Dodaj do ulubionych

Biskupi mówią: Rydzyk przeproś

06.06.07, 07:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • sumienie.lk Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi... 06.06.07, 07:05
      W żadnym seminarium nie uczą szacunku do kobiety, więc i Rydzyk tego nie
      potrafi uczynić i dlatego nie przeprosi. Za to bracia Kaczyńscy przed
      wyborami przyjdą do niego, aby na kolanach prosić o głosy moherów.
      • empirio Zabawne 06.06.07, 08:30
        Zmuszać udzielnego władcę do przeprosin? Taką sugestią można tylko rozbawić
        potężnego Ojca Dyrektora.
        • login.gazeta1 Przepitraszam.- O.Derektor 06.06.07, 08:34
          .
          • seroo1 Kościół i polska polityka - z kóltórą na ty... 06.06.07, 09:02
            Taliban, jak nic Taliban...albo komuna - jeden PieS
            • tancezr o. Rydzyk powinien przeprosic przed upomnieniem 06.06.07, 09:23
              Jesli jest sie politykiem to sie nie przeprasza jesli jest sie kims ponad tym
              to za glupote swoich slow powinno sie przeprosic od razu jak je sie zrozumie.
              • vitabravo A którzy biskupi? Żydziński i Boniecki? 06.06.07, 09:36
                Manii przepraszania ciąg dalszy.
                Nie wiadomo co przepraszać za taką wypowiedź.
                Przeprosić szambo, czy perfumerię?
                • kolter Re: A którzy biskupi? Żydziński i Boniecki? 06.06.07, 09:44
                  vitabravo napisał:

> Manii przepraszania ciąg dalszy.
                  > Nie wiadomo co przepraszać za taką wypowiedź.
                  > Przeprosić szambo, czy perfumerię?
                  reke ktora do tej pory szczodze karmila !!!
                  • darling221 żona Prezia powinna znać miejsce w szyku!!! 06.06.07, 09:58
                    niech sie Mańka nie pcha do poltyki. My jej nie wybieraliśmy. Ona jest od mycia
                    kibli w domu Prezia i gotowania kapusty.
                    • konread Re: żona Prezia powinna znać miejsce w szyku!!! 06.06.07, 10:29
                      To już szczyt, żeby tak wybitnego Polaka i kapłana, ktokolwiek próbował zmuszać
                      do przepraszania kogokolwiek, ale i tym razem Ojciec Dyktator się nie złamie!
                      • krzych.korab Rydzyk to taki hydraulik z kabaretu Dudek " wiesz 06.06.07, 10:56
                        Pan co oni mogom mnie zrobić ? Jasiu powiedz Panu. Oni mogą Panu Majstrowi
                        skoczyć tam gdzie Pan może Pana Majstra w dupę pocałować."
                        • leszlong Re: Rydzyk to taki hydraulik z kabaretu Dudek " w 06.06.07, 11:34
                          Może odpowiedzieć innym cytatem (z kabaretu TEY) "Aaaaa tam cicho być".
                          • almagus Re: Dieta zbawienia nie do strawienia! 06.06.07, 11:43
                            Dieta zbawienia nie do strawienia!

Na opasłe pasibrzuchy
                            dobre świętojańskie muchy!

Na odchudzanie i porzyganie.
                            Ojca Rydyka, co z ust umyka.
                            „Mniej słoniny, więcej zieleniny”

Wkręcić w kluchy tłuste muchy
                            posypać je komarami,
                            będą kluchy ze skwarami.

Piołunu jeszcze, by mieć dreszcze.
                            tak silne skurcze żołądka,
                            aby działał jako pompka.

Wziąć te kluchy, napchać brzuchy.
                            Zapić siwuchy kielichem,
                            zostać nabzykanym mnichem.

Test czy leci z muchą co świeci.
                            Dać Świętojańskie robaczki
                            i oczekiwać sraczki.

Stać ze świecą, patrzeć jak lecą
                            z gardła i tyłka świętości,
                            bzykają musze tłustości.

Wylot szatana, pad na kolana.
                            opuściły złe duchy,
                            tłuste pasibrzuchy!

Dieta Rydyka, co sama umyka.
                            w ten sposób napasiony,
                            będziesz chudy, zbawiony!
                            • poszeklu ___Szambo___pozostanie___Szambem! !!!!!____ 06.06.07, 13:54
                              Nawet jak ojciec T Rydzyk przeprosi, to i tak nie zmieni
                              sie szambo w perfumerie.
                              Rydzyk cudow nie zrobi, on tylko nazwal rzecz po imieniu.
                        • eti.gda Re: Rydzyk to taki hydraulik z kabaretu Dudek " w 06.06.07, 12:35
                          krzych.korab napisał:

> Pan co oni mogom mnie zrobić ? Jasiu powiedz Panu. Oni mogą Panu Majstrowi
                          > skoczyć tam gdzie Pan może Pana Majstra w dupę pocałować."

Wężykiem, wężykiem!
                • darling221 nie przepraszaj, niech sie Mańka nie wp... do poli 06.06.07, 09:45
                  niech sie Mańka nie wpieprza do polityki
                • y.y Bonieckiemu i Życińskiemu to możesz buty czyścic 06.06.07, 11:45
                  vitabravo napisał:

> Manii przepraszania ciąg dalszy.
                  > Nie wiadomo co przepraszać za taką wypowiedź.
                  > Przeprosić szambo, czy perfumerię?

Won antysemickie ścierwo
              • kato28 Re: o. Rydzyk powinien przeprosic przed upomnieni 06.06.07, 12:10
                No to purpurowi mają teraz przechlapane! Krytykowanie guru grozi przecież
                rzuceniem na nich klątw! Guru rzuci klątwę a przy okazji poda numer konta:-)
                • imie_jaszczomp Re: o. Rydzyk powinien przeprosic przed upomnieni 06.06.07, 12:12
                  no tak, kupowanie odpustow ma dluuga tradycje :-)
      • maruda.r Re: Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi... 06.06.07, 10:30
        sumienie.lk napisał:

> W żadnym seminarium nie uczą szacunku do kobiety, więc i Rydzyk tego nie
        > potrafi uczynić i dlatego nie przeprosi. Za to bracia Kaczyńscy przed
        > wyborami przyjdą do niego, aby na kolanach prosić o głosy moherów.

Mnie w tym wszystkim zastanawia całkowita bezradność owej Rady Programowej.
        Zresztą została obśmiana już w trakcie jej powstawania i nikt chyba nie wierzył,
        że cokolwiek może.

• almagus Re: Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi feministkę! 06.06.07, 12:35
          Feminista i gej był przyczyną jego antyparady!
          To została jemu Szamboobrona i prostytutki, je się nie przeprasza i nie gwałci
          he, hehehe.

Patrz gdzie gej z eLPeeJ!

Bo mój chłopak to jest gejem
          i przyjechał tu jowejem.
          On mnie chyba nie omami,
          bo on kjęci z pedałami.

Ja sie nie chcie przed nim chować,
          gdy mnie zechcie pocałować.
          Bo ja jestem taka mondja,
          zie go zajaz kopne w jondja.

Mniej sacunek do mnie geju,
          bo mój tata z eLPeeJu.
          Nie uziwa on jowejów,
          pzez pedały, cyli gejów.

Tez nie dla nas jowej wodny,
          łodziom sposób jest wygodny.
          Gdy jowejki wiosłem pchamy,
          to się ciągle wywjacamy.

Więć mój tatuś co jest posłem,
          jowezistie nazwał osłem,
          dawał ścieźkie jowejowo,
          a tylko pzeciez słowo!
      • charybdis Re: Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi... 06.06.07, 13:10
        Nie przeprosi, bo w d.pie zarówno Prezydentową, jak i Episkopat...
    • raqu46 Re: Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:07
      bon ton w kościele nie obowiązuje.
      tu nie mówi się Dzień dobry tylko szczęść boże
      • fraglesi67 Kaktus mi wyrośnie 06.06.07, 07:33
        Jak ten pożal się Boże ksiądz przeprosi...
        Będzie się smażył !
        • login.gazeta1 A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 07:53
          .
          • lucusia3 Re: A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 08:20
            No to sobie namiesza, bo jednak część słuchaczy lubi jak do ich parafii przyjeżdża biskup i stroją wtedy kościół, szykuja się. Maja ogromną rozrywkę. Sam Rydzyk nie da rady zapewnić tak różnorodnych igrzysk.
            • login.gazeta1 Re: A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 08:32
              O.Dyrektor ma jedna przewagę: organizuje nieuatanne Igrzyska Miłości w RM i na zlotach aktywistów. Na tych spotkaniach im. Ducha św. mozna powiedzieć cała prawde reszcie...
              • vitabravo Re: Pragnienie GW: Skonfliktować biskupów z RM. 06.06.07, 09:38
                Ach jak to pragnienie wyłazi z każdego postu o skrytych intencjach.
                • lucusia3 Re: Pragnienie GW: Skonfliktować biskupów z RM. 06.06.07, 11:15
                  Nie żartuj. Wielbiciele RM, GW nie czytaja (co Ty tu robisz?).
                  A skonfliktowanie? - kto tu kazał przeprosić, Gw czy biskupi. Musisz mieć strasznie niskie zdanie o biskupach, skoro uważasz, że jakies posty na jakimś serwisie moga wpłynąć na zdanie biskupów o Rydzyku. Oni doskonale znają i Pismo Świete i naukę Kościoła rzymsko-katolickiego, więc doskonale sami się orientują w nadużyciach Rydzyka.A sprawę - jak każda korporacja- chcą załatwić w środku.
          • koham.mihnika nie "jesli", tylko "skoro". 06.06.07, 08:57

• antonioni1 Re: A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 12:01
            Nie wyobrażam sobie, żeby jakiś biskup zmieścił się w dupie rydzyka. No chyba,
            że byłby to biskup tak niski i chudy jak biskup Szlaga.
      • sceptyk40 Re: Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:50
        W kościele obowiązuje znacznie więcej niż tzw. bon ton - miłość i szacunek
        bliźniego, bez względu na przekonania lecz polityk i biznesmen Rydzyk już dawno
        o tym zapomniał.
    • lexis2 Biskupi mówią: Rydzyk przeproś 06.06.07, 07:09
      "Powinien przeprosić..."Powinien" - robi wielką różnicę.O.Rydzyk zdolny jest
      ekskomunikować Rade Programową....
    • gilu33 Odpowiedź TW " Mesio" brzmi następująco : 06.06.07, 07:12
      "pocałujta mię w d..ę", i to by było na tyle.
      • tepetoja przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu źle 06.06.07, 07:15
        • gilu33 nie wierze w przeprosiny Rydzyka, to by oznaczało 06.06.07, 07:23
          przynanie się do błędu, a TW " Mesio" jest nieomylny!, przynajmniej on tak
          sądzi..
          • a.k.traper Teraz pani Kaczyńska oraz inne kobiety powinna 06.06.07, 09:52
            nie przyjąć tych wątpliwych przeprosin. W zamian za to proponowałbym
            ogólnopolski dzień bez tacy, to skutkuje i bliźniego zaczynaja dostrzegać.Ja
            solidarnie w to wchodze w obronie czci polskich kobiet, inaczej mógłbym tylko
            kleche w pysk strzelić, co tez chętnie bym uczynił. Kapłanów których szanuje
            jest wielu, cyniczne klechy mnie nie interesują i nie mam zamiaru im okazywac
            miłosierdzia.
            • tepetoja i tak jest to za późno! mamlaty prezio ma refleks 06.06.07, 10:06
              • a.k.traper prezydent zareagował od razu, tylko nie moze sobie 06.06.07, 10:12
                pozwolić na pyskówkę z klechą. Z tego co wiem w innych okolicznosciach pewnie
                by mu d...ę skopał, szkoda ze w polityce taki mało konkretny jest.
          • eti.gda Re: nie wierze w przeprosiny Rydzyka, to by oznac 06.06.07, 12:17
            gilu33 napisał:

> przynanie się do błędu, a TW " Mesio" jest nieomylny!, przynajmniej on tak
            > sądzi..

A jego dawni mocodawcy chyba nie byli nieomylni.
        • krawiec6661 Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 08:07
          Dokładnie, to będzie coś w stylu:

"Kochani, pewnie zauważyliście, że w ostatnim czasie nasiliły się ataki na
          Radio... bla bla bla... niektóre siły... bla bla bla... Pytanie: komu na tym
          zależy?... bla bla bla... [45 minut później]... oczywiście ja jako kapłan jestem
          człowiekiem pokornym... bla bla bla... nie jestem człowiekiem, który nie potrafi
          pochylić głowy... (2 godziny później]... jeśli komuś od tego ulży i poczuje się
          dowartościowany to............. [długa pauza] przepraszam, że żyję [smutna pieśń
          patriotyczna]...

A potem seria telefonów od babć, które będą chciały odgryźć nosa Kaczyńskiemu :)
          • sculos Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 08:56
            Rewelacyjny tekst, normalnie spadłem z krzesła... ROTFL :))) Pozdrawiam!
            • vitabravo Gdyby tak udało się skonfliktować biskupów z RM ! 06.06.07, 10:15
              To byłaby połowa sukcesu w likwidacji niezależnego medium.
              • eti.gda Re: Gdyby tak udało się skonfliktować biskupów z 06.06.07, 12:33
                vitabravo napisał:

> To byłaby połowa sukcesu w likwidacji niezależnego medium.

Ty chyba w okresie PRL byłeś szefem propagandy w jakimś komitecie PZPR. Poznaję
                ten język.
                • vitabravo Re: Gdyby tak udało się skonfliktować biskupów z 06.06.07, 13:12
                  Język językiem, a Gazeta Wyborcza właśnie usiłuje wywołać konflikt.
                  Nie po raz pierwszy zresztą i nie po raz pierwszy sie jej to nie uda.
          • antonioni1 Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 12:08
            Fajne!
          • ewaur4 Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 12:22
            ... trzeba siac, siac, siac.....
    • borrus Biskupi mówią:- ale dlaczego mówią? i dlaczego 06.06.07, 07:16
      dopiero teraz? czyżby zbożna praca IPN-u zaczęła przynosić pierwsze owoce? Boje
      sie że jest w tym ziarno prawdy....
      • eti.gda Re: Biskupi mówią:- ale dlaczego mówią? i dlacze 06.06.07, 12:16
        borrus napisał:

> dopiero teraz? czyżby zbożna praca IPN-u zaczęła przynosić pierwsze owoce? Boj
        > e
        > sie że jest w tym ziarno prawdy....

No bo jak biskupi coś mówią, to znaczy że mówią.
    • antonioni1 Ależ biskupi są naiwni!!! 06.06.07, 07:41
      Rydzyk już za życia jest święty. Powinni już za jego ziemskiego życia do niego
      się modlić! Może nawet na jego cześć wznieść świątynię w Toruniu. Jak to ujęła
      jedna z moherowych beretów, sam to na własne uszy słyszałem: "ja bym wam nogi
      myła i tę wodę piła". Ciekaw jestem jak to się wszystko skończy. Prorokiem nie
      jestem, więc niczego nie przewidzę. Ale wiem jedno: każde imperia padają. Nawet
      ZSSR się zachwiał. W imperium Rydzyka nic nie ma z Boga. To wszystko nabumuszony
      blicht. Bóg jest miłością i nikogo nie obraża.
      • mniklas5 Re: Ależ biskupi są naiwni!!! 06.06.07, 07:45
        ojciec ma rade w dupie
        • sumienie.lk Re: Ależ biskupi są naiwni!!! 06.06.07, 07:47
          antonioni... nie mieszaj Boga w rydzykowe geszefta...
    • jacek2235 Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:42
      Właśnie Bon ton wymaga aby przed nazwiskiem ojca Rydzyka, jako zakonnika, pisać
      przynajmniej literkę "o.". Proponuję rozpocząć bon ton od siebie. W tekście
      informacji nazwisko ojca Rydzyka jest poprzedzone tą literką, ale w tytule
      informacji już nie. Czy ktoś wytłumaczy mi logikę ( uzasadnienie ) tego
      postępowania???
      • sumienie.lk Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:45
        Jeśli mowa jest o gnidzie, to literkę o. się pomija. Ponieważ chwilami nachodzą
        redaktorów uczucia współczucia wobec poniewieranego to literka o. się pojawia,
        ale tylko na chwilę, bo uczucie współczucia mija bardzo szybko.
        • vitabravo Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 09:46
          Oto mentalność piesków Michnika.
          • kolter Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 09:51
            vitabravo napisał:

> Oto mentalność piesków Michnika.
            Czyli wasi (nieomylni ) sluchaja kazdego ??
            • vitabravo Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 09:58
              Jak zamknąć usta Radiu Maryja? Oto kwestia która spędza sen
              z powiek SLD-owcom, ateistom, sektom i Gazecie Wyborczej.
              • imie_jaszczomp Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 11:40
                Chyba dosc nisko oceniasz biskupow sugerujac, ze ida na pasku GW.Albo sa z
                SLD.Albo to sekta.No bo do ateistow chyba ich nie zaliczysz?
              • antonioni1 Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 12:16
                Radio Maryja ma usta czy........... ?
          • eti.gda Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 12:28
            vitabravo napisał:

> Oto mentalność piesków Michnika.
            A ci biskupi są tacy naiwni, że dają się "poszczuć" na kogokolwiek i to przez
            kogo? Coś ściemniasz, bracie...
      • com.bi-nerki Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 08:00
        Nie profanujmy pojęcia ojciec. Taki ten pan naszym ojcem jak w poprzednim
        ustroju naszymi towarzyszami byli ówcześni rządzący.
      • grzes1966 Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 08:57
        jacek2235 napisał:

> Właśnie Bon ton wymaga aby przed nazwiskiem ojca Rydzyka, jako zakonnika,
        pisać
        >
        > przynajmniej literkę "o.". Proponuję rozpocząć bon ton od siebie. W tekście
        > informacji nazwisko ojca Rydzyka jest poprzedzone tą literką, ale w tytule
        > informacji już nie. Czy ktoś wytłumaczy mi logikę ( uzasadnienie ) tego
        > postępowania???

Czy naprawdę za szczyt dobrego wychowania uważasz zwracanie się do rozmówcy
        wyłącznie z podaniem jego stopnia czy tytułu naukowego lub zawodu? Czy do
        znjomej ekspedientki zwracasz się per Pani Ekspedientko Kowalska? Czy do
        kasjerki zawsze zwracasz się Pani Kasjerko Wiśniewska. Jeżeli tak to jest to
        już mocno anahroniczne. Poza tym Tadzio Rydzyk wcześniej był Rydzykiem niż
        zakonnikiem, a zwracanie się do duchownego per Ojcze jest według Biblii wręcz
        bluźnierstwem
    • kapitan_stopczyk Rydzyka to biskupi mogą pocałować... Wiecie w co? 06.06.07, 07:56
      Facet obraca ogromną kasą niewiadomego pochodzenia i nie podlega kontroli
      skarbowej, nie podlega ZUSowi, policji, sądom i pozostałym urzędom państwowym.

Rydzyk może wszystko.
      A wszyscy mogą mu skoczyć.
      Razem z biskupami i panią Kaczyńską.

Jeszcze nikt tego nie kapuje?

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • pierot6 Rydzyk to oszust i cham!.....antykatolik. 06.06.07, 08:20
        łajza jakich mało! Zrobił z wiary katolickiej, dochodowy interes!
        • gizmin powiedział prawde 06.06.07, 08:26
          i tylko prawde :D podsumował ją
          • darling221 powiedział Mańce całą prawdę 06.06.07, 09:47
            • darling221 możeta OjRydzyka pocałować w dupę 06.06.07, 09:52
              • kolter Re: możeta OjRydzyka pocałować w dupę 06.06.07, 09:54
                Wiemy ze to lubi stad wielu mlodych chlopcow w kolo niego zawsze jest , pamietam
                nawet ze 1 rocznice smierci jp2 pojechal z jednym przystojniakiem na wakacje na
                bahama !!
                • vitabravo Napuścić biskupów na Radio Maryja 06.06.07, 10:14
                  To tylko jeden ze sposobów walki z wolnym głosem Rdia Maryja.
                  • darling221 ten przystojniak, to była przebrana pani Szczuka 06.06.07, 11:38
                    OjRydzyk nie posuwa gó..arzy!
                    • antonioni1 Re: ten przystojniak, to była przebrana pani Szcz 06.06.07, 12:19
                      To była Staniszyn przebrana za Kmiecik.
        • imie_jaszczomp Re: Rydzyk to oszust i cham!.....antykatolik. 06.06.07, 11:41
          katolik, hehehehehe! I az zieje miloscia blizniego!
      • mg2005 Re: Rydzyka to biskupi mogą pocałować... Wiecie w 06.06.07, 09:03
        kapitan_stopczyk napisał:

> Facet obraca ogromną kasą niewiadomego pochodzenia i nie podlega kontroli
        > skarbowej, nie podlega ZUSowi, policji, sądom i pozostałym urzędom państwowym.
        >

Czy podlegasz kontroli psychiatrycznej ?...
        • kolter Re: Rydzyka to biskupi mogą pocałować... Wiecie w 06.06.07, 09:13
          mg2005 napisał:

> kapitan_stopczyk napisał:
          >
          > > Facet obraca ogromną kasą niewiadomego pochodzenia i nie podlega kontroli
          >
          > > skarbowej, nie podlega ZUSowi, policji, sądom i pozostałym urzędom państw
          > owym.
          > >
          >
          > Czy podlegasz kontroli psychiatrycznej ?...
          Fakt dochody rydza sa w jakiejs czesci do udowodnienia sa to resztki
          nedznych rencik glupich ludzi ktorzy nie dojedza ,ale ksiedzu daza i to jest w
          tym najbardziej obrzydliwe bo rydz to wie a mimo to swoje lapy wyciaga po te
          wdowie grosze !!
          ew Lukasza 20 . 45-47
          45 Gdy cały lud się przysłuchiwał, rzekł do swoich
          uczniów: 46 «Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w
          powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w
          synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. 47 Objadają oni domy wdów i dla
          pozoru długo się modlą. Ci tym surowszy dostaną wyrok».
          ew Mateusza 23 .1-12
          3
          1 Wówczas przemówił Jezus do tłumów i do swych uczniów tymi słowami: 2 «Na
          katedrze2 Mojżesza zasiedli uczeni w Piśmie i faryzeusze. 3 Czyńcie więc i
          zachowujcie wszystko, co wam polecą3, lecz uczynków ich nie naśladujcie. Mówią
          bowiem, ale sami nie czynią. 4 Wiążą ciężary wielkie i nie do uniesienia i kładą
          je ludziom na ramiona, lecz sami palcem ruszyć ich nie chcą. 5 Wszystkie swe
          uczynki spełniają w tym celu, żeby się ludziom pokazać. Rozszerzają swoje
          filakterie i wydłużają frędzle u płaszczów. 6 Lubią zaszczytne miejsca na
          ucztach i pierwsze krzesła w synagogach. 7 Chcą, by ich pozdrawiano na rynkach i
          żeby ludzie nazywali ich Rabbi4. 8 Otóż wy nie pozwalajcie nazywać się Rabbi,
          albowiem jeden jest wasz Nauczyciel, a wy wszyscy braćmi jesteście. 9 Nikogo też
          na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem5; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w
          niebie. 10 Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest
          tylko wasz Mistrz, Chrystus. 11 Największy z was niech będzie waszym sługą. 12
          Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony
    • cyndyndanda i taki szambolan gra na nosie wszystkim - a wyslac 06.06.07, 08:41
      go za kare na rancho przyjaciela niech przerzuca widlami gnoj przy bizonach!
      • doomsday Biskupi za aborcja 06.06.07, 08:52
        O ile pamietam chodzi o to , ze Maria Kaczynska popiera prawo do aborcji ,
        wiecej , zaprosila aktywistki aborcjonistek z Monika Olenik do domu prezydenta
        R.P. Dlatego wlasnie ojcica Rydzyka poniosly nerwy i wedlug mnie slusznie .
        Zasatanawia tylko reakcja biskupow , oni tez proaborcyjni ?
        Zaden inny wniosek sie nie nasuwa .
    • genyo Maluczcy 06.06.07, 08:46
      Maluczcy czego Wy chcecie od Ojca Rudzyka. Popatrzcie na to zdjecie to Pan Zycia
      i Smierci: Urzad Skarbowy, Policja, Sady i Sam Pan Bog panujacy nam na Niebie
      nie sa w stanie mu nic zrobic.
    • grzes1966 nowa rada programowa 06.06.07, 08:48
      Już widzę jak Ojdyr przejmuje się orzeczeniem jakiejś rady programowej. Już
      prędzej rozwiedzie Lesia i ponownie orzeni, z którąś ze swych owieczek niż
      przeprosi Marysię za swoje ewidentne chamstwo. A co do rady, jak Ojdyrowi nie
      spodobają się jej orzeczenia to najwyżej kupi sobie nową.
      • pierot6 Dlaczego Ziobro, chroni przestępcę Rydzyka ? 06.06.07, 08:59
        Co z tego ma?
      • mg2005 o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 09:02
        Podpisywanie apelu, aby matki miały prawo zabijać swoje chore dzieci
        - to moralne szambo.
        Czy p.Troska uważa , że to perfumeria ?... :)
        • kolter Re: o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 09:04
          mg2005 napisał:

> Podpisywanie apelu, aby matki miały prawo zabijać swoje chore dzieci
          > - to moralne szambo.
          > Czy p.Troska uważa , że to perfumeria ?... :)
          Ty chyba ze dwa mszalne masz za soba !! przeciez na tym spotkaniu spotkaly
          sie wolne kobiety a nie bylo tam deklaracji slownych czy tez pisemnych co do
          aborcji !!
          • eti.gda Re: o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 12:24
            kolter napisał:

> mg2005 napisał:
            >
            > > Podpisywanie apelu, aby matki miały prawo zabijać swoje chore dzieci
            > > - to moralne szambo.
            > > Czy p.Troska uważa , że to perfumeria ?... :)
            >
            > Ty chyba ze dwa mszalne masz za soba !! przeciez na tym spotkaniu
            spotkaly
            > sie wolne kobiety a nie bylo tam deklaracji slownych czy tez pisemnych co do
            > aborcji !!

Ale jak Ojdyr powiedział że były, to znaczy, że były.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże moglibyśmy dowodami obalić?" (F.
            Nietzsche)
          • mg2005 Re: o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 14:29
            kolter napisał:

> Ty chyba ze dwa mszalne masz za soba !! przeciez na tym spotkaniu
            spotkaly
            > sie wolne kobiety a nie bylo tam deklaracji slownych czy tez pisemnych co do
            > aborcji !!

Ty masz zaniki pamięci i bez mszalnego wina ?... :)
            Przecież podpisały apel, aby nie zmieniać obecnego prawa - a więc pozostawić
            "prawo" do zabijania chorych dzieci...
    • a.ba rada chyba chce samorozwiązania - o. d. rządzi! 06.06.07, 08:58
      rada programowa i ojciec Troska niech sie troszczy o swój stołek - naraża się
      ojcu dyrechtorowi. Dyrechtor rozwiąze radę i po sprawie.
    • kazik_b4 ponura strona politycznych polskich realiow?! 06.06.07, 09:00
      Religia (kazda - bez wyjatku) byla, jest i bedzie hamulcem wszelkiego rodzaju
      rozwoju czlowieka. Religie sa najczesciej zrodlem glownych nieszczesc (wojen) w
      nowozytnej historii swiata.
      Fanatyzm jest wylaczna cecha religii, a zdobywanie jej nowych fanatykow jej
      gownym celem i fundamentalna baza - niepisana, ale oczywista strategia.
      Konserwatyzm religijny i rzesza jej fanatykow transformuje sie na wszelka inna
      dzialalnosc czlowieka, a w konsekwencji spoleczenstwa, ktore jest nia porazone
      i staje sie sparalizowane.
      Nieliczne oswiecone autorytety reprezentujace religie, nie sa akceptowane i
      uznawane za takowe przez "wspolnote religijna" i czesciej traktowane sa jako
      nieobliczalna uciazliwosc.
      Religie nie maja monopolu na moralnosc czy etyke, mimo to bezprawnie i
      uzurpatorsko przypisuja sobie glowne ich autorstwo.
      Stopien zdominowania spoleczenstwa przez konserwatyzm i fanatyzm religijny,
      jest wykladnikiem politycznych rozwiazan funkcjonawania spoleczenstwa.
      Im bardziej spoleczenstwo poddane wplywom religii, tym mniej demokratyczne i
      tym bardziej regresyjne.
      Im bardziej czlowiek przenikniety religia, tym bardziej "zdolny" do wyrzadzania
      drugiemu czlowiekowi zla?
      Makiawelizm religii jest ewidentny i jest podwojnie ciemna strona
      czlowieczenstwa!!
      • mg2005 :)) 06.06.07, 14:37
        kazik_b4 napisał:

> Fanatyzm jest wylaczna cecha religii

Twój fanatyzm przeczy tej tezie...
    • wadzio Biskupi mówią: Rydzyk przeproś 06.06.07, 09:18
      Hehehehe. Chyba zaczynam lubic Ojca Dyrektora. :-)
      • vitabravo Re: Gazeta Wyborcza: przeproś; Biskupi milczą. 06.06.07, 09:44
        Nawet nie wiedziałbym nic o tych biskupach, gdyby gazeta wyborcza
        ich nie wypchnęła.
        • kolter Re: Gazeta Wyborcza: przeproś; Biskupi milczą. 06.06.07, 09:49
          vitabravo napisał:

> Nawet nie wiedziałbym nic o tych biskupach, gdyby gazeta wyborcza
          > ich nie wypchnęła.
          Widac nawet na katolika masz malo wiedzy , moze w koncu cos poczytaj
          o swoich tatuskach !!
    • opt Jak się dało palec,to teraz chce całą rękę- 06.06.07, 09:24
      taka to już jest ta czarna mafia, a więc buduijcie jej kolejne twierdze w
      Licheniu ,w Warszawie i gdzie tylko popadnie,a oni wam będą sprzedawać dobro i
      nadzieję i raj po śmierci.Na końcu kupią was rodzy politycy i już was o nic
      pytać nie będą,bo tu nie tylko chodzi o rządę dusz.
    • darl biskupi ...jak działacze aborcyjni 06.06.07, 09:28
      biskupi ...jak działacze aborcyjni
      • pierot6 Sekta Rydzyka ...to taka agencja towarzyska ! 06.06.07, 09:34
        niby wszyscy wiedzą ,że to przestępcy, a jednak działa i przynosi zyski !
        • vitabravo Ulubiony wątek michniczej sfory. 06.06.07, 09:41
          Obszczekać, oczernić, pomówić, zafałszować, opluć Radio Maryja.
          Słudzy szatana go nie przemogą!
          • manasonta vitabravo.. dostał polecenie z sekty RM..... 06.06.07, 09:45
            • kolter Re: vitabravo.. dostał polecenie z sekty RM..... 06.06.07, 09:50
              To sam tato dyktator z laptopa na kajmanach klepie te bzdury
          • kolter Re: Ulubiony wątek michniczej sfory. 06.06.07, 09:48
            vitabravo napisał:

> Obszczekać, oczernić, pomówić, zafałszować, opluć Radio Maryja.
            > Słudzy szatana go nie przemogą!
            masz racje bo sam szatan je zakladal ew jana 8.44
            Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać
            pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo
            prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem
            kłamstwa
            • vitabravo Re: Ulubiony wątek michniczej sfory. 06.06.07, 09:55
              kolter napisał:
              >
              > masz racje bo sam szatan je zakladal ew jana 8.44
              > Wy macie diabła za Naczelnego i chcecie spełniać pożądania waszego wodza.
              > Od początku był on kłamcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma.
              > Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.
              >
              To chyba mowa o Naczelnym Gazety Wyborczej. Bardzo trafne słowa.
    • 123rbr Biskupi mówią: Rydzyk przeproś 06.06.07, 09:42
      Ale ta Kaczyńska ma męża!! Dopiero biskupi stanęli w jej obronie ( myślę że nie
      za darmo ) . No miejscu tej pani zrobiłbym to co córka Marta.
      • vitabravo Re: Gazeta Wyborcza mówi: Rydzyk przeproś 06.06.07, 09:45
        Głosu biskupów nie słyszę.
        • manasonta vitabravo..nie słyszysz?..boś nie katolik!!!!! 06.06.07, 09:47
          tylko antykatolik sługa sekty RM i oszusta rydzyka!
          Wy nie słuchacie Kościoła Katolickiego...
          • vitabravo Re: Ty słyszysz bo jesteś katolik? 06.06.07, 09:49
    • pepe900 koscielna holota w imie blizniego swego 06.06.07, 09:46
      uczy nienawisci i pogardy dla drugiego czlowieka
      • vitabravo Re: Hołoty pełno na forum GW. 06.06.07, 09:48
        Hołota w chałatach rejwach i hucpe czyni na forum GW.
        • kolter Re: Hołoty pełno na forum GW. 06.06.07, 09:52
          vitabravo napisał:

> Hołota w chałatach rejwach i hucpe czyni na forum GW.
          Wiec spadaj holoto do rozmow niedokonczonych wyplakac sie na Michnika !!
          • vitabravo Re: Hołoty pełno na forum GW. 06.06.07, 10:03
            Nie będzie mi hołota mówić co mam robić.
            Ja nie muszę słuchać Naczelnego.
      • manasonta Cholera!..Szatan istnieje...Na imie mu Rydzyk !! 06.06.07, 09:48
        • kolter Re: Cholera!..Szatan istnieje...Na imie mu Rydz 06.06.07, 09:53
          Tadeusz ?????
          • vitabravo Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę! 06.06.07, 10:01
            Taka prawda.
            • eti.gda Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę 06.06.07, 12:31
              vitabravo napisał:

> Taka prawda.

A reszta redaguje "Nasz Dziennik" i występuje w RM i TV TRWAM. Albowiem i
              szatan przybiera postać anioła światłości.
              • vitabravo Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę 06.06.07, 13:25
                Jesli nie widzisz różnicy pomiędzy Naszem Dziennikiem a GieWu,
                to jesteś kłamcą.
                "Królestwo wewnętrznie sprzeczne,jak ND i GW, nie mogłoby sie oprzeć."
                • imie_jaszczomp Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę 06.06.07, 13:30
                  Masz racje-roznicy nie sposob nie zauwazyc.
    • genekgenek No to mają przerąbane! 06.06.07, 09:58
      Rydzyk nie przeprosi a jak mochery rykną to przeproszą biskupi i prezydent.
      Wczoraj w Naszym Dzienniku wypowiedź Prezydenta skomentowali komentarzami
      internautów potępiających go za żądanie przeprosin.
    • tenare Szambonurek jest oburzony, że pływa w szambie... 06.06.07, 09:59
      • pierot6 Rydzyk i jego sekta...to też szambo !! 06.06.07, 10:00
        już sie przelewa!
    • alz777 a kiedy przeprosi mnie? 06.06.07, 09:59
      a kiedy biskupi przeproszą wszystkich za rydzyka. Obywatele nie dajcie sie
      omamić, to pozór - biskupi są po stronie rydzyka. Kościoół katolicki jest
      niereformowalny, to organizacja zbrodnicza stworzona przez szatana.
      • vitabravo Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 10:10
        Ja myślę, że Radio Maryja jest solą w oku następujących środowisk:
        - agenturze i ludziom starego układu;
        - swiadkom Jehowy i innym sektom;
        - byłym towarzyszom, nominalnie;
        - niektórym duchownym jak agent ks.Czajkowski, ks.Boniecki, który też podpisał;
        - niektórym biskupom, których teczki są rekach agentury;
        - środowisku skupionemu wokół Gazety Wyborczej;
        Uff, długa lista wrogów, a pewnie jeszcze wszystkich nie wymieniłem.
        • te_rence Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 11:42
          Poza tym RM głosi przecież czyste przesłanie Chrystusa, epatuje miłością do
          bliźniego szczególnie tego różniącego się od prototypu "prawdziwego polaka", a
          Ojciec Dyrektor jest naśladowcą nauk i słów Jezusa...
        • imie_jaszczomp Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 11:51
          Tak, tak, vitabravo, badz czujny- otaczaja Cie wrogowie. Zaloz sobie sluchawki
          na uszy, wlacz radio i schowaj sie pod koldre. Tam bedziesz bezpieczny hehehehe
          • eti.gda Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 12:39
            imie_jaszczomp napisała:

> Tak, tak, vitabravo, badz czujny- otaczaja Cie wrogowie. Zaloz sobie
            sluchawki
            > na uszy, wlacz radio i schowaj sie pod koldre. Tam bedziesz bezpieczny
            hehehehe

Ale rączki trzymaj na kołderce, bo możesz wpaść w jakąś pokusę...
            • imie_jaszczomp Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 13:13
              A co mu bedziesz zalowal- w koncu niech ma cos z zycia :-)
    • uu1 Nie sądzę aby przeprosiny tego faceta mogły 06.06.07, 10:06
      dać satysfakcję pani prezydentowej.
      • vitabravo Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do zasług 06.06.07, 10:11
        Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do jego zasług.
        • pierot6 vitabravo.. te całe RM, to zwykła sekta... 06.06.07, 10:18
          wróg Kościoła Katolickiego!..Czcicie rydzyka...szatana!
        • uu1 Re: Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do z 06.06.07, 10:27
          vitabravo napisał:

> Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do jego zasług.
          Co tu ma do rzeczy RM? Gość zachował się jak ostatni cham i tyle.
        • tw_wielgus Re: Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do z 06.06.07, 11:05
          vitabravo napisał:

> Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do jego zasług.

A oto niektóre z nich :
          Prokuratura Rejonowa w Łowiczu poinformowała "Dziennik Łódzki" w środę, że po
          wielomiesięcznym śledztwie postawiła zarzuty przywłaszczenia pieniędzy ks.
          Franciszkowi Augustyńskiemu, byłemu wikariuszowi generalnemu diecezji łowickiej
          i proboszczowi łowickiej parafii św. Ducha.
          Za kilka dni śledczy wystąpią do sądu o nakaz aresztowania kapłana. Będzie to
          podstawą do wysłania za nim listu gończego. Ksiądz Augustyński zniknął 15 maja
          2006 roku. Prawdopodobnie przebywa w Anglii - podaje gazeta.
          Doniesienie w sprawie jego finansowych "grzechów" złożyli we wrześniu do
          prokuratury poszkodowani przez niego księża. Pierwszy prokuratorski zarzut dla
          ks. Augustyńskiego wiąże się z przywłaszczeniem 233 tys. zł z kasy parafii św.
          Ducha. Pieniądze pochodziły z kredytu zaciągniętego w 2004 r. na remont
          kościelnych zabytków.
          Dwa pozostałe zarzuty dotyczą wyłudzenia pieniędzy od dwóch kapłanów ze
          Skierniewic Ks. Augustyński pożyczył od nich pieniądze na remont kościoła, ale
          prawdopodobnie przegrał je w kasynach. W sumie pozostawił blisko pół miliona
          złotych długów, gdyż zaciągał pożyczki także u parafian.
          Parafia św. Ducha w miarę możliwości oddaje pieniądze osobom świeckim.
          Duchowni, choć mają pokwitowania, nie mogą liczyć na odzyskanie pożyczek, bo
          pieniądze przekazywali ks. Augustyńskiemu bez pisemnej zgody władz diecezji,
          czyli wbrew prawu kanonicznemu.
          - To co się zdarzyło, to ogromny ból dla całego Kościoła diecezjalnego - mówi
          ks. Wiesław Wronka, wikariusz biskupa łowickiego ds. katechizacji. - Dobrze
          byłoby, gdyby dzięki organom ścigania, ludzie, którzy pożyczali w dobrej
          wierze, odzyskali pieniądze. Ale wydaje mi się, że nie będzie to łatwe.
          Elżbieta Golis, prokurator prowadząca śledztwo w sprawie kapłana przyznaje, że
          nie wiadomo, gdzie przebywa ks. Augustyński. - Nakaz aresztowania jest wstępem
          do wysłania za nim listu gończego - zapowiada pani prokurator.
          W sprawie ks. Augustyńskiego łowiccy prokuratorzy przesłuchali biskupów Józefa
          Zawitkowskiego i Alojzego Orszulika. Pozwolenie na zaciągnięcie kredytu przez
          parafię ks. Augustyńskiego wydał w 2004 r. biskup pomocniczy diecezji łowickiej
          Józef Zawitkowski. Podpisał też poręczenie kredytu przez kurię diecezjalną.
          Ale, według prawa kanonicznego, mógł to zrobić tylko biskup ordynariusz, po
          zasięgnięciu opinii kolegium konsultorów i diecezjalnej rady ekonomicznej. Gdy
          ks. Augustyński zniknął, pożyczkę w większej części spłaciła kuria. Biskup
          Zawitkowski w rozmowie z gazetą nie krył, że działał w dobrej wierze, bo zna
          potrzeby parafii, w której przed laty był proboszczem.
          Organy ścigania przesłuchały też biskupa Orszulika, który na początku 2004 r.
          był ordynariuszem diecezji łowickiej. W rozmowie z "DŁ" oświadczył, że nie
          wiedział o kredycie, który zaciągnął wikariusz generalny. W 2006 roku jedna z
          lokalnych gazet opublikowała zdjęcia ks. Augustyńskiego wykonane w Anglii. Ich
          autor twierdził, że jest mieszkającym tam Polakiem, a ksiądz wykonuje u niego
          prace porządkowe. Kapłanowi grozi do 10 lat więzienia.

• ksks3 Pani Prezydentowa nie powinna przyjąć przeprosin 06.06.07, 10:17
      Rydzyk nie jest w stanie urazić swoimi wypowiedziami człowieka kulturalnego.
      Nie ten poziom !!!
      Właścwa odpowiedź prezydenta winna brzmieć "spieprzaj dziadu "
      I KONIEC
    • szambolan_prezydenta Pływałem w tym co nie jest perfumerią.Wyszedłem 06.06.07, 10:49
      z tego co niektórzy nazywają pałacem (oprócz o Dyrektora).
      A tu na mieście aż szumi od sensacyjnej wiadomości.
      Pasterz będzie przepraszał owieczkę i to taką z szamba.
      Świat zwariował.
      Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka