jul1942 Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:07 Biedny, zapracowany Jaruś. Nie miał wcześniej czasu, by ogłosić tę niesłychaną rewelację. Nawet wznowienie oskarżeń wobec Jaruzelskiego i Kiszczaka nijak nie skojarzyło mu się z osobistym tak ciekawym doświadczeniem. Czyżby propozycje otwarcia teczek spowodowały nieodpartą chęć pokazania swej bezkompromisowej postawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:10 Tylko kto nam zagwarantuje, ze premier mowi prawde? Ja mu juz od dawna w zadne slowo nie wierze. Moze i tu bezczelnie klamie? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit KACZOR 17 lat współpracował z Kiszczakiem 14.05.07, 10:10 I razem nadają się do aresztowania i współpracę o knucie przeciw narodowi. I tylko obaj razem pod sąd. Przestępca kaczorem zwany niestety rządzi Polską. Terez rozumiem te wszystkie antypolskie paranoje rządu i karykatury sejmu. Zwyczajny kaszyzm. i wszystkiego po paranoicznych braciszkach można się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Mitoman Kaczyński.... 14.05.07, 10:17 akurat,w 1991 r Kaczyński był tak postacią w obozie solidarnościowym po Wałęsie, że Kiszczak nie mógł z nikim innym rozmawiać o listach kapusiów jak z przyszłym Cesarzem... Czy ten facet nie widzi tego,że robi z siebie idiotę? Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: Mitoman Kaczyński.... 14.05.07, 10:19 widzisz, zapewne perspektywa PEŁNEGO otwarcia archiwów odebrała mu zdolność logicznego myślenia. Tonący brzytwy sie chwyta. gilu33 napisał: > Czy ten facet nie widzi tego,że robi z siebie idiotę? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Mitoman Kaczyński.... 14.05.07, 11:13 a może strach że nie wszystkie kwity na niego zostały znalezione i zniszczone przez Antoniego ? a może obawaia się ze znajdą się kwity na OZI ???? Toż to sie nadaje na publiczne seppuku zrobione przez Premiera w porze największej oglądalności w TV Trwam.... Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story czyli będzie coś jak odnalezienie nowych pism 14.05.07, 10:17 Lenina > którzy nigdy nie byli zarejestrowani co jakiś czas się Jarowi przypomni, kto nie był a był Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:20 Nie wierzę panu premierowi:(. Tyle razy nas nabierał... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy muszą odejść.!! 14.05.07, 10:20 To mali mściwi ludzie. Ludzie ?. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Już ich prawie nie ma 14.05.07, 10:24 przenieśli się do świata bajek (z którego zresztą pochodzą. Myślałem, że Jacek i Placek na skutek kosmicznych przeżyć pomyślnie przeszli resocjalizację, ale dziś widać, że się po prostu "wykosmitowali") Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:21 To już nie jest śmieszne ,to stało się żałosnę,że taki mitoman i paranoik jest premierem ponad 30 milionowego państwa.Co to była za figura w 1990r.Wszyscy szkodzą Polsce na zewnątrz kraju,tylko nie on.Jeszcze trochę to przywódcy państw UE i pozostałych będą go omijać szerokim kołem,bo kto będzie czuł się bezpiecznie w towarzystwie psychola.Ja twierdzę że gen.Kiszczak w 1990r.takiego kurdupla nawet nie zauważył,zresztą co to była za postać i persona przy okrągłym stole.Nie chciał bym się pomylić z imionami,ale jeszcze nie tak dawno szczycił się tym że widząc co się dzieje przy okrągłym stole wycofał się z uczestnictwa w tych obradach.On może podać rękę Gwiaździe,bo po latach zaczynają szkalować swoich kolegów z opozycji i tworzyć nową urojoną historię "Solidarności".A może z braciszkiem zaczynają pisać nowy scenariusz do filmu "O dwóch takich co zgłupieli z powodu zdobytej władzy". Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Z lustracji zrobiła się lustrzyca 14.05.07, 10:21 Czyli choroba objawiająca się tym, że z powodu brzucha tylko za pomocą lustra chory może dojrzeć swoje przyrodzenie. Jest ono zatem niewidzialne bez wdrożenia odpowiednich narzędzi badawczych. Biorą się stąd pomyłki i chory wodzi wzrokiem po otoczeniu i zarzuca bycie ch... osobom postronnym, zapominając, że to jego własne "miękkie podbrzusze" na tę nazwę zasługuje... Naszym notablom zalecam dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz jeśli chodzi o przyprawianie 14.05.07, 10:30 To obydwaj za dużo pieprzą. I spieprzyli wszystko co mogli. Jak dla mnie to mogą się iść pieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:21 vincent02 napisał: > Kaczorek juz zaczyna mowic ze cos kiedys mu proponowano,ale On!!!!Ch.. na > kaczych lapach sie nie poddal! > Wyslal jakiegos Gosia w zastepstwie! > Oj sa napewno gdzies jakies teczuszki na Kaczuszke! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:26 "On da mi listę stu najważniejszych agentów SB, którzy nigdy nie byli zarejestrowani, a ja mu zagwarantuję bezpieczeństwo" Prorok - konfabulant IV RP ujawnia praźródła swego pie..a? Po co ujawnianie teczek milionow drobnych płotek, skoro ISTOTNA GROŹBA to ci NIEREJESTROWANI AGENCI? Czemu ten wredny kurdupel wobec przegranej konfrontacji prawnej nadal unika podporządkowania się prawu OPÓŹNIAJĄC druk Dziennika Ustaw powodując rozdrażnienie / strach przed utratą pracy Bogu ducha winnym ludziom nie zwykłym do zginania karku przed byle GRYMASEM WŁADZUSIÓW. Ten KACZYSYN według mnie jest potomkiem wschodniego DZIERŻYMORDY, który przyjął układ z Kiszczakiem a za tym JEGO / ICH METODY SPRAWOWANIA WŁADZY LUDOWEJ ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:27 I Kaczyński naprawdę sądzi, że ktokolwiek mu uwierzy? Nie, nie w samą propozycję Kiszczaka: może i taka propozycja była możliwa. Ale w to, że on by na taki układ nie poszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Cała prawda o TK - posłuchaj 14.05.07, 10:31 www.polskieradio.pl/_files/20061104132927/2007051408325217.mp3" Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: Cała prawda 14.05.07, 10:34 a to druga strona prawdy: www.youtube.com/watch?v=s3vpXVLuoqA marecki1963 napisał: > www.polskieradio.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Cała prawda i dowód na normalizację 14.05.07, 10:41 2.0tdci napisał: > a to druga strona prawdy: > www.youtube.com/watch?v=s3vpXVLuoqA > marecki1963 napisał: > > www.polskieradio.pl/ ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
mario320 Re: Cała prawda o TK - posłuchaj 14.05.07, 10:36 No i Panowie Kaczynscy sie zfrajerowali, bo mogli przeciez wyciagnač te liste, ale po 100 agentow na lebka, mieli by 200 - aha jest jeszcze trzeci blizniak - Gosiewski, wiec mamy juz 300. A Kiszczak i tak jest bezpieczny... Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa I pewnie doszłoby do transakcji, gdyby nie 14.05.07, 10:35 mamusia Kaczyńska zawołała chłopców z piaskownicy na obiat, a Czesław Generał Kiszczak został na środku placu zabaw z listą w ręce. W drugiej miał rulon dropsów, którymi chciał przekupić Jareczka. Bajdury i pierd*łki kaczej spółki. Biedny chory człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: I pewnie doszłoby do transakcji, gdyby nie 14.05.07, 10:39 kwakwarakwa napisał: > mamusia Kaczyńska zawołała chłopców z piaskownicy na obiat,> To już prędzej na opiat;-) Biedny chory człowieczek. Ja mu średnio współczuję. Ja się boję dokąd go ta mania zaprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Ten dupek nawet kłamać nie potrafi 14.05.07, 10:38 bo niby czemu akurat 100, a nie 97 czy 123? Pogięło idiote do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: Ten dupek nawet kłamać nie potrafi 14.05.07, 10:51 kiszczak mówi że ani sam ani przez pośredników nie proponował ani nie rozmawiał na ten temat z kaczyńskim. kaczyński nie podaje nazwiska pośrednika, przez którego miałby rozmawiać z kiszczakiem. jacyś inni świadkowie? jakiekolwiek dowody? COKOLWIEK ??? kiks11 napisał: > bo niby czemu akurat 100, a nie 97 czy 123? Pogięło idiote do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Niewidzialni agenci bez teczek 14.05.07, 10:48 nr. 1 : nr. 2 : jakies przypuszczenia ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Jeśli minister może być bez teki 14.05.07, 10:52 To czemużby agenci mieli być gorsi? A co do Twojej insynuacji, że agent nr 1. to: , to odpowiadam Ci, że mylisz się, ponieważ był to: , i taka jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Jeśli minister może być bez teki 14.05.07, 10:56 plendz napisał: > To czemużby agenci mieli być gorsi? > A co do Twojej insynuacji, że agent nr 1. to: , to odpowiadam Ci, że mylisz > się, ponieważ był to: , i taka jest prawda! aha, jezeli nr. 1 nie byl , to moglby byc ale przeciez on ma teczke podobno ? wiec pewnie jest tym agentem nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Jeśli minister może być bez teki 14.05.07, 11:04 Nie chciało się nosić teczki, to teraz czas na osobiste wycieczki;-) Skąd wiesz, że nr 1. to: ... , skoro ... mówi, że ... był usytuowany bliżej ...? A ... z kolei nawet nie widział, że ... był jego doradcą? Należy sie zająć poszlakami. Dlaczego kaczka poszła do praczki i co stało za przemianą kaczki w zająca, który to zając (albo ktoś o podobnym wyglądzie) nie wierzył w możliwość udowodnienia, że nie jest wielbłądem? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala agenci bez teczek -- a może to np. galba 14.05.07, 10:59 alex1215 napisał: > nr. 1 : > nr. 2 : > > jakies przypuszczenia ? :) ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
plendz To możliwe. Galba to anagram słowa blaga 14.05.07, 11:13 Wiadomo, że Niewidzialni kryją się pod anagramami. Niezła kabała. Kaczyński Jarosław, to Sławojar Iksyńczak;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: To możliwe. Galba to anagram słowa blaga 14.05.07, 11:14 plendz napisał: > Wiadomo, że Niewidzialni kryją się pod anagramami. Niezła kabała. > Kaczyński Jarosław, to Sławojar Iksyńczak;-) oj kak priekrasno :) Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: To możliwe. Galba to anagram słowa blaga 14.05.07, 11:18 Spasiba. Mółbym więcej, ale to jest tak głupie, że boję się, że odkryłem prawdę. I wtedy koniec. Przyjdą po mnie kominiarze o 6 rano i popełnię samobójstwo z broni służbowej ABW... Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: To możliwe. Galba to anagram słowa blaga 14.05.07, 11:21 plendz napisał: > Spasiba. Mółbym więcej, ale to jest tak głupie, że boję się, że odkryłem > prawdę. I wtedy koniec. Przyjdą po mnie kominiarze o 6 rano i popełnię > samobójstwo z broni służbowej ABW... no wlasnie lepiej nie ryzykowac, lepiej zmilczmy..kto ich tam wie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .......Skoro Kiszczak......................... .... 14.05.07, 10:54 proponowal Kaczynskiemu uklad a ten go nie przyjal wiadomo ze te propozycje Kiszczak zlozyl takze innym z Solidarnosci.I ci je przyjeli.Od tego czasu Kaczynscy i ci co nie zgodzili sie na uklad znalezli sie w odstawce.Ot i cala prawda o PRL-bis czyli III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 10:57 sam to wymyśliłeś? presentation1 napisał: > proponowal Kaczynskiemu uklad a ten go nie przyjal wiadomo ze te propozycje Kis > zczak zlozyl takze innym z Solidarnosci.I ci je przyjeli.Od tego czasu Kaczynsc > y i ci co nie zgodzili sie na uklad znalezli sie w odstawce.Ot i cala prawda o > PRL-bis czyli III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 10:58 o sa fakty Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 10:59 jakie fakty???? presentation1 napisał: > o sa fakty Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 10:57 a skąd wiesz, że Kiszczak proponował układ Kaczyńskiemu a ten go nie przyjął? byłeś przy rozmowach ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 10:58 A skad ty wiesz ze nie proponowal? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 11:01 nie wiem, dlatego nie piszę że nie proponował Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 11:04 presentation1 napisał: > A skad ty wiesz ze nie proponowal? A skąd ty wiesz że deszcz to nie siki z nieba ?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 10:59 presentation1 napisał: > proponowal Kaczynskiemu uklad a ten go nie przyjal wiadomo ze te propozycje Kis > zczak zlozyl takze innym z Solidarnosci.I ci je przyjeli.Od tego czasu Kaczynsc > y i ci co nie zgodzili sie na uklad znalezli sie w odstawce.Ot i cala prawda o > PRL-bis czyli III RP. bardzo dobra teoria, pamietasz 1989 ?, myslisz ze Kiszczak rozmawial wtedy ze wszystkimi z magla ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 11:01 Ja bardzo dobrze pamietam tamten okres.Wszystkie pokomunistyczne matoly mowia ze tak nie bylo.Moze GW spyta sie Kiszczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasonta [...] 14.05.07, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Jareczek to..OZI.?? całkiem możliwe............... 14.05.07, 11:10 a teraz Jarek raptem zmieni front i zacznie mamrotać,że całkowite otwarcie IPN to naruszenie prywtaności, i takie tam dyrdymały.Czy można sobie wyobrazić publiczne seppuku popełnione przez kaczkę po upublicznieniu informacji o tym, że Kaczyński był kapuchą ? Odpowiedz Link Zgłoś
xarp i bardzo słusznie kombinujesz presentatio1: 14.05.07, 10:59 - kaczyński (z małej litery nieprzypadkowo) odrzuca propozycję uzyskania listy niezarejestrowanych współpracowników SB; - propozycję przyjmują inni - gwarantują komuchom bezkarność a z uzyskanej listy, dowiadują się że jednym z niezarejestrowanych jest k. - odsuwają k. od władzy - bo skoro niezarejestrowany przez SB to równie dobrze mógł go nie zarejestrować mosad, kgb, gru, delegatura rządu marsa na ziemię - diabli wiedzą jakie jeszcze złe siły. Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: .......Skoro Kiszczak........................ 14.05.07, 11:00 presentation1 napisał: > proponowal Kaczynskiemu uklad a ten go nie przyjal wiadomo ze te propozycje > Kiszczak zlozyl takze innym z Solidarnosci.I ci je przyjeli.Od tego czasu > Kaczynscy i ci co nie zgodzili sie na uklad znalezli sie w odstawce.Ot i cala > prawda o PRL-bis czyli III RP. Taa to może być prawda, ale nie wiemy kto przyjął propozycje a ja mam typ na agenta NR 1: Ojciec znanego parlamentarzysty, to prawie pewne. Komu zależało żeby Polska nie weszła do UE? Sowietom!!! nade wszystko i paru osobom w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Premier! Premier! Premier! 14.05.07, 10:57 Jednostka chorobowa nieznana medycynie: KACZYZM Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 10:57 Premier Rządu RP Jarosław Kaczyński Szanowny Panie Premierze Przeczytałem dziś informacje o propozycji jaka złożył Panu Gen. Kiszczak i jestem pełen obaw o swoje losy w naszym kraju. Pomijam bezsens informowania po latach o takim zdarzeniu bo zakrawa to na kpinę. A może by szanowny Pan Premier udzielił informacji jak tam na placu budowy obiecanych mieszkań, co z autostradami, jak postępuje realizacja przygotowań do EURO 2012, kiedy będą niższe podatki, co z tanim Państwem itp.itd. Co mnie obchodzi że popełnił Pan przestępstwo przemilczenia tak istotnej sprawy kilkanaście lat temu (jedynie wiem dziś że nie należy nigdy głosować na polityka o tak szybkim zapłonie) i nie zawiadomił prokuratury o propozycjach Kiszczaka, ja chce dziś godnie żyć a nie bawić się przy rozpalanych przez Pana stosach. Przyszłość narodu i jego dobrobyt nie leży w archiwach a w poczynaniach dnia dzisiejszego. Jeśli ktoś popełnił przestępstw to sa sady a rząd niech zajmie się tym do czego został powołany i co obiecał w kampanii wyborczej. Dodam jeszcze że takie wspomnienia po 17 latach obrażają moja inteligencję i przypominają spektakl pod tytułem jedna Pani drugiej pani w maglu powiedziała... . ............... Jeśli zgadzacie się z treścią powyższego pisma prześlijcie je do swoich znajomych z opcją \"do wiadomości\" Klubu Parlamentarnego PiS kp-pis@sejm.pl oraz Kancelarii Premiera cirinfo@kprm.gov.pl Pozdrawiam i wyrażam nadzieje że nie dowiecie się że i wy macie teczkę.:)) KA Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Oj naiwny,sądzisz ze Kaczyński zwróci uwagę na 14.05.07, 11:01 Twój list ? Najjaśniejszy nie ma w zwyczaju słuchać głosu opinii publicznej, a tym bardziej odpowiadac na takie listy. Cesarz Jarosław zwany Premierem ma głosy w swoim mózgu i słucha tych głosów a nie głosu opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
dakula Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 11:00 A o tej rozmowie premier przypomniał sobie 17 lat póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam List Do Premiera RP 14.05.07, 11:00 Premier Rządu RP Jarosław Kaczyński Szanowny Panie Premierze Przeczytałem dziś informacje o propozycji jaka złożył Panu Gen. Kiszczak i jestem pełen obaw o swoje losy w naszym kraju. Pomijam bezsens informowania po latach o takim zdarzeniu bo zakrawa to na kpinę. A może by szanowny Pan Premier udzielił informacji jak tam na placu budowy obiecanych mieszkań, co z autostradami, jak postępuje realizacja przygotowań do EURO 2012, kiedy będą niższe podatki, co z tanim Państwem itp.itd. Co mnie obchodzi że popełnił Pan przestępstwo przemilczenia tak istotnej sprawy kilkanaście lat temu (jedynie wiem dziś że nie należy nigdy głosować na polityka o tak szybkim zapłonie) i nie zawiadomił prokuratury o propozycjach Kiszczaka, ja chce dziś godnie żyć a nie bawić się przy rozpalanych przez Pana stosach. Przyszłość narodu i jego dobrobyt nie leży w archiwach a w poczynaniach dnia dzisiejszego. Jeśli ktoś popełnił przestępstw to sa sady a rząd niech zajmie się tym do czego został powołany i co obiecał w kampanii wyborczej. Dodam jeszcze że takie wspomnienia po 17 latach obrażają moja inteligencję i przypominają spektakl pod tytułem jedna Pani drugiej pani w maglu powiedziała... . ............... Jeśli zgadzacie się z treścią powyższego pisma prześlijcie je do swoich znajomych z opcją \"do wiadomości\" Klubu Parlamentarnego PiS kp-pis@sejm.pl oraz Kancelarii Premiera cirinfo@kprm.gov.pl Pozdrawiam i wyrażam nadzieje że nie dowiecie się że i wy macie teczkę.:)) KA Odpowiedz Link Zgłoś
jhw Premier: Kiszczak zaproponował mi układ 14.05.07, 11:02 Jeszcze mamy sie ciagle zajmowac tym bagnem sprzed 18 lat? Wolalbym, zeby premier i jego swita zamiast szukac kolejnych 'zdajcow' z mininej eopoki wzieli sie do roboty i otwierali nowe autostrady,stadiony,fabryki. Mam 23 lata i co mnie obchodzi, ze ktos chcial dac kiedys komus liste. Europa sie buduje i rozwija, a my mamy tylko pamiec o Solidarnosci i powstaniach itd. Pamiec jest wazna, ale fajnie bylo by byc dumnym z tego co jest teraz, a nie co bylo 100 lat temu. P.S. Moze by zlustrowac marszalka Pilsudskiego. On podpisal chyba jakas lojalke z Austryjakami. Haniebne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli na s 14.05.07, 11:03 SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli na stryczek za popełnione zło i morderstwa (polecam raport 'Komisji Rokity' i biuletyny IPNu), a bezkarność umożliwili im ci, którzy przy Okrągłym Stole zdradzili Polskę zawierając z komuchami układ i dostrzymując tego ukladu przez lata wbrew interesowi społeczeństwa. To ci którzy zamiast przystąpić do programu 'przyspieszenia' ogłoszonego przez Kaczyńskich i Porozumienie Centrum wybrali WALKĘ z z polskimi patriotami w interesie paktu z komuchami, czerwono-różowej agentury i kapusiów, a zatem wybrali interes całkowicie sprzeczny z Polską racją stanu, zdradziecki. I dzisiesze balamutne pseudodeklaracje że "są za pełnym otwarciem archiwów" nikogo nie zwiodą, wyrządzone przez różową sitwę zło nie zostanie nigdy zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:05 junkier napisał: > SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli na stryczek za popełnione zło i > morderstwa (polecam raport 'Komisji Rokity' i biuletyny IPNu), aha, to jest to 50% Polakow ktore chce wymordowac Korwin ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:13 W domu wszyscy zdrowi? - - - - - - - - Bronisław Wildstein: Zwycięstwo antylustracyjnego frontu Jeśli PO i PiS nie porozumieją się w sprawie lustracji, a potraktują ją jako kolejny pretekst do walki między sobą, to możemy się pożegnać z szansą na jej ucywilizowanie. Zablokowanie lustracji będzie przy tym wielkim sukcesem realnie już istniejącej partii Aleksandra Kwaśniewskiego. Pozostaje zatem mieć nadzieję, że PiS i PO, a także prezydent potraktują serio swoje deklaracje o pełnej jawności - pisze publicysta "Rzeczpospolitej" Ostatnia decyzja Trybunału Konstytucyjnego budzi wątpliwości. Nie chodzi tylko o sprawę lustracji, ale o model funkcjonowania demokracji w Polsce. Trybunał kolejny raz przekroczył swoje kompetencje. Niestety, nie ma do kogo zaskarżyć sposobu działania tej instytucji. Najbardziej znacząca jest decyzja zamykająca archiwa IPN dla naukowców i dziennikarzy, a więc - w rzeczywistości - dla wszystkich. Przewodniczący Trybunału zaznaczył, że zostaną one zamknięte do czasu uchwalenia nowej ustawy. Ponieważ nie wiemy, kiedy ten fakt nastąpi (jeśli w ogóle), oznacza to, że Polacy zostali odcięci - nie wiadomo, na jak długo - od ogromnej porcji wiedzy na temat najnowszej przeszłości i teraźniejszości. Uderzające jest uzasadnienie. Do teraz akta przekazywane były po uzyskaniu zgody prezesa IPN. Tak stanowiła również nowa ustawa. Trybunał uznał jednak, że jest to przepis nieprecyzyjny, ponieważ nie zostały określone kryteria, na jakich prezes owej zgody udziela. Arbitralność formuły szokuje. Dlaczego i jak kryteria takie mają być określone? A przede wszystkim - gdzie tego typu sprawy zostały ujęte w konstytucji? Cała władza dla TK Można uznać, że konstytucja reguluje wszystkie ludzkie działania w naszym kraju, a Trybunał Konstytucyjny jest władny jej zapisy - siłą rzeczy bardzo ogólne - odnieść do każdej sytuacji w państwie. Tyle że wówczas należałoby rozwiązać wszystkie inne instytucje i przekazać całość władzy w Polsce temu organowi. W rzeczywistości po raz kolejny Trybunał przekroczył swoje kompetencje, tak jak w wypadku zakwestionowania ustawy otwierającej dostęp do zawodu adwokata. Wtedy sędziowie wywiedli z konstytucji, że dwóch adwokatów w komisji kwalifikacyjnej to za mało, teraz zaś uznali, że konstytucja domaga się sprecyzowania kryteriów, na jakich prezes IPN udostępnia materiały do badań i prac dziennikarskich. W przyszłości mogą uznać, że kryteria są za mało precyzyjne. Też na podstawie konstytucji. Ciekawe, że jesienią 2005 roku Trybunał uznał IPN-owską regulację przyznającą prezesowi prawo do udostępnianie archiwów IPN do prac badawczych za zgodną z konstytucją. Czyżby od tego czasu zmieniła się konstytucja? Nie, tylko antylustracyjne lobby przestraszyło się jeszcze bardziej i zwarło szyki, a Trybunał spełnił jego oczekiwania. Na pytania o dostępność akt prezes Trybunału stwierdził, że w cywilizowanych krajach materiały służb specjalnych są zamknięte przez 30, a nawet 50 lat. Uznał więc PRL za kraj cywilizowany. Współgra to ze zdaniem innego sędziego, który swego czasu porównał lustrację do ustaw norymberskich. Wiedza dla wybranych Kolejna decyzja, która budzi zdumienie, to wycofanie sankcji za nieprzestrzeganie ustawy lustracyjnej, której w całości Trybunał nie odrzucił. Mamy więc ewenement na skalę światową: prawo, za którego łamanie nic nie grozi. Trudno nie uznać tego za zwykłe kpiny z prawa. Może członkowie Trybunału zastanowiliby się, jak ta sytuacja ma się do konstytucji. Jakiejkolwiek konstytucji. Trybunał uznał, że niezłożenie deklaracji lustracyjnej nie pociąga za sobą konsekwencji. W rzeczywistości do czasu decyzji Trybunału prawo obowiązywało. Sankcją za jego złamanie była np. utrata mandatu. Decyzja Trybunału jest uznaniem, że łamanie prawa przez na przykład prof. Bronisława Geremka było zachowaniem właściwym. Czy oznacza ona także i to, że dopóki nie ma decyzji Trybunału Konstytucyjnego, możemy sobie lekceważyć wszelkie prawa? Dlaczego niezgodne z konstytucją jest lustrowanie dziennikarzy? Dlaczego niezgodny był kwestionariusz lustracyjny? Dlaczego szefowie uczelni publicznych i prywatnych zostali potraktowani w inny sposób, skoro ich działania mają identyczny charakter? Prezes Trybunału Konstytucyjnego nie wyjaśnił w uzasadnieniu żadnej z tych i wielu innych wątpliwości. Znalazły się tam natomiast rozważania o sprawiedliwości i zemście. Ujawnienie współpracy ze służbami PRL traktowane jest jako kara, co jest nieporozumieniem. Uzasadnienie orzeczenia jest dokumentem osobliwym, w którym związki logiczne między poszczególnymi etapami rozumowania pozostawiają wiele do życzenia, tak jak relacja między samym rozumowaniem a przedmiotem, którego miało ono dotyczyć. Na zakończenie konferencji prezes Trybunału powiedział, że nie wszyscy muszą wszystko wiedzieć. W konsekwencji wiedzieć będą tylko wybrani, czyli szefowie służb PRL i jej nomenklatura, a także wywiady państw ościennych. Oni potrafią czynić użytek ze swojej wiedzy. Czekanie na ozdrowieńczy wstrząs Orzeczenie Trybunału należy uznać za triumf antylustracyjnego frontu. Gdy po raz pierwszy w Polsce pojawiła się możliwość prawdziwej lustracji - poprzednia ustawa była kaleka i nieskuteczna - na zagrożone środowiska padł strach. A są to środowiska wpływowe. Albowiem strach nie ogranicza się wyłącznie do dawnych konfidentów, lecz dotyczy całych grup, które obawiają się utraty prestiżu w związku z ujawnieniem skali ich inwigilacji, a także dwuznacznej roli wielu hołubionych przez nie autorytetów. Im bardziej środowiska takie angażują się w walkę z lustracją, tym bardziej obawiają się wywołanego nią wstrząsu. Odsłonięcie prawdy będzie zmuszało je do wyjaśnienia przyczyn walki o jej zatajenie. Rozpętana przez nie kampania, którą poparła duża część mediów, spowodowała przyłączenie się do niej licznych konformistów, którzy nie myślą samodzielnie i przyjmują podawane im przez suflerów poglądy. Powtarzane w nieskończoność nonsensy o "upokorzeniu", jakim ma być wypełnienie deklaracji lustracyjnej, albo "odpowiedzialności zbiorowej", która polega na obowiązku lustracyjnym, dla wielu stały się bezrefleksyjnymi oczywistościami. Do antylustracyjnego frontu należą również postkomuniści, dla których niebezpieczne jest odsłonięcie prawdy, czyli efekt lustracji. Skala walki z lustracją i stopień zaangażowania się w nią tak wielu wpływowych postaci i grup, każe się domyślać, że wstrząs przez nią wywołany może być potężny. I z pewnością należy przyjąć, że - choć bolesny - będzie on ozdrowieńczy. I im prędzej nastąpi, tym lepiej. Wzorem prof. Geremka Szansa na lustrację wiąże się z porozumieniem dwóch partii, PiS i PO. Trudno liczyć na Samoobronę czy LPR. Projekt partii Giertycha, aby odsłonić wszystko włącznie z danymi intymnymi, nie przejdzie ani przez Sejm, ani Trybunał i jest charakterystyczną dla jej lidera grą na radykalizm. SLD już apeluje o likwidację IPN. Jeśli PO i PiS nie porozumieją się w sprawie lustracji, a potraktują ją jako kolejny pretekst do walki między sobą, to możemy się pożegnać z możliwością ucywilizowania tej sprawy. A zablokowanie jej będzie wielkim sukcesem realnie już istniejącej partii Aleksandra Kwaśniewskiego, który przełoży się także na jej wymiar polityczny. Pozostaje mieć nadzieję, że PiS i PO, a także prezydent, który walnie przyczynił się do obecnego stanu rzeczy, komplikując i psując ustawę parlamentarną, potraktują serio swoje deklaracje o pełnej jawności. Trudno zresztą zrozumieć argumenty przeciw, jeśli przyjmujemy, że dane intymne osób inwigilowanych zostaną utajnione. Komu, poza agentami, może zaszkodzić upublicznienie akt zbieranych przez SB? Należałoby wyciągnąć wnioski z zachowania prof. Geremka i jemu podobnych, tudzież uhonorowania ich przez Trybunał Konstytuc Odpowiedz Link Zgłoś
amanasonta [...] 14.05.07, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:07 program przyspieszenia wg. PC realizował się rekami Kaczyńskich m.in poprzez palenie kukły Wałęsy. Zaiste niewiele brakowało do kryształowej nocy w wydaniu mataczy z Telegrafu, i słusznie że Wałęsa wywalił na zbity pysk psychopatów z PC i Olszewskiego z rządu. Zaznaczam, że nie jestem : komuhcem,post-komuchem, ani z PO i LiD... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:10 Nie klam podle! Kaczynscy zostali odsunieci od wladzy przez pewnego faceta, ktoremu wydawalo sie ze wkupujac sie w laski SBecji i sklocajac oboz Solidarnosci (dziel i rzadz) uda mu sie na dlugo zdobyc wladze i ukryc fakt uwiklania w latach 70-tych. Kaczynscy zostali odsunieci na dlugie lata od wplywow, ba poddano ich srodowisko polityczne bezprzykladnym represjom - 'inwigilacja prawicy' & Lesiak, dzieki haniebnemu sojuszowi sil, ktore obalily rzad Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasonta [...] 14.05.07, 11:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Stepien pod sad za zlamanie prawa !! 14.05.07, 11:16 prof. Andrzej Chojnowski, historyk UW: Fakt, że Trybunał Konstytucyjny zamknął dostęp do archiwów dziennikarzom i naukowcom, którzy nie są pracownikami IPN, odkrywa intencje wszystkich krytyków ustawy lustracyjnej. Cały czas chodziło o zamknięcie ust historykom i o zablokowanie ich prac. To nie potrwa długo, bo środowisko naukowe łatwo się z tym nie pogodzi. Można jak najszybciej znowelizować ów artykuł 36. Zarzuca się w nim brak kryteriów, na podstawie których prezes IPN decyduje o dostępie do archiwów IPN. Należy, z pomocą dobrego prawnika jasno sformułować te kryteria i wówczas, jeśli naprawdę chodziło tylko o tę kwestię, dostęp do akt w celach badawczych byłby nie do podważenia. Jeśli ze wszystkich stron padają deklaracje o otwarciu archiwów IPN, to z dostępem dla naukowców nie powinno być problemu. Ta poprawka byłaby sprawdzianem intencji. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070514/druga_strona_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś
amanasonta [...] 14.05.07, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:17 nie kłamię,początki akcji pacjentów z Tworek z paleniem kukły Wałesy widziałem osobiście,akurat byłem wtedy w Wawie. A co do Olszewskiego ? to był najgorszy rząd od 1989r, jedynie obecny dorównuje mu w nędzy założeń ekonomicznych, natomiast przebija pod względem niszczenia i destrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:19 gilu33 napisał: > A co do Olszewskiego ? to był najgorszy > rząd od 1989r, jedynie obecny dorównuje mu w nędzy założeń ekonomicznych, > natomiast przebija pod względem niszczenia i destrukcji. no bo o to chodzi, demontaz demokracji, zaistalowanie "kaczyzmu" i rzady autorytarne. Gospodarka - im gorzej tym lepiej, wtedy zrzuci sie na "Niemcow", "Judejczykow" Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:33 Pacjenci z Tworek to ta czesc inteligencji, ktora dala sie uwiesc prymitywnemu jakale bredzacemu od lat jak zdarta plyta farmazony o 'dzikiej lustracji' i 'antykomunizmie jaskiniowym'. www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,490725.html Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:14 Sugerujesz ze komunisci albo ich rozowi pomagierzy maja cos wspolnego z chrzescijanstwem, oprocz zajadles checi zniszczenia go czy raczej rozsadzenia od srodka dzieki tzw. Kosciolowi otwartemu? Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: SBeckie ścierwo vel "ludzie honoru" zasłużyli 14.05.07, 11:17 junkiers, jaka pogoda w moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
xarp lotnego umysłu junkier to ty nie masz 14.05.07, 12:05 Mój wpis jest trawestacją sloganu reklamującego pewne radio z torunia. A umieściłem go będąc pod wrażeniem głębi twego chrześcijaństwa, objawiającej się w nawoływaniu do stryczków, itede. Zgadzam się z wpisem jednego z forumowiczów powyżej "junkrowi nie odpowiadać", dlatego nie musisz silić się na dalsze posty - zostaną bez odpowiedzi. Ja osobiście przetestowałem twój poziom, i wiem że szkoda mojego czasu na przebywanie na takim poziomie. Pozdrawiam xarp Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 A za Raport Rokity Rokita do sądu 14.05.07, 11:27 A za raport Rokity niejaki p. Kornatowski pozywa Rokitę do sądu, a niejaki min. Ziobro mówi, że on ufa Kornatowskiemu, a niejaki Premier Kaczyński mówi, że Kornatowski nie ma agenturalnej przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nie odwracaj kota ogonem, mowa jest o mordercach 14.05.07, 11:35 Nie odwracaj kota ogonem, mowa jest o mordercach z SB dzialajacych pod wiadomo czyimi auspicjami. O mordercach, ktorych pewien znany manipulator medialny nazwal 'ludzmi honoru'. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Nie odwracaj kota ogonem, mowa jest o morderc 14.05.07, 11:38 A za Raport Rokity Rokita pozwany do sądu. Dziś Kornatowski jutro inny aparatczyk, który postanowił budować IV RP razem z PiS-em, przedtem oczywiście budował PRL -bo to też miał być przełom. junkier napisał: > Nie odwracaj kota ogonem, mowa jest o mordercach z SB dzialajacych pod wiadomo > czyimi auspicjami. O mordercach, ktorych pewien znany manipulator medialny > nazwal 'ludzmi honoru'. Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: Nie odwracaj kota ogonem, mowa jest o morderc 14.05.07, 11:38 no, jak tam pogoda w moskwie? junkier napisał: > Nie odwracaj kota ogonem, mowa jest o mordercach z SB dzialajacych pod wiadomo > czyimi auspicjami. O mordercach, ktorych pewien znany manipulator medialny > nazwal 'ludzmi honoru'. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz I wszyscy mają rację 14.05.07, 11:37 tomasz10012 napisał: > A za raport Rokity niejaki p. Kornatowski pozywa Rokitę do sądu Ma rację, bo niby z jakiej paki on miałby się wstydzić i ponosić konsekwencje z powodu bycia "posłusznym" funkcjonariuszem PRLu, a np. taki Kryże nie? , a niejaki min. > Ziobro mówi, że on ufa Kornatowskiemu, I mówi prawdę, bo skoro ufa Kryżemu, to dlaczego nie miałby ufać Kornatowskiemu? Zresztą Ziobro wychowal się w domu PZPRowskim, więc cóż.. a niejaki Premier Kaczyński mówi, że > Kornatowski nie ma agenturalnej przeszłości. No bo agenturalnej nie ma - on jawnie pracował w PRLowskiej prokuraturze i robił to co wszyscy, czyli udawał, że wszystko jest cacy. Wasserman też pracował w prokuraturze i się nie wstydzi, ani nie jest podejrzewany o agenturalną przeszłość, bo też wszysko było jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: I wszyscy mają rację 14.05.07, 11:40 Dokładnie tak, ujawniają tajnych agentów, za jawnych się nie biora , bo niemiałby kto z nimi współpracować. Czyżby Premier popełnił błąd i postanowił się usamodzielnić? C zyżby był na tajnej liście , któr ma wkrótce zostać opublikowana w jakiejś lewicowej gazecie? Czyżby na taśmach niejakiego byłego ZOMOwca Rutkowskiego było coś co może zachwiać nieomylnością i dziewictwem Prezesa? plendz napisał: > tomasz10012 napisał: > > > A za raport Rokity niejaki p. Kornatowski pozywa Rokitę do sądu > Ma rację, bo niby z jakiej paki on miałby się wstydzić i ponosić konsekwencje z > > powodu bycia "posłusznym" funkcjonariuszem PRLu, a np. taki Kryże nie? > > , a niejaki min. > > Ziobro mówi, że on ufa Kornatowskiemu, > I mówi prawdę, bo skoro ufa Kryżemu, to dlaczego nie miałby ufać > Kornatowskiemu? Zresztą Ziobro wychowal się w domu PZPRowskim, więc cóż.. > > a niejaki Premier Kaczyński mówi, że > > Kornatowski nie ma agenturalnej przeszłości. > No bo agenturalnej nie ma - on jawnie pracował w PRLowskiej prokuraturze i > robił to co wszyscy, czyli udawał, że wszystko jest cacy. Wasserman też > pracował w prokuraturze i się nie wstydzi, ani nie jest podejrzewany o > agenturalną przeszłość, bo też wszysko było jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: I wszyscy mają rację 14.05.07, 11:41 plendz napisał: > a niejaki Premier Kaczyński mówi, że > > Kornatowski nie ma agenturalnej przeszłości. > No bo agenturalnej nie ma - on jawnie pracował w PRLowskiej prokuraturze i > robił to co wszyscy, czyli udawał, że wszystko jest cacy. Wasserman też > pracował w prokuraturze i się nie wstydzi, ani nie jest podejrzewany o > agenturalną przeszłość, bo też wszysko było jawne. niedlugo wszyscy beda musieli sie tlumaczyc z zycia w PRL, Kazdy jest podejrzany !! Co robiles 03.10.1974 r o 8:15 no!! odpowiadaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: I wszyscy mają rację 14.05.07, 11:42 odcinali mi pępowine akurat, ale nie wiem czy coś podpisywałem, nie pamietam alex1215 napisał: > plendz napisał: > > > a niejaki Premier Kaczyński mówi, że > > > Kornatowski nie ma agenturalnej przeszłości. > > No bo agenturalnej nie ma - on jawnie pracował w PRLowskiej prokuraturze > i > > robił to co wszyscy, czyli udawał, że wszystko jest cacy. Wasserman też > > pracował w prokuraturze i się nie wstydzi, ani nie jest podejrzewany o > > agenturalną przeszłość, bo też wszysko było jawne. > > niedlugo wszyscy beda musieli sie tlumaczyc z zycia w PRL, > Kazdy jest podejrzany !! Co robiles 03.10.1974 r o 8:15 no!! odpowiadaj !! Odpowiedz Link Zgłoś