Dodaj do ulubionych

Rząd nakręca strajk

20.06.07, 07:12
Macie racje dziewczyny walczcie. W ramach taniego panstwa jesli jest na
kolejne etaty na tych darmozjadow koalicyjnych, sejmowych itp.to Wam sie
nalezy przed nimi.
Obserwuj wątek
    • zbywasz Rząd nakręca strajk 20.06.07, 07:41
      Pielęgniarki jak wiadomo
      "stoją tam gdzie kiedyś ZOMO"
      "bure suki" "stare złogi"
      "spieprzajcie" odnowie z drogi
      gdzie one i G. "Mengele"
      zbrodnia trup się gęsto ściele
    • yanuss Rząd nakręca strajk 20.06.07, 07:46
      Mam nadzieje, ze rzad bedzie rozsadny i kazdego tak protestujacego sila zmusi do
      odejscia z budynku. Trzeba liczyc sie z wladza, rozumiec takze i jej argumenty.
      Jesli ktos chce histeryzowac niech idzie na lake i krzyczy. Kiedys trzeba zaczac
      myslec inaczej. W Polsce, takze za sprawa wybiorczej, probuje sie ponizac
      prezydenta, premiera, a rzad przedstawia jak grupe niedouczonych chciwcow.
      Ciekawe, bo przeciez dwaj najbardziej zainteresowani w tej sprawie ministrowie
      sa z PO (Religa przeciez jawnie popieral Tuska). Komu tak zalezy by przedstawiac
      teraz Polske jako kraj takich burd? Kto tak sie boi PiS-u ? Lekarze dostali 30 %
      podwyzki. Ktora grupa zawodowa dostala tyle ? Tytul tej relacji, jak zwykle w
      wybiorczej, obiektywnie sugeruje kto tu jest winny. Dranstwo i manipulacja..
      Niczym juz nie roznicie sie od trybuny.
      • poludniowawielkopolska Re: Rząd nakręca strajk 20.06.07, 09:22
        > sa z PO (Religa przeciez jawnie popieral Tuska). Komu tak zalezy by przedstawia
        > c
        > teraz Polske jako kraj takich burd? Kto tak sie boi PiS-u ?

Propaganda komunistyczna wiecznie żywa... Takie słowa już słyszałem. W 1968 za
        Gomułki.

Komuchy z PiSu, pojedziemy z Wami jak z PZPRem.
    • szasza7 [...] 20.06.07, 08:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • soma115 Czy jesteś za komercjalizacją służby zdrowia? 20.06.07, 08:56
      Komercjalizacja służby zdrowia:

sejmisja.pl/referenda/?doc=36
      możesz zagłosować.
    • aguyon Rząd nakręca strajk 20.06.07, 10:37
      jestem lekarzem lecz aktualnie mieszkam i pracuje w jednym z krajow UE
      w pelni popieram lekarzy i pielegniarki , maja racje ze strajkuja
      jak dlugo mozna pracowac za grosze , biorac kilka etatow albo mase dyzurow zeby
      moc godziwie zyc
      a propos lapowek to gdyby polscy lekarze godziwie zarabial tak jak lekarze w
      innych krajach UE nie byloby zadnej korupcji, a z drugiej strony jesli pacjent
      chce podziekowac lekarzowi za dobre leczenie i daje mu np czekoladki to czy
      jest to korupcja?
      lekarze w polsce sa bardzo odwazni, majac malo srodkow na leczenie pacjentow
      biora na siebie odpowiedzialnosc za ich zdrowie i zycie i lecza ich naprawde
      bardzo dobrze
      pielegniarki tez mimo marnych pensji poswiecaja sie dla zdrowia pacjentow
      rzad tlumaczy ze nie ma pieniedzy, ale namnozylo nam sie ministrow i wice
      ministrow, sa pieniadze na wyslanie polskiego wojska do iraku i afganistanu etc
      moze politycy przestaliby sie zajmowac wyszukiwaniem teczek na coraz to kolejne
      osoby zycia publicznego a zajeli si rzeczywistymi problemami kraju
      przeciez wiadomo ze zeby panstwo moglo prosperowac ludzie w nim mieszkajacy
      musza byc zdrowi fizycznie i psychicznie, potrzeba nam ludzi otwartych i
      wyksztalconych by wyciagnac nasze panstwo z tego politycznego kryzysu
      moze ludzie wreszcie sie zmobilizuja i przedstawia swoje opinie politykom
      potrzeba nam panstwa otwartego, nowoczesnego akceptujacego wszysthich takimi
      jacy sa, bez uprzedzen, zacofania
      popieram tez nauczycieli ktorzy napisali list otwarty de ministra giertycha ,
      dalej tak trzymajcie
      i tak naprawde bedac daleko od krajy bardzo boli mnie to co sie tam dzieje , az
      mi sie nie chce ogladac wiadomosci
      na arenie miedzynarodowej tez nie potrafimy skutecznie dzialac , wazna jest
      dyplomacja i sztuka kompromisu , jestesmy nowym krajem unii i tak udalo nam sie
      wiele osiagnac do tej pory, ale gdy jest sie czlonkiem jakiejs organizaji to
      nie tylko trzeba brac ale tez i dawac , proponuja nam " palec" a my chcemy od
      razu "cala reke ", tak nie moze byc
      nie warto sie stawiac bo na pewno tak nie wygramy a wiele mozemy stracic
      no na dzisiaj to tyle pa
      • stawo73 Twoja wypowiedź to najdłuższe zdanie jakie 20.06.07, 12:51
        kiedykolwiek czytałem.
    • odyseja10 Rząd nakręca strajk 20.06.07, 11:09
      No to rząd ma problem, bo o ile lekarze to w wiekszości był elektorat Platformy
      Obywatelskiej, to pielęgnięrki w większości głosowały na PiS i LPR.
    • opiniapollpressagency Szkoda pielegniarek dla podkomunistow i neolewiczy 20.06.07, 12:13
      Obluda gegolow jest wykorzystywanie sympatycznych siostrzyczek pielegniarek na
      rzecz starych repow administracji zwiazkowej wywodzacej sie z podkomunistow.
      Rzad Polski w miare mozliwosci ekonomicznych daje w pierwszym rzedzie podwyzki
      plac Spolecznej Sluzbie Zdrowia. Tak wysokich podwyzek nie bylo w historii
      Sluzby Zdrowia jak w okresie niecalych dwoch lat istnienia Rzadu Polskiego.
      Reformy Spolecznej Sluzby Zdrowia spowodowaly, ze zlikwidowano Brudny Handel
      Lekami, wyrzucono pasozytnicze fakturowe prywatne spolki ze szpitali,
      ograniczono kokosowe amortyzacje za zezlomowany sprzet po aidsowcach
      sprowadzony z Zachodu, podwyzszono pensje pielegniarkom i lekarzom do granic
      mozliwosci panstwa, zablokowano proby pasibrzuchow bankowych z Wiednia zamiany
      Spolecznej Sluzby Zdrowia na Przemysl Sluzba Zdrowia bo newet bogate Stany nie
      moga wyjsc z objec tej osmiornicy a poprawy nie widac. Lekarze moga miec
      prywatne kliniki ale kliniki te nie moga byc finansowane z pieniedzy
      spolecznych panstwowych a lekarze nie moga przyjmowac pacjentow w szpitalu i
      swojej prywatnej klinice jednoczesnie co jest regula we wszystkich krajach. W
      kraju panuje prosperity ekonomiczna, ktora wedlug prognoz potrwa conajmniej 10-
      15 lat. Rzad Polski uruchomil efektywne programy naprawy Splecznej Sluzby
      Zdrowia zaniedbanej przez podkomunistow i neolewiczych. Programy te juz
      skutecznie pracuja a poprawa bedzie ciagla az do wyrownania standardu
      europejskiego.
      • mindflayer Re: Szkoda pielegniarek dla podkomunistow i neole 20.06.07, 20:02
        Panie Premierze, znowu nie zażył Pan porannej dawki leków, a przecież
        psychiatra Pana prosił :)
    • romano33 GW, TWN24 nakręcają strajki 20.06.07, 16:48

• gugcia Rząd nakręca strajk 20.06.07, 17:43
      lekarze i pielegniarki powinny dalej strajkowac a powinno ich poprzec cale
      spoleczenstwo nie wplacajac od 1.07. zadnych skladek na ZUS. Niech sie caly
      system rozpadnie i inny rzad stworzy nowy. Jezeli wladze nie potrafia dbac o
      zdrowie ludnosci jednoczesnie wydajac miliardy na wojny, programy F 16, Patria,
      nowe auta i samoloty dla VIP ow,na tysiace doradcow z pensjami po 12 tys (jak w
      NIK),8 milionow na nagrody u Kalaty, itd, auta dla policji po 85 tys. sztuka,
      jakby kurde tanszych nie bylo, na jakies kosmiczne sprzety podsluchowe dla BORu,
      podgrzewane chodniki, jakby ciec z lopata sniegu nie mogl sprzatnac przed
      Palacem Prezydenta. Co mi z tego, ze Kaczory nie kradna i sa uczciwi ale rozdaja
      kase na tysiace spraw wzmacniajac instytucje panstwa, a tam juz siedza tacy co
      kradna i to mocno, vide wydz. architektury w Krakowie. Jezeli sobie nie radza to
      niech odejda. Ja na nich glosowalem ale juz plakac po nich nie bede i juz na
      nich nie zaglosuje. Pomysl aby wszystko zostalo po staremu i ludzie robili w UE
      za 300 euro juz jest out, ludzie ze sluzby zdrowia wyjada a Kaczor kardiologiem
      ani ortopeda nie jest. I kto mnie bedzie ratowal?Wojsko? To sa realia - faceta
      do koparki nauczysz ja obslugiwac za tydzien, lekarza nie. Panstwo musi brac
      wieksze sk ladki od ludzi, opodatkowac rozne luksusowe zakupy aut pow. 100 tys,
      rozne palace za miliony zl (katastr), zmniejszyc place urzednikow i zlikwidowac
      im auta, laptopy, komorki, wynajac za gruba kase ich budynki w centrach miast a
      urzedasow do odleglych siedzib na skraju miast. Sprzedac super dzialki, jakie w
      centrach zajmuje wojsko,policja, rozne panstwowe molochy. To sa miliardy- w
      Krakowie wojsko ma ogromne siedziby na Rakowickiej, obok dworca, wielkie koszary
      i inne wlosci na Krowodrzy, w Bronowicach - to sa najdrozsze dzielnice, ceny w
      milionach dolarow.Panstwo moze wywalic polowe urzednikow z roznych posad, ktore
      sie dubluja, jakies osobne wladze wojewody, gminy Krakow, marszalka, Prezydenta.
      Na cholere- wszyscy robia to samo. Ale do rzeczy - wywalic polowe urzednikow dac
      lekarzom i pielegniarkom i nauczycielom. Ci ludzie sa dla mnie lecza mnie i ucza
      moje dzieci. Wladze sa moim wrogiem, zawsze chca mi cos zabrac, ukarac, wyrwac,
      zakazac,utrudnic. Po co mam im placic 3 razy tyle co tym, ktorzy mi sluza. To
      jest proste, wywalic wszystkie wladze na raz, nowe wybory, nowe reguly.Te
      strajki powinny wreszcie rozjasnic ludziom w glowie - nie mozemy rozbudowywac
      panstwa i aparatu przemocy i zostac bez szpitali, lekarzy i pielegniarek. Po co
      mi BOR,CBA,ABW,wywiad, jakies inne super spec sluzby,Abwehry, jak nie bedzie pod
      reka lekarza i wykituje na byle chorobe za 3 dni, jak w xix wieku? Co ABW mnie
      wyleczy? To samo nauczyciele - oni sa potrzebni nam, bo dzieci maja dostac dobre
      wyksztalcenie aby za 20 lat nie latali ze szmata po Anglii albo kopali szparagi
      w RFN, jak dzis to czynia nasi wspaniali emigranci bez znajomosci jezyka. Tak
      wiec jak nauczycielom placiloby sie 2 albo 3 razy tyle to bylaby inna jakosc
      uczenia. Teraz panstwo wmawia ludziom, ze nauczyciele maja miec placone jak
      zebracy, 900 zl na reke dla poczatkujacego magistra, dlatego nie pracuje w
      szkole tylko w RFN ( znam po studiach na UJ plynnie 2 jezyki).Potem panstwo sie
      dziwi, ze mlodziez taka zle wyksztalcona przez tych swietnie, po 900 zl,
      wynagradzanych fachowcow. Kolo mnie jest budowa, operator dzwigu, ktory jest b.
      wysoki i przesuwa te duze plyty, zarabia ok. 4 tys zl. Ciut lepiej niz
      pielegniarka, nauczyciel i lekarz bez prywatnej praktyki. Ja sie tym ludziom nie
      dziwie, dawno temu olalem panstwowe rabotanie za grosze, robie albo w RFN albo
      prywatnie. Za 1000 zl pensji nie moge przezyc, bo mam 1000 zl oplat za
      mieszkanie, energie, telefony i przedszkole.Mieszkanie jest moje wlasne, nie
      place komus czynszu, tylko 500 zl za oplaty ekspl. To co mialbym jesc i pic? A
      inne sprawy? Za te moje mgr z UJ panstwo daje 1000 zl, nein, danke. Dlatego nie
      dziwie sie innym, oni tez maja pewnie podobne oplaty albo wieksze.
    • amanasunta Rząd ma dawać kasiora i milczeć :)))))) 20.06.07, 20:11
      Tak jak postepował rząd AWS szantażowany przez te same nawiedzone baby.
      A potem przyszły komuchy i g..no dały:)
      Ale za rządów SLD PROTESTÓW NIE BYŁO!
      Kasy też nie ,,,siostrzyczki'' i ,,doktorki'' ,ale ...dorobili na pacjentach :)
      ROT FRONT w obronie III RP i jej patologii, miłych komuszym sercom:)))))
      Odwagi Premierze!
      Bladą dłonią świt
      Otrze pot i łzy
      Koszmar minie
      Znikną duszne sny...i LiD z nim :))))
    • mindflayer My nie bydło! 20.06.07, 20:28
      A tak nas traktują!
      Rząd nie chce się tykać rzeczywistych problemów, bo jeszcze nie rozwiązał tych,
      które sam sobie narobił (lustracja, bezhołowie CBA, porażki w polityce
      międzynarodowej, rozpasanie bęcwałów z Samoobrony i LPR, kłótnie ze
      środowiskiem Radia Maryja, KORUPCJA PISu!).

Rząd ma wszystkie narzędzia, żeby skrócić korupcję (która dotyka kilka procent
      lekarzy), a wszystko co umie, to skompromitować się przy łapaniu to jakiegoś
      kardiochirurga, to anestezjologa.
      Opieka jest na złym poziomie, bo za mało kadry pracuje. Weźmy pielęgniarki. W
      moim szpitaliku jest 10 wakatów pielęgniarskich, a to znaczy że pacjenci są
      zaniedbani i niedopatrzeni. U mojej żony podobnie. Nikt nie chce przyjść do
      takiej ciężkiej pracy za psie pieniądze.
      Z lekarzami jest podobnie, gdzie jest ciężka i słabo opłacana praca, pracują
      tylko młodzi lekarze (czytaj szkolący się), święci, cudacy i wariaci. Ode mnie
      wyszkoleni lekarze ostatnio uciekają po 1-2 rocznie. 1/4 kadry już odeszła.

Oni pieprzą, bajdurzą, kłamią jak psy, a nie chcą reformować i oczyszczać
      opieki zdrowotnej. Jak w przysłowiu "ryby łowi się w mętnej wodzie". Naprawa
      naszej sytuacji jest im nie na rękę.
      Rząd nie pozwoli na zapisanie ilu pacjentów powinno przypadać na lekarza albo
      na pielęgniarkę, nie pozwoli na koszyk świadczeń, utajni cenę ile co kosztuje w
      szpitalu i co się należy. Ludzie pokroju Kaczyńskiego, Dorna albo Ziobry umieją
      rozmawiać z nami tylko bijąc nas w twarz i krzycząc!
      Jesteśmy ostatnią "paróweczką wyborczą" tych rządzących neokomunistów. Oni nie
      pozwolą, żeby elektorat dopłacał, mimo żekażdy chętnie dopłaca w prywatnych
      przychodniach żeby tylko był wyższy poziom leczenia niż w publicznym szpitalu,
      ale to się panom politykom też nie podoba.
      • amanasunta Wy nie bydło!?Jesteś tego pewny :))) 20.06.07, 20:32
        Wy to znaczy ,,POLACTWO'' :)))))

mindflayer napisał:

............bla bla bla kłamstawa i fałsz wymieszane w kociołku.
        • mindflayer Re: Wy nie bydło!?Jesteś tego pewny :))) 20.06.07, 20:54
          Amanasunta, nie wątpię że usiłujesz definiować rzeczywistość, ale ona jest nam
          dana a negowanie faktów nic nie zmienia.

Liczysz, że jak krzyczysz, to 2x2 przestaje być 4?
          Doznajesz szoku poznawczego, bo lekarzy widzisz tylko w serialach telewizyjnych
          i gazetach między horoskopem a cycatą panienką z rozkładówki? :-P
          Tak jest, jak się na to nie zgadzasz, to już nas jest troje. Ale napisz lepiej
          do pana premiera lub jego bratowej, żeby zaczęto coś zmieniać na lepsze.
          • lepperoni1 Nie nazywajmy szamba perfumierią!!! 20.06.07, 21:39
            Po raz kolejny zadrwiono z uczuć religijnych fszystkich polakuf i nie nazywajmy
            szamba perfumerią. Zamiast cieszyć się, że mamy w Polsce tyle moralnych i
            etycznych autorytetów organizuje się nielegalne i godzące w godność
            człowieka-katolika prostesty, o czym mówią hierarchowie Kościoła Katolickiego.
            Zamiast cieszyć się, że rozwija się gospodarka, że rozwija się sakralne
            budownictwo, wzrastają nakłady finansowe na potrzeby Kościoła, służba zdrowia
            organizuje protesty, które godzą w godność człowieka i nie nazywajmy szamba
            perfumerią. Hierarchowie Kościoła Katolickiego mają rację krytykując
            protestujących. Pracownicy służby zdrowia powinni pracować tak jak Hierarchowie
            Kościoła, czyli społecznie, "co łaska", a nie domagać się pieniędzy za
            wykonywaną pracę. Ich postawa obraża najwyższe moralane i etyczne autorytety,
            uczucia religijne fszystkich polakuf!!! Pieniądze dla służby zdrowia z budżetu
            państwa powinny być przekazane na rzecz miłościwie panującego nam Kościoła
            Katolickiego, przecież 5 mld zł rocznie to kropla w morzu potrzeb Kościoła w
            Polsce i nie można pozwalać na patologie, że na jakieś niedożywione bachory w
            Polsce przeznacza się 500 mln zł rocznie, a na Kościół zaledwie 10 razy więcej,
            czyli zaledwie 5 mld rocznie. To obraża najwyższe moralane i etyczne autorytety,
            uczucia religijne fszystkich polakuf!!! Strajkujących pracowników służby zdrowia
            można z moralnego i etycznego punktu tylko potępić i każdy Katolik powinien tak
            zrobić!!! Nie nazywajmy szamba perfumerią!!!
    • gupek222 Rząd czy politycy którzy dokarmiają pielęgniarki 20.06.07, 21:27
      Jak można upodlić i zaszczuć człowieka że będzie jadł zręki.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka