maretina 30.05.07, 11:58 zycze wytrwalosci. zaostrzajcie forme protestu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasso3 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:02 najlepiej ukatrupcie jakiegoś pacjenta - to dopiero będzie odpowiednie "zaostrzenie formy protestu" Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Do tomasso3 30.05.07, 12:14 tomasso3 napisał: > najlepiej ukatrupcie jakiegoś pacjenta - to dopiero będzie > odpowiednie "zaostrzenie formy protestu" Żałosny poziom prezentujesz człowieku, żal mi Ciebie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Skutki braku prywatyzacji służby zdrowia 30.05.07, 12:19 Nie sądzę, aby rządowi udało się rozwiązać problem płac lekarzy. Potrzebne są głębokie reformy, zmierzające ku prywatyzacji służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Skutki braku prywatyzacji służby zdrowia 30.05.07, 13:40 Od kilku dni opowiada o tym, że polscy lekarze zarabiają psie pieniądze i żąda podwyżek. Tymczasem sam Krzysztof Bukiel, szef Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy i przywódca strajkujących medyków, wybudował niedawno pod Szczecinem okazały dom. Bukiel mieszka w ekskluzywnym Morzyczynie, oddalonym o 20 km od Szczecina. Domy w tej okolicy są warte nawet milion złotych - pisze "Fakt". Tańsze posiadłości kosztują tu ok. 700 tys. zł. Willa Bukiela należy do tych bardziej okazałych. Co najmniej sto metrów powierzchni mieszkalnej i bardzo duża działka. Jest tu nawet boisko do koszykówki. "Fakt" informuje, że pensja Bukiela w związku lekarzy to około 7500 zł brutto miesięcznie. Ale to przecież nie wszystko. Oprócz tego razem z żoną zarabia też prywatnie. Marzena Bukiel, alergolog i pulmonolog, prowadzi swój własny gabinet lekarski. Zorganizowali go w swoim starym mieszkaniu w Stargardzie Szczecińskim. Podobno przyjmuje w nim również jej mąż. Za jedną wizytę żądają ok. 100 zł. Krzysztof Bukiel wychował się w rodzinie pracownika portowego i pielęgniarki. Potem przez wiele lat pracował jako zwykły internista w Stargardzie Szczecińskim. Wiele razy próbował dostać się do Sejmu. Bez skutku. Ale zaczął realizować swoje ambicje w inny sposób - jako główny jastrząb w związku lekarzy. Od ubiegłego tygodnia jest przywódcą ogólnopolskiego strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
mokry103 Re: Skutki braku prywatyzacji służby zdrowia 30.05.07, 13:52 ?????? Fakt informuje????? wow - gratuluje poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Edgarze. 5 baniek dla lekarzy? A lotnisko ??? 30.05.07, 14:25 To tylko kilkuset lekarzy. A za lotnisko zagłosuje na Cię pół województwa... Odpowiedz Link Zgłoś
proletariuszka Re: Skutki braku prywatyzacji służby zdrowia 30.05.07, 14:42 mokry103 napisała: > ?????? Fakt informuje????? wow - gratuluje poziomu Racja ,racja tylko gazeta inforuje rzetelnie słuszna uwaga, słuszna towarzyszu brawo , brawo Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: Skutki braku prywatyzacji służby zdrowia 30.05.07, 14:08 wprowadzmy normalność a zacznijmy od opodatkowania lekarzy tzn. ich prywatnych praktyk bo póki co płaca tyle co szewc. Niech zasilą budzet państwa to wówczas będzie na podwyzki Odpowiedz Link Zgłoś
mendo_gnida_z_po $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 14:32 Lekarz czytaj złodziej! Niech oddadzą pieniądze za edukację z procentami. I powinno się im robić obowiązkowe coroczne egzaminy kwalifikacyjne,by dopuszczać do zawodu. Brak praktyki w Polsce przez rok musi skutkować nostryfikacją uprawnień. A i w kamasze dziadostwo wziąć nie zaszkodzi. Tych co już obrazili się na kraj rozliczyć rownież za edukację i przyglądnąć się zagranicznym dochodom i je opodatkować Odpowiedz Link Zgłoś
ralfzs Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 14:59 Tja ... pogadamy jak będziesz sie musiał zoperować ... teraz to jesteś taki bohater - a wtedy grzecznie zapakujesz pieniążki do koperty i jazda stać w kolejkę pod gabinetem .. (może Cię wpuszczą) Odpowiedz Link Zgłoś
mendo_gnida_z_po Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 15:07 Tja ... pogadamy jak będziesz sie musiał zoperować ... > teraz to jesteś taki bohater - a wtedy grzecznie zapakujesz > pieniążki do koperty i jazda stać w kolejkę pod gabinetem .. > (może Cię wpuszczą) masz rację! co nie znaczy że masz słuszność! Odpowiedz Link Zgłoś
chrobik Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 15:42 mendognida - nick tłumaczy wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_uzi Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 15:29 mendo_gnida_z_po napisał: > Lekarz czytaj złodziej! > Niech oddadzą pieniądze za edukację z procentami. > I powinno się im robić obowiązkowe coroczne egzaminy kwalifikacyjne,by > dopuszczać do zawodu. > Brak praktyki w Polsce przez rok musi skutkować nostryfikacją uprawnień. > A i w kamasze dziadostwo wziąć nie zaszkodzi. > Tych co już obrazili się na kraj rozliczyć rownież za edukację i przyglądnąć si > ę > zagranicznym dochodom i je opodatkować 1. To ty rowniez powinienes oddac pieniadze za edukacje - prawo rowne dla kazdego 2. Wtedy to juz napewno nie wroca ci ktorzy wyjechali 3. Zasada podwojnego opodatkowania i podpisane umowy na to nie pozwalaja Czyli moze zamiast stosowania restrykcyjnej polityki postarac sie zlokalizowac problem wyjazdow lekarzy i postarac sie go rozwiazac? ale do tego trzeba miec jaja a wiekszosci politykow tego brakuje bo to zniewiesciali ludzie bawiacy sie samochodzikami i ochrona w mala wojenke. szkoda tylko ze na nasz koszt! dlatego pani premierze jaroslawie i pani prezydencie lechu i inne panienki z rzadu i opozycji, zobaczcie czy macie cos miedzy nogami w ?ponczoszkach? i do roboty bo czas ucieka. Wystarczy tego pudrowania noska i nakładania tapety przez 2 lata czas zabrac narzedzia zakasac rekawy i do roboty!!! bo nie mozna powiedziec "robota zrobila sie sama"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mendo_gnida_z_po Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:08 1. To ty rowniez powinienes oddac pieniadze za edukacje - prawo rowne dla > kazdego > 2. Wtedy to juz napewno nie wroca ci ktorzy wyjechali > 3. Zasada podwojnego opodatkowania i podpisane umowy na to nie pozwalaja > > Czyli moze zamiast stosowania restrykcyjnej polityki postarac sie zlokalizowac > problem wyjazdow lekarzy i postarac sie go rozwiazac? > ale do tego trzeba miec jaja a wiekszosci politykow tego brakuje bo to > zniewiesciali ludzie bawiacy sie samochodzikami i ochrona w mala wojenke. > szkoda tylko ze na nasz koszt! dlatego pani premierze jaroslawie i pani > prezydencie lechu i inne panienki z rzadu i opozycji, zobaczcie czy macie cos > miedzy nogami w ?ponczoszkach? i do roboty bo czas ucieka. Wystarczy tego > pudrowania noska i nakładania tapety przez 2 lata czas zabrac narzedzia zakasac > > rekawy i do roboty!!! bo nie mozna powiedziec "robota zrobila sie sama"!!! Ja tam faszystów norwegów itp nie dorabiam lecz Polskę buduję . Tu i teraz dla mnie i moich dzieci. I też bym chciał więcej pieniędzy ! Lecz na kapitał i środki pracuje się latami. Odpowiedz Link Zgłoś
dokkie Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 15:34 Bardzo prosze, jak tylko zmienisz konstytucje. A tak w ogole to przeczytaj sobie ustawe o zawodzie lekarza i lekarza dentysty a dopiero potem wrzucaj swoje 3 grosze. Chetnie w kamasze pojde - wzrost uposazenie o przynajmniej 200 zl, a do tego zaden podpity awantrunik tudziez cham nie podskoczy sluzbom mundurowym. Ci ktorzy wyemigrowali za praca na zachod tam placa podatki, a jezeli chcesz rozliczen z edukacji emigrantow, to wez pod uwage tez hydraulikow co to konczyli zawodowki i technika w Polsce, informatykow itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:04 > Lekarz czytaj złodziej! > Niech oddadzą pieniądze za edukację z procentami. To o mnie też, ten "złodziej"? Ja studiowałem informatykę na UW. Pamiętam jak zapisywałem się na studia, pamiętam cenę jak dziś. 0,00 zł. Wszystko spłaciłem co do grosza. Gdyby było drożej, nie wiem czy bym się zdecydował. Kredytu też nie podpisywałem żadnego na żaden procent. Ile mam płacić? > Tych co już obrazili się na kraj rozliczyć rownież za edukację i przyglądnąć > się zagranicznym dochodom i je opodatkować Gdyby zostały narzucone jakieś dodatkowe podatki na Polaków zamieszkałych za granicą, prawdopodobnie nie zapłaciłbym ich, i w razie czego zrzekłbym się obywatelstwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:10 W dupie mamy wasz strajk , mało 10.000 PLN i więcej,to Vont do jankesów i do Iraku proszę . Tam wam zapłacą. Spadajcie ! Jeszcze Afganistan dla chętnych pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
mendo_gnida_z_po Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:14 W dupie mamy wasz strajk , mało 10.000 PLN i więcej,to Vont do jankesów i do > Iraku proszę . Tam wam zapłacą. Spadajcie ! Jeszcze Afganistan dla chętnych > pozostał. Słusznie wysłać hołotę ! Odpowiedz Link Zgłoś
chrobik Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:23 zibuumgo napisał: > W dupie mamy wasz strajk , mało 10.000 PLN i więcej,to Vont do jankesów i do > Iraku proszę . Tam wam zapłacą. Spadajcie ! Jeszcze Afganistan dla chętnych > pozostał. Mimo, iż jesteś dysforycznym prostakiem zapraszam do gabinetu. Adres i warunki na rchmielo@op.pl Chciałbym, żebyś powiedział mi to osobiście kupo gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
chrobik Re: Do Dr. Mengele 30.05.07, 16:37 zibuumgo napisał: > Teraz wiem chamie jaki z ciebie lekarz. Dość tych przepychanek słownych. Masz odwagę to powiedz mi to osobiście, zwracam za dojazd. Masz kontakt mailowy. A jeśli brak ci jaj to zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 17:05 Chciałem tylko zauważyć, że rozmawiajac z osobą chorą nie powinno się jej obrażać. To nie wina zibuumgo, że cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 17:21 Nie jestem z Pis a z PO . Może i chory , ale wy zbyt dużo chcecie. Pazery jesteście i czarne AUDI lub Lexus wam się marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:42 To czemu niżej narzekasz, że powinni poświęcić się dla kraju, bo trudna sytuacja? To jak w końcu - w dupie ich masz, czy chcesz żeby się dla Ciebie poświęcali? Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:51 Niech się poświęcają ale nie za 5000,00 czy 7000,00 PLN . Polski nie stać w chwili obecnej na takie wynagrodzenia. Ja 14 lat pracuję na własny rachunek i nie mam nawet tyle co wam proponuję . Lekarz po studiach 1800,00 netto , po 5 latach pracy 2500,00 . Jeśli innegrupy zawodowe i sytuacja w kraju pozwoli to może więcej . Oczywiście Dr. nauk , profesor 100% więcej. Wszyscy wiedzą , że i tak mają więcej dzisiaj , aniżeli ja proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mendo_gnida_z_po Re: $$$$Polityczna akcja czerwonych złodzieii$$$$ 30.05.07, 16:13 Gdyby zostały narzucone jakieś dodatkowe podatki na Polaków zamieszkałych za > granicą, prawdopodobnie nie zapłaciłbym ich, i w razie czego zrzekłbym się > obywatelstwa polskiego. Ty nie prawdopodobnie? Ty jesteś nie polakiem tylko zwykłą Kanalią. A ile chcesz za swoich bliskich ? Nerka mamusi ile stoi. A może wątróbka synusia lub oczko??? Odpowiedz Link Zgłoś
graffi81 czy ktos policzyl ile kosztuja studia medyczne 30.05.07, 16:23 Ile razy czytam jakas "dyskusje" na temat lekarzy, tyle razy zawsze znajdzie sie ktos kto kaze wyjezdzajacym lekarzom placic za studia. Zastanawiam sie czy Ci ktorzy tak pisza kiedykolwiek zastanowili sie nad tym ile REALNIE kosztuja panstwo studia medyczne. Tak na marginesie - cena za rok dla studentow wieczorowych (jakies 18000 na glowe) jest fikcja. Na tych studiach NIE MA co tyle kosztowac. Kliniki funkcjonuja niezaleznie od studentow, lekarze, ktorzy tam pracuja tez. Koszt przecietnych zajec seminaryjnych to koszt pradu zuzytego przez komputer i rzutnik. Koszt zajec klinicznych jest najprawdopodobniej zaden (jesli nie liczyc pensji prowadzacego za zajecia dydaktyczne). Zajec laboraturyjnych, ktore rzeczywiscie kosztuja na medycynie jest nie wiele, ale nawet jakby je policzyc to na jednego studenta nie sa to duze kwoty (szczegolnie dla panstwa, ktore ma dosc pieniedzy, zeby budowac Swiatynie Opatrznosci, podnosic pensje pracownikom IPN, itp.). Podsumowujac, zaryzykowalbym stwierdzenie, ze studia medyczne sa dla panstwa obciazeniem finansowym podobnym do np. historii albo jakiejs filologii. Jesli jest inaczej to niech ktos mnie oswieci, tzn. poda co ile kosztuje - inaczej nie uwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: czy ktos policzyl ile kosztuja studia medyczn 30.05.07, 16:37 w UK kosztuja okolo 3 tys funtow rocznie. W Polsce powinnny kosztowac z 5 razy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
graffi81 Re: czy ktos policzyl ile kosztuja studia medyczn 30.05.07, 17:09 kolargolo napisał: > w UK kosztuja okolo 3 tys funtow rocznie. W Polsce powinnny kosztowac z 5 razy > mniej. Czyli 3000/5 = 600 pln rocznie!!! Czyli liczac, ze jakies 16 wojewodztw ma akademie medyczna (lub cos podobnego np. CMUJ) i co roku jest na studiach dziennych jakies 250 studentow, to daje 900 tys. na jedna uczelnie rocznie, czyli 14.4 mln zl dla wszyskich szesnastu (nie wiem ile jest akademii medycznych w Polsce, ale np. na Podkarpaciu nie ma na wojewodztw o ile sie nie myle jest 17). Nie jest to duzo dla panstwa, ktore lekka reka wydaje 40 mln na Swiatynie Opatrznosci, albo placi becikowe po 1000 zl za kazdego noworodka. Nawiasem mowiac, to chetnie zaplacilmy szesc stowek na rok, byleby Ci ktorzy prowadza zajecia traktowali mnie jak studenta a nie zlo konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 koszt studiow medycznych w UK 30.05.07, 18:43 Za www3.imperial.ac.uk/ugprospectus/moneyzone/tuitionfees Jesli jestes z EU to rzeczywiscie placisz minimalne £3,070. Tyle ze ma sie to do rzeczywistych kosztow jak piesc do nosa. Rynkowa (ludzie spoza EU) cena to: Faculty of Medicine (Pre-clinical) £22,650 Faculty of Medicine (Clinical) £33,800 Dopiero te sumy mozesz sobie dzielic przez jakies Xy uwzgledniajac inne ceny gruntow/nauczycieli w Londynie i Bialymstoku jesli chcesz wiedziec ile cos po cenach rynkowych kosztuje. Nawet bedac Polinezyjczykiem z Wysp Taumotu studiujacym w UK w centrum Londynu na uczelni ktora ma cokolwiek wiecej Noblistow niz wszystkie nasze uniwersytety razem wziete zmiescisz sie w (2lata Pre-clinical + 4 Clinical) w okolicach 200 tys GBP. Koszty zycia/ksiazki i tak placisz _na ogol_ z wlasnej kieszeni czy studiujesz w Londynie czy Pcimskiej Akademi Znachorstwa i Okadzania tak ze doliczanie tychze do ceny studiow jest niepowazne. Powiem wiecej: koszty ksiazek w Londynie sa mniejsze jako ze biblioteki maja tony ksiazek a nie jeden egzemplarz na polce Profesora. Podobnie z czasopismami, jakoscia sprzetu, poziomem wykladowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
chrobik Re: Skutki braku prywatyzacji służby zdrowia 30.05.07, 15:39 do 123zły - Czy masz jeszcze jakieś rewelacje z Faktu? Ja jestem lekarzem i tez mam nie małe pieniadze, ale po rodzicach. Sam potrafie zarobić ok. 10 tys / mies, ale po takim dobrym miesiącu potrzebuję dwóch żeby się pozbierać, bo to jest ponad siły. Poza tym czy praca w zawodzie lekarza ma wykluczać czy raczej umożliwiać życie na wyższym poziomie niż reszta społeczenstwa. W krajach zachodnich, a nawet w Czechach i na Słowacji tak jest. Lekarze zarabiają wielokrotność średniej krajowej, daj Boże zeby u nas było to 2x. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Do tomasso3 30.05.07, 12:41 a mi żal pacjentów podczas wczorajszej wizyty w szpitalu widziałem jak nasi lekarze "dbają by strajk nie dotknął pacjentów". Epitetów jakie tam usłyszałem pod adresem lekarzy przez grzeczność nie powtórzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Re: Do tomasso3 30.05.07, 14:41 tomasso3 napisał: > a mi żal pacjentów > > podczas wczorajszej wizyty w szpitalu widziałem jak nasi lekarze "dbają by > strajk nie dotknął pacjentów". Epitetów jakie tam usłyszałem pod adresem > lekarzy przez grzeczność nie powtórzę. Mnie tez - bo jesli TERAZ nic sie nie zmieni, to niedlugo pacjenci beda jezdzic do znachora na Bialorus (bo najblizej), podczas gdy ostatni lekarz, zgasiwszy swiatlo, bedzie przyjmowal w Londynie badz w Sztokholmie. Strajk to niedogody krotkookresowe - brak reform i zamiatanie smieci pod dywan to bomba z opoznionym zaplonem i w dlugim okresie spowoduje zalamanie tego poronionego systemu Odpowiedz Link Zgłoś
hexabc1 Re: Do tomasso3 30.05.07, 19:20 lefigaro.fr napisał: > do znachora na Bialorus (bo najblizej), podczas gdy ostatni lekarz, zgasiwszy > swiatlo, bedzie przyjmowal w Londynie badz w Sztokholmie. > Strachy na Lachy... Ilu polskich lekarzy potrafi sprawnie poslugiwac sie szwedzkim lub angielskim, aby pacjenci nie musieli opisywac swych dolegliwosci w sposob przedstawiony w niesmiertelnym serialu Seinfeld: "No Shot. Dog bite! Woof, woof! Not bang, bang." Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: Strachy na Lachy. 30.05.07, 23:19 hexabc1 napisał: > Strachy na Lachy... Ilu polskich lekarzy potrafi sprawnie poslugiwac sie > szwedzkim lub angielskim, aby pacjenci nie musieli opisywac swych dolegliwosci > w > sposob przedstawiony w niesmiertelnym serialu Seinfeld: "No Shot. Dog bite! > Woof, woof! Not bang, bang." A szczekaj sobie. Tu masz dane: www.oil.org.pl/xml/oil/oil67/gazeta/numery/n2007/n200701/n20070105 Dodatkowo w ramach EU w Londynie placisz 3k/rok studiow (czesne) na studiach medycznych [patrz moj post ponizej] tak ze nawet absolwentow akademii medycznych za pare lat tu juz nie bedzie: latwiej zdobyc porzadny dyplom bez wycia burakow za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
ebn Re: Do tomasso3 30.05.07, 13:17 Niedobry pomysł. Robią to codziennie, nikt nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:02 tomasso żal mi ciebie ograniczony człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:48 żałuj pacjentów, u mnie dzięki Bogu ze zdrowiem wszystko w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Lekarze Vont mi z oczu! 30.05.07, 14:43 Jeżdzą dobrymi samochodami żyją na wysokim poziomie . Żrą z górnej połki , biorą łapówki i w momencie gdy kraj zaczyna się rozwijać dkopują własnemu narodowi. W większości , bo przecież nie wszyscy jesteście bydlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Lekarze Vont mi z oczu! 30.05.07, 15:32 To raczej ty won z oczu. Lekarze mają 100% rację. wielu cięzko pracuje po godzinach w prywatnych klinikach. Tylko, z etak dalej byc nie może bo to odbija sie na pacjentach. Lekarze zasługują na solidne pąłce za ciężka pracę. A za 1200 to niech sobie PiS-owska zgraja pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Lekarze Vont mi z oczu! 30.05.07, 16:03 Zwalniajcie się i jechać w świat . Tam kopniaka dostaniecie po pewnym czasie. Ropa się skończy i do fiordów . Tu są sami lekarze więc żadnego obiektywizmu. Poszli Vont . Putin by was na sybir do wyrębu wysłał . I prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrarria Re: najlepiej ukatrupcie jakiegoś pacjenta 30.05.07, 14:47 Jak Ziobro ? No, to w takim razie niejednego... Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: najlepiej ukatrupcie jakiegoś pacjenta 30.05.07, 14:52 Oni jak chcą to zgodnie zprawem i procedurami tak robią. Vont do Irlandii . Wcale się tym nie martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
mar018 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 15:21 a nie wiesz matole że choroba jest własnością pacjenta?? że to nie lekarz jest winien, że pacjent jest chory?? poza tym to przecież PiS promuje życie "od poczęcia aż do naturalnej śmierci". proponuję więc, żeby nie udzielać pomocy lekarskiej członkom PiS i ich elektoratowi, bo narusza to naturalny porządek rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z p... 30.05.07, 12:04 Lekarze, popieram Wasz strajk, popieram Wasze żądania. Jestem z Wami i tylko głupio mi z tego powodu, że popieram Was jedynie werbalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Niech Religa dyzuruje i to za darmo 30.05.07, 12:04 przeciez to "wspaniala lekarska przygoda" jak sie ostatnio wyrazil kiedy tlumaczyl dlaczego lekarz powinien pracowac 30 godzin bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Niech Religa dyzuruje i to za darmo 30.05.07, 13:04 Religa już poszedł na urlop zdrowotny... a gdzie wspaniała przygoda panie ministrze??? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Niech Religa dyzuruje i to za darmo 30.05.07, 17:23 kzet69 napisał: > Religa już poszedł na urlop zdrowotny... a gdzie wspaniała przygoda panie > ministrze??? ma szczescie, ze jesst tym religa a nie kowalskim. moze gdtdyby musial sie modlic o miejsce w szpitlu to poczulby to, co na codzien czuje przecietny polak. mimo wszystko zycze mu powrotu do zdrowi, do polityki NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszalski Popieram lekarzy. 30.05.07, 12:08 Popieram lekarzy. Ich socjalistyczy wyzysk powinien się w końcu skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:13 tak zachowują sie lekarze. Jak rozwydrzony bachor. Dostali podwyzki, Religa obiecuje coroczny wzrost wydatków na słuzbę zdrowia i chce 7 lat na przeprowadzenie reform. Wg mnie nikt (łacznie z Waszym ukochanym PO) nie jest w stanie zrobić nic lepszego. A propozycje lekarzy dotyczace uzdrowienia służby zdrowia to czysty populiz np. zwolnienie z VAT - bo jak to tłumacza lekarze po co płacić skoro i tak pózniej dostaniemy to z powrotem. Toć to analfabetyzm ekonomiczny nie majacy nić wspólnego z reformami. Takimi działaniami nie poprawi się sytuacji służby zdrowia. Podobnie jak propozycjami prywatyzacji szpitali (co wg konowałów znaczy oddac im szpital za 1zł) Jestem za prywatyzacją słuzby zdrowia całkowitą, ale majatek szpitali nie moze być oddany za frajer konowałom. Dziś i tak z aparatury korzystają (czy potrzeba czy nie tak profilaktycznie) rodzinki i znajomi, a chory dopiero jak jest konajacy. Szpitale mozna oddac np. w dzierzawe niech konowały zarobią na to tak jak specjaliści innych branz muszą zarobić na hale produkcyjne, maszyny itd W gospodarce cuda się nie zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:21 t_o_l_a napisała: > tak zachowują sie lekarze. Jak rozwydrzony bachor. Dostali podwyzki, Religa > obiecuje coroczny wzrost wydatków na słuzbę zdrowia i chce 7 lat na > przeprowadzenie reform. 1) nie ma sluzby zdrowia, jest ochrona zdrowiZA ignorantko. sluzyc to sama mozesz. personel medyczny opracuje a za prace naleza sie im godziwe wynagrodzenia. 2) podwyzka religii, cale 30% tylko od kwoty 900 netto lub od 1200 netto to smieszne pieniadze. lekarze i pielegniarki powinni zarabiac znacznie wiecej. 3) 7 lat a co maja w tym czasie robic rodziny lekarskie i pielegniarskie? maja w tym czasie nie jesc, nie placic rachunkow, nie posylac dzieci na studia? wypchaj sie. lekarz i pielegniarka musza godziwie zarabic i juz. sama sobie 7 lat sluz za darmo! >Wg mnie nikt (łacznie z Waszym ukochanym PO) nie jest w > > stanie zrobić nic lepszego. a skad wiesz kto kocha po i skad wiesz, ze ktos inny nie jest sensowniejszy? ten rzad jest skompromitowany na wszelkich plaszczyznach. > > A propozycje lekarzy dotyczace uzdrowienia służby zdrowia to czysty populiz > np. zwolnienie z VAT - bo jak to tłumacza lekarze po co płacić skoro i tak > pózniej dostaniemy to z powrotem. Toć to analfabetyzm ekonomiczny nie majacy > nić wspólnego z reformami. Takimi działaniami nie poprawi się sytuacji służby > zdrowia. > Podobnie jak propozycjami prywatyzacji szpitali (co wg konowałów znaczy oddac > im szpital za 1zł) >sama jestes konowalem, nikt nie chce od rzadu szpitali! puknij sie w czolko! trudno z dyletantem rozmawiac. jesli o populizmie mowa, to zaprezentowalas go na calej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:35 maretina szkoda, ze zamiast negowania wszystkiego nie napisałas jak problem rozwiazać. Bo jak widać sama też ządasz gwiazdki z nieba. Piszesz tak jakby lekarze robili za darmo. Też bym chciała, zeby nie tylko lekarze zarabilai wiecej, ale na to trzeba czasu i większego PKB. Problemy słuzby zdrowia popwinny zostac rozwiązane juz dawno. Było na to kilkanascie lat a Ty i konowały chcielibyście w tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:48 t_o_l_a napisała: > maretina > > szkoda, ze zamiast negowania wszystkiego nie napisałas jak problem rozwiazać. > Bo jak widać sama też ządasz gwiazdki z nieba. zadna tam gwiazdka z nieba, skonczyc wojne w Iraku i Afganistanie, po co tam nasze mieso armatnie za nasze wlasne pieniadze nie mowiac o tym, ze tylko gwalt i krzywde tam niesiemy i niczego pozytywnego. Zwrocic ukradzione 40 milionow z funduszu zdrowia, ktore poslowie prawem kaduka przeznaczyli na bzdure o nazwie swiatynia opatrznosci. Rozliczyc dokladnie i przedstawic czarno na bialym, na co ida nasze skladki, bo tego jeszcze nikt nie zrobil, a podejrzewam, ze lwia czesc tych pieniedzy w ogole nie idzie na sluzbe zdrowia, tylko na rozne reprezentacyjne bzdury. I juz bedzie na lekarzy, pewnie jeszcze pielegniarki sie zalapia, a moze i nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 13:20 40 mln zł ze \Swiątyni ma uzdrowić s/z ha ha nie wiesz co piszesz tu potrzeba mld-ów corocznie a nie 40 mnl jednorazowo Mierzi mnie polska durnota Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 14:17 t_o_l_a napisała: > 40 mln zł ze \Swiątyni ma uzdrowić s/z > > ha ha nie wiesz co piszesz tu potrzeba mld-ów corocznie a nie 40 mnl jednorazow > o czytaj moherowa torunska dyplomatko nie wybiorczo, tylko to co napisalam, wyraznie pisze najpierw o wycofaniu wojsk z Iraku i Afganistanu, to po pierwsze, a te 40 milionow zostaly ukradzione, wiec nalezy je zwrocic i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 do TOLI 30.05.07, 13:06 najpierw trzeba wprowadzic 0% stawke VAT na usługi medyczne a przed tym kolejne rządy bronią się jak diabeł przed święconą wodą... już 12 lat temu p. Rokita powiedział: "lekarz sobie dorobi". Jestem także za ustaleniem godnych wynagrodzeń i 0 tolerancji dla zachowań korupcyjnych i lekarzy i pacjentów, trzeba było widziec minę pacjentki która przyszła z legitymacją inwalidy wijennego sąsiada i chciała kilka różnych leków na pełną refundację, gdy powiedziałem że natychmiast wzywam policję, w 10 sek. jej nie było w przychodni hihihi... Ale system musi się zmienic, pensje muszą wzrosnąc bo to co jest teraz to jest chore. I jeszcze jedno współpłacenie chorych jest jak najbardziej słuszne! Np. 10% wykonanej usługi ale nie mniej niż 10 PLN i nie więcej niż 1000 PLN, z jednej strony taka odpłatnośc zmniejszy kolejki w rejonie i u spejalistów (30-50% pacjentów przychodzi pogadac), zmniejszy ilośc wyjazdów karetek (w Cz-wie 70% wezwań jest nieuzasadniona) a jednocześnie nie zamknie dostępu do świadczeń (każdy może wziąc 1000 złotowy kredyt na przeszczep szpiku) a podwoi przynajmniej dochody placówek medycznych. Tak samo opłaty hotelowe np. 10 PLN dziennie za hospitalizację, przecież każdy pacjent przebywając w domu je, zużywa prąd, gaz, wodę, pościel, jednocześnie zmniejszy to obłożenie wielu odziałów bo znikną pacjenci wciskani na siłę przez rodzinę przed świętami albo kalkulującą że taniej dziadka w szpitalu położyc niż wykupic leki. Zlikwidowac limity NFZ bo to gwoździe do trumny szpitali zwłaszcza tych lepszych, za nadwykonania nikt nie płaci a przyjąc pacjenta w ostrym stanie trzeba, poza tym wiele sprzętu i poradni z racji limitów pracuje na pół gwizdka (a pacjenci czekają miesiącami). Niech pieniądz idzie za pacjentem a pacjenci własnymi nogami stworzą siec szpitali. Dopuścic prywatne ubezpieczenia i dac publicznym placówkom możliwośc podpisywania kontraktów z nimi niech wtedy NFZ konkuruje (po to m.in. jest postulat przekształcenia szpitali w spółki prawa handlowego). I co najważniejsze zadbac o czynnik ludzki w ochronie zdrowia, bez odpowiednich zarobków będzie zapaśc, wyjeżdżają młodzi po studiach i wykształceni specjaliści, luka pokoleniowa która teraz powstaje będzie odczuwalna przez następne 15-20 lat. Najnowocześniejszy i najdroższy sprzęt bez specjalisty który potrafi go obsłużyc i zinterpretowac uzyskane wyniki jest tylko kupą złomu.. Odpowiedz Link Zgłoś
adamjh Re: do TOLI 30.05.07, 14:16 Zgadzam sie z toba w 200%!!!! Dla pikanteri dodam moze jeszcze taka historie. Pewien dyrektor szpitala na Opolszczyznie bardzo kozaczyl, ze niech mu sie lekarze zwalniaja bo on sobie ich przywiezie ze wschodu. Robil tam studia i mial rzekomo super kontakty. Po wyprawie na wschow wrocil z podkulonym ogonem, gdyz okazalo sie, ze lekarze ze wshodu zabardzo tez nie chca pracowac na tych warunkach. Nie jestem lekarzem ale znam dobrze ich paru. I powiem szczerze nie zazdroszcze. Praca ta jest wykonczajaca nerwowo i fizycznie. Przy obecnym systemie by egzystowac, lekarz musi zarzynac sie dyzurami. Co tworzy zagrorzenie dla niego i dla pacjentow. Lekarze w polsce poprostu musza dostawac wiecej. I to ZNACZNIE, niz obecnie. Innych miec nie bedziemy! A teraz osobisty wtret. PiS jest sobie sam winny. Rozpoczeli rzadzenie od rozdawnictwa i stworzyli klimat, w którym kolejne grupy beda sie domagac wiecej! Niestety rowniez, tylko kamienie i sruby, jak pokazuja doswiadczenia ostatnich lat,sa jedynym argumentem docierajacym do ludzi na szczytach wladzy. A ta wladza jest szczegolnie arogadzka i przekonana o swojej nieomylnosci. Z tego powodu nie wierze, ze lekarze cos wskuraja. Chyba, ze to oni oddolnie wymusza na rzadzie, reforme swoimi masowymi zwolnieniami! Odpowiedz Link Zgłoś
bat_oczir Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 14:06 > Piszesz tak jakby lekarze robili za darmo. Też bym chciała, zeby nie tylko > lekarze zarabilai wiecej, ale na to trzeba czasu i większego PKB. nieprawda. Porównaj do polskiego PKB w innych krajach (nawet niekoniecznie zachodnioeuropejskich, ot, weź takie Czechy czy nawet tfu Białoruś) a potem porównaj pensje lekarskie. Nie wyjdą Ci identyczne stosunki. W Polsce lekarskie pensje są _____nieproporcjonalnie____ małe w stosunku do PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 14:21 nie ja jestem od rozwiazywania problemow ochrony zdrowia. od tego jestr rzad, premier i ministrowe wzieli za to odpowiedzialnosc i duza kase co miesiac. jako obywatel mam natomiast prawo rzadac: godziwych zarobkow, dostepu do lekarza, do zabiegow itd. rzad gwarantuje darmowa opieke zdrowotna, o zadnej formie platnosci przez pacjentow nie chce slyszec. zatem niech daje to za darmo, ale niech nie nakazuje pracownikom ochrony zdrowia pracowac za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
ralfzs Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 15:11 Pomyśl tak sobie - przychodzi facet naprawić Ci pralkę i mówi należy się tyle i tyle - płacisz bez zająknięcia, to samo idziesz naprawić auto, to samo idziesz kupić nowe meble itd. itd. A jak idziesz do lekarza to uważasz, że on wykonuje " służbę" i płacisz mu ... NIC bo uważasz, że Ci sie należy. To jest paranoja. Rząd nas okrada i nie finansuje opieki zdrowotnej za pieniądze, które przekazujemy niby na NFZ bo mówi tak: obywatel z miasta (Ci z PIT) zapłacą składkę na NFZ a rolnicy ... NIE i 12 mln ludzi na wsi ma za darmo leczenie na które sie zrzucają inni - NO TO CO TO JEST ?? Granda i złodziejstwo. To i tak pieniędzy nie ma bo zamiast ponosić koszty leczenia tych co płacą, trzeba jeszcze leczyć tych co nie płacą .. (12 mln). I co nie można tego rozwiązać ? Można w 2 miesiące - tylko rząd ma Lepera i ten mówi NIE. Koniec tematu. To jest tzw. Państwo "Solidarne" wg PiS .... > maretina > > szkoda, ze zamiast negowania wszystkiego nie napisałas jak problem rozwiazać. > Bo jak widać sama też ządasz gwiazdki z nieba. > > Piszesz tak jakby lekarze robili za darmo. Też bym chciała, zeby nie tylko > lekarze zarabilai wiecej, ale na to trzeba czasu i większego PKB. Problemy > słuzby zdrowia popwinny zostac rozwiązane juz dawno. Było na to kilkanascie lat > > a Ty i konowały chcielibyście w tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
jbg2000 Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 16:44 > mówi NIE. Koniec tematu. To jest tzw. Państwo "Solidarne" wg PiS .... Muszę napisać ostro, bo już nie zdzierżę. Nie jestem zwolennikiem PiS, pod wieloma względami mam dosyć rządów ich i ich koalicjantów, ale, nawet biorąc pod uwagę słuszne postulaty lekarzy i pielegniarek, znaczna część postów na tym forum to pieprzenie bez sensu i dowalanie za wszelką cenę PiS-owi. Weź się gościu puknij solidnie w łeb. To,co piszesz, to racja, ale z małym wyjątkiem. Z Twojego wywodu wynika bowiem, że sprawcą wszystkich nieszczęść w służbie zdrowia jest PiS. To, że rolnicy nie płacą składek trwa już od wielu lat, i mógł to zmienić AWS, SLD, PSL i cała reszta, ale nie zmienił nikt. Dlaczego? Odpowiedz sobie sam na to pytanie. Kolejna sprawa, to przywołana wcześniej kwestia stawki 0% na usługi medyczne. Z jakiej racji? W zasadzie każdy prowadzący działalność gospodarczą chciałby opodatkować jego działalność taką stawką. Ostatnio trzy razy odwiedziłem dentystę i ani razu nie dostałem paragonu, czy rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:39 maretina napisała sama jestes konowalem, nikt nie chce od rzadu szpitali! puknij sie w czolk > o! > trudno z dyletantem Sori ale lekarze już władają szpitalami i aparatura jak własną. Chcieliby zarabiac 7 tys i pracować w szpitalu i na aparturze jak dotad czyli za friko. Niech zarabiają i 50 tys na miesiac ale niech sami kupują aparaturę i budują szpitale. Ciekawe jaki interes masz w klepaniu tych bredni. Lekarze to olbrzymia grupa pracowników a spełnienie ich zadań płacowych jest nie do udzwigniecia przez polski budzet ignorantko Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:22 lekarze nie sa od uzdrawiania sluzby zdrowia. za to kase bierze PiS i jego cwany minister Religa. Lekarze dostali podwyzki - po pierwsze nie wszyscy, po drugie podwyzki obowiazuja tylko przez rok, po trzecie podwyzka z 900 na 1200 zl jest ok dla sprzataczki a nie dla lekarza. Co do prywatyzacji szpitali to twoj ukochany jest przeciw i juz, wiec nie ma o czym gadac. A analfabetyzm ekonomiczny to prezentujesz ty w ostatnich zdaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:48 Poczytaj sobie moje wczesniejsze wypowiedzi i nie bredz wiecej. Czy ja kazałam lekarzom uzdrawiać słuzbe zdrowia. Sami z własnej woli bredza o jakimś zwolnieniu z VAT-u Śmiac mi się chce jak media pokazują całą pOlskę solidarną z lekarzami (tzn. pacjent lezacy w szpitalu wypowiada się oczywiście lekarze mają racje dać im i juz) W końcu co ma powiedzieć leżąc w szpitalu. Lekarz w przeciwieństwie do sprzataczki moze pracowac na 5 etatach równocześnie, czyli jego zarobek to 1000 x 5. A sprzataczce zabrakło by doby zeby zarabiać na 5 etatach. Tak na marginesie uprzedzając wasz jazgot nie uwazam ze sprzataczka powinna zarbiac wiecej niz lekarz. A to oczy pisze to tylko tyle ze żadania lekarzy sa nierealne. Reformą s/z zajmują sie juz politycy od kilkunastu lat i co.... Jacy politycy taka s/z Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 12:56 t_o_l_a napisała: > Lekarz w przeciwieństwie do sprzataczki moze pracowac na 5 etatach > równocześnie, czyli jego zarobek to 1000 x 5. A sprzataczce zabrakło by doby > zeby zarabiać na 5 etatach. moherowy mozg nadgryzly ci mole i piszesz bzdury; o to wlasnie chodzi, zeby lekarz nie musial pracowac na 5 etatach, zeby pracowal na jednym i byl normalnie wynagradzany, zeby mial czas wypoczac i przychodzil przytomny do pracy a nie zajezdzony jak lysa kobyla. Nie zycze sobie, zeby operowal mnie przemeczony lekarz, ktoremu skalpel wypada z dloni, wole, zeby zmeczona sprzataczka zle sprzatala niz zmeczony lekarz zle leczyl i mysle, ze wiekszosc przytomnych tak woli. Do diabla z komuna w medycynie, jesli PiS chce komuny, to niech sobie wprowadza u siebie, albo w IPN, od lekarzy- wara! Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 13:14 gburiaifuria a czy ja nie chce zeby lekarz godnie zarabial i nie pracowal na 5 etatach. Przeczytaj jeszcze raz i dopiero komentuj. Lekarze żądają gwiazdki z nieba. Ich żadania są nierealne dlatego, ze są dużą grupą zawodową i kazda podwyżka nawet mała dla nich to mld dla budżetu. Tylko rozwój gospodarczy może poprawić sytuacje w s/z i wg mnie prywatyzacja (ale nie taka za przysłowiową złotówkę). Choć nie jestem az tak naiwna, zeby uwazać ze w prywtnej s/z bedzie o niebo lepiej. Od lat kozystam z prywtnej służby zdrowie i jest róznie. Nawet za kasę nie zawsze jestem dobrze leczona. Chyba coś z twoim mózgiem nie tak skoro piszesz, ze PiS chce komuny. Komuna w s? z to nie dzielo PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 13:18 jeszcze jedno Są szpitale które w obecnych warunkach radza sobie nieżle. WNIOSEK zła sytuacja w s/z to także wynik nieudolności kierownictwa szpitali. To marnotrawstwo, nieefektywne wydawanie kasy przez szpitale słowem błędy w zarządzaniu. Problemu nie roozwiąze tylko wzrost nakładów na s/z. Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 dlugi szpitali 30.05.07, 16:55 Pani Tolu, nie twierdze, ze nie ma zle zarzadzanych szpitali, ale tez czesto dlugi spowodowane sa przyczynami kompletnie niezaleznymi od nadzorcy, np: - koniecznosc wykonywania duzej ilosci procedur, za ktore nie placi lub za malo placi NFZ. Przyklad? W Trzebnicy poltora roku temu zrobiono przeszczep dloni. Operacja pierwsza w Polsce, pionierska, wszystko sie udalo, pacjent zyje, dlon tez, wszyscy zadowoleni - oprocz dyrekcji. Operacji takiej nie bylo w katalogu NFZ - wiec nie zaplacono!!! Koszt operacji i leczenia ponad 150.000,00 zl. - koniecznosc wykonania duzej ilosci procedur ponad limit. Przyklad - wypadek masowy, iles tam osob laduje na oiomie, w ciagu 10 dni wyczerpywany jest miesieczny limit punktow. Pacjenta na respiratorze nie odesle sie do domu- wiec leczymy za friko. Potem mozna sie klocic z funduszem o tzw nadwykonania, czasem udaje sie wyszarpac jakis procent naleznej kwoty. - idiotyczne przepisy NFZ, oby tylko nie zaplacic szpitalowi. Przyklad - na intensywnej terapii pacjent rozliczany jest w systemie'punkty za jeden dzien pobytu'. Czesto jest tak, ze pacjenci umieraja po paru godzinach. Jezeli w czasie pobytu nie wybije polnoc, pacjent nie da sie wprowadzic do systemu komputerowego ewidencyjnego i leczenie jest za friko !!!! Nawet jesli leczony byl 23 godziny i 55 minut. - staly wzrost wymagan sprzetowych NFZ-tu. Przyklad - kazdy szpital MUSI miec lOzka intensywnej terapii. Wyposazenie takiego stanowiska to minimim 200.000,00. Nikt nie daje pieniedzy 'na inwestycje'. Wiec tak do konca nie jest z tym zarzadzaniem jak myslisz ... Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: a ja chce gwiazdkę z nieba 30.05.07, 14:24 t_o_l_a napisała: Chyba coś z twoim mózgiem nie tak skoro piszesz, ze PiS chce komuny. Komuna w s > ? > z to nie dzielo PiS-u. jestes mloda i malo o komunie wiesz, to co robi PiS, to komuna w najczystszej postaci. i tyle, dla mnie eot. Odpowiedz Link Zgłoś
bp69 Dyrdymały piszesz 30.05.07, 16:00 1. Lekarze nie płacą VAT-u, bo usługi medyczne mają 0% VAT. W innym przypadku i tak makabrycznie zadłużone szpitale musiałyby płacić jeszcze podatek. Jak nie masz pojęcia o czym piszesz, to lepiej nie pisz, bo jesteś analfabetką ekonomiczną. 2. Wypisywanie faktur w gabinetach? OK. tylko powiedz mi, ilu klientów zakładów samochodowych naprawia auta na fakturę? 5%? to samo będzie w gabinetach: "ale, panie doktorze, bez rachunku proszę"... 3. Jestem przeciwny przejmowaniu szpitali przez lekarzy (z resztą nikt zdrowych zmysłach nie przejmie szpitala przy takich zasadach płatności). Ale powiedz mi, czym różnią się pracownicy służby zdrowia od np. pracowników T.P.SA lub KGHM, którzy otrzymali za darmo akcje swoich firm? 4. Lekarze i pielęgniarki NIE DOSTALI podwyżki. Dostali jedynie 25-30% dodatki (w moim dawnym szpitalu ok 300 zł brutto, które przestaną być aktualne od 1 stycznia 2008. Potem znowu obnizka plac Odpowiedz Link Zgłoś
klinicysta Religa i Piecha nas zdradzili. 30.05.07, 12:13 Trzymajmy się. Kolejny rząd robi nas w balona. Jesteśmy po prostu wyzyskiwani i nikt tej patologii nie chce zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Religa i Piecha nas zdradzili. 30.05.07, 12:45 klinicysta napisał: > Trzymajmy się. Kolejny rząd robi nas w balona. Jesteśmy po prostu wyzyskiwani i > > nikt tej patologii nie chce zmienić. Masz rację Doktorze! Powinniście godnie zarabiać. Tylko na Boga nie domagajcie się jednocześnie przejmowania majątku służby zdrowia za przysłowiową złotówkę. Bo totalna prywatyzacja nie oznacza automatycznie, że nasza ochrona zdrowia zacznie działać jak w zegarku. Pieniędzy ze składek zdrowotnych jest tyle, ile jest! Odpowiedz Link Zgłoś
liztooney Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z p.. 30.05.07, 12:18 Strajkujcie!,trzymam za Was kciuki,należy sie godna płaca, wszyscy polacy powinni "wyjść na ulicę" dośc tego co się z nami wyprawia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:54 lizo tylku lecz sie prywatnie i daj se spokój z tym godnym zarobkiem W prywatnej słuzbie zdr lekarze zarabiają godnie bo pacjenci im płacą. Oczywiście dobrzy lekarze bo konował to i prywatnie nie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:18 Bardzo dobrze lekarze! Stajkujcie, ale wpierw splcie studia i szykujcie sie do wyjazdu! Tam wam czerwone dywany rozloza pod nogami. Rzad Polski powinien odbierac wszystkim strajkujacym dyplomy i prawo do praktyki! To nie jest zadna decyzja aby poprawic wasze luksusowe warunki zycia, to zmowa zwiazków zawodowych aby oslabic doskonaly rzad Kaczynskich po latach warchlactwa Kwasniewskiego, Wałesy i zmienic struktury spoleczne. To nie lekarze potrzebuja podwyzki, a caly naród, i za to trzeba potepiac lekarzy ze jak zawsze mysla tylko o swojej dupie! Lekarze zawsze byli klasa uprzywilejowana, i te wille i zachodnie samochody to nie byla zadna darowizna od PRLu! Lekarze zawsze prowadzili praktyki prywatne, i zadko placili za nie podatki! Jak wam sie w Polsce nie podoba, wolicie karac chorych pacjetów i ich zabijac odmawiajac im leczenia to powinniscie tak jak kazdy morderca lądowac za kratami! Wyjezdzajcie czeka na waspraca w domu starców, albo wozki inwalidzkie do popychania! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:27 lady_godziwa napisała: > Bardzo dobrze lekarze! > > Stajkujcie, ale wpierw splcie studia i szykujcie sie do wyjazdu! > Tam wam czerwone dywany rozloza pod nogami. on znowu nacpana lady przyszla:) lady, oddaj za swoja edukacje przedszkolna, bo nie sadze, zebys cos wiecej skonczyla:) > > Rzad Polski powinien odbierac wszystkim strajkujacym dyplomy i prawo do prakt > yki! hehehehhe:) dyplom jest wlasnoscia tego, klto nauka na niego zapracowal. moze ja ci swiadectwo z przedszkola gwizdne? nie ebdziesz miala co w cv napisac! > To nie jest zadna decyzja aby poprawic wasze luksusowe warunki zycia, to > zmowa zwiazków zawodowych aby oslabic doskonaly rzad Kaczynskich po latach > warchlactwa Kwasniewskiego, Wałesy i zmienic struktury spoleczne. mamy luksusy? łojej! nie wiedzialam! zapraszam do siebie do domu. zdziwisz sie! > To nie lekarze potrzebuja podwyzki, a caly naród, i za to trzeba potepiac > lekarzy ze jak zawsze mysla tylko o swojej dupie! >lekarze mysla o swoich zarobkach, nie bronia innym grupom zawodowym czynic podobnie! zatem lady! rusz dooope, skoncz podstawowke, potem liceum, studia i walczo swoje! a jak nieto do lopaty moja droga albo na dzial miesny karkowka handlowac. > Lekarze zawsze byli klasa uprzywilejowana, i te wille i zachodnie samochody t > o > nie byla zadna darowizna od PRLu! czysta glupota. > Lekarze zawsze prowadzili praktyki prywatne, i zadko placili za nie podatki! > > Jak wam sie w Polsce nie podoba, wolicie karac chorych pacjetów i ich > zabijac odmawiajac im leczenia to powinniscie tak jak kazdy morderca > lądowac za kratami! sama spadaj. lekarz ma prawo do zycuia w swojej ojczyznie. to panstwo chce dawac darmowa ochrone zdrowia, zatem niech je sponsoruje. lekarze i pielegniarki za darmo pracowac nie beda! > Wyjezdzajcie czeka na waspraca w domu starców, albo wozki inwalidzkie > do popychania! ciebie nikt nie popchnie, nawet kijem. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:02 lady_godziwa napisała: duzo i glupio, nawet wyjatkowo glupio, wiec nie bede cytowac. Spadaj dziecko, do waszego dziennika, albo innego moherowego zagrzybionego osrodka, ksztalc sie dalej w radjomaryjnej dyplomacji i nie zawracaj nam glowy, bo nikomu nie chce sie znizac do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:09 a ty na etacie jakiej partii jestes i czy płaca ci za to lepiejniz lekarzom - chyba tak bo dziwki zawze w polsce miały dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 16:27 > Stajkujcie, ale wpierw splcie studia i szykujcie sie do wyjazdu! Już spłacili - chyba że ktoś studiował na prywatnej uczelni i wziął kredyt. Na szczęście prawnie niemożliwe jest ściąganie jakiegokolwiek haraczu "za studia" z lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Bezczelne łotry 30.05.07, 12:19 Mówią, że w tym roku podwyżki są niemożliwe. Ale stale się chwalą, że jest rekordowy wzrost (nie dzięki nim, raczej pomimo nich) i dochody budżetu są lepsze niż kiedykolwiek. Więc dostali więcej niż przewidywali. Mówią, że oni też mniej zarabiają niż ich odpowiednicy na świecie. To wiadomo, mimo że za taką pracę, za to totalne szkodzenie, skłócanie narodu i szarogęszenie się nic im się nie należy, może zasiłek socjalny. Ale mniejsza z tym. Nie chodzi o to, że w Polsce zarabia się średnio mniej, bo to jest oczywiste, tylko o to, że relacje wynagrodzeń lekarzy i pielęgniarek do innych zawodów są u nac chore. W świecie lekarz należy do elity finansowej. U nas, należy do najmniej zarabiajacych. I jeszcze ta nagonka medialne, której symbolem jest doktor G. Chamstwo, chamstwo i jeszcze raz chamstwo połączone z buractwem i oszołomstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Bezczelne łotry 30.05.07, 12:37 wiesz ldzcego tak mało? odką pamiętamzarabiali skąpo jezce za zcsów PRL i po 89' państwo siedziało cicho i "niezauważało" jakie przekrety odbywały sie wsłużbie zdrowia.. wynajem sprzetu, prowadzenie swoich prywatnych gabinetów za państwowe pieniądze, łapówki (45% Polaków w sondażach przyznaje sie do wręczenia łapówki, do tego że było śiwadkiem wręczania) ...wpychanie w klejki do operacji bogatych pacjentów ,spychjąc biednych na terminy kilkuletnie skazując ich na śmierć ...to jest dopiero chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Re: Bezczelne łotry 30.05.07, 12:55 ratm1978 napisał: > wiesz ldzcego tak mało? odką pamiętamzarabiali skąpo jezce za zcsów PRL i po > 89' państwo siedziało cicho i "niezauważało" jakie przekrety odbywały sie > wsłużbie zdrowia.. To prawda, że problemy nie pojawiły się z PiS-em, tak jak i to że nie mamy autostrad. Ale za PiS-u chyba miało być inaczej, mieliśmy odejść od zwyczajów i relacji rodem z PRL-u. A jest tak źle jak było i doszła nagonka na inteligencję, szczególnie lekarzy. To co zrobiono z dr. Mirosławem G. jest zbrodnią wobec tego człowieka i narodu, jeśli się weźmie pod uwagę ile ludzi którzy nie doczekali się operacji przez to umarło. To jest szkodliwa, toksyczna władza, któa nas dużo kosztuje i po której długo Polska nie dojdzie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Bezczelne łotry 30.05.07, 13:03 do końca nie wiem jak było z doktorem G. ale za wczesnie cokolwiek oceniać ludzie umierają cąły czas na skutek niewydolności służby zdrowia ale o tymsie nei mówi ocenie dokonania PiS-u dopiero jak skończą rządzić Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Re: Bezczelne łotry 30.05.07, 13:39 ratm1978 napisał: > do końca nie wiem jak było z doktorem G. Nie do końca wiadomo, ale już dużo wiadomo. Dzięki tej brawurowej akcji min. Ziobry i chłopców w kominiarkach o 60% zmniejszyła się w Polsce liczba przeszczepów. W niektórych ośrodkach od aresztowania dra G. nie przeprowadza się ich wcale, bo jakby były ryzykowne, a takie robił Mirosław G., można by się narazić na zarzut spowodowania śmierci i trafić do aresztu oraz jako bohater reportażu o aresztowaniu do dzienników TV. Nie każdy lubi być rzucony na podłogę w świetle kamer i mieć nad głową lufę karabinu maszynowego. Więc to, że ta cała sprawa zaszkodzi przeszczepom, tak jak przewidywali od razu specjaliści, już NA PEWNO wiadomo. Wiadomo też, że zuchy z CBA i PiS-u ustrzeliły pracoholika, człowieka który wymagał dużo od personelu, ale też sam pracował jak wariat, spędzając weekendy w szpitalu, jeśli trzeba było ratować ludzi. Nie wierzę, żeby jakiś jego pacjent potwierdził te bzdury Ziobry. Zaprzeczą, tak jak ci prości górale od krowy. 14 lutego 2007r. minister Ziobro mówił: "Rodzina była biedna, nie posiadała majątku, to byli rolnicy, więc zasugerował sprzedaż krowy, żeby mieć łapówkę w zamian za rzekome ratowanie ich najbliższego". 15 lutego 2007r. syn tego pacjenta mówił dziennikarzom "GW": "Nie żądał nic za operację, tłumaczył nam tylko po operacji, żeby się dobrze ojcem opiekować. Zasugerował, że gdybyśmy potrzebowali profesjonalnej pielęgniarki, żeby ojciec miał czysto i dobrą opiekę, to "musielibyście krowę z obory wyprowadzić". Nie wiedziałem, o co chodzi, dopiero później zdałem sobie sprawę z tego, że pewnie mamy tę krowę sprzedać, żeby opłacić pielęgniarkę. Ale on żadnej kwoty nie wymieniał." Z igły zrobiono widły, z bohatera oddanego ludziom, zrobiono łapownika i mordercę. Sądzę że do Mirosława G. już ustawiają się kolejki ze szpitali na Zachodzie. Wyjedzie szybko z tego kraju i będzie nadal świetnie operował. Tak świetnych i w tej liczbie operacji Polaków w POlsce za to nię będzie. Za nim pojadą inni dobrzy lekarze. Przy tej władzy szczególnie najlepiej być zdrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Bezczelne łotry 30.05.07, 16:51 "aspoleczny inzynierze" jezeli ten Garlicki jest taki wspanialy tzn. ze dostal wspaniale studia od Polski, bo przeciez Duch sw. mu nie przelal do glowy tej wspanialosci. Zreszta ten Garlicki akurat nie wierzy w Ducha sw. Tam gdzie tak dobrze placa i chce pojechac Garlicki trzeba doooooobrze zaplacic za studia medyczne. Okolo $500.000. Ten Garlicki wzial za darmo wspaniale studia i chce niezaplaciwszy za nie wyjechac z Polski i dobrze zarabiac. Ci lekarze co tak dobrze tam zarabiaja ciezko potem placa do banku za pozyczke studencka. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Bezczelne łotry 30.05.07, 16:55 A Garlickiego to bym nie wypuścił , chyba raczej klinika więzienna lub Irak może być Afganistan ewentualnie Libia szpitala więziennego z celą wraz TV satelitarną.Nie jestem złośliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z p.. 30.05.07, 12:19 Moga sobie na to pozwolic. Widac pensje nie sa az tak "glodowe". Chodzi przeciez w tym strajku o bezplatna prywatyzacje. Panstwo ma dac lokale, sprzet a lekarze beda ustalac ceny. Dranstwo i nic wiecej. Napisano o tych biedakach, Bukielu czy Saku, pensje bliskie premiera i ciagle malo. Nie chodzi tu o pieniadze, a o wymuszenie oddania za darmo majatku panstwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
lesiaczek2 Chyba im tak zle nie idzie...... 30.05.07, 12:37 Chyba im tak zle nie idzie.........na zachodzie podwyzki to sie dostaje ale od 1-4 %......a ci chca zaraz 100 %............to jest mozliwe tylko w Polsce ,i jak ich komuchy podpuszczaja i PO rowniez.Niech oni mi powiedza ile % podwyzki dostali jak komunisci rzadzili ostatnie 4 lata?????? Co do wyjazdu za granice...........z Bogiem powiem tylko.....niech zobacza co to znaczy zapracowac na pieniadze........nikogo nie zatrzymujmy....mamy demokracje ...wolna europe.Niech jezdza, inni Europejczycy jezdza i pracuja w innych krajach i ????..........ludzie z tego powodu nie umieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 sprywatyzować 30.05.07, 12:33 zamknąć nierentowne szpitale które sa nieudolnie zarzadzane lub zminieć kierownictwo...uciąć łep przyzwoleniu na korzystanie z państwowego sprzetu (za darmo) lekarza ktorzy prowadza prywatne gabinety gro szpitali nie starjkuje a lakarze i pilegniarki zarabiają bardzo dobrze - nie skarżą sie ..dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
casanova.barow.mlecznych Re: sprywatyzować 30.05.07, 12:39 ratm1978 napisał: > zamknąć nierentowne szpitale które sa nieudolnie zarzadzane lub zminieć > kierownictwo...uciąć łep przyzwoleniu na korzystanie z państwowego sprzetu (za > darmo) lekarza ktorzy prowadza prywatne gabinety Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 BRAWO 30.05.07, 12:36 Brawo. Trzymajcie się, życzę powodzenia. Chciaż wielu z was to buce i łąpówkarze ale ktoś musi zacząć bo inaczej to tylko rachunki będą równać z europejskimi a pensje nie. Aha !!! UWAGA Nie wyobrażam sobie aby podwyżki objęły tylko lekarzy. Pielęgniarkom i położnym należą się bardziej niż wam. Wy macie prywatę a one nie (i nic dorobić nie mogą wbrew powszechnej opinii!!) No chyba że kwiatek, czekolada czy bombonierka to łapówka.. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 tak ale... 30.05.07, 12:40 ...nas nie stac na takie luksus by wszystkim od razu podwyższać pensje o 30% to by doprowadziło do wyższej inflacji...nie lepiej najpierw zainwestować a podwyższyć za rok dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 Re: tak ale... 30.05.07, 12:47 ratm1978 napisał: > ...nas nie stac na takie luksus by wszystkim od razu podwyższać pensje o 30% > to by doprowadziło do wyższej inflacji...nie lepiej najpierw zainwestować a > podwyższyć za rok dwa? Już 20 lat jak żyjemy w wolnym państwie i nic się nie zmieniło. Pracownik szeregowy czuje się bardziej murzynem tylko. Ludzie mają dość. Hiszpania czy Portugalia jako zupełnie zacofane kraje po II wojnie światowej, przy podobnym wzroście gospodarczym po 20 latach były już o lata świetlne do przodu. Tylko tam złodziei nie było w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: tak ale... 30.05.07, 12:49 racja ale też ludzie wzieli sie ostro do pracy, [przestali narzekać , przestali byc pretensjonalini do rzadu, zaczeli myśleć po swojemu Odpowiedz Link Zgłoś
murek11 Re: tak ale... 30.05.07, 14:23 ...o to chodzi, żeby w opiece medycznej ludzie wzieli się ostro do pracy i zaczeli myśleć po swojemu A NIE TAK, JAK CHCE PREZES NFZtu... dobrze, że nawet przeciwnicy strajków zaczynają to rozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
casanova.barow.mlecznych Kiedy w gabinetach łapówkarzy zagoszczą kasy fisk? 30.05.07, 12:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63074903&a=63075909 Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Kiedy w gabinetach łapówkarzy zagoszczą kasy 30.05.07, 12:50 przekonaj do zaprzestania dawania łapówek ludzi: dla nich to oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
bruno_ja Re: Kiedy w gabinetach łapówkarzy zagoszczą kasy 30.05.07, 14:56 Pewnie wtedy gdy rzad odwazy sie wprowadzic vat na uslugi medyczne i koszyk swiadczen. Lekarze z pewnoscia lepiej zareguja na wprowadzenie kas niz taksowkarze. Mam pytanie, dlaczego w swoich postulatach pomijasz prawnikow i rolnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Re: Kiedy w gabinetach łapówkarzy zagoszczą kasy 30.05.07, 15:00 bruno_ja napisał: > Pewnie wtedy gdy rzad odwazy sie wprowadzic vat na uslugi medyczne i koszyk swi > adczen. Lekarze z pewnoscia lepiej zareguja na wprowadzenie kas niz taksowkarze > . > Mam pytanie, dlaczego w swoich postulatach pomijasz prawnikow i rolnikow? ### co ty pie...o jakiś koszykach, czy widziałeś kasę fiskalną w prywatnym gabinecie lekarskim, czy kancelarii adwokackiej - to są przywileje komunistyczne, dlatego tak bronią III RP (PO + LID) Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 w kiosku musi być kasa, fiskalna lekarz, adwokat 30.05.07, 15:03 to kasta nadludzi Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z p.. 30.05.07, 12:37 jesli sa pieniadze na bzdurna wojne w Iraku i w Afganistanie, to musza sie znalezc dla lekarzy, a jesli sie nie znajda, to skonczyc te glupie wojenki, wowczas nie tylko na lekarzy starczy, na nauczycieli tez! kciuki za lekarzy mocno zacisniete, trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 niech biorą a potem niech za to odpowiedzą 30.05.07, 12:52 taaaa i na górników i na stoczniowców i na kolejarzy i na urzędników i na policjantów i na strażaków dla nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:29 gburia \tobie chyba rzeczywiście ktoś musi nieźle płacić bo nie piszesz tego powaznie A ile wg Ciebie kosztuje nas ta wojna i ile trezba kasy na podwyzkli dla lekarzy i nauczyciueli i pielegniarki i kolejarzy i gornikow i ... Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 15:06 t_o_l_a napisała: > A ile wg Ciebie kosztuje nas ta wojna i ile trezba kasy na podwyzkli dla > lekarzy i nauczyciueli i pielegniarki i kolejarzy i gornikow i ... Poki co mowa jest o lekarzach, gornicy i kolejarze to inna grupa. Wojna to zawsze byla i jest najdrozsza rzecz, nie mowiac o krzywdzie ludzi, ktorych dotyka. Sama sobie poszukaj ile kosztuje, przynajmniej pozytecznie wykorzystasz czas zamiast wypisywac na forum niezbyt uprzejme nonsensy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 16:30 Ale to Ty przedstawiłeś plan finansowania, dobrze byłoby poprzeć swoją teorię konkretnymi danymi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Taką formę protestu (zwolnienie się) aprobuję... 30.05.07, 12:39 Nie podoba mi się robota to się zwalniam... jestem wolnym człowiekiem mam prawo... Lekarze też mają prawo się zwolnić (oczywiście za wypowiedzeniem)... Tylko ciekawe czy zwolnią się Ci co mają domy i samochody z łapówek... wątpię - za dużo by stracili... Myślę że raczej pozwalniają się młodzi i mobilni... No i niech rynek wszystko wyreguluje. Lekarze się zwolnią... nie będzie kto miał pracować... Szpitale będą musiały z jednej strony podwyższyć płace z drugiej sprowadzić trochę fachowców z Ukrainy, Wietnamu, Chin i Kuby. I problem służby zdrowia zostanie rozwiązany... Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Taką formę protestu (zwolnienie się) aprobuję 30.05.07, 12:44 popieram! ci co sie zwolnić mieli już to zrobili reszta sie nei zwolni inna czesc tylko blefuje (obecny stan im odpowiada) sa przeciez szpitale bdobrze prosperujace które zatrudniaja personel na kontrakty. ci z kolei o prostestach nawet nie myslę ponieważ sa zadowoleni każdy zawód ma w swoich szeregach lewusów i naciągaczy - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mokry103 Re: Taką formę protestu (zwolnienie się) aprobuję 30.05.07, 13:59 palestrina2005 napisał: > Tylko ciekawe czy zwolnią się Ci co mają domy i samochody z łapówek... wątpię - > prezentujesz typowo komunistyczny tok myslenia: ci, co maja pieniadze to zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:42 Ciekaw jestem twojej miny gdy leżysz na leżance przed operacją a obok zakłada rękawice kubańczyk czy wietkong. A obok ruska chce ci założyć cewnik. Oj narobiłabyś pod siebie panienko Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:46 czyżby obawa przed konkurencją, podlana rasizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:47 nie każdy jest uprzedzony narodowościowo. wolę rosjake kompetentną niż np polską sfrustrowaną heterę która wbija mi zastrzyk hindusi wietnamczycy juz leczą polaków (ginegologia np.) i wież mi mają wziącie , leczą prywatnie i państwowo Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 12:54 Owszem, ale niszczymy przez to się gospodarczo i mentalnie. Lepiej zatrudnić za mniejsze pieniądze zza wschodu niż podwyższyć polakowi???? I co z tysiącami osób z personelu białęgo. Zagazować!!! Boże ale tępoty tu się wypowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:16 o ile podwyższyć i za co..żyjemy aktualnie w takim a nie innym Państwie które niestety nie ma pieniążków na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 14:51 * na rolnikow mamy, na ich krusy, minimalne opodatkowanie, doplaty rolne, srolne itd. * na swiatynie opatrznosci bozej, tez mamy! co to jest 40 milionow... * na nowe ministerstwa wedkarzy i rybakow (glupie biuro to 1.2 miliona rocznie, nie liczac wynagrodzen "fachowcow") * na rozrastajaca sie administracje tez mamy... na pensje poslow, ktorzy maja w dupie reformy, a tylko mysla o teletubisiach i lustracjach tez mamy... a pielegniarkom, lekarzom, nauczycielom dajemy 1200 brutto miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 14:55 Rolnicy powinni płacić składki zdrowotne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:17 "Boże ale tępoty tu się wypowiadają. " Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:18 no to wypowiedział człowiek światły kolejny autorytet:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 15:53 ech te merytoryczne argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:40 Hmmm.... Dinozaur działający od 15 lat głównie na terenach na wschód od Bugu a do 33 lat na zachód od Odry ( przedtem od Łaby ) jest przekonany , że koledzy rosyjscy przyjadą do Polski w większej ilości jeżeli dostaną 5 000 - 7 000 Euro miesięcznie netto ( tyle zarabia w Rosji specjalista np. w Moskwie czy w Kazaniu ), Kpl. Religa i NFZ powinni szykować dużo pieniążków . P.S. W Moskwie już pracuje wielu polskich lekarzy . Pozdrowienia Dinozaur ( z Neandertalu ) Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 16:33 > Ciekaw jestem twojej miny gdy leżysz na leżance przed operacją a obok zakłada r > ękawice kubańczyk czy wietkong. A obok ruska chce ci założyć cewnik. Oj narobił > abyś pod siebie panienko Dlaczego komuś insynuujesz rasizm lub uprzedzenia narodowościowe? Ja osobiście nie mam takich obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 powodzenia, trzymajcie sie i wytrwajcie aż do 30.05.07, 13:04 zwycięstwa. Precz z panstwem, które gardzi swoim najlepszymi obywatelami Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: powodzenia, trzymajcie sie i wytrwajcie aż do 30.05.07, 13:17 bzdury..do kogo pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ebn Re: powodzenia, trzymajcie sie i wytrwajcie aż do 30.05.07, 13:29 Brawo, nie załamujcie się. Fidel Castro jeszcze żyje. Na pewno Wam pomoże i wszyscy otrzymacie podwyżki. Chociaż, osobiście nie uważam, żeby podwyżki otrzymywali również Ci najskromniejsi, piszący "...Precz z panstwem, które gardzi swoim najlepszymi obywatelami...". W końcu doceniać należy tylko tych, którzy sami siebie doceniają. Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz sprywatyzowac sprywatyzowac sprywatyzowac 30.05.07, 13:07 lekarze, rzad, zwiazki zawodowe, bossowie tych zwiazkow, samozwanczy przedstawiciele, NFZ, szpitale, minister tzw zdrowia itd itp a gdzie w tym wszystkim jest pacjent i podatnik? oddajcie nam nasze pieniadze czyt obnizka podatkow i sprzedaz szpitali w otwartej licytacji czyli prywatyzacja te dwa dzialania nalezy podjac rownoczesnie bo inaczej bedzie tak jak jest czyli bossowie zwiazkow dostana po cichu kaske za wyciszenie strajku, lekarze nie beda z tego mieli nic albo malo a my dostaniemy podwyzki podatkow prywatyzacja, likwidacja ministerstwa nie-zdrowia, obnizka podatkow nie ma innego wyjscia, trzeba sie obudzic z tego socjalistycznego snu i wprowadzic rozwiazania rynkowe Odpowiedz Link Zgłoś
zwonik Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z p.. 30.05.07, 13:24 Popieram protest i zadanie odpowiednio 5000 i 7000 placy brutto... pod warunkami... dniówka 8h w szpitalu (a nie od 8-13), zgoda dyrektora szpitala na prowadzenie dzialnosci konkurencyjnej, wprowadzenie kas fiskalnych w prywatnych gabinetach (wplywy dla panstwa - srodki na wyzsze place) - babcia przy publicznycm szalecie moze miec kase lekarz tez ... a nie jakis tam bzdurny ryczalt ... Ciekawe ilu lekarzy pojdzie na taki uklad ... ide o zaklad ze zdecydowana mniejszosc... pozdrawiam jak zwykle biednych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.misiu Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:38 Oczywiście o to chodzi w tym strajku. Tak mysli zdecydowana większość lekarzy, a kas fiskalnych się nie boimy (przynajmniej ja i moi koledzy). I jeszcze jedno. - zakaz zmusznia do pracy lekrzy ponad 16 - 18 godzin bez przerwy (obecnie, gdy mam dyżur - pracuję od 8 00 do 14 - 15 dnia nastepnego). Odpowiedz Link Zgłoś
zwonik Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:59 To bardzo bardzo dziwne, ze dnia dzisiejszego kas fiskalnych w gabinetach brak skor cale srodowisko ich tak bardzo chce ... chyba jestem zbyt malo inteligentny aby to pojac .... co do kwestii dyzurow ... a moze tak trojzmianowa praca ... tylko wtedy obawiam sie ze stawka za dyzur bedzie wynosic tyle samo co za prace w godz. 8-16 .... nie wiem czy wszystcy beda zadowoleni ... PS. Zapomnial Pan o moim warunku w postaci zgody na prowadzenie dzialnosci konkurencyjnej :) ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adwach A zwolnijcie się wszyscy.... 30.05.07, 13:26 i dajcie nam w końcu spokój!!!! Zobaczycie jak to "łatwo" pracuje się na własny rachunek... :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.misiu Re: A zwolnijcie się wszyscy.... 30.05.07, 13:49 Nie ma sprawy, już niedługo. Przestaniemy znęcać się nad biednymi chorymi ludźmi, których sami sobie produkujemy tylko po to, żeby się nad nimi pastwić. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Konowały do roboty!!! 30.05.07, 13:30 Ja tez chce "godnie" zarabiac.Najlepiej tyle co koledzy na zachodzie. (dzialalnosc gosp. Uslugi Transportowe) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 !!! 30.05.07, 13:54 Tobie też minister ustala pułap zarobków na 120Ozł? Przemyśl jeszcze raz problemy służby zdrowia bo inaczej obrażasz ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Re: !!! 30.05.07, 15:11 Problem sluzby zdrowia to jedno,zadania wysokich plac to drugie. Minister ustala 1200 bo to jego szpital.Jak chcesz zarabiac wiecej to zainwestuj w sprzet i otworz swoj szpital.Ja zeby zarabiac wiecej musze zaciagac kredyty ,inwestowac w auta i tyrac po 18 godzin dziennie. Do glowy mi nie przychodzi strajkowac i zadac czegos od panstwa(ktorego kasa jest pusta jak beben Rolling Stons-ow) Odpowiedz Link Zgłoś
daretto To co robia lekarze to..... 30.05.07, 13:43 najzwyklejszy bandytyzm. Dopiero teraz widać, jak to im bardzo zalezy na "upodlonym" pacjencie. Pacjent zawsze był dla nich przedmiotem, nikim. Liczy sie kapucha. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Re: To co robia lekarze to..... 30.05.07, 14:04 Nie przesadzaj. W normalnej firmie medycznej nikt nikogo nie upadla, możesz wypełnić ankietę, zmienić lekarza, złożyć skargę- ale nie ma potrzeby- jakość usług jest wysoka. Sprawdź. Po doświadczeniach w tzw. służbie zdrowia możesz mieć trochę żalu- no ale to nie jest normalny układ i to nie z winy lekarzy. W łagrach ludzie też byli niemili. Odpowiedz Link Zgłoś
mtaom Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z p.. 30.05.07, 13:48 W dniu dzisiejszym WSZYSCY LEKARZE Oddziału Ortopedycznego Szpitala w Puszczykowie ZŁOŻYLI WYPOWIEDZENIA. Robi się coraz ciekawiej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
m.misiu Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:50 Gratulacje, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 15:23 Zachowuja sie jak rozwydrzone bachory, ktorym zawsze jest malo. Bo prawda jest, ze najwiecej placza ci co najwiecej maja. Ludzie wyksztalceni i przypuszczalnie inteligentni nie potrafia zrozumiec, ze 90% spoleczenstwa moze tylko pomarzyc o przywilejach i luksusach z jakich oni korzystaja od lat niepamietnych. 2 miliony osob roznych zawodow i profesji wyjechalo za chelbem. Lekarze wola jednak strajkowac i krzyczec w kraju. Ciekawe co ich tu trzyma, skoro podobno za granica sa rozchwytywani. Chba nie patriotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Re: Lekarze biorą urlopy na żądanie i rezygnują z 30.05.07, 13:53 Dinozaur ( bardzo starożytny ortopeda ) wpadł na taki pomysł w 1973 roku i dał nogę . Pozdrowienia Dinozaur (z Neandertalu ) Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy niech jadą do Anglii leczyć ziomali,buziaczek na.. 30.05.07, 14:08 drogę.. Odpowiedz Link Zgłoś