jerzy-j Moher wymiera - poparcie do zera :P 02.05.07, 10:43 W 2009 nie będzie pierwszego kartofla, w 2010 drugiego. I nikt o nich nie będzie pamiętał. Jak o wszystkich oszołomach, którzy nie byli wielkimi zbrodniarzami, a tylko pajacami. A co do święta - im więcej dni wolnych tym lepiej. Njalepiej 365 dni wolnych i wszystkie to święta katolickie! A tak poważnie to w głowie mi się nie mieści, że pewne święta katolickie w czerwcu i sierpniu są dniami wolnymi, a Święto Europy 9 maja nie jest! 9 maja powinien być świętem od 2004 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Rezydent Kaczyński: KWA KWA KWA! 02.05.07, 10:45 . . . W ten dzien wszyscy powinni sie upic wodka z kartofli (np. Luksusowa) i zagryzc kartoflana kiszka, ew. popic kartoflanka. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Dzień Zapłodnienia Marty !..Przez Członka SLD... 02.05.07, 10:48 Najwieksze swieto w rodzinie ! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Bo ochraniamy od poczęcia 02.05.07, 11:59 Giertychu, akty poczęcia winny być transmitowane w jedynce. A już kacze z sldowskimi na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Psychiatrzy do dzieła !!!!!!!!!! 02.05.07, 10:48 Psychiatrzy do dzieła !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szambolan_prezydenta Świętobliwego o Namiestnika Każdego Stanowiska 02.05.07, 10:59 W każdej świętobliwej radzie nadzorczej, W każdym banku świętobliwym. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 PO o nowym ruchu Kwaśniewskiego i Geremka 02.05.07, 11:05 (...) Uśmiecha się pan, słysząc o Ruchu na rzecz Demokracji. Ironicznie? Jarosław Gowin: To raczej smutny uśmiech. Smucę się, że w jednym szeregu stają ludzie, których bardzo szanuję, jak Janusz Onyszkiewicz czy Wisława Szymborska, i ludzie w rodzaju Aleksandra Kwaśniewskiego. Na dodatek dzieje się to pod sztandarami obrony demokracji, rzekomo w Polsce zagrożonej. Oburza mnie zwłaszcza powoływanie się na dziedzictwo „Solidarności”, z którą część sygnatariuszy miała tyle wspólnego, że robili wszystko, by ją zniszczyć. Ze strony środowisk dawnej Unii Wolności to kolejny przejaw oderwania się od rzeczywistości. (...) www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=42586 Odpowiedz Link Zgłoś
matkazonaikochanka Wolę takich co późno zaczynają rozumieć wartość 02.05.07, 11:11 demokracji, niż takich, którzy na starość zapominają o co w niej chodzi (o ile kiedykolwiek to pojęli) Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 tiaaaaa 02.05.07, 11:05 a dzieciaki nie będą rozpoczynać szkoły 1 września, ale co najmniej 5-tego i tym sposobem będą wszyscy non stop świętować Odpowiedz Link Zgłoś
matkazonaikochanka Dlaczego Pan Prezydent znowu obraża Polaków? 02.05.07, 11:07 Staram się być jak najlepszą obywatelką, ale dla tego Pana to nic nie znaczy. Co mnie boli w słowach Pana Prezydenta? Po pierwsze, jeżeli musimy już numerować naszą Ojczyznę, to przecież nazywa się ona III Rzeczpospolita, a nie jakaś tam MD Rzeczpospolita. Osobiście czuję się obrażona, ponieważ osoba na tak wysokim stanowisku, utrzymywana przez podatników, mogła by szanować to, co szanują jej chlebodawcy. W 1997 roku głosowałam (i nie byłam w tym odosobniona) za przyjęciem obecnej konstytucji, a w niej jest wyraźnie napisane, że My Polacy żyjemy w III Rzeczypospolitej. Jedna jaskółka (partia u władzy) wiosny (nowego państwa) nie czyni. Dość tej próżności. Czy Pan naprawdę myśli, że w Polakach jest aż tyle pychy. Te 11%, które głosowało na PiS, to nie cała Polska, a nawet w tej mniejszości na pewno znajduje się wielu ludzi skromnych. Po drugie, dlaczego Pan Prezydent Lech Kaczyński zarzuca Polakom brak patriotyzmu. Ja rozumiem, że Pan Prezydent ma swoją wersję tego uczucia - wersja ta oparta jest na konfrontacji w stosunku do innych narodów, gotowości utraty życia za ojczyznę oraz czczeniu przegranych powstań i innych "bohaterskich" porażek. Pan Prezydent powinien jednak przestrzegać prawa, m.in. konstytucji, a zgodnie z prawem w Polsce obowiązuje wolność światopoglądowa. Wiem, Pan Prezydent twierdzi, że cała inteligencja myśli tak jak on. Problem w tym, że (niestety) Pan Prezydent jest najprawdopodobniej na bakier z rzeczywistością. Nie jest z mojej strony próżnością, że uważam siebie i moich znajomych za przedstawicieli inteligencji, i jedno jest pewne, żadne z nas nie podziela poglądów Pana Prezydenta. Przykładowo, moim zdaniem prawdziwy inteligent, który korzysta z możliwości wynikających z globalizacji, a w związku z tym nie ogranicza swojej perspektywy poznawczej wyłącznie do wydarzeń pomiędzy Bugiem i Odrą, nie widzi w uginających się pod ciężarem karabinów nieletnich żołnierzach (np. w Sierra Leone) patriotów, bohaterów czy inteligentów. To samo dotyczy tzw. "warszawskich dzieci". Ci wszyscy ludzie to wyłącznie ofiary dorosłych polityków. Zasługujące na współczucie, ale nie na bycie dla kogokolwiek wzorem. Tak jak nie stawia się nikomu za wzór dziewczynkę, która wstydząc się tego, że była molestowana, popełnia samobójstwo, tak również nie robi się tego, z dzieckiem zamroczonym ideą, której samo nie jest w stanie dobrze pojąć, a co dopiero poddać jakiejkolwiek krytyce. Z tego punktu widzenia, twierdzenia o uświadomieniu politycznym młodzieży w II RP to nieporozumienie. Dzieci i młodzież zawsze będą tylko dziećmi i młodzieżą. Czy Pan Prezydencie stawiał swoim dzieciom za wzór młodych afrykańczyków strzelających do innych ludzi z karabinów - często większych od tych "bohaterskich patriotów"? Na pewno nie. Może Pan Prezydent postawi w Warszawie na starówce pomnik młodego Afgańczyka albo Burundyjczyka strzelającego do innego dziecka? Po trzecie, hipokryzją są użalania się Pana Prezydenta nad zanikiem patriotyzmu, nawet tego w "prezydenckiej" wersji. Bo nie ma nic wspólnego z patriotyzmem, to że jedynym co PiS ma do zaoferowania Polakom, jest wyjazd za chlebem i poszanowaniem godności do innych krajów. Po czwarte, poznałam w życiu bardzo wielu ludzi wykształconych. Kontakty te zmusiły mnie do odróżniania ludzi wykształconych od ludzi tylko formalnie wykształconych. Biorąc pod uwagę poziom wypowiedzi Pana Prezydenta na tematy ogólne, jak również poziom prawny projektów ustawodawczych opuszczających jego kancelarię, musze zaliczyć Pana Prezydenta do tej drugiej kategorii, tj. inteligentów formalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
snajpe_ru Re: Dlaczego Pan Prezydent znowu obraża Polaków? 02.05.07, 11:23 ale mu pani dala popalic.popieram kazde pani slowo. malo tego ,ja uwazam , ze wcale nie trzeba byc wykrztalconum by byc inteligentnym.znam np. pania ,ktora sprzata w sklepie i jest ona osoba niezwykle inteligentna, nie stac jej bylo na nauke,a panu prezydentowi wykrztalcenie wcale nie pomaga.ani inteligencja,ani kultura nie swieci.i wypowiadac tez nie zabardzo sie ummie Odpowiedz Link Zgłoś
matkazonaikochanka Trudno wymagać od formalnego inteligenta 02.05.07, 11:30 racjonalności ekonomicznej. Słyszałam: "My w Polsce nie możemy ciągle mówić, że nas na coś nie stać". Ale czy Pan Prezydent policzył ile te wszystki święta kosztują. Czy Pan Prezydent na prawdę wierzy w to, że miliony złotych wydawane na obchody kolejnych świąt można wpisać w ideę taniego państwa? "Zastaw sie a postaw się" nie jest najlepszą receptą dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Trudno wymagać od formalnego inteligenta 02.05.07, 11:45 Dla niego to jest kraina fantazji. Na poczatku, zanim ustawil swoje zycie na koszt podatnika mogl sie spodziewac ze w zyciu przyjdzie mu grabic liscie w parku albo byc zwyklym referentem. Stad sytuacja w jakiej sie znalazl czasami sprawia ze stawia oczy w slup albo mowi szybciej niz mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:10 Jestem ogromnie wdzięczny, Panu Prezydentowi, że zwrócił moją uwagę na ważność flagi państwowej, o czym do dziś nie miałem zielonego pojęcia. I to, pomimo ukończenia 70-ciu lat. Natomiast jako pomiot (to nie jest literówka) gospodarczy, nie jestem nowym świętem zachwycony, bo ja i tak będę musiał w tym dniu tyrać, a urzędnicy nie. W tej syuacji ja nie będę uznawany za patriotę, natomiast byczący się urzednicy i a jakże. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod rocznica podpisania porozumien sierpniowych to 02.05.07, 11:10 rocznica zwyciestwa wolnosci nad totalitaryzmem Odpowiedz Link Zgłoś
wpa Spieprzajdziadu okazał się patriotą!!! 02.05.07, 11:17 Te Kaczory mają XIX wieczne poglądy na patriotyzm a wokół siebie zieją nienawiścią. Skąd się biorą tacy nawiedzeni faceci?! Wykształciuch - dyplom 1972, nie należał do PZPR, pracował dla podziemia Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 przypomina mi to film Seksmisja gdy przywódczyni 02.05.07, 11:18 Jak w Filmie Polskim Seksmisja gdy przywódczyni ogłasza "Kochane dzisiaj mamy dzień wolny od pracy zarządzam dziś święto państwowe" Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Tak kaczusiu 02.05.07, 11:20 12 września, święto Mazowieckiego. Tylko wcześniej trzeba go będzie przeprosić. albo 31 sierpnia, święto Wałęsy Tylko wcześniej trzeba go będzie przeprosić. A na to ciebie kaczusiu nie stać niestety, więc wierny wykonawco woli swego braciszka-pisiszka zamelduj mu, że niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagra13 Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:21 Ja proponuje ustanowic swieto w dniu 18 czerwca i nazwac je Dniem Powstania IV Rzeczpospolitej Pod Rzadami Braci Wielkich. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Zyczenia Dla Bartoszewskiego, dla Dziada... 02.05.07, 11:24 tez ??? Wsadz sobie te zyczenia pod kuper. Miliony Polakow rzyga na twoj widok. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Patriotyzmu nie mozna zadekretowac 02.05.07, 11:28 tak jak innych emocji pozytywnych czy negatywnych... ...no ale skad oszolomie mialbys o tym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
efilnikefesin Patriotyzm gębowy 02.05.07, 11:30 Wystarczy zajrzeć głębiej w naszą historię, by zobaczyć, że ci, którzy mają pełne gęby patriotyzmu pierwsi uciekają kiedy trzeba go dowieść w praktyce. W 1939 szosa na Zaleszczyki pełna była takiego taniego patriotyzmu. I szczerze powiedziawszy wolałbym by mnie go uczył ktoś, kto na własnej skórze odczuł ile kosztuje taka postawa a nie panowie, którzy sobie cały okres komuny wygodnie przezimowali. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Święto dobra Koscioła Katolickiego!! 02.05.07, 11:34 Oto ci którzy składając podpis pod aktem zdrady narodowej zwanej targowicą zrobili Polsce dobro. Biskup inflancki Józef Kossakowski. Biskup wileński Ignacy Massalski. Biskup chełmski Wojciech Skarzewski. Naczelny kapelan targowicy biskup Michał Sierakowski. Prymas Polski Michał Poniatowski, brat króla. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
signal tak Kaczyński, będzie święto Wałęsy 02.05.07, 11:38 ale nie za twoich rządów Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajmikolajeviczmikolajenko [...] 02.05.07, 11:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajmikolajeviczmikolajenko [...] 02.05.07, 11:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:47 A może nie wiecie, ale podobne święto chciał wprowadzić towarzysz Kwaśniewski i jakoś nie było krzyków. No ale skoro Kaczyński, to z natury musi być to złe. Moralnosć Kalego. Pozdrawiam wszystkich pokrętnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:52 Data tego święta, to dzień zakonczenia urzędowania przez Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtecky przestańcie kwakać IVRP, jest III RP i żadna inna 02.05.07, 11:57 Nie pozwólmy "łobuzom od historii" mieszać nam w głowach: była I Rzeczpospolita, potem zabory, II Rzeczpospolita, PRL, a teraz jest III Rzeczpospolita. Kaczolubni ukuli hasło IV RP i tym sloganem odcinają się od wszelkich niepowodzeń naszego państwa po 1989 - sugerują, że po zwycięskich dla PiS wyborach nastąpiła nowa era, oto skończył się "okres błędów i wypaczeń" a to przecież nieprawda. Bo wypaczenia nadal występują - na dodatek kłują w oczy bardziej niż kiedykolwiek, bo są dziełem ludzi, którzy szermują hasłami odnowy moralnej. Ale przede wszystkim obecna władza jest w prostej linii następczynią wszystkich rządów po 1989 i nie wypada pluć na wszystkich poprzedników - te metody były jedynymi słusznymi w poprzedniej epoce, tej której lepiej byłoby, aby się nam nigdy nie przytrafiła. Odpowiedz Link Zgłoś