kwiecien45 Atak szleńców zagraża demokracji w Polsce 10.05.07, 18:09 Paranoiczne myślenie jednostek skażać może całe grupy. Poczucie przynależności do grupy, własnej grupy, podział na swoich i obcych są dobrą pożywką do paranoicznego myślenia grupowego. Ci obcy są dobrymi potencjalnymi wrogami, mimo, że ich nie znamy poprzez tę obcość konsolidują własną grupę. Tak więc wróg jest potrzebny i niezbędny do poszukiwania grupowej tożsamości, zapewnienia spójności. Ale czy to coś złego, że bardziej zacieśniamy więzi w grupie etnicznej, narodowej, religijnej czy społecznej. Otóż nie ale wrogość w sytuacjach stresowych zaczyna przybierać formę nienawiści. Ta zaś dopomina się unicestwienia wroga. W umysłach uczestników takich grup w momencie stresu następuje rozszczepienie osobowości, wyrzucane zostają wszystkie negatywne cechy, które są nie do zaakceptowania na obcych. Mechanizm ten to wspomniana wcześniej projekcja. Własna grupa w oczach jej uczestników widziana jest jako idealna. Zdrowe psychicznie osoby w ten sposób zarażają się grupowym myśleniem paranoicznym. Wspólne działanie osłabia indywidualną odpowiedzialność. Masa i anonimowość zapewniają bezpieczeństwo, następuje scalanie grupy w jeden organizm niczym rozprzestrzeniający się pożar pochłaniający wszystko na swej drodze. Paranoiczna grupa nie musi mieć przywódcy, to jeden organizm pełen nienawiści, żądny krwi. Treść nienawiści niema znaczenia, to może być konflikt religijny, społeczny czy rasowy. Gdy pojawia się charyzmatyczny przywódca przejmuje kierowanie takiej grupy stanowić może drogowskaz i wyznaczać kierunki i obiekty wyładowania frustracji. To on wykorzystuje grupę do własnych paranoicznych wizji. twierdząc, że zna prawdę i właściwe rozwiązanie wskazuje kozła ofiarnego, usprawiedliwia zabijanie, wykorzystuje dynamikę, podsyca ją i manipuluje utrzymując równowagę w grupie i przywództwo. To on może dokonywać projekcji własnych wypartych uczuć na innych. Grupa własna jest wtedy narzędziem do uzyskania własnej harmonii. Przykładem tego jest postać Hitlera który dokonywał projekcji znienawidzonej części samego siebie na Żydów. Paranoję polityczną trudno zdefiniować i zrozumieć, gdyż na początku jest ona wypaczeniem właściwej reakcji (podejrzliwość, ograniczone zaufanie do współpracowników) dopiero gdy przekroczy pewną granicę jest niebezpieczna nie tylko dla polityka ale dla całego otoczenia. Dotyczy to zarówno tych aktywnych wojowniczych polityków jak i tych spokojnych, zamkniętych w sobie, pogrążonych w myślach z wielkimi ambicjami zwykłych nieudaczników, którzy w sytuacji stresowej potrafią dokonać aktów politycznej przemocy. (np. zamach na głowę państwa) Paranoja do swego istnienia potrzebuje wrogów, świat polityki w sposób naturalny może ich dostarczyć. Jest to środowisko, które przyciąga zarówno jednostki jak i grupy o cechach paranoicznych. Jawnie urojeniowe myślenie jednostek łatwo dostrzec, polityk z paranoicznym przesłaniem w normalnej społeczności szybko otrzyma łatkę „oszołoma”. Groźniejsza jest sytuacja, gdy urojenia mają postać graniczną, jawiącą się jako wyolbrzymianie i wypaczanie prawdziwych zdarzeń i racjonalnych przekonań, trudno w nich wychwycić czyste szaleństwo. Politycy na szczytach władzy często mają wrażenie, że są obiektem spisku i nienawiści. Mogą istnieć tego uzasadnione podstawy, pochlebstwa otoczenia nie zawsze oznaczają życzliwość. Poprzez swoją postawę i stosunek do rzeczywistości polityk kształtuje to otoczenie. Reakcje paranoiczne mogą rodzić niezadowolenie i wtedy rzeczywiście mogą powstawać spiski. W walce o władzę politycy mają rywali, polityk-paranoik widzi tylko w nich bezwzględnych wrogów, których należy szybko zniszczyć, bo oni mogą zniszczyć jego. Wiek XX dostarczył wielu paranoicznych polityków, którzy zmienili losy swoich narodów i państw, Adolf Hitler, Józef Stalin, Pol Pot, Idi Amin... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkosynrybaka Kazdego zawsze mozna o cos oskarczyc..... 10.05.07, 18:10 "dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie", no i kto to powiedzial panie Premierze??, nie przypomina to panu czegos ? Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 Do Marka 10.05.07, 18:14 na pewne kuluarowe spotkania w Magdalence zapraszanie byli tylko wybrani. tam akurat Kaczynskich nie bylo. na tych "sp[ecjalnych"spotkaniach zabraklo tez przedstawicieli episkopatu. Byli natomiast Walesa, Mazowiecki, Michnik, Geremek. I duzo, duzo wodki... marek99az1 napisał: > junkier napisał: > > > Hańba - to okraglostolowi zdrajcy i rabusie, a J. Kaczynski jak widac > atakowany > > > > jest za to, ze skonczyl z zasada 'niezaleznie kto wygrywa wybory, i tak > > realizowany jest porogram UDecko-okraglostolowy'. > > > > Ale koniec z tym! > > Biedny, zaczadziały wyznawco kaczyzmu. Twoi idole Kaczyńscy bardzo aktywnie > uczestniczyli w obradach Okrągłego Stołu, a Lech Kaczyński był jedną z trzech > osób które uczestniczyły we wszystkich spotkaniach w Magdalence (dwóch > pozostałych to Kiszczak i Wałęsa). Potwierdzenie tej informacji możesz znaleźć > między innymi w wywiadzie Torańskiej z J. Kaczyńskim ("Teraz My", wyd. 1994 r. > str. 90). > A przecież w wersji wyznawców kaczyzmu, najważniejsze decyzje te, które > zadecydowały o powstaniu tej paskudnej III RP powstały w czasie spotkań w > Magdalence! Ciekawe co teraz wymyślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Do Marka 10.05.07, 18:17 skąd znasz takie szczegóły? podaj jakiegoś linka, inaczej bedzie można pomyśleć że po prostu zmyślasz ;))))) elly666 napisała: > na pewne kuluarowe spotkania w Magdalence zapraszanie byli tylko wybrani. > tam akurat Kaczynskich nie bylo. > > na tych "sp[ecjalnych"spotkaniach zabraklo tez przedstawicieli episkopatu. > > Byli natomiast Walesa, Mazowiecki, Michnik, Geremek. > > I duzo, duzo wodki... > > marek99az1 napisał: > > > junkier napisał: > > > > > Hańba - to okraglostolowi zdrajcy i rabusie, a J. Kaczynski jak wid > ac > > atakowany > > > > > > jest za to, ze skonczyl z zasada 'niezaleznie kto wygrywa wybory, i > tak > > > realizowany jest porogram UDecko-okraglostolowy'. > > > > > > Ale koniec z tym! > > Odpowiedz Link Zgłoś
realista100 18.10..Paczkowski z IPN..Nie ma nic na sedziów TK 10.05.07, 18:20 Te teczki nic nie zawieraja złego...Jamroza wręcz chwala! Odmówił współpracy ze WZGLęDóW MORALNYCH! kACZYNSCY...HANBA WAM PO WSZE CZASY! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Do elly666 13.06.07, 00:50 elly666 napisała: > na pewne kuluarowe spotkania w Magdalence zapraszanie byli tylko wybrani. > tam akurat Kaczynskich nie bylo. Dziwne, że jesteś lepiej poinformowana niż J.Kaczyński. Z wywiadu Teresy Torańskiej z Jarosławem Kaczyńskim („MY”, Oficyna Wydawnicza "MOST", Warszawa 1994, str. 90): "- TT: Jarek... JK: Słuchaj! Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nic nie było i ja mu wierzę. …” Może zdradzisz, z jakich źródeł korzystałaś zdobywając te rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
banme4 [...] 10.05.07, 18:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 18:20 Nie tylko sedziego. Kazdego mozna o cos oskarzyc. Ale co z tego wynika? I po co? Jaroslaw K. w labiryncie swiata. I jak tu mozna cos rozszadnego na takie diktum powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
hor1 Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 18:21 Dla premiera Kaczyńskiego nie ma ludzi niewinnych.Są tylko tacy na których jeszcze nie znaleziono dowodów winy.Ale się znajdą.Chyba,że wcześniej podpiszą deklarację wierności i oddania Jarosławowi Kaczyńskiemu.Na zawsze i bezwarunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Kazdego w tym rzadzie moznaby o cos oskarzyc... 10.05.07, 18:24 I co, jedni lepsi od drugich! Zlodzieje i hipokryci! Odpowiedz Link Zgłoś
major.walenda Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 18:30 PIS - Pacholki Imperium Sowieckiego!! Oto prawda o tej bandzie kaczystowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 18:33 Po przeczytaniu książki "Trzy córy Chin" , to co się dzieje obecnie w Polsce , przypomina 1:1 działalność tzw. "bandy czworga" w Chinach . Jedynym pocieszeniem jest fakt ich smutnego końca. DOCZEKAMY !! Odpowiedz Link Zgłoś
major.walenda PIS - Pacholki Imperium Sowieckiego!! Oto prawda o 10.05.07, 18:35 PIS - Pacholki Imperium Sowieckiego!! Oto prawda o tej bandzie kaczystowskiej lze holoty. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 18:37 Panie majorze Walenda.!To nie są pachołki Rosji !!! To są chińscy komuniści z lat 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 [...] 10.05.07, 18:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Panie premierze ,melduję: 10.05.07, 18:47 Stalin nie byl premierem , wiec kaczka jest pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider [...] 10.05.07, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Premier powiedział: na każdego się coś znajdzie... 10.05.07, 18:39 A ja myślałem, że to kiedyś powiedział Stalin. Dejavu ??? Z wypowiedzi mamusi pana premiera wnioskowałem, że wychowała go w duchu tradycji marszałka...Piłsudskiego. A to wychodzi duch...genaralissimusa... Ale jaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Premier powiedział: można skrzywdzić wiele osób 10.05.07, 18:41 od kiedy pan premier przejmuje się krzywdą jednostki..??? Od czasu, kiedy zdał sobie sprawę, że dotknie ta krzywda nie tylko znienawidzony, tajemniczy układ ale także jego układ towarzyski...??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab To zaplanowany atak na Trybunał i chęć odegrania 10.05.07, 18:46 się za orzeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Premier powiedział: na każdego się coś znajdz 10.05.07, 21:15 niby na kazdego... ale jak znalazlo sie na pos**nego jareczka to od razu prokuratura sie tym zajela - no bo jak to byc moze, ze jarek ma teczke? musi byc falszywa! ale wszystkich innych od razu nalezy umieszczac na listach, od poczatku obrzucac blotem, etc. ... komunistyczna postawa pis mnie juz bardziej mierzic nie moze. kurduple od poczatku pokazywaly, ze sa chore na wladze. a dzis... premier od razu mowi, ze na kazdego sedziego (oczywiscie - tego nieprzychylnego) "cos" sie znajdzie... wyborcy - opanujcie sie! pomyslcie coscie zrobili wybierajac kartofle! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhacz Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 18:54 "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" Andriej Wyszyński, lata '30, ZSRR. "Sędziowie TK powinni się zlustrować. Każdego z nich można by o coś oskarżyć" Jarosław Kaczyński, 2007, IV RP. Znajdź 7 szczegółów różniących te wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 18:56 krzyhacz napisał: > "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" Andriej Wyszyński, lata '30, ZSRR > . > > "Sędziowie TK powinni się zlustrować. Każdego z nich można by o coś oskarżyć" > Jarosław Kaczyński, 2007, IV RP. > > Znajdź 7 szczegółów różniących te wypowiedzi. Wyszyński był wyższy i smuklejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 18:57 Wyszyński był wyższy i smuklejszy? Oraz nie grał w siatke na korcie tenisowym Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhacz Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 18:59 To dopiero 3, szukajcie dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 19:02 Hehe,Jarosław z Edgarem w dwu bloku nad siatką tenisową,z daleko za siatkę przełożonymi dłoniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 19:03 z drugiej manki lechu i jego rzecznik tez 155 cm kolos Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 19:05 155 w pasie,a ile wzrostu?Tak z ciekawości pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 19:06 niewiem chyba byczki maja po 152 cm w korkowych bucikach Odpowiedz Link Zgłoś
piotraleksander Re: Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś 10.05.07, 19:42 oni wszyscy maja tyle godnosci ile wzrostu,a Dorn tyle wzrostu ile obłudy i nikczemności...bo powiedział by sobie kończ waść i p....ł sobie w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
adegie [...] 10.05.07, 19:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mimimimi co można zrobic??? macie jakieś pomysły??? 10.05.07, 19:02 najgorsza jest ta bezradnosc.... przeciez nie moze byc tak, ze robimy marsze w obronie pomaranczowej rewolucji, a nie probujemy walczyc w obronie nas samych przez ta parrrranoja!!! wydaje mi sie, ze to bardzo wazne teraz, zeby pokazac, jak wiele osob jest przeciw temu szalenstwu - moze specjalne naklejki na samochody??? albo plastikowe bransoletki??? wymyslmy cos razem. i zrobmy to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prphts Re: co można zrobic??? macie jakieś pomysły??? 10.05.07, 19:19 mimimimi napisała: > przeciw temu szalenstwu - moze specjalne naklejki na samochody??? albo > plastikowe bransoletki??? wymyslmy cos razem. i zrobmy to!!! Może nalepki na czoło? Dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
mimimimi Re: co można zrobic??? macie jakieś pomysły??? 10.05.07, 19:21 jak chcesz - to jedziesz.....;-) dobre i to;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tukot adminie, człowieku, weź się nie kompromituj... :/ 10.05.07, 19:34 treść wykasowanej wiadomości: www.referendum2007.org/ WYDRUKUJ. ROZDAJ ZNAJOMYM Z PROŚBĄ O PODPISANIE. POPROŚ BY ONI ZROBILI TO SAMO ZE SWOIMI ZNAJOMYMI. NIECH CI ZNAJOMI... itd. zróbmy łancuszek szczęścia który przyniesie WYMIERNY ZYSK wszystkim - także tym którzy nie wezma w nim udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
prphts Re: co można zrobic??? macie jakieś pomysły??? 10.05.07, 20:04 Ale co będziemy mieli na tych nalepkach? Może przekreśloną kaczkę albo coś......... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Czy TW Karatau wywoła tsunami ?. 10.05.07, 19:13 Czy III RP to tsunami wytrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Czy TW Karatau wywoła tsunami ?. 10.05.07, 19:44 Nie uwierzysz, ale w moim instytucie cos takiego się stało. Wreszcie prawie wszyscy, nawet najzagorzalsi zwolennicy obecnej ustawy przejrzeli na oczy. Wreszcie większość zwolenników tego kaczolandu zobaczyła na własne oczy do jakich metod zdecydowani są posunąć się Kaczyńscy, żeby tylko postawić na swoim, żeby choć zemścić się na niepokornych. Nie ma tego złego.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Czy TW Karatau wywoła tsunami ?. 10.05.07, 19:46 wiktoriaka napisała: > Nie uwierzysz, ale w moim instytucie cos takiego się stało. Wreszcie prawie > wszyscy, nawet najzagorzalsi zwolennicy obecnej ustawy przejrzeli na oczy. > Wreszcie większość zwolenników tego kaczolandu zobaczyła na własne oczy do > jakich metod zdecydowani są posunąć się Kaczyńscy, żeby tylko postawić na swoim > , > żeby choć zemścić się na niepokornych. Nie ma tego złego.... :) Znaczy tsunami przeszło? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Czy TW Karatau wywoła tsunami ?. 10.05.07, 19:50 Wielkie dyskusje, oburzenie na rządzących. Prawdę mówiąc nie mają już u nas wielu zwolenników. I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Czy TW Karatau wywoła tsunami ?. 10.05.07, 20:48 amanasunta53 napisała: > Que bono? Chciałaś powiedzieć "cui bono?". Cała akcja pewnie miała przynieść korzyść rządzącym, ale nie przyniosła. Pokazała, że dla Kaczynskich cel uświęca środki, a to dla przyzwoitych ludzi jest nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Bolszewicy... 10.05.07, 19:14 ...z PiSu wyznają zasadę, że na każdego znajdzie się jakiś paragraf. Paradoksalnie wypowiedź Kaczyńskiego to peryfraza słów słynnego, krwawego, stalinowskiego prokuratora Andrieja Wyszyńskiego, który zdobył sobie złą sławę jako oskarżyciel podczas procesów politycznych. PiS powiela jego metody w doprawdy groteskowej, bezzębnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:24 laaazy_boy napisał: > ...z PiSu wyznają zasadę, że na każdego znajdzie się jakiś paragraf. > Paradoksalnie wypowiedź Kaczyńskiego to peryfraza słów słynnego, krwawego, > stalinowskiego prokuratora Andrieja Wyszyńskiego, który zdobył sobie złą sławę > jako oskarżyciel podczas procesów politycznych. PiS powiela jego metody w > doprawdy groteskowej, bezzębnej formie. Czy to nie zabawne jak czerwoni wyzywają od ,,bolszewików''? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:27 > Czy to nie zabawne jak czerwoni wyzywają od ,,bolszewików''? Czy to nie znamienne, jak PiSowcy szufladkują ludzi? Tak samo czynili zarówno brunatni jak i ci spod sierpa i młota. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:31 laaazy_boy napisał: > > Czy to nie zabawne jak czerwoni wyzywają od ,,bolszewików''? > > Czy to nie znamienne, jak PiSowcy szufladkują ludzi? Tak samo czynili zarówno > brunatni jak i ci spod sierpa i młota. To ty ,,brunatny''? Entschuldigung Partaigenosse. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:33 Czy prostackie etykietowanie ludzi, o których nie masz pojęcia jest tylko wyrazem twojej ograniczonych zdolności poznawczych czy może jest to wyraz jakichś paranoidalnych rysów twojego charakteru ? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:35 laaazy_boy napisał: > Czy prostackie etykietowanie ludzi, o których nie masz pojęcia jest tylko > wyrazem twojej ograniczonych zdolności poznawczych czy może jest to wyraz > jakichś paranoidalnych rysów twojego charakteru ? Nie ja zaczęłam ,,etykietować''.Popatrz na swoją wypowiedz do której sie odniosłam. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:38 By się "odnieść" trzeba w wypowiedzi zawrzeć jakąkolwiek myśl, choćby i prosto sformułowaną ale jednak. Tymczasem twoje wypowiedzi sprowadzają się do replikacji tych samych, powtarzanych do znudzenia epitetów. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:43 laaazy_boy napisał: > By się "odnieść" trzeba w wypowiedzi zawrzeć jakąkolwiek myśl, choćby i prosto > sformułowaną ale jednak. Tymczasem twoje wypowiedzi sprowadzają się do > replikacji tych samych, powtarzanych do znudzenia epitetów. ............ Bolszewicy z PiSu wyznają zasadę, że na każdego znajdzie się jakiś paragraf. Paradoksalnie wypowiedź Kaczyńskiego to peryfraza słów słynnego, krwawego, stalinowskiego prokuratora Andrieja Wyszyńskiego, który zdobył sobie złą sławę jako oskarżyciel podczas procesów politycznych. PiS powiela jego metody w doprawdy groteskowej, bezzębnej formie......... Zero epitetów? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:47 Epitetów ? Nazywam fakty po imieniu. A na ciebie moja droga nie pluję, co akurat ty masz w zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Bolszewicy... 10.05.07, 19:59 laaazy_boy napisał: > Epitetów ? Nazywam fakty po imieniu. A na ciebie moja droga nie pluję, co akura > t > ty masz w zwyczaju. Jezeli uważasz ,że oplułam to bardzo przepraszam.Nie miałam takich zamiarów. Bolszewik to ...komplement? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Bolszewicy... 10.05.07, 20:17 > Jezeli uważasz ,że oplułam to bardzo przepraszam.Nie miałam takich zamiarów. > Bolszewik to ...komplement? Mówiąc o bolszewizmie miałem na myśli metody i wypowiedzi, które są groteskową kalką tego, co wcielali w życie komuniści w okresie stalinizmu. Paradoksalnie Kaczyńscy chcą walczyć z tymi ludźmi ich metodami. Zważywszy na nazwę odnoszącą się do prawości i sprawiedliwości poziom hipokryzji PiSowców jest doprawdy obrzydliwy. Nie dla mnie - czerwonego, którym nie jestem, lecz dla mnie - człowieka mającego zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Bolszewicy... 10.05.07, 20:18 Jesteś czerwony... z wściekłości... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Bolszewicy... 10.05.07, 20:30 > Jesteś czerwony... z wściekłości... :))) Ha, bynajmniej. Wszyscy przyzwyczailiśmy się do poziomu ludzi parających się w Polsce polityką (z lewa i prawa). Problem w tym, że nikt nie wierzył w możliwość stoczenia się bardziej od SLD. Tymczasem groteskowość tego rządu przestała być śmieszna, gdy na serio zaczął realizować swoje coraz bardziej absurdalne pomysły podważając zarazem elementarne zasady poszanowania poglądów i godności drugiego człowieka oraz podstawowych zasad państwa prawa o konstytucji nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
kolona Trybunale Wielki, niech się pan nie boi 10.05.07, 19:16 za Toba Trybunale, cała Polska stoi!! Kaczyńscy jak przyszli, tak szybko odejdą a Trybunal Konstytucyjny pozostanie , opoką, dla całego narodu. Jeśli już tak bardzo chcą , to może cos na nich znalężć? www.referendum2007.org/ czemu by nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
100piotr Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 19:20 A jaką mammy pewność że w ujawnionych teczkach Kaczek nie pokazano tylko tego co było wygodne. Przecież nikt z ulicu nie miał do tego dostepu. Pokazali to co było wygodne. Jak oskarżenia padaja pod ich adresem to zaraz słyszymy że to manipulacja ale jak to dotyczy ich przeciwników to na pewno jest to prawda i tylko prawda . Obłudnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak A wyp.... te komusze sedziowskie uklady 10.05.07, 19:21 do kamieniolomow; teraz widac, jak sie msci brak radykalnej lustracji po zmianie (jak widac obecnie: pozornej) ustroju w 1989 roku; te czerwone scierwa tak zaciekle atakuja Kaczynskiego czy Ziobre, bo im sie komuchom pod d... pali; a niech ida do czorta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotraleksander Re: A wyp.... te komusze sedziowskie uklady 10.05.07, 19:25 tobie sie chyba odwaga z odważnikiem pomyliła...bo to napisałeś jest żadne ...chętnie bym Ci w morde napluł ale i tak jak kaczedupy powiedział bys że deszcz pada matole Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: A wyp.... te komusze sedziowskie uklady 10.05.07, 19:26 Niby jakie układy? Teczki Jamroza i Grzybowskiego nie zawierają NIC !!! Na ich podstawie można wręcz pochwalić ich niezłomność. Odpowiedz Link Zgłoś
emka44 Re: A wyp.... te komusze sedziowskie uklady 10.05.07, 19:31 laaazy_boy napisał: > Niby jakie układy? Teczki Jamroza i Grzybowskiego nie zawierają NIC !!! Na ich > podstawie można wręcz pochwalić ich niezłomność. używając logiki niektórych pisowskich watarzków "brak dowodów jet dowodem winy"...O,Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: A wyp.... te komusze sedziowskie uklady 10.05.07, 19:35 Brak dowodów dowodzi tylko tego, że ktoś je usunął - oto logika PiSowca. W końcu to on występuje pod egidą Prawa i Sprawiedliwości, pod patronatem "Czystego Dobra" Jarosława Kaczyńskiego. Bolszewizm w oparach groteski. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: A wyp.... te komusze sedziowskie uklady 10.05.07, 19:41 skład sędziowski po dniu dzisiejszym nie ma już wątpliwości jakie idee przyświecały autorom ustawy lustracyjnej. wyrok będzie stosowny (do zgodności tego bubla z konstytucją). może już jutro. laaazy_boy napisał: > Brak dowodów dowodzi tylko tego, że ktoś je usunął - oto logika PiSowca. W końc > u > to on występuje pod egidą Prawa i Sprawiedliwości, pod patronatem "Czystego > Dobra" Jarosława Kaczyńskiego. Bolszewizm w oparach groteski. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Jak ma się bronić szary człowiek ....? 10.05.07, 19:23 ...jeżeli sędziowie TK są bezbronni ? Czy trzeba wiecej argumentów że zaczyna się rewolucja kulturalna którą trzeba zatrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
tukot tam się można bronić 10.05.07, 19:25 www.referendum2007.org/ WYDRUKUJ. ROZDAJ ZNAJOMYM Z PROŚBĄ O PODPISANIE. POPROŚ BY ONI ZROBILI TO SAMO ZE SWOIMI ZNAJOMYMI. NIECH CI ZNAJOMI... itd. zróbmy łancuszek szczęścia który przyniesie WYMIERNY ZYSK wszystkim - także tym którzy nie wezma w nim udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: tam się można bronić 10.05.07, 19:33 tukot napisał: > www.referendum2007.org/ > WYDRUKUJ. > > ROZDAJ ZNAJOMYM Z PROŚBĄ O PODPISANIE. > > POPROŚ BY ONI ZROBILI TO SAMO ZE SWOIMI ZNAJOMYMI. > > NIECH CI ZNAJOMI... itd. > > zróbmy łancuszek szczęścia który przyniesie WYMIERNY ZYSK wszystkim - także tym > > którzy nie wezma w nim udziału. Wypowiedz sponsorowana przez www.referendum2007.org. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Premier: Każdego można by o coś oskarżyć. 10.05.07, 19:23 Oczywiście ja nikogo nie oskarżam. Ten facet jest chory. To może się zdarzyć. Ale że Polacy go wybrali to chyba źle o nich świadczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
vincent02 Premier: Każdego z sędziów TK można by o coś os.. 10.05.07, 19:27 A skad Kaczor moze powiedzxiec ze kazdego sedziego mozna oskarzyc! Czy zby juz dostal wszystkie teczki,nawet te ktorych nie mozna pokazywac! Q,,,a nie czlowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
emka44 Kaczki jeszcze w czasach PC... 10.05.07, 19:27 umoczyli się w głęboki gó..e i teraz obawiają się smrodu.Jestem pewny,że mają ostro okrojone teczki... Odpowiedz Link Zgłoś
piotraleksander Re: Kaczki jeszcze w czasach PC... 10.05.07, 19:32 dokładnie...sami sobie teczki wyzerowali i teraz pluja jadem na wszystkich,oni sa chorzy z urojenia...ale doczekalismy sie czasów trzech kurdupli/Kaczki+Gosiewski/ i Dorn na dodatek...czas sie zwijac z polski może poprosze o azyl dla siebie i rodziny nie wszystko jeszcze stracone Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 Re: Kaczki jeszcze w czasach PC...zgadza sie !!!!! 10.05.07, 19:36 Odpowiedz Link Zgłoś
zietkiew1 Panowie Kaczyńscy i ich koledzy spotykali się z SB 10.05.07, 19:46 Panowie Kaczyńscy spotykali się z SB wielokrotnie jakoś nie przyznają się do tego, co na tych spotkaniach z SB było nikt nie wie. Informacje jakie przekazują oni i ich koledzy w tej sprawie nie wiele mówią, myślę że zostały wyczyszczone. Uważam że za jakiś czas wszystko się wyjaśni kiedy bedziemy mieli dostęp do wszystkich materiałów jakimi dysponują służby specjalne i osoby które miały dostęp do tych materiałów na temat braci. W chwili obecnej bracia Kaczyńscy i ich najbliźsi koledzy chcą utrzymać władzę wszelkimi dostępnymi środkami prawnymi i pozaprawnymi nie zważając na opinie społeczne. Mamy przykłady na co dzień nie liczenia się z opozycją parlamemtarną jak i poza parlamentarną, z osobami o wielkim autorytecie jak i szarymi obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Panowie Kaczyńscy i ich koledzy spotykali się 10.05.07, 19:48 może żyje jeszcze któryś z oficerów prowadzących. to możliwe. zietkiew1 napisał: > Panowie Kaczyńscy spotykali się z SB wielokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś