hans.2000 06.06.07, 07:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumienie.lk Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi... 06.06.07, 07:05 W żadnym seminarium nie uczą szacunku do kobiety, więc i Rydzyk tego nie potrafi uczynić i dlatego nie przeprosi. Za to bracia Kaczyńscy przed wyborami przyjdą do niego, aby na kolanach prosić o głosy moherów. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Zabawne 06.06.07, 08:30 Zmuszać udzielnego władcę do przeprosin? Taką sugestią można tylko rozbawić potężnego Ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Kościół i polska polityka - z kóltórą na ty... 06.06.07, 09:02 Taliban, jak nic Taliban...albo komuna - jeden PieS Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr o. Rydzyk powinien przeprosic przed upomnieniem 06.06.07, 09:23 Jesli jest sie politykiem to sie nie przeprasza jesli jest sie kims ponad tym to za glupote swoich slow powinno sie przeprosic od razu jak je sie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo A którzy biskupi? Żydziński i Boniecki? 06.06.07, 09:36 Manii przepraszania ciąg dalszy. Nie wiadomo co przepraszać za taką wypowiedź. Przeprosić szambo, czy perfumerię? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: A którzy biskupi? Żydziński i Boniecki? 06.06.07, 09:44 vitabravo napisał: > Manii przepraszania ciąg dalszy. > Nie wiadomo co przepraszać za taką wypowiedź. > Przeprosić szambo, czy perfumerię? reke ktora do tej pory szczodze karmila !!! Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 żona Prezia powinna znać miejsce w szyku!!! 06.06.07, 09:58 niech sie Mańka nie pcha do poltyki. My jej nie wybieraliśmy. Ona jest od mycia kibli w domu Prezia i gotowania kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: żona Prezia powinna znać miejsce w szyku!!! 06.06.07, 10:29 To już szczyt, żeby tak wybitnego Polaka i kapłana, ktokolwiek próbował zmuszać do przepraszania kogokolwiek, ale i tym razem Ojciec Dyktator się nie złamie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Rydzyk to taki hydraulik z kabaretu Dudek " wiesz 06.06.07, 10:56 Pan co oni mogom mnie zrobić ? Jasiu powiedz Panu. Oni mogą Panu Majstrowi skoczyć tam gdzie Pan może Pana Majstra w dupę pocałować." Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Rydzyk to taki hydraulik z kabaretu Dudek " w 06.06.07, 11:34 Może odpowiedzieć innym cytatem (z kabaretu TEY) "Aaaaa tam cicho być". Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dieta zbawienia nie do strawienia! 06.06.07, 11:43 Dieta zbawienia nie do strawienia! Na opasłe pasibrzuchy dobre świętojańskie muchy! Na odchudzanie i porzyganie. Ojca Rydyka, co z ust umyka. „Mniej słoniny, więcej zieleniny” Wkręcić w kluchy tłuste muchy posypać je komarami, będą kluchy ze skwarami. Piołunu jeszcze, by mieć dreszcze. tak silne skurcze żołądka, aby działał jako pompka. Wziąć te kluchy, napchać brzuchy. Zapić siwuchy kielichem, zostać nabzykanym mnichem. Test czy leci z muchą co świeci. Dać Świętojańskie robaczki i oczekiwać sraczki. Stać ze świecą, patrzeć jak lecą z gardła i tyłka świętości, bzykają musze tłustości. Wylot szatana, pad na kolana. opuściły złe duchy, tłuste pasibrzuchy! Dieta Rydyka, co sama umyka. w ten sposób napasiony, będziesz chudy, zbawiony! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu ___Szambo___pozostanie___Szambem! !!!!!____ 06.06.07, 13:54 Nawet jak ojciec T Rydzyk przeprosi, to i tak nie zmieni sie szambo w perfumerie. Rydzyk cudow nie zrobi, on tylko nazwal rzecz po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Rydzyk to taki hydraulik z kabaretu Dudek " w 06.06.07, 12:35 krzych.korab napisał: > Pan co oni mogom mnie zrobić ? Jasiu powiedz Panu. Oni mogą Panu Majstrowi > skoczyć tam gdzie Pan może Pana Majstra w dupę pocałować." Wężykiem, wężykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 nie przepraszaj, niech sie Mańka nie wp... do poli 06.06.07, 09:45 niech sie Mańka nie wpieprza do polityki Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Bonieckiemu i Życińskiemu to możesz buty czyścic 06.06.07, 11:45 vitabravo napisał: > Manii przepraszania ciąg dalszy. > Nie wiadomo co przepraszać za taką wypowiedź. > Przeprosić szambo, czy perfumerię? Won antysemickie ścierwo Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: o. Rydzyk powinien przeprosic przed upomnieni 06.06.07, 12:10 No to purpurowi mają teraz przechlapane! Krytykowanie guru grozi przecież rzuceniem na nich klątw! Guru rzuci klątwę a przy okazji poda numer konta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: o. Rydzyk powinien przeprosic przed upomnieni 06.06.07, 12:12 no tak, kupowanie odpustow ma dluuga tradycje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi... 06.06.07, 10:30 sumienie.lk napisał: > W żadnym seminarium nie uczą szacunku do kobiety, więc i Rydzyk tego nie > potrafi uczynić i dlatego nie przeprosi. Za to bracia Kaczyńscy przed > wyborami przyjdą do niego, aby na kolanach prosić o głosy moherów. ***************************************** Mnie w tym wszystkim zastanawia całkowita bezradność owej Rady Programowej. Zresztą została obśmiana już w trakcie jej powstawania i nikt chyba nie wierzył, że cokolwiek może. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi feministkę! 06.06.07, 12:35 Feminista i gej był przyczyną jego antyparady! To została jemu Szamboobrona i prostytutki, je się nie przeprasza i nie gwałci he, hehehe. Patrz gdzie gej z eLPeeJ! Bo mój chłopak to jest gejem i przyjechał tu jowejem. On mnie chyba nie omami, bo on kjęci z pedałami. Ja sie nie chcie przed nim chować, gdy mnie zechcie pocałować. Bo ja jestem taka mondja, zie go zajaz kopne w jondja. Mniej sacunek do mnie geju, bo mój tata z eLPeeJu. Nie uziwa on jowejów, pzez pedały, cyli gejów. Tez nie dla nas jowej wodny, łodziom sposób jest wygodny. Gdy jowejki wiosłem pchamy, to się ciągle wywjacamy. Więć mój tatuś co jest posłem, jowezistie nazwał osłem, dawał ścieźkie jowejowo, a tylko pzeciez słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Re: Nie ma cudów: Rydzyk nie przeprosi... 06.06.07, 13:10 Nie przeprosi, bo w d.pie zarówno Prezydentową, jak i Episkopat... Odpowiedz Link Zgłoś
raqu46 Re: Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:07 bon ton w kościele nie obowiązuje. tu nie mówi się Dzień dobry tylko szczęść boże Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Kaktus mi wyrośnie 06.06.07, 07:33 Jak ten pożal się Boże ksiądz przeprosi... Będzie się smażył ! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 08:20 No to sobie namiesza, bo jednak część słuchaczy lubi jak do ich parafii przyjeżdża biskup i stroją wtedy kościół, szykuja się. Maja ogromną rozrywkę. Sam Rydzyk nie da rady zapewnić tak różnorodnych igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Re: A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 08:32 O.Dyrektor ma jedna przewagę: organizuje nieuatanne Igrzyska Miłości w RM i na zlotach aktywistów. Na tych spotkaniach im. Ducha św. mozna powiedzieć cała prawde reszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Pragnienie GW: Skonfliktować biskupów z RM. 06.06.07, 09:38 Ach jak to pragnienie wyłazi z każdego postu o skrytych intencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Pragnienie GW: Skonfliktować biskupów z RM. 06.06.07, 11:15 Nie żartuj. Wielbiciele RM, GW nie czytaja (co Ty tu robisz?). A skonfliktowanie? - kto tu kazał przeprosić, Gw czy biskupi. Musisz mieć strasznie niskie zdanie o biskupach, skoro uważasz, że jakies posty na jakimś serwisie moga wpłynąć na zdanie biskupów o Rydzyku. Oni doskonale znają i Pismo Świete i naukę Kościoła rzymsko-katolickiego, więc doskonale sami się orientują w nadużyciach Rydzyka.A sprawę - jak każda korporacja- chcą załatwić w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: A jeśli O.Dyrektor ma biskupów w dupie? 06.06.07, 12:01 Nie wyobrażam sobie, żeby jakiś biskup zmieścił się w dupie rydzyka. No chyba, że byłby to biskup tak niski i chudy jak biskup Szlaga. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:50 W kościele obowiązuje znacznie więcej niż tzw. bon ton - miłość i szacunek bliźniego, bez względu na przekonania lecz polityk i biznesmen Rydzyk już dawno o tym zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Biskupi mówią: Rydzyk przeproś 06.06.07, 07:09 "Powinien przeprosić..."Powinien" - robi wielką różnicę.O.Rydzyk zdolny jest ekskomunikować Rade Programową.... Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Odpowiedź TW " Mesio" brzmi następująco : 06.06.07, 07:12 "pocałujta mię w d..ę", i to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 nie wierze w przeprosiny Rydzyka, to by oznaczało 06.06.07, 07:23 przynanie się do błędu, a TW " Mesio" jest nieomylny!, przynajmniej on tak sądzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Teraz pani Kaczyńska oraz inne kobiety powinna 06.06.07, 09:52 nie przyjąć tych wątpliwych przeprosin. W zamian za to proponowałbym ogólnopolski dzień bez tacy, to skutkuje i bliźniego zaczynaja dostrzegać.Ja solidarnie w to wchodze w obronie czci polskich kobiet, inaczej mógłbym tylko kleche w pysk strzelić, co tez chętnie bym uczynił. Kapłanów których szanuje jest wielu, cyniczne klechy mnie nie interesują i nie mam zamiaru im okazywac miłosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper prezydent zareagował od razu, tylko nie moze sobie 06.06.07, 10:12 pozwolić na pyskówkę z klechą. Z tego co wiem w innych okolicznosciach pewnie by mu d...ę skopał, szkoda ze w polityce taki mało konkretny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nie wierze w przeprosiny Rydzyka, to by oznac 06.06.07, 12:17 gilu33 napisał: > przynanie się do błędu, a TW " Mesio" jest nieomylny!, przynajmniej on tak > sądzi.. A jego dawni mocodawcy chyba nie byli nieomylni. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 08:07 Dokładnie, to będzie coś w stylu: "Kochani, pewnie zauważyliście, że w ostatnim czasie nasiliły się ataki na Radio... bla bla bla... niektóre siły... bla bla bla... Pytanie: komu na tym zależy?... bla bla bla... [45 minut później]... oczywiście ja jako kapłan jestem człowiekiem pokornym... bla bla bla... nie jestem człowiekiem, który nie potrafi pochylić głowy... (2 godziny później]... jeśli komuś od tego ulży i poczuje się dowartościowany to............. [długa pauza] przepraszam, że żyję [smutna pieśń patriotyczna]... A potem seria telefonów od babć, które będą chciały odgryźć nosa Kaczyńskiemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sculos Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 08:56 Rewelacyjny tekst, normalnie spadłem z krzesła... ROTFL :))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Gdyby tak udało się skonfliktować biskupów z RM ! 06.06.07, 10:15 To byłaby połowa sukcesu w likwidacji niezależnego medium. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gdyby tak udało się skonfliktować biskupów z 06.06.07, 12:33 vitabravo napisał: > To byłaby połowa sukcesu w likwidacji niezależnego medium. Ty chyba w okresie PRL byłeś szefem propagandy w jakimś komitecie PZPR. Poznaję ten język. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gdyby tak udało się skonfliktować biskupów z 06.06.07, 13:12 Język językiem, a Gazeta Wyborcza właśnie usiłuje wywołać konflikt. Nie po raz pierwszy zresztą i nie po raz pierwszy sie jej to nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 12:08 Fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
ewaur4 Re: przeprosi ale zrobi to pokrętnie - po swojemu 06.06.07, 12:22 ... trzeba siac, siac, siac..... Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Biskupi mówią:- ale dlaczego mówią? i dlaczego 06.06.07, 07:16 dopiero teraz? czyżby zbożna praca IPN-u zaczęła przynosić pierwsze owoce? Boje sie że jest w tym ziarno prawdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Biskupi mówią:- ale dlaczego mówią? i dlacze 06.06.07, 12:16 borrus napisał: > dopiero teraz? czyżby zbożna praca IPN-u zaczęła przynosić pierwsze owoce? Boj > e > sie że jest w tym ziarno prawdy.... No bo jak biskupi coś mówią, to znaczy że mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Ależ biskupi są naiwni!!! 06.06.07, 07:41 Rydzyk już za życia jest święty. Powinni już za jego ziemskiego życia do niego się modlić! Może nawet na jego cześć wznieść świątynię w Toruniu. Jak to ujęła jedna z moherowych beretów, sam to na własne uszy słyszałem: "ja bym wam nogi myła i tę wodę piła". Ciekaw jestem jak to się wszystko skończy. Prorokiem nie jestem, więc niczego nie przewidzę. Ale wiem jedno: każde imperia padają. Nawet ZSSR się zachwiał. W imperium Rydzyka nic nie ma z Boga. To wszystko nabumuszony blicht. Bóg jest miłością i nikogo nie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Ależ biskupi są naiwni!!! 06.06.07, 07:47 antonioni... nie mieszaj Boga w rydzykowe geszefta... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:42 Właśnie Bon ton wymaga aby przed nazwiskiem ojca Rydzyka, jako zakonnika, pisać przynajmniej literkę "o.". Proponuję rozpocząć bon ton od siebie. W tekście informacji nazwisko ojca Rydzyka jest poprzedzone tą literką, ale w tytule informacji już nie. Czy ktoś wytłumaczy mi logikę ( uzasadnienie ) tego postępowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 07:45 Jeśli mowa jest o gnidzie, to literkę o. się pomija. Ponieważ chwilami nachodzą redaktorów uczucia współczucia wobec poniewieranego to literka o. się pojawia, ale tylko na chwilę, bo uczucie współczucia mija bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 09:46 Oto mentalność piesków Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 09:51 vitabravo napisał: > Oto mentalność piesków Michnika. Czyli wasi (nieomylni ) sluchaja kazdego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 09:58 Jak zamknąć usta Radiu Maryja? Oto kwestia która spędza sen z powiek SLD-owcom, ateistom, sektom i Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 11:40 Chyba dosc nisko oceniasz biskupow sugerujac, ze ida na pasku GW.Albo sa z SLD.Albo to sekta.No bo do ateistow chyba ich nie zaliczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 12:16 Radio Maryja ma usta czy........... ? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Poszczuć biskupów na Radio Maryja! 06.06.07, 12:28 vitabravo napisał: > Oto mentalność piesków Michnika. A ci biskupi są tacy naiwni, że dają się "poszczuć" na kogokolwiek i to przez kogo? Coś ściemniasz, bracie... Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 08:00 Nie profanujmy pojęcia ojciec. Taki ten pan naszym ojcem jak w poprzednim ustroju naszymi towarzyszami byli ówcześni rządzący. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: OJCIEC Rydzyk i bon ton 06.06.07, 08:57 jacek2235 napisał: > Właśnie Bon ton wymaga aby przed nazwiskiem ojca Rydzyka, jako zakonnika, pisać > > przynajmniej literkę "o.". Proponuję rozpocząć bon ton od siebie. W tekście > informacji nazwisko ojca Rydzyka jest poprzedzone tą literką, ale w tytule > informacji już nie. Czy ktoś wytłumaczy mi logikę ( uzasadnienie ) tego > postępowania??? Czy naprawdę za szczyt dobrego wychowania uważasz zwracanie się do rozmówcy wyłącznie z podaniem jego stopnia czy tytułu naukowego lub zawodu? Czy do znjomej ekspedientki zwracasz się per Pani Ekspedientko Kowalska? Czy do kasjerki zawsze zwracasz się Pani Kasjerko Wiśniewska. Jeżeli tak to jest to już mocno anahroniczne. Poza tym Tadzio Rydzyk wcześniej był Rydzykiem niż zakonnikiem, a zwracanie się do duchownego per Ojcze jest według Biblii wręcz bluźnierstwem Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Rydzyka to biskupi mogą pocałować... Wiecie w co? 06.06.07, 07:56 Facet obraca ogromną kasą niewiadomego pochodzenia i nie podlega kontroli skarbowej, nie podlega ZUSowi, policji, sądom i pozostałym urzędom państwowym. Rydzyk może wszystko. A wszyscy mogą mu skoczyć. Razem z biskupami i panią Kaczyńską. Jeszcze nikt tego nie kapuje? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rydzyk to oszust i cham!.....antykatolik. 06.06.07, 08:20 łajza jakich mało! Zrobił z wiary katolickiej, dochodowy interes! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: możeta OjRydzyka pocałować w dupę 06.06.07, 09:54 Wiemy ze to lubi stad wielu mlodych chlopcow w kolo niego zawsze jest , pamietam nawet ze 1 rocznice smierci jp2 pojechal z jednym przystojniakiem na wakacje na bahama !! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Napuścić biskupów na Radio Maryja 06.06.07, 10:14 To tylko jeden ze sposobów walki z wolnym głosem Rdia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 ten przystojniak, to była przebrana pani Szczuka 06.06.07, 11:38 OjRydzyk nie posuwa gó..arzy! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: ten przystojniak, to była przebrana pani Szcz 06.06.07, 12:19 To była Staniszyn przebrana za Kmiecik. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Rydzyk to oszust i cham!.....antykatolik. 06.06.07, 11:41 katolik, hehehehehe! I az zieje miloscia blizniego! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Rydzyka to biskupi mogą pocałować... Wiecie w 06.06.07, 09:03 kapitan_stopczyk napisał: > Facet obraca ogromną kasą niewiadomego pochodzenia i nie podlega kontroli > skarbowej, nie podlega ZUSowi, policji, sądom i pozostałym urzędom państwowym. > Czy podlegasz kontroli psychiatrycznej ?... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rydzyka to biskupi mogą pocałować... Wiecie w 06.06.07, 09:13 mg2005 napisał: > kapitan_stopczyk napisał: > > > Facet obraca ogromną kasą niewiadomego pochodzenia i nie podlega kontroli > > > skarbowej, nie podlega ZUSowi, policji, sądom i pozostałym urzędom państw > owym. > > > > Czy podlegasz kontroli psychiatrycznej ?... Fakt dochody rydza sa w jakiejs czesci do udowodnienia sa to resztki nedznych rencik glupich ludzi ktorzy nie dojedza ,ale ksiedzu daza i to jest w tym najbardziej obrzydliwe bo rydz to wie a mimo to swoje lapy wyciaga po te wdowie grosze !! ew Lukasza 20 . 45-47 45 Gdy cały lud się przysłuchiwał, rzekł do swoich uczniów: 46 «Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. 47 Objadają oni domy wdów i dla pozoru długo się modlą. Ci tym surowszy dostaną wyrok». ew Mateusza 23 .1-12 3 1 Wówczas przemówił Jezus do tłumów i do swych uczniów tymi słowami: 2 «Na katedrze2 Mojżesza zasiedli uczeni w Piśmie i faryzeusze. 3 Czyńcie więc i zachowujcie wszystko, co wam polecą3, lecz uczynków ich nie naśladujcie. Mówią bowiem, ale sami nie czynią. 4 Wiążą ciężary wielkie i nie do uniesienia i kładą je ludziom na ramiona, lecz sami palcem ruszyć ich nie chcą. 5 Wszystkie swe uczynki spełniają w tym celu, żeby się ludziom pokazać. Rozszerzają swoje filakterie i wydłużają frędzle u płaszczów. 6 Lubią zaszczytne miejsca na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach. 7 Chcą, by ich pozdrawiano na rynkach i żeby ludzie nazywali ich Rabbi4. 8 Otóż wy nie pozwalajcie nazywać się Rabbi, albowiem jeden jest wasz Nauczyciel, a wy wszyscy braćmi jesteście. 9 Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem5; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie. 10 Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest tylko wasz Mistrz, Chrystus. 11 Największy z was niech będzie waszym sługą. 12 Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda i taki szambolan gra na nosie wszystkim - a wyslac 06.06.07, 08:41 go za kare na rancho przyjaciela niech przerzuca widlami gnoj przy bizonach! Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Biskupi za aborcja 06.06.07, 08:52 O ile pamietam chodzi o to , ze Maria Kaczynska popiera prawo do aborcji , wiecej , zaprosila aktywistki aborcjonistek z Monika Olenik do domu prezydenta R.P. Dlatego wlasnie ojcica Rydzyka poniosly nerwy i wedlug mnie slusznie . Zasatanawia tylko reakcja biskupow , oni tez proaborcyjni ? Zaden inny wniosek sie nie nasuwa . Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Maluczcy 06.06.07, 08:46 Maluczcy czego Wy chcecie od Ojca Rudzyka. Popatrzcie na to zdjecie to Pan Zycia i Smierci: Urzad Skarbowy, Policja, Sady i Sam Pan Bog panujacy nam na Niebie nie sa w stanie mu nic zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 nowa rada programowa 06.06.07, 08:48 Już widzę jak Ojdyr przejmuje się orzeczeniem jakiejś rady programowej. Już prędzej rozwiedzie Lesia i ponownie orzeni, z którąś ze swych owieczek niż przeprosi Marysię za swoje ewidentne chamstwo. A co do rady, jak Ojdyrowi nie spodobają się jej orzeczenia to najwyżej kupi sobie nową. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Dlaczego Ziobro, chroni przestępcę Rydzyka ? 06.06.07, 08:59 Co z tego ma? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 09:02 Podpisywanie apelu, aby matki miały prawo zabijać swoje chore dzieci - to moralne szambo. Czy p.Troska uważa , że to perfumeria ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 09:04 mg2005 napisał: > Podpisywanie apelu, aby matki miały prawo zabijać swoje chore dzieci > - to moralne szambo. > Czy p.Troska uważa , że to perfumeria ?... :) Ty chyba ze dwa mszalne masz za soba !! przeciez na tym spotkaniu spotkaly sie wolne kobiety a nie bylo tam deklaracji slownych czy tez pisemnych co do aborcji !! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 12:24 kolter napisał: > mg2005 napisał: > > > Podpisywanie apelu, aby matki miały prawo zabijać swoje chore dzieci > > - to moralne szambo. > > Czy p.Troska uważa , że to perfumeria ?... :) > > Ty chyba ze dwa mszalne masz za soba !! przeciez na tym spotkaniu spotkaly > sie wolne kobiety a nie bylo tam deklaracji slownych czy tez pisemnych co do > aborcji !! Ale jak Ojdyr powiedział że były, to znaczy, że były. "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże moglibyśmy dowodami obalić?" (F. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: o.Rydzyk ma rację. 06.06.07, 14:29 kolter napisał: > Ty chyba ze dwa mszalne masz za soba !! przeciez na tym spotkaniu spotkaly > sie wolne kobiety a nie bylo tam deklaracji slownych czy tez pisemnych co do > aborcji !! Ty masz zaniki pamięci i bez mszalnego wina ?... :) Przecież podpisały apel, aby nie zmieniać obecnego prawa - a więc pozostawić "prawo" do zabijania chorych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba rada chyba chce samorozwiązania - o. d. rządzi! 06.06.07, 08:58 rada programowa i ojciec Troska niech sie troszczy o swój stołek - naraża się ojcu dyrechtorowi. Dyrechtor rozwiąze radę i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 ponura strona politycznych polskich realiow?! 06.06.07, 09:00 Religia (kazda - bez wyjatku) byla, jest i bedzie hamulcem wszelkiego rodzaju rozwoju czlowieka. Religie sa najczesciej zrodlem glownych nieszczesc (wojen) w nowozytnej historii swiata. Fanatyzm jest wylaczna cecha religii, a zdobywanie jej nowych fanatykow jej gownym celem i fundamentalna baza - niepisana, ale oczywista strategia. Konserwatyzm religijny i rzesza jej fanatykow transformuje sie na wszelka inna dzialalnosc czlowieka, a w konsekwencji spoleczenstwa, ktore jest nia porazone i staje sie sparalizowane. Nieliczne oswiecone autorytety reprezentujace religie, nie sa akceptowane i uznawane za takowe przez "wspolnote religijna" i czesciej traktowane sa jako nieobliczalna uciazliwosc. Religie nie maja monopolu na moralnosc czy etyke, mimo to bezprawnie i uzurpatorsko przypisuja sobie glowne ich autorstwo. Stopien zdominowania spoleczenstwa przez konserwatyzm i fanatyzm religijny, jest wykladnikiem politycznych rozwiazan funkcjonawania spoleczenstwa. Im bardziej spoleczenstwo poddane wplywom religii, tym mniej demokratyczne i tym bardziej regresyjne. Im bardziej czlowiek przenikniety religia, tym bardziej "zdolny" do wyrzadzania drugiemu czlowiekowi zla? Makiawelizm religii jest ewidentny i jest podwojnie ciemna strona czlowieczenstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 :)) 06.06.07, 14:37 kazik_b4 napisał: > Fanatyzm jest wylaczna cecha religii Twój fanatyzm przeczy tej tezie... Odpowiedz Link Zgłoś
wadzio Biskupi mówią: Rydzyk przeproś 06.06.07, 09:18 Hehehehe. Chyba zaczynam lubic Ojca Dyrektora. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza: przeproś; Biskupi milczą. 06.06.07, 09:44 Nawet nie wiedziałbym nic o tych biskupach, gdyby gazeta wyborcza ich nie wypchnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Gazeta Wyborcza: przeproś; Biskupi milczą. 06.06.07, 09:49 vitabravo napisał: > Nawet nie wiedziałbym nic o tych biskupach, gdyby gazeta wyborcza > ich nie wypchnęła. Widac nawet na katolika masz malo wiedzy , moze w koncu cos poczytaj o swoich tatuskach !! Odpowiedz Link Zgłoś
opt Jak się dało palec,to teraz chce całą rękę- 06.06.07, 09:24 taka to już jest ta czarna mafia, a więc buduijcie jej kolejne twierdze w Licheniu ,w Warszawie i gdzie tylko popadnie,a oni wam będą sprzedawać dobro i nadzieję i raj po śmierci.Na końcu kupią was rodzy politycy i już was o nic pytać nie będą,bo tu nie tylko chodzi o rządę dusz. Odpowiedz Link Zgłoś
darl biskupi ...jak działacze aborcyjni 06.06.07, 09:28 biskupi ...jak działacze aborcyjni Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Sekta Rydzyka ...to taka agencja towarzyska ! 06.06.07, 09:34 niby wszyscy wiedzą ,że to przestępcy, a jednak działa i przynosi zyski ! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Ulubiony wątek michniczej sfory. 06.06.07, 09:41 Obszczekać, oczernić, pomówić, zafałszować, opluć Radio Maryja. Słudzy szatana go nie przemogą! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: vitabravo.. dostał polecenie z sekty RM..... 06.06.07, 09:50 To sam tato dyktator z laptopa na kajmanach klepie te bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ulubiony wątek michniczej sfory. 06.06.07, 09:48 vitabravo napisał: > Obszczekać, oczernić, pomówić, zafałszować, opluć Radio Maryja. > Słudzy szatana go nie przemogą! masz racje bo sam szatan je zakladal ew jana 8.44 Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Ulubiony wątek michniczej sfory. 06.06.07, 09:55 kolter napisał: > > masz racje bo sam szatan je zakladal ew jana 8.44 > Wy macie diabła za Naczelnego i chcecie spełniać pożądania waszego wodza. > Od początku był on kłamcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. > Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. > To chyba mowa o Naczelnym Gazety Wyborczej. Bardzo trafne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Biskupi mówią: Rydzyk przeproś 06.06.07, 09:42 Ale ta Kaczyńska ma męża!! Dopiero biskupi stanęli w jej obronie ( myślę że nie za darmo ) . No miejscu tej pani zrobiłbym to co córka Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza mówi: Rydzyk przeproś 06.06.07, 09:45 Głosu biskupów nie słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta vitabravo..nie słyszysz?..boś nie katolik!!!!! 06.06.07, 09:47 tylko antykatolik sługa sekty RM i oszusta rydzyka! Wy nie słuchacie Kościoła Katolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
