Dodaj do ulubionych

Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi

• wiktoria.ewa Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 11:10
      Wkurza mnie, że trzeba go słuchac bo jest wiceministrem??? To od strony...
      stołka teraz oceniamy czy kogoś szanować czy nie?!
    • zzyxyryzzy Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 11:19
      Państwo Redaktorstwo!

Nie "Giertych Won" tylko "GIER-TYCH-DOŚĆ".

Czy już tak nisko upadła sztuka dziennikarska, że nie daje sie poprawnie
      przepisać z plakatu/ulotki?
      Czy nie widzicie zmiany znaczenia przy takiej (zakładam) pomyłce, czy też
      robicie to tendencyjnie?
    • kapitan_stopczyk Matematyk i historyk pożegnają się też z pracą. 13.06.07, 11:34
      Zdają sobie z tego sprawę czy żyją w błogiej nieświadomości?

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • igraszka Re: Matematyk i historyk pożegnają się też z prac 13.06.07, 13:04
        Na jakiej postawie?

Przytocz fragment konstytucji, który zakazuje wyrażania poglądów w czasie wolnym
        od pracy. Bardzo jestem ciekawa.
    • prodakk Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 11:41
      Old punk never dies!!
    • critto Giertych nie skloci uczniow i nauczycieli 13.06.07, 11:54
      "Józef Rostworowski, małopolski kurator oświaty: - Jestem zbulwersowany. To, co
      planują zrobić nauczyciele, jest niegodne powagi tego zawodu. Roman Giertych
      jest urzędującym ministrem edukacji i należy mu się szacunek z racji
      sprawowanego urzędu. Nauczyciele nie mogą ramię w ramię z uczniami okazywać
      lekceważącego stosunku do wicepremiera. To skrajnie niepedagogiczne - ocenia."

pan Kurator raczy zartowac. Gdy wicepremier i minister edukacji Roman Giertych
      lzyl protestujacych uczniow z Inicjatywy Uczniowskiej, nazywal ich 'gejami' i
      sugerowal, ze sa podpuszczeni przez srodowiska gejowskie, to wszystko bylo w
      porzadku?? Giertych ciagle lamie zasady kultury i zdrowego rozsadku, zasluguje
      wiec na tak ostre potraktowanie. W Polsce istnieje jeszcze wolnosc slowa, choc
      PRL-bis (PRL-PIS, a wlasciwie to LPR-PIS :P :D :) ) zaczyna coraz mocniej
      wciskac sie wszedzie z butami (kto wie, moze za jakis czas doczekamy sie
      dysydentow politycznych IV RP??). Akurat koncert jest swietnym dla mlodziezy
      srodkiem wyrazu. BRAWO SOLIDARNOSC uczniowsko-nauczycielska - NIE BEDZIE zaden
      Giertych sklocal tych dwoch grup, ktore sa na siebie skazane i niejako jada na
      tym samym wozku (szczegolnie teraz, gdy zarowno nauczyciele, jak i uczniowie sa
      przedmiotowo, odgornie i dyktatorsko traktowani przez Ministerstwo Oswiaty -
      vide mundurki, zmiany w lekturach, pomysl wprowadzenia szkol pod specjalnym
      nadzorem, wychowanie patriotyczne, czy wreszcie calkowicie niedopuszczalna w
      panstwie pluralizmu swiatopogladowego proba wcisniecia ocen z religii do
      sredniej. Nauczyciele maja z kolei strasznie kiepskie pensje i brak perspektyw
      na podwyzki. Nauczyciele i uczniowie - LACZCIE SIE WE WSPOLNEJ SPRAWIE!! Jedni
      daja edukacje, drudzy biora, wszyscy wychodza na tym dobrze - belfer i uczen
      powinni byc PRZYJACIOLMI i SOJUSZNIKAMI.
      • critto Re: Giertych nie skloci uczniow i nauczycieli 13.06.07, 11:55
        nie mowiac o nienawisci Giertycha do srodowisk rzeczywiscie gejowskich, ktora
        jest rowniez niedopuszczalna - w koncu sa to prawi obywatele RP.
    • andrzej.strzelba Olga Szpunar i Bartłomiej Kuraś to dupy 13.06.07, 12:17
      nie dziennikarze.

Chodzi mi o ten fragment tekstu
      "Matematyk, historyk i pedagog razem z uczniami pożegnają rok szkolny na
      Podhalu punkrockowym festiwalem Giertych Won!"

Wystarczy spojrzeć na plakat, żeby dowiecieć się jaki tytuł ma ten koncert.
      Pisze wyraźnie "Gier-Tych-Dość".
      Wy baranie łby.
    • ojciec_tadeusz1 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:21
      BRAWO USZATY!
      CZAS NAJWYZSZY: GIER-TYCH-DOSC!

P.S. Pozdrowienia od kolesia, ktorego -nascie juz lat temu podrzuciles na stopa
      z pankpikniku w czorsztynie.
    • renata971 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:23
      ...BRAWO!!!!!!
    • igraszka Szacunek dla Giertycha? 13.06.07, 12:37
      "Roman Giertych jest urzędującym ministrem edukacji i należy mu się szacunek z
      racji sprawowanego urzędu."

Na szacunek to se trzeba najpierw zapracować, kochaniutki.
      • juikowy Polska Edukacja zdycha przez tego Giertycha!!! 13.06.07, 12:53
        j.w
    • przestanpieprzyc Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:38
      nie ma co rzadzicie chlopaki:)

www.romanprzestanpieprzyc.pl
      • kemer2 Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 12:58
        Chyba jednak Romek przegra z ZNP. Było postepować zgodnie z zasadą: mocno w
        rzeczy, łagodnie w sposobie, a nie miotać się jak szaleniec. Na przykład
        mundurki - minister powinien je zatwierdzać tylko dla szkół wyróżniających się.
        Szkoła jest całkowicie zdemoralizowana, jak widać razem z nauczycielami.
        • juikowy Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 13:06
          Tak! a wszyscy Polacy to pijacy.
          • kazek100 Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 15:57
            i złodzieje! Po każdy pjak to złodziej ;-))
            • romano33 _______________Festival nienawiści i dyskryminacji 13.06.07, 17:39

• romano33 Re: _______________Festival nienawiści i dyskrymi 13.06.07, 17:40

• kierwonik Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 12:51
      Jestem pracownikiem naukowo-dydaktycznym uczelni. Czasem rozmawiam ze studentami
      o pomysłach ministra Giertycha. Większość z nich jest zniesmaczona i krytyczna
      wobec wszelkich pomysłów Ministra. Widzą, że na potęgę szkoła średnia zmienia
      się. I nie zmienia się na dobre. Uczę psychologii i moi studenci doskonale
      rozumieją, że sposoby Ministra są w zupełności sprzeczne z tym, czego oni
      oczekiwaliby od szkoły, która ma pomóc im w rozwoju. Ci młodzi ludzie
      dostrzegają ideologiczność pomysłów i traktują je jako zagrożenie dla wolności
      myśli i sumień uczniów.

Współczesne trendy edukacji idą w zupełnie inną stronę niż to, co proponuje
      Minister. Dziś uczeń, czy student są partnerem w dialogu opartym na zasadach.
      Sztuką, zależną od osobowości nauczyciela i jego przygotowania, jest zdobycie
      szacunku u uczniów. Można to osiągnąć przez właściwą komunikację, ustalanie
      (wzajemne!) zasad i konsekwencja w ich realizacji. Postępowanie Ministra (a nie
      tylko pomysły) same w sobie kłócą się z tymi nowoczesnymi działaniami. Do tego
      powodują lawinę zachowań kuratorów i innych osób podległych Ministrowi - działań
      opartych na strachu o własną pozycję, pracę itp.

Myślę, że nauczyciele nie poszukują sposobów na dotarcie do uczniów, jak i też
      prowadzą działania pokazujące, że Minister myli się, nie kształtuje zdrowych
      postaw. Ważne, by nie głosili postaw pełnych nienawiści, agresji...

Do dzieła!
    • kap0 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 12:51
      a kto powiedzial ze wszyscy nauczyciele sa madrzy ?
    • poszeklu Trzech niedorozwinietych nauczycieli. Obraz szkoly 13.06.07, 13:10
      Dowod dennego poziomu edukacji daje trzech nauczycieli
      z Podhala, ktorych za to wielbi stalinowski szmatlawiec.
      Mam nadzieje, ze we wrzesniu ich miejsce w szkole zajma
      dojrzali pedagodzy.
      Jak mlodziez moga wychowywac tacy niedojrzali nauczyciele!
      Moze jest jeszcze w Afryce podobna sytuacja, ale w Europie
      to okaz nieprzystosowania i nieodpowiedzialnosci.
      • dundrub Re: Trzech niedorozwinietych nauczycieli. Obraz s 13.06.07, 13:28

> Jak mlodziez moga wychowywac tacy niedojrzali nauczyciele!
        > Moze jest jeszcze w Afryce podobna sytuacja, ale w Europie
        > to okaz nieprzystosowania i nieodpowiedzialnosci.

hahhaa.. zapoznaj sie plwaczu pisowski z tym, jak w nowoczesnej pedagogice i
        psychologii podchodzi sie do relacji uczen-nauczyciel
        polecam posty, ktore sa tutaj na forum.. poczytaj.. nie musisz daleko szukac..
        a pozniej zamilknij zawstydzony
    • ir9 Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 13:10
      Giertychowi nalez sie szacunek z racji urzedu.... smiechu warte.albo pan
      rostworowski boi sie zelaznej dloni romana albo ma jakies problemy z ocenieniem
      rzeczywistosci. giertych okazuje brak szacunku dla inteligencji uczniow,
      nauczycieli, rodzicow i generalnie wszystkich z wysokosci sprawowanego urzedu i
      jedyne co mu sie z tej racji "nalezy" to ewentulany wylot ze stolka ministra.
    • wenussa Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 13:11
      Brawo!!! Moga nawet stracic prace, a jednak..
    • aszar Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 13:11
      rozstworowski to kretyn i tyle. twierdzenie ze ministrowi nalezy sie szacunek
      bo to minister jest z cyklu zabawnych i zenujacych. czlowiekowi nalezy sie
      szacunek wylacznie za to co soba reprezentuje a nie jakie stanowisko pelni. i
      takie podejscie jest pedagogiczne.
      • kielcenoca Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 13:18
        Nie festiwal - ale mały koncert
        Nie Giertych Won - ale Gier - Tych - Dość
        Ale w imię " dobrych " intencji grają , więc Gazeta zrobi z tego Woodstock .

czyli burza w szklance wody , ale warto rozdmuchać ją do tornada.

A swoją drogą nie lubię R.G. , ale część narodu go wybrała , muszę w ramach
        demokracji się z tym pogodzić .
        • takethisjobandshoveit Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 13:41
          Romana nie wybrał naród a politycy, ministrów nie wybiera się w wyborach
          powszechnych. Jest wysokim urzędnikiem państwowym któremu niestety płacę pensję
          ze swoich podatków. Jak długo jeszcze będę musiał tego darmozjada utrzymywać?
          • kielcenoca Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 13:48
            Tylko przypomnę , najpierw Big Long Head został posłem , i dopiero wraz ze
            swoją partią został koalicjantem , no a w konsekwencji ministrem .
            • kazek100 Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 19:23
              pamiętajmy jednak, że ledwo przekroczył próg wyborczy, więc powinien mieć
              więcej pokory i rozumieć, że jego ideolo nie obowiązuje wszystkich. w
              poprzednich wyborach sld miało ponad 40 % i na szczęśćie nie uważało, że ma
              prawo narzucać wszystkim swoje ideologiczmne wizje (przy wszystkich błędach,
              jakie oczywiście popełniło).
        • dundrub Re: Radio Erewań przy Gazecie to pikuś 13.06.07, 14:45

> A swoją drogą nie lubię R.G. , ale część narodu go wybrała , muszę w ramach
          > demokracji się z tym pogodzić .

zgoda na cos nie musi rownac sie akceptacji tego czegos.. zgoda na takiego
          ministra nie musi bys tozsama z brakiem krytyzyzmu wzgledem niego
    • ala4910 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 13:14
      Brawo, gratulacje za pomysł. Kibicuję nauczycielom. Sama nie jestem
      nauczycielką, ale miałam szczęście do przyzwoitych nauczycieli. Oni nauczyli
      mnie tego , że dzisiaj stać mnie na samodzielne myślenie.Bardzo wiele im
      zawdzięczam. Uważam,że nauczyciele i uczniowie zasługują na kogoś lepszego o d
      Romana Giertycha. Jeszcze raz - powodzenia.
    • igraszka Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 13.06.07, 13:14
      [wikipedia]

Roman Giertych [...] Od urodzenia mieszkał w Kórniku, gdzie ukończył Szkołę
      Podstawową i Liceum Ogólnokształcące. Został absolwentem Wydziału Historycznego
      (1989-1994) oraz Wydziału Prawa (1990-1995) Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w
      Poznaniu. W 1996 rozpoczął aplikację adwokacką w Warszawie, którą ukończył w 2000.

Jakie ten pan ma kwalifikacje, że został ministrem edukacji? Gdzie jest to
      wieloletnie doświadczenie pedagogiczne? Ile lat uczył w jakiej szkole, jakich
      przedmiotów? [Pomijam wymownym milczeniem patologiczną jednostkę chorobową zwaną
      Zespołem Młodzieży Wszechpolskiej]

Ukończenie prawa, tak samo jak budowlanki z nikogo nie czyni speca od nauki.
      • igraszka Re: Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 13.06.07, 13:16
        > Ukończenie prawa, tak samo jak budowlanki z nikogo nie czyni speca od nauki.

miało być "od edukacji", ale nauki też, skoro za tatusiem wierzy w smoki i
        kwestionuje ewolucję.
        • kemer2 Re: Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 13.06.07, 17:01
          Lepiej wierzyć w smoki, aniżeli być komunistą.
          • romano33 Na plakacie hasła kłamliwe tak jak ebsecy to robil 13.06.07, 17:40

• majki_mak_majk Re: Kwalifikacje Giertycha. Ja tylko pytam 09.07.07, 13:17
            kemer2 napisał:

> Lepiej wierzyć w smoki, aniżeli być komunistą.

ale z ciebie imbecyl. człowieku, ty po prostu jesteś głupi. ręce opadają
    • some.fun Gramy Panowie... 13.06.07, 15:12
      I tak to nic nie pomoże, bo jak chwycił stołek, tak się będzie trzymał...
      Ale pokazać mu trzeba.
    • bodziu Re: Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychow 13.06.07, 15:19
      Brawo!!!
    • adamm5 Zwolnić z pracy takich belfrów! 13.06.07, 16:36
      Nauczyciele powinni uczyć uczniów postaw obywatelskich, a nie tworzenia
      staroszlacheckich rokoszy przeciwko władzy! Skoro tego nie potrafią nie powinni
      wychowywać młodzieży. W każdym razie, gdyby to dotyczyło nauczycieli w szkole,
      w której uczą się moje dzieci zażądałbym od dyrekcji usunięcia takich
      nauczycieli ze szkoły, albo zabrałbym dzieci z takiej szkoły, gdzie uczą
      warcholstwa!
      • kazek100 Re: Zwolnić z pracy takich belfrów! 13.06.07, 17:48
        a ja bym zażądał od dyrekcji, aby ci nauczyciele dostali większy dodatek
        motywacyjny!

> Nauczyciele powinni uczyć uczniów postaw obywatelskich,

właśnie o to chodzi. Postawa obywatelska to sprzeciw wobec prymitywnego endeka
        który nie ma pojęcia o edukacji.

Zresztą ja ze strony prawicy w życiu nie słyszałem o postawach obywatelskich.
        Zawsze słyszę tylko o "wartościach chrześcijańskich". co sprowadza się
        najczęściej do tego, że ma nie być aborcji - i na tym koniec.
        • romano33 Bo to jest punkowa Targowica :)) 13.06.07, 17:51

• kazek100 Re: Bo to jest punkowa Targowica :)) 13.06.07, 19:22
            sluchaj romano czy romanie, jak ci tam...
            w ciągu ostatniej godziny wpisałeś tu chyba z 15 postów, a w żadnym nic nie
            napisałeś (poza idiotycznymi hasłami w tytułach).

Ty naprawdę nie rozumiesz, że w ten sposób robisz niedźwiedzią przysługę swoim?
            Że jeśli ktoś jeszcze miał wapliwości, czy członkowie lpr to prymityni idioci,
            to dzięki Tobie takoch wątpliwości sie pozbędzie? gratuluję ;-0))....
      • 1zorro Re: Zwolnić z pracy takich belfrów! 13.06.07, 18:20
        ale pieprzysz! I powinni zatrudnic "fachowcow" od Rydzyka?
      • adegie Powinni uczc bezmyśknej pokory 13.06.07, 23:18
        wobec autorytarnej władzy. Młody obywatel 4RP winien być karierowiczem,
        konformistą i hipokrytą pokroju np. imć Kuchcińskiego.
      • majki_mak_majk Re: Zwolnić z pracy takich belfrów! 09.07.07, 13:27
        adamm5 napisał:

> Nauczyciele powinni uczyć uczniów postaw obywatelskich, a nie tworzenia
        > staroszlacheckich rokoszy przeciwko władzy! Skoro tego nie potrafią nie powinni
        >
        > wychowywać młodzieży. W każdym razie, gdyby to dotyczyło nauczycieli w szkole,
        > w której uczą się moje dzieci zażądałbym od dyrekcji usunięcia takich
        > nauczycieli ze szkoły, albo zabrałbym dzieci z takiej szkoły, gdzie uczą
        > warcholstwa!

wlaśnie o to chodzi, że nieobywatelską postawą jest przemilczenie kretyńskich
        zachowań giertycha, jego homofobicznej postawy, zaściankowości i klasycznej
        głupoty. najlepiej trzymaj dzieci w domu i nigdzie nie wypuszczaj w żadnym
        wypadku, to nauczysz je - braku własnych poglądów i ślepego podporządkowania
        każdej, nawet najgorszej sytuacji.
    • jkmm2 Belfrzy grają punk rocka przeciwko Giertychowi 13.06.07, 18:39
      Panie Rostworowski -Pan nic nie rozumiesz!Ale cóż partia postawiła Pana na
      stanowisku to trzeba bronić nawet jegomościa który przez przypadek jest Pańskim
      przełożonym!!!Podaj się Pan do dymisji!Dość już ministerialnego chamstwa w
      wykonaniu Romcia!!!Nauczyciele to widzą a Pan nie?
    • rabemich A Ubekistan z Wyborczej i RM judzi nadal 13.06.07, 18:46
      co za ludzie
    • marek802 To są nauczyciele??? To jakieś szumowiny !!!! 13.06.07, 19:23
      Buraki kopać a nie młodzież uczyć. Żenada.
    • lukrad Krótko: ŻENADA! 13.06.07, 19:55
      Frustracja? Trzeba było wybrac inny zawód...
      • kazek100 Re: Krótko: ŻENADA! 13.06.07, 20:02
        gdy ja np. wybierałem ten zawód, nigdy bym nie pomyślał, że na czele
        ministerstwa stanie facet bez klasy i kwalifikacji... Dlaczego to tacy jak ja
        mają zmieniać zawód? A może to Giertych powinien go zmienić? Ja mam
        kwalifikacje, doświadczenie pedagogiczne etc etc. Podobnie wymienieni w
        artykule. Giertych nie ma kwalifikacji, oświatą sie nie zajmował... Więc o czym
        mówisz?
        • majki_mak_majk Re: Krótko: ŻENADA! 18.06.07, 00:21
          Pewnie,że nie wie o czym gada. Jeszcze nie tak dawno nikt nie przypuszczał, że
          LPR i Samoobrona znajdą się w rządzie. A że Koń,który mówi zostanie ministrem
          resortu edukacji nikt nie pomyślał bo było to nielogiczne, nierealne i
          absurdalne. Wam-NAUCZYCIELOM mogę jedynie współczuć i trzymać za Was kciuki
          byście przetrwali, ponieważ ta debilna koalicja rządzić wiecznie nie będzie, a
          nauczycielami jesteście nie z nadania ale z powołania. gorąco pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka