenia, że bezpieka często pisała w swych
      > sprawozdaniach bzdury - upublicznienie ich może być bardzo krzywdzące. Poza
      > tym każdy ma prawo do poszanowania swojej prywatności - nie chciałbym, by
      > udostępnianie zawartości teczek naruszało je.

Bardzo slusznie, nikogo nie powinno obchodzic zycie osobiste innych. Mnie nie
      interesuje nawet z kim sie puszczaly tuzy PZPRu i SBecji, a coz mnie to
      obchodzi, to jest ich sprawa.

> Zupełnie odrębną sprawą jest upublicznianie informacji SB dotyczących
      > Kościoła. Kościół jest niezależny, ma prawo do zachowania w tajemnicy tego,
      > co uważa za stosowne - mówi Kaczyński.

Tu sie z premierem nie zgadzam. Zgoda, jest Konkordat, jest odrebnosc panstwa i
      Kosciola. No ale jesli np. jakis ksiadz zamorduje jakas osobe, albo obrabuje
      bank, to przeciez dalej podlega prawu? Przeciez policja go zaaresztuje,
      prokurator wniesie sprawe do sadu, sad wyda wyrok? Przeciez nie zajmie sie
      sprawa jakas Koscielna Komisja Historyczna, nieprawdaz? A wiec dlaczego
      zapewniamy nietykalnosc koscielnym tajnym wspolpracownikom sluzb? No DLACZEGO?

A wracajac do Trybunalu Konstytucyjnego, to wyobrazam sobie, ze urywaja sie tam
      telefony do duPOLiDu, hahahaha....
      • bart.j pies na... co ty pieprzysz chory kundlu?! 01.05.07, 17:25
        Kaczyński, jak na razie nie jest DYKTATOREM!..nAJWYżEJ DOSTANIE KOPA OD
        WYBORCóWi bedzie nikim..zerem..
        • prokto Re: pies na... co ty pieprzysz chory kundlu?! 01.05.07, 17:29
          bart.j to jeszcze jedna POLiDowa tępa brzytwa.
          • bart.j prokto...trzymaj morde, bolszewicka wywłoko... 01.05.07, 17:34
            • pies_na_lewizne Tracimy panowanie nad soba? Zworniki tez puscily? 01.05.07, 17:50
              • kolter Re: Tracimy panowanie nad soba? Zworniki tez pusc 01.05.07, 17:52
                moze idz sobie na forum do rydzyjka tam ktos ciebie choc moze do konca wyslucha!!
      • kolter Re: Premier: zabija klina Trybunalowi Konstytucyj 01.05.07, 17:28
        Ten niby premier to moze trybunal co najwyzej cmoknac , trybunal bedzie trwac a
        o kaczce juz nikt nie bedzie pamietal
    • el.mcpik Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie no.. 01.05.07, 17:25
      Co za kloc... Czy ktoś może mu wysłać tabletki na manie prześladowczą? :/
      • realista100 Jarek już wie ,że przegrał.. To chory mały oszołom 01.05.07, 17:28
        czego by nie tknął, wszystko spieprzy...NYGUS.
    • pies_na_lewizne Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie no.. 01.05.07, 17:28
      GazWyb cytuje premiera:

> Premier krytycznie ocenia Trybunał Konstytucyjny: - Dziś jest to po trosze
      > trzecia izba parlamentu. Ze względu na sposób powoływania można ją określić
      > jako izbę retrospektywną. W praktyce oznacza to, że jej funkcją jest
      > petryfikacja zastanego układu społecznego, powstrzymywanie zmian. Taka jest
      > też treść ideologii, do której odwołuje się na ogół trybunał. W systemach
      > ustabilizowanych może to mieć pewien sens. Gdy historia ruszy z miejsca,
      > taka rola jest fatalna.

Dokladnie, spoleczenstwo juz dawno wywalilo komune z Sejmu na zbity pysk, poza
      nielicznymi wyjatkami, ale Trybunal Konstytucyjny ktorego znakomita czesc
      sedziow jest ze starego nadania, nadal dzielnie broni zdobyczy socjalizmu.

Za 20-30 lat TK bedzie mial sens, teraz jest piatym kolem u wozu,
      spowalniajacym jazde.

TK musi sie odpolitycznic, albo w nowej Kostytucji dla TK nie powinno byc
      miejsca.
      • kolter Re: Premier: Jeśli TK zawetuje lustrację, będzie 01.05.07, 17:29
        odoplitycznic , czyl wszyscy sedziowie maja wstapic do PISuaru ??i
      • bart.j A kim to jest J.Kaczynski?To prostackie, małe zero 01.05.07, 17:36
        to żaden autorytet, to jest NIC...
        • pies_na_lewizne Re: A kim to jest J.Kaczynski?To prostackie, małe 01.05.07, 17:54
          bart.j napisał:

> to żaden autorytet, to jest NIC...

czy ty wogole potrafisz cos pomyslec i napisac, czy tylko umiesz szczekac?
          Zadnej mysli, zadnego argumentu, zero inteligencji, jak ci nie wstyd pokazywac
          wszystkim na forum ze jestes ignorantem?
          • kolter Re: A kim to jest J.Kaczynski?To prostackie, małe 01.05.07, 17:55
            Szczekasz to raczej ty choc nawet nie to raczej zalosne PISki
            • pies_na_lewizne 0 + 0 = 0 01.05.07, 18:03
              kolter napisał:

> Szczekasz to raczej ty choc nawet nie to raczej zalosne PISki

widze ze i ciebie bozia inteligecja nie skaral (a moze uzywasz dwoch roznych
              nikow?)
              ach, bloga ignorancja, jak niektorzy maja dobrze! bo zero inteligencji zapewne
              oznacza zero problemow ;)!
              • realista100 psie... 0 + 0 = bracia blizniacy... 01.05.07, 18:07
      • mark.parker [...] 02.05.07, 00:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • c79 Premier jest bezczelny 01.05.07, 17:31
      Premier jest bezczelny.
    • util To juz jest chory człowiek... 01.05.07, 17:31
      Całkowicie zatracił poczucie rzeczywistości, zatruł sie mitami, które sam
      stworzył. Bez pomocy fachowców raczej bez szans na powrót do normalnego życia.
    • mockturtle Idelologia?? Czy może raczej Konstytucja?? 01.05.07, 17:36
      Czy w tym swoim małym rozumku Jarosław Kaczyński naprawdę nie może zrozumieć,
      że sędziowie Trybunału mogą się kierować nie ideologią, ale Konstytucją
      Rzeczpospolitej Polskiej? Prawem? Ten mały gnojek ma "prawo" w nazwie swojej
      partii, ale cała jego działalność jest tak przesiąknięta ideologią, że facet
      dawno już stracił kontakt z rzeczywistością - sądzi, że jego zasrana ideologia
      stawia go ponad Prawem i ponad Konstytucją. Zapomniał o Prawie, dążąc do
      czegoś, co zapewne uważa za sprawiedliwość, ale co nią zdecydowanie nie jest.
      Odwołuje się do historii, ale do bzdura. Historia go zapamięta jako małego
      kacyka, który w początkach XXI wieku próbował wprowadzać totalitarytzm gdzieś
      na wschodnich rubieżach Unii Europejskiej.
      • realista100 Kaczor chciałby wprowadzić dyktature!..A guzik!!!! 01.05.07, 17:41
        Trybunał konstytucyjny jest własnie po to ,by takie oszołomy,kloce jak
        Kaczyński,Leper czy giertych, nie mogli łAMAC KONSTYTUCJI..NASZYCH PRAW !
        • na-mur Re: Kaczor chciałby wprowadzić dyktature!..A guzi 01.05.07, 17:52
          Ależ... on w swoim zadufaniu gotów jest zmienić cały świat, nie tylko Polskę.
          Poucza całą UE! Nikt nie ma prawa przeciwstawiać się jemu!
    • jacek230 Ten pan wymaga interwencji lekarza, niestety. 01.05.07, 17:39
      Historia rusza z miejsca? Coz za samouwielbienie... Smutne to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka