wiktoria.ewa Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 11:10 Wkurza mnie, że trzeba go słuchac bo jest wiceministrem??? To od strony... stołka teraz oceniamy czy kogoś szanować czy nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 11:19 Państwo Redaktorstwo! Nie "Giertych Won" tylko "GIER-TYCH-DOŚĆ". Czy już tak nisko upadła sztuka dziennikarska, że nie daje sie poprawnie przepisać z plakatu/ulotki? Czy nie widzicie zmiany znaczenia przy takiej (zakładam) pomyłce, czy też robicie to tendencyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Matematyk i historyk pożegnają się też z pracą. 13.06.07, 11:34 Zdają sobie z tego sprawę czy żyją w błogiej nieświadomości? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Matematyk i historyk pożegnają się też z prac 13.06.07, 13:04 Na jakiej postawie? Przytocz fragment konstytucji, który zakazuje wyrażania poglądów w czasie wolnym od pracy. Bardzo jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
prodakk Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 11:41 Old punk never dies!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Giertych nie skloci uczniow i nauczycieli 13.06.07, 11:54 "Józef Rostworowski, małopolski kurator oświaty: - Jestem zbulwersowany. To, co planują zrobić nauczyciele, jest niegodne powagi tego zawodu. Roman Giertych jest urzędującym ministrem edukacji i należy mu się szacunek z racji sprawowanego urzędu. Nauczyciele nie mogą ramię w ramię z uczniami okazywać lekceważącego stosunku do wicepremiera. To skrajnie niepedagogiczne - ocenia." pan Kurator raczy zartowac. Gdy wicepremier i minister edukacji Roman Giertych lzyl protestujacych uczniow z Inicjatywy Uczniowskiej, nazywal ich 'gejami' i sugerowal, ze sa podpuszczeni przez srodowiska gejowskie, to wszystko bylo w porzadku?? Giertych ciagle lamie zasady kultury i zdrowego rozsadku, zasluguje wiec na tak ostre potraktowanie. W Polsce istnieje jeszcze wolnosc slowa, choc PRL-bis (PRL-PIS, a wlasciwie to LPR-PIS :P :D :) ) zaczyna coraz mocniej wciskac sie wszedzie z butami (kto wie, moze za jakis czas doczekamy sie dysydentow politycznych IV RP??). Akurat koncert jest swietnym dla mlodziezy srodkiem wyrazu. BRAWO SOLIDARNOSC uczniowsko-nauczycielska - NIE BEDZIE zaden Giertych sklocal tych dwoch grup, ktore sa na siebie skazane i niejako jada na tym samym wozku (szczegolnie teraz, gdy zarowno nauczyciele, jak i uczniowie sa przedmiotowo, odgornie i dyktatorsko traktowani przez Ministerstwo Oswiaty - vide mundurki, zmiany w lekturach, pomysl wprowadzenia szkol pod specjalnym nadzorem, wychowanie patriotyczne, czy wreszcie calkowicie niedopuszczalna w panstwie pluralizmu swiatopogladowego proba wcisniecia ocen z religii do sredniej. Nauczyciele maja z kolei strasznie kiepskie pensje i brak perspektyw na podwyzki. Nauczyciele i uczniowie - LACZCIE SIE WE WSPOLNEJ SPRAWIE!! Jedni daja edukacje, drudzy biora, wszyscy wychodza na tym dobrze - belfer i uczen powinni byc PRZYJACIOLMI i SOJUSZNIKAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Giertych nie skloci uczniow i nauczycieli 13.06.07, 11:55 nie mowiac o nienawisci Giertycha do srodowisk rzeczywiscie gejowskich, ktora jest rowniez niedopuszczalna - w koncu sa to prawi obywatele RP. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.strzelba Olga Szpunar i Bartłomiej Kuraś to dupy 13.06.07, 12:17 nie dziennikarze. Chodzi mi o ten fragment tekstu "Matematyk, historyk i pedagog razem z uczniami pożegnają rok szkolny na Podhalu punkrockowym festiwalem Giertych Won!" Wystarczy spojrzeć na plakat, żeby dowiecieć się jaki tytuł ma ten koncert. Pisze wyraźnie "Gier-Tych-Dość". Wy baranie łby. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tadeusz1 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:21 BRAWO USZATY! CZAS NAJWYZSZY: GIER-TYCH-DOSC! P.S. Pozdrowienia od kolesia, ktorego -nascie juz lat temu podrzuciles na stopa z pankpikniku w czorsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
renata971 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:23 ...BRAWO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Szacunek dla Giertycha? 13.06.07, 12:37 "Roman Giertych jest urzędującym ministrem edukacji i należy mu się szacunek z racji sprawowanego urzędu." Na szacunek to se trzeba najpierw zapracować, kochaniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
