Dodaj do ulubionych

Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się se...

29.05.07, 18:11
Słusznie! Niech inna prokuratura zajmie się aferą pana Ł.
Może szybciej przygotuje wniosek o uchylenie immunitetu i zgodę Sejmu na
tymczasowe aresztowanie Ł., bo łódzka prokuratura coś się długo z tym buja... ;)
Obserwuj wątek
    • palestrina2005 No i kolejna część telenoweli o "dziewicy" Anecie 29.05.07, 18:31
      reżyserowanej przez Gazetę Wyborczą...

Jak już kiedyuś mówiłem Aneta K. to kłamczyni lub prostytutka - innego wyjścia
      nie ma...
      • konread Re: No i kolejna część telenoweli o "dziewicy" An 29.05.07, 18:42
        Pani Aneta reprezentuje taki sam poziom jak Łyżwiński i każdy idol IV RP - gdyby
        było inaczej za żadne skarby nie zapisałaby się do SBobrony:P
      • bogdantadus No i kolejna część gumowego sledztwa! 29.05.07, 18:44
        palestrina2005 napisał:

> Jak już kiedyuś mówiłem Aneta K. to kłamczyni lub prostytutka - innego wyjścia
        > nie ma...

Jest takie wyjscie: postawienie zarzutow i osądzenie winnych.

Problemem jest tu niestety trwałość koalicji i dlatego spektakl z tym wyjątkowo paskudnym typem potrwa jeszcze trochę. O wynik jestem natomiast spokojny. Ten chory układ nie potrwa już długo.
        • sauber1 Re: No i kolejna część gumowego sledztwa! 29.05.07, 18:51
          bogdantadus napisał:

> O wynik jestem natomiast spokojny. Ten
          > chory układ nie potrwa już długo.
          Tego to nie wiadomo , a jak potrwa???
          Bez uzasadnionej wątpliwości Ł. potrzebuje domorosłego prawnika, by mu ulżył w
          tych torturach ;)))
      • charybdis Mec. Żarska składa wniosek o przeniesienie sprawy. 29.05.07, 19:13
        ...Mimo, że nie jest obrońcą Stanisława Ł., gdyż temu nie przedstawiono jeszcze
        zarzutów - ergo nie jest podejrzanym w sprawie.
        ----------------------------------------------------------------
        A co do Anety K. - nie jest ona ani kłamcą ani prostytutką - jak "elegancko"
        określił ją palestrina. Znalazła się w sytuacji bez wyjścia i dlatego
        skorzystała z "niemoralnych propozycji" posłów SO.
        A tak na marginesie - nie jest jedynym świadkiem w sprawie.
        ----------------------------------------------------------------------
        >>> Kodeks karny.

Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną
        osobę do obcowania płciowego,
        podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
        § 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania
        się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze
        pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
        § 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia określonego w § 1 lub 2, działając
        ze szczególnym okrucieństwem lub wspólnie z inną osobą, podlega karze
        pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

(...)

Art. 199. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego
        położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się
        innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności,
        podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
        • palestrina2005 Re: Mec. Żarska składa wniosek o przeniesienie sp 29.05.07, 19:28
          > A co do Anety K. - nie jest ona ani kłamcą ani prostytutką - jak "elegancko"
          > określił ją palestrina. Znalazła się w sytuacji bez wyjścia i dlatego
          > skorzystała z "niemoralnych propozycji" posłów SO.

W sytuacji "bez wyjścia"? Wiele kobiet jest w gorszej sytuacji materialnej niż
          była Aneta K. i jakoś nie dawały d... za pracę, aby tak jak Aneta K. bez
          kwalifikacji dostawać 4 tys. zł na rękę w małym mieście...
          Aneta K. dała d.... dobrowolnie za korzyści finansowe (praca). jesli mówi
          prawdę to co zrobiła mieści się w definicji prostytucji...

> Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną
          > osobę do obcowania płciowego,
          > podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Czy ktoś użył wobec niej przemocy? Aneta K. mówiła w TV, że koleżanka
          powiedziała jej o propozycji praca za seks. A więc poszła do pracy za seks
          dobrowolnie wiedząc na co się decyduje...
          groźba? nikt jej nie kazał iść na "rozmowę kwalifikacyjną" - jak na nią szła
          dobrze wiedziała że ofertą jest "praca za seks"...
          Podstęp? Przecież koleżanka powiedziała jej jasno - kawa na ławę - o co
          chodzi...
          Nie widzę odniesienia do tego artykułu w sprawie Anety K.
          • pierot6 Zboczony palestrina2005, dał głos.... 29.05.07, 19:47
            już sie onanizuje...
            • jola_z_dywit6 S____a____m____o____o____b____r__ __o____n____a 29.05.07, 21:23
              Samoobrona była nękana politycznymi wyrokami,sama dostałam taki za działania
              polityczne.
              Więc jest całkowicie uzasadniony wniosek Łyżwińskiego.
              Tym bardziej że są dowody na rozpętanie sex afery na zlecenie opcji PO Sld by
              nie dopuścić do rozliczeń patologii 17 lat nędzy milionów i bogactwa nielicznych.
              Kwaśniewkie Schetyny Frasyniuki już was gangsterzy nie osłaniają bo się już was
              nie boją.
              A za tym wszystkim stoi skorumpowane sądownictwo polityczne z nadania właśnie
              tych opcji.
              Dlatego nie można mówić o obiektywiźmie w stosunku do Łyżwińskiego.
              • charybdis S____y____f___o____o____b____r__ __o____n___a 29.05.07, 21:29
                Jedynym sądem w Polsce, który może osądzić Stanisława Ł. okazuje się być Sąd w
                Piotrkowie Tryb., bo Lepper ma tam znajomości... ;)
                • jola_z_dywit6 _Fakty! 29.05.07, 21:44
                  www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ViewMore=1&ModuleId=92&ShowArticleId=32177
              • monster1972 pana Frasyniuka nie tykaj tępa krowo! 29.05.07, 21:33
                jak wiekszosc z obecnej koalicji siedziala cicho za komuny, to Władysław
                Frasyniuk był jednym z wazniejszych opozycjonistów w kraju

siedzial w wiezieniu, a kaczynscy pisali doktoraty na podstawie dzieł lenina

• jola_z_dywit6 Frasyniuk tylko 150 000 łapówki dostał ! 29.05.07, 21:49
                  Pewnie to było odszkodowanie za siedzenie ?
                  Co????
                  Ciało jamiste!
                  • monster1972 dowody!.. bo na razie pomowienie stosujesz 29.05.07, 21:54
                    jak cos wział.. to sorry

znow spotka sie z celą

ale to trzeba udowodnic

nie wystarczy bredzic... kaczki rzucają oskarzeniami naokolo

ile z tego sie sprawdza?, co?
              • janma46 Re: S____a____m____o____o____b____r__ __o____n___ 29.05.07, 23:04
                jola_z_dywit6 napisała:

> Samoobrona była nękana politycznymi wyrokami,sama dostałam taki za działania
                > polityczne.
                > Więc jest całkowicie uzasadniony wniosek Łyżwińskiego.
                > Tym bardziej że są dowody na rozpętanie sex afery na zlecenie opcji PO Sld by
                > nie dopuścić do rozliczeń patologii 17 lat nędzy milionów i bogactwa
                nielicznyc
                > h.
                > Kwaśniewkie Schetyny Frasyniuki już was gangsterzy nie osłaniają bo się już
                was
                > nie boją.
                > A za tym wszystkim stoi skorumpowane sądownictwo polityczne z nadania właśnie
                > tych opcji.
                > Dlatego nie można mówić o obiektywiźmie w stosunku do Łyżwińskiego.
                ................................................................................
                Czy ty przysłowiowa blondyneczko wogóle rozumiesz co piszesz.Po co się wysilasz
                i pracujesz na to aby stać się typowym przykładem kury, która chodzi po
                podwórzu i drapie pazurkiem bo posiada tylko jeden zwój mózgowy i nic więcej
                nie potrafi.No może oprócz tego że niesie jeszcze jajka i to jest jakiś pożytek
                z niej.To z ciebie jest mniejszy pożytek ,bo naskrobiesz coś jak ta kura
                pazurkiem i tyle tego po tobie.
          • monster1972 rzecz w tym, kto daje tę pracę i z czego placi 29.05.07, 19:50
            ja sobie moge zatrudnic gosposie i placić jej nie tylko za sprzatanie;)

a łyżwa i inne knury z gó..obory nie mogą tak robić! i koniec!

bo:

1. w tej sytuacji nie są osobami prywatnymi i nie dają pracy w swojej firmie
            2. nie placą swoimi pieniedzmi, tylko budżetowymi (w tym moimi i twoimi,
            buraku - no ale pewnie nie wiesz o tym)

czy ty palestrina, jestes tak tepy, jak mi sie wydaje, i rzeczywiscie tak
            sku..les sie dla tej załosnej koalicji, że już żadne argumenty na ciebie nie
            dzialają i zawsze znajdziesz sposob, by uzasadniać ich załosne przekręty i
            kłamstwa?

wez to powiedz raz i prosto... chcę mieć jasność

powiedz wprost:
            tak, pis mi placi, tak, piszę te bzdury, bo zarabiam na tym

wtedy zrozumiem... prawdziwe dziwki rozumiem, dziwki moralne tez potrafie
            zrozumieć:) z czegos w koncu trzeba zyc

nie obraze sie na ciebie

POlak-ateista

ale nie mow mi, ze w to wierzysz;) bo ja nie uwierze
            • palestrina2005 No tak zamiast merytorycznie pisać ... 29.05.07, 20:08
              wyskakujesz z inwektywami...

Seks w polityyce to przecież normalna sprawa - Clintona oskarżało wiele kobiet,
              berlusconi ma swój haremik, Prezydent izraela też oskarzony...

Oczywiście wykorzystywanie publicznych pieniędzy do zaimponowania kobietom jest
              karygodne - ale robienie z tego jakiejś wielkie afery i mówienie że rząd
              powinien podac się do dymisji jest śmieszne... na tej zasadzie wszystkie rzady
              we wszystkich krajach powinny się podac do dymisji - bo wszędziue są jakieś
              seksafery...
              • monster1972 hej, ja nie mowie, ze rzad powinien sie podac... 29.05.07, 20:15
                czy gdzies to napisalem?

premiera o takie rzeczy nie podejrzewam, prezeydenta tez nie

nie są moimi ulubiencami, ale wiem, ze nigdy nie zrobiliby takiego bagna jak te
                knury z syfoobory

niemniej, tolerują to, szczegolnie jarosław...

zle robi... traci resztki sympatii u wahających sie

:)

• palestrina2005 Nie ma dowodów co do Leppera 29.05.07, 20:26
                  To już na Clintona mieli lepsze haki...

A Łyżwińskiego wyrzucili przecież z Samoobrony - to o co chodzi?
              • monster1972 no ale powiedz, ze nie widzisz syfu w tym rzadzie 29.05.07, 20:17
                chce to zobaczysz napisane

powiedz, ze jest OK i cacy

:) napisz mi to

SLD kradło i korumpowało... prawda... i winne szumowiny powinny siedziec

jesli ziobro im udowodni, to chwała mu

ale teraz nie jest lepiej

teraz sie tylko mowi, ze jest lepiej:) jest inaczej po prostu

tez gó.., ale smierdzi troche inaczej

• palestrina2005 Nikt nie jest doskonały 29.05.07, 20:27
                  W marności polskiej polityki niedoskonały PiS to najlepszy wybór...
              • 2.0tdci nie odpowiedziałeś 29.05.07, 20:37
                stosują retoryke IVrp milczenie należy uważać za przyznanie sie do winy.
                prastelina pisuje za kase :)))))))

palestrina2005 napisał:

> wyskakujesz z inwektywami...
                >
                > Seks w polityyce to przecież normalna sprawa - Clintona oskarżało wiele
                kobiet,
                >
                > berlusconi ma swój haremik, Prezydent izraela też oskarzony...
                >
                > Oczywiście wykorzystywanie publicznych pieniędzy do zaimponowania kobietom
                jest
                >
                > karygodne - ale robienie z tego jakiejś wielkie afery i mówienie że rząd
                > powinien podac się do dymisji jest śmieszne... na tej zasadzie wszystkie
                rzady
                > we wszystkich krajach powinny się podac do dymisji - bo wszędziue są jakieś
                > seksafery...
                • fcvg Re: nie odpowiedziałeś 29.05.07, 20:41
                  Czyli nastepna qooorwa. Sprzedawać poglądy to wieksze qoorestwo niż sprzedawać
                  ciało, żeby wyżywić dzieci.

2.0tdci napisał:

> stosują retoryke IVrp milczenie należy uważać za przyznanie sie do winy.
                  > prastelina pisuje za kase :)))))))
                  • 2.0tdci Re: nie odpowiedziałeś 29.05.07, 20:46
                    fcvg napisała:
                    > Czyli nastepna qooorwa. Sprzedawać poglądy to wieksze qoorestwo niż sprzedawać
                    > ciało, żeby wyżywić dzieci.

i to pewnie niskopłatna , kto by za takie wypociny poważną kase dawał ;)))
              • janma46 Re: zamiast merytorycznie pisać ...do palestriny 29.05.07, 22:52
                palestrina2005 napisał:

>
                > Oczywiście wykorzystywanie publicznych pieniędzy do zaimponowania kobietom
                jest
                >
                > karygodne - ale robienie z tego jakiejś wielkie afery i mówienie że rząd
                > powinien podac się do dymisji jest śmieszne... na tej zasadzie wszystkie
                rzady
                > we wszystkich krajach powinny się podac do dymisji - bo wszędziue są jakieś
                > seksafery...
                ................................................................................
                Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i spróbuj to zrozumieć.
                Ty naprawdę jesteś zwykłą miernotą i głuptaskiem.A stwierdzenie faktu nie jest
                obrzucaniem inwektywami.Czy tak prostej rzeczy też nie potrafisz zrozumieć.Ty
                się domagasz merytoryki a czy ty wogóle rozumiesz co to znaczy,bo na razie to
                nic merytorycznego nie napisałeś.Uciekasz się do tego słowa jak brakuje ci
                argumentów aby merytorycznie podyskutować.Tak że nie obrażaj się gdy ktoś
                napisze o tobie prawdę.Jesteś poporostu cieńki Bolek.
            • pierot6 monster1972...potwierdzam, palestrina to tępak ! 29.05.07, 20:17
          • charybdis Stanisław Ł. najprawdopodobniej dopuścił się... 29.05.07, 20:27
            ...wobec Anety K. przestępstwa z art. 199 kk.
            Art. 197 kk - czyli zgwałcenie, dotyczył innej pokrzywdzonej.
            Palestrina - "myśliciel", za dużo myśli a za mało czyta. ;)
            • palestrina2005 Przecież sama poszła na układ praca za seks... 29.05.07, 20:29
              Sama przyszła do Łyżwińskiego i dobrze wczesniej wiedziała o co chodzi i co
              będzie musiała robić za pracę... Tak mówiła Aneta K. w TV...

Więc jaki gwałt ???????
              • charybdis Re: Przecież sama poszła na układ praca za seks.. 29.05.07, 20:39
                Dyskusja z Tobą, palestrina, wyjaławia intelektualnie.
                Przecież wyżej napisałem, że Aneta K. nie została zgwałcona.
                Została "jedynie" wykorzystana seksualnie (za publiczne pieniądze).
                Zgwałcona miała zostać inna młoda "aktywistka" SO.
                • 2.0tdci znajomi po fachu ;)))) 29.05.07, 20:44
                  prastelina zazdrości Anecie K. po prostu;))))
                  też daje doopy, z tym że anetka w biurze a prastelina na forum.
                  no i anetce wiecej płacili ;))))))
    • garfield69 Co mnie boli... 29.05.07, 18:37
      Nie boli mnie to, ze Polska jest biednym krajem, bo jest wiele krajow
      biedniejszych. Nie boli mnie to, ze przez 45 lat panoszyl sie tu komunizm.
      W koncu Polska przez ostatnie 200 lat swojej historii byla przedmiotem w
      europejskich rozgrywkach politycznych, a nie podmiotem.
      Ale boli mnie to, ze teraz kiedy jestesmy niezalezni i nikt nam nie zagraza,
      nie potrafimy sie rzadzic w swoim wlasnym domu. Oddajemy kierowanie panstwem w
      rece takich zer jak bracia Kaczynscy a do Sejmu powolujemy takich ludzi jak
      Lyzwinscy, Lepper i inni z tej szajki. Zanosi sie, ze chyba znow ktos tu
      przyjdzie i zaprowadzi porzadek. Ale mam nadzieje, ze mnie juz nie bedzie na
      tym swiecie.
      • czarek1 Re: Co mnie boli... 29.05.07, 18:49
        A o Giertychu zapomniales
      • pierot6 Re: Co mnie boli......nic dodać, nic ująć....... 29.05.07, 19:49
    • tenare Niech się inna Prokuratura zajmie Łyżwińskim... 29.05.07, 18:40
      Wtedy obiektywnie wsadzą gościa na długoletni pierdel albo uniewinnią.
      Ale jak dostanie wyrok, niech nie miałczy, że był polityczny, bo napastowanie i
      gwałcenie za pracę i z innych względów jest karygodnym i społecznie szkodliwym
      czynem.
      • sauber1 Re: Niech się inna Prokuratura zajmie Łyżwińskim. 29.05.07, 18:54
        tenare napisał:

> Wtedy obiektywnie wsadzą gościa na długoletni pierdel albo uniewinnią.
        > Ale jak dostanie wyrok, niech nie miałczy, że był polityczny, bo napastowanie i
        > gwałcenie za pracę i z innych względów jest karygodnym i społecznie szkodliwym
        > czynem.

Poczekajmy jeszcze nikt nie orzekł, że jest winny, piłka w grze, a o politykę
        bardzo chodzi, co to tylko w tej partii takie kwiatki , a gdzie indziej to inne
        zwyczaje panują, nie popieram ale tez nie łapmy ryb przed siecią
    • czarny_aniol_saskiej_kepy boi sie buhaj rzezni... 29.05.07, 19:32
      • util Boi się, bo nowe fakty wypłynęły. 29.05.07, 20:40
        Badanie DNA potwierdziły, że Tinky Winky jest synem Łyżwy.
        Biedne dziecko, sięgneło po damskie torebki.
    • monster1972 knur numer dwa w 4 er pe chce grać na czas:) 29.05.07, 19:40
      tu nawet knur numer jeden nic nie poradzi

łyżwa ma ciepło, za dużo syfu w mediach

kaczki nie odważą sie go kryć, troche poudają, paru prokuratoró sie zmieni, ale
      w koncu łyżwa pojdzie tam, gdzie jego miejsce:) do celi z "ciepłymi"
      chłopakami;)

ciekawe, czy ktoś z syfoobrony nagra erotyczne wyczyny łyżwy pod celą

hehe
    • chrz Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się se.. 29.05.07, 19:42
      Mój ci on jest :) Kto tam przyjdzie po takim obrzynie. Mój Boże.
      • pierot6 Zboczeńcy,kryminaliści,esbecja... podstawa PIS -u ! 29.05.07, 19:48
    • bogdan331 tego knura trzeba wykastrować.leppera też bo to je 29.05.07, 20:05
      dna paczka hycli i chamów -kumpli naszych yntelygentów z Żoliborza władców
      specjalnej troski.
    • vomitorium1 Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się se.. 29.05.07, 21:02
      oto słowo moje:
      "z chuci powstałeś
      i w chuć się zamienisz"
    • pulemiot37 Re: Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się 29.05.07, 21:17
      Popieram.. ale to by musiała być prokuratura jakiegoś normalnego kraju..,która
      mysli o stosowaniu prawa a nie obchodzi jej np. los koalicji.. No i taka, którą
      steruje ktoś - kto choćby krótko był czynnym prawnikiem - sędzią, prokuratorem ,
      adwokatem lub radcą prawnym.. No nie????
    • stasi1 To Łyżwiński liczy na to że będzie jak z Giertyche 29.05.07, 21:44
      m. Też zmienili prokuraturę na konto jego wyprowadzenia pieniędzy z WBK i już
      słuch po tym zaginął. Pewnie pozostanie z tego czysty jak zła. Więc Łyżwa też
      tak liczy.
    • ada3333 Re: Łyżwiński: Niech inna prokuratura zajmie się 29.05.07, 21:47
      "Nie ma niewinnych, są tylko źle przesłuchani" - Feliks E. Dzierżyński - szef
      CzeKa. to jest dobre motto dla ministra Ziobry
      • jola_dywity6 S__a__m__e__s__w__i__n__i__o__p__ a__s__y__!!! 29.05.07, 22:41
        Samoobrona jest "oblozona" wyrokami

Wniosek Łyżwińskiego jest calkowicie nieuzasadniony
        Tym bardziej że sam sobie zapracowal na rozpętanie sex afery aby nie dopuscic
        do rozliczeń patologii w ich ugrupowaniu i ukradzionych milionów i bogactwa
        licznych swiniopasow z Samejbrony takich jak Honorisch.uj Lepper czy inny
        Maximiuk-Cassanowa z przeceny, a pomyslec ze ta dziewka stajenna z Dywitt
        ciagle ma jaskre na oczach to juz paranoja

Dla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka