qqryqq a co z panem Kleksem u jego chlopakami? 28.05.07, 16:55 Jest wiele przykładów dla pani minister: Kleks i chłopaki - pedofilia czterej pancerni i pies - homoseksualizm i zoofilia przytaczany już Bolek i Lolek - już był zaadoptowany przez Niemców Pan samochodzik tez z małoletnimi jeździł oj, wiele by wymieniać Czy ci ludzie nie mogą sie zabrać za jakieś konkretne rzeczy? Czy musimy płacić za pracę ludziom którzy oglądają w pracy bajki? Kiedy koniec tego nieróbstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: a co z panem Kleksem u jego chlopakami? 29.05.07, 14:43 qqryqq napisał: > Jest wiele przykładów dla pani minister: > Kleks i chłopaki - pedofilia > czterej pancerni i pies - homoseksualizm i zoofilia > przytaczany już Bolek i Lolek - już był zaadoptowany przez Niemców > Pan samochodzik tez z małoletnimi jeździł > oj, wiele by wymieniać > Czy ci ludzie nie mogą sie zabrać za jakieś konkretne rzeczy? Czy musimy płacić > za pracę ludziom którzy oglądają w pracy bajki? > Kiedy koniec tego nieróbstwa. > A fim "Leon Zawodowiec" Toż tylko pedofil szlaja się z nieletnią po różnych hotelach i jeszcze uczy ją strzelać z karabinu snajperskiego! Gdzie cenzura, pytam się, gdzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
sbascik A smerfy??? Też geje!!! 28.05.07, 16:54 smerfy mają tylko jedną smerfetkę-więc albo uprawiają z nią orgie (jest ich chyba setka) albo są gejami, albo oba naraz o zgrozo ZAKAZAć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gold007 Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 16:55 Chciałem skomentować to na serio, ale się nie da. No nie da się . Czy to jest jakiś cyrk?? Odpowiedz Link Zgłoś
beffen Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 16:56 czy ona jest chora? tylko mozliwe w Polsce...... Wyjezdam!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Teletubisie biorą do buzi 28.05.07, 17:01 www.youtube.com/watch?v=U7XC-c70VyI Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 PRAWDA o manipulacji ludźmi w demokracji 28.05.07, 17:05 Zrobiło się ostatnio głośno o teletubisiach.... Oczywiście zamiast podjąć ważny temat, to cyniczni gracze michnikowszczyzny zasugerowali, że problem jest śmieszny... Nic dziwnego, ludzie wykształceni, wiedzą, że szczególnie współczesne społeczeństwo modeluje zachowania ludzkie od dzieciństwa poprzez bajki, zabawki, etc Nie przypadkowo mamy modelowanie zachowań za pomocą przysłowiowej lalki barbie, laptopów i komórek dla dzieci (dosłownie zabawek), aby wychować sobie konsumenta i ukształtować jego postawy potrzeby. Nauki społeczne zanalizowały to już kilkadziesiąt lat temu. NIe wiedzą o tym jednak wykształciuchy, bo ich intelekt jest zawsze na usługach polityki... A logika jest prosta - jak sobie wychowasz posłusznego obywatela, który będzie miał postawy i potrzeby "po twojej" myśli, to będzie on chodził jak w zegarku i nawet nie pomyśli, że można inaczej myśleć i mówić. Ba, jak pomyślisz inaczej, to jesteś zagrożeniem dla demokracji, bo wiadomo, że w demokracji wszyscy muszą myśleć tak samo... A strażnicy "demokracji" zawsze Ci o tym przypomną wyzywając inaczej myślących od najgorszych... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos a ja naiwny liczyłem, że baba się opamięta jak 28.05.07, 17:07 zobaczy, że cała Polska się z niej śmieje, no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: a ja naiwny liczyłem, że baba się opamięta ja 28.05.07, 17:08 Zrobiło się ostatnio głośno o teletubisiach.... Oczywiście zamiast podjąć ważny temat, to cyniczni gracze michnikowszczyzny zasugerowali, że problem jest śmieszny... Nic dziwnego, ludzie wykształceni, wiedzą, że szczególnie współczesne społeczeństwo modeluje zachowania ludzkie od dzieciństwa poprzez bajki, zabawki, etc Nie przypadkowo mamy modelowanie zachowań za pomocą przysłowiowej lalki barbie, laptopów i komórek dla dzieci (dosłownie zabawek), aby wychować sobie konsumenta i ukształtować jego postawy potrzeby. Nauki społeczne zanalizowały to już kilkadziesiąt lat temu. NIe wiedzą o tym jednak wykształciuchy, bo ich intelekt jest zawsze na usługach polityki... A logika jest prosta - jak sobie wychowasz posłusznego obywatela, który będzie miał postawy i potrzeby "po twojej" myśli, to będzie on chodził jak w zegarku i nawet nie pomyśli, że można inaczej myśleć i mówić. Ba, jak pomyślisz inaczej, to jesteś zagrożeniem dla demokracji, bo wiadomo, że w demokracji wszyscy muszą myśleć tak samo... A strażnicy "demokracji" zawsze Ci o tym przypomną wyzywając inaczej myślących od najgorszych... Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: a ja naiwny liczyłem, że baba się opamięta ja 28.05.07, 17:31 A Tobie to chyba płacą za te posty. To już co najmniej 4 o takiej samej treści. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: a ja naiwny liczyłem, że baba się opamięta ja 28.05.07, 19:03 twój nick doskonale odzwierciedla ciebie samego Odpowiedz Link Zgłoś
gizmosliwinski "O dwóch takich..." z "...Brokeback Mountain" 28.05.07, 17:16 Super teraz weźmy się siedmiu krasnoludków - ich siedmiu co oni w wolnych chwilach robią, smurfy itd. Nie dajmy się zwarjować przez to wszystko wpadamy w paranoje. Wszędzie traz będziemy doszukiwać się gejów ?? Dojdzie do tego że bedziemy się pilnowali żeby nie powiedzieć lub nie zrobić czegoś co mogłoby sprowokować kogoś do nazwania nas gejem. Niech każdy żyje jak chce. Moim zdaniem homoseksualizm najbardziej zwalczają ci którzy są niepewni własnej seksualności, jeśli ktoś nie ma wątpliwości co do własnej orientacji to nie musi udowadniać że jest hetero zwalczając homoseksualistów. Dlatego chyba należy współczuć tym niepewnym i zflustrowanym "heterykom":) Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkod 28.05.07, 17:18 Najbliższą Kubusiowi Puchatkowi osobą był, o zgrozo, prosiaczek! (inni twier- dzą, że Krzyś). Zresztą co do płci Kubusia też są uzasadnione zastrzeżenia - podobno jest to "Fredzia phi, phi". Jakiś (jakaś ?) wstrętna transwestyta ! Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A mnie ta bajka się nie podoba! 28.05.07, 17:31 (Disclaimer: Moje zastrzeżenia nie mają nic wspólnego z fobią anty-homo, panią Sowińską, Gierychem, czy Rydzykiem.) Mnie ta bajka nigdy się nie podobała. Wszystko w niej jest jakieś takie surrealistyczne, jakby twórcy jechali na LSD. (Nie twierdzę, że promują narkotyki!) Cała sceneria jest odjechana, postacie z innego świata, bezpłciowe, słońce jakieś dziwne, "machina zmian"... Całość jest na tyle NIENATURALNA, że mam wątpliwości czy to jest dobre dla maluchów. Myślę, że Reksio, Bolek i Lolek, Miś Uszatek, NRDowski Piaskowy Dziadek, Filemon, Sally-Mally, czy większość bajek brytyjskich (Ciuchcie, Pat i Kot, etc.) - te wszystkie bajki są DUŻO LEPSZE od Teletubisiów. Odpowiedz Link Zgłoś
gromit123 I masz racje 28.05.07, 17:43 trudno, bedac normalnym, zaakceptowac te bajke. Kkiedy to pierwszy raz ujrzałem bylem zdumiony (i racje przyznaje pani rzecznik ze cos jest nie tak z tymi postaciami) Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz ta bajka jest adresowana do 1 rocznych dzieci 28.05.07, 17:48 ktore zazwyczaj nie mowia trudno zeby sie podobala ludziom ktorzy wyparli ze swojej osobowosci dziecko ktorym byli Odpowiedz Link Zgłoś
gromit123 Re: ta bajka jest adresowana do 1 rocznych dzieci 28.05.07, 18:00 Oczywiscie staram sie brac poprawke ze jest to dla tak malych dzieci (choc mozna miec watpliwosc czy tak male dzieci powinny gapic sie w ekran). Trzeba zadac sobie pytanie czego potrzebuja dzieci w takim wieku. Wg mnie maja potrzebe poznania swiata. Zupelnie nierealne postacie, gesty... walasnie, odglosy jak z filmow dla doroslych chyba tego swiata tym dzieciakom nie przyblizaja. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: ta bajka jest adresowana do 1 rocznych dzieci 28.05.07, 23:23 Reksio i miś Koralgol według ciebie jest bardzo realny? Przypatrz się zabawkom dla rocznego dziecka... Ech, nie dziwię się, że tacy debile zostają politykami i rzecznikami praw dziecka, skoro sami obywatele nie grzeszą rozumem. Mamy takie elity na jakie zasługujemy - ludzie o mentalności 12 latków zamknięci w starych ciałach. Może to demencja starcza? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ta bajka jest adresowana do 1 rocznych dzieci 29.05.07, 14:55 gromit123 napisała: > Oczywiscie staram sie brac poprawke ze jest to dla tak malych dzieci (choc mozn > a > miec watpliwosc czy tak male dzieci powinny gapic sie w ekran). > Trzeba zadac sobie pytanie czego potrzebuja dzieci w takim wieku. Wg mnie maja > potrzebe poznania swiata. Zupelnie nierealne postacie, gesty... walasnie, > odglosy jak z filmow dla doroslych chyba tego swiata tym dzieciakom nie przybli > zaja. Jest tak jak mówisz, ale RPD takie zagadnienia nie interesują, oni patrzą na świat przez perspektywę penisa i pochwy. A pamiętasz dziełko księdza Pirożyńskiego i jego recenzje różnych książek (bo w tamtych czasach nie było telewizji, a kino było w powijakach). Recenzje te były oparte na kryteriach seksualnych. Najlepsza była :"Moralnie obojętne". Odpowiedz Link Zgłoś
treehugger a tak wogóle, to skąd wiadomo, jakiej one są płci? 28.05.07, 17:35 ze ten Tinky - Winky to chlopiec?... wg mnie to te stworki są jakies takie bezpłciowe... Odpowiedz Link Zgłoś
obuurzony Sowinska musi przeprosic! 28.05.07, 17:42 "Tinky-Winky - teletubiś, który zawsze występuje z damską torebką, mógłby być gejem" zenada! ludzie o orientacji homoseksualnej, potocznie geje, nie nosza damskich rzeczy. twinky winky moglby byc _TRANSSEKSUALISTA_, a nie gejem. obraza dla gejow, sowinska musi przeprosic! Odpowiedz Link Zgłoś
bolekilolek6 "Teletubisie" szkodliwe z pewnoscia 28.05.07, 17:45 Oczywiscie ze film dla w ktorym nie jest sie w stanie rozpoznac plci bohaterow jest szkodliwy i niebezpieczny. Jesli za produkcja tego filmu stoi psycholog to i wielce prawdopodobne ze jest to ukryta zacheta do dewiacji. Naiwni, czy naprawde myslicie ze jest zupelnie obojetne co ogladaje nawet malutkie dzieci. Pamietacie Smerfow i Asterixa gdzie byla kryptoreklama narkomanii - smerfojagody itp dajace nadludzkie mozliwosci. Biedni forumowicze sami wraz z waszymi tu wpisami jestescie tylko biednymi efektami tego czym karmila was telewizja, prasa i niemodre ksiazki przez ostatnie lata. Jestescie wiezniami ktorzy odwracaja glowe od swiatla i wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Czyli:taka zPiSu prawica jak z kaczej dupy pepesza 28.05.07, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
klassa Re: "Teletubisie" szkodliwe z pewnoscia 28.05.07, 19:11 Bolekilolek6- masz rację. Dla głoszenia tej racji mógłbyś założyć sektę! A dla większej jasności Pani minister mogła by opisać wygląd typowego geja i lesbijki.Ku przestrodze oczywiście PrawdziwychPolakówikatolików. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "Teletubisie" szkodliwe z pewnoscia 29.05.07, 15:08 klassa napisał: > > Bolekilolek6- masz rację. Dla głoszenia tej racji mógłbyś założyć sektę! > A dla większej jasności Pani minister mogła by opisać wygląd typowego geja i > lesbijki.Ku przestrodze oczywiście PrawdziwychPolakówikatolików. A wtedy cały naród mógłby stosować naczelną zasadę prawicowych oszołomów: "Kto wygląda jak koń - ten jest koniem (ha, ha, ha, koń!) Kto wygląda jak Żyd - ten jest Żydem. Kto wygląda jak gej - ten jest gejem, itd" Odpowiedz Link Zgłoś
gizmosliwinski ośmieszyć rząd?! HAHA 28.05.07, 17:47 Panie Marszałku naszego Rządu już sie po wypowidziach pana Romana i akcjach pana Leppera nie da bardziej ośmieszyć, więc o ty bym się nie martwił Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Sprawa jest powazna 28.05.07, 17:59 Homoseksualizm Tele Tubisio, to tylko atrapa. Tak naprawde, to Teletubisie sa Zydami. Mohery z o. Prawdziwikiem: Do Boju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_nienumerowanej_rp Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 17:57 Czy kiedykolwiek zbadamy wpływ rządów pisiorów na psychikę dzisiejszych dzieci? Czy kiedykolwiek przestaniemy się wstydzić za lata karykaturalnego wizerunku Polski i Polaków na arenie m-narodowej, spowodowanego przez kaczyzm z początku XXI wieku? Czy ktokolwiek rozliczy kaczyńskich, giertychów, leppera, gosiewskiego, dorna, rydzyka i innych zdrajców narodu za ośmieszanie mojej Ojczyzny na całym świecie? Czy ten kraj będzie jeszcze normalnym państwem rządzonym przez ludzi posiadającym mózg a nie niewymieszane gó..? Czy skończą się czasy piaskownicy w której dwóch takich co ukradło księżyc przesypuje garściami naród jak ziarnka piasku? Czy nasza planeta stanie się z powrotem okrągła, czy giertych senior przepchnie teorię o czterech żółwiach podtrzymujących płaską Ziemię i o trójnogich istotach zamieszkujących za wielką wodą? Kosmici oglądają pewnie historię dzisiejszej Polski jak sit-com. A może ruszyliby dupska i przypie..li w ten nieszczęsny padół jakimś meteorytem, żebyśmy mogli zacząć wszystko od nowa? K-wa, ten kraj robi się gorszy niż Chiny, Irak i Afganistan talibów razem wzięte. Ja pierd..lę... Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkod 28.05.07, 18:59 obywatel_nienumerowanej_rp napisał: > Czy kiedykolwiek zbadamy wpływ rządów pisiorów na psychikę dzisiejszych dzieci? > Czy kiedykolwiek przestaniemy się wstydzić za lata karykaturalnego wizerunku > Polski i Polaków na arenie m-narodowej, spowodowanego przez kaczyzm z początku > XXI wieku? Czy ktokolwiek rozliczy kaczyńskich, giertychów, leppera, > gosiewskiego, dorna, rydzyka i innych zdrajców narodu za ośmieszanie mojej > Ojczyzny na całym świecie? Czy ten kraj będzie jeszcze normalnym państwem > rządzonym przez ludzi posiadającym mózg a nie niewymieszane gó..? Czy skończą > się czasy piaskownicy w której dwóch takich co ukradło księżyc przesypuje > garściami naród jak ziarnka piasku? Czy nasza planeta stanie się z powrotem > okrągła, czy giertych senior przepchnie teorię o czterech żółwiach > podtrzymujących płaską Ziemię i o trójnogich istotach zamieszkujących za wielką > wodą? Kosmici oglądają pewnie historię dzisiejszej Polski jak sit-com. A może > ruszyliby dupska i przypie..li w ten nieszczęsny padół jakimś meteorytem, > żebyśmy mogli zacząć wszystko od nowa? K-wa, ten kraj robi się gorszy niż Chiny > , > Irak i Afganistan talibów razem wzięte. Ja pierd..lę... To sie tak szybko nieskonczy ! Niezapominaj, ze kosciol odzyskal wladze. Narod polski oceniam po tym ile jest w nim wiary religijnej. A, ze jest duzo, to szybko ciemnota sie nie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkapaulinka Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 17:58 Skoro rzecznikiem prasowym RPC jest niejaka Wiesława Lipińska, była rzeczniczka Struzika znana z tego, że widywała białe myszki, nic dziwnego, że w Teletubisiu dostrzegła geja... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.nl Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 17:59 A może by tak poprosić o status uchodźcy w jakimś normalnym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
mazen17 Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 18:16 Według mnie jest niezaprzeczalnie gejem. Kolor fioletowy, jego znak to trójkąt, i jeszcze ta torebka. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkod 29.05.07, 14:58 mazen17 napisał: > Według mnie jest niezaprzeczalnie gejem. Kolor fioletowy, jego znak to > trójkąt, i jeszcze ta torebka. Mnie kolor fioletowy kojarzy się z piciem denaturatu. Sam go nie piję, ale znam meneli, którzy to robią. Barwniki pirydyniwe osadzają się w skórze, która nabiera fioletowego odcienia. A więc dodatkowo propaganda alkoholizmu w najbardziej zdegenerowanej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Dorn pokazując gębę ośmiesza homo sapiens sap 29.05.07, 14:59 kornaccy napisał: > . Ale nie Homo sapiens primigenius. (to taka forma sprzed Homo sapiens sapiens) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 18:28 Rzeczy osmieszajacych rząd było więcej, ale ta sprawa ewidentnie go osmiesza. Co z tą p.Sowinska,czego to ona jeszcze nie wypatrzy -poza czerwona torebką? Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 18:30 Ale ja stwierdzam, ze w pierwszej kolejnosci trzeba zbadac pania Rzecznik. Wydaje mi sie, ze jest cos na rzeczy, ale nie w filmie, tylko u pani Rzecznik. To juz zaczyna byc choroba popapranych Polakow. i tu widze najwieksze niebezpieczenstwo. Pani Rzecznik namawiam na wizyte u psychiatry, tylko u dobrego ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp cuda cudy, cudenka 28.05.07, 18:38 w polsce pod kierownictwem prezydenta kaczynskiego i jego wielce zasluzonego ,no i w dalszym ciagu sluzacego z godnoscia i rozsadkiem premiera dokonuja sie cuda. cuda cudenka... a niektorzy sie tego wszyskiego nie doczekali.... Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: Rzecznik 28.05.07, 20:51 lukipuki55 napisała: > Ale ja stwierdzam, ze w pierwszej kolejnosci trzeba zbadac pania Rzecznik. > Wydaje mi sie, ze jest cos na rzeczy, ale nie w filmie, tylko u pani Rzecznik. > Pani Rzecznik namawiam na wizyte u psychiatry, tylko u dobrego ! Rzecznik robi dużą krzywdę dzieciom,rozdmuchując sprawę,która nigdy tak przez dzieci nie była traktowana.Nie należy propagować gwałcenia "homoseksualnych" dzieci przez biskupów.Zaliczenie do homoseksualistów Teletubisia formalnie jest całkowicie fałszywe-czy rzecznik występuje znowu tym razem w obronie torebki?Duż a krzywdą jest dla dzieci utrzymywanie ich w przekonaniu,ze można kogoś żyjącego nazywać pederastą-tylko nie ma sposobu na wyzywającego.Rzecznik występuje tu co ciekawe w roli nietykalnej carycy,charakterystyczna jest mentalność polskich postkomunistów(jeśli chodzi o wywodzenie się) z terenów wshodniej Polski czy raczej Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Teletubisie jednak szkodliwe - popatrzcie na Tuska 28.05.07, 18:34 "Teletubisie" sa jednak szkodliwe - popatrzcie na Tuska. Tez ma taka minke jak one, taki jakis zakrecony, niby patrzy a nie patrzy, jakis taki nieobecny. Ogladanie teo programu powoduje jakies powazne zmiany psychologiczne u podatnych osobnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
cedrat1 miejmy tylko nadzieje ze ta głupota nie przedostan 28.05.07, 18:34 ie sie gdzies na zachód czy np ameryki gdzie znowu sie beda z nas nabijac jak z premiera i jego konta u mamusi Boze coś Polskę za co????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re: Paranoja jest goła 28.05.07, 18:38 opinia może być tylko jedna-ta dotycząca p. Sowinskiej Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars juz sie przedostala sam ja opowiedzialem kilku 28.05.07, 18:55 znajomym zamieszkalym w normalnych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: miejmy tylko nadzieje ze ta głupota nie przed 29.05.07, 15:05 cedrat1 napisał: > ie sie gdzies na zachód czy np ameryki gdzie znowu sie beda z nas nabijac jak z > premiera i jego konta u mamusi Boze coś Polskę za co????????????????????? Ale w Ameryce też jakiś katabas dopatrywał się w Teletubisiach treści homoseksualnych. I to pastor protestancki! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 18:44 Długo pani rzecznik myślała, z czym tu wyskoczyć, bo przecież pensję pobiera nielichą?! I wyskoczyła ze sprawą, trafiając kulą w płot. Mój Boże, kiedy "takie aparaty" zakończą swoją działalność, rany Julek - publiczną? Tanie państwo psiakrew, płaci się wysokie pensje idiotom no i oczywiśie idiotkom. Pani rzecznik pójdzie prościutko do nieba. Tylko problem: czy Pan Bóg ma poglądy takie jak ta pani? Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Rzecznik Praw Dziecka: "Teletubisie" nieszkodli.. 28.05.07, 18:46 To co Sowinska wyprawia, to to jest szkodliwe, a nie te "Teletubisie". Natychmiast Sowinska powinna byc usunieta z funkcji Rzecznika Praw Dziecka. To nie pierwsza wpadka Sowinskiej ! Ta kobieta jest nawiedzonym fanatykiem ! Odpowiedz Link Zgłoś