rchadzyn 01.06.07, 21:20 I bardzo dobrze! Nietykalnosc osobista jednak w Polsce obowiazuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlaczego_jaa Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał ole... 01.06.07, 21:23 "mężczyzna będzie odpowiadał za narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia lub spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu." Czyn niegodny, ale zarzut jaki mu postawia to chyba lekka przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Dlaczego GW nie stanie w obronie tego człowie 01.06.07, 21:44 w obronie zwykłego chuligana ? Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Ale w obronie Lekarz G z 50 zarzutami to moze co ? 01.06.07, 21:47 Do tego mobbing, zabójstwo, znęcanie się. I jaki tutaj mamy kaliber ? porównaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Szejk koalicyjny, jeszcze gnojowicy brak. 01.06.07, 21:55 Teletubisię widzi misię! Łagodnie. Z czerwoną torebką wyjdę na ulicę, jak będzie trzeba za giwerę chwycę. Nad mym zdrowiem łopocą anioła skrzydła. Przyparafialna Polska tak mnie obrzydła. Rząd się spasł, ma wszystko i darmo się leczy, na mnie oszczędza, poleca wiary pieczy! Weźmie on składki, da na zdrowia intencję, wyda na maryjnych przekazów potencję. Księżulo chętny brać dużo za pogrzeby, wiadomo zakonny ma boskie potrzeby. KRUSu nie ruszy z woli seksdoktora, niech robi z biurew wszędzie dyrektora. Pacjent uzupełni lekarza dochody, w szpitalu podadzą mu święconej wody. Zróbmy blokadę, że żaden dziany lepper, Wszechpolak, polityczny rydzolucyfer i prawie sprawiedliwy się nie prześliźnie, raczej jak Kossakowski za to zawiśnie. Oszołomom dość demolki demokracji, tej politycznej maryjnej adoracji. Najpierw z Mazowieckiego zrobili Żyda, z wojną na górze, bo teczka ich się wyda. Fałszywe teczki mają tylko „kaczory”, klechy, naziści, głoszą to na nieszpory. Swoje teczki dla władzy popalili, eSBe haki czy nas mają za debili? Dlatego oszołomom wystawiam rachunek, na blokadę debili - głoszę werbunek! Niech nazikatolicjant się nie prześliźnie, choćbym miał, mieć potem bliznę na bliźnie. Szukają nawet haków w teletubisiach, jak chcesz wyjaśnień, oczka mają w niebiesiach. Czy Pinokio to jest dla nich wibrator, a zajac zasuwa wilka jak traktor? Jeszcze do tego Żwirek Muchomorek, a jako alibi z Balbiną kaczorek? Wam niech to… pieniądze dają zbyt leciutko, ludzie zrzutkę, baba wam da udko. Mącicie w tym mym kraju jak Bolszewiki, że Polak zasuwa jakby nieuk dziki, na plantacjach Leppa wiecznie obszarpany, mówicie mnie, że naród my wybrany! Wy Wszechbolszewiki, zdrajcy watykańskie, przejrzałem wasze ohydne chucie drańskie, upcham tyle haków w torebkę czerwoną, że u Kuśki zobaczę minę zieloną, tego co weźmie, to zawsze popsuje, parakartofla co asymiluje, moje podatki oraz Unijne dotacje na etaty, grzyba i seksaberacje. Więc Tusku, Kaliszu, Palikocie, za jaja ich, na sztachety w płocie. Dopóki oni nie spalą nas na stosie, nie synatomowym, lecz głupim donosie. Kraj się kiwa jak zachlany, jest to stan ci dobrze znany. Mieszaj szambo ty patykiem i umawiaj się z Rydykiem. Pierwiastkuj sobie liczbę ludności, wypraszaj zagranicznych gości. Tak jak ostatnio Prodiego, bo udajesz Dzierżyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Ale facet miał brykę. Buc jeden! 01.06.07, 22:16 Aż gumy palił. Normalnie musiała z 1.000.000 kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Ale facet miał brykę. Buc jeden! 02.06.07, 12:16 Za ile? Chyba Cię pogięło. To był kilkuletni Nissan góra 35 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Ale w obronie Lekarz G z 50 zarzutami to moze 01.06.07, 21:51 romek337 napisał: > Do tego mobbing, za to powinni karać więzieniem, zgadzam się :))) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars gwarantuje ci ze w normalnych krajach tak jest 01.06.07, 22:02 Wam Polakom ktos wmowil ze lekarz ma pracowac za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Pan Bukiel posiada wille za 700.000 01.06.07, 22:17 Romciu, pisuarowa "krynico madrosci" szalejaca na tym forum dla ludzi myslacych ( ty jestes ich zaprzeczeniem ) od kilku tygodni, dopisz sobie jeszcze kilka zer do tej kwoty. Co tam, niech bedzie 7.000.000, a moze nawet 70.000.000, a moze jeszcze wiecej. Jakie jeszcze "prawdziwe" informacje roaprzestrzenia wsrod swych wyznawcow Wydzial Propagandy KC PZPR, tfu KC PiS ??? PiS = faszyzm. CBA to polskie Gestapo. Kaminski to Himmler Bis. (Oczywiscie nikogo nie obrazam. Stosuje pisuarowy sposob rozumowania - vide wyjasnienia Himmlera-Kaminskiego tyczace sie "Akcji Mengele" polskiego Gestapo). Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Kaczory, ten balwan mowi o 120 tys funtow:) 02.06.07, 00:56 W UK - jak sadze - to kurnik mozna za taki szmal kupic. I to poza Londynem;) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Czyli o kwartalnej pensji netto dobrego pracownika 02.06.07, 01:10 . Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Przesadzasz:) To roczna placa Blaira. Bez obrywow; 02.06.07, 01:30 Tudziez placa szpitalna dobrego chirurga. Tez roczna. Niemniej ci chirurdzy maja chalupy za min. pol miliona. Ale juz przy zarobkach nauczycielki z podstawowki, szeregowej pielegniarki czy strazaka (majstrowie w roznych rzemioslach maja wiecej) mozna na taka chalupe dostac kredyt - podniesiono ich wysokosc z 4-letnich do 6-letnich zarobkow. Co za to sie kupi? Poza Londynem domek z dwoma sypialniami (i z reguly strychem do adaptacji - tu domki maja wysokie dachy), jadalnia i salonem, w zabudowie szeregowej, z ogrodkiem i po modernizacji. Nie jest to luksus, ale jednak to juz cos. Trafiaja sie w tej cenie i domy duzo wieksze, jako okazja, ale zazwyczaj do generalnego remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias w normalnych krajach siedzieliby w więzieniach 02.06.07, 00:01 w czym problem? jeśli pracuje ZA DARMO, to rozumiem że chatę, gablotę, wczasy i setkę koniaków w chacie ma TEŻ ZA DARMO. W normalnych krajach lekarz zarabia dużo tylko wtedy gdy jest dobry. zaś łapówkarz zostaje wyrzucony z kasty lekarzy przez lekarzy. U nas mafijne struktury lakarzy twierdzą że nożyczki z brzuchu pacjenta dostały się tam przypadkowo, przy innej niż jedynej w życiu operacji (autentyczne oświadczenie "rzeczoznawcy-konowała" przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba W Wlk.Brytanii mieliby 10-sypialniane wille na 02.06.07, 00:54 kilkudziesieciu akrach. To co maja w Polsce to poziom zycia wykwalifikowanego robotnika w UK. Bolszewiku, nie bierz walca i nie rownaj! Trzeba sie bylo wyuczyc na lekarza:) PS: Jeszcze jakies 20-25 lat temu w UK lekarza wogole za tzw. blad w sztuce nie mozna bylo sadzic. I co ty na to, PiSdziaku? Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: W Wlk.Brytanii mieliby 10-sypialniane wille n 02.06.07, 01:31 Chcesz zarabiać jak w UK to tam to rób i płać za wszystko po cenach brytyjskich. Wyuczyłes sie na lekarza? A ile za to zapłaciłeś zwolenniku gospodarki rynkowej? Nie trzeba było iść bezmyślnie na AM, bez zastanowienia nad perspektywami pracy, a potem jęczeć że słabo płacą. Najpierw niech lekarze zrobią porządek w swoim grajdole i wezmą odpowiedzialność za to co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ja sie w Anglii urodzilem, zimo. I - zamawiajac 02.06.07, 01:43 zonce kosmetyki w necie - zauwazylem, ze te francuskie sa w UK conajmniej o polowe tansze nizli w Polsce. Liczac po kursie 1:5,6. Podobnie tansza jest markowa odziez - takze przeliczajac po kursie. Oraz - w odniesieniu do plac - czynsze i jedzenie, ze o energii nie wspomne. I to by bylo na tyle. PS: Nie jestem lekarzem, ale - jako tutejsza middle class - wielu osobiscie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Ja sie w Anglii urodzilem, zimo. I - zamawiaj 02.06.07, 01:49 prosty test - weź 1000zł/mies. i spróbuj się w Anglii utrzymać na tym samym poziomie co w Polsce poczujesz o czym mowa Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Proste: ewidentnie troche chuliganil:) 02.06.07, 00:50 A i przed Sadem Grodzkim wielka krzywda mu sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 22:15 "mężczyzna będzie odpowiadał za narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia lub spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu." Czyn niegodny, ale zarzut jaki mu postawia to chyba lekka przesada... taki sam zarzut powinni przedsatwic protestujacym lekarzom! Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 02.06.07, 07:47 > > taki sam zarzut powinni przedsatwic protestujacym lekarzom! > przecież oni przechodzili tylko po przejściu dla pieszych... mieli do tego pełne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
bella24 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 21:27 Jestem z lekarzami odnosnie strajku, ale niech nie blokuja ulic !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 21:31 to chyba lepsze rozwiązanie niż całkowite przestanie leczenia, a blokowanie ulic wpisuje się w naszą tradycję, przykład mają z samej góry Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Blokada to pomysł Leppera a lekarze małpują g 01.06.07, 22:36 owszem,ale jak rzeczywistość pokazuje tą metodą można bardzo wysoko zajść Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Blokada to pomysł Leppera a lekarze małpują go 02.06.07, 01:46 ... i przy tym jakimś cudem mają się mądrzejszych od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 02.06.07, 00:04 jak masz forsę to im dodaj. Mnie wystarczy to co mi państwo zabiera co miesiac z mojej pensji. pomysł by gó..arz na drugi dzień po skończeniu studiów dostał obligatoryjnie 5 tyś jest bardziej chory niż system komunistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Boze... 02.06.07, 04:23 > pomysł by gó..arz na drugi dzień po skończeniu studiów dostał obligatoryjnie 5 > tyś jest bardziej chory niż system komunistyczny. ...rzede wszystkim,gowniarz zaraz po skonczeniu studiow odbywa mniej wiecej 1,5ra roczny staz.Zwykle,za darmo.Potem pol roku czekania na chory i totalnie z dupy egzamin. Swoja droga,fajne studia skonczyles,skoro tak uwazasz.../o ile skonczyles/.Ten sam "gó..arz" architekt na drugi dzien po studiach moze wyciagnac nawet 10 tys pln.Na reke/sytuacja znana z autopsji,po rozmowie ze znajomym.Rok po studiach kupil sobie nowe volvo/. > jak masz forsę to im dodaj. Mnie wystarczy to co mi państwo zabiera co miesiac > z mojej pensji. ...i co z tego,ze po przejsciu przez ZUS,skarb panstwa,oraz NFZ do szpitali trafia raptem maly procent placonej przez Ciebie kwoty?Nie obchodzi mnie,ile Ty placisz-wazne,ze ja z tego prawie nic nie dostaje.Tak wiec,kolejny argument wyciagniety z kosmosu... Odpowiedz Link Zgłoś
chrobik Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał ole.. 01.06.07, 21:30 Mnie cieszy postawa lekarzy. Gdyby to byli rolnicy, lub górnicy to ten lekkomyślny czyn przypłaciłby koleś niezłą wpierd... Lekarze zachowują się na poziomie, nawet w tych trudnych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 21:35 chciałbym wiedzieć czy ten pan należy do PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 22:12 któren? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw Nietykalnosc osobista jednak w Polsce obowiazuje 01.06.07, 21:34 hahaha, a stosowanie pavulonu nie było sprzeczne z nietykalnoscia osobista? Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 ...zdaje sie,ze pawulon podawali sanitariusze za 02.06.07, 04:24 plecami lekarzy,a Ci ostatni zostali oczyszczeni z zarzutow...Tak wiem,sady tez sa zle:] Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 no i bardzo dobrze 01.06.07, 21:36 jak pokazali tego szczyla w TVN Fakty www.tvn24.pl/-1,1508704,wiadomosc.html to dziw, że nie lekarze nie "przytemperowali" jego pychy. Co za tupet gnojek miał Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: no i bardzo dobrze 02.06.07, 04:26 "Jeszcze wczoraj popieralem,gdy nie przeszkadzali innym ludziom..." Ok,jeszcze wczoraj bym Cie zoperowal,pier... gnojku... Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx [...] 01.06.07, 21:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars to efekt mieszania elit z bydlem 01.06.07, 21:40 polactwu sie wydaje ze "wyksztalciuchy" maja byc traktowane na rowni z motlochem. a to ze ty masz 700PLN to efekt tego ze jestes niezaradny a nie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 21:41 A przepraszam, wyksztalcenie jakie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Nie zgadzam się z Tobą! 01.06.07, 21:43 Lekarze muszą dużo zarabiać. Przecież muszą mieć kasę, żeby nająć dobrą papugę, która wybroni ich, gdy "przez pomyłkę" podadzą jakiś pavulon, "zapomną" o narzędziach zaszytych w ciele pacjenta, "znajdą" w kieszeni zwitki banknotów. Bo najważniejsze to dobra papuga: taka to i prawdziwego doktora Mengele wybroniłaby przed naszymi sądami... Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Popieram tego czlowieka! 01.06.07, 21:38 Bardzo dobrze zrobil, z chamstwem trzeba krotko. Moga sobie protestowac, ale troche powagi. Twierdze przy tym, ze lekarzom podwyzki sie naleza (podobnie jak wiekszosci Polakow). Ciekawe jak oni chca podciagnac oblanie olejem pod niebezpieczenstwo utraty zdrowia czy zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars pewnie zaraz bydelko go poprze 01.06.07, 21:42 brawo lekarze. W normalnym kraju bylibyscie bogaczami. To polactwu ktos wmowil ze macie pracowac za darmo. Nie dajcie sie. Trzymam kciuki. Jednak najbardziej radze emigrujcie w tym kraju bylo jest i bedzie krolowalo chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl tiaaaa... 01.06.07, 21:50 Pisze, ze popieram strajk, ale nie w takiej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: tiaaaa... 01.06.07, 21:58 a w jakiej popierasz. Bedziemy pracowac a Wy nas bedziecie kopac w tylek i wyzywac od Dr Mengele....Brawo lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: tiaaaa... 01.06.07, 22:10 W formie dotychczasowej, ktora nie przeszkadzala normalnym ludziom (nie liczac pacjentow, ktorzy nie mieli po prostu z kim pogadac, wiec szli do lekarza). Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: tiaaaa... 01.06.07, 23:00 nawet Czesi poznali się na polskich (i swoich też) lekarzach: "No já nevím, pracuju na hranicích a polští doktoři jezdí ve stejnuch šestkových AUDI jako ti naši." Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał ole.. 01.06.07, 21:39 No cóż, dzielny i niezależny chłopczyk - zajdzie daleko jak Andrzej Lepper. Jest zapotrzebowanie na takich geniuszy w tym społeczeństwie. Ma chłopczyk szansę w najbliższych wyborach, a na dodatek ładny..... trzeba mu tylko dobrego doradcy. Może prezydentem zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Raczej odwrotnie! 01.06.07, 21:40 Ten co 'zarzadzal' strajkiem w nastepnym rzadzie ma szanse na teke wicepremiera. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzunia7169 Popieram lekarzy ! Trzymajcie się ! 01.06.07, 21:42 Dość tego chamstwa, pieniactwa i bezkarności roszczeniowych pacjentów którym wolno WSZYSTKO, nawet naruszanie nietykalności osobistej ! Dosyć 60 lat niewolniczego wykorzystywania pielęgniarek i lekarzy i wymagania żeby pracowali za tyle ile dostaje sprzątaczka ! Nie ma takiego drugiego kraju w Europie gdzie by się uważało że to normalne i cacy żeby lekarz i pielęgniarka dostawali MNIEJ NIŻ ŚREDNIA KRAJOWA !!! , harowali na 3-ech etatach żeby godnie żyć i jeszcze mają być za to wdzięczni ? i to znosić w milczeniu ? Ile jeszcze lat ? Co wy sobie ludzie wyobrażacie, w jakim świecie żyjecie ? Ale wymagania to ludzie wobec nich mają... Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Nie popieram lekarzy ! Trzymajcie się rozsądku! 01.06.07, 21:49 pyzunia7169 napisała: > Dosyć 60 lat > niewolniczego wykorzystywania pielęgniarek i lekarzy Najpierw przez 50 lat, to raczej białe fartuchy wykorzystywały dostarczane im "mięso" zdzierając ze wszystkich forsę. Dopiero gdy zabrano im się do d..., kilku poszło siedzieć, to doktorki doszły do wniosku, że kończy im się nieopodatkowane źródło dochodów i zaczęły domagać się kasy legalnej. Ciekawe że za komuny doktorki się nie burzyły, za rządów ostatnich czerwonych, Millera i spółki, też nie za bardzo. Odpowiedź jest prosta: ponieważ czerwoni jechali głównie na lewiźnie, pozwalali na to także innym. A przyzwyczajenie (brania do fartucha) to przecież druga natura człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Popieram lekarzy ! Trzymajcie się ! 02.06.07, 01:50 A czy Ty wiesz, ile zarabia sprzątaczka w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Oby się nim w areszcie zajęli 01.06.07, 21:43 Mam nadzieję że w tamtejszej strukturze usiłowanie podpalenia bezbronnych kobiet i starców jest traktowane podobnie jak 'lubienie' dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Usilowanie podpalenia? 01.06.07, 21:51 Dorzuc mu jeszcze jakies zarzuty, pewnie jeszcze grozil ich rodzinom! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejus Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał ole.. 01.06.07, 21:48 A czy strajkujacy "lekarze"nie narazaja na utrate zdrowia lub zycia pacjentow ? Jak nie pasuje to niech zwroca kase za ksztalcenie i spieprzaja tam gdzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
r48 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 21:50 Zagnac konowalow do roboty ,bo jest to ich swiety obowiazek(przysiega Kipokratesa) Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Hipokratesa,synku.To raz.Dwa-w przysiedze nie ma 02.06.07, 04:31 nic na temat pracy za darmo.Nawiasem mowiac,tylko nielicznych bylo stac na leczenie sie u jej autora. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Przysiega Hipokratesa!!!!!! 02.06.07, 04:34 Dla wszystkich madrych,co jej nie znaja,a wiele o niej mowia: "Przysięgam na Apollona lekarza, na Asklepiosa, Hygieje, i Panaceje oraz na wszystkich bogów i boginie, biorąc ich na świadków, że wedle mej możności i rozeznania będę dochowywał tej przysięgi i tych zobowiązań. Mistrza mego w tej sztuce będę szanował na równi z rodzicami, będę się dzielił z nim mieniem i na żądanie zaspokajał jego potrzeby: synów jego będę uważał za swoich braci i będę uczył ich swej sztuki, gdyby zapragnęli się w niej kształcić, bez wynagrodzenia i żadnego zobowiązania z ich strony; prawideł, wykładów i całej pozostałej nauki będę udzielał swym synom, synom swego mistrza oraz uczniom, wpisanym i związanym prawem lekarskim, poza tym nikomu innemu. Będę stosował zabiegi lecznicze wedle mych możności i rozeznania ku pożytkowi chorych, broniąc ich od uszczerbku i krzywdy. Nikomu, nawet na żądanie, nie dam śmiercionośnej trucizny, ani nikomu nie będę jej doradzał, podobnie też nie dam nigdy niewieście środka poronnego. W czystości i niewinności zachowam życie swoje i sztukę swoją. Nie będę operował chorych na kamicę, pozostawiając to ludziom zawodowo stosującym ten zabieg. Do jakiegokolwiek wejdę domu, wejdę doń dla pożytku chorych, nie po to, żeby świadomie wyrządzać krzywdę lub szkodzić w inny sposób, wolny od pożądań zmysłowych tak wobec niewiast jak i mężczyzn, wobec wolnych i niewolników. Cokolwiek bym podczas leczenia, czy poza nim, z życia ludzkiego ujrzał, czy usłyszał, czego nie należy na zewnątrz rozgłaszać, będę milczał, zachowując to w tajemnicy. JEZELI DOCHOWAM TEJ PRZYSIEGI, I NIE ZLAMIE JEJ,OBYM OSIAGNAL POMYSLNOSC W ZYCIU I PELNIENIU TEJ SZTUKI, CIESZAC SIE UZNANIEM LUDZI PO WSZYSTKIE CZASY; JEZELI JA PRZEKROCZE I ZLAMIE, NIECH MNIE LOS PRZECIWNY DOTKNIE" Pomyslnosc w zyciu za 1000pln.A uznanie ludzi po wszystkie czasy widac chociazby na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
rupi80 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 22:01 za co mam zwracać kasę?? w Polsce, tym głupim kraju nauka jest za darmo. I powiem ci coś jeszcze. trochę się jeszcze dokształcę za wasze pieniądze i wyjadę, tam gdzie jest lepiej, gdzie jest normalnie. i wiesz co ?? mam nadzieję, że dojdzie do tego, iż tak jak we Francji większość z nas odejdzie z pracy, a ten cały pusty motłoch wymrze trochę. i wiesz co?? jesteście mądrzy na forum, tu nas opluwacie i nazywacie konowałami. ale jak zachorujecie, wy, dzieci, mama tato, babcia dziadek, to przylatujecie z tymi śmiesznymi koniakami, kopertami i jesteście w stanie w dupę bez wazeliny wejść by wam pomóc, by ratować. a mi się już zygać od was chce... i co zrobię?? gó.. wam za naukę oddam i wyjadę.. raczej prędzej niż później. i będę mieć was serdecznie w dupie. i nie wierzcie, że przyjedzie tu ktoś ze wschodu. oni tez was i te marne pieniądze w 4 literach mają. i ja będę żyć normalnie, a wy będziecie się młotkiem do zabiegów znieczulać... hehe.. jakich zabiegów, kto wam je zrobi ?? 80 letni ślepy chirurg... bo reszta też wyjedzie. ale nic to, wiosna, lato... proponuję zioła zbierać :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz112 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 23:43 a kto każe się leczyć szanownym pacjentom? przymus jakiś czy co? Chorujesz, to twoja sprawa, możesz zdychać, nikt nie będzie cię prosił, abyś ŁASKAWIE pozwolił się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rupi80 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 02.06.07, 01:15 no więc mam propozycję: wszyscy Ci, co tak tu na nas najeżdżają, niech nie szukają u nas pomocy... do zielarza, tudzież zakładu pogrzebowego jak będzie choroba lub wypadek :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 He,he,ciekawe,ze cos tak ucichlo pod tymiPostami:) 02.06.07, 04:38 Calkowicie sie zgadzam:)O lapowkach donosic do prokuratury,a nie skomlec na forum,a jak sie obsluga w szpitalu nie podoba-to wypier... i leczyc sie samemu,albo u znachorow/zielarzy.Cooo,juz sie morde w kubel wsadzilo?PRAWIDLOWO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo PiSdactwo szaleje... 01.06.07, 21:48 ...jak przyduszona do gleby gadzina. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo a co romuś, z autopsji piszesz ? 02.06.07, 14:56 Pitolisz jak potłuczony to może ty rzeczywiście na jakichś prochach jedziesz ? Już wiem - rydzkomoheroina, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Pisuarowy bojowkarz, zapewne. 01.06.07, 21:49 Czyzby Kaczynscy sposcili ze smyczy swych bojowkarzy ? Polskie Gestapo czyli CBA juz hula ile wlezie, Himmler-Kaminski 'caly w skowronkach", teraz ten krewki mlodzian. Czekajmy na nowa, polska wersje "Krysztalowej Nocy". Jak to historia lubi sie powtarzac. PiS = faszyzm. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw _ _ _ Powinien oblać baboli ....gnojowicą 01.06.07, 21:51 przynajmniej pachnieli by niczym partia GUMOFILCOKARATE(czyt. SAMOOBRONA) Odpowiedz Link Zgłoś
kosaciec Nietykalność osobista łowców skór??? 01.06.07, 21:56 Popieram kolesia ,miał racje!!!!Ostatnio,tydzień temu wpadłem na ostry dyżur do szpitala na Bródnie-lekarz jeden,pacjentów setka.Doczłapałem się do rejestracji z prawie odrąbanym palcem,a pani doktor kazała czekać,mówiąc "zaraz przyjdę"."Zaraz" trwało prawie godzinę,tłum czekający w kolejce bluzgał ile się dało.Kiedy wreszcie przyszła moja kolej,ziewając paniusia zapytała z wyrzutem,czy nie miałem juz kiedy zranić-czy koniecznie musiałem w niedziele?????!!!!!!!!!Obywatel Darek wymiata:))Jestem po jego stronie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars jaka placa taka praca koles 01.06.07, 22:00 slusznie ze czekales. Nie placisz prywatnie to czekasz w takich warunkach jakie gwarantuje Panstwo w warunkach tzw Sluzby Zdrowia. Polactwu ktos wmowil ze wyksztalcenie nie powinno sie przekladac na zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 A bardzo biedny Bukiel posiada wille za 700.000 01.06.07, 22:03 Taką męczenską minę robił w tej TWN 24 bo jak ma opłacic za to wszystko za 1500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 A kim Ty k... jestes,pajacu,ze wypisujesz takie 02.06.07, 04:40 bzdury,co?Niech sie o tym moze urzad skarbowy wypowie,a nie jakas sklonowana owca o rozpoznaniu atrophia cerebrii.../lac.zanik mozgu/ Odpowiedz Link Zgłoś
janusz112 Re: Nietykalność osobista łowców skór??? 01.06.07, 23:51 kosaciec, powtórzę to raz jeszcze. Po jaką cholerę poszedłeś po pomoc? ty i ta reszta bluzgających. Kto wam kazał? Trzeba było iść do Darka, on by was wszystkich wyleczył.I jak myślisz, czy ta paniusia, po przeczytaniu takich postów będzie was, tumanków, witała z uśmiechem? Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Lekarze mają szanase zapoczątkować V RP 01.06.07, 22:02 Nie wolno ulegać lekarzom. Teraz lekarze jutro pielęgniarki, pojutrze .... No i jeszcze to utrudnianie życia ludziom. Lekarze powinni się poświęcić i jeśli chcą coś osiągnąć i zyskać autentyczny szacunek społeczeństwa to niech już tym razem rozwalą publiczną służbę zdrowia do końca (zwalniając się z pracy). Przy prywatnej służbie zdrowia będą zarabiać dokładnie tyle ile będą warci (czyli tyle ile im pacjenci będą chcieli płacić). Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 P...le...koncze specjalizacje i wyjezdzam... 02.06.07, 04:42 Tyle mam do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
smbaran Niech lekarze się zwolnią!!! 01.06.07, 22:08 Uwazam, ze swietym prawem kazdego czlowieka jest mozliwosc zwolnienia sie z pracy jak mu sie nie podoba. Niech lekarze sie zwalniaja. Niech zakladaja prywatne gabinety i szpitale i niech sami dyktuja ceny za uslugi medyczne. Ludzie i tak beda placic, bo beda musieli. Skonczylaby sie ta bezsensowana awantura z kazdym kolejnym rzadem. I tak w budzecie nie bedzie pieniedzy na sensowne podwyzki. Jedyne rozwiazanie to pelna prywatyzacja. A protesty utrudniajace zycie innym ludzom powinny byc zakazane i karalne. Nie chce brac udzialu w tym bezsensownym sporze, i nie zycze sobie zeby lekarze, kolejarze, gornicy, czy ktokolwiek inny mi przeszkadzali - to jest zaklocanie porzadku publicznego! Precz ze strajkami i zwiazkami zawodowymi. NIE PODOBA SIE TO SIE ZWOLNIJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 BIEDNY LEKARZ :)) 01.06.07, 22:18 widział ktoś kiedyś biednego lekarza?? Podwyżki dla lekarzy ale pod warunkiem wprowadzenie obowiązkowych kas fiskalnych i bycia płatnikiem VAT w prywatnych praktykach!!!!! STOP cwaniaczkom lekarzom którzy piszczą że zarabiają 1-2tyś oficjalnie i z podatkiem oraz 15-20tyś/m-c do ciepłej rączki bez podatków Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 prywatnie 01.06.07, 22:28 w tym rzecz, ze wiekszosc z lekarzy pracuje juz w prywatnych gabinetach to co mnie zastanawia to to co ich tak trzyma w publicznych placowkach? trzepia kase w prywatnych, ale panstwowej posady "za grosze" nie rzucaja ... cos mi sie widzi ze trzymaja ich sute łapówki bo innego wytlumaczenia nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: prywatnie 02.06.07, 03:26 ...jak nie chcesz,zeby Ci cofneli prawo wykonywania zawodu,MUSISZ pracowac w szpitalu.Savvy? Odpowiedz Link Zgłoś
jalowiec51 Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał ole.. 01.06.07, 23:15 Ten mężczyzna dobrze zrobił.Ja bym tych wszystkich nierobów (lekarzy) zlustrował ! Jaka praca taka płaca.Żadnych podwyżek płac bo to nie zmieni cwaniactwa tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 01.06.07, 23:20 a ja uwazam ze incydent sprowokowali lekarze on sie tylko bronił nie rozumiem dlaczego to lekarze nie zasiada na ławie oskarzonych Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Ech 01.06.07, 23:23 Coś czuję, że lekarze nie przygotowali się do tego protestu. Chyba się nie dogadali, organizacja marna. Co do tego pana z olejem. Rozumiem jego złość. Ale sposób jej rozładowania był karygodny. Mam nadzieję że darmozjadom z PKP nie przyjdzie do głowy by blokować Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś
el_prezes Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał ole.. 01.06.07, 23:42 Znowu stado baranów zablokowało ruch. Jakbym tam był, to bym przejechał przez ten tłum, na szczęście blisko szpitala to miałby kto pomocy udzielić Odpowiedz Link Zgłoś
maciek15 Re: Warszawa: Zatrzymano mężczyznę, który oblał o 02.06.07, 00:24 Lekarze mają pracować za darmo , nauczyciele mają pracować za darmo materiały budowlane za darmo GOSIU obiecał KOMUNO WRARACSZ HURRA Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: śmierdzące złodzieje lekarskie- do piachu! 02.06.07, 00:25 brawo facet za oblanie tych gnoi! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia? Żart? 02.06.07, 00:30 Jak mozna oblewajac kogos olejem silnikowym narazic na utrate zycia? A czy strajk lekarzy nie narazil pacjentow na ,,niebezpieczeństwo utraty życia lub spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu"? Ci panstwo studiowali na AM za pieniadze podatnikow! W USA lekarze zarabiaja krocie, ale studia medyczne kosztuje wiecej jak apartament w Warszawie z zafajdanym widoczkiem na Palac Kultury! Tymczasem cwaniacy ze specjalizacja np. anestezjologa jada sobie na Zachod okradajac podatnika polskiego na kosztach ich ksztalcenia! Sa jakies granice bezczelnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
rupi80 Re: Narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia? 02.06.07, 01:19 właśnie robię specke z anestezji i też uciekam z tego ciemno- kaczo- grodu. i kształcę się za wasze pieniądze i was okradnę. i wiecie, odpitolcie sie od nas, bo wszystkie studia są za darmo, a wyjeżdżają i architekci, i inżynierowie i cała reszta madrych ludzi. pozostanie motłoch i ciemnota.... Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia? 02.06.07, 01:45 i dlatego właśnie studia muszą być płatne, aby takie matoły jak ty nie pieprzyły publicznie takich bzdur jesteś dowodem na to że nie tylko mądrzy wyjeżdżają pamiętaj - zawsze będziesz najemnikiem, pracownikiem drugiej kategorii i te parę funciaków MUSI ci to wynagrodzić Odpowiedz Link Zgłoś
rupi80 Re: Narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia? 02.06.07, 09:33 mylisz się człowieczku. pogadaj z tymi lekarzami co już wyjechali. w jakich warunkach pracują, za ile i jak są odbierani. w polsce lekarz jest pracownikiem z 10 kategorii, więc nawet bycie drugiej na zachodzie to zarąbisty awans. a wiesz... odkładaj już kasę, bo jak się coś stanie i lekarz bedzie potrzebny to w Londynie nikt śmieciu cię za darmo nie przyjmie !! Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Banacha- najbardziej skorumpowany szpital 02.06.07, 00:42 Szpital na Banacha jest najbardzie skorumpowanym szpitalem jaki znam. Be posmarowania bliski nie ma co liczyć na szklankę wody, nie mówiąc o jakimkolwiek leczeniu. Uważam, że lekarze tam pracujący powinni dopłacać, że pozwala się im tam przychodzić i korzystać z prądu, wody i szptalnego sprzętu dla prywaty, a nie domagać się jakichkolwiek pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba I co? Zglosiles sie do prokuratury? 02.06.07, 00:57 Nie? To tu morda nie brechaj - OCHRANIASZ PRZESTEPCOW:) Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: I co? Zglosiles sie do prokuratury? 02.06.07, 01:34 ile sam wziąłęś,że tak sie burzysz na oczywistość, jaką jest łapówkarstwo wśród białych kitli? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Oj, ty..PiSdziaku:) Nie jestem lekarzem.I w Polsce 02.06.07, 01:45 poza wakacjami moja noga nie postala. Niemniej z waszej sluzby zdrowia raz czy dwa razy korzystalem - lapowki nikt nie zadal:) Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Oj, ty..PiSdziaku:) Nie jestem lekarzem.I w P 02.06.07, 01:51 no to faktycznie masz fure doświadczeń na temat korupcji wśród białych kitli ja akurat znam problem z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Grh... 02.06.07, 03:28 Zima,a Ty madralo nie odpowiedziales na pytanie:wiec jak,zglosiles to na prokurature,czy nie?A moze,zwyczajnie jak zwykle nie bylo czego zglaszac na prokurature? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba I tak sie przyznajesz do wspoludzialu w 02.06.07, 04:24 przestepstwie? To moze na policje sie zglosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 Lekarz to jest jak pan hrabia a szary człowiek jak 02.06.07, 00:42 Lekarz to jest jak pan hrabia a szary człowiek jak coś mu zrobi to idzie na baty od razu. Jak chłopi blokowali drogi to nie raz się bili ale żaden chłop nie podał kierowcy le.... to świnie Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 wśród lekarzy panuje największa znieczulica 02.06.07, 00:51 ci lekarze nie musza pracować w spolecznej służbie zdrowia. jeżli się nie podoba to wynocha i otwierac prywatne przychodnie.dlaczego mam płacić na nieudaczników? Zostana ci z powołaniem. Po zwolnieniu sie lewusów zostanie kasy bardzo duzo dla tych zdolnych i pracowitych. Nie będzie też prywatnych praktyk na społecznym sprzęcie! skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Malarza pokojowego z powolaniem najme od zaraz! 02.06.07, 01:00 Propozycja jak najbardziej powazna. Placa w funtach:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba I prawidlowo: lekarz jest o wiele wiecej wart dla 02.06.07, 00:59 spoleczenstwa od jakiegos tam szaraczka, ktorego byle imigrant bez trudu zastapi. Nawet z Wietnamu:) Ty bys tak PO ROWNO, bolszewiku? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: I prawidlowo: lekarz jest o wiele wiecej wart 02.06.07, 10:56 Cześć Gabryśka, ty zarazo. Znowu wkurzasz normalnych ludzi, którzy chcieliby pogadać nie używając twego szmatławego, pretolskiego języka. Nie możesz usiedzieć w swej norze? Odpowiedz Link Zgłoś