tetlian 22.06.07, 07:23 Nie lubię PiS, ale gdyby rzadziła PO, to dokładnie taką samą reklamówkę puściłoby PiS. I obie byłyby tak samo "prawdziwe". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro Ten klip to poczatek?! No to zrobcie panowie cos 22.06.07, 07:31 lepszego a nie prymitywnie taniego "pod publiczke"! Bo porownywanie zarobkow szefow koncernow z zarobkami pielegniarek jest zalosne. Pielegniarki maja malo. Za malo , ale to nie znaczy ze ci prezesi (nawet jesli sa z PIS) maja za duzo! Pachmie mi to znowu komuna... Tym razem ze strony PO! Nie macie tam fachowcow od PR i reklamy??! Odpowiedz Link Zgłoś
remis1 Nie jest żałosne, bo w rzeczywiście 22.06.07, 08:05 demokratycznych krajach (patrz np. Norwegia) rozpiętość płac miedzy pielęgniarką a prezesem panstwowej firmy nie przekracza 5. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: Nie jest żałosne, bo w rzeczywiście 22.06.07, 12:23 PO niestety traci w moich oczach. Niech w takim razie Tusk powie ile powinien zarabiać prezes państwowej firmy (ostatnio mówili, że zarabiają za mało i najlepsi odchodzą do prywatnych firm) a ile pielęgniarka (i przy okazji proszę powiedz panie Tusk skąd kasę na zarobki jakie powiesz dla pielęgniarek i druga sprawa czemu nie zrobiliście tego wcześniej). Taki spot jest moim zdaniem poniżej pasa, krytyki, dno, mniej niż zero, dla tłuszczy i gawiedzi spragnionej igrzysk - nie tego oczekiwałem od PO. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Nie jest żałosne, bo w rzeczywiście 22.06.07, 23:32 A moim zdaniem spot jest ok.,choc nie jestem fanką PO.ale prawda,prawda...tylko kto uwierzy w kolejnych POLITYKÓW z Bożej łaski? Idzmy na młodych! Dość ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Ten klip to poczatek?! No to zrobcie panowie 22.06.07, 10:31 1zorro napisał: > lepszego a nie prymitywnie taniego "pod publiczke"! Bo porownywanie zarobkow > szefow koncernow z zarobkami pielegniarek jest zalosne. Pielegniarki maja > malo. Za malo , ale to nie znaczy ze ci prezesi (nawet jesli sa z PIS) maja > za duzo! Pachmie mi to znowu komuna... Tym razem ze strony PO! Nie macie tam > fachowcow od PR i reklamy??! ,,Uznanie na Pomorzu'' dla ...Kurskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Ten klip to poczatek?! No to zrobcie panowie 22.06.07, 13:15 ja mowie o fachowcach od PR i reklamy. Nie mialem na mysli kiepskich "popluczyn" po dr. Goebelsie... Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Chcieliście demokracji? 22.06.07, 07:38 To ją macie :-D Zaczyna się robić tak jak w USA Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 07:50 A jakie są pensje polityków PO????? Bez tej informacji nie można ocenić obiektywizmu reklamy. Przykładowo ile pan Donald Tusk zarabia jako przewodniczący PO. Pensje posłów i senatorów ( TAKIE SAME w PiS i PO ) są znane. Dla porównania można było podać ile zarabia przykładowo pani Gronkiewicz-Waltz z PO ( przyniosła pielęgniarkom kanapki, nie wiadomo czy samorządowe czy prywatne ) jako rządząca Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_dreptak strata czasu 22.06.07, 08:03 taki spot to chyba strata czasu i pieniędzy, na piss głosują gamonie i półmózgi do których i tak nic trafi Odpowiedz Link Zgłoś
teich1 Atydzień temu PO była przeciw ustawie kominowej 22.06.07, 08:11 bo menegerowie musza odpowiednio zarabiac, bo nie można ich ograniczac, bo..., dziś mówi,że przezez KGHM ma za dużą pensję!!!. A może sprawdzić ile zarabiał przezes KGHM za Buzka, za Millera, Oleksego, Cimoszewicza, Belki. Jaka była progresja jego pensji. Wahałem się czy faktycznie nie przerzucić swej sympatii na PO ale tam nie ma żadnej osobowośc - no może poza Niesiołowskim (ex Klub Obywatelski, ex ZChN, ex jakieś smieszne ugrupowanie, ex AWS) tylko, że to absolutnie negatywny gość. Poza znieważaniem innych nic pozytywnego nie dokonał od 1989 roku Zatem spot PO może wywołać we mnie jeszcze większą pogardę dla tych yntelygentów. Odpowiedz Link Zgłoś
volter-pl Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 08:24 A kto Ci broni wejść na stronę sejmu i sprawdzić oświadczenia majątkowe? Tam jest wszystko napisane - ile zarabia, ile wynoszą tantiemy za wydane książki, etc. Poza tym nie chodzi o pensje posłów i senatorów, tylko o zarobki ludzi, których PISiory usadziły na kluczowych stanowiskach. PS: Przewodniczący partii nic nie zarabia, to nie jest etat. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 09:24 Osoby obracające milionami zł. muszą zarabiać duże pieniądze. Wysoka pensja to nie tylko wynagrodzenie za prace ale także przeciwdziała korupcji. Wyobraź sobie sytuacje, że prezes KGHM zarabia 1800zł o obraca sumami wielkości 100mln! prawie na pewno za łapówkę np. 100 000zł zrobił by przekręt na kilka milionów. Pan Tusk też nie jest biedny, w oświadczeniu majątkowym pisze, że: - Uposażenie Poselskie 140 697,98zł - Diety Poselskie 28 767,66 - Prawa Autorskie 8000zł - Mieszkanie Pierwsze 500 000 zł - mieszkanie Drugie 250 000zł a komuś to wyrzuca i o sobie to nie wspomnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 13:06 > Osoby obracające milionami zł. muszą zarabiać duże pieniądze. Wysoka pensja to > nie tylko wynagrodzenie za prace ale także przeciwdziała korupcji. Wyobraź sobi > e > sytuacje, że prezes KGHM zarabia 1800zł o obraca sumami wielkości 100mln! prawi > e > na pewno za łapówkę np. 100 000zł zrobił by przekręt na kilka milionów. > Pan Tusk też nie jest biedny, w oświadczeniu majątkowym pisze, że: > - Uposażenie Poselskie 140 697,98zł > - Diety Poselskie 28 767,66 > - Prawa Autorskie 8000zł > - Mieszkanie Pierwsze 500 000 zł > - mieszkanie Drugie 250 000zł > a komuś to wyrzuca i o sobie to nie wspomnie. Trzeba rozroznic kilka spraw: - rzeczywiscie osoby obracajace duzymi pieniedzmi powinny miec odpowiednie do odpowiedzialnosci uposazenie, to powinno dotyczyc rowniez rzadzacych - niech zarabiaja duzo, by nie musieli ulegac naciskom lobbystow (czytaj zwyklym lapowkom), ale powinna byc mozliwosc rozliczania ich wg efektow ich pracy (odpowiedzialnosc finansowa i karna za to co zrobili albo nie zrobili, a obiecali lub po prostu powinni, a zaniechali). Przydaloby sie, zeby do wladz nie mogl kandydowac byle baran (jak obecnie), ale ludzie madrzy, odpowiedzialni (i nie psychicznie zwichrowani) i chcacy rzeczywiscie cos dla kraju zrobic, a nie tylko sie nachapac (czytaj: uczciwie zarobic pieniadze przysparzajac bogactwa krajowi), - Tusk nigdy nie gledzil o "tanim panstwie", "Polsce solidarnej" i innych takich (albo nie zarejestrowalem faktu), - nic nie ma do rzeczy jaki jest prywatny majatek Tuska, jak masz watpliwosci co do tego jak sie go dorobil, to biegnij do prokuratury, - nie wierze, ze cokolwiek w kraju sie zmieni po jakichkolwiek wyborach, bo jedym sposobem wprowadzenia zmian jest parlament, a tu nikt z grzejacych tamtejsze lawy zadnych zmian nie chce :( __________________ zadnych kaczorow, zadnych donaldow! Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 13:48 >Przydaloby sie, zeby do wladz nie >mogl kandydowac byle baran (jak obecnie), ale ludzie madrzy, odpowiedzialni (i >nie psychicznie zwichrowani) i chcacy rzeczywiscie cos dla kraju zrobic, a nie >tylko sie nachapac (czytaj: uczciwie zarobic pieniadze przysparzajac bogactwa >krajowi) Masz jakiś cudowny środek aby sprawdzić którzy to ludzie mądrzy a którzy nie ;) Lech K. ma doktorat a poza tym nie ma takiego polityka co do którego wszyscy jednogłośnie zgodziliby się, że jest zdrowy na umyśle ;] chyba kwestia gustu >- Tusk nigdy nie gledzil o "tanim panstwie", "Polsce solidarnej" i innych >takich >(albo nie zarejestrowalem faktu) Każdy polityk przed wyborami "sprzedaje kiełbasę wyborczą" a Lech i Jarek nie byli lepsi tyle, że jako jedynie mieli opracowany konkretny program a reszta dopiero niedawno coś wymyśliła. I z czym p.Tusk chciał startować, może myślał - wygramy a później czas pokarze. >- nic nie ma do rzeczy jaki jest prywatny majatek Tuska, jak masz watpliwosci >co >do tego jak sie go dorobil, to biegnij do prokuratury, Nie napisałem, ze mam wątpliwości co do pochodzenia majątku p.Tuska tylko chciałem wykazać jego obłudę w tych splotach. >- nie wierze, ze cokolwiek w kraju sie zmieni po jakichkolwiek wyborach, bo >jedym sposobem wprowadzenia zmian jest parlament, a tu nikt z grzejacych >tamtejsze lawy zadnych zmian nie chce :( Trzeba być optymistą ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 14:35 Poki co system dziala w ten sposob, ze zostaje wybrany ktos kto obiecywal gruszki na wierzbie, po wygranych wyborach nic z tego nie realizuje, bo nie ma zadnego sposobu wymuszenia na nim jakiegokolwiek dzialania. Jednym slowem glosuje sie na kogos, on wygrywa i potem ma niczym niezmacone sobiepanstwo do nastepnych wyborow. Ludzie moga sie jedynie denerwowac, psioczyc, ale jedynym sposobem odsuniecia takiego kogos od wladzy jest glosowanie na kogos innego w nastepnych wyborach. Z tym, ze ten ktos inny obiecuje dla odmiany jakies swoje sliwki na sosnie... I tak w kolo, Macieju... Gdyby wprowadzic odpowiedzialnosc za to co sie mowi w kampanii (bo ludzie glosuja na program!) i odpowiedzialnosc co z tego sie zrealizowalo (jak pisalem finansowa i karna), to juz odsialoby wiekszosc takich, ktorzy do niczego w zyciu sie nie nadaja, to ida w polityke. Prosty kontrakt - robisz, zarabiasz, ale odpowiadasz. Wtedy poznalbys inteligentych po programie lub po prostu po odwadze startu w wyborach. > Trzeba być optymistą ;] Zartujesz sobie?!? Optymista? W Polsce??? __________________________ rzadza idioci: www.mleczko.pl/img/policja/big/2.gif img400.imageshack.us/img400/5281/mleczkoyz3.gif Odpowiedz Link Zgłoś
libryk Re: A jakie są pensje polityków PO?????? 22.06.07, 10:51 volter-pl napisał: > A kto Ci broni wejść na stronę sejmu i sprawdzić oświadczenia majątkowe? Tam > jest wszystko napisane - ile zarabia, ile wynoszą tantiemy za wydane książki, e > tc. > > Poza tym nie chodzi o pensje posłów i senatorów, tylko o zarobki ludzi, których > PISiory usadziły na kluczowych stanowiskach. > PS: Przewodniczący partii nic nie zarabia, to nie jest etat. Zeznania podatkowe to najwieksza farsa wszechczasow Co w nich jest prawdziwego ??? Czy PO zobowiaze sie do tego, ze gdy dojdzie do wladzy wszyscy rekomendowani u PO menagerowie bedo zarabiac 2800 PLN ??? Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta A jakie są pensje polityków PO? takie jak PIS-u ! 22.06.07, 09:11 a w wielu wypadkach o wiele niższe!.. To PIS jest przy korycie, baranie! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: A jakie są pensje polityków PO? takie jak PI 22.06.07, 23:34 Baranie,wszyscy sa przy korycie.Udaja..taka jest polityka w państwie prawie...demokratycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
stern82 Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 08:04 Pokazcie wszystkim ten spot! Niech ludzie zobacza co kaczory zrobily z Polska. a TVP1 slugusy heheh sie boja... Odpowiedz Link Zgłoś
teich1 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 08:36 stern82 napisał: > Niech ludzie zobacza co kaczory zrobily z Polska. > a > TVP1 slugusy heheh sie boja... Kolego mam trochę akcji, i musze powiedziec ,że przez ostatnie kilkanaście miesięcy przyniosły mi krociowe zyski. Np LZPS kupowałem po 3,50 PLN za sztukę, sprzedawałem po 9,39 za sztukę. Nieżle zarobiłem na Dudzie, słabiej na Wilbo, ale też ponad 25 %. Mam rodzinę na wsi - są zadowoleni jak nigdy wczesniej, za żadnych ministrów PSl W piłce nożenej nareszcie jakieś działania ograniczające nieuczciwość. SBcy zostają coraz skuteczniej odsuwani od koryta ete, etc Dlatego jak piszesz co oni zrobili z Polską to zastanów się co ty zrobiłeś ze swa mózgownicą. PS Czytanie GW nie zwalnia od myślenia irefleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
miguel1977 Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 08:55 Jesteś doskonałym przykładem na wskazanie rozwarstwienia społecznego - jednym powodzi się coraz lepiej, a innym coraz gorzej. Akcje...hmm... wszyscy wiemy, że w tym kraju nie przedstawiają realnych wartości spółek. Wystarczy że jakiś polityk coś powie i od razu akcje czyjejś firmy idą w dół. Następnie to co się wcześniej powiedziało zostaje zdementowane i ceny akcji idą w górę. To się nazywa spekulacja. Spójrzmy na ceny mieszkań - dlaczego poszły aż tak bardzo w górę? Otóż pewna grupa ludzi tanio kupuje, a drogo sprzedaje te lokale. Ja wiem, że mamy wolny rynek, ale to co się dzieje na rynku mieszkaniowym to wolna amerykanka spekulantów. Rozwarstwienie społeczne wciąż postępuje... Odpowiedz Link Zgłoś
smysli Re: Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 09:05 a co jak wszyscy 'byli rowni' to bylo super? komuch Odpowiedz Link Zgłoś
miguel1977 Re: Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 09:32 Wszyscy jesteśmy równi wobec prawa, więc wszyscy powinniśmy mieć jednakowe szanse w życiu. Sprawiedliwość to wcale nie negatywne słowo. Nie nazywaj mnie komuchem bo nie jestem zwolennikiem równości dla wszystkich i jednej partii. Wręcz przeciwnie, spekulanci powinni być szczególnie traktowani - najwyższe podatki i wielka lupa Urzędu Skarbowego, a ludzie wkraczający w samodzielne życie powinni mieć szansę dorobienia się majątku w takich samych warunkach, w jakich inni wcześniej się wzbogacili (i dzisiaj niestety wyzyskują innych). Dla Twojej wiadomości - nie uznaję żadnego ustroju ze znanych nam powszechnie. Chcę tylko, żeby każdy Polak mógł żyć godnie i swobodnie. Niestety zamiast prawa rynku, w Polsce mamy prawo dżungli. Inna obserwacja - wszyscy są mądrzy dopóki bieda nie dosięgnie ich samych. Potem zmieniają front poparcia :-p Odpowiedz Link Zgłoś
johoho Re: Rozwarstwienie społeczne 22.06.07, 10:08 podziwiam głębię intelektu.proponuję nagan w rąsię i rozwalać spekulantów i urodzonych w niedzielę.Kolorowe skarpetki to nie dla proletariatu.Żałosne,banalne,wtórne. proponuję wyrywać burżuazyjnym babciom torebki, oczywiście w imię wyrównywania szans. A ich burżuazyjne wnuczki zsyłać na wieś do uprawy ryżu. pacaneum to środek dobry na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
piomie2 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 10:23 > stern82 napisał: > > > Niech ludzie zobacza co kaczory zrobily z Polska. > > a > > TVP1 slugusy heheh sie boja... > Kolego mam trochę akcji, i musze powiedziec ,że przez ostatnie kilkanaście > miesięcy przyniosły mi krociowe zyski. to świetnie, że potrafisz inwestować. Za poprzednich rządow też pewnie mogłeś kupować/sprzdawać akcje i na nich zarabiać. To że teraz jest dobra koniunktura w gospodarce (firmy się nieźłe rozwijają, bo mają rynki zbytu) nie jest zasługą PIS. Pewnie słyszałeś taki żart przedsiębiorców - "Co PIS zrobil dla gospodarki? .... na szczescie nic". :) > Mam rodzinę na wsi - są zadowoleni jak nigdy wczesniej, za żadnych ministrów PSI Polska weszła do UE i rolnicy mają dotacje, co prawda jeszcze nie takie duże jak ich koledzy ze "starej Unii (ZCP nasze wynoszą 70% zachodnich), ale mają. Nie jest to też zasługa PIS. To poprzednie rządy (chyba SLD) wprowadziły nasz kraj do UE. Bo je się, że gdyby negocjacje wtedy były prowadzone przez PIS to do tej pory nie bylibyśmy krajem unijnym :/ Wracając do rolnictwa, to z tego co widać obecny minister rolnictwa dba bardziej o posady dla "swoich" niż o interesy roliników (patrz "wódka z bananów" - ministerstwo rolnictwa nie raczylo uczestniczyc w negocjacjach dot.dopuszczenia produkcji wódki z innych owoców, dalej tzw."swinska gorka" - której Lepper nie potrafil przewidziec a umie tylko protestowac i wyciagac pieniadze z budzetu, itp.,itp.) > W piłce nożenej nareszcie jakieś działania ograniczające nieuczciwość. Tak. Minister sportu odwołał zarząd PZPN, ale szybko musiał go przywrócić, bo chyba UEFA, chciała wykluczyć polskie zespoły z rozgrywek, jeśli nie będziemy mieli jakiegoś zarządu... Pewnie dalej są kupowane mecze. > SBcy zostają coraz skuteczniej odsuwani od koryta Masz racje. Przy okazji jest nagonka na wartościowych, kompetentnych ludzi ze świata mediów (prasa telewizja), środowiska sędziowskie, lekarzy, nauczycieli itd. > Dlatego jak piszesz co oni zrobili z Polską to zastanów się co ty zrobiłeś ze > swa mózgownicą. > PS > Czytanie GW nie zwalnia od myślenia irefleksji. Pytasz "ster82", ale odpowiadam ja. Spójrz szerzej na polską rzeczywistość. Zobacz rozwarstwienie, zobacz podziały, zobacz bezpodstawne oskarżania, insynuacje, "odzyskiwanie". Kto je tworzy? PIS. Pan Jarosław K. potrafi bardzo ładnie dzielić społeczeństwo na tych dobrych co popierają PIS i reszte, czyli chołote (to chyba akutat dorn), łże elitę, "tych co stoją po naszej stronie i ubecje" itd.,itp. Wprowadzenie ludzi skrajnie niekompetentych na wysokie stanowiska w spółkach skarbu państwa. Zasiadają tam tylko dlatego, że są z PIS, albo popierają tę partie. To, że słabo się znają na rzeczy, np. nie są menedżerami i dużym doświadczeniem, jak często poprzednicy, nie jest ważne! Miało być tzw. "solidarne państwo" a jakoś ciężko je dojżeć. PIS przede wszystkich czyści państwo, a przy okacji miotła zachacza o wartościowych ludzi. Czytanie GW umożliwia porównania z tym co jest, i tym co miało być. GW pewnie czasami przejaskrawia niektóre problemy, za bardzo broni niektórych spraw. Jest jednak gazetą, która stara się dostrzec błędy polityków i im je wytknąć. Nie jest propagandową tubą PIS (Rzeczpospolita, Polskie Radio, TVP). Mówisz o tym, żeby się zastanowić, a sam patrzysz na polską rzeczywistość przez jakieś zamazane szkło albo masz klapki na oczach. Co do spotu PO. Jest troche prymitywny i pachnie populizmem. Został zrobiony pod publiczkę. Bo nie można tworzyć takich porównań typu prezes wielkiego koncernu (KGHM czy Orlen) i naczyciel czy lekarz. To nie ten poziom kompetencji. Ich pensje zawsze były nieporównywalne. Nie jesteśmy Norwegią, gdzie te różnice są względnie małe. Zgadzam się oczywiście, że lekarze i nauczyciele zarabiają tragicznie mało. Rozwiązaniem jest reforma w służbie zdrowia - częściowa prywatyzacja. Uważam, że PO się mogło bardziej wysilić. Zresztą zobaczymy co przyniesie przyszłość, bo zapowiadane są następne reklamówki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 23:37 Gazety sa do czytania,a głowy do myslenia ..głupcy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Pokazcie wszystkim!!! 22.06.07, 23:36 Tez prawda,ale NIK,u kogo jest? Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz PO to sku..syny w białycjh kołnierzykach 22.06.07, 08:26 Tak popieracie wolnośc na wszystko, to tytułem tym otwieram dyskusję w waszym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo ta dyskusja sie juz dawno zaczela 22.06.07, 12:26 "ten pan juz nikogo nie zabije", wyksztalciuchy, lumpenliberalowie, rozowe hieny - to wszystko jezyk naszej ukochanej proletariackiej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
smysli <przytul> PO 22.06.07, 09:02 Witam, Ha ha ha :) gazeta wspolnie z platformą przeżywa bardzo porażke spotu :) ale wreszcie ktoś miłościwy zlitował się co :)? Na prawdę smutaskowo było mi pare dni temu czytać jak to źli ludzie z telewizji nie chcą dopuścić krótkiego spotu POstkomunistów do telewizji. Króle polityki lizania tyłka łączcie się, tylko PO CO... Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin PO chyba straci moj glos 22.06.07, 09:44 Porównywanie zarobków menagera jednej z najwiekszych firm w Polsce z zarobkami pielęgniarki to populizm w czystej postaci godny takich partii jak Samoobrona czy LPR. Co z tego spotu wynika - ze jak PO dojdzie do wladzy to da pielgniarkom zarobki 55 tys. miesiecznie czy tez prezesowi KGHM obnizy do 1,6 tys.? Od zawsze bylem zwolennikiem PO, ale teraz widze ze coraz dalej mi do tej partii... Odpowiedz Link Zgłoś
johoho Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 09:58 trafnie dobrany czas na propagandę a la PRL.Tu biedne pielęgniarki tu wypasieni urzędnicy.Rozumiem że intencją PO jest aby wszystkie pielęgniarki dostały po 30 tysięcy miesięcznie.A może wszyscy menadżerowie po 1500. Popieram PO Bo PO to jest właśnie TO. ciekawe czy królowa brytyjska zarabia więcej od ichniej pielęgniarki ? Panie Tusk pan nie bądź żłób, pan z tym coś zrób Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Sojusznicy odżałowali kasę na reklamy ? 22.06.07, 10:35 Bo przerwanie bloku reklamowego ,,spotem PO'' spowoduje zmniejszenie sprzedaży reklamowanych produktów. Ale,,wszystkie ręce na pokład'' bo....z ,,siostrami'' i ,,doktorkami'' moze być porażka :))). Odpowiedz Link Zgłoś
libryk Re: Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 10:45 Doceniam determinacje PO. Ciagla krytyka rzadu i wybrzydzanie na wszystko co robi jest juz specjalnoscia prymitywa Tuska. Byloby z wszech miar wskazanym, by PO ustawowo ustalilo, ze gdy dojdzie do wladzy, najwyzsze wynagrodzenie Prezesow i szefow spolek nie powinno przekraczac 2800 PLN. Poczekamy - zobaczymy. Panie Tusk - ta polityczna hipokryzja, pokazuje wasze zaklamane, zadne wladzy oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy_romek Tusk to prawdziwy debil polityczny 22.06.07, 14:37 tak durnego populistycznego spotu reklamowego nie wymyslilby nawet Lepper, trzeby byc naprawde prawdziwym debilem zeby takie cos wymyslic i jeszcze puscic w tv, samemu sie osmieszajac Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 13:51 na wojne w iraku i afganistanie kase pisy maja na sluzbe nie maja i polacy to kupuja he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
tornado33 Spot PO przebija się na wizję 22.06.07, 14:05 Spot reklamowy niestety jest w fatalnym stylu. Moje odczucie jest takie, że pomysłodawcy nie zależy na rozwiązaniu konfliktu w podstawowych działach świadczących o rozwoju społeczeństwa (czyli nauce i zdrowiu), a jedynie na pokazaniu, że PiS jest zły. Porównywanie pensji szefa np: zakładu z pensją zwykłego pracownika jest nie na miejscu. Niestety ktoś kto ten spot przygotował zrobił to bardzo prymitywnie. końcówka z Tuskiem tylko może zaszkodzić jemu samemu. Reasumując: moim zdaniem ten spot zamiast zwiększyć poparcie dla PO spowoduje spadek tego poparcia. Bardzo łatwo zarzucić, że PO tylko chce obalenia rządów PiS, nie dając nic w zamian. lekarz sympatyk PO Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 3 grosze 22.06.07, 14:43 Smuci mnie fakt ,że telewizje prywatne obawiają się puścić tego spotu z obawy że PIS nie przedłuży im koncesji.Ta autocenzura przypomina sytuację z okresu przezydentury Kwaśniewskiego.Wówczas też telewizje nie pokazywały m.in. jak prezydent owija się polską flagą w ONZ-cie ,jak nie może podnieść się z ławki w Sztrasburgu,czy jak próbuje wejśc do samochodu przez tylne drzwi.W rezultacie obraz prezydentury Kwaśniewskiego został mocno zniekształcony.W kraju śmialiśmy się z wyskoków Jelcyna,zupełnie nie wiedząc ,że nasz prezydent też jest pijakiem.Obawiam się ,że tak jak to miało miejsce w przypadku Kwaśniewskiego, o ewentualnych wpadkach obecnego prezydenta i premiera,dowiemy się dopiero ,gdy przestaną oni piastować swoje urzędy.Szkoda, bo warto mieć pełny obraz rządzących ,gdy idzie się oddać swój głos. Natomiast co do zarobków prezesów największych spółek.Uważam ,że ludzie zarządzający tak znaczącymi dla gospodarki kraju firmami powinni zarabiać dużo.Nawet znacznie więcej niż to pokazane w tym spocie.Chciałbym tylko aby ich zarobki były powiązane z efektywnością ich pracy, a dzisiaj niestety tak nie jest.Ich wysokie pensje w żaden sposób nie są powiązane z tym ,czy firma pod ich prezesurą się rozwija czy zwija.Ci ludzie nie są żadnymi menedżerami.Jedyną ic kompetencją jest to ,że są znajomymi braci.Równie dobrze te stanowiska można pozostawić wolne lub obsadzić manekinami-efekt będzie ten sam.Gdy koszt wydobycia tony miedzi wynosi x a jej cena 4x,to nie trzeba być geniuszem zarządzania aby KGHM przynosił zyski. Najlepszym jak dotąd sposobem wynagradzania menedżerów jest opcja na zakup akcji.Polega ona na tym ,że menedżer podpisujący kontrakt na zarządzanie firmą ma obiecane,że po okresie tego kontraktu będzie mógł kupić określony pakiet akcji tej firmy po jej dzisiejszej cenie.Wówczas w interesie osoby zarządzającej firmą jest aby wartość tej firmy rosła jak najbardziej,bo tylko od tego są uzależnine jej zarobki.Jednak to rozwiązanie ,choć najbardziej efektywne ekonomicznie,ma też swoją zasadniczą wadę-wprost uderza w interesy polityków,gdyż odbiera im możliwość nagradzania swoich znajomych stanowiskami.Przy tym rozwiązaniu nie wystarczy już być znajomym królika aby zostać prezesem np.Orlenu.Trzeba mieć merytoryczną wiedzę i wygrać konkurs na to stanowisko.I właśnie ta wada sprawia ,że rozwiązanie to nie jest szeroko stosowane w państwowych firmach.A szkoda bo zyskała by na tym gospodarka kraju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Nie intersuje mnie spot bo PO nic w nim nie propon 22.06.07, 20:32 Nie interesuje mnie ten spot bo PO nic w nim nie proponuje. Krytykować każdy potrafi. Jak PO opracuje konkretne rozwiązania to chętnie ich porę. Tym spotem sobie zaszkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv prosze zrobis spod z Tuskiem w krotkich spodenkach 22.06.07, 21:28 na szelkoch i na bosaka,osmarkanego pomachujacego swastyka to lepiej by pasowalo Odpowiedz Link Zgłoś