musztardek 19.06.07, 07:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
futomaki.pl Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 07:13 Czyżby statek zaczynał powoli tonąć? Miejmy nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 07:30 Może to jakiś krewny Bosaka z LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 I jeszcze kilku do Partii Elastycznych Sumień 19.06.07, 09:40 Oto mamy kolejną grupkę ludzi, których wrażliwe sumienia zmuszają do opuszczenia szeregów PiS. Na ich cześć odgrzewam (i przy okazji aktualizuję) to, co napisałem o poprzednich podobnych przypadkach, a niedawno odgrzałem na cześć posła Mojzesowicza. Niech nam żyje Marek Jurek, nasz nowy Borowski, który obudził się z sumieniem w nocniku i, pomny różnicy między szambem a perfumerią, zapragnął aby sumienie zmieniło zapach na jakiś lepszy i zakłada nową partię. Pan Jurek głosował za rządem z Samoobroną - czyli głosował za wzmocnieniem partii gwałcicieli. To nie ma nic wspólnego z wartościami chrześcijańskimi, to ma związek z trzymaniem władzy dla kolesiów, kosztem oddawania części władzy przestępcom, świniom skończonym, a nawet weterynarzowi-aborterowi Popeckiemu. Jurek robił wszystko, żeby opóźnić uchwalenie budżetu, po to, aby dać prezydentowi pretekst (prawnie super wątpliwy zresztą) do skrócenia kadencji. Blokować prace Sejmu specjalnie po to, żeby potem Sejm był rozwiązany, to jest zwykła nieuczciwość. Jurek był mocno zaangażowany w zmianę ordynacji samorządowej. Taka zmiana, robiona na ostatnią chwilę, to nic innego jak nieuczciwe kombinacje przeciw demokracji. Jurek był z wizytą u Pinocheta - człowieka, który wsławił się dość nieszczególnym poszanowaniem życia, i to kilku tysięcy osób. I tym sposobem nasz pan Jureczek dobrze wytarzał sobie sumienie w szambie. Lepiej by chyba był zrobił zostawiając je w kościele albo w konfesjonale. Teraz jest za późno: pobrudzone sumienie niełatwo doczyścić, nawet przy pomocy nieskutecznej walki na pokaz o prawo do życia albo przy pomocy tworzenia nowej partii katolickiej, która według nowej mody nazywa się "windowa" (cała partia mieści się w windzie; parę lat temu nazywano to "partia kanapowa", bo partia mieści się na kanapie). Jak Marcinkiewiczowi kazali wziąć Leppera na wice, to się trochę stawiał, ale w końcu posłuchał. I tym sposobem politycznie się s... no wiecie co. W zamian był premierem, ale w końcu i tak Jarek go wywalił. I teraz nie ma ani honoru (bo to już nie wróci), ani posady. Zupełnie jak pan Jurek. I jak pani Aneta z Samoobrony. Sikorskiemu kazali wziąć Macierewicza na wice, po to aby Polska nie miała już wywiadu ani kontrwywiadu, ale za to żeby był fajny raport. Sikorski stawiał się jak mógł, ale w końcu też się sku... i Macierewicza wziął. W zamian był ministrem obrony, ale w końcu i tak Jarek go wywalił. I teraz nie ma ani honoru (bo to już nie wróci), ani posady. Zupełnie jak pan Jurek, jak pani Aneta z Samoobrony i jak Kazio Genialny Bankowiec z PiS. I teraz Pan Jurek zakłada sobie nową partię. Miała się nazywać Partia Małego Rozumku albo jeszcze lepiej Katolicka Partia Elastycznych Sumień, ale w końcu jacyś pijarowcy postanowili ukraść nazwę Prawica Rzeczypospolitej, której używa już od jakiegoś czasu nieformalna grupka paru osób na portalu prawica.net. Będzie w tej partii miejsce dla pana Kazimierza i też dla Pani Zyty (na wypadek gdyby wyleciała z rządu, z powodu nagłego przypływu sumienia albo z jakiegokoliwek innego powodu) i dla Pani Anety. Sprawami rolnym zajmie się pan Mojzesowicz. Podobno niektórzy ginekolodzy przywracają dziewictwo. Może do takiego doktora ci panowie mogliby pójść, może on im honor zrekonstruuje i będą mogli zostać wzorami moralności chrześcijańsckiej, a nawet czołowymi obrońcamy życia poczętego. A pan Mojzesowicz będzie mógł zostać odwiecznym przeciwnikiem Samoobrony. Jurek na szefa nowej partii, Radek na prezydenta, Kazio na Edukatora, Mojzesowicz na ministra rolnictwa, Aneta na ministra zdrowia (bo poznała na własnej skórze, jak się robi niestandardowe zabiegi), Zyta do finansów. Zobaczycie, będzie raj. O tym, skąd nam się wzięła pani Sowińska, inna osoba o sumieniu bardzo wyczulonym (szczególnie na nieprawomyślne działania innych): www.skubi.net/sowinska.html O rzeczywistych problemach prawnych związanych z aborcją, czyli o tym, czym Jurek by się zajmował zamiast zmieniać konstytucję, gdyby miał rozum: www.skubi.net/tysiac.html O tym, co warto zrobić z Jackiem i Plackiem: www.skubi.net/macierewicz.html Więcej o Kaziu: www.skubi.net/komisarz.html I jeszcze o Wielkim Kaczym Bankierze: www.skubi.net/bank.html - Z innej beczki, ale nowe: www.skubi.net/pierwiastek.html Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 09:34 futomaki.pl napisał: > Czyżby statek zaczynał powoli tonąć? Miejmy nadzieje... > Odpowiedz Link Zgłoś
assessor Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 11:43 Powoli nabiera już wody .... ale orkiestra jak gdyby nigdy nic, gra nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 07:36 Mam pytanie. Czy ktoś coś zrozumiał z tego bełkotu? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 08:08 Ja zrozumiałem artykuł, a ty możesz przeczytać drugi raz. Albo zapytać mnie jeśli czegoś nie rozumiesz. -- Frant - nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
letanacze Re: Bunt w krakowskim PiS 20.06.07, 01:31 to jest dość prosty tekst. Jeśli nie możesz zrozumieć, to może napij się kawy, czasami rozjaśnia umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
borje Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 07:37 Jeśli Kali to ok. a jak Kalemu to zgroza !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 09:29 borje napisał: > Jeśli Kali to ok. a jak Kalemu to zgroza !!!!!! jak Kalemu, "to władza mu tę rękę odrąbie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Pan "wanna" popadnie w niełaskę? 19.06.07, 07:59 może wreszcie zapłaci za przekrety przy budowie domku Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Gdyby to byli z opozycji to byłby to przekręt a 19.06.07, 08:04 tak "naszych biją" czyli oszołomy z ambicjami do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Gdyby to byli z opozycji to byłby to przekręt 19.06.07, 09:25 krzych.korab napisał: > tak "naszych biją" czyli oszołomy z ambicjami do władzy. raczej: "poseł Andrzej Adamczyk (pełnomocnik PiS w Małopolsce) zapewniał go, że nie ma powodów do interwencji", czyli pozamiatać pod dywan! Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna No jakże 19.06.07, 08:07 zgroza że nie wygrał bolszewik przetargu Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 08:08 Bunt nie jest z powodów ideowych,ale 'dla mamony'.Miało być p...i...s.! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 08:15 Gdyby rzeczywiście z PiS odszedł Wasserman, Ziobro, dwóch Kaczyńskich, Kuchciński i Putra to może i ja bym na nich zagłosowal ? Odpowiedz Link Zgłoś
homar10 Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 09:12 sceptyk31 napisał: > Gdyby rzeczywiście z PiS odszedł Wasserman, Ziobro, dwóch Kaczyńskich, > Kuchciński i Putra to może i ja bym na nich zagłosowal ? Rozważ jeszcze odejście Dorna, Karskiego, Szczypińskiej i Kurskiego...;) Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Bunt w krakowskim PiS 19.06.07, 09:27 homar10 napisał: > > Rozważ jeszcze odejście Dorna, Karskiego, Szczypińskiej i Kurskiego...;) gosiewskiego, brudzińskiego, ... Ciagle się dziwię, że mój kolega ze studiów, porządny skąd inąd chłop, siedzi z nimi w ławach poselskich. Nie wiem, czy mam się jeszcze do niego odzywać? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 to rzeczywiście miał powód na krytykę! Jak to 19.06.07, 08:28 mozliwe on prowadzi firmę a przetargi wygrywa ktoś inny? To nie może się zdarzyc. <Józef Pilch, wiceprzewodniczący klubu PiS, a jednocześnie dyrektor w firmie budowlanej Chemobudowa, miał skrytykować przetarg na budowę hali widowiskowej. Wygrała go konkurencyjna do Chemobudowy firma.> Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta A w domysle mieszaczy z GW ..... 19.06.07, 08:36 Walczą ze sobą : frakcja Ziobry (sponsorowana przez Chemobudowe ha ha ha ) i Wassermanna sponsorowana przez ...,,jacuzzi''(zaraz wyciągną wanne ministra spoko spoko :)) ) ,,Divide et impera'' tylko....zapomnieli ,ze te ..impera'' już nieaktualne :))) Jeden wielki :))))))))))) i politowanie dla redatorka GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Zjednoczony PiS rownym marszem na smietnik!!!. 19.06.07, 08:51 Tam jego miejsce. Precz z pisowskimi zdrajcami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Zjednoczony PiS rownym marszem na smietnik!!! 19.06.07, 09:38 pisubek napisała: > Tam jego miejsce. Precz z pisowskimi zdrajcami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 amanasunta... Zeszłaś z szosy, pada? 19.06.07, 09:15 do roboty , tirówo! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: amanasunta... Zeszłaś z szosy, pada? 19.06.07, 12:01 pierot6 napisał: > do roboty , tirówo! Podobno robią przeszczepy organu.Masz jeszcze szanse na te wymarzone tirówki pierocku..po przeszczepie od jakiegoś ogiera :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Wreszcie znaleźli się ludzie z twarzą. 19.06.07, 09:17 Poraz pierwszy ktoś w PiS-ie postawił na postawy moralne, pozbawione nepotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 W Gazecie Kapusiów mają najświeższe informacje 19.06.07, 09:30 o PiS, cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Radni PIS-u zawiesili się? 19.06.07, 09:32 Bo wybierając partię, nie wzięli pod uwagę szeregu ważnych okoliczności, a zwłaszcza tzw."partyjniactwa". Biedne nieświadome dziateczki. A żółta rura gazowa na płotach, to panom nie przeszkadzała? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Ciąg dalszy czyli odpowiedź: 19.06.07, 09:34 A ta rura?! Nieeee! Bo mieszkamy w innej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Ciąg dalszy czyli odpowiedź: 19.06.07, 12:05 michalparadowski napisał: > A ta rura?! Nieeee! Bo mieszkamy w innej dzielnicy. A przepisał doktorek cos na demencję dziadek? Przepisał przepisał a ...dziadek michał nie bierze tylko na forum pisze pisze pisze pisze :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 Prośba do dziennikarzy 19.06.07, 11:24 Zainteresujcie się proszę dokładniej osobą pana Wassermana. Odnoszę wrażenie, że złodziej najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja". Jako PRL-owski prokurator oskarżał w procesach politycznych członków opozycji. Jak to możliwe, że idywiduum z taką przeszłością utrzymuje się przy KAczyńskich u władzy????? Kiedy był prokuratorem krajowym za AWS-u, wysyłał jakieś pisma do Kaczyńskiego (ministra sprawiedliwosci wówczas) dotyczące afery Orlenu. Sam słyszałem jak pytanie: "Co się stało z tymi papierami?" Kaczyńskiemu zadała M.Olejnik (wtedy w radiowej trójce). Kaczyński się wymigał i wspomniał, sądziłem, ze to nie ważne i leżały na biurku. Ale przecież w końcu byla komisja i wiadomo już ze to ważne. Co się stalo z tymi papierami? Czy przypadkiem nie ukręcili łba sprawie w zarodku, żeby mogła się rozwijać na czarno? Wszystkie prawdziwie wolne media aż huczą od informacji, ze Wasserman utrzymaywał kontakty nieformalne z mafią paliwową. Dlaczego nikt nie drąży tych tematu? Ze strachu?. Ja nie wiem czy to prawda. To tylko kojarzenie faktów z przeszłości. Skoro PiS tak się lubuje w upadlaniu ludzi za przeszłość, zajmijcie się przeszłością tych samozwańczych ideałów prawa i sprawiedliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Prośba do dziennikarzy 19.06.07, 12:07 chwdpis51 napisał: > Zainteresujcie się proszę dokładniej osobą pana Wassermana. Odnoszę wrażenie, ż > e złodziej najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja". Jako PRL-owski prokurator osk > arżał w procesach politycznych członków opozycji. Jak to możliwe, że idywiduum > z taką przeszłością utrzymuje się przy KAczyńskich u władzy????? Moze jakieś szczegóły ,,chwd'' podasz :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 Re: Prośba do dziennikarzy 19.06.07, 13:18 Właśnie dlatego proszę dziennkarzy. Proszę, żeby prześwietlili jego przeszłość. Ja przypominam sobie jak oskarżał dwóch studentów za wywieszenia flagi państwowej nie w tym dniu czy coś innego z tą PRL-owską flagą. Fakt pozostaje, że byl komunistycznym reżimowym prokuratorem. Co do afery Orlenu to jako prokurator krajowy otrzymywał informacje o aferze i przekazywał Kaczyńskiemu. To słyszałem na własne uszy w wywiadzie (rozmowie w III Pr. PR z rana o 8:15) Moniki Olejnik. Dlaczego nikt dalej się nie interesuje tymi papierami? Co Kaczyński z nimi zrobił? Co do udziału w mafii paliwowej pisałem, że wolne media o tym informuja. Wpisz hasło w googlu Wasserman mafia paliwowa i sobie poczytaj . Nie badz leniem. Odpowiedz Link Zgłoś
letanacze Re: Prośba do dziennikarzy 20.06.07, 01:48 chwdpis51 napisał: > Właśnie dlatego proszę dziennkarzy. Proszę, żeby prześwietlili jego przeszłość. Zdecydowanie popieram Twój wniosek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2o05 toniemy toniemy... 19.06.07, 14:02 to już nie statek, to dziurawe kanoe daj Boże niech go fale przykryją Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwit55 bunt 19.06.07, 16:55 Jeszce troche i pisdziory rozleca sie jak kiedys AWS. Maze o tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Aaa!!To jakiś układ!! 19.06.07, 18:55 Czy ktoś się dziwi tym co tu przeczytał?Chyba niee.Przecież tam gdzie jakakolwiek władza,tam i układziki ;) Złoci ludzie jeszcze istnieją,ale gdzie ich szukać? Odpowiedz Link Zgłoś