pepe900 koscielna holota w imie blizniego swego 06.06.07, 09:46 uczy nienawisci i pogardy dla drugiego czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Hołoty pełno na forum GW. 06.06.07, 09:48 Hołota w chałatach rejwach i hucpe czyni na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Hołoty pełno na forum GW. 06.06.07, 09:52 vitabravo napisał: > Hołota w chałatach rejwach i hucpe czyni na forum GW. Wiec spadaj holoto do rozmow niedokonczonych wyplakac sie na Michnika !! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Hołoty pełno na forum GW. 06.06.07, 10:03 Nie będzie mi hołota mówić co mam robić. Ja nie muszę słuchać Naczelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Cholera!..Szatan istnieje...Na imie mu Rydz 06.06.07, 09:53 Tadeusz ????? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę! 06.06.07, 10:01 Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę 06.06.07, 12:31 vitabravo napisał: > Taka prawda. A reszta redaguje "Nasz Dziennik" i występuje w RM i TV TRWAM. Albowiem i szatan przybiera postać anioła światłości. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę 06.06.07, 13:25 Jesli nie widzisz różnicy pomiędzy Naszem Dziennikiem a GieWu, to jesteś kłamcą. "Królestwo wewnętrznie sprzeczne,jak ND i GW, nie mogłoby sie oprzeć." Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Szatanów jest wielu, Naczelny redaguje Gazetę 06.06.07, 13:30 Masz racje-roznicy nie sposob nie zauwazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek No to mają przerąbane! 06.06.07, 09:58 Rydzyk nie przeprosi a jak mochery rykną to przeproszą biskupi i prezydent. Wczoraj w Naszym Dzienniku wypowiedź Prezydenta skomentowali komentarzami internautów potępiających go za żądanie przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rydzyk i jego sekta...to też szambo !! 06.06.07, 10:00 już sie przelewa! Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 a kiedy przeprosi mnie? 06.06.07, 09:59 a kiedy biskupi przeproszą wszystkich za rydzyka. Obywatele nie dajcie sie omamić, to pozór - biskupi są po stronie rydzyka. Kościoół katolicki jest niereformowalny, to organizacja zbrodnicza stworzona przez szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 10:10 Ja myślę, że Radio Maryja jest solą w oku następujących środowisk: - agenturze i ludziom starego układu; - swiadkom Jehowy i innym sektom; - byłym towarzyszom, nominalnie; - niektórym duchownym jak agent ks.Czajkowski, ks.Boniecki, który też podpisał; - niektórym biskupom, których teczki są rekach agentury; - środowisku skupionemu wokół Gazety Wyborczej; Uff, długa lista wrogów, a pewnie jeszcze wszystkich nie wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 11:42 Poza tym RM głosi przecież czyste przesłanie Chrystusa, epatuje miłością do bliźniego szczególnie tego różniącego się od prototypu "prawdziwego polaka", a Ojciec Dyrektor jest naśladowcą nauk i słów Jezusa... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 11:51 Tak, tak, vitabravo, badz czujny- otaczaja Cie wrogowie. Zaloz sobie sluchawki na uszy, wlacz radio i schowaj sie pod koldre. Tam bedziesz bezpieczny hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 12:39 imie_jaszczomp napisała: > Tak, tak, vitabravo, badz czujny- otaczaja Cie wrogowie. Zaloz sobie sluchawki > na uszy, wlacz radio i schowaj sie pod koldre. Tam bedziesz bezpieczny hehehehe Ale rączki trzymaj na kołderce, bo możesz wpaść w jakąś pokusę... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Wrogów Radio Maryja ma wielu, prawda też 06.06.07, 13:13 A co mu bedziesz zalowal- w koncu niech ma cos z zycia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Nie sądzę aby przeprosiny tego faceta mogły 06.06.07, 10:06 dać satysfakcję pani prezydentowej. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do zasług 06.06.07, 10:11 Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do jego zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 vitabravo.. te całe RM, to zwykła sekta... 06.06.07, 10:18 wróg Kościoła Katolickiego!..Czcicie rydzyka...szatana! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do z 06.06.07, 10:27 vitabravo napisał: > Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do jego zasług. Co tu ma do rzeczy RM? Gość zachował się jak ostatni cham i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do z 06.06.07, 11:05 vitabravo napisał: > Nienawiść do Radia Maryja proporcjonalna do jego zasług. A oto niektóre z nich : Prokuratura Rejonowa w Łowiczu poinformowała "Dziennik Łódzki" w środę, że po wielomiesięcznym śledztwie postawiła zarzuty przywłaszczenia pieniędzy ks. Franciszkowi Augustyńskiemu, byłemu wikariuszowi generalnemu diecezji łowickiej i proboszczowi łowickiej parafii św. Ducha. Za kilka dni śledczy wystąpią do sądu o nakaz aresztowania kapłana. Będzie to podstawą do wysłania za nim listu gończego. Ksiądz Augustyński zniknął 15 maja 2006 roku. Prawdopodobnie przebywa w Anglii - podaje gazeta. Doniesienie w sprawie jego finansowych "grzechów" złożyli we wrześniu do prokuratury poszkodowani przez niego księża. Pierwszy prokuratorski zarzut dla ks. Augustyńskiego wiąże się z przywłaszczeniem 233 tys. zł z kasy parafii św. Ducha. Pieniądze pochodziły z kredytu zaciągniętego w 2004 r. na remont kościelnych zabytków. Dwa pozostałe zarzuty dotyczą wyłudzenia pieniędzy od dwóch kapłanów ze Skierniewic Ks. Augustyński pożyczył od nich pieniądze na remont kościoła, ale prawdopodobnie przegrał je w kasynach. W sumie pozostawił blisko pół miliona złotych długów, gdyż zaciągał pożyczki także u parafian. Parafia św. Ducha w miarę możliwości oddaje pieniądze osobom świeckim. Duchowni, choć mają pokwitowania, nie mogą liczyć na odzyskanie pożyczek, bo pieniądze przekazywali ks. Augustyńskiemu bez pisemnej zgody władz diecezji, czyli wbrew prawu kanonicznemu. - To co się zdarzyło, to ogromny ból dla całego Kościoła diecezjalnego - mówi ks. Wiesław Wronka, wikariusz biskupa łowickiego ds. katechizacji. - Dobrze byłoby, gdyby dzięki organom ścigania, ludzie, którzy pożyczali w dobrej wierze, odzyskali pieniądze. Ale wydaje mi się, że nie będzie to łatwe. Elżbieta Golis, prokurator prowadząca śledztwo w sprawie kapłana przyznaje, że nie wiadomo, gdzie przebywa ks. Augustyński. - Nakaz aresztowania jest wstępem do wysłania za nim listu gończego - zapowiada pani prokurator. W sprawie ks. Augustyńskiego łowiccy prokuratorzy przesłuchali biskupów Józefa Zawitkowskiego i Alojzego Orszulika. Pozwolenie na zaciągnięcie kredytu przez parafię ks. Augustyńskiego wydał w 2004 r. biskup pomocniczy diecezji łowickiej Józef Zawitkowski. Podpisał też poręczenie kredytu przez kurię diecezjalną. Ale, według prawa kanonicznego, mógł to zrobić tylko biskup ordynariusz, po zasięgnięciu opinii kolegium konsultorów i diecezjalnej rady ekonomicznej. Gdy ks. Augustyński zniknął, pożyczkę w większej części spłaciła kuria. Biskup Zawitkowski w rozmowie z gazetą nie krył, że działał w dobrej wierze, bo zna potrzeby parafii, w której przed laty był proboszczem. Organy ścigania przesłuchały też biskupa Orszulika, który na początku 2004 r. był ordynariuszem diecezji łowickiej. W rozmowie z "DŁ" oświadczył, że nie wiedział o kredycie, który zaciągnął wikariusz generalny. W 2006 roku jedna z lokalnych gazet opublikowała zdjęcia ks. Augustyńskiego wykonane w Anglii. Ich autor twierdził, że jest mieszkającym tam Polakiem, a ksiądz wykonuje u niego prace porządkowe. Kapłanowi grozi do 10 lat więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Pani Prezydentowa nie powinna przyjąć przeprosin 06.06.07, 10:17 Rydzyk nie jest w stanie urazić swoimi wypowiedziami człowieka kulturalnego. Nie ten poziom !!! Właścwa odpowiedź prezydenta winna brzmieć "spieprzaj dziadu " I KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
szambolan_prezydenta Pływałem w tym co nie jest perfumerią.Wyszedłem 06.06.07, 10:49 z tego co niektórzy nazywają pałacem (oprócz o Dyrektora). A tu na mieście aż szumi od sensacyjnej wiadomości. Pasterz będzie przepraszał owieczkę i to taką z szamba. Świat zwariował. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś