charybdis 29.05.07, 18:11 Słusznie! Niech inna prokuratura zajmie się aferą pana Ł. Może szybciej przygotuje wniosek o uchylenie immunitetu i zgodę Sejmu na tymczasowe aresztowanie Ł., bo łódzka prokuratura coś się długo z tym buja... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 No i kolejna część telenoweli o "dziewicy" Anecie 29.05.07, 18:31 reżyserowanej przez Gazetę Wyborczą... Jak już kiedyuś mówiłem Aneta K. to kłamczyni lub prostytutka - innego wyjścia nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: No i kolejna część telenoweli o "dziewicy" An 29.05.07, 18:42 Pani Aneta reprezentuje taki sam poziom jak Łyżwiński i każdy idol IV RP - gdyby było inaczej za żadne skarby nie zapisałaby się do SBobrony:P Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus No i kolejna część gumowego sledztwa! 29.05.07, 18:44 palestrina2005 napisał: > Jak już kiedyuś mówiłem Aneta K. to kłamczyni lub prostytutka - innego wyjścia > nie ma... Jest takie wyjscie: postawienie zarzutow i osądzenie winnych. Problemem jest tu niestety trwałość koalicji i dlatego spektakl z tym wyjątkowo paskudnym typem potrwa jeszcze trochę. O wynik jestem natomiast spokojny. Ten chory układ nie potrwa już długo. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: No i kolejna część gumowego sledztwa! 29.05.07, 18:51 bogdantadus napisał: > O wynik jestem natomiast spokojny. Ten > chory układ nie potrwa już długo. Tego to nie wiadomo , a jak potrwa??? Bez uzasadnionej wątpliwości Ł. potrzebuje domorosłego prawnika, by mu ulżył w tych torturach ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Mec. Żarska składa wniosek o przeniesienie sprawy. 29.05.07, 19:13 ...Mimo, że nie jest obrońcą Stanisława Ł., gdyż temu nie przedstawiono jeszcze zarzutów - ergo nie jest podejrzanym w sprawie. ---------------------------------------------------------------- A co do Anety K. - nie jest ona ani kłamcą ani prostytutką - jak "elegancko" określił ją palestrina. Znalazła się w sytuacji bez wyjścia i dlatego skorzystała z "niemoralnych propozycji" posłów SO. A tak na marginesie - nie jest jedynym świadkiem w sprawie. ---------------------------------------------------------------------- >>> Kodeks karny. Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia określonego w § 1 lub 2, działając ze szczególnym okrucieństwem lub wspólnie z inną osobą, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. (...) Art. 199. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Mec. Żarska składa wniosek o przeniesienie sp 29.05.07, 19:28 > A co do Anety K. - nie jest ona ani kłamcą ani prostytutką - jak "elegancko" > określił ją palestrina. Znalazła się w sytuacji bez wyjścia i dlatego > skorzystała z "niemoralnych propozycji" posłów SO. W sytuacji "bez wyjścia"? Wiele kobiet jest w gorszej sytuacji materialnej niż była Aneta K. i jakoś nie dawały d... za pracę, aby tak jak Aneta K. bez kwalifikacji dostawać 4 tys. zł na rękę w małym mieście... Aneta K. dała d.... dobrowolnie za korzyści finansowe (praca). jesli mówi prawdę to co zrobiła mieści się w definicji prostytucji... > Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną > osobę do obcowania płciowego, > podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Czy ktoś użył wobec niej przemocy? Aneta K. mówiła w TV, że koleżanka powiedziała jej o propozycji praca za seks. A więc poszła do pracy za seks dobrowolnie wiedząc na co się decyduje... groźba? nikt jej nie kazał iść na "rozmowę kwalifikacyjną" - jak na nią szła dobrze wiedziała że ofertą jest "praca za seks"... Podstęp? Przecież koleżanka powiedziała jej jasno - kawa na ławę - o co chodzi... Nie widzę odniesienia do tego artykułu w sprawie Anety K. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Zboczony palestrina2005, dał głos.... 29.05.07, 19:47 już sie onanizuje... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 S____a____m____o____o____b____r__ __o____n____a 29.05.07, 21:23 Samoobrona była nękana politycznymi wyrokami,sama dostałam taki za działania polityczne. Więc jest całkowicie uzasadniony wniosek Łyżwińskiego. Tym bardziej że są dowody na rozpętanie sex afery na zlecenie opcji PO Sld by nie dopuścić do rozliczeń patologii 17 lat nędzy milionów i bogactwa nielicznych. Kwaśniewkie Schetyny Frasyniuki już was gangsterzy nie osłaniają bo się już was nie boją. A za tym wszystkim stoi skorumpowane sądownictwo polityczne z nadania właśnie tych opcji. Dlatego nie można mówić o obiektywiźmie w stosunku do Łyżwińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis S____y____f___o____o____b____r__ __o____n___a 29.05.07, 21:29 Jedynym sądem w Polsce, który może osądzić Stanisława Ł. okazuje się być Sąd w Piotrkowie Tryb., bo Lepper ma tam znajomości... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 _Fakty! 29.05.07, 21:44 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ViewMore=1&ModuleId=92&ShowArticleId=32177 Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 pana Frasyniuka nie tykaj tępa krowo! 29.05.07, 21:33 jak wiekszosc z obecnej koalicji siedziala cicho za komuny, to Władysław Frasyniuk był jednym z wazniejszych opozycjonistów w kraju siedzial w wiezieniu, a kaczynscy pisali doktoraty na podstawie dzieł lenina Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Frasyniuk tylko 150 000 łapówki dostał ! 29.05.07, 21:49 Pewnie to było odszkodowanie za siedzenie ? Co???? Ciało jamiste! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 dowody!.. bo na razie pomowienie stosujesz 29.05.07, 21:54 jak cos wział.. to sorry znow spotka sie z celą ale to trzeba udowodnic nie wystarczy bredzic... kaczki rzucają oskarzeniami naokolo ile z tego sie sprawdza?, co? Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: S____a____m____o____o____b____r__ __o____n___ 29.05.07, 23:04 jola_z_dywit6 napisała: > Samoobrona była nękana politycznymi wyrokami,sama dostałam taki za działania > polityczne. > Więc jest całkowicie uzasadniony wniosek Łyżwińskiego. > Tym bardziej że są dowody na rozpętanie sex afery na zlecenie opcji PO Sld by > nie dopuścić do rozliczeń patologii 17 lat nędzy milionów i bogactwa nielicznyc > h. > Kwaśniewkie Schetyny Frasyniuki już was gangsterzy nie osłaniają bo się już was > nie boją. > A za tym wszystkim stoi skorumpowane sądownictwo polityczne z nadania właśnie > tych opcji. > Dlatego nie można mówić o obiektywiźmie w stosunku do Łyżwińskiego. ................................................................................ Czy ty przysłowiowa blondyneczko wogóle rozumiesz co piszesz.Po co się wysilasz i pracujesz na to aby stać się typowym przykładem kury, która chodzi po podwórzu i drapie pazurkiem bo posiada tylko jeden zwój mózgowy i nic więcej nie potrafi.No może oprócz tego że niesie jeszcze jajka i to jest jakiś pożytek z niej.To z ciebie jest mniejszy pożytek ,bo naskrobiesz coś jak ta kura pazurkiem i tyle tego po tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 rzecz w tym, kto daje tę pracę i z czego placi 29.05.07, 19:50 ja sobie moge zatrudnic gosposie i placić jej nie tylko za sprzatanie;) a łyżwa i inne knury z gó..obory nie mogą tak robić! i koniec! bo: 1. w tej sytuacji nie są osobami prywatnymi i nie dają pracy w swojej firmie 2. nie placą swoimi pieniedzmi, tylko budżetowymi (w tym moimi i twoimi, buraku - no ale pewnie nie wiesz o tym) czy ty palestrina, jestes tak tepy, jak mi sie wydaje, i rzeczywiscie tak sku..les sie dla tej załosnej koalicji, że już żadne argumenty na ciebie nie dzialają i zawsze znajdziesz sposob, by uzasadniać ich załosne przekręty i kłamstwa? wez to powiedz raz i prosto... chcę mieć jasność powiedz wprost: tak, pis mi placi, tak, piszę te bzdury, bo zarabiam na tym wtedy zrozumiem... prawdziwe dziwki rozumiem, dziwki moralne tez potrafie zrozumieć:) z czegos w koncu trzeba zyc nie obraze sie na ciebie POlak-ateista ale nie mow mi, ze w to wierzysz;) bo ja nie uwierze Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 No tak zamiast merytorycznie pisać ... 29.05.07, 20:08 wyskakujesz z inwektywami... Seks w polityyce to przecież normalna sprawa - Clintona oskarżało wiele kobiet, berlusconi ma swój haremik, Prezydent izraela też oskarzony... Oczywiście wykorzystywanie publicznych pieniędzy do zaimponowania kobietom jest karygodne - ale robienie z tego jakiejś wielkie afery i mówienie że rząd powinien podac się do dymisji jest śmieszne... na tej zasadzie wszystkie rzady we wszystkich krajach powinny się podac do dymisji - bo wszędziue są jakieś seksafery... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 hej, ja nie mowie, ze rzad powinien sie podac... 29.05.07, 20:15 czy gdzies to napisalem? premiera o takie rzeczy nie podejrzewam, prezeydenta tez nie nie są moimi ulubiencami, ale wiem, ze nigdy nie zrobiliby takiego bagna jak te knury z syfoobory niemniej, tolerują to, szczegolnie jarosław... zle robi... traci resztki sympatii u wahających sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie ma dowodów co do Leppera 29.05.07, 20:26 To już na Clintona mieli lepsze haki... A Łyżwińskiego wyrzucili przecież z Samoobrony - to o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no ale powiedz, ze nie widzisz syfu w tym rzadzie 29.05.07, 20:17 chce to zobaczysz napisane powiedz, ze jest OK i cacy :) napisz mi to :) SLD kradło i korumpowało... prawda... i winne szumowiny powinny siedziec jesli ziobro im udowodni, to chwała mu ale teraz nie jest lepiej teraz sie tylko mowi, ze jest lepiej:) jest inaczej po prostu tez gó.., ale smierdzi troche inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nikt nie jest doskonały 29.05.07, 20:27 W marności polskiej polityki niedoskonały PiS to najlepszy wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci nie odpowiedziałeś 29.05.07, 20:37 stosują retoryke IVrp milczenie należy uważać za przyznanie sie do winy. prastelina pisuje za kase :))))))) palestrina2005 napisał: > wyskakujesz z inwektywami... > > Seks w polityyce to przecież normalna sprawa - Clintona oskarżało wiele kobiet, > > berlusconi ma swój haremik, Prezydent izraela też oskarzony... > > Oczywiście wykorzystywanie publicznych pieniędzy do zaimponowania kobietom jest > > karygodne - ale robienie z tego jakiejś wielkie afery i mówienie że rząd > powinien podac się do dymisji jest śmieszne... na tej zasadzie wszystkie rzady > we wszystkich krajach powinny się podac do dymisji - bo wszędziue są jakieś > seksafery... Odpowiedz Link Zgłoś
fcvg Re: nie odpowiedziałeś 29.05.07, 20:41 Czyli nastepna qooorwa. Sprzedawać poglądy to wieksze qoorestwo niż sprzedawać ciało, żeby wyżywić dzieci. 2.0tdci napisał: > stosują retoryke IVrp milczenie należy uważać za przyznanie sie do winy. > prastelina pisuje za kase :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: nie odpowiedziałeś 29.05.07, 20:46 fcvg napisała: > Czyli nastepna qooorwa. Sprzedawać poglądy to wieksze qoorestwo niż sprzedawać > ciało, żeby wyżywić dzieci. i to pewnie niskopłatna , kto by za takie wypociny poważną kase dawał ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: zamiast merytorycznie pisać ...do palestriny 29.05.07, 22:52 palestrina2005 napisał: > > Oczywiście wykorzystywanie publicznych pieniędzy do zaimponowania kobietom jest > > karygodne - ale robienie z tego jakiejś wielkie afery i mówienie że rząd > powinien podac się do dymisji jest śmieszne... na tej zasadzie wszystkie rzady > we wszystkich krajach powinny się podac do dymisji - bo wszędziue są jakieś > seksafery... ................................................................................ Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i spróbuj to zrozumieć. Ty naprawdę jesteś zwykłą miernotą i głuptaskiem.A stwierdzenie faktu nie jest obrzucaniem inwektywami.Czy tak prostej rzeczy też nie potrafisz zrozumieć.Ty się domagasz merytoryki a czy ty wogóle rozumiesz co to znaczy,bo na razie to nic merytorycznego nie napisałeś.Uciekasz się do tego słowa jak brakuje ci argumentów aby merytorycznie podyskutować.Tak że nie obrażaj się gdy ktoś napisze o tobie prawdę.Jesteś poporostu cieńki Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Stanisław Ł. najprawdopodobniej dopuścił się... 29.05.07, 20:27 ...wobec Anety K. przestępstwa z art. 199 kk. Art. 197 kk - czyli zgwałcenie, dotyczył innej pokrzywdzonej. Palestrina - "myśliciel", za dużo myśli a za mało czyta. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Przecież sama poszła na układ praca za seks... 29.05.07, 20:29 Sama przyszła do Łyżwińskiego i dobrze wczesniej wiedziała o co chodzi i co będzie musiała robić za pracę... Tak mówiła Aneta K. w TV... Więc jaki gwałt ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Re: Przecież sama poszła na układ praca za seks.. 29.05.07, 20:39 Dyskusja z Tobą, palestrina, wyjaławia intelektualnie. Przecież wyżej napisałem, że Aneta K. nie została zgwałcona. Została "jedynie" wykorzystana seksualnie (za publiczne pieniądze). Zgwałcona miała zostać inna młoda "aktywistka" SO. Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci znajomi po fachu ;)))) 29.05.07, 20:44 prastelina zazdrości Anecie K. po prostu;)))) też daje doopy, z tym że anetka w biurze a prastelina na forum. no i anetce wiecej płacili ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Co mnie boli... 29.05.07, 18:37 Nie boli mnie to, ze Polska jest biednym krajem, bo jest wiele krajow biedniejszych. Nie boli mnie to, ze przez 45 lat panoszyl sie tu komunizm. W koncu Polska przez ostatnie 200 lat swojej historii byla przedmiotem w europejskich rozgrywkach politycznych, a nie podmiotem. Ale boli mnie to, ze teraz kiedy jestesmy niezalezni i nikt nam nie zagraza, nie potrafimy sie rzadzic w swoim wlasnym domu. Oddajemy kierowanie panstwem w rece takich zer jak bracia Kaczynscy a do Sejmu powolujemy takich ludzi jak Lyzwinscy, Lepper i inni z tej szajki. Zanosi sie, ze chyba znow ktos tu przyjdzie i zaprowadzi porzadek. Ale mam nadzieje, ze mnie juz nie bedzie na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Niech się inna Prokuratura zajmie Łyżwińskim... 29.05.07, 18:40 Wtedy obiektywnie wsadzą gościa na długoletni pierdel albo uniewinnią. Ale jak dostanie wyrok, niech nie miałczy, że był polityczny, bo napastowanie i gwałcenie za pracę i z innych względów jest karygodnym i społecznie szkodliwym czynem. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Niech się inna Prokuratura zajmie Łyżwińskim. 29.05.07, 18:54 tenare napisał: > Wtedy obiektywnie wsadzą gościa na długoletni pierdel albo uniewinnią. > Ale jak dostanie wyrok, niech nie miałczy, że był polityczny, bo napastowanie i > gwałcenie za pracę i z innych względów jest karygodnym i społecznie szkodliwym > czynem. Poczekajmy jeszcze nikt nie orzekł, że jest winny, piłka w grze, a o politykę bardzo chodzi, co to tylko w tej partii takie kwiatki , a gdzie indziej to inne zwyczaje panują, nie popieram ale tez nie łapmy ryb przed siecią Odpowiedz Link Zgłoś
util Boi się, bo nowe fakty wypłynęły. 29.05.07, 20:40 Badanie DNA potwierdziły, że Tinky Winky jest synem Łyżwy. Biedne dziecko, sięgneło po damskie torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 knur numer dwa w 4 er pe chce grać na czas:) 29.05.07, 19:40 tu nawet knur numer jeden nic nie poradzi łyżwa ma ciepło, za dużo syfu w mediach kaczki nie odważą sie go kryć, troche poudają, paru prokuratoró sie zmieni, ale w koncu łyżwa pojdzie tam, gdzie jego miejsce:) do celi z "ciepłymi" chłopakami;) ciekawe, czy ktoś z syfoobrony nagra erotyczne wyczyny łyżwy pod celą :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
chrz Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się se.. 29.05.07, 19:42 Mój ci on jest :) Kto tam przyjdzie po takim obrzynie. Mój Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 tego knura trzeba wykastrować.leppera też bo to je 29.05.07, 20:05 dna paczka hycli i chamów -kumpli naszych yntelygentów z Żoliborza władców specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się se.. 29.05.07, 21:02 oto słowo moje: "z chuci powstałeś i w chuć się zamienisz" Odpowiedz Link Zgłoś
pulemiot37 Re: Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się 29.05.07, 21:17 Popieram.. ale to by musiała być prokuratura jakiegoś normalnego kraju..,która mysli o stosowaniu prawa a nie obchodzi jej np. los koalicji.. No i taka, którą steruje ktoś - kto choćby krótko był czynnym prawnikiem - sędzią, prokuratorem , adwokatem lub radcą prawnym.. No nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 To Łyżwiński liczy na to że będzie jak z Giertyche 29.05.07, 21:44 m. Też zmienili prokuraturę na konto jego wyprowadzenia pieniędzy z WBK i już słuch po tym zaginął. Pewnie pozostanie z tego czysty jak zła. Więc Łyżwa też tak liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ada3333 Re: Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się 29.05.07, 21:47 "Nie ma niewinnych, są tylko źle przesłuchani" - Feliks E. Dzierżyński - szef CzeKa. to jest dobre motto dla ministra Ziobry Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity6 S__a__m__e__s__w__i__n__i__o__p__ a__s__y__!!! 29.05.07, 22:41 Samoobrona jest "oblozona" wyrokami Wniosek Łyżwińskiego jest calkowicie nieuzasadniony Tym bardziej że sam sobie zapracowal na rozpętanie sex afery aby nie dopuscic do rozliczeń patologii w ich ugrupowaniu i ukradzionych milionów i bogactwa licznych swiniopasow z Samejbrony takich jak Honorisch.uj Lepper czy inny Maximiuk-Cassanowa z przeceny, a pomyslec ze ta dziewka stajenna z Dywitt ciagle ma jaskre na oczach to juz paranoja Dla Odpowiedz Link Zgłoś