Dodaj do ulubionych

Wyborca PiS to lubi

11.05.07, 07:30
Geremek - profesorek, Blida przekreciara,prof.dr Lepper - fachowiec. Tak
trzymac chlopaki! Jest super. Wio, wista i do przodu, budowac dalej IV RP!
Obserwuj wątek
    • tetradrachma od dawna twierdziłem, że program PiS adresowany 11.05.07, 07:47
      jest do hołoty. Kaczory sudiowali Lenina i z powodzeniem transponują, na
      polski grunt, leninowskie hasło "elektryfikacja +.....to socjalizm" w dogodnej
      dla siebie formie "wzmocniona, do elit, w motłochu nienawiść plus
      bogoojczyźniane wsparcie Rydzyka to, kacza władza".
      • kde44 Re: od dawna twierdziłem, że program PiS adresowa 11.05.07, 08:02
        Dla zwykłych ludzi?! Ja jednak wierzę, że ta hołota, która spija słowa z ust
        Wodza, bo nie zwykła używać własnego mózgu, to jednak coś nienaturalnego.
        Bynajmniej nie jest to większość społeczeństwa, na pis głosowało bardzo niewielu
        obywateli naszego kraju.
      • marekjurek_u_pinocheta Siedząc w Wawie zapomina się, że jest Polska B 11.05.07, 14:54
        i to dla Polski B te miernoty robią takie cyrki. To jest najzwyklejsza
        bolszewicka rewolucja przeciw własności, przeciw obywatelskiemu społeczeństwu,
        przeciw inteligencji, zasadom prawa, przeciw prywatyzacj, etc. PIS ma program
        dla maluczkich, którym się nie udało bo zabrakło talentu, wiedzy, ambicji.
        Biedni uwierzyli, że nie osiągnęli sukcesu bo byli otoczeni szarymi sieciami a
        nie że mają grzechotki zamiast mózgu. Najchętniej by wyciągali w nocy ludzi z
        domów z nakazem pokazania dłoni. Jak delikatne to kulka w łeb. Smutne ale
        prawdziwe zostaniemy mentalnym i materialnym zaściankiem Europy.
        • moon5 Re: Siedząc w Wawie zapomina się, że jest Polska 11.05.07, 15:34
          Żaden prawdziwy polityk - patriota nie dzieli kraju na Polskę A i B.
          Społeczeństwo tylko wtedy dobrze funkcjonuje, gdy jest jednym organizmem.
        • pokojowa Re: Siedząc w Wawie zapomina się, że jest Polska 13.05.07, 01:03
          Marku Jurku u Pinocheta. Napisałeś: "PIS ma program
          dla maluczkich, którym się nie udało bo zabrakło talentu, wiedzy, ambicji.
          Biedni uwierzyli, że nie osiągnęli sukcesu bo byli otoczeni szarymi sieciami a
          nie że mają grzechotki zamiast mózgu."

I tu się mylisz najbardziej, kolego. Większość elektoratu PiS to ludzie uczciwi,
          prawi i na tyle odważni, żeby próbować oczyszczać kraj z czerwonej pajęczyny,
          jaką zarósł. Jeżeli w tym syfie, jaki panował, ktokolwiek osiągał sukcesy, to
          zapewniam Cię, że byli to właśnie tacy, o jakich piszesz: bez talentu czy
          wiedzy, ale za to z odpowiednio ulokowanymi kolesiami. Jeśli tego nie wiesz, to
          na pewno dlatego, że albo jesteś za młody, albo nie znasz tematu. A jeżeli nie
          znasz - to się ciesz.
    • brunschwick A wy poważnie uważacie, że ci sędziowie są czyści? 11.05.07, 08:01
      Naprawdę ciężko uwierzyć, że ktoś ma takie problemy z postrzeganiem świata.
      • kde44 Re: A wy poważnie uważacie, że ci sędziowie są cz 11.05.07, 08:05
        a otóż i mamy "zwyczajnego Polaka". co Wódz powie, powtórzy - znaczy się Prawy
        człowiek, nie ma wątpliwości. Wątpliwości mają słabi haniebni tchórze.
        • pierot6 Kaczyński jak Gomułka, tylko w gorszym wydaniu 11.05.07, 09:29
        • brunschwick A gdzie są twoja zdolność do wątpienia? 11.05.07, 11:26
          Ja mam jej sporo. Np. wątpie w uczciwość sędziów TK.
          • drugie_wcielenie Re: A gdzie są twoja zdolność do wątpienia? 11.05.07, 12:08
            brunschwick napisał:

> Ja mam jej sporo. Np. wątpie w uczciwość sędziów TK.

ja tez watpie... ze obecni przy korycie maja rowno pod sufitem.

npzdr
          • aurita Re: A gdzie są twoja zdolność do wątpienia? 11.05.07, 12:44
            ja natomiast nie watpie w szkodliwa dzialanosc Pisu!
      • joris Re: A wy poważnie uważacie, że ci sędziowie są cz 11.05.07, 10:41
        Sedziowie to zdrajcy i donosiciele. Co innego kierownik Wydzialu Spraw
        Wewnetrznych WRN w Plocku tow.( minister obecnie) Jasinski (z definicji musial
        byc esbekiem), towarzysz sedzia Kryze i prokurator PRL Wasserman - te osoby sa
        krysztalowo czyste - ich nawet PRl nie musnal.
        • albacor Re: A wy poważnie uważacie, że ci sędziowie są cz 11.05.07, 10:54
          Tych wyborcy PISdzielców uwielbiają.... wyrocznie i kryniczne źródła mądrosci
          pisowatej.
        • brunschwick Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 11:30
          Wiesz kim był Waserman w PRL-u, więc wszystko jest wporządku a ja chcę wiedzieć
          co w PRL-u robili inni politycy sędziowie dziennikarze itd.
          • drugie_wcielenie Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 12:13
            brunschwick napisał:

> Wiesz kim był Waserman w PRL-u, więc wszystko jest wporządku a ja chcę wiedzieć
            > co w PRL-u robili inni politycy sędziowie dziennikarze itd.

tylko dlaczego wasserman ma rzadzic, a ci inni maja byc napietnowani.

npzdr

nie uwzialem sie na ciebie. tylko kole mnie w oczy twoja krotkowzrocznosc,
            tudziez w ogole klapki na oczach.

nie rozumiesz, ze np. ta cala ustawa to jest odpowiednik lojalek. jak nie
            zlozysz, to mozesz nawet stracic prace. hehe.. przeciez to juz kiedys
            przerabiano. i niby z tymi poprzednimi teraz walcza ci glupole ? potem trzeba
            bedzie walczyc z obecnymi. i co ? tak w kolko ?
            • aurita Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 13:35
              Pis stosuje te same metody co UB: "nie podpiszesz wylatujesz z pracy", nic w tym
              dziwnego. Gdzie i u kogo panowie Kaczynscy pobierali nauki?
            • brunschwick Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 14:04
              Jawność ma to do siebie, że za to samo, jedni będą potępiać a inni wychwalać.
              Państwu nic do tego, państwo ma tylko zagwarantować tę jawność.
              > nie rozumiesz, ze np. ta cala ustawa to jest odpowiednik lojalek. jak nie
              > zlozysz, to mozesz nawet stracic prace. hehe.. przeciez to juz kiedys
              > przerabiano.
              To raczej tak jak z pokazaniem dowodu osobistego. Nie pokażesz nie dostaniesz
              pracy. Normalne pracodawca musi wiedzieć jak się nazywasz, a przy
              odpowiedzialnej pracy musi wiedzieć czy nie byłeś karany, więc nie ma nic
              dziwnego w tym, że przy jeszcze ważniejszych stanowiskach, musi też wiedzieć,
              czy nie byłeś esbekiem. Poza tym jest podstawowa różnica. Lojalka była tajna a
              oświadczenia są jawne.
              • aurita Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 14:23
                a przepraszam nawet jezeli ktos wspopracowal to karany nie byl ( i mowiac
                szczerze, nawet nie popierajac kapusiow jakos nie widze podstawy prawnej aby ich
                ukrac, wspopracowali z legalnym organem PRL)
                Przyjmujac mnie do pracy nikt mnie nie pytal czy wspolpracowalam czy nie z SB.
                Co nagle sie w moeje pracy zmienilo aby ta informacja byla istotna?
                Oswiadczenie jest WYMUSZONE jak i lojalka. I jest tajna : wiesz co ja napisalam
                w oswiadczeniu? nie wiesz !!!
                • brunschwick Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 16:03
                  Nikt cię o to nie pytał, bo nasze państwo nie szanowało obywateli, ale teraz to
                  się zmienia. Teraz państwo dba o uczciwe warunki gry. A oświadczenie lustracyjne
                  jest jawne (następnym razem radzę czytać dokumenty przed podpisaniem), no chyba
                  że jesteś czynnym pracownikiem wywiadu.
                  • koham.mihnika to czemu Lepper jest w rzadzie? 12.05.07, 05:00
                    brunschwick napisał:

> Nikt cię o to nie pytał, bo nasze państwo nie szanowało obywateli, ale teraz to
                    > się zmienia. Teraz państwo dba o uczciwe warunki gry. A oświadczenie lustracyjn
                    > e
                    > jest jawne (następnym razem radzę czytać dokumenty przed podpisaniem), no chyba
                    > że jesteś czynnym pracownikiem wywiadu.
                    • brunschwick Bo obywatele go wybrali. 12.05.07, 08:50
                      Słyszałeś o takim ustroju jak demokracja?
                      • koham.mihnika obywatele go wybrali na posla, do rzadu go przyjal 12.05.07, 11:21
                        Kaczynski. Mimo wielu wyrokow sadowych oraz agenturalnej przeszlosci.

nikt nie pytal wyborcow, czy chca miec agenta i kryminaliste w rzadzie. To jest
                        pomysl POiS.
                        brunschwick napisał:

> Słyszałeś o takim ustroju jak demokracja?
                        • brunschwick Re: obywatele go wybrali na posla, do rzadu go pr 13.05.07, 09:59
                          Wszyscy którzy głosowali na samoobrone chcą mieć Leppera w rządzie. Wszyscy
                          którzy głosowali na pozostałe partie (może z wyjątkiem PO) zdawali sobie sprawę
                          że po wyborach założą one koalicje z lepperem więc de facto chcą mieć Leppera w
                          rządzie, wszyscy którzy nie głosowali, godzili się tym samym na Leppera w
                          rządzie, wię c jak dla mnie to obywatele go wybrali.
          • aurita Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 11.05.07, 13:34
            to otworzcie akta IPN !!!!!!
            • rafvonthorn Tak jest, otworzyć!!! 12.05.07, 15:52
              Dosyć tych kosztownych przepychanek, otworzyć!!!!!!!!!!
          • krwawy.zenek Re: Nam chodzi tylko o dostęp do informacji. 12.05.07, 16:12
            brunschwick napisał:

> Wiesz kim był Waserman w PRL-u, więc wszystko jest wporządku a ja chcę
            wiedzieć
            > co w PRL-u robili inni politycy sędziowie dziennikarze itd.

Któryś z sędziów TK ma luki w życiorysie?

• claudia_s2 Wyborca PiS to przede wszystkim fanatyk byle czego 11.05.07, 11:10
      • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to przede wszystkim fanatyk byle 11.05.07, 14:30
        Znowu typowy bełkot politruków z Idiot Achronot (GW) adresowany do
        ćwiercinteligentów. Utwierdzanie ich w mniemaniu ze należa do elyty na prostej
        zasadzie występowania w opozycji do "zwykłego" wyborcy PiSu. W domyśle
        niewykształconego, prymitywnego, zaściankowego i ciemnego. Złaknionego łatwych
        haseł i dyszacego zawiścią do tych "lepszych", należacych do wspomnianej elyty.
        A czymż innym jest takie myślenie i takie łatwe kategoryzacje jak nie prostą
        żeby nie powiedzieć prostacką inwersją.
        Populiści z GW zarzucaja populizm swoim przeciwnikom sami stosujac najbardziej
        trywialna jego odmianę. Przy tym odmianę odwołującą sie do najniższych
        instynktów, schlebiająca snobistycznym pozom i kołtunśkim pretensjom.
        Klucz jest prosty, plujesz na PiS, z automatu zgłaszasz akces do elyty.W
        cudowny sposób dostępujesz społecznego i kastowego awansu. Nawet zyskujesz w
        ten sposób status człowieka wykształconego, choćbyś był burakiem z niepełnym
        podstawowym. Innymi słowy bluzganie na rzad, biadolenie o Kaczyźmie to taki
        swoisty trynd, koniunkturalny odruch warunkowy, płytka moda kreowana przez
        nieustanne medialne szczucie i mozolną łopatologie.
        • moon5 Re: Wyborca PiS to przede wszystkim fanatyk byle 11.05.07, 14:47
          Celnie to ująłeś, ale nie do wszystkich to dotrze. Najpierw musieliby zauważyć
          szereg uproszczeń i manipulacji w omawianym artykule.
          • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to przede wszystkim fanatyk byle 11.05.07, 14:56
            Jak miałoby dotrzeć skoro automatycznie musiałoby oznaczać rezygnację w tak
            łatwo nabytego statusu elyty. Elyta, zwłaszcza ta z mianowania lub ta na takową
            wykreowana nie wyrzeknie się sie tego przywileju tak łatwo. Tym bardziej ze z
            pozycji tak wygodnej "wyższości" łatwo gromić "plebs" zestaem wyuczonych w
            procesie tresury formułek i zaklęć. Rankingować źródła wiedzy jako światłe i te
            co to wzbudzaja tylko politowanie i odruchy wymiotne( ostatnio popularne na tym
            forum.
          • claudia_s2 moon - nie pokazuj swojej ciemnej strony! 11.05.07, 15:17
            moon5 napisała:

> Celnie to ująłeś, ale nie do wszystkich to dotrze. Najpierw musieliby zauważyć
            > szereg uproszczeń i manipulacji w omawianym artykule.
        • claudia_s2 idz glupcze - ja cie uczyc kaze ... 11.05.07, 15:15
          • michnischerbeobachter Re: idz glupcze - ja cie uczyc kaze ... 11.05.07, 15:21
            No to ucz...pewnie na podstawie wiedzy wyniesionej z
            periodyków "Claudia", "Popcorn", "Życie na goraco"...i "Gazety Wyborczej"
            • claudia_s2 nie rob z siebie idioty ... prosze ... 11.05.07, 15:31
              michnischerbeobachter napisał:

> No to ucz...pewnie na podstawie wiedzy wyniesionej z
              > periodyków "Claudia", "Popcorn", "Życie na goraco"...i "Gazety Wyborczej"
              • michnischerbeobachter Re: nie rob z siebie idioty ... prosze ... 11.05.07, 15:44
                Byłoby to trudne wiec sie nie podejmuję. Tym bardziej ze tak doskonale
                spełniasz tą role droga blondyneczko lub kryptoblondyneczko:))))
                • claudia_s2 przestan bredzic ... a siooo oszolomie! 11.05.07, 15:50

> Byłoby to trudne wiec sie nie podejmuję. Tym bardziej ze tak doskonale
                  > spełniasz tą role droga blondyneczko lub kryptoblondyneczko:))))
                  • michnischerbeobachter Re: przestan bredzic ... a siooo oszolomie! 11.05.07, 15:58
                    "A siooo" cóż za nieubłaganie przygważdzajacy swą spiżową logika argument.
                    "to była blondynka......" :)
        • koham.mihnika zmien nik na Prawda i Nowosti 12.05.07, 05:02

• koham.mihnika Re: zmien nik na Prawda i Izwiestia 12.05.07, 05:04

• kacza_aberracja i w dodatku ..... masochista!!!!! 12.05.07, 11:47
    • gieroy_asfalta dla GW demokracja jest dobra wtedy 11.05.07, 14:20
      gdy wyborca głosuje na Geramka, ewentualnie Blidę. Ale gdy wyborcy poprali
      wizję 'kaczyzm' i IV RP , ooooo, to ci dopiero zgaga:)
      • funny5 Re: dla GW demokracja jest dobra wtedy 11.05.07, 15:57
        gieroy_asfalta napisał:

na Geramka
        -----

?????????
        Ale gdy wyborcy poprali
        -----
        Oj poprali az spartolili
    • abba15 [...] 11.05.07, 16:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • funny5 Re: Wyborca PiS lubi jak układ UBolsjki nie rozkr 11.05.07, 16:41
        Oj glupi ty bo biedny a biedny bo glupi
    • switonemsi [...] 11.05.07, 16:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:44
        Czytelnicy GW to bezmózgowe pustaki
        • switonemsi Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:45
          a dziennika to pedofile
          • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:46
            A Rzepy to zoofile
            • switonemsi Re: Wyborca PiS to lubi 12.05.07, 11:57
              Zaczyna się robić ciekawie :D
        • funny5 Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:47

> Czytelnicy GW to bezmózgowe pustaki
          -----
          Skoro czytasz GW to siebie tak okreslasz
          • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:49
            funny5 napisała:

> michnischerbeobachter napisał:
            >
            > > Czytelnicy GW to bezmózgowe pustaki
            > -----
            > Skoro czytasz GW to siebie tak okreslasz

:))))
            Oczywiście mamm na mysli tych którzy czytają i wierzą w wypisywane tam bzdety.

• funny5 Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:55

> Oczywiście mamm na mysli tych którzy czytają i wierzą w wypisywane tam bzdety.
              -----
              A ty nie czytasz i wiesz ze bzdety?
              • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 16:59
                Czytam zeby sprawdzić ze trafnie przewiduję co napisza na dany temat. Zawsze
                diagnoza jest trafna. Zawsze nieodmiennie brednie podszyte obsesjami i lękami.
                Strawa dla ćwiercinteligentów i głupawych, naiwnych małolatów
                • funny5 Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 17:01

> Strawa dla ćwiercinteligentów i głupawych, naiwnych małolatów
                  ----
                  To strasznie sie meczysz
                  • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 17:12
                    Tak, to prawda , zniżanie sie do poziomu oferowanego czytelnikom gW jest
                    swoistą formą masochizmu. Ale czynie to w celach poznawczo- socjologicznych.
                    Kosztem bywa irytacja, znużenie, politowanie, zdziwienie ze motłoch sie na to
                    nabiera. Ale muszę trzymać rękę na pulsie i konsekwentnie kontrolować zgodność
                    mojej diagnozy ze stanem faktycznym. Od pewnego czasu bywa to nużące ze
                    wzgledu na monotonną przewidywalnosć Żakowskich, Wrońskich, Stasińskich,
                    Czuchnowskich, Olejników, kublików, Bikontów, Pacewiczów, Węglarczyków i innych
                    bitych z metra propagandzistów.
                    • funny5 Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 17:16

> wzgledu na monotonną przewidywalnosć Żakowskich, Wrońskich, Stasińskich,
                      > Czuchnowskich, Olejników, kublików, Bikontów, Pacewiczów, Węglarczyków i
                      innych
                      >
                      > bitych z metra propagandzistów.
                      -----
                      Nawet nazwisk sie nauczyles!Tylko podziwiac ze tak sie meczysz.Robisz
                      sprawozdania dla KC PiSu?
                      • michnischerbeobachter Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 17:20
                        Faktycznie jesteś funny a 5 to liczba IQ. Robię donosy do NSDAP AO na temat
                        korzeni etnicznych politruków Agoraidalnych i utrzymuje paleniska Auschwitz w
                        stanie gotowości. Zadowolona?
                        • funny5 Re: Wyborca PiS to lubi 11.05.07, 17:23

. Zadowolona?
                          ----
                          Bardzo.
                        • ir9 Re: Wyborca PiS to lubi 12.05.07, 09:08
                          sluchaj jako beobachter to moze zamiast uprawiania polemiki na forum i generalnie cwiczenia swojego
                          inteligentego , cietego jezyka zastanow sie na moment czy calosc tematu (pomijajac upraszczajacy
                          artykul) nie jest warta jednak chwili zastanowienia.mnie jest obojetne jak widzi i kogo pani Kowalska,
                          natomiast to co czytam o polsce mnie przeraza i to nie tylko durna GW (jak to okreslasz) wskazuje na ten
                          sam syndrom totalnej tepoty rzadzacych.jak chcesz to poczytaj FAZ, New York Times czy kilka
                          innych.moze GW jest populistyczna ale wyglada na to ze posuniecia naszego drogiego rzadu ida w strone
                          totalitaryzmu i w sumie od takiego inteligentnego czytelnika jak Ty oczekiwaloby sie byc moze nieco
                          wiecej glebi niz walczenie z jakas panna na forum... gruesse aus stuttgart
            • koham.mihnika Re: Wyborca PiS to lubi 12.05.07, 05:06
              ty tylko wierzysz, bo czytac jeszcze nie umiesz?

> funny5 napisała:
              >
              > > michnischerbeobachter napisał:
              > >
              > > > Czytelnicy GW to bezmózgowe pustaki
              > > -----
              > > Skoro czytasz GW to siebie tak okreslasz
              >
              > :))))
              > Oczywiście mamm na mysli tych którzy czytają i wierzą w wypisywane tam bzdety.
              >
              >
              >
        • koham.mihnika witamy w klubie, zostaniesz prezesem 12.05.07, 05:05

> Czytelnicy GW to bezmózgowe pustaki
    • laaazy_boy Lament inteligentów 11.05.07, 20:58
      Krokodyle łzy autora, wylewane tylko dlatego, że PiS serwuje rozrywkę dla mas,
      są zupełnie nie na miejscu. Choć teza jest słuszna - to ocena zjawiska z gruntu
      zła. Otóż panowie w Wyborczej, w zarządzie PO czy PD roją sobie, że dzięki
      inteligentnemu przekazowi i dobremu programowi (w przypadku PO ciężko o takowym
      mówić) zdobędą głosy większości Polaków. Tymczasem wszyscy zapominają o tych 20
      - 30 procentach prostych wyborców bez wykształcenia. Tych ludzi nie można
      marginalizować - należy do nich mówić w sposób zrozumiały i przekonywać do
      dobrych rozwiązań. Szkoda, że ta sztuka udaje się na razie tylko PiSowcom.
      • koham.mihnika PiS mowi jezykiem nienawisci, co sie niektorym 12.05.07, 05:10
        zyciowym niedojdom podoba. Albo obszczymurkom.
        PO stara sie przemawiac normalnym tonem, prowadzac normalna dyskusje.
        PiS, SO i LPR to najgorsze z najgorszych partie populistyczne, ktore oszukuja
        wyborcow aby utrzymac sie przy wladzy.
        • laaazy_boy Re: PiS mowi jezykiem nienawisci, co sie niektory 12.05.07, 09:54
          Mierzi mnie PiSowska retoryka pełna kłamstw, zniewag, chamstwa i insynuacji. O
          SO i LPR nawet nie chcę tu wspominać.

A wracając do PO - nikt w tej partii nie przemawia "normalnym" tonem. Niestety
          opozycja uprawia krytykanctwo nie poparte żadną kontrofertą, która byłaby wobec
          PiSu wystarczająco wyrazistą. Przykładowo PO organizuje konferencję, na której
          zasłużenie krytykuje Religę, a na pytanie dziennikarzy o program reform PO -
          Donald rozkłada ręce... Innymi słowy - sami się w jakiś sensie ośmiesza i
          dyskredytuje.
      • krwawy.zenek Re: Lament inteligentów 12.05.07, 16:16
        laaazy_boy napisał:

> Tych ludzi nie można
        > marginalizować - należy do nich mówić w sposób zrozumiały i przekonywać do
        > dobrych rozwiązań. Szkoda, że ta sztuka udaje się na razie tylko PiSowcom.

W sumie słusznie chciałbym jednak się dowiedzieć, które z
        populistycznych "rozwiązań" pisu adresowanych do najbezmyślniejszej częsci
        elektoratu można nazwać "dobrym"?

• laaazy_boy Re: Lament inteligentów 12.05.07, 16:21
          > W sumie słusznie chciałbym jednak się dowiedzieć, które z
          > populistycznych "rozwiązań" pisu adresowanych do najbezmyślniejszej częsci
          > elektoratu można nazwać "dobrym"?

Żadnego z pisowskich rozwiązań nie można nazwać dobrymi. Sam jednak fakt
          włączenia tej części elektoratu do "udziału" w życiu politycznym należy
          poczytywać za wskazówkę dla innych ugrupowań. Chodzi mi o to, że z postępowania
          Kaczyńskich inne partie i politycy mogliby wyciągnąć przydatną lekcję.
          • krwawy.zenek Re: Lament inteligentów 13.05.07, 08:21
            W takim razie nie ma między nami sporu.
            Pozdrawiam.
    • koham.mihnika jak w piosence Mlynarskiego - co by tu jeszcze 12.05.07, 04:55
      spieprzyc panowie?
      Gdyby PiS chcial prawdziwie lustracji, to by opublikowal pelna liste
      ubekow/esbekow od reki. W ten sposob sprawiedliwosc dziejowa by sie dokonala.
      Ale PiS wolal grac teczkami do ostatniego momentu. PiS jest jedynie
      zainteresowany niszczeniem ludzi, organizacji im przeciwnych, nawet
      swiatopogladowo. Nawet ludzie organizacje, ktore nie pretenduja do rzadu sensu
      stricto, sa sakowane jezeli nie popieraja glosno i natarczywie jasnie milujacych
      nam kurdupli i 40 pozostalych antywyksztalciuchow.
      Na odleglosc widac, gdy kaczynscy reaguja w sposob bardzo irracjonalny,
      emocjonalny, zamiast uprawiac pragmatyczna polityke. To sie jednak odnosi
      wylacznie do ludzi/organizacji sprzeciwiajacych sie politycznemu czy prawnemu
      szachrajstwu konusow. Bo juz w kualicji obowiazuja inne reguly, w kualicji
      troszczy sie o bylych esbekow, agentow, zlodziei, kryminalistow, kato-oszolomow,.
      Premier otwarcie mowi, ze musi tolerowac Lepperow i Giertychow, bo ich
      potrzebuje do zalatwienia "spraw". Jakie to sa sprawy panie prezesie? Straszenie
      TK, jak stara babe korzuchem? Straszeniem kazdego, kto osmieli sie powiedzien
      panu i panskiej szajce w twarz, ze jestescie banda niedorobionych gnojkow,
      ktorym wydaje sie, ze robia polityke?
      Czy traktowanie lekarzy przez PiS nie jest symptomatyczne? Alienacja tego
      srodowiska odbije sie zdrowo na reszcie spoleczenstwa.

Dlaczego zaczeto lustracje od warstw/grup najmniej przychylnych PiSowi? Dlaczego
      pisuary tak dzielnie bronia przed lustracja Rydzyka, ksiezy biskupow, akademie
      teologiczne itd?
      Tak czy inaczej, jeszcze raz dali wielka plame. Jeszcze raz dowiedli, ze o
      rzadzeniu nie maja pojecia. W jednym Bolek mial racje - oni tylko potrafia rozwalac.
      I rozwalaja, jak bedzie wygladac krajobraz po bitwie?
    • bogr38 Dopóki TM nie zostanie "odzyskany" 12.05.07, 09:15
      demokracja w Polsce jest niezagrozona.Notowania PiSu po ostatniej "wpadce" na
      pewno wzrosną,ciemny lud"/sławne określenie Jacka Kurskiego/ mysli prosto i
      jasno: znowu jakies "wylształciuchy" uniemiozliwiaja nam oczyszczenie
      państwa,ukaranie róznych esbeków itd
    • claudia_s2 zorro, tym razem byles szybszy- napisales za mnie 12.05.07, 10:09
      1zorro napisał:

> Geremek - profesorek, Blida przekreciara,prof.dr Lepper - fachowiec. Tak
      > trzymac chlopaki! Jest super. Wio, wista i do przodu, budowac dalej IV RP!
    • claudia_s2 Wyrazy szczerego wspolczucia i kondolencje dla 12.05.07, 11:34
      wyborow PiS! Moze smierc PiS i jej przywodcow braci Kaczynskich, zmiazdzonych w
      trybach mechanizmu "demokracja" ... wywola "w rodzinie" refleksje pozwalajaca
      zrozumiec przyszyny "wypadku"?
    • claudia_s2 Kaczynscy dzisiaj pod gilotyna swiatowych mediow! 12.05.07, 12:53
    • fan_ch.l.montesquieu Wybory parlamentarne - nieuniknione!!!!! 12.05.07, 13:09
    • adam.2x Bazą PiSu są "tradycyjni Polacy" 12.05.07, 16:11
      To jest prawda że PiS wyczuł nurt społeczny "tradycyjnej" Polski który jest
      wrogi dla obcych, innych, dla tych którzy wybili się ponad przeciętność, którym
      powiodło się. Za komuny był dowcip że w piekle diabły nie muszą Polaków
      pilnować bo jak który zechce uciec to pozostali sami wciągną go spowrotem.
      Komuniści wykorzystywali te tendencje w różnych okres ich panowania. Teraz PiS
      przejął pałeczkę.
      • amanasunta53 Re: Bazą PiSu są "tradycyjni Polacy" 12.05.07, 23:23
        adam.2x napisał:

> To jest prawda że PiS wyczuł nurt społeczny "tradycyjnej" Polski który jest
        > wrogi dla obcych, innych, dla tych którzy wybili się ponad przeciętność, którym
        >
        > powiodło się. Za komuny był dowcip że w piekle diabły nie muszą Polaków
        > pilnować bo jak który zechce uciec to pozostali sami wciągną go spowrotem.
        > Komuniści wykorzystywali te tendencje w różnych okres ich panowania. Teraz PiS
        > przejął pałeczkę.

To ciekawe, że Polacy są ,,tradycyjni'',oczywiście nie w Twoim przekrętnym
        rozumieniu tego słowa, a mniejszości narodowe zawsze ,,nowoczesne''.
    • radio_wolna_europa1 Notabl PiS pobity przez mieszkancow Butorowej! 12.05.07, 16:15
    • abba15 Wyborca UBekistanu co lubi ? 12.05.07, 23:19
      UBekistan czyli wytwór Michnika i Kiszczaka
      przeprowadza na IVRP kolejny wściekły atak
      i na nic szlachetność państwa polskiego bo
      UBekistan to zdemoralizowane i załgane zło
    • abba15 lubi jak układ UBolski nie rozkrada Polski 13.05.07, 08:18
      PIOSENKA LUSTRACYJNA
      czerwone sku..syny
      zdrajcy naszego kraju
      czerwone sku..syny
      patriotów dziś udają
      czerwone sku..syny
      co Polskę rozkradają
      czerwone sku..syny
      nie głosuj nigdy na nich
    • aisug Wyborca PiS to lubi 13.05.07, 09:48
      Pan Szacki z wrodzoną uczciwością GW nanipuluje i dezinformuje: Jak pojawiła
      się sprawa Geremka, bałem się. Jak zastrzeliła się Blida, bałem się. A sondaże
      nam podskoczyły. Bo dla zwykłych ludzi Geremek to profesorek, a Blida -
      przekręciara..........
      ==================================================
      pan Szacki z jakimś dziwnie strachliwym liderem PiS rozmawiał, usmiać się
      można. Zwykli ludzie szanują profesorów ale już profesorków niekoniecznie, a co
      do p. Blidy, to swym bohaterskim czynem ochroniła wielu z klonu KPP-PZPR-SLD-
      itd i tylko czekać jak się kumple pomnika dla niej zacznął domagać. NA naszych
      oczach powstaje (już częściowo powstał ) FOZiK = Front Obrony Złodziei i
      Kapusiów, oczywiście broniący demokracji - ponownie można się uśmiać, co czyni
      ciemny lud
      • jankowski1960 Re: Wyborca PiS to lubi 13.05.07, 09:49
        obiecywali miliony mieszkan,
        mialo byc super, a jest zak zawsze, tylko jeszcze gorzej.
      • kacza_aberracja i tak piszesz te bzdury? 13.05.07, 09:56
        PiS ci z glowy nocnik zrobil i tylko juz potrafisz zasmradzac i ziac jadem
        idioto? Ten profesor ... inny profesorek - kim ty jestes debilu, ze sie tak
        dowartosciowujesz?
        • aisug Re: i tak piszesz te bzdury? 13.05.07, 10:32
          kacza_aberracja napisał:

> PiS ci z glowy nocnik zrobil i tylko juz potrafisz zasmradzac i ziac jadem
          > idioto? Ten profesor ... inny profesorek - kim ty jestes debilu, ze sie tak
          > dowartosciowujesz?
          ====================================================
          ha, ha, ha, FOZiK atakuje z wrodzoną elegancją, żeby jeszcze tekst rozumiał a
          nie tylko składał literki.
          • kacza_aberracja zrozumiec twoj belkot idioto? 13.05.07, 10:59
            aisug napisał:

> kacza_aberracja napisał:
            >
            > > PiS ci z glowy nocnik zrobil i tylko juz potrafisz zasmradzac i ziac jade
            > m
            > > idioto? Ten profesor ... inny profesorek - kim ty jestes debilu, ze sie t
            > ak
            > > dowartosciowujesz?
            > ====================================================
            > ha, ha, ha, FOZiK atakuje z wrodzoną elegancją, żeby jeszcze tekst rozumiał a
            > nie tylko składał literki.
    • kiminohikari Gratuluje panu Kaczynskiemu!!! 13.05.07, 11:28
      przeczytalem wywiad w rzepie... jestem pod ogromnym wrazeniem. jest pan wielki!!! zasluguje pan na tytul "mendrca" tego kraju, ktory z uporem maniaka nazywa pan "IVRP"...

jestem pelen podziwu i az pozwole sobie zacytowac kilka pana wypowiedzi dla potomnosci :

"Chce pan powiedzieć, że elity odziedziczone po PRL i III RP są po prostu zdemoralizowane?

Formułowanie takich ocen to nie jest rola premiera, ale pytanie uważam za symptomatyczne. Gdybym w tej chwili był tylko szefem partii, pewnie odpowiedziałbym, że tak. Ale że jestem też szefem rządu, to tego nie powiem."

"Ile frontów jeszcze pan otworzy? Prawnicy, lekarze, nauczyciele, sędziowie...

Możemy oczywiście zgodzić się na model społeczny, który jest nieefektywny, ale który chroni interesy poszczególnych korporacji. Możemy nie przywracać porządku w szkołach, nie walczyć z korupcją w szpitalach i nie reformować nauki. Wzrost gospodarczy jest dziś dobry, choć w ciągu ostatnich 18 lat różnie bywało, ale osiągnięcia w innych dziedzinach są skromne, bywa, że bardzo skromne. W pewnych sferach, np. jeśli chodzi o wynalazczość, jest wręcz tragedia. Może się mylę i chciałbym się mylić, ale w szeroko rozumianej twórczości artystycznej wolność nie przyniosła na razie wielkich dzieł. Nie dotyczy to może tylko muzyki. W ważnej dziś w całym świecie dziedzinie, jaką jest sport, Małysz, Korzeniowski, Jędrzejczak to naprawdę za mało, choć to wielcy sportowcy. Czy jesteśmy tak nieutalentowanym narodem, czy może mechanizmy kulturowe i społeczne wymagają poważnej przebudowy. Sądzę, że to drugie, i nie widzę powodu, by ludzie sprawujący władzę mieli tego nie dostrzegać albo udawać, że tego nie dostrzegają, z obawy przed wpływowymi środowiskami"

"Niezłe lektury jak na szefa rządu prowadzącego wojnę z elitami i rewolucję. I co jest bardziej pomocne - eseje o zimnej wojnie czy wiedza o Rosji bolszewickiej?

Jeśli chodzi o te eseje, to spór zaczyna się już przy próbie definicji, po której stronie stoję. Czy po stronie Wissarionowicza Stalina, czy po stronie państw paktu amerykańsko-zachodnioeuropejskiego. Ponieważ ja się stawiam po tej drugiej, a przeciwnicy widzą mnie po stronie Stalina, to już choćby z tego powodu zakłóca to analizę. (śmiech). Dosyć trudno wyciągać dalsze nauki. Zdecydowanie więc bardziej przydatna jest "Rosja bolszewików", bo pokazuje, jak w sytuacji dezorganizacji społecznej, co w ówczesnej Rosji było zupełnie skrajne, ale też w sytuacji zaniku motywacji u znacznej części społeczeństwa, co w naszym czasie też możemy znaleźć, skuteczne jest jedynie działanie zdecydowane."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka