Dodaj do ulubionych

Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań...

• jerzy-j Moher wymiera - poparcie do zera :P 02.05.07, 10:43
      W 2009 nie będzie pierwszego kartofla, w 2010 drugiego. I nikt o nich nie
      będzie pamiętał. Jak o wszystkich oszołomach, którzy nie byli wielkimi
      zbrodniarzami, a tylko pajacami.

A co do święta - im więcej dni wolnych tym lepiej. Njalepiej 365 dni wolnych i
      wszystkie to święta katolickie! A tak poważnie to w głowie mi się nie mieści,
      że pewne święta katolickie w czerwcu i sierpniu są dniami wolnymi, a Święto
      Europy 9 maja nie jest! 9 maja powinien być świętem od 2004 roku!
    • extrafresh Rezydent Kaczyński: KWA KWA KWA! 02.05.07, 10:45
      .
      .
      .
      W ten dzien wszyscy powinni sie upic wodka z kartofli (np. Luksusowa)
      i zagryzc kartoflana kiszka, ew. popic kartoflanka.
      • pierot6 Dzień Zapłodnienia Marty !..Przez Członka SLD... 02.05.07, 10:48
        Najwieksze swieto w rodzinie !
        • incipit Bo ochraniamy od poczęcia 02.05.07, 11:59
          Giertychu, akty poczęcia winny być transmitowane w jedynce.
          A już kacze z sldowskimi na pewno
    • galan12 Psychiatrzy do dzieła !!!!!!!!!! 02.05.07, 10:48
      Psychiatrzy do dzieła !!!!!!!!!!
      • pierot6 Dzień Trzech MLN. Mieszkań !!!..Swięto Narodowe... 02.05.07, 10:50
    • finish1 proponuję 21 grudnia koniec sezonu polowania 02.05.07, 10:50
      na kaczki.
    • szambolan_prezydenta Świętobliwego o Namiestnika Każdego Stanowiska 02.05.07, 10:59
      W każdej świętobliwej radzie nadzorczej,
      W każdym banku świętobliwym.
      Amen
    • antithesis najlepiej w rocznice zdrady Polski przy OS? 02.05.07, 11:00
    • the.bill1 PO o nowym ruchu Kwaśniewskiego i Geremka 02.05.07, 11:05
      (...)
      Uśmiecha się pan, słysząc o Ruchu na rzecz Demokracji. Ironicznie?
      Jarosław Gowin: To raczej smutny uśmiech. Smucę się, że w jednym szeregu stają
      ludzie, których bardzo szanuję, jak Janusz Onyszkiewicz czy Wisława Szymborska,
      i ludzie w rodzaju Aleksandra Kwaśniewskiego. Na dodatek dzieje się to pod
      sztandarami obrony demokracji, rzekomo w Polsce zagrożonej. Oburza mnie
      zwłaszcza powoływanie się na dziedzictwo „Solidarności”, z którą część
      sygnatariuszy miała tyle wspólnego, że robili wszystko, by ją zniszczyć. Ze
      strony środowisk dawnej Unii Wolności to kolejny przejaw oderwania się od
      rzeczywistości.
      (...)
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=42586
      • matkazonaikochanka Wolę takich co późno zaczynają rozumieć wartość 02.05.07, 11:11
        demokracji, niż takich, którzy na starość zapominają o co w niej chodzi (o ile
        kiedykolwiek to pojęli)
    • mal49 tiaaaaa 02.05.07, 11:05
      a dzieciaki nie będą rozpoczynać szkoły 1 września, ale co najmniej 5-tego i tym
      sposobem będą wszyscy non stop świętować
    • matkazonaikochanka Dlaczego Pan Prezydent znowu obraża Polaków? 02.05.07, 11:07
      Staram się być jak najlepszą obywatelką, ale dla tego Pana to nic nie znaczy.
      Co mnie boli w słowach Pana Prezydenta?
      Po pierwsze, jeżeli musimy już numerować naszą Ojczyznę, to przecież nazywa się
      ona III Rzeczpospolita, a nie jakaś tam MD Rzeczpospolita. Osobiście czuję się
      obrażona, ponieważ osoba na tak wysokim stanowisku, utrzymywana przez
      podatników, mogła by szanować to, co szanują jej chlebodawcy. W 1997 roku
      głosowałam (i nie byłam w tym odosobniona) za przyjęciem obecnej konstytucji, a
      w niej jest wyraźnie napisane, że My Polacy żyjemy w III Rzeczypospolitej. Jedna
      jaskółka (partia u władzy) wiosny (nowego państwa) nie czyni. Dość tej
      próżności. Czy Pan naprawdę myśli, że w Polakach jest aż tyle pychy. Te 11%,
      które głosowało na PiS, to nie cała Polska, a nawet w tej mniejszości na pewno
      znajduje się wielu ludzi skromnych.
      Po drugie, dlaczego Pan Prezydent Lech Kaczyński zarzuca Polakom brak
      patriotyzmu. Ja rozumiem, że Pan Prezydent ma swoją wersję tego uczucia - wersja
      ta oparta jest na konfrontacji w stosunku do innych narodów, gotowości utraty
      życia za ojczyznę oraz czczeniu przegranych powstań i innych "bohaterskich"
      porażek.
      Pan Prezydent powinien jednak przestrzegać prawa, m.in. konstytucji, a zgodnie z
      prawem w Polsce obowiązuje wolność światopoglądowa.
      Wiem, Pan Prezydent twierdzi, że cała inteligencja myśli tak jak on. Problem w
      tym, że (niestety) Pan Prezydent jest najprawdopodobniej na bakier z
      rzeczywistością.
      Nie jest z mojej strony próżnością, że uważam siebie i moich znajomych za
      przedstawicieli inteligencji, i jedno jest pewne, żadne z nas nie podziela
      poglądów Pana Prezydenta.
      Przykładowo, moim zdaniem prawdziwy inteligent, który korzysta z możliwości
      wynikających z globalizacji, a w związku z tym nie ogranicza swojej perspektywy
      poznawczej wyłącznie do wydarzeń pomiędzy Bugiem i Odrą, nie widzi w uginających
      się pod ciężarem karabinów nieletnich żołnierzach (np. w Sierra Leone)
      patriotów, bohaterów czy inteligentów. To samo dotyczy tzw. "warszawskich
      dzieci". Ci wszyscy ludzie to wyłącznie ofiary dorosłych polityków. Zasługujące
      na współczucie, ale nie na bycie dla kogokolwiek wzorem. Tak jak nie stawia się
      nikomu za wzór dziewczynkę, która wstydząc się tego, że była molestowana,
      popełnia samobójstwo, tak również nie robi się tego, z dzieckiem zamroczonym
      ideą, której samo nie jest w stanie dobrze pojąć, a co dopiero poddać
      jakiejkolwiek krytyce.
      Z tego punktu widzenia, twierdzenia o uświadomieniu politycznym młodzieży w II
      RP to nieporozumienie. Dzieci i młodzież zawsze będą tylko dziećmi i młodzieżą.
      Czy Pan Prezydencie stawiał swoim dzieciom za wzór młodych afrykańczyków
      strzelających do innych ludzi z karabinów - często większych od tych
      "bohaterskich patriotów"? Na pewno nie. Może Pan Prezydent postawi w Warszawie
      na starówce pomnik młodego Afgańczyka albo Burundyjczyka strzelającego do innego
      dziecka?
      Po trzecie, hipokryzją są użalania się Pana Prezydenta nad zanikiem patriotyzmu,
      nawet tego w "prezydenckiej" wersji. Bo nie ma nic wspólnego z patriotyzmem, to
      że jedynym co PiS ma do zaoferowania Polakom, jest wyjazd za chlebem i
      poszanowaniem godności do innych krajów.
      Po czwarte, poznałam w życiu bardzo wielu ludzi wykształconych. Kontakty te
      zmusiły mnie do odróżniania ludzi wykształconych od ludzi tylko formalnie
      wykształconych.
      Biorąc pod uwagę poziom wypowiedzi Pana Prezydenta na tematy ogólne, jak również
      poziom prawny projektów ustawodawczych opuszczających jego kancelarię, musze
      zaliczyć Pana Prezydenta do tej drugiej kategorii, tj. inteligentów formalnych.
      • snajpe_ru Re: Dlaczego Pan Prezydent znowu obraża Polaków? 02.05.07, 11:23
        ale mu pani dala popalic.popieram kazde pani slowo. malo tego ,ja uwazam , ze
        wcale nie trzeba byc wykrztalconum by byc inteligentnym.znam np. pania ,ktora
        sprzata w sklepie i jest ona osoba niezwykle inteligentna, nie stac jej bylo na
        nauke,a panu prezydentowi wykrztalcenie wcale nie pomaga.ani inteligencja,ani
        kultura nie swieci.i wypowiadac tez nie zabardzo sie ummie
      • matkazonaikochanka Trudno wymagać od formalnego inteligenta 02.05.07, 11:30
        racjonalności ekonomicznej. Słyszałam: "My w Polsce nie możemy ciągle mówić, że
        nas na coś nie stać". Ale czy Pan Prezydent policzył ile te wszystki święta
        kosztują. Czy Pan Prezydent na prawdę wierzy w to, że miliony złotych wydawane
        na obchody kolejnych świąt można wpisać w ideę taniego państwa? "Zastaw sie a
        postaw się" nie jest najlepszą receptą dla Polski.
        • qc Re: Trudno wymagać od formalnego inteligenta 02.05.07, 11:45
          Dla niego to jest kraina fantazji.
          Na poczatku, zanim ustawil swoje zycie na koszt podatnika mogl sie spodziewac
          ze w zyciu przyjdzie mu grabic liscie w parku albo byc zwyklym referentem.
          Stad sytuacja w jakiej sie znalazl czasami sprawia ze stawia oczy w slup albo
          mowi szybciej niz mysli.
    • michalparadowski Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:10
      Jestem ogromnie wdzięczny, Panu Prezydentowi, że zwrócił moją uwagę na ważność
      flagi państwowej, o czym do dziś nie miałem zielonego pojęcia. I to, pomimo
      ukończenia 70-ciu lat. Natomiast jako pomiot (to nie jest literówka)
      gospodarczy, nie jestem nowym świętem zachwycony, bo ja i tak będę musiał w tym
      dniu tyrać, a urzędnicy nie. W tej syuacji ja nie będę uznawany za patriotę,
      natomiast byczący się urzednicy i a jakże.
    • abhaod rocznica podpisania porozumien sierpniowych to 02.05.07, 11:10
      rocznica zwyciestwa wolnosci nad totalitaryzmem
    • wpa Spieprzajdziadu okazał się patriotą!!! 02.05.07, 11:17
      Te Kaczory mają XIX wieczne poglądy na patriotyzm a wokół siebie zieją
      nienawiścią. Skąd się biorą tacy nawiedzeni faceci?!
      Wykształciuch - dyplom 1972, nie należał do PZPR, pracował dla podziemia
    • surykatka333 przypomina mi to film Seksmisja gdy przywódczyni 02.05.07, 11:18
      Jak w Filmie Polskim Seksmisja gdy przywódczyni ogłasza "Kochane dzisiaj mamy dzień wolny od pracy zarządzam dziś święto państwowe"
    • incipit Tak kaczusiu 02.05.07, 11:20
      12 września, święto Mazowieckiego.
      Tylko wcześniej trzeba go będzie przeprosić.

albo

31 sierpnia, święto Wałęsy
      Tylko wcześniej trzeba go będzie przeprosić.

A na to ciebie kaczusiu nie stać niestety, więc wierny wykonawco woli swego
      braciszka-pisiszka zamelduj mu, że niemożliwe.
    • aniagra13 Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:21
      Ja proponuje ustanowic swieto w dniu 18 czerwca i nazwac je Dniem Powstania IV
      Rzeczpospolitej Pod Rzadami Braci Wielkich.
    • qc Zyczenia Dla Bartoszewskiego, dla Dziada... 02.05.07, 11:24
      tez ???
      Wsadz sobie te zyczenia pod kuper.
      Miliony Polakow rzyga na twoj widok.
      • qc Patriotyzmu nie mozna zadekretowac 02.05.07, 11:28
        tak jak innych emocji pozytywnych czy negatywnych...
        ...no ale skad oszolomie mialbys o tym wiedziec.
    • bodo9 CORAZ rzadziej śmieszno 02.05.07, 11:30
      coraz częściej straszno!
    • efilnikefesin Patriotyzm gębowy 02.05.07, 11:30
      Wystarczy zajrzeć głębiej w naszą historię, by zobaczyć, że ci, którzy mają
      pełne gęby patriotyzmu pierwsi uciekają kiedy trzeba go dowieść w praktyce. W
      1939 szosa na Zaleszczyki pełna była takiego taniego patriotyzmu. I szczerze
      powiedziawszy wolałbym by mnie go uczył ktoś, kto na własnej skórze odczuł ile
      kosztuje taka postawa a nie panowie, którzy sobie cały okres komuny wygodnie
      przezimowali.
    • kozaczek3 Święto dobra Koscioła Katolickiego!! 02.05.07, 11:34
      Oto ci którzy składając podpis pod aktem zdrady narodowej zwanej targowicą
      zrobili Polsce dobro.
      Biskup inflancki Józef Kossakowski.
      Biskup wileński Ignacy Massalski.
      Biskup chełmski Wojciech Skarzewski.
      Naczelny kapelan targowicy biskup Michał Sierakowski.
      Prymas Polski Michał Poniatowski, brat króla.
      Amen.
    • signal tak Kaczyński, będzie święto Wałęsy 02.05.07, 11:38
      ale nie za twoich rządów
    • mikolajmikolajeviczmikolajenko [...] 02.05.07, 11:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mikolajmikolajeviczmikolajenko [...] 02.05.07, 11:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • te_komputer Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:47
      A może nie wiecie, ale podobne święto chciał wprowadzić towarzysz Kwaśniewski i
      jakoś nie było krzyków. No ale skoro Kaczyński, to z natury musi być to złe.
      Moralnosć Kalego.
      Pozdrawiam wszystkich pokrętnie myślących.
    • leszek.st37 Prezydent Kaczyński: Ustanowimy nowe święto pań.. 02.05.07, 11:52
      Data tego święta, to dzień zakonczenia urzędowania przez Pana Prezydenta.
    • wojtecky przestańcie kwakać IVRP, jest III RP i żadna inna 02.05.07, 11:57
      Nie pozwólmy "łobuzom od historii" mieszać nam w głowach: była I
      Rzeczpospolita, potem zabory, II Rzeczpospolita, PRL, a teraz jest III
      Rzeczpospolita.

Kaczolubni ukuli hasło IV RP i tym sloganem odcinają się od wszelkich
      niepowodzeń naszego państwa po 1989 - sugerują, że po zwycięskich dla PiS
      wyborach nastąpiła nowa era, oto skończył się "okres błędów i wypaczeń" a to
      przecież nieprawda. Bo wypaczenia nadal występują - na dodatek kłują w oczy
      bardziej niż kiedykolwiek, bo są dziełem ludzi, którzy szermują hasłami odnowy
      moralnej. Ale przede wszystkim obecna władza jest w prostej linii następczynią
      wszystkich rządów po 1989 i nie wypada pluć na wszystkich poprzedników - te
      metody były jedynymi słusznymi w poprzedniej epoce, tej której lepiej byłoby,
      aby się nam nigdy nie przytrafiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka