Dodaj do ulubionych

Spot PO przebija się na wizję

22.06.07, 07:23
Nie lubię PiS, ale gdyby rzadziła PO, to dokładnie taką samą reklamówkę
puściłoby PiS. I obie byłyby tak samo "prawdziwe".
Obserwuj wątek
    • 1zorro Ten klip to poczatek?! No to zrobcie panowie cos 22.06.07, 07:31
      lepszego a nie prymitywnie taniego "pod publiczke"! Bo porownywanie zarobkow
      szefow koncernow z zarobkami pielegniarek jest zalosne. Pielegniarki maja
      malo. Za malo , ale to nie znaczy ze ci prezesi (nawet jesli sa z PIS) maja
      za duzo! Pachmie mi to znowu komuna... Tym razem ze strony PO! Nie macie tam
      fachowcow od PR i reklamy??!
      • remis1 Nie jest żałosne, bo w rzeczywiście 22.06.07, 08:05
        demokratycznych krajach (patrz np. Norwegia) rozpiętość płac miedzy
        pielęgniarką a prezesem panstwowej firmy nie przekracza 5.
        • lukaszngw Re: Nie jest żałosne, bo w rzeczywiście 22.06.07, 12:23
          PO niestety traci w moich oczach. Niech w takim razie Tusk powie ile powinien
          zarabiać prezes państwowej firmy (ostatnio mówili, że zarabiają za mało i
          najlepsi odchodzą do prywatnych firm) a ile pielęgniarka (i przy okazji proszę
          powiedz panie Tusk skąd kasę na zarobki jakie powiesz dla pielęgniarek i druga
          sprawa czemu nie zrobiliście tego wcześniej). Taki spot jest moim zdaniem
          poniżej pasa, krytyki, dno, mniej niż zero, dla tłuszczy i gawiedzi spragnionej
          igrzysk - nie tego oczekiwałem od PO.
          • miranda333 Re: Nie jest żałosne, bo w rzeczywiście 22.06.07, 23:32
            A moim zdaniem spot jest ok.,choc nie jestem fanką PO.ale prawda,prawda...tylko
            kto uwierzy w kolejnych POLITYKÓW z Bożej łaski? Idzmy na młodych! Dość !
      • amanasunta Re: Ten klip to poczatek?! No to zrobcie panowie 22.06.07, 10:31
        1zorro napisał:

> lepszego a nie prymitywnie taniego "pod publiczke"! Bo porownywanie zarobkow
        > szefow koncernow z zarobkami pielegniarek jest zalosne. Pielegniarki maja
        > malo. Za malo , ale to nie znaczy ze ci prezesi (nawet jesli sa z PIS) maja
        > za duzo! Pachmie mi to znowu komuna... Tym razem ze strony PO! Nie macie tam
        > fachowcow od PR i reklamy??!
        ,,Uznanie na Pomorzu'' dla ...Kurskiego :))
        • 1zorro Re: Ten klip to poczatek?! No to zrobcie panowie 22.06.07, 13:15
          ja mowie o fachowcach od PR i reklamy. Nie mialem na mysli
          kiepskich "popluczyn" po dr. Goebelsie...
    • fraglesi67 Chcieliście demokracji? 22.06.07, 07:38
      To ją macie :-D
      Zaczyna się robić tak jak w USA
    • jacek2235 A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 07:50
      A jakie są pensje polityków PO????? Bez tej informacji nie można ocenić
      obiektywizmu reklamy. Przykładowo ile pan Donald Tusk zarabia jako
      przewodniczący PO.
      Pensje posłów i senatorów ( TAKIE SAME w PiS i PO ) są znane.
      Dla porównania można było podać ile zarabia przykładowo pani Gronkiewicz-Waltz
      z PO ( przyniosła pielęgniarkom kanapki, nie wiadomo czy samorządowe czy
      prywatne ) jako rządząca Warszawą.
      • jan_dreptak strata czasu 22.06.07, 08:03
        taki spot to chyba strata czasu i pieniędzy, na piss głosują gamonie i półmózgi
        do których i tak nic trafi
      • teich1 Atydzień temu PO była przeciw ustawie kominowej 22.06.07, 08:11
        bo menegerowie musza odpowiednio zarabiac, bo nie można ich ograniczac, bo...,
        dziś mówi,że przezez KGHM ma za dużą pensję!!!. A może sprawdzić ile zarabiał
        przezes KGHM za Buzka, za Millera, Oleksego, Cimoszewicza, Belki. Jaka była
        progresja jego pensji. Wahałem się czy faktycznie nie przerzucić swej sympatii
        na PO ale tam nie ma żadnej osobowośc - no może poza Niesiołowskim (ex Klub
        Obywatelski, ex ZChN, ex jakieś smieszne ugrupowanie, ex AWS) tylko, że to
        absolutnie negatywny gość. Poza znieważaniem innych nic pozytywnego nie dokonał
        od 1989 roku Zatem spot PO może wywołać we mnie jeszcze większą pogardę dla
        tych yntelygentów.
      • volter-pl Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 08:24
        A kto Ci broni wejść na stronę sejmu i sprawdzić oświadczenia majątkowe? Tam
        jest wszystko napisane - ile zarabia, ile wynoszą tantiemy za wydane książki, etc.

Poza tym nie chodzi o pensje posłów i senatorów, tylko o zarobki ludzi, których
        PISiory usadziły na kluczowych stanowiskach.
        PS: Przewodniczący partii nic nie zarabia, to nie jest etat.
        • czarny_walc Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 09:24
          Osoby obracające milionami zł. muszą zarabiać duże pieniądze. Wysoka pensja to
          nie tylko wynagrodzenie za prace ale także przeciwdziała korupcji. Wyobraź sobie
          sytuacje, że prezes KGHM zarabia 1800zł o obraca sumami wielkości 100mln! prawie
          na pewno za łapówkę np. 100 000zł zrobił by przekręt na kilka milionów.
          Pan Tusk też nie jest biedny, w oświadczeniu majątkowym pisze, że:
          - Uposażenie Poselskie 140 697,98zł
          - Diety Poselskie 28 767,66
          - Prawa Autorskie 8000zł
          - Mieszkanie Pierwsze 500 000 zł
          - mieszkanie Drugie 250 000zł
          a komuś to wyrzuca i o sobie to nie wspomnie.
          • kijwoko Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 13:06
            > Osoby obracające milionami zł. muszą zarabiać duże pieniądze. Wysoka pensja to
            > nie tylko wynagrodzenie za prace ale także przeciwdziała korupcji. Wyobraź sobi
            > e
            > sytuacje, że prezes KGHM zarabia 1800zł o obraca sumami wielkości 100mln! prawi
            > e
            > na pewno za łapówkę np. 100 000zł zrobił by przekręt na kilka milionów.
            > Pan Tusk też nie jest biedny, w oświadczeniu majątkowym pisze, że:
            > - Uposażenie Poselskie 140 697,98zł
            > - Diety Poselskie 28 767,66
            > - Prawa Autorskie 8000zł
            > - Mieszkanie Pierwsze 500 000 zł
            > - mieszkanie Drugie 250 000zł
            > a komuś to wyrzuca i o sobie to nie wspomnie.

Trzeba rozroznic kilka spraw:
            - rzeczywiscie osoby obracajace duzymi pieniedzmi powinny miec odpowiednie do
            odpowiedzialnosci uposazenie, to powinno dotyczyc rowniez rzadzacych - niech
            zarabiaja duzo, by nie musieli ulegac naciskom lobbystow (czytaj zwyklym
            lapowkom), ale powinna byc mozliwosc rozliczania ich wg efektow ich pracy
            (odpowiedzialnosc finansowa i karna za to co zrobili albo nie zrobili, a
            obiecali lub po prostu powinni, a zaniechali). Przydaloby sie, zeby do wladz nie
            mogl kandydowac byle baran (jak obecnie), ale ludzie madrzy, odpowiedzialni (i
            nie psychicznie zwichrowani) i chcacy rzeczywiscie cos dla kraju zrobic, a nie
            tylko sie nachapac (czytaj: uczciwie zarobic pieniadze przysparzajac bogactwa
            krajowi),
            - Tusk nigdy nie gledzil o "tanim panstwie", "Polsce solidarnej" i innych takich
            (albo nie zarejestrowalem faktu),
            - nic nie ma do rzeczy jaki jest prywatny majatek Tuska, jak masz watpliwosci co
            do tego jak sie go dorobil, to biegnij do prokuratury,
            - nie wierze, ze cokolwiek w kraju sie zmieni po jakichkolwiek wyborach, bo
            jedym sposobem wprowadzenia zmian jest parlament, a tu nikt z grzejacych
            tamtejsze lawy zadnych zmian nie chce :(

zadnych kaczorow, zadnych donaldow!
            • czarny_walc Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 13:48
              >Przydaloby sie, zeby do wladz nie
              >mogl kandydowac byle baran (jak obecnie), ale ludzie madrzy, odpowiedzialni (i
              >nie psychicznie zwichrowani) i chcacy rzeczywiscie cos dla kraju zrobic, a nie
              >tylko sie nachapac (czytaj: uczciwie zarobic pieniadze przysparzajac bogactwa
              >krajowi)

Masz jakiś cudowny środek aby sprawdzić którzy to ludzie mądrzy a którzy nie ;)
              Lech K. ma doktorat a poza tym nie ma takiego polityka co do którego wszyscy
              jednogłośnie zgodziliby się, że jest zdrowy na umyśle ;] chyba kwestia gustu

>- Tusk nigdy nie gledzil o "tanim panstwie", "Polsce solidarnej" i innych >takich
              >(albo nie zarejestrowalem faktu)

Każdy polityk przed wyborami "sprzedaje kiełbasę wyborczą" a Lech i Jarek nie
              byli lepsi tyle, że jako jedynie mieli opracowany konkretny program a reszta
              dopiero niedawno coś wymyśliła. I z czym p.Tusk chciał startować, może myślał -
              wygramy a później czas pokarze.

>- nic nie ma do rzeczy jaki jest prywatny majatek Tuska, jak masz watpliwosci >co
              >do tego jak sie go dorobil, to biegnij do prokuratury,

Nie napisałem, ze mam wątpliwości co do pochodzenia majątku p.Tuska tylko
              chciałem wykazać jego obłudę w tych splotach.

>- nie wierze, ze cokolwiek w kraju sie zmieni po jakichkolwiek wyborach, bo
              >jedym sposobem wprowadzenia zmian jest parlament, a tu nikt z grzejacych
              >tamtejsze lawy zadnych zmian nie chce :(

Trzeba być optymistą ;]
              • kijwoko Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 14:35
                Poki co system dziala w ten sposob, ze zostaje wybrany ktos kto obiecywal
                gruszki na wierzbie, po wygranych wyborach nic z tego nie realizuje, bo nie ma
                zadnego sposobu wymuszenia na nim jakiegokolwiek dzialania. Jednym slowem
                glosuje sie na kogos, on wygrywa i potem ma niczym niezmacone sobiepanstwo do
                nastepnych wyborow. Ludzie moga sie jedynie denerwowac, psioczyc, ale jedynym
                sposobem odsuniecia takiego kogos od wladzy jest glosowanie na kogos innego w
                nastepnych wyborach. Z tym, ze ten ktos inny obiecuje dla odmiany jakies swoje
                sliwki na sosnie... I tak w kolo, Macieju...
                Gdyby wprowadzic odpowiedzialnosc za to co sie mowi w kampanii (bo ludzie
                glosuja na program!) i odpowiedzialnosc co z tego sie zrealizowalo (jak pisalem
                finansowa i karna), to juz odsialoby wiekszosc takich, ktorzy do niczego w zyciu
                sie nie nadaja, to ida w polityke. Prosty kontrakt - robisz, zarabiasz, ale
                odpowiadasz. Wtedy poznalbys inteligentych po programie lub po prostu po odwadze
                startu w wyborach.

> Trzeba być optymistą ;]
                Zartujesz sobie?!? Optymista? W Polsce???

rzadza idioci:
                www.mleczko.pl/img/policja/big/2.gif
                img400.imageshack.us/img400/5281/mleczkoyz3.gif
        • libryk Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 10:51
          volter-pl napisał:

> A kto Ci broni wejść na stronę sejmu i sprawdzić oświadczenia majątkowe? Tam
          > jest wszystko napisane - ile zarabia, ile wynoszą tantiemy za wydane książki,
          e
          > tc.
          >
          > Poza tym nie chodzi o pensje posłów i senatorów, tylko o zarobki ludzi,
          których
          > PISiory usadziły na kluczowych stanowiskach.
          > PS: Przewodniczący partii nic nie zarabia, to nie jest etat.

Zeznania podatkowe to najwieksza farsa wszechczasow
          Co w nich jest prawdziwego ???
          Czy PO zobowiaze sie do tego, ze gdy dojdzie do wladzy wszyscy rekomendowani u
          PO menagerowie bedo zarabiac 2800 PLN ???
      • manasonta A jakie są pensje polityków PO? takie jak PIS-u ! 22.06.07, 09:11
        a w wielu wypadkach o wiele niższe!.. To PIS jest przy korycie, baranie!
        • miranda333 Re: A jakie są pensje polityków PO? takie jak PI 22.06.07, 23:34
          Baranie,wszyscy sa przy korycie.Udaja..taka jest polityka w państwie
          prawie...demokratycznym.
    • stern82 Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 08:04
      Pokazcie wszystkim ten spot! Niech ludzie zobacza co kaczory zrobily z Polska. a
      TVP1 slugusy heheh sie boja...
      • teich1 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 08:36
        stern82 napisał:

> Niech ludzie zobacza co kaczory zrobily z Polska.
        > a
        > TVP1 slugusy heheh sie boja...
        Kolego mam trochę akcji, i musze powiedziec ,że przez ostatnie kilkanaście
        miesięcy przyniosły mi krociowe zyski.
        Np LZPS kupowałem po 3,50 PLN za sztukę, sprzedawałem po 9,39 za sztukę. Nieżle
        zarobiłem na Dudzie, słabiej na Wilbo, ale też ponad 25 %.
        Mam rodzinę na wsi - są zadowoleni jak nigdy wczesniej, za żadnych ministrów PSl
        W piłce nożenej nareszcie jakieś działania ograniczające nieuczciwość.
        SBcy zostają coraz skuteczniej odsuwani od koryta
        ete, etc
        Dlatego jak piszesz co oni zrobili z Polską to zastanów się co ty zrobiłeś ze
        swa mózgownicą.
        PS
        Czytanie GW nie zwalnia od myślenia irefleksji.
        • miguel1977 Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 08:55
          Jesteś doskonałym przykładem na wskazanie rozwarstwienia społecznego - jednym
          powodzi się coraz lepiej, a innym coraz gorzej. Akcje...hmm... wszyscy wiemy, że
          w tym kraju nie przedstawiają realnych wartości spółek. Wystarczy że jakiś
          polityk coś powie i od razu akcje czyjejś firmy idą w dół. Następnie to co się
          wcześniej powiedziało zostaje zdementowane i ceny akcji idą w górę. To się
          nazywa spekulacja. Spójrzmy na ceny mieszkań - dlaczego poszły aż tak bardzo w
          górę? Otóż pewna grupa ludzi tanio kupuje, a drogo sprzedaje te lokale. Ja wiem,
          że mamy wolny rynek, ale to co się dzieje na rynku mieszkaniowym to wolna
          amerykanka spekulantów. Rozwarstwienie społeczne wciąż postępuje...
          • smysli Re: Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 09:05
            a co jak wszyscy 'byli rowni' to bylo super? komuch
            • miguel1977 Re: Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 09:32
              Wszyscy jesteśmy równi wobec prawa, więc wszyscy powinniśmy mieć jednakowe
              szanse w życiu. Sprawiedliwość to wcale nie negatywne słowo. Nie nazywaj mnie
              komuchem bo nie jestem zwolennikiem równości dla wszystkich i jednej partii.
              Wręcz przeciwnie, spekulanci powinni być szczególnie traktowani - najwyższe
              podatki i wielka lupa Urzędu Skarbowego, a ludzie wkraczający w samodzielne
              życie powinni mieć szansę dorobienia się majątku w takich samych warunkach, w
              jakich inni wcześniej się wzbogacili (i dzisiaj niestety wyzyskują innych). Dla
              Twojej wiadomości - nie uznaję żadnego ustroju ze znanych nam powszechnie. Chcę
              tylko, żeby każdy Polak mógł żyć godnie i swobodnie. Niestety zamiast prawa
              rynku, w Polsce mamy prawo dżungli. Inna obserwacja - wszyscy są mądrzy dopóki
              bieda nie dosięgnie ich samych. Potem zmieniają front poparcia :-p
              • johoho Re: Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 10:08
                podziwiam głębię intelektu.proponuję nagan w rąsię i rozwalać spekulantów i
                urodzonych w niedzielę.Kolorowe skarpetki to nie dla
                proletariatu.Żałosne,banalne,wtórne.
                proponuję wyrywać burżuazyjnym babciom torebki, oczywiście w imię wyrównywania
                szans.
                A ich burżuazyjne wnuczki zsyłać na wieś do uprawy ryżu.
                pacaneum to środek dobry na wszystko.
        • piomie2 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 10:23
          > stern82 napisał:
          >
          > > Niech ludzie zobacza co kaczory zrobily z Polska.
          > > a
          > > TVP1 slugusy heheh sie boja...
          > Kolego mam trochę akcji, i musze powiedziec ,że przez ostatnie kilkanaście
          > miesięcy przyniosły mi krociowe zyski.
          to świetnie, że potrafisz inwestować. Za poprzednich rządow też pewnie mogłeś
          kupować/sprzdawać akcje i na nich zarabiać. To że teraz jest dobra koniunktura w
          gospodarce (firmy się nieźłe rozwijają, bo mają rynki zbytu) nie jest zasługą
          PIS. Pewnie słyszałeś taki żart przedsiębiorców - "Co PIS zrobil dla gospodarki?
          .... na szczescie nic". :)

> Mam rodzinę na wsi - są zadowoleni jak nigdy wczesniej, za żadnych ministrów PSI
          Polska weszła do UE i rolnicy mają dotacje, co prawda jeszcze nie takie duże jak
          ich koledzy ze "starej Unii (ZCP nasze wynoszą 70% zachodnich), ale mają. Nie
          jest to też zasługa PIS. To poprzednie rządy (chyba SLD) wprowadziły nasz kraj
          do UE. Bo je się, że gdyby negocjacje wtedy były prowadzone przez PIS to do tej
          pory nie bylibyśmy krajem unijnym :/ Wracając do rolnictwa, to z tego co widać
          obecny minister rolnictwa dba bardziej o posady dla "swoich" niż o interesy
          roliników (patrz "wódka z bananów" - ministerstwo rolnictwa nie raczylo
          uczestniczyc w negocjacjach dot.dopuszczenia produkcji wódki z innych owoców,
          dalej tzw."swinska gorka" - której Lepper nie potrafil przewidziec a umie tylko
          protestowac i wyciagac pieniadze z budzetu, itp.,itp.)

> W piłce nożenej nareszcie jakieś działania ograniczające nieuczciwość.
          Tak. Minister sportu odwołał zarząd PZPN, ale szybko musiał go przywrócić, bo
          chyba UEFA, chciała wykluczyć polskie zespoły z rozgrywek, jeśli nie będziemy
          mieli jakiegoś zarządu... Pewnie dalej są kupowane mecze.

> SBcy zostają coraz skuteczniej odsuwani od koryta
          Masz racje. Przy okazji jest nagonka na wartościowych, kompetentnych ludzi ze
          świata mediów (prasa telewizja), środowiska sędziowskie, lekarzy, nauczycieli itd.

> Dlatego jak piszesz co oni zrobili z Polską to zastanów się co ty zrobiłeś ze
          > swa mózgownicą.
          > PS
          > Czytanie GW nie zwalnia od myślenia irefleksji.
          Pytasz "ster82", ale odpowiadam ja. Spójrz szerzej na polską rzeczywistość.
          Zobacz rozwarstwienie, zobacz podziały, zobacz bezpodstawne oskarżania,
          insynuacje, "odzyskiwanie". Kto je tworzy? PIS. Pan Jarosław K. potrafi bardzo
          ładnie dzielić społeczeństwo na tych dobrych co popierają PIS i reszte, czyli
          chołote (to chyba akutat dorn), łże elitę, "tych co stoją po naszej stronie i
          ubecje" itd.,itp. Wprowadzenie ludzi skrajnie niekompetentych na wysokie
          stanowiska w spółkach skarbu państwa. Zasiadają tam tylko dlatego, że są z PIS,
          albo popierają tę partie. To, że słabo się znają na rzeczy, np. nie są
          menedżerami i dużym doświadczeniem, jak często poprzednicy, nie jest ważne!
          Miało być tzw. "solidarne państwo" a jakoś ciężko je dojżeć. PIS przede
          wszystkich czyści państwo, a przy okacji miotła zachacza o wartościowych ludzi.
          Czytanie GW umożliwia porównania z tym co jest, i tym co miało być. GW pewnie
          czasami przejaskrawia niektóre problemy, za bardzo broni niektórych spraw. Jest
          jednak gazetą, która stara się dostrzec błędy polityków i im je wytknąć. Nie
          jest propagandową tubą PIS (Rzeczpospolita, Polskie Radio, TVP). Mówisz o tym,
          żeby się zastanowić, a sam patrzysz na polską rzeczywistość przez jakieś
          zamazane szkło albo masz klapki na oczach.

Co do spotu PO. Jest troche prymitywny i pachnie populizmem. Został zrobiony pod
          publiczkę. Bo nie można tworzyć takich porównań typu prezes wielkiego koncernu
          (KGHM czy Orlen) i naczyciel czy lekarz. To nie ten poziom kompetencji. Ich
          pensje zawsze były nieporównywalne. Nie jesteśmy Norwegią, gdzie te różnice są
          względnie małe. Zgadzam się oczywiście, że lekarze i nauczyciele zarabiają
          tragicznie mało. Rozwiązaniem jest reforma w służbie zdrowia - częściowa
          prywatyzacja. Uważam, że PO się mogło bardziej wysilić. Zresztą zobaczymy co
          przyniesie przyszłość, bo zapowiadane są następne reklamówki.

Pozdrawiam.
        • miranda333 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 23:37
          Gazety sa do czytania,a głowy do myslenia ..głupcy!!!!
      • miranda333 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 23:36
        Tez prawda,ale NIK,u kogo jest?
    • franekwolusz PO to sku..syny w białycjh kołnierzykach 22.06.07, 08:26
      Tak popieracie wolnośc na wszystko, to tytułem tym otwieram dyskusję w waszym stylu
      • kolargolo ta dyskusja sie juz dawno zaczela 22.06.07, 12:26
        "ten pan juz nikogo nie zabije", wyksztalciuchy, lumpenliberalowie, rozowe
        hieny - to wszystko jezyk naszej ukochanej proletariackiej koalicji.
    • smysli <przytul> PO 22.06.07, 09:02
      Witam,

Ha ha ha :) gazeta wspolnie z platformą przeżywa bardzo porażke spotu :) ale
      wreszcie ktoś miłościwy zlitował się co :)? Na prawdę smutaskowo było mi pare
      dni temu czytać jak to źli ludzie z telewizji nie chcą dopuścić krótkiego spotu
      POstkomunistów do telewizji. Króle polityki lizania tyłka łączcie się, tylko PO
      CO...
    • kolczugin PO chyba straci moj glos 22.06.07, 09:44
      Porównywanie zarobków menagera jednej z najwiekszych firm w Polsce z zarobkami
      pielęgniarki to populizm w czystej postaci godny takich partii jak Samoobrona
      czy LPR. Co z tego spotu wynika - ze jak PO dojdzie do wladzy to da
      pielgniarkom zarobki 55 tys. miesiecznie czy tez prezesowi KGHM obnizy do 1,6
      tys.?
      Od zawsze bylem zwolennikiem PO, ale teraz widze ze coraz dalej mi do tej
      partii...
    • johoho Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 09:58
      trafnie dobrany czas na propagandę a la PRL.Tu biedne pielęgniarki tu wypasieni
      urzędnicy.Rozumiem że intencją PO jest aby wszystkie pielęgniarki dostały po 30
      tysięcy miesięcznie.A może wszyscy menadżerowie po 1500.
      Popieram PO
      Bo PO to jest właśnie TO.
      ciekawe czy królowa brytyjska zarabia więcej od ichniej pielęgniarki ?
      Panie Tusk pan nie bądź żłób, pan z tym coś zrób
    • amanasunta Sojusznicy odżałowali kasę na reklamy ? 22.06.07, 10:35
      Bo przerwanie bloku reklamowego ,,spotem PO'' spowoduje zmniejszenie sprzedaży
      reklamowanych produktów.
      Ale,,wszystkie ręce na pokład'' bo....z ,,siostrami'' i ,,doktorkami'' moze być
      porażka :))).
    • libryk Re: Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 10:45
      Doceniam determinacje PO. Ciagla krytyka rzadu i wybrzydzanie na wszystko co
      robi jest juz specjalnoscia prymitywa Tuska. Byloby z wszech miar wskazanym, by
      PO ustawowo ustalilo, ze gdy dojdzie do wladzy, najwyzsze wynagrodzenie
      Prezesow i szefow spolek nie powinno przekraczac 2800 PLN.
      Poczekamy - zobaczymy.
      Panie Tusk - ta polityczna hipokryzja, pokazuje wasze zaklamane, zadne wladzy
      oblicze.
      • platfusy_romek Tusk to prawdziwy debil polityczny 22.06.07, 14:37
        tak durnego populistycznego spotu reklamowego nie wymyslilby nawet Lepper, trzeby byc naprawde prawdziwym debilem zeby takie cos wymyslic i jeszcze puscic w tv, samemu sie osmieszajac
    • rusek11 Re: Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 13:51
      na wojne w iraku i afganistanie kase pisy maja na sluzbe nie maja
      i polacy to kupuja

he...he...
    • tornado33 Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 14:05
      Spot reklamowy niestety jest w fatalnym stylu. Moje odczucie jest takie, że
      pomysłodawcy nie zależy na rozwiązaniu konfliktu w podstawowych działach
      świadczących o rozwoju społeczeństwa (czyli nauce i zdrowiu), a jedynie na
      pokazaniu, że PiS jest zły. Porównywanie pensji szefa np: zakładu z pensją
      zwykłego pracownika jest nie na miejscu. Niestety ktoś kto ten spot przygotował
      zrobił to bardzo prymitywnie. końcówka z Tuskiem tylko może zaszkodzić jemu samemu.
      Reasumując: moim zdaniem ten spot zamiast zwiększyć poparcie dla PO spowoduje
      spadek tego poparcia. Bardzo łatwo zarzucić, że PO tylko chce obalenia rządów
      PiS, nie dając nic w zamian.
      lekarz sympatyk PO
    • stawo73 3 grosze 22.06.07, 14:43
      Smuci mnie fakt ,że telewizje prywatne obawiają się puścić tego spotu z obawy
      że PIS nie przedłuży im koncesji.Ta autocenzura przypomina sytuację z okresu
      przezydentury Kwaśniewskiego.Wówczas też telewizje nie pokazywały m.in. jak
      prezydent owija się polską flagą w ONZ-cie ,jak nie może podnieść się z ławki w
      Sztrasburgu,czy jak próbuje wejśc do samochodu przez tylne drzwi.W rezultacie
      obraz prezydentury Kwaśniewskiego został mocno zniekształcony.W kraju śmialiśmy
      się z wyskoków Jelcyna,zupełnie nie wiedząc ,że nasz prezydent też jest
      pijakiem.Obawiam się ,że tak jak to miało miejsce w przypadku Kwaśniewskiego, o
      ewentualnych wpadkach obecnego prezydenta i premiera,dowiemy się dopiero ,gdy
      przestaną oni piastować swoje urzędy.Szkoda, bo warto mieć pełny obraz
      rządzących ,gdy idzie się oddać swój głos.
      Natomiast co do zarobków prezesów największych spółek.Uważam ,że ludzie
      zarządzający tak znaczącymi dla gospodarki kraju firmami powinni zarabiać
      dużo.Nawet znacznie więcej niż to pokazane w tym spocie.Chciałbym tylko aby ich
      zarobki były powiązane z efektywnością ich pracy, a dzisiaj niestety tak nie
      jest.Ich wysokie pensje w żaden sposób nie są powiązane z tym ,czy firma pod
      ich prezesurą się rozwija czy zwija.Ci ludzie nie są żadnymi menedżerami.Jedyną
      ic kompetencją jest to ,że są znajomymi braci.Równie dobrze te stanowiska można
      pozostawić wolne lub obsadzić manekinami-efekt będzie ten sam.Gdy koszt
      wydobycia tony miedzi wynosi x a jej cena 4x,to nie trzeba być geniuszem
      zarządzania aby KGHM przynosił zyski.
      Najlepszym jak dotąd sposobem wynagradzania menedżerów jest opcja na
      zakup akcji.Polega ona na tym ,że menedżer podpisujący kontrakt na zarządzanie
      firmą ma obiecane,że po okresie tego kontraktu będzie mógł kupić określony
      pakiet akcji tej firmy po jej dzisiejszej cenie.Wówczas w interesie osoby
      zarządzającej firmą jest aby wartość tej firmy rosła jak najbardziej,bo tylko
      od tego są uzależnine jej zarobki.Jednak to rozwiązanie ,choć najbardziej
      efektywne ekonomicznie,ma też swoją zasadniczą wadę-wprost uderza w interesy
      polityków,gdyż odbiera im możliwość nagradzania swoich znajomych
      stanowiskami.Przy tym rozwiązaniu nie wystarczy już być znajomym królika aby
      zostać prezesem np.Orlenu.Trzeba mieć merytoryczną wiedzę i wygrać konkurs na
      to stanowisko.I właśnie ta wada sprawia ,że rozwiązanie to nie jest szeroko
      stosowane w państwowych firmach.A szkoda bo zyskała by na tym gospodarka kraju.
      Pozdrawiam.
    • prokto GNIOT PO przebija się na wizję 22.06.07, 17:39
    • jurwal Nie intersuje mnie spot bo PO nic w nim nie propon 22.06.07, 20:32
      Nie interesuje mnie ten spot bo PO nic w nim nie proponuje. Krytykować każdy
      potrafi. Jak PO opracuje konkretne rozwiązania to chętnie ich porę.
      Tym spotem sobie zaszkodzą.
    • yxcv prosze zrobis spod z Tuskiem w krotkich spodenkach 22.06.07, 21:28
      na szelkoch i na bosaka,osmarkanego pomachujacego swastyka to lepiej by pasowalo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka