Dodaj do ulubionych

Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn"

• koham.mihnika proponuje zamknac wszystkich prezydentow RP 19.06.07, 16:38
      w jednym pomieszczeniu i transmitowac Big Brother in the Fourth Republic.
      Widzowie beda glosowac przez komorki.
      Za wykorzystanie pomyslu poprosze jedynie 10%, plus fifty fifty z ostatnim czyli
      wygranym.

Panie kontrolerze, prosze wyrzucic Walese z forum za brzydkie wyrazy, jeszcze
      jakies malolaty podsluchaja i doniosa ksiedzu.
    • koneser10 potraktowac Bolka jak bezdomnego z dworca 19.06.07, 16:39
      tj. olac prostaka.

Wyroki sądowe w sprawie znieważenia Prezydenta RP
      W polskim prawodawstwie zapisano, że urząd Prezydenta podlega szczególnej
      ochronie, a próby znieważenia Prezydenta (szczególna odmiana pojęcia
      zniesławienia) podlegają ściganiu z urzędu. W sprawach tego rodzaju zapadły
      następujące wyroki:

w 1992 roku Stanisław P. został skazany przez sąd na rok więzienia w
      zawieszeniu za wulgarne wypowiedzi pod adresem Lecha Wałęsy,
      w 1993 Sąd Rejonowy w Brzegu skazał dwóch studentów na grzywnę w wysokości
      ówczesnego średniego wynagrodzenia,
      w 1999 roku Wojciech Cejrowski został skazany na grzywnę 3000 złotych za obrazę
      prezydenta Kwaśniewskiego,
      w 1999 roku sąd skazał dwóch mężczyzn za obrazę Aleksandra Kwaśniewskiego
      (przebywającego wtedy we Włodawie),
      w 2001 roku gdański Sąd Okręgowy skazał Andrzeja Leppera na grzywnę w wysokości
      20 000 złotych za obrazę głowy państwa,
      w 2006 roku Sąd Okręgowy w Warszawie umorzył postępowanie wobec bezdomnego
      Huberta Hofmana, mimo wulgaryzmów wypowiedzianych rok wcześniej pod adresem
      Lecha Kaczyńskiego, z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość czynu.

Przy okazji - za prezydentury Bolka - zapadly dwa wyroki w sprawie obrazy
      urzedu prezydenta. To tak na marginesie - bojownika o wolnosc i demokracje TW
      Bolka.
    • tsuranni dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 19.06.07, 16:40
      Rydzyk wszak nauczał: "Nie nazywajcie szamba perfumerią".
      W końcu ktoś nazwał jednego z tych małych troli po imieniu.
      • abba15 [...] 19.06.07, 16:42
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • tsuranni przygrzało słoneczko 19.06.07, 18:02
          móżdżek się zagotował. ale nie trać ducha - może to da się jeszcze wyleczyć...
      • tubbs Re: dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 19.06.07, 16:43
        Pierwszy raz przyjechalem do Polski w 1991 r., wiec przyznam sie, że mam braki
        jesli chodzi o historii Polski. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak długo
        Kaczynscy siedzili w więzieniu w latach 80tych, bo wiem że Walęsa, Kuroń,
        Michnik a inni z Solidarności tam byli.

• fly8171 Re: dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 19.06.07, 16:45
          Tak. Michnik nawet książkę napisał w więzieniu!
          • tubbs Re: dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 19.06.07, 16:57
            No właśnie, szukałem na stronach Solidarności na ten temat, a cos tam jest o
            tym, jak Michnik 6 lat siedział. Ale nic nie mogę znaleźć na temat Jarosława
            Kaczynskiego. Gdzie on był w więzieniu? Ty chyba się znasz na tym, więc proszę o
            pomoc.
            • fly8171 Re: dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 19.06.07, 16:59
              Z tego co kojarzę Kaczyńscy nie siedzieli w więzieniu, ale ręki nie dam sobie
              uciąć.
        • lwowiak5 Re: dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 19.06.07, 18:26
          tubbs,Kaczynskich nikt nie chciał brać do więzienia,Kaczynscy byłi dobrze
          wychowani przez tatusia,wykładowcę Marksizmu Leninizmu.Popierali tak jak
          Giertych uwczesną władzę.
        • stedo Re: dobrze powiedział, zgodnie z nauką Rydzyka 20.06.07, 00:44
          tubbs napisał:

> Pierwszy raz przyjechalem do Polski w 1991 r., wiec przyznam sie, że mam braki
          > jesli chodzi o historii Polski. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak długo
          > Kaczynscy siedzili w więzieniu w latach 80tych, bo wiem że Walęsa, Kuroń,
          > Michnik a inni z Solidarności tam byli.
          >
          Oni siedzieli u mamusi pod pierzyną zarówno przed rokiem 80tym jak i po.
    • przejrzysty P.A.R.A.N.O.I.K.A mamy za prezydenta! 19.06.07, 16:41
      Co to za zdanie:
      "a następnie swoją władzę oparł na dawnych tajnych służbach komunistycznych"

Czy to jest normalne? Czy Kaczki muszą wszędzie
      widzieć "służby", "układ"; "tw"; "agentów" itd.? Czy świat muszą widzieć
      poprzez pryzmat spiskowej teorii dziejów? Przecież to jest chore!

Największym zagrożeniem dla demokracji w PL jest dojście do władzy obłąkańców!
      DOŚĆ! kIEDY WYBORY????????????????????
    • rhein Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:42
      Panie Prezydencie,
      teraz powinien sie Pan bic mocno w piersi, gdyz autorytarny sposob sprawowania
      wladzy, zniechecil do pana wyborcow. Wspolnie z panem premierem Millerem, ktory
      nie dostrzegal nepotyzmu w szeregach wlasnej partii, doprowadziliscie, ze takim
      ludziom spoleczenstwo dalo obecnie mandat rzadzenia.
    • mangold Coście s-syny uczynili z tą krainą?? 19.06.07, 16:42
      Poiom polskiej polityki siegnał bruku.Mam dość ludzi, któzry potrafią tylko
      dzielić!!!! zarówno Kaczyńskich jak i reszty....Czas qrwa na zmiany

NIE PYTAJ O POLSKĘ Grzegorz Ciechowski

to nie karnawał
      ale tańczyć chcę
      i będę tańczył z nią po dzień
      to nie zabawa
      ale bawię się
      bezsenne noce senne dnie

to nie kochanka
      ale sypiam z nią
      choć śmieją ze mnie się i drwią

taka zmęczona
      i pijana wciąż
      dlatego nie
      NIE PYTAJ WIĘCEJ MNIE

nie pytaj mnie dlaczego jestem z nią
      nie pytaj mnie dlaczego z inną nie
      nie pytaj mnie dlaczego myślę że
      że nie ma dla mnie innych miejsc

nie pytaj mnie co ciągle widzę w niej
      nie pytaj mnie dlaczego w innej nie
      nie pytaj mnie dlaczego ciągle chcę
      zasypiać w niej i budzić się

te brudne dworce
      gdzie spotykam ja
      te tłumy które cicho klną
      ten pijak który mruczy coś przez sen
      że PÓKI MY ŻYJEMY ona żyje też

NIE PYTAJ MNIE
      NIE PYTAJ MNIE
      C0 WIDZĘ W NIEJ

... nie pytaj ...
      ... nie pytaj ...
      ... nie pytaj ...
      ... nie pytaj ...
      ... nie pytaj ... dlaczego jestem z nią
      ... nie pytaj ... dlaczego z inną nie
      ... nie pytaj ... co ciągle widzę w niej
      ... nie pytaj ... dlaczego w innej nie
      ... nie pytaj ... co ciągle widzę w niej
      ... nie pytaj ... dlaczego w innej nie ...
    • evident i za granicą opluwa Waęsę ! 19.06.07, 16:42
      ten marny człowieczek, zawiść i zemsta to prawdziwa twarz Kaczyńskiego.
    • kartoflisko Do prokuratury wpłynęło w związku z ta wypowiedzią 19.06.07, 16:43
      Moje w drodze. Najwyższy czas zamknąć tego śmiecia.
    • piotrwit55 Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:44
      Wreszcie ktos poznal sie na tym baranie jednojajowcu. Brawo Lechu. Pisdziory
      moga Ci skoczyc.
    • maciejtakitam Jak tam drodzy czytelnicy GW...Cieszycie sie ze LW 19.06.07, 16:44
      "dowalil" Kaczynskiemu w taki sposob? :-)
      Jacy bohaterowie tacy czytelnicy...
      • funia81 Re: Jak tam drodzy czytelnicy GW...Cieszycie sie 19.06.07, 16:48
        Najpierw to Kaczynski probowal w zalosny sposob dowalic Walesie. Ale masz racje
        - jacy idole, tacy wyznawcy.
        • kartoflisko Re: Jak tam drodzy czytelnicy GW...Cieszycie sie 19.06.07, 16:53
          Nie szalej lidko, tylko się nadstaw.
          • funia81 Re: Jak tam drodzy czytelnicy GW...Cieszycie sie 19.06.07, 16:55
            Chcialbys, mlotku :-)))
          • bracia_kartofle Re: Jak tam drodzy czytelnicy GW...Cieszycie sie 19.06.07, 16:55
            Skwaszona morda z Belwederu atakuje!

Niedawno poruszyłem palący problem skwaszonej mordy Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. W poście zestawiłem zdjęcie świni z głową naszej Republiki Bananowej pytając Czytelników o różnice. W podsumowaniu napisałem:
            ...świnia jest zadowolona i się frywolnie uśmiecha, zaś Prezydent ma mordę skwaszoną. Panie Prezydencie, z Kwaśniewskiego nie musi Pan brać przykładu. Znał języki, uśmiechał się i był lubiany, ale przecież był komuchem. Za trudne dla Pana i nie do przeskoczenia. Zatem jedyną alternatywą jest zaciśnięcie zębów (czy w Pana przypadku da się bardziej) i branie dobrego przykładu z naszej blogowej świni.>>>
            Dzisiaj mieliśmy wątpliwą przyjemność zapoznać się z inwektywami, którymi obrzuca Prezydent RP dewizowych dziennikarzy. Podczas konferencji prasowej Lech Kaczyński nie wiedział, iż mikrofony są włączone i do rzecznika powiedział, że może jeszcze odpowiadać na pytania, ale nie od tej "małpy w czerwonym" wskazując na dziennikarkę jakiejś zagranicznej stacji telewizyjnej (interia). Miała małe cycki, głupi uśmiech, czy po prostu czerwony żakiet? Na drugi dzień dziennikarze spytali Prezydenta o "gafę", a on zmiażdżył ich swoją polską prostolinijnością mówiąc, iż nie odpowie na pytanie bo dotyczy jego prywatnej rozmowy z rzecznikiem, a poza tym, to on wiele osób różnie nazywa, zatem określenie "małpa w czerwonym" to dla naszej głowy państwa nic specjalnego.
            Gdy tłumaczka słowo holenderski przetłumaczyła jako "dutch", prezydent bardzo się zdziwił. - A nie "Netherland"? - dopytywał.
            - Netherlands to Holandia a dutch to holenderski - przyszła prazydentowi w sukurs szefowa naszej dyplomacji Anna Fotyga.
            Gdy prezydencki minister Andrzej Krawczyk zasugerował Kaczyńskiemu zakończenie konferencji, ten zgodził się, by zadać mu jeszcze jedno pytanie.
            - Ale nie od tej małpy w czerwonym - zasugerował prezydent, mając na myśli jedną z dziennikarek telewizyjnych.
            Kilka prostackich haseł autorstwa polityków PiS już znamy, np. słynne wykształciuchy jako poniżające określenie ludzi z wyższym wykształceniem (ale bulgoczą wam kompleksy - trzeba było się uczyć, debile). Puszczając wodze fantazji i zniżając się do niskiego poziomu intelektualnego naszego Prezydenta i jego siepaczy-tandeciarzy wykoncypowałem kilka podobnych prostackich określeń, którymi można sobie w zaciszu rzucać i się nimi delektować. Zapraszam do Skarbnicy polskiej myśli politycznej, same smakołyki:
            Bartoszewski - głupi żydek
            Oleksy - łysy fiut
            Rokita - gnida w kapeluszu
            Pawlak - pan sraczka...
            Nie, to nawet dla mnie za wiele. Nie dam rady osiągnąć takiego dna. Rynsztokowy, knajacki poziom zakompleksionego Polaka. Znacie coś gorszego? Panie Prezydencie, jest Pan niezastąpiony w prostocie, zakompleksieniu i straszeniu ludzi swoją skwaszoną mordą. A fe!

oto-polska.blogspot.com/search/label/kaczory
            • lol76 bracia_kartofle.... hahaha ale sie usmialem 19.06.07, 17:22
              wskoczylem tez na twojego bloga... hahahaha dobre... pozdrawiam!
      • kazik.k Re: Jak tam drodzy czytelnicy GW...Cieszycie sie 19.06.07, 17:01
        pw opieram i podziwiam Prezydenta Walese!smieciowi sie nalezalo wiec dostal
        swoje!w europie jest zerem wiec obraza Walese-to sposob na zaistnienie tylko ze
        europa juz wie kim ta para skarlalych kurdupli jest!nic im juz nie pomoze ten
        atak na walese!nawet wlasnej zony cwok nie potrafi obronic ani sie za nia
        ujac!gowno i kacze lapy!!!
    • madamchichnik Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:45
      Akstomat Forum GW

Każdy idiota , który na tym forum wali w kaczory jest godny szacunku.
    • freelancer_1 Sku..syn i to dwugłowy! 19.06.07, 16:45
      Kiedy wreszczie pogonimy tych kurdupli?
    • robert.poznan Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:45
      Przecież nikt kto ma trochę rozumu nie uwierzy w te brednie rozpowszechniane
      przez Kaczorów, o Lechu Wałęsie jeszcze za 200 lat będzie głośno, będzie w
      podręcznikach historii, po Kaczkach za 20 lat nikt nie będzie pamiętał, ot cała
      prawda, która boli braci K. Czym oni się przysłużyli dla kraju? Pomijam
      zbudowanie dworca we Włoszczowej, utworzenia 800 000 miejsc pracy.... w Irlandii
      i W.Brytanii
    • simpson0107 Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:46
      Lechu, jaki jestes taki jestes, na prezydenta sie nie nadawales, ale i tak cie lubie; dla Polski zrobiles
      wiecej niz te dwa sklonowane ..... syny. Jestes legenda, ktora zna caly swiat. W tym przypadku masz
      100% racji. Kaczynscy nie szanuja ciebie, nie szanuja mnie, nie szanuja nikogo, a do tego szkodza
      Polsce. Ich sposob odnoszenia sie do dziennikarzy, do lekarzy, do emigrantow, do mniejszosci
      seksualnych, do wszystkich ludzi o pogladach innych niz ich wlasne, jest arogancki i wskazuje na
      ogromnie niski poziom inteligencji oraz brak jakiegokolwiek poczucia taktu. Miejmy nadzieje, ze
      szybko sie skonczy ich zenujace panowanie, ktore jest dla nas Polakow wstydem na arenie
      miedzynarodowej. Wystarczy spojrzec na to, kim otacza sie Kaczynski starszy: Lepper i Giertych! No
      naprawde, znalazl sobie towazystwo na swoim poziomie.
    • maddrake Nasz Lechu grubo przesadził... 19.06.07, 16:46
      Kulturalni ludzie nie używają takich zwrotów, a już od byłej Głowy Państwa na
      pewno wymaga się ponadprzeciętnego wyczucia w kwestii epitetów, szczególnie pod
      adresem urzędującego Prezydenta. Niestety poziom cytowanej wypowiedzi powoduje,
      że autorytet twórcy Solidarności sięgnął bruku, a szkoda...
      • wet3 Re: Nasz Lechu grubo przesadził... 19.06.07, 16:52
        maddrake napisał:

> Kulturalni ludzie nie używają takich zwrotów, a już od byłej Głowy Państwa
        na
        > pewno wymaga się ponadprzeciętnego wyczucia w kwestii epitetów, szczególnie
        pod
        >
        > adresem urzędującego Prezydenta. Niestety poziom cytowanej wypowiedzi
        powoduje,
        >
        > że autorytet twórcy Solidarności sięgnął bruku, a szkoda...

Walesa uzywa prawdziwego jezyka komuchow i skrajnej lewizny. Oni zawsze
        obrzucaja inwektywami gdy prawde im sie powie! To forum najlepiej swiadczy o
        tym. Argumentami komuchow i lewizny sa tylko i wylacznie inwektywy!!!
        • maaac Re: Nasz Lechu grubo przesadził... 19.06.07, 16:57
          > Walesa uzywa prawdziwego jezyka komuchow i skrajnej lewizny. Oni zawsze
          > obrzucaja inwektywami gdy prawde im sie powie! To forum najlepiej swiadczy o
          > tym. Argumentami komuchow i lewizny sa tylko i wylacznie inwektywy!!!

Hehehehe - znajdź w tej wypowiedzi choć jeden argment... Brak - wniosek
          wet3 to komuch lub lewizna.

• koloratura1 Kocioł garnkowi przyganiał... 19.06.07, 18:03
          wet3 napisał:

>
          > Walesa uzywa prawdziwego jezyka komuchow i skrajnej lewizny. Oni zawsze
          > obrzucaja inwektywami gdy prawde im sie powie! To forum najlepiej swiadczy o
          > tym. Argumentami komuchow i lewizny sa tylko i wylacznie inwektywy!!!
      • maaac Ano przesadził... Zszedł do poziomu PiS 19.06.07, 16:55
        A urzędujący prezydent może sobie ot tak bez najmniejszych dowodów twierdzić
        że ""A więc to on zdradził?" - dopytuje francuski dziennikarz. - Oczywiście, że
        on.", czy "a następnie swoją władzę oparł na dawnych tajnych służbach
        komunistycznych".
        Niestety to już kolejny wypadek gdy jeden z braci Kaczyńskich zapędził się
        stanowczo za daleko.
        Przy okazji chciałbym przypomnieć w czyim to towarzystwie palono kukły
        urzędującego ówcześnie prezydenta Wałęsy.

Wałęsa przesadził jedynie w tym że się zniżył do poziomu tych uzurpatorów
        który jeden myśli że jest Prezydentem Polaków (nie 'kaczuszko' ty 'tylko'
        wygrałaś wybory, na tytuł Prezydenta Polaków to trzeba sobie zasłużyć), a drugi
        że premierem (by być premierem to trzeba mieć rząd który rządzi a nie to co
        możemy podziwiać w TV).
        • koloratura1 Czy prezydent i premier są ponad prawem? 19.06.07, 18:20
          maaac napisał:

> A urzędujący prezydent może sobie ot tak bez najmniejszych dowodów twierdzić
          > że "A więc to on zdradził?" - dopytuje francuski dziennikarz. - Oczywiście, że
          > on.", czy "a następnie swoją władzę oparł na dawnych tajnych służbach
          > komunistycznych".
          > Niestety to już kolejny wypadek gdy jeden z braci Kaczyńskich zapędził się
          > stanowczo za daleko.

A dziś rano, w Sygnałach Dnia, drugi Kaczyński powiedział, że Trybunał
          Konstytucyjny, nie dopuszczając możliwości opublikowania "listy Kurtyki",
          "chroni byłych agentów".

Czy obie te wypowiedzi nie są naruszeniem dóbr osobistyvh; pierwsza - byłego
          Prezydenta, druga - sędziów TK i - jako takie - nie powinny zostać rozpatrzone
          przez sąd?

Mam nadzieję, że zarówno p.Wałęsa jak i p.prof.Stępień tam właśnie się zwrócą,
          bo czas już najwyższy, żeby ktoś kompetentny (sąd) skutecznie wytłumaczył
          strasznym bliźniekom co im wolno, a czego nie wolno.

>
    • neronek1 Bravo ! Lechu ! ja tez tak uważam ! S-syn !!!! 19.06.07, 16:49
      ba mogę nawet zawiesic na balkonie transparent z takim Napisem !!!
      co za brednia Kaczora Kwasniewski był mniejszym złem ku... ręce
      opadaja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • hrabia.mileyski Ten fragment rozwścieczył Wałęsę: 19.06.07, 16:52
        "A zatem, czy demokracja w Polsce była zagrożona po 1989 roku?" - pada kolejne
        pytanie dziennikarza France 24.

"Tak, do 1995 roku. A jeśli często mi zarzucano, mnie i mojemu bratu, że sukces
        Kwaśniewskiego był dla nas ulgą, to przyznam, że tak było. Ja wiem, że to
        spowoduje zgrzytanie zębów wielu antykomunistów polskich, że to nie jest
        politycznie poprawne, ale tak - przyznaję to, ponieważ uważałem, że Kwaśniewski,
        nawet jeśli jest człowiekiem z innej opcji politycznej niż moja, był mniejszym
        zagrożeniem dla demokracji, niż Wałęsa" - kończy L. Kaczyński.

W kontekście przydentury LW jest to, niestety, smutna prawda.
    • czerstwy.stefek Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:50
      Kaczyński jest po prostu chamem i tyle. Dla takich ludzi nie mam szacunku.
      Szkoda, że taki zakompleksiony bubek i jego brat robią szkody w Europie, które
      ciężko będzie naprawić przez wiele najbliższych lat...
      • amanasunta Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:55
        czerstwy.stefek napisał:

> Kaczyński jest po prostu chamem i tyle. Dla takich ludzi nie mam szacunku.
        > Szkoda, że taki zakompleksiony bubek i jego brat robią szkody w Europie, które
        > ciężko będzie naprawić przez wiele najbliższych lat...

Ten twój nick to Ci pasuje jak ulał:))
        I ta Brinnejka cytowana ,twój poziom :)))
        • koloratura1 Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 19:41
          amanasunta napisała:

>
          > Ten twój nick to Ci pasuje jak ulał:))
          > I ta Brinnejka cytowana ,twój poziom :)))

Amanasunta, jak zwykle, merytoryczna inaczej.
    • amanasunta [...] 19.06.07, 16:52
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • bracia_kartofle Re: trzeba zawiadomić Prokuraturę, niech Bolka pr 19.06.07, 16:53
      a czego się można spodziewać po małym zawistnym kartofelku Kaczyńskim, chociaż z drugiej strony ta łajza (kartofel) idealnie pasuje do tego zawistnego narodu.
    • melee Lech Wałęsa ma rację 19.06.07, 16:55
      wpływ na wszystkie działania Jarka ma ciągle jego matka, z którą mieszka.
      Dziękuję Panie Wałęsa, za wyjaśnienie profesji rodzicielki prezesika, teraz
      wszystko jasne skąd ten burdel w kraju.
    • goglle "S-syn", "Dureń"... po coś im odpuszczał ? 19.06.07, 16:55
      Przez ciebie oni są u władzy boś im odpuścił przed sądem. A poza tym to trochę
      ma racje ze Kwaśniewski był lepszy dla Polski.
    • palestrina2005 Elektryk Wałęsa zupełnie jak Lepper 19.06.07, 16:56
      ten sam poziom...
      • halfliner Lepper to chyba całuje się z kurduplami?! 19.06.07, 16:58
        sprlprsaipis
      • wet3 Re: palestrina2005 19.06.07, 17:01
        palestrina2005 napisał: > Elektry Walesa zupelnie jak Lepper

> ten sam poziom...

Nie obrazaj Leppera.
      • krzych.korab Ale lepszy palestrinko od twoich protegowanych. 19.06.07, 17:17
    • realista30 Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 16:57
      Wielkość człowieka można poznać po tym, że mówi to, co trzeba wtedy, kiedy
      trzeba. Brawo Lech !!
      • amanasunta Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 19.06.07, 17:00
        realista30 napisał:

> Wielkość człowieka można poznać po tym, że mówi to, co trzeba wtedy, kiedy
        > trzeba. Brawo Lech !!
        Raczej :Brawo ,,Bolek'' :))))
        • krzych.korab Cieńki bolek, ale nie pisz o sobie. 19.06.07, 17:20
    • ergo12 to prawda, karzel jest sku..synem 19.06.07, 16:58
      Podajcie mnie do sądu pisuarki,czekam!
      • amanasunta Re: to prawda, karzel jest sku..synem 19.06.07, 17:01
        ergo12 napisał:

> Podajcie mnie do sądu pisuarki,czekam!
        Chorego psychicznie do sądu? :))))))))
        • koloratura1 Re: to prawda, karzel jest sku..synem 19.06.07, 19:47
          amanasunta napisała:

> ergo12 napisał:
          >
          > > Podajcie mnie do sądu pisuarki,czekam!
          > Chorego psychicznie do sądu? :))))))))

Drugi post równie "merytoryczny" jak i poprzedni.

• xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx kompletny brak poczucia "siary" 19.06.07, 16:59
      Lech Wałęsa ani mi brat ani swat.
      Lech Wałęsa prezydentem był kiepskim i w tej roli się nie sprawdził (moim
      zdaniem).
      Ale jak ktoś taki jak Kaczyński (ktoś, kogo największym życiowym osiągnięciem
      jest rola w podrzędnym filmie) śmie wygadywać takie rzeczy o Wałęsie
      (człowieku, który przez wiele lat był dla nas symbolem wolności, który swoją
      postawą dawał ludziom nadzieje, że „będzie dobrze” i „damy radę”) to mi się
      chce, na zmianę, śmiać i płakać.

Jeden z komentatorów muzycznych powiedział kiedyś o znanej polskiej
      piosenkarce, że „nie ma ona wyczucia siary” – jak się okazuje nie tylko ona.

Nie wyobrażam sobie by za kilka lat zestawiając ze sobą postacie Lecha Wałęsy i
      któregokolwiek z Kaczyńskich nauczyciel najnowszej historii Polski nie parsknął
      śmiechem na sama myśl że taki Kaczyński chciał mierzyć się z Wałęsa.
      (To oczywiście przy założeniu, dość karkołomnym, że ktokolwiek chciałby
      porównywać Wałęsę z Kaczyńskim (bo po co – kogo będzie Kaczyński interesował)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka