kornaccy Lekarz zarabia mniej od hydraulika. ha ha ha ha ha 01.06.07, 11:51 jeden z tych pajaców strajkowych-lekarzy powiedział w TV, że lekarz zarabia mniej od robotnika na budowie. naprawdę idioci tę medycynę kończą... (z całym szacunkiem dla tego małego procenta mądrych lekarzy...) Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 kasy dla tych podatkowych oszustów i kanciarzy ! 01.06.07, 11:52 kasy dla tych podatkowych oszustów i kanciarzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Re: kasy dla tych podatkowych oszustów i kanciarz 01.06.07, 12:05 To dyskusja o sytuacji służby zdrowia a nie o księżach, rencistach, wczesnych emerytach, rolnikach, politykach, bezrobotnych przedsiębiorcach, biznesmenach ze stadionu... Odpowiedz Link Zgłoś
sateda Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 11:54 Mow za siebie. Ja z nimi nie jestem. A te blokady to legalne w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 [...] 01.06.07, 11:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy O jedno zapytam lekarza... 01.06.07, 11:56 niedaleko mnie jest osiedle zamieszkane przez lekarzy. Mieszkają w domach szeregowych. Po 3 kondygnacje. Widzę jakie auta stoją pod tymi domami. Zapytam ich jak oni to robią, że mają to wszystko za 600 zł. Bo jeden człowiek na forum napisał, że 40% emerytury policjanta to 100% pensji lekarza. A 40% z pensji 1500 to 600zł. Więc panie lekarzu jak Pana stać na to wszystko z poborów 600 zł? A on mi odpowie tak:. Szanowny Panie, jesteśmy sami, więc Panu powiem na ucho... Tak naprawdę w szpitalu wyciągam 2000 netto a do tego prywatnie przyjmuję tylu pacjentów, że na nic mi nie brakuje. Ale w dupę mnie kopną, jak nakażą mieć kasy fiskalne. Wtedy się okaże naprawdę ilu pacjentów przyjmuję. Tego się obawiam. Tak wyglądałaby przyjacielska rozmowa z lekarzem... Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 [...] 01.06.07, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ag112 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 12:25 Absolutnie nie jestem z lekarzami!!! Jak pomyślę zwłaszcza o małomiasteczkowych lekarzach, którzy uważają się za bogów i są najmądrzejsi to aż mnie trzęsie. Wszystkich innych uważają za debili, nikt na niczym się nie zna , a przede wszystkim bufony, bufony, bufony... Piszę to z perspektywy 20-tysięcznego miasteczka, może w większych miastach inaczej się zachowują, ale "na prowincji" to szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 12:46 na prowincji, jak napisałes to i pleban jest wazniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
ag112 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 13:07 Może i jest ważniejszy, ale bynajmniej nie patrzy na mnie z góry i nie traktuje mnie jak półgłówka. Nawet nie chce mi się opisywać podejścia pewnego lekarza, który myśląc, że nie wiem co to jest rezonans magnetyczny, udowadniał, że nie ma potrzeby robienia ponownego badania, gdy bliska osoba przeszła udar mózgu (był to miesiąc lipiec), gdyż miała to badanie robione w kwietniu. Nie wspomnę o braniu pieniędzy za udzielanie informacji i zobowiązywanie się do opieki, nawet w sytuacji, gdy osoba już zmarła. Kiedy znajoma zrobiła awanturę i zażądała zwrotu koperty - zapytał ile było i oddał!!! Nie chcę uogólniać, ale moja mama leżała w klinice w Warszawie i żaden lekarz, nawet utytułowany, nie dał mi odczuć, że jestem kimś gorszym. Natomiast szpital i lekarze na poziomie rejonu w większości - bez komentarza. Cała reszta oprócz nich to jakieś nieuki. Nie mam kompleksów bo ukończyłam studia uniwersyteckie, ale mierzi mnie to , że trzeba udowodnić, że jest się myślącym, żeby zaczęli cię normalnie traktować lub przykładowo w takim miasteczku dopiero jak dowiadują się przypadkiem gdzie pracujesz, to robią się mili, grzeczni, nieraz wręcz się płasczą i.t.d. To jest ta wyższa klasa inteligencji ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw Re: lekarze, trzymajcie sie! 01.06.07, 12:47 trzymajcie sie za portfele, bo juz koniec łapownictwa bliski soulworm napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm otwierajcie wlasne, drogie kliniki. takie tluki 01.06.07, 13:02 jak przedmowca nie beda juz musialy sie martwic lapowkami. beda chodzic do znachora leczacego obrazkiem matki boskiej taksowkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw lekarze jestśmy z wami .) 01.06.07, 12:43 Zawsze gotowy, zawsze zwarty -Wasz Sojusz Lewicy Demokratycznej Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Lekarze blokują drogi 01.06.07, 12:55 Ci biedni i ubodzy lekarze przymierający głodem dostali 30% podwyżki,prawie każdy z nich przyjmuje prywatnie w gabinecie państwowym i korzysta z urządzeń medycznych państwowych za każdą wizytę dostaje gotówką nie mniej jak 50 zł za ,które nie płaci podatku ani za używanie sprzętu medycznego nie płaci ani złotówki.Średnio przyjmuje 7-osób dziennie co daje w ciągu 21 dni roboczych w miesiącu kwotę 7350 zł plus wypłata i dyżury więc jakiej kur....wy ta mafia chce? Jest to strajk absolutnie polityczny a jak chcą się zwalniać droga otwarta niech idą w diabły.powyższe obliczenia dokonałem na podstawie własnych obserwacji w szpitalu Narutowicza w Krakowie.Reasumując nie ma większej mafii w Polsce jak wśród lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ag112 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 13:23 Dokładnie jak wyżej. Ciekawe jest to, że dzwoniąc do gabinetu specjalisty X (ma podpisany kontrakt z kasą chrych) pytając, czy mnie przyjmie to słyszę : na kasę chrych to nie ma w tym tygodniu już miejsc, jeśli prywatnie to choćby i zaraz ... Bez komentarza, przestańcie bidni lekarze narzekać, bo budzi to niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
murek11 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 14:13 > Dokładnie jak wyżej. Ciekawe jest to, że dzwoniąc do gabinetu specjalisty X > (ma podpisany kontrakt z kasą chrych) pytając, czy mnie przyjmie to słyszę : > na > kasę chrych to nie ma w tym tygodniu już miejsc, jeśli prywatnie to choćby i > zaraz ... no... zastanów się trochę, dlaczego tak jest??? już... to ci powiem - dlatego, że NFZ wykupił za twoją składkę 500 wizyt u specjalisty X na rok. Specjalista X może, przyjmując 25 pacjentów dziennie, wyczerpać limit po 20 dniach, albo może 'rozłożyć' przyjmownie pacjentów na cały rok i wtedy przyjmuje 10 tygodniowo... i robi się kolejka! a niesmak to budzi we mnie pensja 1170 złotych dla młodego lekarza w trakcie specjalizacji. BEZ PRYWATNEGO GABINETU BEZ ŁAPÓWEK BEZ MOŻLIWOŚCI PRZYJMOWNIA PRYWATNYCH PACJENTÓW NA PAŃSTWOWYM SPRZĘCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 13:16 gabapentine napisał: > lekarze jestśmy z wami :) A my pacjenci, NIE! Paranoja i parada komuchów i telo. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 13:27 ja proponuję lekarzom przemarsz na najbliższy dworzec, gdzie zostaną zapakowani do wagonów i przewiezieni na poligon. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 13:37 konowały do wojska - dość wyzyskiwania Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
aldzazara Re: Lekarze blokują drogi 01.06.07, 15:00 gabapentine napisał: > lekarze jestśmy z wami :) OPANUJCIE SIĘ LEKARZE, NIE PARALIZUJCIE RUCH W STOLICY BO STAJECIE SIE UCIAZLIWI DLA MIESZKAŃCÓW, BLOKUJCIE SOBIE KORYTARZE W SZPITALU A NIE ULICE PO KTORYCH JEZDZA KIEROWCY A DLA WIELU Z NICH JEST ICH PRACA I ZAROBEK Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 a jednak się czepili tego kraju jak pazurami 01.06.07, 15:30 jak ktoś na ulice wychodzi to chce wyjeżdzać Odpowiedz Link Zgłoś
jamar1 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 22.04.15, 15:42 Grupy zawodowe o których wspomniałeś mają obowiązek ewidencjonowania przychodu od osób fizycznych za pomocą kasy rejestrującej bez względu na przychód a nie jak napisałeś na reklamie od 20 000 zł. Tak było do czasu podpisania nowego rozporządzenia w 2014r i od tej pory lekarze, kosmetyczki, fryzjerzy, fryzjerki, mechanicy wulkanizacje, stacje diagnostyczne, lakiernicy i wiele innych grup zawodowych musi bezwzględnie posiadać kasy fiskalne. Rozpoczynając działalność mamy 2 miesiące na zakup i wprowadzenie kasy fiskalnej, jeśli przekroczymy ten termin nie otrzymamy zwrotu w wysokości 700 zł a możemy jeszcze otrzymać karę. W razie pytań zapraszam do kontaktu tel. 533 999 454 stacjonarny 41 312 44 75 Różne kasy i drukarki fiskalne można pooglądać na naszej stronie internetowej do odwiedzenia której zapraszam www.kasy-kielce.pl Służymy fachowym doradztwem przy zakupie kasy fiskalnej. Obszar naszego działania to cała Polska oraz Kielce, Jędrzejów, Pińczów, Skarżysko Kamienne, Bodzentyn, Daleszyce, Końskie, Busko Zdrój, Sandomierz, Chmielnik, Piekoszów oraz całe województwo Świętokrzyskie JSCKOMP Kasy Fiskalne Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
2bogusia111 Re: kasy fiskalne kasy fiskalne kasy fiskalne 31.01.16, 20:08 Sprzedaż kas fiskalnych,drukarek fiskalnych,terminali płatniczych,taksometrów,lamp taxi Gdańsk.Serwis Dojazd Gratis www.cartax.turio.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
2bogusia111 Re: Lekarze blokują drogi 31.01.16, 20:08 Sprzedaż kas fiskalnych,drukarek fiskalnych,terminali płatniczych,taksometrów,lamp taxi Gdańsk.Serwis Dojazd Gratis www.cartax.turio.pl. Odpowiedz Link Zgłoś