uu1 Kwaśniewski: Pinczuk dał pieniądze mojej fundacji 17.05.07, 09:21 > Aleksander Kwaśniewski potwierdził wczorajsze doniesienia, że ukraiński > biznesmen Wiktor Pinczuk, zięć b. prezydenta Ukrainy Wiktora Kuczmy, dał pieniądze na jego fundację - podaje TVN 24. Czy to jest sprzeczne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Ty łachudro Stolzman. 17.05.07, 09:24 Ty łachudro ile ty i twoja żona nakradliście się na stacji osocza i łapówkach na wasze fundacje. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ......SLD sie sypie............................ ... 17.05.07, 09:24 Były minister zdrowia Mariusz Łapiński, ekssekretarz generalny SLD Marek Dyduch i były minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk chcą stworzyć nową lewicową partię, która ma być alternatywą dla ruchu Aleksandra Kwaśniewskiego – dowiedział się „Wprost”. Z naszych ustaleń wynika, że ta inicjatywa, która będzie nosić nazwę Porozumienie Lewicy, może liczyć na wsparcie dwóch największych lewicowych central związkowych: OPZZ i ZNP, Ordynackiej i... Samoobrony. Przedstawiciele wszystkich tych organizacji mają się pojawić na kongresie PL, który odbędzie się 23 czerwca. – To bardzo dobra inicjatywa. Jeśli nic mi nie wypadnie, to pojawię się tam osobiście. W najgorszym wypadku, wyślę tam któregoś ze swoich zastępców – zapowiada w rozmowie z „Wprost" lider Samoobrony Andrzej Lepper. Na pytanie, czy nie boi się reakcji prawicowych koalicjantów, odpowiada: – A co mnie to obchodzi? Ja zawsze byłem i zawsze będę człowiekiem lewicy. Nie mam zamiaru tego ukrywać. Kto jeszcze pojawi się na tym kongresie? Porozumienie Lewicy ma połączyć wszystkie lewicowe partie spoza LiD: Krajową Partię Emerytów i Rencistów, której wiceszefem jest Mariusz Łapiński, Ruch Odbudowy Gospodarczej im. Edwarda Gierka, Polską Partię Pracy, Demokratyczną Partię Lewicy, Polską Partię Socjalistyczną i Rację Polskiej Lewicy. Na kongresie jako obserwatorzy mają się dodatkowo pojawić dwie SLD-owskie platformy: socjalistyczna Grzegorza Kurczuka i „Prawo-Demokracja-Sprawiedliwość" Marka Dyducha. Swój akces zgłasza także wchodząca w skład LiD Unia Pracy. Na kongresie prawdopodobnie pojawi się także przewodniczący Ordynackiej Włodzimierz Czarzasty. Niewykluczone, że do porozumienia dołączą także Stronnictwo Gospodarcze byłego ministra rolnictwa Romana Jagielińskiego oraz Stronnictwo Demokratyczne. Na kongresie Porozumienia zabraknie za to przedstawicieli władz SLD i SDPL. Obie partie dostały zaproszenia, ale nie mają zamiaru z niego skorzystać. - Zanim rozpoczniemy jakiekolwiek rozmowy z innymi inicjatywami musimy najpierw ustalić ramy programowe wewnątrz LiD – mówi nam szef SDPL Marek Borowski. Z naszych ustaleń wynika jednak, że Porozumienie Lewicy nie zamierza rezygnować z zabiegania o te dwie partie. – Bardzo żałuję, że SLD i SDPL zrezygnowały ze współpracy z Porozumieniem. Mam nadzieję, że zmienią jeszcze zdanie. W takim dużym lewicowym bloku jest ogromny potencjał – mówi „Wprost" Marek Dyduch, który będzie mediować między kierownictwem Sojuszu a Porozumieniem Lewicy. W nowej inicjatywie na pewno zabraknie za to miejsca dla Aleksandra Kwaśniewskiego. – My chcemy być prawdziwym lewicowym blokiem, a pan Kwaśniewski jest liberałem. Jego status materialny przez 10 lat prezydentury bardzo się zmienił. Mam wrażenie, że jego nie obchodzą już biedni ludzie, których my chcemy bronić – uważa Łapiński, który odpowiada na organizację kongresu. – Pan Kwaśniewski doprowadził do rozłamu na lewicy i zaczyna tworzyć centrową partię, która będzie spoglądać w lewo. Porozumienie ma być prawdziwą lewicową alternatywą dla tego, co on robi – dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1. 17.05.07, 09:36 Na typowa lewacka wypowiedz brak z mojej strony riposty.Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: ......SLD sie sypie.......................... 17.05.07, 10:04 presentation ty złodzieju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Ze tez Onyszkiewiczowi nie przeszkadza, ze liderem 17.05.07, 09:30 w koalicji, do ktorej nalezy, jest taki typ, jak Kwasniewski. Jesli ktos niszczy mit Solidarnosci w tym kraju, to jest to wlasnie ugrupowanie Onyszkiewicza, ktore smialo skumac sie z SLD-owcami. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz W końcu ,to nic nowego!... 17.05.07, 09:35 Kilkanaście lat wstecz, KPZR dała w te same ręce kilkanaście milionów dolarów.Do dziś tworzą fortuny post PZPR-owskich kacyków.Czas do spowiedzi panie Kwaśniewski!,jarmułkę z głowy i do spowiedzi!... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Czy słusznie porównujem Pinczuka ze szmalcownikiem 17.05.07, 09:35 Czy obaj są przestępcami? Czy obaj dają na szczytne cele? Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Byly "rosyjska pożyczka", a teraz ukrainskie/KGB 17.05.07, 09:44 Byly "rosyjska pożyczka", a teraz ukrainskie/KGB - Kazdy wie co Kwas skonczyl w Rosji wiec co sie dziwic... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Dzis konferencja Kwacha i Walesy na UW! 17.05.07, 09:46 Beda nam bronic zagrozonej demokracji i wolnosci slowa. Zapominaja tylko, ze ta konferencja jest dowodem na wolnosc slowa i demokracje. Waleso, wstydz sie. Wbijasz sobie kolejny gwozdz do politycznej trumny Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dzis konferencja Kwacha i Walesy na UW! 17.05.07, 09:48 tadeusz1965 napisał: > Beda nam bronic zagrozonej demokracji i wolnosci slowa. Zapominaja tylko, ze ta > > konferencja jest dowodem na wolnosc slowa i demokracje. Waleso, wstydz sie. > Wbijasz sobie kolejny gwozdz do politycznej trumny Bardzo przewrotne ale niezgodne z prawdą te Twoje wywody. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Kto dał pieniadze na porozumienie Centrum 17.05.07, 09:50 www.raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=90 Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ciekawe czego sie jeszcze dowiemy o magistrze 17.05.07, 09:56 Co tylko ślina przyniesie na język różnym sfrustrowanym ludziom. Tylko co z tego? ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Konferencja błaznów i judaszy 17.05.07, 10:08 to nie konferencja to to spisek który ma doprowadzić do odsunięcia za wszelką cenę od władzy ludzi którzy zostali demokratycznie wybrani przez ludzi którzy chca zmian i porządku w tym kraju .Identyczne metody PISu były stosowane w Niemczech po okresie faszyzmu i jak widac okazały sie skuteczne ale gruba kreska Mazowieckiego nie miała na celu odcięcia się od przeszłości ale ochronę faszystowsko komunistycznych metod za czasów panowania komuny .Wałęsa marionetka i trybun potrzebny aby rozmawiać z ludem teraz chce być demokratą ,Kwach którego życie na oszustwie i kłamstwach płynie .Olechowski były komunistyczny agent ,Geremek który w prasie niemieckiej pluje na Polaków .Mazowiecki który był ochroną dla tego działania .Naukowcy którzy okazali sie w wiekszości ubekami ,no to jest grupa która wprowadzi nowe zasady demokracji w Polsce .To jest konferencja błaznów i judaszy . Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Konferencja błaznów i judaszy 17.05.07, 10:16 Piękny tekst. Rozumiem, że masz dowody na przestępczą , antypaństwową działalność wymienionych przez Ciebie osób. Będę śledził losy Twojego zawiadomienia prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Konferencja błaznów i judaszy 17.05.07, 10:20 Dowodów az nadto dostarcza nam prasa a w polityce kompromitacja do jakiej dopuścili sie wymienieni to najlepszy dowód .Prokuratura - w demokratycznym kraju to wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Konferencja błaznów i judaszy 17.05.07, 10:26 hydepark1 napisała: > Dowodów az nadto dostarcza nam prasa a w polityce kompromitacja do jakiej > dopuścili sie wymienieni to najlepszy dowód .Prokuratura - w demokratycznym > kraju to wyborcy. To bardzo ciekawe spojrzenie na rolę prokuratury ale chyba niezgodne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Kwaśniewski: Pinczuk dał pieniądze mojej fund 17.05.07, 09:52 Tekst na poziomie artykuły w FAKCIE, który wyliczał Kwaśniewskiemu (już po odejściu z prezydentury), że pojechał na narty: a) do Szwajcarii, gdzie piwo kosztuje 10zł b) ma dwuletni kombinezon narciarski, za 2000zł c) że ma firmową czapeczkę i gogle za ponad 200zł innymi słowy - żenada i polska zawiść pełną gębą. A kiedy zbrodniarz wojenny Jan Kobylański finansuje Rydzka, to jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Kwaśniewski: Pinczuk dał pieniądze mojej fund 17.05.07, 09:52 Tak, tylko że na kościół dają ludzie pobożni, a Kwach zadaje się z bezbożnikami Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Kwaśniewski: Pinczuk dał pieniądze mojej fund 17.05.07, 09:54 Bądą się dzielić komuchy Ukrainą, Kwas doświadczony w tym procederze pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Cyrograf z diabłem 17.05.07, 09:53 W każdym normalnym kraju w każdym normalnym towarzystwie jest tak zasada ze nie podaje sie reki śmieciowi moralnemu, kryminaliście, albo sie go unika .Każde zachowanie które zmierza do akceptacji takiego typa jest albo w polityce śmiercia /polityczną kiedy to wyjdzie a nawet jak Blida doprowadza do samobójstwa/a w zyciu prywatnym ignoranacją typa i osoby go akceptującej z powodu smrodu jaki panuje wokół tych osób.KTo to jest Kuczma i jego zięć ?to są ukrainscy bandyci którzy zamordowali np .Gongadze w perfidny sposób ucinając mu głowę bo ujawniał ich sprawki .Twierdzenie Kwacha ze robi to dla poparcia Ukrainy jest typowa bezczelnocia dla tego skompromitowanego faceta .Jak widac to przygotowywanie sie do stanowisk miedzynarodowzc sie nie udalo sie i teraz znow chce panisko postkomunistyzczne wrocic na salony .Smiedzi wokol ciebie panie kwachu nawet bardzo daleko i na nic szkola amerykanskiej komunikacji i luz, sloma z butow wychodzi i wara od polityki gdy za plecami mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Kwaśniewski ma już poparcie 50% Polaków 17.05.07, 09:58 I ta cała nagonka ma go zdyskredytować. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Cyrograf z diabłem 17.05.07, 09:59 Popieram wypowiedz. Dodam , wysłał wojska do Iraku , jakie straty a na służbę zdrowia nie ma. Kaczory dalej kontynuują tę farse z Irakiem. Kwas to człowiek bez zasad i historia to oceni . Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 dał bezinteresownie z miłości do Jąli i Olusia, mi 17.05.07, 09:55 miał za dużo i dał absolutnie bezinteresownie. Później Oluś też całkowicie bezinteresownie coś mu ułatwił. Jaki to był interes? Łatwo sie domysleć. Zwykle daje się od 0.5% do 3% od transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista To że pisuar spróbuje zaatakować 17.05.07, 09:56 Kwaśniewskiego po jego oświadczeniach o powrocie do polityki, było pewne jak śmierć i podatki. Ale to co na razie wygrzebali słabiutkie jest. Z dwojga złego, wolę na czele rządu cwaniaczka Kwacha od ofermy z manią wielkości i schizofrenią paranoidalną (x2). Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Wiadomo, że boją się jego popularności 17.05.07, 10:03 Wg badań OBOP to nie Kwaśniewski jest najgorszym prezydentem od 1989 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..To nie PiS zaatakowal................... 17.05.07, 10:05 To Kwasniewski myslal ze jeszcze trwaja rzady SLD.Z przyzwyczajenia bral.A czy to wazne od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..To nie PiS zaatakowal................... 17.05.07, 10:07 W radzie fundacji, której przewodniczy Kwaśniewski, zasiadają jego znajomi: Adam Daniel Rotfeld, Paweł Świeboda, Andrzej Byrt, Waldemar Dubaniowski oraz Jan Truszczyński. W 2006 roku Wiktor Pinczuk był najważniejszym sponsorem fundacji. Oligarcha za pośrednictwem swojej fundacji przelał na konto Amicus Europae892 tys.822zł. Pozostali darczyńscy wpłacili łącznie 5 tys. zł. Oznacza to, że fundacja Kwaśniewskiego nie mogłaby funkcjonować bez datku Pinczuka. Adam Rotfeld i Waldemar Dubaniowski twierdzą, że nic o tym nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.marcinkowski Re: To że pisuar spróbuje zaatakować 17.05.07, 10:24 Niektorym wszystko kojarzy sie z PiS, nawet TVN24 Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: A kto by dał na fundację Kaczyńskiego ? Boli 17.05.07, 10:06 problem w tym ze ci co za Kaczka to przelewy wysyłają do o.Dyktatora. Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Kto dał pieniądze na spółkę Telegraf ????????????? 17.05.07, 10:05 i gdzie one się podziały ????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
dym80 oj tam milion złotych... 17.05.07, 10:06 skąd ta afera?! na pewno uczciwie zarobione... Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Telegraf 17.05.07, 10:08 Spółka Telegraf została założona 29 września 1990 r. przez Jarosława Kaczyńskiego, Mariana Parchowskiego i Macieja Zalewskiego. Członkami zarządu byli też politycy prawicy: Andrzej Urbański, Jacek Maziarski, Krzysztof Czabański i Józef Orzeł. W radzie nadzorczej zasiadał Lech Kaczyński, więc brat kontrolował brata. Wymienieni panowie w większości stanowili nomenklaturę Porozumienia Centrum (PC) przekształconego po latach w Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Re: Telegraf.Nie wiedziałem o pana pracy... 17.05.07, 12:12 w FSB,panie Pinejro. Odpowiedz Link Zgłoś
krrk Re: Gdyby nawet dostał kase od Boga 17.05.07, 10:09 to i tak powiedziano by,że ma kontakty z diabłem Odpowiedz Link Zgłoś
urbanoid Zydo-KGB z morda Kwasa dobrze rozreklamuje 17.05.07, 10:10 Zydo-KGB z morda Kwasa dobrze rozreklamuje skansen komuny w EU. Turysci zjada masowo.. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Re: nie Europa ale zydowscy dziennikarze w EU .. 17.05.07, 10:20 Ciekawy pogląd chyba z radia maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 fundacja i fundacja 17.05.07, 10:16 Gdyby tyle dostało NFA to mozna by cos zrobić, ale i tak porównanie zawartosci strony www.nfa.pl i www.kwasniewskialeksander.pl/ chyba wypada na korzysc strony NFA nie majacej dotacji Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Dlaczego wszyscy tak się boją 17.05.07, 10:27 powrotu Kwaśniewskiego do polityki?! Przeraża mnie to, że z jednej strony ludzie nienawidzą obecnej władzy, z drugiej zaś starają się dostarczać tej władzy "atuty" w postaci informacji przekształconych w sensacyjne doniesienia. Jak na razie w gazetach są formułowane teksty w sposób kompletnie nieprofesjonalny, jak choćby "Oligarcha finansuje Kwaśniewskiego". Tytuł może i chwytliwy, pod warunkiem, że pieniądze wpływałyby na prywatne konto Kwacha, a nie oficjalną drogą na konto jego fundacji. Pewnie sensacją miało być to, że ta forsa to od syna Kuczmy. Tylko ja mam pytanie, co w tym złego - czyżby to, że Kuczma jest antyEU, a syn przeciwnie? Czy naprawdę niechęć do byłego prezydenta musi objawiać się poprzez brak obiektywizmu dziennikarskiego i to niezależnie od opcji? Dlaczego dziennikarze, skoro mają się za takich sprytnych Szerloków, nie poszukają solidnych haków na niego i nie przedstawią niezbitych dowodów na to czy tamto, aby była sprawa jasna. Przecież czy Kwaśniewski, czy inny polityk, to nie święta krowa, to człowiek taki jak my i jeżeli narozrabia, to powinien ponieść konsekwencje! Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Kaczory... i tak was Kwaśniewski rozprowadzi... 17.05.07, 10:30 jak będzie chciał !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 tak że wszystkie brudne łapy na pokład 17.05.07, 11:20 żywcem nas nie wezmą:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś