walkdesign 04.06.07, 13:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tancezr Gazeta znowu manipuluje 04.06.07, 13:50 Jeslidziennikarz gazety nie widzi zartu Leppera o tym ze poil kawe w ministerstwie i cytujeje jako odpowiedz na zadane pytanie to smutno mi że ktos taki moze sie wypowiadac w tak duzym opiniotworczym dzienniku. Dlatego wlasnie sila wielka jest tvn 24 czy TVP3 bo prezentuja cala konferencje a nie tylko zdanie komentatora ktory politycznie komentuje informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Gazeta znowu manipuluje 04.06.07, 13:54 Poic to mozna krowe, a nie kawe, maly lepperku. Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 [...] 04.06.07, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Panowie, nie jesteście na zebraniu Samoobrony! 04.06.07, 14:55 Trzymajcie jakikolwiek poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Państwo prawe,państwo solidarne i takie tam pierdy 04.06.07, 17:36 Kto by się tam przejmował. Prawo jest dla malutkich, nie dla władzy - czyli, między nami komuchami panowie Leppery, Giertychy, Kaczyńscy, Ziobry i reszta bandy... Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Do niejakiego tancezr'a : 04.06.07, 17:45 tancezr napisal : Jeslidziennikarz gazety nie widzi zartu Leppera o tym ze poil kawe w ministerstwie i cytujeje jako odpowiedz na zadane pytanie to smutno mi że ktos taki moze sie wypowiadac w tak duzym opiniotworczym dzienniku. Dlatego wlasnie sila wielka jest tvn 24 czy TVP3 bo prezentuja cala konferencje a nie tylko zdanie komentatora ktory politycznie komentuje informacje... Jesli Ty nie widzisz, ze minister polskiego rzadu to nie jest pozycja do "zartowania" (abstrah..ac od poziomu tych dowcipow), to ja szczerze wspolczuje - w tym kraju nigdy nie bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Do niejakiego tancezr'a : 04.06.07, 18:27 Miał prawo łamać prawo. Pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan PAP 04.06.07, 14:22 Nastepnym razem radze spojzec na zrodlo, z ktorego pochodzi wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna Jajcarz niech występuje w kabarecie 04.06.07, 14:23 a nie zajmuje stanowisko wicepremiera,natomiast z pewnością za tego tłustego czerwonego prymitywa pełna odpowiedzialność ponosi Kaczyński i Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Gazeta znowu manipuluje 04.06.07, 15:06 Alez zartownis z pana wicepremiera... Kazdym swym przedowcipnym slowem objawia nam swoja madrosc, dojrzalosc, odpowiedzialnosc - a nade wszystko CWANIACTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
narwaniec_pl Re: Gazeta znowu manipuluje 05.06.07, 08:22 To, że nie stawił się w Sadzie też oczywiście było żartem. Zrobił psikusa kolejnemu prezesowi Sądu. No No No. Trefniś z niego. Wszyscy czekali z kwiatami a on sobie kawke popija, i mówi mam Was w ..... i możecie mi ..... albo nawet ...... a jak komuś coś sie nie podoba to niech ..... bo jak nie to sie mu ...... Zrozumiano???? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało mi ... 04.06.07, 13:50 Prawi i Sprawiedliwi przymkną oko... Odpowiedz Link Zgłoś
util Jędrkowi już puszczają nerwy :D 04.06.07, 13:55 Uuu... Posypał nam się Jędruś kompletnie. Już otwarcie się kompromituje, sądu ewidentnie boi - znaczy czuję zapach przegranej. Do więzienia łobuzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało m 04.06.07, 17:37 kalinowski11 napisał: > Prawi i Sprawiedliwi przymkną oko... sorry, ale jaki konkretnie zarzut stawiasz? Jesli prawdą jest ze nie musiał, bo sąd nie widzial przeszkód dla prowadzenia tej rozprawy w tym dniu, by Leppera nie było... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
doooom Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało mi ... 04.06.07, 13:50 Moze by sie tak zrzucic na mysliwego? Ustrzelilby knura.... Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało mi ... 04.06.07, 13:50 rosnie nam nowa inteligencja z słomą w butach ! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało m 04.06.07, 13:51 w kraju prawa i sprawiedliwosci chyba powinni pozbawic go funkcji za lamanie prawa i sprawiedliwosci myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nie_wiem Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało mi ... 04.06.07, 13:52 Krótko: to się kwalifikiuje na dymisję i trybunał Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: pospolity przestępca... 04.06.07, 13:54 A nich się zwykłemu obywatelowi zachce nie stawić w sądzie, albo zapłacić podatku - co się stanie? I ktoś taki reprezentuje obywateli, to potwarz dla jego wyborców z naszą ukochaną Jolą na czele:P Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: przecież to wicepremier..po wyborach mis Pozna 04.06.07, 14:55 Odnowa moralna. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4199424.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4199985.html „Siać, siać, siać, alleluja i do przodu.” Szamboobrona wysypała konkurentowi z PSL zboże na tory. Ruszył proces, immunitet ochroni! Nie ma jak za PieSka i eRPeeLu wybieramy najgłupszą mis burdelu. Konkursu patronem Szamboobrona tak od stosunków uzależniona. Wiemy na czym ich ta władza stoi wzywali nie raz do sejmu pokoi. Po co robić konkurs zaściankowy, walmy od razu konkurs okręgowy. Połączmy razem z konkursem knurów. Świnki blondynki wśród marmurów. Wieść poufna, z wódeczką za opłotek pozwoli podłapać parę cnotek. Mogą być czarne, lecz raczej blondynki będzie więc konkurs nacisku na szynki. Mamo już dawno mam szesnaście lat, partia za pracę otwiera mi świat. Jestem zgrabna, w tej partii same chłopy, więc na pewno wezmą do roboty, poszła i przepadła na konkursie, ma bardzo podejrzliwą mamusię. Już nie raz tak na chwilę wyskoczyła, potem zmartwienie, by w ciąży nie była. Pewnie to jakaś zbiorowa orgietka, zawsze w coś takie smarkata się wetka. Dzwoni anonimowo do CeBynA tam seks, aborcja i oksytocyna. Wpadają cnoty mołojcy, kajdanki skuwają kochanków oraz kochanki. TiVi wyświetla rozłożone nogi, to jest aborcja narodzie mój drogi. Lecz potem jest ciche sprostowanie, to łże-donos panowie i panie, to było tylko wiernych poczęcie, nie aborcja, duszyczek wniebowzięcie. Tam byli nasi z koalicji ludzie, zaangażowali się w poczęcia trudzie. Wzięli chłopską siłą w swe seksgraby, by wszechpolak zaludniał, nie Araby! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Poczet Polityków Polskich 04.06.07, 15:24 Zapraszam do wspólnej zabawy: fraglesi.wordpress.com/2007/06/04/poczet-politykow-polskich/ Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Koalicja: szambo, rynsztok, gnojowica 04.06.07, 15:47 maruda.r napisał: > > Słów brak. Przestepcy, bandyci... tez mi brak slow!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Lepper to poważny polityk nie jak jakiś dr 04.06.07, 15:56 Mirosław G. żeby go w skutego faceci w kominiarkach przed sąd prowadzili. Po to mamy "prawo i sprawiedliwość" żeby tak ważni politycy mogli spokojnie w biurze kawę popijać. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw Re: pospolity przestępca... 04.06.07, 15:29 podobny do Kwacha kronopio77 napisał: > . Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: pospolity przestępca... 04.06.07, 15:35 dorotahgw napisał: > podobny do Kwacha Kwach stawia sie do prokurora , lepper ma to odbycie Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: pospolity przestępca... 04.06.07, 15:40 Nie należy zapominać że jest to człowiek od Kartofli . Odpowiedz Link Zgłoś
sbascik pospolity przestępca już dawno temu by siedział 04.06.07, 16:27 to jest PAN WICEPREMIER i nie jest pospolitym przestępcą-jest PRZESTĘPCĄ NADZWYCZAJNYM!!! nastepnydzien.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Re: Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało m 04.06.07, 13:53 A o czym tu dyskutować?Nic dodać,nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
chrischerry Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało mi .. 04.06.07, 13:54 Skoro to związek wysypywał, to Polska powinna u...dolić związek razem z jego członkami i przewodniczącym przy samej d... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Lepper o nieobecności w sądzie: Nie chciało m 04.06.07, 15:08 lumpenproletariat zaglosowal na Leppera wlasnie dlatego ze ma w d... prawo i zalezymu tylko na wladzy i kasie. A Kaczynski z tego samego powodu go wzial do koalicji - zawsze bedzie mozna go przekupic jakims stolkiem albo forsa. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Lepper po prostu zazartował z dziennikarza 04.06.07, 13:54 A Wy głąby kapuściane łykacie to Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Lepper po prostu zazartował z dziennikarza 04.06.07, 14:00 Żarty i jaja to ludzie pokroju Leppera robią sobie z Ciebie romku337. Lepper i spółka będzie pluł Ci w twarz, a Ty będziesz mówił że to deszcz i będziesz prosił o więcej ;) A po zmianie wiatru, zmienisz swojego guru. A jeżeli będzie to Kwaśniewski ? No cóż nic nie jest wieczne. Prawda romciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa No, boki zrywać. 04.06.07, 14:07 Jak mnie poproszę kiedyś na rozprawę, to też powiem że mi się nie chce i że w tym czasie wolę pić kawusie. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Słuchałem konferencję więc widac było,że zartował 04.06.07, 15:00 No ale ci dziennikarze politycnie zaangazowani uzyli to przeciwko niemu. Szkoda, że motłoch medialny jak Wy łykaja. Nienawisc nie jest argumentem w rozmowei. Za nienawisc to Gestapowcy wysyłali ludzi do obozów zagłady Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Słuchałem konferencję więc widac było,że zart 04.06.07, 15:08 "Sluchalem konferencje"... Zmartwie cie pewnie, ale to nie po polsku. Skoro zas nie umiesz sie po polsku wyslowic, twoje rozumienie "zartow" wicepremiera tez chyba jest skrzywione. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Re: Słuchałem konferencję więc widac było,że zart 04.06.07, 15:25 Jak zabrakło argumentów to teraz szukasz dziury w całym Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Słuchałem konferencję więc widac było,że zart 04.06.07, 15:49 Jeśli nawet był to zart - to był on nie na miejscu- był on na poziomie knura, którym bycie pan vice premier potwierdził tym tekstem. Najgorsze jest to że Polacy przez zaledwie 1,5 roku tak przywykli do prostactwa i arogancji wladzy że zupełnie na to nie reagują - ewentualnie stwierdzają że było to małe faux pas że strony premiera - a to nie tak bo od człowieka który tworzy prawo należy stosować najwyższe kryteria przestrzegania prawa - jeśli natomiast był to akt nieposłuszeństwa obywatelskiego (oczywiście w mniemaniu Leppera - bo tak normalnie to poprostu zniszczenie cudzej własności) to powinien stawić się przed sądem i powiedzieć z podniesioną głową że nie czuje się winny bo walczył o to czy tamto. Tak się jednak zastanawiam czy pan Lepper uznałby brak mojej winy gdybym wiedziony świętym przekonaniem że na jego ziemi i pod jego "czujnym" okiem plantatora nie jest w stanie wyrosnąć pierwszej jakości zboze a ja jako konsument dbający o dobro pozostałych konsumentów zniszczyłbym jego uprawy - to zastanawiam sie czy w tej sytuacji stwierdziłby że jestem NIEWINNY - oczywiście byłbym w stanie udowodnić że jakośc była wątpliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Słuchałem konferencję więc widac było,że zart 04.06.07, 16:08 romek337 napisał: > Jak zabrakło argumentów to teraz szukasz dziury w całym Zabraklo argumentow ??? :-O A jakie sa twoje rgumenty, przypomne ci tylko, ze lepperosobiscie olal sprawe sadowa i nie poszeld na nia, tlumaczac to tym, ze mu sie nie chcialo. Powiedz sam romcio glupiutki, co to za poszanowanie prawa, gdzie tu godnosc i honor, gdzie tusprawiedliwosc ?? Podaj man swoje argumenty...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Słuchałem konferencję więc widac było,że zart 04.06.07, 15:52 romek337 napisał: > No ale ci dziennikarze politycnie zaangazowani uzyli to przeciwko niemu. Szkoda > , > że motłoch medialny jak Wy łykaja. Nienawisc nie jest argumentem w rozmowei. Za > nienawisc to Gestapowcy wysyłali ludzi do obozów zagłady Lepper powiedzial, ze nie chialumu sie przyjsc do sanu, ustosunkuj sie do tego bura suko...:))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Słuchałem konferencję więc widac było,że zart 04.06.07, 15:56 > Lepper powiedzial, ze nie chialumu sie przyjsc do sanu, ustosunkuj sie do tego > bura suko...:))))))))))))))))))))))))) . .Dlaczego bura a nie kasztanek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco STFU - I znow splunal na was. 04.06.07, 13:55 Zreszta juz cala europa na was pluje !!! www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKyjy4 No bo jak szanowac narod ktory wybral sobie taki rzad ? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: STFU - I znow splunal na was. 04.06.07, 14:51 Nie obrażaj mnie, ja i wielu ludzi jestśmy częścią tego narodu i nie mamy nic wspólnego z wyborem tych typów do palamentu; co nie znaczy, że pozwolimy się komukolwiek opluwać. Gdyby były prawne możliwości szybkiego przerwania tej farsy, to może już byłoby po kłopocie - niestety jedyna dostępna, aczkolwiek niepewna możliwość, to referendum, jednakże obwarowane jest ono zebraniem 500 tys. podpisów; a nie jest to mało, zważywszy, że ludzie zobojętnieli, nie chcą się mieszać, bądź nie wierzą, że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: STFU - I znow splunal na was. 04.06.07, 15:05 > ludzie zobojętnieli, nie chcą > się mieszać, bądź nie wierzą, że się uda. I wlasnie dlatego inni na nas pluja. I maja racje. Bo w przeciwienstwie np. do Wegrow nie robimy NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: STFU - I znow splunal na was. 04.06.07, 15:08 Tu się mylisz - powstała inicjatywa referendum 2007, trzeba się tylko zainteresować. To jedyne, zgodne z prawem wyjście, chyba że... kto się odważy? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
xax Re: STFU - I znow splunal na was. 04.06.07, 18:06 To może podpisy przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: STFU - I znow splunal na was. 04.06.07, 20:39 saniba napisała: ..." niestety jedyna dostępna, aczkolwiek > niepewna możliwość, to referendum, jednakże obwarowane jest ono zebraniem 500 > tys. podpisów; a nie jest to mało, ... Jest znacznie gorzej: nawet zebranie takiej ilości podpisów niczego nie przesądza: Taką "inicjatywą obywatelska" zajmuje się dalej parlament. A było już kilka przykładów, "pięknego" ustawodawstwa". Na co Ty naiwna liczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
mmsliwa Leppera do paki!!! 04.06.07, 13:55 Co to za "panstwo prawa" skoro premier ma w d... sad i prawo. Smiech na sali. Kaczynscy wreszcie by sie obudzili i zamkneli tego cwierc-mozga!!! Lepper do wiezienia!!! Ciekawe czy gdyby zwykly obywatel tyle razy zlamal prawo to czy tez by nie siedzial??? Na pewno NIE... ot, Polska. Kaczynscy sie kompromituja. Mam nadzieje, ze kolejna wladza (jaka by nie byla - SLD czy PO) za te wszystkie naduzycia postawi ta cala zenujaca koalicje przed sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Leper to podstawa koalicji PISkomuny.... 04.06.07, 13:57 Jaki pan{kaczynski}..taki kram ! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Leppera do paki!!! 04.06.07, 18:03 PiS się nie kompromituje a skompromitował w chwili kiedy wpadł na pomysł rządzenia z Samoobroną a z Leppera zrobił wicepremiera. Skoro nie można było stworzyć w Sejmie większości POPiS to należało rozpisać nowe wybory. Wstydu Rzeczpospolitej by przynajmniej zaoszczędzono. A tak mamy megajełopa w rzadzie którego tok myślenia i publiczne wypowiedzi bardziej pasują na targowisko, osiedlową knajpę albo do magla a nie do puszczania w eter na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Zatanczyc albo zaspiewac moge: Kto to powidział ? 04.06.07, 13:56 Dla potomnych przypomne: Wielki Prawie Magister Aleksander Kwasniewski Odpowiedz Link Zgłoś
kaszalot_1978 Re: Zatanczyc albo zaspiewac moge: Kto to powidzi 04.06.07, 14:14 romek337 napisał: > Dla potomnych przypomne: Wielki Prawie Magister Aleksander Kwasniewski Dla zainteresowanych przypominam: Andrzej Anusz, plagiat pracy magisterskiej. kaszalot Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Lewicowe media są zaangażowane politycznie 04.06.07, 13:58 To łamanie prawa dziennikarskiego i brak rzetelnosci w wykonywaniu zawodu. jezeli tak chca sie angazowac politycznie to niech załoza sobie partie i głosza sobie swoje protesty i manifesty Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a prawicowe media nie 04.06.07, 14:34 tak wyglada swiat wg. wszechpolactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Lewicowe media są zaangażowane politycznie 04.06.07, 18:18 Proponuję Ci przerzucić się na media Rydzyka. Tam wszystko jest bezstronne i akuratne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo A kiedy Giertych odda kase z WBR? 04.06.07, 14:40 a jego ojciec przeprosi za stan wojenny ktory tak goraco wspieral razem z Jaruzelskim? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgledem 04.06.07, 13:59 Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgledem obszarow wiejskich w mysl lze- liberalnych pseudoterii UW/SLD, a efektem tego byla skrajna pauperyzacja mieszkancow wsi, w duzej czesci nastawionych patriotycznie, pronarodowo i antymodernistycznie co nalezy podkreslic, pozbawionych na dodatek wszelkich mozliwosci rozwoju w miastach dotknietych strukturalnym bezrobociem, ktore bylo "znakiem firmowym III RP". I w tym kontekscie nalezy oceniac tak godne ubolewania faktu jak wysypywanie zboza. Lepper powinien zostaac za to ukarany, jak najbardziej, ale kara powinna rowniez dosegnac antypolskich inspiratorow wdrozenia w Polsce w zycie pseudosystemu ekonomicznego nieladu, jaki zafundowano Polakom przy okraglym stole. Z liberalizmem, prawdziwym liberalizmem, system ten mial tyle wspolnego co komunisci z uczciwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Rolnicy mieli spłacac zamiast po 8 % to płacili 40 04.06.07, 14:02 Tak polityka balcerowicza oszukała i zrujnowała rolników, którzy wzeili pozyczki na maszyny rolnicze. Rózowe rządy doprowadziły przez to do wielu afer i biedy milionów ludzi i wysokiego bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgledem 04.06.07, 14:04 Oczywiscie, natomiast spolkom nomenklaturowym i partii komunistycznej dlugi umarzano, co jest neiwiarygodnym skandalem. Nie jest jeszcze za pozno na rozliczenie nieprawidlowosci z poczatku lat 90- tych, jeszcze przyjdzie czas na wazny pomysl J. Kaczynskiego, tj. powolanie Komisji Prawdy i Sprawiedliwosci do zbadania o rozliczenia afer III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:09 Ale ty Junkier, biedny czlowieku, tego nie doczekasz. Tobie w kaftanie bezpieczenstwa salowy w psychiatryku podawac bedzie papke na lyzeczce. A jesli pozwoliliby ci dobrac towarzystwo na sali, kogo bys wybral? No kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 8% przy 600% inflacji :)))) 04.06.07, 14:26 Ty nawet pojecia nie masz na co brali wowczas rolnicy kredyty - a brali na wszystko.... Biorac w maju kredyt, za ktory kupil poloneza, splacil go jesioniom za kilka ton spadow.... Rolnicy smiali sie, brali te kredyty bez pamieci i nabijali nam dlugi az milo... Gdy to im, a nie mnie, przyszlo splacac ich wlasne kredyty - zaczeli sie wieszac. I niby Balcerowicz jest winny... To ja Balcerowiczowi dziekuje, ze nie musialem juz splacac cudzych kredytow.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: 8% przy 600% inflacji :)))) 04.06.07, 14:30 > To ja Balcerowiczowi dziekuje, ze nie musialem juz splacac cudzych kredytow.... Splacasz, splacasz caly czas dlugi po III RP: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070601/ekonomia/ekonomia_a_11.html Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tak spłacamy wszyscy, ale to nie Balcerowicz 04.06.07, 14:59 narobił dziadostwa tylko "twoi" ulubieńcy z PZPR, a Lepper był jednym z biorców w tym systemie, miał pecha, za póxno się tam zapisał i nie miał dostepu do informacji, jakbys nie wiedział to wielu aparatczyków kończyło ekonomie a potem lokowano ich w róznych instytucjach, m.in. w bankowosci, to sa fakty, dlatego tak łatwo było im brac kredyty i uwłaszczać rózne podmioty za grosze, dopiero Balcerowicz przyczynił sie do urealnienia pieniadza i chwała mu za to. Wszelkiej masci biznesmeni, brali łatwe kredyty i np. rplnicy spłacali je jajkami od jednej kury, dlaczego teraz tak sie nie rozbijaja samochodami jak wtedy? bo teraz trzeba naprawde harować. Popytaj niektórych ile zarabiali na kurczakach, nioskach czy kwiatach? Zapytaj ilu tych "biznesmenów" wzięło kredyt inwestycyjny i budowało domy z basenem nie przewidujac ze znajdzie sie człowiek który zrobi szybko z tym porządek, a potem trzeba było spłacać, a nie było z czego wziąć, wiesz jaki następny krok był? Owi "byznesmany" nie ubezpieczali pracowników, płacili zaliczkowo pracownikom, dobrze jak 30% pensji, niektórzy do tej pory maja wyroki egzekucji ale dawni pracodawcy mieszkajac w ładnym domu jeżdżac terenówką nie maja majątku. Następnie jako pokrzywdzeni przez Balcerowicza zapisali sie w duzej częsci do Samoobrony. Wiesz co najpodlejsze z ich strony? Ze ograbili ludzi najsłabszych w tym ogniwie społecznym, zwalajac wine na człowieka któremu zawdzięczaja ze nie stracili wszystkiego, czyli Leszkowi Balcerowiczowi. Naprawde jestes cienias jesli chodzi o historie społeczną naszego kraju, bierz przykład z zakłamanego Leppera i jego towarzystwa a napewno znajdziesz swoje miejsce, bo jak widzisz po czerwonych sprawiedliwość powolna ale znajdzie kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo i tak dyskusja o przestepcy ktory olewa sad 04.06.07, 15:19 zeszla na Balcerowicza. Kolejny sukces Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: i tak dyskusja o przestepcy ktory olewa sad 04.06.07, 15:21 kolargolo napisał: > zeszla na Balcerowicza. Kolejny sukces Leppera. jednak balcerowicz jeszcze nie raz pokaze ze klase lepper zas jak na wsiwego mlota przystalo znow cos durnego zrobi , za co w koncu pojdzie do pierdla !! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Balcerowicz ma zawsze klasę. 04.06.07, 15:26 a Lepper jak kazdy obrzympał skończy tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
eloman Re: Balcerowicz ma zawsze klasę. 04.06.07, 15:44 a.k.traper napisał: > a Lepper jak kazdy obrzympał skończy tam gdzie jego miejsce. czyli w gnoju i będą tam robaki zdzierać z niego tą opalenizne Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper i chwała mu za to, ze się podjał tego zadania 04.06.07, 15:23 Nawet nie chce rozpatrywac ewentualnego scenariusza. Jest jednym z niewielu ludzi w Polsce którzy wykorzystali swoje stanowisko rządowe dla umocnienia gospodarki i miedzynarodowego prestizu. Nie wiem czy wtedy byłes świadomy tych wydarzeń, bo ja tak.I do szkoły chodziłem gdzie mnie nauczyli mysleć i analizować, i uwierz mi, orientacje polityczne nic tu nie maja do rzeczy, momo ze czerwonych jakos za bardzo nie lubiłem, podobnie jak teraz nazywajacych się prawicą, nowych bolszewików.Przedstaw mi argumenty i rozwiazania które nalezało podjac lub ty bys je podjał na miejscu tego człowieka. Rozumiem że od razu umocnił bys złotówke, wsadził do wiezienia czerwonych(che,che,che), co byś zrobił z zakładami pracy? chętnie posłucham dzisiejszych "naprawiaczy" i "reformatorów" bo speców od agentów mamy juz więcej niz agentów. Czekam na konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Rolnicy mieli spłacac zamiast po 8 % to płaci 04.06.07, 16:17 romek337 napisał: > Tak polityka balcerowicza oszukała i zrujnowała rolników, którzy wzeili pozyczk > i > na maszyny rolnicze. Rózowe rządy doprowadziły przez to do wielu afer i biedy > milionów ludzi i wysokiego bezrobocia Jestes glupim lajdakiem i klamca romcio, takie gnioty mozesz sobie wciskac PiSglowkom podobnym do ciebie, polityka Balcerowicza nie miala zupelnie nic wspolnego z rozkradamien przez chlopow pieniedzy ludzi z miast, to byla wlasnie polityka prosocjalna, ktorej ty tak bardzo pragniesz...:))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma po waszych, pisowska hołoto, lekcjach 04.06.07, 22:10 patriotyzmu, całym sercem jestem za tym, aby Michnik kreował "antypatriotyczną i trockistowską" wizję Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Jasne 04.06.07, 14:04 W roku 1988, u skraju PRLu, wieś polska była szczytem nowoczesności, z którą nie mogła konkurować żadna inna. Rolnicy używali najnowocześniejszych maszyn i osiągali największe plony z ha. PGRy były szczytem efektywności gospodarczej. A potem nadeszła złowroga III RP i wszystko rozwaliła. Weź rozpęd i puknij się głową w ścianę. Następnie powtórz kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgledem 04.06.07, 14:08 Plon z hektara? Ale zes parametr znalazl... A odkad to intensyfikacja produkcji rolnej ma byc celem samym w sobie? W Holandii czy Niemczech zach. po dekadach aberracji zwanej CAP nalezaloby sciagnac metr powierzchni gleby zeby czesciowo chociaz wyeliminowac wtloczone w nia chemikalia majace negatywny wplyw na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:14 To była ironia, jakbyś nie zauważył. Cała wypowiedź była ironiczna. junkier napisał: > Plon z hektara? Ale zes parametr znalazl... Odpowiedz Link Zgłoś
a.turowski Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 17:59 "On by nie zauważył ironii, nawet jakby go w tyłek ugryzła" - cytat z Monty Pythona. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:10 > mieszkancow wsi, w duzej czesci nastawionych patriotycznie, pronarodowo i > antymodernistycznie co nalezy podkreslic taak.. o to wlasnie chodzi.. polski patriota z natury jest antynowoczesny... przeiec przodkowie nie znali euro.. komputerow.. internetu.. cokolwiek wiec nie zrobi sie w ramach restrukturyzacji wsi bedzie nieskuteczne.. bo nowoczesne.. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:19 Wlasnie o to chodzi, zeby postep byl w technologii, na taki postep rolnictwo jest otwarte, niech nikt nie mowi ze nie. jednak jesli ktos chce nam wmawiac ze rzekomym 'postepem' sa ekscesy homosiow, zabijanie nienarodzonych czy powszechna deprawacja i demoralizacja to to nie jest zaden 'postep' tylko jeden wielki regres. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 15:12 Przejawem postepu jest powszechny dostep do internetu. Przejawem regresu jest fakt, ze taki dostep ma nawet junkier. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 15:23 co maja baranie homoseksualisci czy sprawa aborcji do restrukturyzacji wsi? rozumiem ze dyskutujesz w mysl zasady: jak nie kijem go to palka? chcesz nowoczesnej wsi? moze tak niech zaczna placic jak wszyscy pozostali obywatele ubezpieczenia i skladki? moze niech lepper da przyklad jak w nowoczesnym spoleczenstwie obywatel wywiazuje sie ze zobowiazan i spalaca zaciagniete pozyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 15:24 > chcesz nowoczesnej wsi? moze tak niech zaczna placic jak wszyscy pozostali > obywatele ubezpieczenia i skladki? moze niech lepper da przyklad jak w > nowoczesnym spoleczenstwie obywatel wywiazuje sie ze zobowiazan i spalaca > zaciagniete pozyczki? danka hojarska ma 1,8 miliona dlugu, swiadczy to o tym ze ten tlumok chcial robic duze interesy ale jest na to za durna Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Liberalizm? 04.06.07, 14:13 Masz rację - ten system nie miał nic wspólnego z liberalizmem, tylko był przedłużeniem komunizmu. Każda próba zliberalizowania rolnictwa wywołuje protesty zarówno wśród rolników jak i lewicowych i kato-lewicowych polityków. Państwo topiło i topi miliardy w nieefektywne rolnictwo. Rolnicy nie płacą składek zdrowotnych ani składki emeytalnej. Żądają za to wyższych cen skupu (słyszałeś kiedyś o niewidzialnej ręce rynku?). Kaczyści jedynie utrwalają ten chory system. Popierając politykę PiS popierasz chore rozwiązania. junkier napisał: > Z liberalizmem, prawdziwym liberalizmem, system ten mial tyle wspolnego co > komunisci z uczciwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Liberalizm? 04.06.07, 14:17 Problem w tym ze zadne panstwo na swiecie nie stosuje w pelni liberalnych zasad w rolnictwie, i to jest problem. Jesli oblozysz polskich rolnikow ZUSem, PITem i czym tam jeszcze to po prostu przegraja konkurencje z innymi dotowanymi i pojda na zielona trawke. Na to partia narodowa pozwolic nie moze. Oczywiscie teoretycznie mozna sobie taki scenariusz wyobrazic, teoretycznie mozna byc nawet "za", oznaczaloby to po prostu masowe zalesienie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Liberalizm? 04.06.07, 14:22 1. nie mierz wszystkich rolników jedną miarką. są wielohektarowe gospodarstwa, placące VAT (żeby można było sobie potem go odliczyć). Tych rolników należy wciągnąć do systemu. Tyle że ani lewica (SLD,SO) ani katolewica (PiS,LPR) nie zrobią tego bo boją się utraty elektoratu. Ergo: chodzi im o zachowanie stołki i koryta. W tym PiS nie różni się NICZYM od SLD. 2. Mogę się zgadzić się płacić za rolników składki, pod warunkiem, że będzie ich 5% (jak w UK) a nie 20% Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Liberalizm? 04.06.07, 14:31 w ogole nie ma czegos takiego jak "w pelni". Nie ma kraju w pelni bez przestepcow czyli powinnismy przestac zwalczac bandytow? Bo na razie PiS jest najbardziej antyliberalnym rzadem od 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Liberalizm? 04.06.07, 14:32 > na razie PiS jest > najbardziej antyliberalnym rzadem od 1989 roku. Jesli chodzi o gospodarke na pewno nie. A jesli chodzi o inne sfery - to im mniej euro-lze-liberalizmu tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Liberalizm? 04.06.07, 14:48 zablokowana prywatyzacja (przez bylego sekretarza PZPR Jasinskiego), wysokie podatki i ani jednej reformy poprawiajacej stan finansow publicznych, ani jednej ustawy poprawiajacej sytuacje przedsiebiorcow, brak planow (!) reformy KRUS. To sa cechy partii liberalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Liberalizm? 04.06.07, 14:38 Brutalnie mowiac - N. Zelandii liberalizm sie oplaca, maja wielkie fermy i na dodatek mozliwosc dwukrotnego cyklu produkcji roslinnej w roku dzieki warunkom klimatycznym. Powtarzam, jesli wprowadzic w Polsce nowozelandzki liberalizm w rolnictwie Polska znowu stanie sie krajem lasow, czy raczej plantacji lesnych. Moze taka wizja komus odpowiedac, a moze nie odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
hek_sa Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:18 Junkier , a co to są "łzeliberalne pseudoterie"????? I czy naprawdę wierzysz w to co piszesz???? Bo moim zdaniem, bycie premierem to odpowiedzialność, a nie żarty.To dawanie przykładu szanowaniem prawa. Do sądu wezwano leppera zgodnie z prawem i jego wątpliwej jakości dowcipy są nie na miejscu, niezależnie od tego co działo się przy okrągłym stole i co zrobiły UW I SLD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:21 > Junkier , a co to są "łzeliberalne pseudoterie"????? Jesli ktos twierdzi, ze jest liberalem a opowiada sie za przymusem ubezpieczen, przymusem edukacyjnym czy VAT-em lub akcyza to jest lze-liberalem. A zatem taka zaklamana teorie lze-liberalizmu z cala odpowiedzaialnoscia mozna nazwac pseodoteoria, nie ma co do tego najmniejszych nawet watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Junkier, pseudoliberale 04.06.07, 14:25 zawsze wiedziałem, że jestes pseudoliberalem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63621359&a=63622952 a tutaj cytat: "Jesli oblozysz polskich rolnikow ZUSem, PITem i czym tam jeszcze to po prostu przegraja konkurencje z innymi dotowanymi i pojda na zielona trawke. Na to partia narodowa pozwolic nie moze. Oczywiscie teoretycznie mozna sobie taki scenariusz wyobrazic, teoretycznie mozna byc nawet "za", oznaczaloby to po prostu masowe zalesienie Polski." junkier napisał: > Jesli ktos twierdzi, ze jest liberalem a opowiada sie za przymusem ubezpieczen, > > przymusem edukacyjnym czy VAT-em lub akcyza to jest lze-liberalem. A zatem taka > > zaklamana teorie lze-liberalizmu z cala odpowiedzaialnoscia mozna nazwac > pseodoteoria, nie ma co do tego najmniejszych nawet watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:31 Nie rob sobie jaj. Mam calkowicie konserwatywno-liberalne poglady, rowniez na rolnictwo i jestem za cofnieciem komunistycznej reformy rolnej, ktora byla niczym innym jak zorganizowanym rabunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:37 Popierając PiS/SO/LPR popierasz "komunistyczną reformę rolną, która jest niczym innym jak zorganizowanym rabunkiem". Każde próby urynkowienia (również służba zdrowia) sa uwalane przez tą koalicję. Dołóż sobie do tego tzw podatek Religi, rezygnację z obniżenia składki rentowej, zapowiadane od dawna podwyżki akcyzy na olej opałowy i czuj się jak ryba w socjaliźmie. junkier napisał: > Nie rob sobie jaj. Mam calkowicie konserwatywno-liberalne poglady, rowniez na > rolnictwo i jestem za cofnieciem komunistycznej reformy rolnej, ktora byla > niczym innym jak zorganizowanym rabunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:40 Ale zes pojechal... zauwaz ze ja popieram obecny rzad glownie w warstwie pozagospodarczej, jesli chodzi o gospodarke to nei ma w Polsce zadnej wolnorynkowej partii. Za wyjatkiem UPR oczywiscie oraz Klubu Zachowawczo- Monarchistycznego (www.konserwatyzm.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa prawda boli? 04.06.07, 14:45 swoją drogą musisz biedaku cierpieć na rozdwojenie jaźni. popierasz antykomunistów "w warstwie deklaratywnej" przywracających realny socjalizm (np przeświadczenie o możliwości ręcznego sterowania gospodarką - vide Gosiewski interweniujący w zakresie cen cegły) junkier napisał: > Ale zes pojechal... zauwaz ze ja popieram obecny rzad glownie w warstwie > pozagospodarczej, jesli chodzi o gospodarke to nei ma w Polsce zadnej > wolnorynkowej partii. Za wyjatkiem UPR oczywiscie oraz Klubu Zachowawczo- > Monarchistycznego (www.konserwatyzm.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
hek_sa Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:39 Idąc dalej w ten łze-cośtam przyjmijmy że przymus przestrzegania prawa też jest łże-liberalny bo prawdziwy liberał albo będzie , albo nie będzie przestrzegał prawa? (Przypominam, że nawiązuję do wypowiedzi leppera że mu się nie chciało) ps."Wątpliwości nie mają tylko głupcy" nie pamiętam kto to powiedział ale już bardzo dawno Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:42 Prawdziwy liberal przestrzega Prawa, nie moze byc to jednak prawo rozumiane jako "Prawo = paragraf". Odpowiedz Link Zgłoś
hek_sa Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 14:53 Więc jak rozumiemy prawo jeśli nie jako paragrafy? Na zasadzie to mi odpowiada a to nie? Prawo jest prawem.Dura lex sed lex.Twoje rozumienie prawa przywodzi na myśl Dziki Zachód gdzie słowo "paragraf" mogło byc odczytane jako obelga wymagająca wyciągnięcia kolta. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Po 1989 r. dawna PZPR kombinowała jak przezyc. 04.06.07, 14:42 Jezeli uzywasz sformułowania "bandycka polityka" w stosunku do "orki" jakiej podjął sie rząd Mazowieckiego, a szczególnie Leszek Balcerowicz, to jetes albo dawny komuch albo bardzo kiepsko wykształcony. O liberalnej gospodarce wiesz tyle samo co Lepper o zarządzaniu państwem, uważasz że to się robi blokadą, obsadzaniem urzedów swoimi ludźmi i niespłacaniem kredytów. Nie tylko wieś musiała to dźwigać, większośc z nas dalej to dźwiga chociażby w postaci składek na ZUS i dofinansowanie KRUS z naszych podatków. Skoro chwalisz socjalizm, dlaczego jestes przeciwko UE i nazywasz się liberałem? Liberał to nie ten który spłaca zobowiązania kiedy go sie zmusi, to człowiek który chce zyc z pracy własnych rąk i umysłu, pomagajac tym którzy sobie nie radza bez nieuczciwych pośredników, których gloryfikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 15:42 A nie lepiej wyjść na spacer, odpocząć, zrelaksować się zamiast ziać złością i nienawiścią na jakimś forum w internecie? Wszystkim zrobi sie od razu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Po 1989 r. realizowano bandycka polityke wzgl 04.06.07, 16:12 Junkier, my juz wszyscy wiemy, ze od 1989 roku wedluk SB w Polsce realizowalo bandycka polityke wzgledem obszarow wiejskich w mysl lze liberalnych, ale wytlumacz nam, jak to sie ma do tego, ze lepper nie po na rozprawe sadowa bo mu sie nie chcialo, gdzie tytuwidzisz naprawe pazntwa ? :-OOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 No, dalej Ziobro, doprowadz wicepremiera na sale 04.06.07, 14:11 sadowa. Dobrowadz, ku.., pokazales przeciez, ze niewinnych mozesz w kajdanki zakuwac. Smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Chyba przez matkę ale uciekłeś z wiadra heheheh 04.06.07, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: W niektórych mediach owszem 04.06.07, 14:14 utwórz razem z junkierem, galbą i palstriną klub "myślących wolniej niż inni", za sekretarkę weźcie sobie jole_z_dywit Odpowiedz Link Zgłoś