przestanpieprzyc Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:38 nie ma co rzadzicie chlopaki:) www.romanprzestanpieprzyc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 12:58 Chyba jednak Romek przegra z ZNP. Było postepować zgodnie z zasadą: mocno w rzeczy, łagodnie w sposobie, a nie miotać się jak szaleniec. Na przykład mundurki - minister powinien je zatwierdzać tylko dla szkół wyróżniających się. Szkoła jest całkowicie zdemoralizowana, jak widać razem z nauczycielami. Odpowiedz Link Zgłoś
juikowy Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 13:06 Tak! a wszyscy Polacy to pijacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 15:57 i złodzieje! Po każdy pjak to złodziej ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kierwonik Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 12:51 Jestem pracownikiem naukowo-dydaktycznym uczelni. Czasem rozmawiam ze studentami o pomysłach ministra Giertycha. Większość z nich jest zniesmaczona i krytyczna wobec wszelkich pomysłów Ministra. Widzą, że na potęgę szkoła średnia zmienia się. I nie zmienia się na dobre. Uczę psychologii i moi studenci doskonale rozumieją, że sposoby Ministra są w zupełności sprzeczne z tym, czego oni oczekiwaliby od szkoły, która ma pomóc im w rozwoju. Ci młodzi ludzie dostrzegają ideologiczność pomysłów i traktują je jako zagrożenie dla wolności myśli i sumień uczniów. Współczesne trendy edukacji idą w zupełnie inną stronę niż to, co proponuje Minister. Dziś uczeń, czy student są partnerem w dialogu opartym na zasadach. Sztuką, zależną od osobowości nauczyciela i jego przygotowania, jest zdobycie szacunku u uczniów. Można to osiągnąć przez właściwą komunikację, ustalanie (wzajemne!) zasad i konsekwencja w ich realizacji. Postępowanie Ministra (a nie tylko pomysły) same w sobie kłócą się z tymi nowoczesnymi działaniami. Do tego powodują lawinę zachowań kuratorów i innych osób podległych Ministrowi - działań opartych na strachu o własną pozycję, pracę itp. Myślę, że nauczyciele nie poszukują sposobów na dotarcie do uczniów, jak i też prowadzą działania pokazujące, że Minister myli się, nie kształtuje zdrowych postaw. Ważne, by nie głosili postaw pełnych nienawiści, agresji... Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:51 a kto powiedzial ze wszyscy nauczyciele sa madrzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Trzech niedorozwinietych nauczycieli. Obraz szkoly 13.06.07, 13:10 Dowod dennego poziomu edukacji daje trzech nauczycieli z Podhala, ktorych za to wielbi stalinowski szmatlawiec. Mam nadzieje, ze we wrzesniu ich miejsce w szkole zajma dojrzali pedagodzy. Jak mlodziez moga wychowywac tacy niedojrzali nauczyciele! Moze jest jeszcze w Afryce podobna sytuacja, ale w Europie to okaz nieprzystosowania i nieodpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Trzech niedorozwinietych nauczycieli. Obraz s 13.06.07, 13:28 > Jak mlodziez moga wychowywac tacy niedojrzali nauczyciele! > Moze jest jeszcze w Afryce podobna sytuacja, ale w Europie > to okaz nieprzystosowania i nieodpowiedzialnosci. hahhaa.. zapoznaj sie plwaczu pisowski z tym, jak w nowoczesnej pedagogice i psychologii podchodzi sie do relacji uczen-nauczyciel polecam posty, ktore sa tutaj na forum.. poczytaj.. nie musisz daleko szukac.. a pozniej zamilknij zawstydzony Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 13:10 Giertychowi nalez sie szacunek z racji urzedu.... smiechu warte.albo pan rostworowski boi sie zelaznej dloni romana albo ma jakies problemy z ocenieniem rzeczywistosci. giertych okazuje brak szacunku dla inteligencji uczniow, nauczycieli, rodzicow i generalnie wszystkich z wysokosci sprawowanego urzedu i jedyne co mu sie z tej racji "nalezy" to ewentulany wylot ze stolka ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 13:11 Brawo!!! Moga nawet stracic prace, a jednak.. Odpowiedz Link Zgłoś
aszar Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 13:11 rozstworowski to kretyn i tyle. twierdzenie ze ministrowi nalezy sie szacunek bo to minister jest z cyklu zabawnych i zenujacych. czlowiekowi nalezy sie szacunek wylacznie za to co soba reprezentuje a nie jakie stanowisko pelni. i takie podejscie jest pedagogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kielcenoca Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 13:18 Nie festiwal - ale mały koncert Nie Giertych Won - ale Gier - Tych - Dość Ale w imię " dobrych " intencji grają , więc Gazeta zrobi z tego Woodstock . czyli burza w szklance wody , ale warto rozdmuchać ją do tornada. A swoją drogą nie lubię R.G. , ale część narodu go wybrała , muszę w ramach demokracji się z tym pogodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
takethisjobandshoveit Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 13:41 Romana nie wybrał naród a politycy, ministrów nie wybiera się w wyborach powszechnych. Jest wysokim urzędnikiem państwowym któremu niestety płacę pensję ze swoich podatków. Jak długo jeszcze będę musiał tego darmozjada utrzymywać? Odpowiedz Link Zgłoś
kielcenoca Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 13:48 Tylko przypomnę , najpierw Big Long Head został posłem , i dopiero wraz ze swoją partią został koalicjantem , no a w konsekwencji ministrem . Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 19:23 pamiętajmy jednak, że ledwo przekroczył próg wyborczy, więc powinien mieć więcej pokory i rozumieć, że jego ideolo nie obowiązuje wszystkich. w poprzednich wyborach sld miało ponad 40 % i na szczęśćie nie uważało, że ma prawo narzucać wszystkim swoje ideologiczmne wizje (przy wszystkich błędach, jakie oczywiście popełniło). Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 14:45 > A swoją drogą nie lubię R.G. , ale część narodu go wybrała , muszę w ramach > demokracji się z tym pogodzić . zgoda na cos nie musi rownac sie akceptacji tego czegos.. zgoda na takiego ministra nie musi bys tozsama z brakiem krytyzyzmu wzgledem niego Odpowiedz Link Zgłoś
ala4910 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 13:14 Brawo, gratulacje za pomysł. Kibicuję nauczycielom. Sama nie jestem nauczycielką, ale miałam szczęście do przyzwoitych nauczycieli. Oni nauczyli mnie tego , że dzisiaj stać mnie na samodzielne myślenie.Bardzo wiele im zawdzięczam. Uważam,że nauczyciele i uczniowie zasługują na kogoś lepszego o d Romana Giertycha. Jeszcze raz - powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 13.06.07, 13:14 [wikipedia] Roman Giertych [...] Od urodzenia mieszkał w Kórniku, gdzie ukończył Szkołę Podstawową i Liceum Ogólnokształcące. Został absolwentem Wydziału Historycznego (1989-1994) oraz Wydziału Prawa (1990-1995) Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. W 1996 rozpoczął aplikację adwokacką w Warszawie, którą ukończył w 2000. Jakie ten pan ma kwalifikacje, że został ministrem edukacji? Gdzie jest to wieloletnie doświadczenie pedagogiczne? Ile lat uczył w jakiej szkole, jakich przedmiotów? [Pomijam wymownym milczeniem patologiczną jednostkę chorobową zwaną Zespołem Młodzieży Wszechpolskiej] Ukończenie prawa, tak samo jak budowlanki z nikogo nie czyni speca od nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 13.06.07, 13:16 > Ukończenie prawa, tak samo jak budowlanki z nikogo nie czyni speca od nauki. miało być "od edukacji", ale nauki też, skoro za tatusiem wierzy w smoki i kwestionuje ewolucję. Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Re: Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 13.06.07, 17:01 Lepiej wierzyć w smoki, aniżeli być komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
majki_mak_majk Re: Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 09.07.07, 13:17 kemer2 napisał: > Lepiej wierzyć w smoki, aniżeli być komunistą. ale z ciebie imbecyl. człowieku, ty po prostu jesteś głupi. ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
some.fun Gramy Panowie... 13.06.07, 15:12 I tak to nic nie pomoże, bo jak chwycił stołek, tak się będzie trzymał... Ale pokazać mu trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziu Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 15:19 Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamm5 Zwolnić z pracy takich belfrów! 13.06.07, 16:36 Nauczyciele powinni uczyć uczniów postaw obywatelskich, a nie tworzenia staroszlacheckich rokoszy przeciwko władzy! Skoro tego nie potrafią nie powinni wychowywać młodzieży. W każdym razie, gdyby to dotyczyło nauczycieli w szkole, w której uczą się moje dzieci zażądałbym od dyrekcji usunięcia takich nauczycieli ze szkoły, albo zabrałbym dzieci z takiej szkoły, gdzie uczą warcholstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Zwolnić z pracy takich belfrów! 13.06.07, 17:48 a ja bym zażądał od dyrekcji, aby ci nauczyciele dostali większy dodatek motywacyjny! > Nauczyciele powinni uczyć uczniów postaw obywatelskich, właśnie o to chodzi. Postawa obywatelska to sprzeciw wobec prymitywnego endeka który nie ma pojęcia o edukacji. Zresztą ja ze strony prawicy w życiu nie słyszałem o postawach obywatelskich. Zawsze słyszę tylko o "wartościach chrześcijańskich". co sprowadza się najczęściej do tego, że ma nie być aborcji - i na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Bo to jest punkowa Targowica :)) 13.06.07, 19:22 sluchaj romano czy romanie, jak ci tam... w ciągu ostatniej godziny wpisałeś tu chyba z 15 postów, a w żadnym nic nie napisałeś (poza idiotycznymi hasłami w tytułach). Ty naprawdę nie rozumiesz, że w ten sposób robisz niedźwiedzią przysługę swoim? Że jeśli ktoś jeszcze miał wapliwości, czy członkowie lpr to prymityni idioci, to dzięki Tobie takoch wątpliwości sie pozbędzie? gratuluję ;-0)).... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Zwolnić z pracy takich belfrów! 13.06.07, 18:20 ale pieprzysz! I powinni zatrudnic "fachowcow" od Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Powinni uczc bezmyśknej pokory 13.06.07, 23:18 wobec autorytarnej władzy. Młody obywatel 4RP winien być karierowiczem, konformistą i hipokrytą pokroju np. imć Kuchcińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
majki_mak_majk Re: Zwolnić z pracy takich belfrów! 09.07.07, 13:27 adamm5 napisał: > Nauczyciele powinni uczyć uczniów postaw obywatelskich, a nie tworzenia > staroszlacheckich rokoszy przeciwko władzy! Skoro tego nie potrafią nie powinni > > wychowywać młodzieży. W każdym razie, gdyby to dotyczyło nauczycieli w szkole, > w której uczą się moje dzieci zażądałbym od dyrekcji usunięcia takich > nauczycieli ze szkoły, albo zabrałbym dzieci z takiej szkoły, gdzie uczą > warcholstwa! wlaśnie o to chodzi, że nieobywatelską postawą jest przemilczenie kretyńskich zachowań giertycha, jego homofobicznej postawy, zaściankowości i klasycznej głupoty. najlepiej trzymaj dzieci w domu i nigdzie nie wypuszczaj w żadnym wypadku, to nauczysz je - braku własnych poglądów i ślepego podporządkowania każdej, nawet najgorszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jkmm2 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 18:39 Panie Rostworowski -Pan nic nie rozumiesz!Ale cóż partia postawiła Pana na stanowisku to trzeba bronić nawet jegomościa który przez przypadek jest Pańskim przełożonym!!!Podaj się Pan do dymisji!Dość już ministerialnego chamstwa w wykonaniu Romcia!!!Nauczyciele to widzą a Pan nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 To są nauczyciele??? To jakieś szumowiny !!!! 13.06.07, 19:23 Buraki kopać a nie młodzież uczyć. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrad Krótko: ŻENADA! 13.06.07, 19:55 Frustracja? Trzeba było wybrac inny zawód... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Krótko: ŻENADA! 13.06.07, 20:02 gdy ja np. wybierałem ten zawód, nigdy bym nie pomyślał, że na czele ministerstwa stanie facet bez klasy i kwalifikacji... Dlaczego to tacy jak ja mają zmieniać zawód? A może to Giertych powinien go zmienić? Ja mam kwalifikacje, doświadczenie pedagogiczne etc etc. Podobnie wymienieni w artykule. Giertych nie ma kwalifikacji, oświatą sie nie zajmował... Więc o czym mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
majki_mak_majk Re: Krótko: ŻENADA! 18.06.07, 00:21 Pewnie,że nie wie o czym gada. Jeszcze nie tak dawno nikt nie przypuszczał, że LPR i Samoobrona znajdą się w rządzie. A że Koń,który mówi zostanie ministrem resortu edukacji nikt nie pomyślał bo było to nielogiczne, nierealne i absurdalne. Wam-NAUCZYCIELOM mogę jedynie współczuć i trzymać za Was kciuki byście przetrwali, ponieważ ta debilna koalicja rządzić wiecznie nie będzie, a nauczycielami jesteście nie z nadania ale z powołania. gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś