hanklo Zydzi w Rzeszy 10.05.07, 09:56 Malo z Was wie bo tego w Polsce sie nie uczy ale w Berlinie przechowywano pod bokiem Hitlera tysiace zydow ktorzy okres przedwojenny i wojenny przezyli w piwnicach i na ogrodkach dzialkowych. Nie mozna nic brac schematycznie i za dobra monete co nasza propaganda mowi. Do dnia dzisiejszego zydzi zyja w Berlinie, maja swoja "dzielnice", kulture i opisuja wojenne wydarzenia. Mimo terroru zawsze znajda sie ludzie ktorza maja odwage powiedziec nie. Naprawde nie jestesmy wybranym i jedynie szlachetnym narodem tylko jednym z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika ja bym z checia obejrzal film o zyciu prof Habera, 10.05.07, 10:01 tego ktory wymyslil Zyklon B, uczestniczyl w gazowaniu Aliantow w czasie pierwszej wojny swiatowej. Swiatowej slawy uczony, nie ma sie czego wstydzic!! Moze Agnieszka Holland albo Spielberg? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: ja bym z checia obejrzal film o zyciu prof Ha 10.05.07, 10:02 zapomnialem o Polanskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Zydzi w Rzeszy 10.05.07, 10:03 Przepraszam za antysemityzm i Zydow i Polakow. To podle zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek przykre i smutne, ale to tylko komiks 10.05.07, 09:57 na wlasnej skorze doswiadczylem zydowskiej nienawisci do Polakow, kiedy studiowalem we Francji i mialem okazje rozmawiac z kolegami nalezacymi do miejscowej zydowskiej mniejszosci. Nasluchalem sie przy tej okazji rzeczy koszmarnych - a jeszcze gorszych sie naczytalem. Do tej pory na nazwisko Claude Lantzman (to ten od filmu "Shoah") noz mi sie otwiera w kieszeni. Mimo to z czasem udalo mi sie przejsc nad tym do porzadku dziennego. Z nastepujacych powodow: - po pierwsze dlatego, ze nalezy milowac nieprzyjacioly swoje, jak uczyl nas Chrystus. - po drugie dlatego, ze tak calkiem bez grzechu wobec Zydow jednak nie bylismy. - po trzecie dlatego, ze psy szczekaja, a karawana jedzie dalej; odpowiadajac nienawiscia i zloscia na nienawisc i zlosc, pogarszamy tylko sytuacje. Z Zydami na argumenty nie wygramy, oni maja w reku wiele mediow i na kazde zawolanie moga zmobilizowac wielu prestizowych "yntelektualistow" - wymiana ciosow z nimi to jak boksowanie sie jednorekiego z osmiornica. Nie oznacza to jednak, ze jest nam przeznaczona permanentnie rola worka treningowego dla zydowskich nienawistnikow - wyjscie z tej sytuacji tkwi w radzie, jakiej udzielil Adolphe Thiers, francuski maz stanu z XIX wieku, krytykom ordynacji wyborczej uzalezniajacej prawo glosowania od osiagniecia pewnego poziomu dochodow "Bogaccie sie!". Jesli jest jakas rzecz, ktora wszedzie respektuja, to zamoznozc, a nacja ktora tak nas nienawidzi, respektuje to jeszcze bardziej niz inni. Zacisnijmy wiec zeby, pozwolmy im szczekac i olejmy to - i pracujmy, pracujmy i jeszcze raz pracujmy, oszczedzajmy, inwestujmpy i ksztalcmy sie. Trzymajmy takie tempo wzrostu gospodarczego jakie mamy (w kazdym razie jak najdluzej). Z czasem obszczekiwanie bedzie cichlo... Tak jak cichnie wobec Niemcow - ktorzy co prawda zawinili wobec Zydow gorzej niz Polacy, ale sa zamozni i silni. A takich sie nie obszczekuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Re: przykre i smutne, ale to tylko komiks 10.05.07, 11:19 - po pierwsze dlatego, ze nalezy milowac nieprzyjacioly swoje, jak uczyl nas > Chrystus. Pomyśl o tym w kontekście Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: przykre i smutne, ale to tylko komiks 10.05.07, 11:26 ja tez i jestem sklonny kochac Iran, jesli tylko zrezygnuje z planow zdobycia broni, ktora daje mu mozliwosc spalenia mojego kraju, a nawet mojego kontynentu na popiol.... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Iran chce atakować Polskę? Ja tam słyszałem 10.05.07, 11:27 że Paragwaj jutro atakuje Słowację. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: Iran chce atakować Polskę? Ja tam słyszałem 10.05.07, 12:19 jestem pewien, ze USA nie porzuca slowackiego sprzymierzenca w potrzebie. Juz po Paragwaju! Wodzu, prowadz nas na Asuncion! Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz W III Rzeszy tez byla taka "wolnosc slowa" 10.05.07, 09:58 perso.orange.fr/d-d.natanson/dolchstoss.jpg astrologix.de/astroInfo/politik/nepDeu/dSchatten.jpg zioneocon.blogspot.com/nazicartoon.jpg www.thinkequal.com/g/logos/polish_cartoon2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nowak30 żydzi =najzacieklsi rasiści i hipokryci=zwalczają. 10.05.07, 10:00 żydzi są najzacieklszymi rasistami i hipokrytami =NIBY zwalczają rasistów a w żeczywistości zwalczają niewygodnych dla siebie Są hipokrytami . -A tak w ogóle -TO PO prostu żydy - i wszystko jasne. Naiwni co sie jeszcze dziwią. Odpowiedz Link Zgłoś
nocosty Nir Becher übermensch 10.05.07, 10:04 Becher odparł: "nie można tego porównywać". ... przecież to podludzie (czyt. polskie świnie). Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Ekspansja Izraela "od Nilu do Eufratu" zatrzymała 10.05.07, 10:06 się na liniach obronnych Hesbollahu. Izrael się żywi antysemityzmem i państwo to nie może się obyć bez antysemityzmu, bo czynnikiem pobudzającym władze Izraela do jakiegokolwiek działania jest posiadanie wrogów - tj. antysemitów. Naród scala tylko świadomość posiadania jakiegoś wroga - rzeczywistego, albo urojonego - wirtualnego. Przejawia się to np. w agresji na Liban, albo w gazetowych komiksach. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak30 Re: Ekspansja Izraela "- polityczna poprawność 10.05.07, 10:16 tenare napisał: > się na liniach obronnych Hesbollahu. Izrael się żywi antysemityzmem i państwo t > o > nie może się obyć bez antysemityzmu, bo czynnikiem pobudzającym władze Izraela > do jakiegokolwiek działania jest posiadanie wrogów - tj. antysemitów. > Naród scala tylko świadomość posiadania jakiegoś wroga - rzeczywistego, albo > urojonego - wirtualnego. Przejawia się to np. w agresji na Liban, albo w > gazetowych komiksach. ======================================================= ŚWIĘTA RACJA -TYLKO DLACZEGO jest obowiązek popierania ich i zakaż jakiejkolwiek krytyki =żydzi opanowali nie tylko Amerykę . -ich wojenki z Arabami - to dla nas lżej -Ale ostrożnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zajęcie Wilna i Lwowa"- polityczna poprawność 10.05.07, 11:24 Rozmnoży się ona,oj rozmnoży. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie przesadzasz troche? 10.05.07, 11:24 Bo mam wrazenie ze robisz dokladnie tak, jak ten reporter z Haaretza. Gdzie ta ekspansja Izraela byla np. w wojnie 6-dniowej, gdy majac wolny dostep do Damaszku armia zatrzymala sie na wzgorzach Golan? Gdzie ta ekspansja, gdy sami wycofali sie z Libanu zarowno w 2000 roku, jak i teraz w 2006 roku, poltora miesiaca po wygranej wojnie? Gdzie ta ekspansja, gdy w 1979-82 r. za pokoj oddawali Egiptowi zajety Synaj? Gdzie, gdy bez zadnych warunkow wstepnych wycofali osadnikow z Gazy? Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Niemcy zaplacili 100mld i sa OK, a Polacy ... 10.05.07, 10:10 Niemcy zaplacili 100mld i sa OK, a Polacy ..nie chca ( tylko 60mld U$ ), wiec zydowska prasa na calym swiecie oraz oddani sprawie Zydzi jak Geremek szkodza i szykaluja Polske.. i dlatego taki wsciekly atak na Kaczynskich sorry - kartofli ze strony zydowskiej AGORY i ITI.. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a To prawda, to takie "przygotowanie artyleryjskie" 10.05.07, 11:26 w sprawie odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Pewnie, ze antysemici. A Kielce, a Jedwabne??? 10.05.07, 10:10 Nie bylo tego? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Pewnie, ze antysemici. A Kielce, a Jedwabne?? 10.05.07, 10:16 Żydzi też zaprowadzają porządek w Strefie Gazy cz na Wzgórzach Golan. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
nowak30 A Kielce, a Jedwabne?? -bez winy ??-"Zabić Sekala 10.05.07, 10:20 joushua napisała: > Nie bylo tego? ========================== a jeżeli = To tak jak w "Zabić Sekala" Sekal to wzocowy żydzi bękart ( -... ubogiej dziewczynie) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 A to sobie trzeba poczytać... 10.05.07, 10:23 K. Kąkolewski: Umarły cmentarz (Kielce) J.R. Nowak: 100 kłamstw J.T. Grossa (Jedwabne) i przestać bajać i bujać w obłokach. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix To moze nalezy przeczytac sobie oswiadczenie IPN 10.05.07, 11:54 w sprawie mordow w Jedwabnem i w okolicach, a nie wekslowac tematu na Grossa. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Taki IPN... 10.05.07, 12:01 który przerywa ekshumację na życzenie strony żydowskiej, bo może być "niedobra dla Żydów" to nie jest "mój IPN", że pozostanę tylko przy tym jednym z setek zarzutów. Radzę jednak poczytać coś więcej niż bardzo stronnicza i prożydowska wersja spisana za czasów niesławnej pamięci prezesa L. Kieresia. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nieslawna? Jedyna rzetelna. To, co wyprawia 10.05.07, 12:05 Kurtyka jest wykonywaniem politycznego zapotrzebowania. Jama, badania IPN nie pozostawiaja cienia watpliwosci. 250 ludzi zginelo w Jedwabnem oraz byly rzezie w okolicach. Rzez 42 ludzi w Kielcach byla faktem. O czym my mowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Z nas dwóch to Ty nie wiesz o czym mówisz... 10.05.07, 13:01 no ale jeśli tam byłeś to rozumiem ten zapał. Według wiarygodnych ustaleń zaś Kielce to NKWD, milicja, KBW i tam z pretensjami. Jedwabne to Niemcy jako organizatorzy z "pomocą" Polaków sfrustrowanych antypolską działalnością Żydów i tyle. Kłamstw już wypowiedziano wystarczająco dużo aby dokładać nowe kłamstwa i przemilczenia. www.naszawitryna.pl/jedwabne_332.html W pamięci mieszkańców Jedwabnego fatalnie zapisała się rola zbolszewizowanych Żydów w deportowaniu Polaków na Syberię. W cytowanym wcześniej reportażu Wroniszewskich odnotowano relację polskiego mieszkańca miejscowości Jedwabne: "Pamiętam, jak wywozili Polaków do transportu na Sybir, na każdej furmance siedział Żyd z karabinem. Matki, żony, dzieci, klękały przed wozami, błagały o litość, pomoc. Ostatni raz dwudziestego czerwca 1941 roku". Słyszałeś o spaleniu w Łomży przez Niemców znacznie większej niż w Jedwabnem liczby Żydów w synagodze w tym samym okresie czasu? Jakoś cicho, bo nie na rękę, nikt nie obchodzi tam szumnych rocznic, prezydent nie nawiedza miejsca kaźni... Radzę jednak poczytać co wskazałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Jama, zle zdanie o lokalnych Zydach nie stanowi 10.05.07, 13:12 zadnego usprawiedliwienia dla mordu. Zadnego. Jesli dla ciebie to stanowi usprawiedliwienie, to proponuje Ci zastanowic sie nieco nad wartosciami. Dobrze ze ustalilismy oboje, ze jednak Polacy uczestniczyli w tym. IPN tez ustalil: "Udział polskich mieszkańców miejscowości Jedwabne oraz okolic należy uznać za udowodniony, także w świetle zeznań świadków przesłuchanych w toku obecnie prowadzonego śledztwa (...). IPN, Postanowienie z 30 czerwca 2003 r. o umorzeniu śledztwa w sprawie zabójstwa obywateli polskich narodowości żydowskiej w Jedwabnem w dniu 10 lipca 1941 r., str.198" pl.wikipedia.org/wiki/Pogrom_w_Jedwabnem Kielce. Ty twierdzisz, ze "wedlug wiarygodnych ustalen"? Zajrzyjmy znow do zrodel IPNu: [W opublikowanych 2006 wynikach śledztwa IPN podał że "materiał dowodowy nie wskazał jednoznacznie na zaistnienie którejkolwiek z tych hipotez". Jako najbardziej prawdopodobną interpretację wydarzeń IPN uznał że "wydarzenia kieleckie z 4 lipca 1946 roku miały charakter spontaniczny i zaistniały wskutek nieszczęśliwego zbiegu okoliczności natury historycznej i współczesnej".] pl.wikipedia.org/wiki/Pogrom_kielecki#Stanowisko_IPNu Jezeli wiec lubisz wiarygodnosc, to powinnas od tej pory uznac, ze teza wiarygodnego zrodla jest zupelnie inna niz twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nic tak nie gorszy jak prawda... 10.05.07, 22:15 Sugeruję jednak zapoznać się ze wskazanymi źródłami i krytyką postępowania IPN-u, którą w wielu elementach można uznać za skandaliczną i tendencyjną. Nikogo nie usprawiedliwiam, jednak warto poznać tło wydarzeń, bez niego nie nie wiesz i nie rozumiesz. Ostatecznie ani mnie ani nikogo z mojej rodziny tam nie było i nie odczuwam podobnie jak Ty frustracji i potrzeby ekspiacji. Tu idzie gra o kasę prowadzoną przez wytrawnych szantażystów i wydrwigroszy czego albo nie rozumiesz, albo sam maczasz w tym palce. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Czekam na odpowiedz polskich gazet..... 10.05.07, 10:17 Przydalaby sie stanowcza odpowiedz polskich gazet na nieprzyjazna publikacje izraelskich mediow. Stanowcze protesty i powszechne oburzenie niczego nie zmienia, a osmieszaja tylko polskich histerykow. Nadstawianie drugiego policzka bywa niekiedy irracjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Widzisz, Pomroczna to dziwny kraj. Puszy sie i wsc 10.05.07, 10:28 ieka, ale to wszystko to TYLKO JEDNE WIELKIE KOMPLEKSY. Kompleks przed Niemcami (ze tacy biedni jestesmy, ze kradlismy im samochody, ze jezdzilismy i nadal jezdzimy pracoac na ich polach), ktory rekompensujemy naszym sarmackim napuszeniem wobec WSZYSTKICH na wschod od Pomrocznej. Rosjanie sa zli i imperialistyczni, generalnie to buraki, a my, obywatele IV Pomrocznej jestesmy od nich cywilizacyjnie lepsi. Takie przekonanie panowac bedzie u nas do czasu, kiedy nagle okaze sie, ze polowa stacji benzynowych jest juz w rekach Rosjan, kiedy sektor budowlany nagle posrednio przejdzie pod ich kontrole i kiedy w koncy wybuduja Gazociag Polnocny i zakreca nam kurek. Wowczas rzad PiSiorow, w ramach oczywiscie polityki bezpieczenstwa energetycznego kraju (czegos, co nikt tak naprawde zdefiniowac nie potrafi) zacznie kupowac gaz i rope na spotach, a kierowcy zaplaca za litr benzyny na stacji 8-10 PLN. Bedzie bezpieczenstwo? Jasne, bo nie bedziemy kupowac od Rosji. Co z tego, ze bedzie 2 razy drozej, byle nie od Rosjan. To jest kwintesencja polskiej glupoty, buty i sarmackiego pieniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Widzisz, Pomroczna to dziwny kraj. Puszy sie 10.05.07, 11:00 joushua napisała: > > To jest kwintesencja polskiej glupoty, buty i sarmackiego pieniactwa. Na szczescie dla ciebie, nie zaliczasz sie do Sarmatow. Bez watpienia nalezysz do rasy wybranej. Ale po co przejmujesz sie nami? Zostaw to, wracaj do swoich, bedze ci lepiej. Mozesz nawet cos narysowac do szanowanego dziennika. Ja zupelnie nie rozumiem, co was tu trzyma? To jakis zbiorowy masochizm. Glupota kolego, podobnie do anty-semityzmu, jest uniwersalna. Nie nalezy do jednego narodu. A jezeli uznamy anty-semityzm za szczegolny przypadek wiekszego zjawiska, okaze sie, ze narod wybrany jest w tym samym klubie. Historycznie rzecz biorac polscy Zydzi byli gorsi niz niemieccy. Poniewaz integrowali sie mniej. czemu sie dziwisz, skoro po kilkusetletniej obecnosci w Polsce ktora ich przygarnela, nadal na te Polske pluli i sie z nia nie utozsamiali? Gdzie ta wasza logika? Jak mnie sie moj kraj nie podobal, to wyjechalem. A wy sie tak meczycie w cudzym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Antypolskie fobie... 10.05.07, 11:33 Dobrze o tym wiedzieli amerykańscy starozakonni starając się za wszelką cenę nie dopuścić do exodusu naszych "chałatników" do Ameryki. Wiedzieli że mogłoby to spowodować tam wzrost nastrojów antysemickich i świadomie zrezygnowali z możliwości uratowania setek tysięcy swych braci. Dzisiaj leczą te swoje fobie przodując w oskarżaniu o antysemityzm Polaków. Bywa że ci co wyjechali do Izraela w 1968 r. tak opisują swoje doświadczenia i spóźnione żale: Mam dwie ojczyzny i obie nie moje. Jedną bom był żydem drugą bom jest gojem. Odpowiedz Link Zgłoś
olias a wiecie co? a ja mam to w dupie 10.05.07, 10:18 i bardzo proszę cenzora, by mi tej dupy z tytułu nie wycinał. Mam w dupie te wszystkie żałosne skowyty jak to Polacy napadli na miłujących pokój Niemców i Rosjan, a potem mordowali Żydów. PRZYZNAJMY SIĘ. Napiszmy na bramie Oświęcimia: POLSKI obóz koncentracyjny w którym my, Polacy mordowaliśmy Żydów. Od takich Grossów gorsi są tylko nasi intelektualisci. Milczą nie na znak protestu przeciwko Kaczyńskim, czy czemu tam. Milczą, bo nic ich to nie obchodzi. Bo pisanie prawdziwej historii Polski w XX wieku nie da im kasy; więcej taki intelektualista zarobi na reklamie mydła. Nawet o powstaniu warszawskim musiał nam napisać Anglik, Norman Davis. Potem się dziwimy. Że "polskie obozy", że na świecie myślą o powstaniu warszawskim jako tem jedynym, w getcie. Że trzymamy w ręku okrwawioną siekierę. Kaczyński nie ma racji. To nie łże-elity. To tylko kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Izraelski komiks: Polacy jako pijacy i antysemici 10.05.07, 10:19 Palestyna. www.youtube.com/watch?v=cqHUdwePfbM oraz propagandowy filmik (a raczej bajka dla dzieci) www.youtube.com/watch?v=Y-UZyNssGj0&mode=related&search= Jak zwykle uogólnianie i propaganda na każdym kroku. Co tu więcej mówić. Jak część Polaków (nie wszyscy) nienawidzą Żydów i bez opamiętania, nie zważając na różne fakty historyczne wypisują bzdury, które mogą dotknąć wiele osób to jest wszystko dobrze. Jeden komiks w izraelskiej gazecie (który mnie również bardzo bulwersuje) i już część Polaków ma pożywkę, twierdząc, że wszyscy Żydzi są źli i wychwalając faszyzm (!!!). Ja mam pytanie w takim razie- ile w Polsce jest tego typu rzeczy, które zbulwersowałyby Żydów? Mnówstwo durnych filmków bojówki wszechpolaków i cała ich propaganda? Przykład z wczoraj. Przed drzwiami na maturę. -"Iksiński" -"Jestem" -"No...do gazu iksiński" Żenujące, prawda? Przykra jest nienawiść narodów. I polsko-żydowska i żydowsko- palestyńska i jakakolwiek inna. Czas to w końcu zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: Izraelski komiks: Polacy jako pijacy i antyse 10.05.07, 11:44 Program o myszce Miki dla dzieci palestynskich: memritv.org/Transcript.asp?P1=1442 Pierwsze frazy: "Host Saraa, a young girl: Sanabel, what will you do for the sake of the Al-Aqsa Mosque? How will you sacrifice your soul for the sake of Al-Aqsa? What will you do? Sanabel, young girl on phone: I will shoot. Farfour, a Mickey Mouse character in a tuxedo: Sanabel, what should we do if we want to liberate... Sanable: We want to fight. Farfour: We got that. What else? Saraa: We want to... Sanabel: We will annihilate the Jews. Saraa: We are defending Al-Aqsa with our souls and our blood, aren't we, Sanabel? Sanabel: I will commit martyrdom." i tak dalej. Na glownej stronie memritv.org jest caly filmik. Ohyda jest we wszystkich narodach bez wyjatku. Bez wyjatku. Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Owszem, byli tam Zydzi, ale byli tez Polacy. 10.05.07, 10:22 A Dzierzynski, nasz Wielki Rodak? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Owszem, byli tam wylacznie Zydzi - mowa o plicji 10.05.07, 10:30 w gettcie. Kto zaganial swoich ziomkow do wagonow? Zydowska policja, wspolpracujaca z Niemcami. nas przy tym nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 O tym ze byli Polacy , to ty sobie mozesz mowic... 10.05.07, 11:41 ALE JAK MOWISZ,ze BYLI ZYDZI, TO JEST JUZ ANTYSEMITYZM.Zydzi, sarmato, ciagle sa! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nasz, to znaczy moj czy twoj? 10.05.07, 11:43 joushua napisała: > A Dzierzynski, nasz Wielki Rodak? Odpowiedz Link Zgłoś
1voxo1 zydzi 10.05.07, 10:29 powiem bez kozery do duszy z taka wolnoscia slowa! Ciekawe czy powstanie komiks o Izaaku Babel oraz Michniku sedzi sprawiedliwym co w Szwecji mieszka bo go narod kocha? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Izraelski komiks: Polacy jako pijacy i antyse 10.05.07, 10:31 Podpisuję się pod tymi słowami - dla mnie jest to durna prowokacja. Mam nadzieję, że pomimo słusznej wściekłości (wierzcie, bądź nie - mnie samej mało szlag nie trafił, jak to przeczytałam), uda się Polsce i Polakom olać autorów tego komiksu; czasami brak reakcji daje sporo do myślenia, oczywiście ludziom inteligentnym. Swoją drogą takie wypociny, to dopiero woda na młyn dla wszelkiej maści wielbicieli ojdyrka i jego przystawek. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
hiki6 [...] 10.05.07, 10:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: ten komiks to prawda o dzisiejszej polsce 10.05.07, 10:50 Dziewczyna ustąpiła starszemu panu miejsca w autobusie: "Patrz, mimo, że Żydówka, to miejsca ustąpiła" "No wiesz, są przecież dobrzy Żydzi, nie można tak uogólniać" A potem rozmowa na temat dobrych Żydów, jakich spotkali za swojego życia. Inna rozmowa w autobusie: "Ej, nie siadaj tutaj." "Czemu?!" "A skąd masz pewność, że to krzesło nie zostało zrobione z Żyda?" (tekst autentyczny!) Nie ma dnia, w którym nie słyszę czegoś na temat Żydów."Najlepsze" jest to w tym wszystkim, że mało który Polak Żyda spotkał, jeśli spotkał to pewnie nie wiedział, że ten ktoś jest Żydem. Prawda jest taka- powtarzanie stereotypów.Niestety w przypadku Żydów nie są jak "makaroniarz" na Włocha, czy "żabojad" na Francuza. To są głupie dowcipy wymyślane przez jeszcze głupszych ludzi o ludzkim cierpieniu, cierpieniu dzieci, bestialstwie i okrucieństwie. Jest tu paru mądrych ludzi na forum, którzy piszą na temat i widzą dwie strony medalu. Jest jak zwykle paru takich, co piszą nie na temat i jak małpki powtarzają stereotypy. Żal mi ich. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika musialem jezdzic innymi autobusami, poniewaz 10.05.07, 11:06 NIGDY nie uslyszalem podobnego tekstu. Jakkolwiek, jest statystycznie mozliwym, ze te grepsy opowiadali sobie Zydzi. W sumie jest ich w Warszawie sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 A może to nieprawda? 10.05.07, 10:41 Wystarczy poczytać posty na forum. O pijaństwie lepiej nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy Trzeba zachowac proporcje 10.05.07, 10:53 Oczywiście nie można negować takich zachowań (pijaństwo oraz donosicielstwo) ale trzeba zadchowac proporcje Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika zalezy, jak na to patrzec. Zydowska Pejsachowka 10.05.07, 11:08 jest dwa razy mocniejsza od polskiej Wyborowej. mark6 napisał: > Wystarczy poczytać posty na forum. O pijaństwie lepiej nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Poziom - rewelacja. I ty uwazasz sie za lepszego 10.05.07, 11:19 od tego redaktora z Haaretza?... ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika co, zydowska wodka ci nie smakuje? 10.05.07, 11:26 postepowanie tego redaktora mozna tylko potraktowac z naleznym lekcewazeniem, albo sprowadzic do absurdu. Moglibysmy nadal porozmawiac o roli zydowskiej policji w gettcie, albo o zydowskich przywodcach w tymze. Wiesz, jaka byla rozniaca? Ze Zydzi dali sie zatluc albo probowali sie wykupic, Polacy walczyli, mimo minimalnych szans na sukces. To nie sztuka strzelac do bezbronnych dzieci palestynskich, to byla sztuka zorganizowac wielotysieczna armie zdolna WALCZYC przez 63 dni. To polskim powstancom salutowali niemieccy zolnierze. kpix napisał: > od tego redaktora z Haaretza?... ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Oni zawsze byli tacy dobrzy a swiat taki zly! .... 10.05.07, 10:51 Zli byli Egipcjanie, Asyryjczycy, Persowie, Macedonczycy, Grecy, Rzymianie, sredniowieczni Europejczycy, Niemcy, Polacy a teraz Arabowie! Tylko oni zawsze byli OK, bo oni sa narod wybrany! Hucpa, hucpa i jeszcze raz hucpa! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Oni zawsze byli tacy dobrzy a swiat taki zly! 10.05.07, 10:57 to zupelnie jak Polacy. Ruscy zli, Niemcy zli, Austria tez nas rozbierala, Szwedzi najechali, zachod zdradzil, tylko my zawsze swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Zwykla ohyda, ludzie z Haaretza powinni doskonale 10.05.07, 10:55 wiedziec czemu jest to tendencyjne, to co zrobili. Oczywiscie, ze w Polsce przedwojennej antysemityzm szalal i ze w czasie 2. wojny swiatowej oraz po wojnie rzez Zydow nie spowodowala opamietania wielu. Ale prezentowac tak jednostronnie jest jakims totalnym przegieciem w druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Też mi sensacja, parę osób informowało o tym skand 10.05.07, 10:57 alu, na tym forum, już dwa tygodnie temu, zwyczajowo zostali opluci przez poprawnych politycznie durni, jako antysemici, za sam fakt podania linków. Odpowiedz Link Zgłoś
slawusd [...] 10.05.07, 11:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_ingemar Ach, wolność słowa według Hareca. Poczytajmy więc 10.05.07, 11:05 ...sobie, w ramach tej wolności słowa, inne wydawnictwa też. Ot: www.calvin.edu/academic/cas/gpa/sturmer.htm A co sobie żałować, jak jest wolność słowa, no to dalejże! A może nawet Harec przedrukuje? Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_ingemar O, jeszcze do przedruku w Harecu: 10.05.07, 11:08 www.calvin.edu/academic/cas/gpa/thumb.htm Wolność słowa, Panowie i Panie, wolność słowa, przywołana przez redakcję Hareca. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Re: Izraelski komiks: Polacy jako pijacy i antyse 10.05.07, 11:09 government napisał: > Tylko spokojnie, bez histerii! Jasne,jasne, histeryczne raekcje zarezerwowane są wyłacznie dla Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 GW opublikuje "Protokoly Medrcow Syjonu" 10.05.07, 11:11 w ramach repliki oczywiscie..... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Cytowane w komiksie wypowiedzi i scenki można 10.05.07, 11:19 znaleźć: - w wypowiedziach polityków panoszącej się koalicji - na antenach pewnych rozgłośni - w pewnych wydawnictwach - na licznych murach, także budynków kościelnych, sądowych i policyjnych. Więc czym się przejmować? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 10.05.07, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Bardzo przepraszam... 10.05.07, 11:20 Ja czytam co dziennie "Haaretz" nie widzialem ten komiks. Mozliwie ze jest w innej gazecie. Z drugiej strony, jest to "zydowski humor..." wiec prosze nie brac tak duzo do serca. Zydzi wysmiejaja sie od kazdego zyda i innego, n.p Zyd z Rumnii-zlodziej. Zyd z Iranu-skapy. Zyd z Maroka-nerwowy. Zyd z Etiopii-prymitywny itd...itd... Nie mam zielonego pojecia kto tak narobil. Jak wiecie to tez duzo narodow wysmiejaja sie od Zydow, wiec prosze nie gubic proporcji... W Ameryce tez wysmiejaja sie z polakow i zydow czy bierzemy sobie to do serca..? Zobaczcie jak muzulmanie prowadza sie, jesli ich ktos naruszy?? Tutaj znajduja sie Zydzi z 150 krajow, kazdy ma swoja tradycje, kazdy ma inny kolor skory. Prosze nie byc tak wrazliwy na humor... (Jest to moje osobiste zyczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
akors2 sami już zapomnieli 10.05.07, 11:24 jak to każdy żyd=tyfus, ot i wdzięczność małych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a To nie był "humor", tylko brutalne obrażanie inneg 10.05.07, 11:24 narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Mosze, problem w tym, ze jak sie czyta posty w 10.05.07, 11:29 Haaretzu, to wychodzi, ze niemalo Zydow ma zupelnie zafalszowany obraz o Polsce (ci ktorzy w ogole maja jakis o niej obraz). Klocilem sie z niejednym czlowiekiem na tamtejszym forum i czesto zaczynalo sie od czegos w stylu 'umiejscowienie obozow koncentracyjnych w Polsce to nie przypadek' albo '6000 drzewek w Yad Vashem oznacza, ze wszyscy pozostali Polacy byli antysemitami'. Kompletna ciemnota. Macie piekny kraj i jedyna demokracje w regionie, ale tez jest duzo rasizmu do wyleczenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nie przepraszaj, sam zasmiewalem sie czytajac 10.05.07, 11:31 Przy szabasowych swiecach. Dowcip to i Polacy lubia, ale co ten rysunkowy paszkwil ma wspolnego z humorem? Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Tez zwracam sie do redakcji gazety... 10.05.07, 11:52 i poprosze redaktora o wyjasnienie... Odpowiedz Link Zgłoś