Dodaj do ulubionych

Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu

26.05.07, 07:57
Francuzi są specyficzni, szczególnie ci popierający bardzo prawą stronę, choć
lewej także niewiele brakuje. Są zadufani w sobie, zawsze naj . Inni według
niektórych to podludzie, co widać po działaniach, zarówno bezpośrednio we
Francji, jak i w krajach, w których mają jakieś interesy (vide spółki
sprzedane kapitałowi francuskiemu). Zachowują się, jak w kolonii.
Obserwuj wątek
    • mal49 Re: Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 26.05.07, 08:59
      Rasizm przybiera różne formy. Pierwszym krokiem jest uogólnianie tzw. cech
      narodowych.
      Polacy też są specyficzni, szczególnie ci chadzający w moherach.
      • asasello_krakow Re: Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 26.05.07, 09:05
        nie cech narodowych tylko wartości republikańskich. kto woli szariat - czyli jak
        sie zdaje gł. lewica - niech wyjeżdza
        • fasan66 Nie tylko Francja.... 26.05.07, 09:30
          Jezeli ktos jeszcze wierzy w otwarta i tolerancyjna Europe to albo jest bardzo
          optymistyczna osoba albo bardzo naiwna!!!! Z moich osobistych doswiadczen moge
          powiedziec ze w Europie jest cichy albo glosny rasizm.I jest wszedzie.Kazdy
          kogos nie lubi , nie toleruje, wysmiewa,obgaduje.....i tylko prawo chroni
          obcokrajowcow przed tym czy tamtym.No ale i ono zmienia sie z nadchodzacymi
          politykami np.Dania , Francja.Okazuje sie ze gloszenie obrzydliwych hasel
          rasistowskich to pewna wygrana w wyborach!!!!Czesto odnosze wrazenie ze
          robienie kariery politycznej na nienawisci do obcokrajowcow to swietnie
          sprzedajacy sie towar ......prymitywny i nieludzki.Do czego wiec dazysz
          Europo ....?!
          • euro67 Re: Nie tylko Francja.... 26.05.07, 09:56
            Walka, nawet twarda, z NIEGALNA imigracja nie jest zadnym rasizmem tylko obrona
            panstwa prawa, ubezpieczen spolecznych i rynku pracy. To co napisales jakis
            poprawnopolityczny lewacki belkot
          • pl2512 Co ty bredzisz? Europa jest tak poprawna... 26.05.07, 10:05
            politycznie, ze sie zygac chce. Dla takich naiwniutkich dzieci socjalizmu jak
            ty, osoba o czarnym kolorze skorzy to albo kunta-kinte zabrany z pieknej
            afrykanskiej wioski przez zlych bialych handlarzy niewolnikow albo murzynek
            Bambo z wierszyka Tuwima. Rzeczywistosc jest troche inna. Takim ludziom jak ty
            zawsze proponuje przeprowadzke np. na przedmiescia Paryza lub na Bronx w Nowym
            Jorku. Po co tutaj jeszcze siedzisz? Jedz i posmakuj zycia w kolorowych
            dzielnicach, moze przestaniesz pisac ten slodko-pierdzacy moralizatorski belkot
            o rasizmie ( o ktorym najwyrazniej nie masz jakiegokolwiek pojecia).
            • scorpio93 Re: Co ty bredzisz? Europa jest tak poprawna... 26.05.07, 10:11
              Dokładnie! Wszyscy ci obrońcy uciśnionych nie ruszyli dupy z swojej zapadłem
              wiochy, ja przejechałem prawie całą Amerykę Południową i mieszkałem w różnych
              krajach Europy, potwierdzam twoje słowa!
          • ipswich1 Sorrki stary, ale jesteś albo naiwny albo... 26.05.07, 10:30
            głupi. Niedawno w Guardianie widze zdjęcie jak młodzi brytyjczycy klęczą na
            ulicy w Londynie z kartkami na szyi: Przepraszam za niewolnictwo!
            Czemy to ma służyć? Mieszkałem z bambusem w jednym domu, przez krótki
            czas, "europejczyk" syn ambasadora (tylko nie chciał jakoś powiedziec w jakim
            kraju): brudas, śmierdziel jakich mało, Jak zwróciłem mu uwagę aby posprzątał
            po sobie, to dowiedziałem się że jestem... rasistą. A małpa jedna nawet się nie
            potrafiła podpisać ale on był w swoim mniemaniu oczywiście: english man.
            Nikt ich tu nie zaprasza. Niewolnictwo było wynikiem pewnej przegranej bitwy.
            Nikt nie bronił mieszkańcom czarnego lądu być kreatywnymi i zbudowac okręty
            (dawno dawno temu, przed kolonizacją), zorganizowac armię, wymyśleć uzbrojenie,
            wymyśleć idee za którymi Murzynki Bambo by poszły i skolonizować Europę?
            Wyrzynali się między sobą tak samo jak europejczycy. Więc co stanęło na
            przeszkodzie 700-800 lat temu? Nie wiesz? Kreatywność Europejczyka!!! To że był
            bardziej rozgarnięty od półgłówka z Afryki i z Ameryki także (mieszkańców
            Ameryki nikt nie uciskał). Tak więc co stanęło im na przeszkodzie w zbudowaniu
            okrętów i aby przeprowadzili jedną z nielicznych, udanych operacji desantowych
            (jaką zrobili Kolumb i potem Cortez -majstersztyk!!!) w Hiszpanii czy Francji i
            gdyby im się udało dzisiaj mówilibyśmy w języku Zulu-Gula, na przykład?
            Odpowiem Ci kreatywność Europejczyka! To im przeszkodziło. Więc nie pieprz
            głupot, chyba że jesteś "z gatunku" kolorowy. I zacznij używać mózgu, bo jak
            tak dalej pójdzie będziesz mieć meczet przed domem i spróbuj się wtedy nie
            modlić jak trzeba!!! Spróbuj dzisiaj będąc na wycieczce turystycznej wypić piwo
            na ulicy w Rijadzie, nie zdążysz jak Ci łeb utną ale ONI mogą w poprawnie
            politycznie Europie robić wszystko co im się podoba, tak? Mogą wprowadzać swoją
            religię, obyczaje etc, etc. Powtarzam Ci, obrońco uciśnionych, WEŹ BIBLIĘ,
            RÓŻANIEC, KRZYŻ I WIZERUNEK RIMSKOJ PAPY i jedź do Rijadu albo oświeconego
            Pakistanu. Zamówię za Ciebie mszę... po zulusku.
            • stupendo Bożeeee.. 26.05.07, 10:39
              boję się ciebie
              • ipswich1 Boisz się mnie? A dlaczego? Dlatego że piszę... 26.05.07, 11:38
                to, co wielu z Was myśli, tylko boi się uzewnętrznić aby nie popaść w
                niepoprawność? Taka jest prawda. Nie jestem rasistą, skinheadem ani
                nacjonalistą. Mam za sąsiadów czarnoskórą rodzinę, PRZYZWOICI NORMALNI LUDZIE.
                Sympatyczni, tyle tylko że oni nie przyjechali do Europy nawracać czy też doić
                europejczyków, tylko zaaklimatyzowatyzować się! Co z tego że ubierają sie po
                swojemu, co z tego że chodzą do innego (niż katolicki, ja nie jestem
                katolikiem) kościoła? Ich sprawa! I są tutaj legalnie, płacą podatki, pracują
                tak jak my przybysze z EE oraz Brytyjczycy. I to jest ta drobna różnica. A bać
                sie powinieneś/powinnaś bo jak w Twoim mieście wyrosną dzielnice kolorowych
                imigrantów (którzy nie znają języka i nie chcą znać, zamykają się w gettach,
                wprowadzaja swoje buszmeńskie zwyczaje, handlują prochami i kradna samochody) i
                Twoje dziecko przyjdzie z płaczem że znowu jakiś pier... Abdullah i jego banda
                ukradła mu kieszonkowe i komórkę, to wtedy zatęsknisz do takich jak ja. Więc
                może raczej bój się, bo to już niedaleko!
                • mukroko Re: Boisz się mnie? A dlaczego? Dlatego że piszę. 29.05.07, 16:41
                  Jednak my sami nie jesteśmy idealni, w niektórych miastach Polski tworzą się
                  nawet getta Polaków!! Patrz Chorzów Batory, czy Nowa Huta. Ale generalnie się z
                  tobą zgadzam, sam studiowałem z Nigeryjczykiem i potwierdzam że różnice
                  "kulturowe" są gigantyczne!
            • dzenifer Re: Sorrki stary, ale jesteś albo naiwny albo... 27.05.07, 08:43
              Wiekszosc emigrantow mysli, ze w europie daja wszystko za darmo. wystarczy
              pzyjechac i byc. zobaczcie, ilu ich jest na zasilkach? wiem o "numerze" jaki
              robia rzadowi holenderskiemu (i innym pewnie tez) zyja z rent i emerytur dawno
              zmarlych krewnych, bo sie robic nie chce. mieszkalam przez rok w afryce, teraz
              mieszkam w hiszpnii. rasizm w europie??? w porownaniu z rasizmem w afryce tu to
              pikus! a dla kolorowych rasizm to wspaniale slowko, rozwiazanie ich wszytskich
              problemow. mialam kilka przypadkow, podobnych do ipswich1. i tez wiekszosc jest
              dziecmy ambasadorow, ministrow itp (duzo w tej afryce tych ministrow maja cha!
              cha!). druga sprawa, to brak asymilacji, oni tu przyjezdzaja i to m y mamy
              sie i m podporzadkowac... jak zaczna sie do nas zjezdzac na taka skale jak juz
              sa tutaj, to zobaczycie, jak szybko zmienicie zdanie. zgadzam sie z ipswich1
          • r.siwy Re: Nie tylko Francja.... 26.05.07, 10:40
            A poco udawać ,jak kogoś nie lobię to z nim nie gadam nie chce z nim pracować
            odsuwam sie od niego jak jest to możliwe. Poprawność polityczna to głupota
            wszyscy uśmiechają sie do siebie a tak naprawdę jeden drogiemu by wbił nóż w plecy.
            Nie rozumiem prawa które mówi mi że mam zatrudniać czarnego żółtego zamiast
            swojego ziomka i to we własnej firmie. Skoro ja sie wśród białych dobrze czuje
            to dlaczego ktoś zmusza mnie do przebywania z czarnym czy żółtym.
            wiem jestem rasistom no i co z tego ja bym nikogo nie pobił z powodu tego że
            jest żółty czy czerwony czy jest pedał ale jak mi sie nie podopa ktoś to daje mu
            to do zrozumienia bo poco żyć w kłamstwie
          • koham.mihnika dlaczego muzulmanie z uporem maniaka 26.05.07, 10:54
            emigruja do krajow im kulturowo obcych, zamiast to bogatej Arabii Saudyjskiej,
            ktora ma sporo miejsca (nawet nie trzeba kosic trawy!) i kupe forsy za rope.
            Po co sie zmuszaja do przebywania wsrod ludzi, ktorych nie akceptuja i ktorzy
            ich nie akceptuja? A Moze to taka cicha inwazja? Wtedy Europejczycy maja racje
            broniac sie przed zalewem "gosci".

fasan66 napisała:

> Jezeli ktos jeszcze wierzy w otwarta i tolerancyjna Europe to albo jest bardzo
            > optymistyczna osoba albo bardzo naiwna!!!! Z moich osobistych doswiadczen moge
            >
            > powiedziec ze w Europie jest cichy albo glosny rasizm.I jest wszedzie.Kazdy
            > kogos nie lubi , nie toleruje, wysmiewa,obgaduje.....i tylko prawo chroni
            > obcokrajowcow przed tym czy tamtym.No ale i ono zmienia sie z nadchodzacymi
            > politykami np.Dania , Francja.Okazuje sie ze gloszenie obrzydliwych hasel
            > rasistowskich to pewna wygrana w wyborach!!!!Czesto odnosze wrazenie ze
            > robienie kariery politycznej na nienawisci do obcokrajowcow to swietnie
            > sprzedajacy sie towar ......prymitywny i nieludzki.Do czego wiec dazysz
            > Europo ....?!
    • mgz hehe - 17 lat mieszka w Lyon nad Sekwana :) 26.05.07, 09:16
    • eccehomo A Francja mogła być pierwszą republiką islamską w 26.05.07, 09:28
      Europie. Taka szkoda
    • patisson1 Re: Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 26.05.07, 09:30
      Z jednej strony rozumiem taka postawę; jeśli są kłopoty w kraju, przyjmowanie
      pod swoje skrzydła ludzi z zewnatrz, tylko te kłopoty wzmaga, naturalnym więc
      wydaje się, że Paryż chce powrócić do normalnego modelu - we Francji mieszkają
      Francuzi. Z drugiej strony Francja jest coś winna tym ludziom z kolonii,
      protektoratów itp., ktorych gospodarki przez lata cale na Paryż pracowały i
      łożyły.No nie wiem.
      • r.siwy Re: Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 26.05.07, 10:54
        sie spytam jakie gospodarki kto je stworzył gdyby nie Francja to oni by jeszcze
        z dzidami latali.
        Jest takie państwo w afryce co sie Zimbabwe zwie kiedyś był spichlerzem afryki
        (heh jak biali mieli farmy) potem babusy sie skrzyknęli odbierali ziemie białym
        farmerom no i teraz głodują. Czy to nie dowodzi wyższości białych
    • euro67 ??? 26.05.07, 09:54
      Piszesz z wlasnego doswiadczenia (jakiego?) czy tylko powtarzasz obiegowe
      opinie?
    • ipswich1 No i bardzo dobrze!!! Nareszcie dobry przykład! 26.05.07, 10:05
      I co z tego że był siedemnaście lat bez papierów? I że jego dzieci chodzą do
      francuskiej szkoły? Panie Prezydencie Sarkozy, proszę iść dalej i sprawdzić
      dlaczego dzieci nielegalnego imigranta chodzą do publicznej szkoły, może trzeba
      sprawdzić czy pobierał zasiłki, kto je mu dał? Proponujemy Panu chrześcijańską
      pomoc: wyeksportujemy Panu Kaczorki z Ziobrem (jednemu z Kaczorków trzeba
      założyć konto w banku, bo głuptas nie umie, ale to mały problem).

Ale tak na poważnie, być może jest to pierwszy człowiek który zrobi z tym
      problemem porządek, bo problem jest wielki i będzie narastać. Ci wszyscy ludzie
      powinni być odesłani ciupasem do siebie, bez zmiłowania: azyl - tak! ale nie
      nielegalne przekraczanie granicy czy pobyt bez ważnej wizy. A niestety, tutaj w
      GB większość czarnych (tylko proszę bez uwag o rasiźmie: bo wg Was, obrońców
      uciśnionych, jacy oni są? Zieloni? Niebiescy? Bo wg mnie czarni!!!) jest
      nielegalnie: afrykanów, bangledeshi i tej całej reszty muslimów (a także w
      pewnym sensie Rumunów, chociaż są w UE, ostatnio w Daily Mail, zdjęcie 35
      osobowej rodziny rumuńskiej która przyjechała do Slough, gratulacje dla rządu
      JKM, my w Polsce przechodziliśmy to juz parę lat temu, wystarczyło się nas
      zapytać Panie Premierze Blair!!). I pierwsze po co wyciągają ręce, to nie po
      pracę, tylko zasiłki: bo on jest czarny czy jakiś tam brązowawy i jemu się
      należy. I tyle! A jak nie to to jest rasizm. A to nie rodzi dobrych stosunków z
      Brytyjczykami.
      • scorpio93 Re: No i bardzo dobrze!!! Nareszcie dobry przykła 26.05.07, 10:09
        Ja również popieram. Brawo Sarkozy! Wymóg języka na pierwszym miejscu, banda
        muslimów przyjeżdża, zamyka się w swoich gettach, robi po 10 bachorów i ciągnie
        zasiłki od państwa. WON DO DOMU!
      • etquoi Re: No i bardzo dobrze!!! Nareszcie dobry przykła 26.05.07, 10:15
        chodza do szkoly, bo takie jest francuskie prawo i niewazne czy sa legalnie czy
        nie maja obowiazek i prawo do nauki od siodmego roku zycia. wiec nie ma tutaj
        czego sprawdzac, pomijajac fakt, ze pan prezydent raczej nie zna polskiego a
        gazeta niekoniecznie musi byc jego ulubionym serwisem.
        • ipswich1 Przecież, człowieku ten wstęp to... 26.05.07, 10:33
          żart! Nie łykasz? A swoją drogą... wysłać Kaczki z Ziobrem... Co Wy na to?
      • unijny Re: Nareszcie dobre wiadomosci, brawo Sarko 27.05.07, 00:34
        Przez 30 lat czekalismy na szefa panstwa JAJAMI, ktory nie jest tchorzem.
        Wywalic z Francji wszystkich nieregulzrnych anarchistow, czarnuchow, arabusow z
        polnocnej Afryki. Go home - bando rozrabiaczy bo inaczej silny karcher.
        W Europie nie mz miejscz nz smierdzacyhch czarnuchow, poligamistow, z
        dziesiztkqmi bekrtow na ktore pobieraja zasilkik na koszt kontrybuabla.00
        tysiecy - sporaz liczba - wieerze, ze w krotce te kolesie wylduja w
        bambulandzie. Nazreszcie odetcheniemy we FRANCJI OD TEGO SMRODU.
    • vanilla.dream Czapki z głów panowie. Brawo Sarkozy !!!!!!!!!!! 26.05.07, 10:25

• herkus-monte Ufff Europa wreszcie normalnieje 26.05.07, 10:39
      .
    • wlodeusz Czas posprzątać ten.... 26.05.07, 10:45
      masońsko-liberalny burdel,który rozpoczęła śmierć de Gaulle!...Teraz zacznie się
      sprzątanie.
    • souri Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 26.05.07, 12:29
      Autor artykulu nie wie, ze Lyon nie lezy nad Sekwana?...
    • gupek222 W Arabi saudyjskiej zatrudnia się pracowników 26.05.07, 14:34
      W Arabi saudyjskiej zatrudnia się pracowników kontraktowych na umowach emigranci ekonomiczni nie są potrzebni a ludzie którzy naprawde są przesladowani w swoich krajach czesto nie dostają obywatelstwa w Europie.
    • w0man29 6 tys w reke a po jakims czasie wroca 27.05.07, 04:36
      W Schengen granice sa otwarte :P
    • w0man29 Sprawa Simona Mola pokazala ze tolerancja zabija ! 27.05.07, 04:42
      pisze te slowa z wielkim bolem ale wpuszczanie do kraju ludzi ktorzy nie przystaja kulturowo do jego systemu wartosci jest niebezpieczne ..

Przekonaly sie o tym kobiety zarazone przez Kamerunczyka ktory albo leczyl w ten afrykanski sposob swoja chorobe albo walczyl z rasizmem wykorzystujac go jako argument do dalszego zarazania ..
      • mg2005 Strefa Schengen... 27.05.07, 09:35
        Będąc w UE nie będziemy mogli w przyszłości zabronić bambusom z zachodniej
        Europy osiedlania się w Polsce ...
    • katmoso Re: Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 27.05.07, 13:51
      wiecie co, wszyscy jesteście żałośni z tym swoim rasistowskim krzykiem. a
      ipswich szczególnie. mysli pewnie, że żaden Anglik nie mówi wśród swoich
      znajomych, że on by tych wszystkich Polaczków z Wysp powywalał, bo mu telewizja
      pokazuje, że zasyfili dworzec Victoria. Ipswich taki wielki Europejczyk, a mu
      rodzina rumuńska przeszkadza, bo są czarni. wstyd.
      • skaflok Re: Francja zapłaci imigrantom za powrót do domu 29.05.07, 17:15
        idz sie lecz. predzej anglik z polakiem sie dogada niz z pakim.

i od kiedy rumun jest czarny ? śniady jest
        • pl.adex Monsieur Sarkozy de Nagy- Bocsa 31.05.07, 01:25
          Nicolas Paul Stephane Sarkoezy de Nagy-Bocsa albo bardziej poprawnie Miklos Pal
          Istvan Sarkoezy von Nagy-Bocsa to rzeczywiscie bardzo francuskie
          nazwisko.Jezeli to prawo przejdzie przez parlament to nalezy temu panu dac
          kilka tysiecy euro i przeflancowac do zameczku pod Budapesztem skad pochodzi
          papa.Na Wegrzech jezeli sie nie myle maja kryzys polityczny i cos takiego jak
          Sarkozy bardzo by im sie przydal,Wegry to piekny i bogaty ktraj,wiec dziwie sie
          co ten syn zdrajcy ojczyzny robi tam gdzie nie jest jego miejsce,Francja dla
          Francuzow a Wegry dla Wegrow.A on w porownaniu z Segolene taki jakis
          brunatny,chodza plaotki ze ma potomkow zydowskich a moze ktoras babcia
          przespala sie z Cyganem,typowy Wegier ma alabastrowa skore i slabo sie opala,a
          ten pan taki brunatny,moze to Cygan OH mon Dieu,Cygan prezydentem Francji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka