qawsedrftg 22.06.07, 17:59 wicepremier Lepper, Giertych, Gilowska, Gosiewski he he Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qawsedrftg zdrada ! :) 22.06.07, 18:00 kompromis z Niemcami! Przecież nie rzucim... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: zdrada ! :) 22.06.07, 18:47 Niby razem rozmawiali, a sprzeczne relacje dają do prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Ten manewr już zrobili Belce 22.06.07, 20:14 Wmówili Belce, że się godzi na Traktat Konstytucyjny, chociaż w rzeczywistości się nie godził. Ale wmówili mu skutecznie: zgodził isę w końcu na skutek wmówienia. Teraz próbują tego numeru z kaczkami i Fotygą. O poprzednich negocjacjach w sprawie systemów głosowania: www.skubi.net/pierwiastek.html Odpowiedz Link Zgłoś
mahat1 Re: Panie Miller dzieki 22.06.07, 20:24 Za panow blizniakow przy wladzy wdzieczny narod powinien podziekowac p.Millerowi, ktorego wspaniale rzady poskutkowaly dojsciem drobiu do wladzy. W ten sposob b. towarzysz Miller rozwala po latach Europe, heheehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pn Szanowni Państwo musimy chyba wyjść na ulice! 22.06.07, 22:03 oni chyba chcą wyjść z UE..... holera! Odpowiedz Link Zgłoś
guantanamero wywala nas z unii i tyle bedzie naszego 22.06.07, 22:08 i wcale im sie nie dziwie Odpowiedz Link Zgłoś
gregkopen A miało być tak pięknie! 22.06.07, 22:35 Fajerwerki. Koncerty na granicach. Flagi z gwiazdkami. telewizjastrzelin.pl/view_video.php?viewkey=90f19c78c75bd1e06f21 Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Problem, to że Polska nie ma siły Anglii 22.06.07, 22:52 Nie było kompromisu, bo Niemcy i inne duże państwa proponowały mało. I były to propozycje niezbyt logiczne: jeżeli jakiś system głosowania nie jest dobry, to przyjmowanie go, ale tylko od (lub do) pewnej daty nie jest dobrym rozwiązaniem. A zarówno system nicejski jak podwójna większość są przegięciami, tylko każde w inną stronę. Tak samo z liczbą deputowanych: zły system głosowania ma być kompensowany większą liczbą deputowanych, to niekoniecznie jest logiczne. Po wecie Polski problem jest jeden: Polska dostaje subwencje (duże), podczas gdy Brytyjczycy wpłacają do wspólnej kasy. A to wielka różnica. Z tej przyczyny sytuacja Polski jest zupełnie inna, niż sytuacja Wielkiej Brytanii w czasie, gdy to ona wetowała. Nadal popieram pierwiastek, ale tekst o pierwiastku kończy się pytaniem, jak Kaczyńscy poradzą sobie w tej sytuacji. Odpowiedź chyba już w tej chwili jest: poradzili sobie fatalnie. www.skubi.net/pierwiastek.html Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Problem, to że Polska nie ma siły Anglii 23.06.07, 01:33 Wyjasnijmy sobie jedną rzecz. Bez nowego traktatu Unia nie zginie. Tak naprawde nie bedzie jej ani latwiej ani trudniej. Bedzie podobnie jak do tej pory czyli zeby przeforsować jakies wazne rzeczy potrzebny bedzie kompromis. Jesli wejdzie w zycie nowy traktat tez bedzie podobnie. Tyle tylko że wowczas bedzie istniala wieksza pokusa do forsowania ważnych spraw bez ogladania sie na jakies pojedyńcze kraje ktore bedą uwazały przyjete rozwiazania za niekorzystne dla siebie. A to niestety w dłuzszej perspektywie może stanowic dla UE naprawde powązne zagrozenie. Bo raz zignoruje sie jedne kraj, drugim razem nastepnym i po kilku takich akcjach moze dojsc wewnatrz UE do powaznego krachu. Dlatego każde dzialania zmierzajace do ograniczenia takich mozliwosci w przyszlosci są dobre. Natomiast szantaż odnosnie dotacji unijnych...to na wiele sie nie zda bo jesli np podejdzie sie tak do Polski to bedzie to niezbyt dobry przyklad dla innych krajow. A jednoczesnie z Polski zrobia sobie nie odrobine klopotliwego czlonka jakim jestesmy w rzeczywistosci obecnie tylko naprawde duzy problem. W tej chwili nie jestemy tak naprawde krajem ktory wyrzadzalby jakies szkody w UE. Polskie weto do nowej umowy EU Rosja pokazalo tylko to o czym od jakiegos czasu mowilo sie po cichu w europejskich kuluarach, że Rosja zaczyna przeginac pale i czas na troszke wiecej asertywnosci i nikt nas z tego tytulu nie potepial. Obecnie tez co najwyzej przez jakis czas media bedą mialy uzywke do momentu az ktos zacznie mysleć czy przypadkiem sie tu niektórzy za daleko nie posuwaja a całą sprawa i tak predzej czy później sie skończy kompromisem bo Kaczyńscy co by o nich nie mówic nie sa aż takim durniami żeby calkowicie zablokować nowy traktat i postawic nasz kraj w rzeczywistej izolacji. Tak naprawde to w tej chwili po prostu toczą sie wielkie targi ile Polska dostanie w zamian za zgode na system podwojnej wiekszosci i to wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
ubolska_opluwajka_tvn [...] 22.06.07, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Sami z niej honorowo i z podniesionym czołem 22.06.07, 22:50 wyjdziemy! Zamkniemy granice, obwarujemy się, wprowadzimy cła zaporowe NA WSZYSTKO - i dumnie stać będziemy na straży Prawdziwej Polskości! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 22.06.07, 23:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 [...] 22.06.07, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Panie Miller dzieki 22.06.07, 22:53 jak tak bedziesz myslal, to wyjdzie na to , ze to MIeszko I popelnil kardynalne bledy w polityce, bo...bo...bo... i tak dojdziemy do dziadow, ktorzy powinni spieprzac. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Panie Miller dzieki 22.06.07, 23:13 nie to przez adama. gdyby zastrzeliłby ewę nie było by dziś kaczek u władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Na szczycie to powinny zapadać decyzje... 22.06.07, 22:50 Na szczycie powinny zapadać decyzje, na negocjacje był czas wcześniej. Nie ważne czy mamy rację, czy nie, przegralismy te wojne przed szczytem, a nie na nim. Stara myśl, a ciągle aktualna: "Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." Sun Tzu -TS Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ten manewr już zrobili Belce 23.06.07, 00:05 Belka miał i ma Polskę głęboko w wiadmomym miejscu. ci którzy dali mu stołek premiera winni stanać przed Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: zdrada ! :) 22.06.07, 19:34 Czy moze mi ktos wytlumaczyc, dlaczego moje posty sa czyszczone z bazy danych ? W tym miejscu byl post z pytaniem, co na to wszystko powie junkier, teraz go nie ma :-O Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: zdrada ! :) 22.06.07, 23:05 kralik111 napisał: > Czy moze mi ktos wytlumaczyc, dlaczego moje posty sa czyszczone z bazy danych ? > > W tym miejscu byl post z pytaniem, co na to wszystko powie junkier, teraz go > nie ma :-O Czyżby junkier znowu zaniedbał swoich powiności? Biorąc pod uwagę brak zdysyplinowania i to, że głupota jego postów w efekcie jest przeciwko obecnej koalicji, nie ździwię się, jeżeli starci swoją intratną posadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 UE bez Polski. 22.06.07, 20:44 Ob tak sie stalo. Nie mam zamiaru pracowac i placic podatki dla narodu, ktory nigdy nie bedzie syty. Historia sie powtarza. Zostawcie ich w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 dobry pomysl 22.06.07, 21:29 niech ta skorumpowana banda fanatykow ugotuje sie sama w swoim smrodzie i nie wciaga Europy w to zlodziejskie bagno Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Popieram! Wypieprzyć Polskę z UE 22.06.07, 23:22 Wreszcie będzie spokojna i rozwijająca się, zjednoczona Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo o to przeciez chodzi naszej koalicji 22.06.07, 23:40 wtedy beda mogli zrobic z Polski swoj folwark bez ogladania sie na standardy panujace w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
gutek102 [...] 22.06.07, 22:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: zdrada ! :) 22.06.07, 22:26 Mam przekonanie graniczące z pewnością, że debili nie brakuje po obu stronach... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow! 22.06.07, 18:03 To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow z narodowosocjalistyczna partia Niemiec i Europy! Jezeli ma byc tak, ze jednak bedzie podwojna wiekszosc chocby nawet w 2030 r., to bedzie to skandal! Srodowiska patriotyczno-narodowe zadnego zgnilego kompromisu z Niemcami nigdy nie zaakceptuja! Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_z_gigaci Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:06 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:37 Masz 100% racji junkier!!!! Jednak poczekajmy, bo hitlerowskie zrodla, sa bardzo watpliwe. Mysle, ze Kaczynscy czuja Szkopow i tylko robia im zludzenia, a glupi sie zawczasu ciesza. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W słowniku Prawdziwego Polaka słowo "kompromis" 22.06.07, 18:57 nie istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Kocham Was, ludziska!!! 23.06.07, 01:33 Takie cuda wypisujecie, że mam niemal namacalny dowód na ewolucyjne źródło homo sapiens. Ziemkiewicz pluje na GW, bo go Michnik wywalił z Poranka w TOK i słusznie, bo poranny program ma budzić, nie usypiać intelektualnie przy pomocy wybitnego autora science-fiction i jego klakierów. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Najwiekszy blad wspolczesnej Europy 22.06.07, 21:27 czyli przyjecie do Unii Polski, kraju zapijaczonych cwaniaczkow i zlodziejaszkow. Niestety, Unia zaplaci bardzo drogo za te niefrasobliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Najwiekszy blad wspolczesnej Europy- 22.06.07, 22:19 To nie tak! Zostawmy Europę w spokoju. To my, wybierając Kaczyńskich popełnilismy bład stulecia. Bedziemy długo jeszcze za to płacić i z rozrzewnieniem wspominać III RP!!!!! Zadanie na dziś - odsunąć od władzy Kaczyńskich!! Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 [...] 23.06.07, 00:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg proponuję granicę na Łabie 22.06.07, 18:07 kompromis ale to tylko na pewien czas wojewodą łużyckim będzie Wojtek Wierzejski, ciągle jest bez stanowiska do tego tytułem odszkodowań za Grunwald, Kulturkampf, wojny itd corocznie 100000 milionów euro Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza ofiar 22.06.07, 18:16 Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza jest najwieksza ofiara II Wojny swiatowej i niemieckich represji. Kto zaplaci za nieslychane ludobojstwo w trakcie Powstania Warszawskiego i wymordowanie polskiej inteligencji, przez co do dzis dnia mamy 'inteligencje zastepcza', jak to ujal Rafal Ziemkiewicz mowiac o sympatykach SLD i PeDe? Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 [...] 22.06.07, 18:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza 22.06.07, 18:21 Wstydzic to sam sie powinienes swojego ordynarnego ateizmu i wypierania sie polskosci. Chociaz kto tam wie czys ty Polak. Moze raczej polaczek jakis... Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz ^^ 22.06.07, 18:23 Czym się różni ordynarny ateizm od zwykłego ateizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Ordynarny ma jedną nóżkę bardziej 23.06.07, 01:35 Mniej więcej tym, czym ordynans od ordynatora:P Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ^^ 22.06.07, 18:25 Roznica jest w sumie neiwielka co do istoty ale ordynarny ateizm jest szczegolnie odrazajacy ze wzgledu na swoj agresywny, niepohamowany i calkowicie patologiczny charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ateizm nie wyklucza polskosci, głupolu;) 22.06.07, 18:24 jestem ateistą i czuje sie Polakiem jestem z tego dumny! Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Bzdura Dmowski pisal ze Polskosc jest nierozerwaln 22.06.07, 18:26 Bzdura Dmowski pisal ze Polskosc jest nierozerwalnie zwiazana z katolicyzmem. Lub przynajmniej z szacunkiem dla niego. Natomiast ateizm wywodzi sie od Marksa, tworcy komunizmu, i jest zdrada polskosci po prostu. Zaden szanujacy sie czlowiek nie chce miec nic wspolnego z marksizmem-ateizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Jezus zaś powiada że narodu wybranego już nie ma 22.06.07, 18:27 a Łyżwiński zaś że ataki na Samoobronę to dzieło układu każdy coś powiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 znaczy co? Dmowski decyduje, to Polakiem jest? 22.06.07, 18:29 Dmowski był antysemitą i jako taki nie zasługuje na gram szacunku koniec piesni wiem, ze wiele jego pomysłow bylo OK i fajnie, też lubie czytac o łopocie naszej flagi i naszym dumnym białym orle;) ale dla mnie nie ma nic gorszego od rasizmu, a przeciez antysemityzm jest rodzajem rasizmu zadne zasługi tego nie maskują Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow! 22.06.07, 18:31 Fajansiarze szkalujacy pameic jednego z najwiekszych Polakow Romana Dmowskiego rzeczywiscei nie zasluguja ani na szacunek ani na miano Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wielkim Polakiem to był Jan Jezioranski 22.06.07, 18:33 a Dmowski to zwykły rasista Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei klan 22.06.07, 18:34 Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei klanial sie obcym i troszczyl sie o wielkosc Polski. Ale co przecietny serwilistyczny lewak jest w stanie z tego zrozumiec. Do tego trzeba miec narodowa godnosc i honor. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Robią wiele krzyku na forum GW,... 22.06.07, 19:31 bo do nacjonalistycznych szmatławców nikt inteligentny nie zagląda, a i forum tam niet! Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz [...] 22.06.07, 18:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei 22.06.07, 19:20 junkier napisał: > Do tego trzeba miec narodowa godnosc i honor. Junier, nie tylko narodową. Także tą zwyczajną ludzką. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei 22.06.07, 22:54 junkier to teraz pojechałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
aga715 Re: Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei 22.06.07, 23:28 i stracic kontakt z rzeczywistoscia... junkier napisał: > Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei klanial sie obcym i troszczyl sie > > o wielkosc Polski. Ale co przecietny serwilistyczny lewak jest w stanie z tego > zrozumiec. Do tego trzeba miec narodowa godnosc i honor. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 22.06.07, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Wielkim Polakiem byl Roman Dmowski, ktory nei 22.06.07, 23:56 o tyle mam w dupie co pisze junkier na ile jestem tatarem sadzac po filogermanskim nicku, wszystko co pisze wynika z jego mentalnosci bitego niewolnika zakochanego w swoim panu i to drugi powod, dla ktorego mam w powazaniu co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Roman Dmowski - szkalowany wielki Polak 22.06.07, 19:13 monster1972 napisał: > a Dmowski to zwykły rasista Nawet jeśli by tak było - TO CO Z TEGO???? Mnie interesuje, co Dmowski zrobił dla Polski, a nie - co zrobił albo czego nie zrobił dla Izraela. To chyba normalne, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie zgodzę sie, wielu Żydów życie za Polskę oddało 22.06.07, 19:31 i wielu czuło sie Polakami dla mnie zawsze rasizm, ksenofobia antysemityzm i inne -izmy bedą dyskwalifikowały czlowieka sorry czy uznałbys Papieża za wielkiego, gdyby pochwalił Holokaust? Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson Re: nie zgodzę sie, wielu Żydów życie za Polskę o 22.06.07, 19:45 > czy uznałbys Papieża za wielkiego, gdyby pochwalił Holokaust? A skąd odgórny wniosek że każdy białego tatkę uważa za wielkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:47 junkier napisał: > Fajansiarze szkalujacy pameic jednego z najwiekszych Polakow Romana Dmowskiego > rzeczywiscei nie zasluguja ani na szacunek ani na miano Polaka. Zatem Karol Wojtyla, czyli Papiez Jan Pawel II nie zasluguje na szacunek ani na miano Polaka junkier ??? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus [...] 22.06.07, 19:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 22:39 junkier napisał: > Fajansiarze szkalujacy pameic jednego z najwiekszych Polakow Romana Dmowskiego > rzeczywiscei nie zasluguja ani na szacunek ani na miano Polaka. to ty neofaszysto nie zasługujesz na miano Polaka. nie zauważyłeś, że większość ludzi w tym kraju jest normalna, a nie fanatycznie nastawiona do życia jak ty. jesteś w mniejszości, więc nie jesteś Polakiem. nie będzie mi tu jeden gość, co z wariatkowa uciekł decydował o czyjejś Polskości. a Dmowskiego, za jego poglądy mam w d...pie Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson Faszysta Dmowski 22.06.07, 19:35 Faszysta Dmowski nie jest dla nikogo (oprócz oczywiście faszystów) wyrocznią w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
arkosmc Polskość, a ateizm 22.06.07, 23:25 Junkier, a powiedz Ty mi cóż ma narodowość do wiary (bądź jej braku). Po mojemu to, czy jestem muzułmaninem, żydem, katolikiem, buddystą, ateistą w żaden sposób nie uwarunkowuje mojej narodowości. Twój post pokazuje jak chory jest kościół w tym kraju i jak durni ludzie przyjmują do wiadomości takie idiotyzmy. Ja również jestem ateistą i czuję się Polakiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream żaden szanujący się człowiek nie chce mieć nic ... 22.06.07, 23:54 wspólnego ze święto..ym kaczyzmem-socjalizmem. to solidarne państwo to komuną zalatuje na kilometr Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Bzdura Dmowski pisal ze Polskosc jest nieroze 23.06.07, 01:37 junkier napisał: > Bzdura Dmowski pisal wystarczy zmienić na "Bzdur-y..." i w sumie się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cccpcccpcccp Re: ateizm nie wyklucza polskosci, głupolu;) 22.06.07, 19:03 Prawdopodobnie myślisz o sobie: "Ale ja jestem super, bo nie wierze w jakieś tam przesądy i >podania ludowe< ". Ale problem w tym że ty też _wierzysz_, tylko że w nie-istnienie Boga (dla Ciebie: boga). Nie możesz być pewien nie istnienia Boga. Możesz co najwyżej uwierzyć w tezę mówiącą że istnieje, lub też uwierzyć w tezę mówiącą że nie istnieje. Wszak zarówno nie dowiedziono istnienia Boga, jak też nie dowiedziono jego nie-istnienia. A istota wiary (w przypadku wiary chrześcijańskiej) sprowadza się przede wszystkim do zaufania nauce głoszonej przez Chrystusa - tzn. do czego ona mnie doporowadzi - czy uczynie mnie lepszym człowiekiem - za cenę pewnych wyrzeczeń, czy też nie ma sensu podejmować tego ciężaru i lepiej jest żyć wygodnie. Czy ktoś taki jak Chrystus jest wiarygodny ? Myślę że tak i dlatego nie jestem ateistą. Szanuje twoje zdanie, ale oczywiście namawiam Cię żebyś to dobrze przemyślał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: ateizm nie wyklucza polskosci, głupolu;) 22.06.07, 19:08 nie sprowadzaj ateizmu do wiary w nicosc :) i nie rob z niego religii. Religia to nie tylko wiara w cos, ale tez celebrowanie tej wiary. nie ma czegos takiego jak ateistyczne msze do nicosci, czy jakiekolwiek inne rytualy. Ateizm polega na tym by skoncentrowac sie na jak najlepszym spedzeniu naszego zycia. W koncu mamy je tylko jedno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 alez ja wyrzekam sie wielu rzeczy... 22.06.07, 19:34 dlaczego sadzisz, ze ateizm to zycie bez zasad? uwazasz, ze moralnosc przypisana jest tylko wierzacym? bładzisz:) ja nie wierze w ateizm... ja mam wewnętrzne poczucie, ze umre i nagle "zgasnie swiatło" i nie bedzie kompletnie nic... ani obrazu, ani dzwieku.. ani swiata tak jak z mojego pukntu widzenia nie bylo nic... przed moim urodzeniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: ateizm nie wyklucza polskosci, głupolu;) 22.06.07, 22:19 Wpisz sobie w wikipedii "agnostycyzm", domorosły filozofie. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkajo Re: ateizm nie wyklucza polskosci, głupolu;) 23.06.07, 00:53 Ja po prostu w boga nie wierzę i nie zniosłabym przymuszania do jakiejkolwiek wiary. Stanowczo nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią w części "czy > uczynie mnie lepszym człowiekiem - za cenę pewnych wyrzeczeń, czy też nie ma > sensu podejmować tego ciężaru i lepiej jest żyć wygodnie." Zasady moralne rządzące życiem każdego przyzwoitego człowieka nie są monopolem katolików. Twoje słowa obrażają mnie, gdyż (w duchu kantyzmu) zawsze starałam się żyć tak by nikogo nie krzywdzić, i pomagać słabszym w miarę moich możliwości.Przekonałam się natomiast nie jeden raz o tym, że katolicy są największymi hipokrytami jakich kiedykolwiek spotkałam - nieszanują się , zazdroszczą sobie,cieszą się z cudzych niepowodzeń, niezauważaja osób słabszych potrzebujących pomocy, nieszanują zwierząt i ich prawa do życia. Zastanawia mnie tylko czy to specyfika szczególnie polska. Smutne. Polka kochająca Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza 22.06.07, 18:41 junkier napisał: > Wstydzic to sam sie powinienes swojego ordynarnego ateizmu i wypierania sie > polskosci. Chociaz kto tam wie czys ty Polak. Moze raczej polaczek jakis... junkier, a kaczynski przypadkiem nie wyparl sie polskosci swoja zdrada i cichym ukladem z hitlerowcami...? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 niestety, komuchy zrzekły sie reparacji wojennych 22.06.07, 18:18 i mozna by sie rozczulac, ale te komuchy, ktore nami rzadziły po wojnie, rzadziły z nadania zachodu i nic z tego nie bedzie... mozemy se postękać choc oczywiscie za te zniszczenia powinni nam zaplacić .... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza ofiar 22.06.07, 18:23 Decyzje komunistow mozna w kazdej chwili podwazyc. Polska jako najwieksza ofiara II WS ma to tego szczegolne prawo moralne. To my stawilismy czolo totalitarnym lewicowcom narodowosocjalistycznym (Niemcy) i bolszewickim (Sowiet Union). Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 znow bredzisz.. Ruscy byli najwiekszą ofiarą.. 22.06.07, 18:26 facet.. ty duzo tu krzyczysz, ale ni cholery wiedzy nie masz :) Rosja.. a wlasciwie ZSRR poniosł najwieksze ofiary w wyniku II wojny i nie jest wazne, ze wielu z tych ofiar mogli uniknać ale.. fakty faktami Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Ruscy ofiara? Dobre sobie! 22.06.07, 18:27 Ruscy ofiara? Dobre sobie! Niezle poszerzyli swoje imperium a Polska poniosla same straty? Sam bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ZSRR stracił ponad 20 MLN ludzi... 22.06.07, 18:31 a to, ze zyskali kilka kolonii na jakis czas.... ;) co z tego, skoro wszystko stracili Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Z czego polowa przez oddzialy zaporowe NKWD 22.06.07, 18:36 Z czego polowa przez oddzialy zaporowe NKWD wystrzelana... Niech do siebie maja pretensje. Polska jest najwieksza ofiara II WS, taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wiem, co robilo nkwd. ale zachod obchodziły liczby 22.06.07, 18:38 a nie powody zreszta zachod do dzis nie chce wierzyc w te oddzialy nkwd ... Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Polska najwieksza ofiara jest i basta! 22.06.07, 20:06 To wszystko, Junkier, co potrafisz napisac. Z tego zreszta wynikaloby, ze smierc Polaka jest wiecej warta niz smierc Rosjanina. Rowniez, dla tych ktorzy w tedy zgineli - zgodnie z twoimi slowami - znaczenie mialoby to, kto ich zamordowal -NKWD czy Gestapo, SS, Wehrmacht etc. Zadnej logiki nie ma w tym co piszesz. Zwaz tez, ze gdyby Hitler nie przystapil do wojny z ZSRR, pewnie do tej pory bylibysmy Generalna Gubernia. I nie probuj mi przypisywac, ze gloiryfikuje ZSRR czy komunizm, czy wreszcie to, co spotkalo kraje Europy Wschodniej po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Poseł junkier największą ofiarą 22.06.07, 20:03 Panie pośle, zgódźmy się, że to Pan jest największą ofiarą Pańskiego uzależnienia od forum Gazety. Lepiej by Pan pisał na forum Waszego Dziennika! Ups! Zapomniałem! Wasz Dziennik nie ma forum, bo dba o wolność słowa. Słowa Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza 22.06.07, 23:20 junkier napisał: > Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza jest najwieksza ofiara II Wojny > swiatowej i niemieckich represji. Kto zaplaci za nieslychane ludobojstwo w > trakcie Powstania Warszawskiego i wymordowanie polskiej inteligencji, przez co > do dzis dnia mamy 'inteligencje zastepcza', jak to ujal Rafal Ziemkiewicz > mowiac o sympatykach SLD i PeDe? Nie pamiętasz ile już tych odszkodowań otrzymaliśmy? Zaczęło się za czasów Gierka. Wiadomo, że strat naszego Narodu nic nie wyrówna. Czy chcesz abyśmy dalej tracili? Minęły 62 lata, trzy pokolenia. Czy Ty i Tobie podobni chcecie Polskę wpędzić w kąt Europy włożyć ją w ramiona Rosji? Mącicie ludziom w głowach, robicie haniebną robotę. O co wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Odszkodowania byc powinny, Polska najwieksza 23.06.07, 00:25 marek99az1 napisał: Minęły 62 lata, trzy pokolenia. Czy Ty i Tobie > > podobni chcecie Polskę wpędzić w kąt Europy włożyć ją w ramiona Rosji? Mącicie > ludziom w głowach, robicie haniebną robotę. O co wam chodzi? Napisales o co IM chodzi - chodzi im o wywalenie polski z unii i powrot na lono slowianskiej mateczki-rosji. Walesa juz pokazal jak nimi kiedys SB, a teraz kgb (czy jak sie to teraz nazywa), rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
germanio Brawo Angela!! 22.06.07, 18:08 Jako osoba lawirujaca miedzy Polska a Niemcami musze Ci pogratulowac! Ich gratuliere dir Angie!! Jedyna osoba, ktora potrafi sie porozumiec z gnomani. A jesli przez to nasz rzad sie rozwali, to tym lepiej... ------ Graj Romanie, graj, wszystko z siebie daj! (M.Piwowski "Uprowadzenie Agaty") Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polskich 22.06.07, 18:16 Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polskich wladz panstwowych! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polski 22.06.07, 18:44 junkier napisał: > Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polskich wladz panstwowych! Polskie wladze panstwowe jak sam przyznales, sprzedaly sie hitlerowcom...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus "Niemiecki pajacu" jest dopuszczalną formą... 22.06.07, 19:35 zwracania sie na forum? > junkier napisał: > > > Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polskich wladz panstwowych! Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson [...] 22.06.07, 19:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polski 22.06.07, 20:15 junkier napisał: > Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polskich wladz panstwowych! JUNKIER opamiętaj się, "nie rżnij głupa" jak mówią ostatno politycy i nie dawaj wytycznych w sprawie "pierwiastka" w UE. Rozdajesz kuksańce na lewo i prawo, lecz jesteś odrobinę fałszywy ponieważ przodkowie JUNKIERA, Twojego przywódcy duchowego mogli walczyć w armi carskiej więc "bolszewickiej hołoty" nie tepili,ewentualnie w pruskiej armii co też nie jest powodem do dumy i Twoja ocena "honoru i godności pseudoautorytetów IV RP " jest jak papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream bo co parówo? 22.06.07, 23:42 junkier napisał: > Niemiecki pajacu nie waz sie szkalowac polskich wladz panstwowych! Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Brawo Angela!! 23.06.07, 01:48 Ty sie ciesz ze glupota nie boli. Angela Merkel powinna sobie zdawać sprawe z tego że samo przygotowanie nowego traktatu to jest jeszcze najmniejszy problem. Ten traktat trzeba bedzie jeszcze później ratyfikowac przez wszystkie kraje bez wyjatku. Na razie wiekszosc Polakow jest za ale kto wie jak bedzie wygladała sytuacja gdy Niemcy potraktuja nasz kraj z buta. Jeszcze bedzie ciekawiej jak dzieki takkiemu podejsciu przez Niemców do Polski kaczki za dwa lata znowu wygraja wybory. No ale moze to o to chodzi. Wkońcu po drugiej stronie Odry bardzo wielu srodowiskom zalezy na tym aby stosunki z Polska były jak najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:12 junkier napisał: > To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow z narodowosocjalistyczna partia > > Niemiec i Europy! > > Jezeli ma byc tak, ze jednak bedzie podwojna wiekszosc chocby nawet w 2030 r., > to bedzie to skandal! > > Srodowiska patriotyczno-narodowe zadnego zgnilego kompromisu z Niemcami nigdy > nie zaakceptuja! Masz racje junkier, zerwij z kaczynskimi... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 głupolu, nie zawsze mozna wszystko wygrać! 22.06.07, 18:12 czasem trzeba się troche cofnąć, zeby pojsc do przodu no ale, co taki jak ty, narodowy katobolszewik, moze wiedziec o tolerancji, kompromisie itp.. gdyby Polską rzadziły junkry bylibysmy najbardziej izolowanym krajem w Europie.... bardziej niz Białoruś :) ile ty masz lat, czlowieku? gadasz jak 15-letni synek z giertychjugend (MW)... całkowite oszołomienie ideologią wkładaną do głowy przez wodza...;) dramat Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow! 22.06.07, 18:18 Trzeba sie cofnac? Cos takiego, to Beck z Rydzem -Smiglym nie cofneli sie przed hitlerowskimi czolgami a Polska ma dzis tchorzyc, i to w ordynarny sposob przed kim, pytam sei? Przed euro-lewakami przebranymi za "chadekow" co to chrzescijanstwa sie wstydza, tacy to ci chrzescijanie? Czy przed redaktorkami kosmopolitycznych, smierdzacych serwilizmem gazet? Smieszne to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 retoryka wojenna nie jest tu na miejscu, kulego 22.06.07, 18:23 my nie mamy z UE walczyc nie jestesmy tam, kU_RWA mać za karę! jestesmy w UE, bo mamy z tego wielkie korzysci... bo po latach zgnojenia to jest dla nas wielka szansa jak tego nie wykorzystamy z powodu kaczych fobii i kompleksów (zero obycia w swiecie, zero znajomosci jezykow obcych), to bedziemy w historii ocenieni jako najzalosniejsze pokolenie POlaków... znajdziemy sie w towarzystwie sprzedajnych magnatów z 18 wieku, komuchów tępiących AK itp.. :) historia magistra vitae est, ucz sie junkier z histori:) moze cos zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow! 22.06.07, 18:30 Wielkie korzysci z UE, oj bo pekne, prymitywny zindokreynowany czytelnik GW z wypranym mozdzkiem. Oblicz sobie transfery z UE netto, podaj ich udzial w PKB i zobaczysz jak smieszna to kwota. Polska gospodarka wyzwolona z okowow biurokracji jest w stanie wygenerowac wzrost gospodarczy przy ktorym te zakichane eurodotacje nie starcza nawet na napiwek. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 :) moja siostra ma duze gospodarstwo... 22.06.07, 18:34 bez dopłat z UE mogłaby juz isc na zasiłek :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 22.06.07, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: :) moja siostra ma duze gospodarstwo... 22.06.07, 18:43 A skad sa doplaty? Z polskiej skladki do budzetu UE. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 [...] 22.06.07, 18:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: :) moja siostra ma duze gospodarstwo... 23.06.07, 02:16 monster1972 napisał: > bez dopłat z UE mogłaby juz isc na zasiłek > > :) już jest, w końcu ma gospodarstwo. Polska jest krajem rolniczym, czyli rolnictwo powinno generować większość PKB, a w rzeczywistości reszta do rolników dokłada. UE trochę nas w tym dokładaniu odciążyła. I nie martwcie się, nie wywalą nas. Gdyby to ogłosili momentalnie musieliby poradzić sobie z emigrantami z Polski w niespotykanej liczbie:) Zostaliby emeryci, renciści, oszołomy i ich wielbiciele... chociaż nie, TV Trwam można oglądać też za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback [...] 22.06.07, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 23:30 Junkier, raczej tobie się coś sprał móżdżek, bo zapomniałeś, że gdyby Polska nie była w UE, to nie tylko nie dostawałaby dotacji i pomocy finansowej, ale również miałaby zamknięty (oclony) rynek dla własnych towarów. Jakie więc korzyści ma teraz Polska gdy jest w UE? 1. Dopłaty i pomoc finansowa. 2. Otwarty rynek dla swoich towarów. 3. Otwarty częściowo rynek dla pracowników z Polski. 4. Spadajace dzięki powyższym punktom bezrobocie. Uważasz, że to mało!? No to chyba ci się coś poprzewracało w główce, a może myślisz, że Rosjanie daliby ci więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Nie rozumiesz mentalnosci junkiera, on lubi 22.06.07, 19:04 byc gnojony. Lubi jak mu wedzidlo morde sciska, a ostroga przypomina w ktora strone jechac. To taki typ. W europie popularny w latach trzydziestych. Jest taka ksiazka Heinricha Manna (niemca!!! LOL) doskonale opisujaca ta mentalnosc. Tytul brzmi "poddany". Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Re: retoryka wojenna nie jest tu na miejscu, kule 22.06.07, 22:10 ....przecież oni nawet po polsku tylko bełkocą bez sensu i składu, mamlając sztuczną szczęką Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:25 Nie cofnęli się ?? :D Jesteś pewien kolego ? Czy żartujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Za bardzo mu pojechałeś i uciekł 22.06.07, 18:19 Teraz pewnie "bije żołnierza niemieckiego po hełmie" gdzieś w kącie i płacze. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 on jest nie do zajechania... zawsze cos wyskrobie 22.06.07, 18:37 glupota za glupotą... ale twardy jest i pisze, pisze.. pisze... i tylko sensu w tym zero, zero, zero :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 22.06.07, 18:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Re: głupolu, nie zawsze mozna wszystko wygrać! 22.06.07, 22:35 Szkoda tylko,że jedynym kompromisem UE jest - albo przystajecie na nasze warunki albo wara - tak wygląda tolerancyjna UE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:13 Tak, to skandal! A poza tym to wszystko i tak wina opozycji!! I Żydów!!! I KOmunoliberalistycznychmasonów!!!!!! Środowiska narodowo-patriotyczno- nacjonalistyczno-radiomaryjne nigdy nie zaakceptują żadnych kompromisów ze zgniłymi Niemcami!!! Tam rządzi Hitler na pewno i ciągle dybie na nas!!!! Aaaa! Odepnijcie ten kaftan!!!! Eeeej, odłóżcie ten zastrzyk!!!!!... ------------------ Forum przeprasza za Palestrinę, Galbę, Poszeklu, wet3 i innych szczekaczy na żołdzie pisiorków Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:19 Zebys wiedzial ze srodowiska patriotyczno-nacjonalistyczno-konserwatywno- linberalne stoja na strazy spojnosci narodu i ochrony go przed obcymi. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 18:28 No no. Widać kolega nie ma nic do liberałów, gratulacje ;] Ale jak pogodzić liberalizm i nacjonalizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 19:05 Ten wynalazek jest w stanie wszystko polaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy ... a prawda ekranu 23.06.07, 01:44 junkier napisał: > Zebys wiedzial ze srodowiska patriotyczno-nacjonalistyczno-konserwatywno- > linberalne stoja na strazy spojnosci narodu i ochrony go przed obcymi. jak odróżnić jezyk potoczny od języka propagandy, wszystko jedno czyjej? Poczytajcie posty junkiera i zadajcie sobie pytanie: Jak często się Wam zdarza używać takich słów? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo pod trybunal stanu kaczynskiego! 22.06.07, 18:18 za zdrade narodowych interesow POLSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow! 22.06.07, 18:22 Jezeli dojdzie do sprzedazy Polski to kazdy scenariusz bedzie trzeba rozwazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg sprzedano województwo lubuskie 22.06.07, 18:24 Niemcy już się cieszą i planują odbudowę stacji kolejowej w Lubsku (teraz znów Sonnenfeld), którą polscy patrioci w ramach niszczenia wrogiej spuścizny doprowadzili do takiego stanu, że aby kręcić film o wybuchu w Hiroszimie, wystarczyło powiesić japońskie napisy :) serio :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: sprzedano województwo lubuskie 22.06.07, 22:28 Nie gadaj? Będzie nowy dworzec? Będzie wojna, przed wojną też dworce odbudowywali... :D Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Re: To skandal, jaki kompromis .. no własnie 22.06.07, 18:22 język konfrontcji powoduje że trudno wyjaśnić kompromis. Bo albo śmierć za pierwiastek albo zwyciestwo. Żadne "trzecie wyjście". A teraz usłyszymy że mamy najlepsze z możliwych rozwiązanie. Ale to nie mój problem - niech premier tłumaczy skołowanemu ludowi i powie - nie chcę ale muszę albo .. tak mówiełem ale się przejęzyczyłem a i tak na nic w przyszłości się nie zgodzę. To tylko brat. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg honorowe kaczki umierają za pierwiastek 22.06.07, 18:26 kaczki już obie po wyroku nie doczekają się kolędy ucięte łebki z łezką w oku zwiędną jak... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromis 22.06.07, 21:24 Może jestem ciężko myślący, ale pomału dochodzę do wniosku, że junkier to czysta prowokacja redakcji na podbijanie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream ty przygłupie wioskowy 22.06.07, 23:41 junkier napisał: > To skandal, jaki kompromis, zadnych kompromisow z narodowosocjalistyczna partia > > Niemiec i Europy! > > Jezeli ma byc tak, ze jednak bedzie podwojna wiekszosc chocby nawet w 2030 r., > to bedzie to skandal! > > Srodowiska patriotyczno-narodowe zadnego zgnilego kompromisu z Niemcami nigdy > nie zaakceptuja! Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Pierwsze sliwki robaczywki 22.06.07, 18:06 Jesli ow kompromis to opoznienie o kilka lat wejscia w zycie systemu podwojnej wiekszosci - jak sugerowaly w pewnym momencie media, to to w istocie zaden kompromis. Poczekajmy na wiecej szczegolow. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Nie zgadzać się! 22.06.07, 18:12 Dopóki nie zgodzą się na nasz najlepszy na świecie pomysł logarytmu z pierwiastka arcusa tangensa w żadnym wypadku się nie zgadzać. Krakowscy uczeni udowodnili, że to my mamy rację. I im jeszcze raz przypomnieć że nas zaatakowali w 1939 roku / nie pomogli i zginęło 6 milionów Polaków. Nie rzucim ziemi skąd nasz ród.... Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re: ales ty glupi!!! 22.06.07, 18:29 I koniecznie im wypomnieć Jałtę, bo chyba o niej zapomnieli. Zażadać także, żeby w Traktacie znalazł się zakaz dobranocek z parami bohaterów tej samej płci. Inaczej w Europie zwycięży cywilizacja śmierci, a my mamy ją rechrystianizować. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 mu się tylko tak wydaje że ironizuje 22.06.07, 22:15 bo jak 98 % uczestników forum nie wie za dobrze o co chodzi z tym pierwiastkiem a dokument o którym mówi czyli analiza wykonana przez matematyków UJ jest dla niego zbyt zawiły by pojąć że zawiera prawdziwe tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 do adam_l27 22.06.07, 22:19 adam_l27 napisał: > bo jak 98 % uczestników forum nie wie za dobrze o co chodzi z tym > pierwiastkiem a dokument o którym mówi czyli analiza wykonana przez > matematyków UJ jest dla niego zbyt zawiły by pojąć że zawiera prawdziwe tezy. a wiedzialews wszechpolaczku, ze ten pierwiastek w polityce wynaleziony zostal przez niemieckiego naukowca i polityka?! :0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 wszechpolakiem jak dotąd mnie nikt nie nazwał 22.06.07, 22:48 mi to nie przeszkadza mnie interesuje tylko matematyka dla ciebie mogę być równie dobrze gejem kochanie :* Odpowiedz Link Zgłoś
asasello_krakow Re: Nie zgadzać się! 22.06.07, 19:17 krakowskim uczonym nie dorastasz do piet... Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re: Nie zgadzać się! 22.06.07, 19:21 asasello_krakow napisał: > krakowskim uczonym nie dorastasz do piet... Nie tylko ja: cały świat. Pierwiastek jagielloński albo śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
asasello_krakow Re: Nie zgadzać się! 22.06.07, 19:30 donald_2005 napisał: > asasello_krakow napisał: > > > krakowskim uczonym nie dorastasz do piet... > > Nie tylko ja: cały świat. > Pierwiastek jagielloński albo śmierć! no pewnie, ciesze sie, że sie zgadzamy:) musisz przyznać, że pieerwiastek został dobrze uargumentowany...(wczorajsza Rzeczpospolita) Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re: Nie zgadzać się! 22.06.07, 19:40 asasello_krakow napisał: > musisz przyznać, że pieerwiastek zosta > ł > dobrze uargumentowany...(wczorajsza Rzeczpospolita) Dobrze i przekonująco to fakt, ale nie wiem czy mądrze, bo jednostronnie. Polityka to nie matematyka. Jeżeli doprowadzi to do rozbicia Unii - wyodrębnienia "twardego jądra", albo powstania Unii dwóch prędkości, ten przejaw politycznej aktywności naukowców uznam za wyjątkowo szkodliwy. Dziękuję za informację o artykule w Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Polityka i nic więcej. 22.06.07, 22:19 czy ty nie rozumiesz że nie ma rozbicia ?? że to są zagrywki polityczne ?? przecież Niemcy i Francja sami proponowali obowiązy3wanie Nicei do 2014 A co się stanie jak zgłosimy Veto ? Nicea będzie obowiązywać do następnego szczytu. Więc jeśli taki się nam przedstawia kompromis to sorry. Taki kompromis osiągamy bez żadnego wysiłku !! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 złe wnioski !! szacunek dla nauki inteligencjo !! 22.06.07, 22:27 gdzie wy macie szacunek dla nauki ?? i to ma być inteligencja ?? to nie naukowcy gubią UE tylko politycy swą ignorancją na oczywiste fakty jeśli coś jest oczywistą prawdą to kto błądzi ? ten kto jej nie uznaje czy ten kto ją olewa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Nie zgadzać się! 23.06.07, 02:24 donald_2005 napisał: > Dopóki nie zgodzą się na nasz najlepszy na świecie pomysł logarytmu z > pierwiastka arcusa tangensa w żadnym wypadku się nie zgadzać. Krakowscy uczeni > udowodnili, że to my mamy rację. Nie słuchać wykształciuchów z UJ!!! Cały pomysł z pierwiastkiem to plagiat, wystąpił wcześniej w "Bajkach Robotów" Lema. > Nie rzucim ziemi skąd nasz ród.... To łatwe, wystarczy jej po prostu nie podnosić Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Niemcy: Jest wstępny kompromis z Polską 22.06.07, 18:16 to juz nic nie rozumiem, Fotyga kłóci sie z szerpami którzy nadal negocjują, i osiąga kompromis z Niemcami:) Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Niemcy: Jest wstępny kompromis z Polską 22.06.07, 18:35 loppe napisał: > to juz nic nie rozumiem, Fotyga kłóci sie z szerpami którzy nadal negocjują, i > osiąga kompromis z Niemcami:) Za duzo Wybiórczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 [...] 22.06.07, 18:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: zdrada ! :) 22.06.07, 18:20 a nie, pomyliłam się, w jednym z wątków pisze coś o zdradzie... zostanie mu już tylko boski Tadeo...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: zdrada ! :) 22.06.07, 18:34 boski Tadoe ?? ty o tym z Torunia?? bo widzisz boskim Tadeo, jest jedynie mucha hiszpanska, vel profesor Iwinski, macho, zniewalajacy tlumaczki a tego tematu, co teraz sie wszyscy podniecaja, to ja komentowac nie bede, poczekam na koniec szczytu, wtedy bedzie mozna napisac wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 To by było do przyjęcia pod 22.06.07, 18:20 warunkiem że do 2014 do Unii wejdzie Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg na wejście niewiernych nie ma zgody Torunia 22.06.07, 18:22 to są poważne sprawy i żartów tu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Kompromis? 22.06.07, 18:25 Jaki kompromis? Przecież miał być pierwiastek albo zgon! Czy to znaczy że kaczki są półmartwe? Może trzeba je szybko dobić jak jest okazja Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Już raz wmówili Belce kompromis, którego nie było 22.06.07, 18:31 Na szczycie, na którym Belka zaakceptował Traktat Konstytucyjny odbyło się to tak, że bez pytania go o zdanie obwieszczono, że jest kompromis. Belka musiał wtedy wybrać: albo uznać, że rzeczywiście przystaje na ten kompromis, albo powiedzieć "niestety, panowie, to nie prawda, ja się nie godzę". Belka zgodził się na kompromis. Więcej o tym i o w ogóle o tym, jak negocjowano zasady głosowania: www.skubi.net/pierwiastek.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Zrodla niemieckie to tyle co Maskawskaja Prawda 22.06.07, 18:31 Nie watpie ze chcieliby za kazda cene oglosic ze doszlo do porozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
wyrywny Można sobie robić jaja, ale czy za wszelką cenę? 22.06.07, 18:33 Jak czytam wypowiedzi niektórych "internautów", to aż robi mi się słabo!Można sobie "robić jaja", ale czy za wszelką cenę? Dzis w Brukseli naprawdę ważą sie nasze losy, a tu tzw. dr Bulkiel i s-ka, GW, "górnicy" i inni! Nie trzeba czytać Sienkiewicza, wystarczy Jasienica, aby wiedzieć, że jak obcy nie mogą sobie z nami "dać rady", to wystarczy, że sypną kasą..... I boję się, że w tej materii niewiele się zmnieniło!!!! W sumie smutne :( Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Az mi skora cierpnie jak szłyszę... 22.06.07, 18:26 kto debatuje nad losem kraju w którym mieszkam... słabo mi się robi i wzbiera we mnie nienawiść do tych, którym zawdzięczam ten los. trochę też litość, staram się być wyrozumiały - ale coś mnie za serce ściska. p Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Az mi skora cierpnie jak szłyszę... 22.06.07, 18:33 pawciu2 napisał: > kto debatuje nad losem kraju w którym mieszkam... > słabo mi się robi i wzbiera we mnie nienawiść do tych, którym zawdzięczam ten > los. > trochę też litość, staram się być wyrozumiały - ale coś mnie za serce ściska. > > p No dobrze pawciu, ale jak sobie przypomnisz kto i jakie "porozumienia" podpisywal w przeszlosci, to ci sie nic nie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Az mi skora cierpnie jak szłyszę... 22.06.07, 18:42 pawciu2 napisał: > kto debatuje nad losem kraju w którym mieszkam... > słabo mi się robi i wzbiera we mnie nienawiść do tych, którym zawdzięczam ten > los. > trochę też litość, staram się być wyrozumiały - ale coś mnie za serce ściska. > > p Wzbiera w Tobie nienawisc do jakiegos tam odsetka Polakow ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne No i widzicie zaplute karly opozycji?Tak sie broni 22.06.07, 18:29 No i widzicie zaplute karly opozycji? Tak sie broni polskich interesow! No ale zeby to czynic, trzeba najpierw byc prawdziwym Polakiem, wy gnidy. A kysz, obszczywacze rzadu, zdrajcy i sporzedawczyki, wyszliscie na KOMPLETNYCH DURNIOW! Jednak mozna bronic interesow Polski, nawet jak prawie cala Europa niby byla przeciw (wcale nie byla, po prostu wiekszosc Europy nie bardzo wiedziala o co chodzi i byla gotowa sie oddac w niewole Eurokolchozowi). Jesli to co donosza media jest prawda, to jest swietnie. To mi nie wyglada na zaden kompromis. To mi wyglada na TOTALNE ZWYCIESTWO POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg co prawda Polska dementuje 22.06.07, 18:30 ale to też rozsądne co za dużo to niezdrowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 To jest tylko komplikowanie systemu. 22.06.07, 18:31 System pierwiastkowy jest najprostszym z wszystkich możliwych i wyjątkowo przejrzystym. Każdy kto ma przyzwoite średnie matematyczne wykształcenie jest w stanie to pojąć. Siła Polski w systemie pierwiastkowym ROŚNIE pomimo że procentowa waga głosów maleje. Natomiast kompromis z Joaniny tylko powoduje dodatkowy bałagan i komplikacje w systemie. Jest zadziwiające że politycy całej UE są tak oporni na podstawowe fakty matematyczne. Poza tym kompromis z Joaniny jest tak naprawdę rozwiązaniem o niewielkiej skuteczności. UE miała szansę wprowadzić idealny system głosowania na lata. System prosty, uczciwy i sprawiedliwy (co można matematycznie dowieść), rozszerzalny (przyjęcie Turcji nie zmieniłoby wiele). Tymczasem jak zawsze wygrywają jakieś krętactwa polityczne niż proste PRAWDY. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ma to + i - . Trzeba by większych kalkulacji. 22.06.07, 18:50 A skoro liczy się nie matematyka tylko polityka... Czyli mielibyśmy zdaje się o jakieś 2 punkty procentowe więcej głosów.. Około 10 % przy 17 % najsilniejszego państwa. To jakieś 1,7 raza mniej. 7 % różnicy. W systemie pierwiastkowym byłoby to co prawda 1.5... Pierwiastek zdaje się dawał większą potencjalną siłę tworzenia koalicji ze względu na mniejsze dysproporcje niż te "liniowe z przesunięciem"... Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Witam A_D_A_M_I_E, myślałem że się załamałeś. 22.06.07, 20:48 Witaj Adamie! Już myślałem, że się załamałeś i przestałeś walczyć o pierwiastek. Dla mnie osobiście jest on obojętny, ale nie poddawaj się. Ja bym to starał się wytłumaczyń teorią ewolucji. Wprawdzie to nie jest moja mocna strona, ale jeżeli sobie przypominam, to działa w ten sposób: Przyroda nie planuje na przyszłość. W danym momencie przewagę mają te osobniki, które są lepiej dostosowane do środowiska i one to w większym stopniu przekazują swoje cechy następnym pokoleniom. Nie ma więc prawa, ale prawo jest tworzone na bierząco, na podstawie aktualnej sytuacji. Prowadzi to do pomyłek, których korekta pociąda wyginięcie gatunku.Pomimo tego wszystko funkcjonuje, czego dowodem jesteśmy my. Nie wiem czy to Cię pocieszy. Może ktoś bardziej kompetentny postara się ten mój tekst bardziej fachowo przetransformować na politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Witam A_D_A_M_I_E, myślałem że się załamałeś. 22.06.07, 21:05 W polityce trzeba jednak też brać odpowiedzialność. A legendą stają się wizjonerzy. Pierwiastek to wielka idea. To co się dzieje w negocjacjach to z kolei targowanie srebrem. Szkoda że w Europie wolą się srebrem targować niż porządnie zastanowić - ale cóż. Taka ludzka natura. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Brawo Europa ! 22.06.07, 18:32 I o to chodzi. I tak większość decyzji wymaga zatwierdzenia przez Parlament Europejski. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 W Agorze ze złości obgryzają paznokcie u...nóg 22.06.07, 18:33 a tak chcieli nas wycyckać Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: W Agorze ze złości obgryzają paznokcie u...nó 22.06.07, 18:35 Ty wiesz co piszesz ? Kto chciał nas wycyckać ? Odpowiedz Link Zgłoś
homar10 Re: W Agorze ze złości obgryzają paznokcie u...nó 22.06.07, 18:35 realista1000 napisała: > a tak chcieli nas wycyckać A masz to, z czego mieli nas wy.....? Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta [...] 22.06.07, 19:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec świetne zdjęcie z prawej strony 22.06.07, 18:33 dwoje uśmiechniętych kulturalnych ludzi obok jakiegoś nabzdyczonego gnoma Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Niemcy: Jest wstępny kompromis z Polską 22.06.07, 18:41 UE to my! Im sprawniejsza i bardziej wydajna tym lepiej dla nas.Dobrze byśmy nie uchodzili za najgorszego członka tej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Niemcy: Jest wstępny kompromis z Polską 22.06.07, 18:41 I jak z tym "umieraniem" za pierwiastek? A dziś,blisko kompromisu,tylko nie po mysli polskich negocjatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
goglle Znaczy się kaczor myśli poważnie o II kadencji. 22.06.07, 18:52 Kto ich obudzi? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Targowica hehehe w wydaniu kaczki mniejszej 22.06.07, 18:52 oj braciszek prezes się wkurzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Targowica hehehe w wydaniu kaczki mniejszej 22.06.07, 19:29 .. będzie rwał pierza...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
qc Polska skonczona w Uni 22.06.07, 18:55 jakiekolwiek polskie postulaty i sprawy wymagajace dobrej woli i kapitalu sympatii beda bewzglednie tepione i torpedowane przez pozostale kraje. Jezeli Polska odniesie obecnie jakiekolwiek "zwyciestwo" bedzie to zwyciestwo Pyrrusowe. Kartofle zdechnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 nie znasz się na polityce 22.06.07, 19:04 w polityce liczy się ten kto walczy o głos resztę można pogłaskać po głowie i spławić uśmiechem :) Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: nie znasz się na polityce 22.06.07, 20:08 Absolutyzowanie "wteczywewte" nie ma sensu. W polityce liczy się także opinia publiczna (coraz bardziej), psychologia itp. Jak w życiu, tylko trochę brutalniej.. Dlatego skuteczni dyplomaci muszą umieć grać na emocjach. Poza tym walka o swoje interesy oparta na sile własnej i korzystanie z prawa weta to dwie zupełnie inne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Piekny czerwcowy wieczor 22.06.07, 19:07 a tu tyle dobrych ludzi marnuje czas przez ta koltunska reprezentacje narodu wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Niemcy: Jest wstępny kompromis z Polską 22.06.07, 19:05 ciekawe co po szczycie ? będzie wojna czy nie będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 Znikają posty 22.06.07, 19:18 niech się ktoś zbudzi i cos z tym zrobi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Znikają posty 22.06.07, 19:28 moje też znikły, ale uczciwie przyznaję - były nie na temat... pewnie admin ten też wytnie...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Znikają posty 22.06.07, 19:30 moje też nie były mądrzejsze iz zwykle, a jednak zginęły - chyba to nie jest problem z adminem tylko serwer się zapchał albo co? Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 Re: Znikają posty 22.06.07, 19:37 Witaj IZa ;-) widze że ten post się trzyma więc może naprawili juz Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Znikają posty 22.06.07, 19:46 hejka...:) myślisz, że admin to "mech"...?! *mechaniczna inteligencja...;) Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 Re: Znikają posty 22.06.07, 19:52 to by było pozbawione sensu gdyby admin kasowal posty dla własnego widzimisie - przeciez to zniechęca ludzi do pisania postów - raczej myslę ze to wina sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
breve Re: Niemcy: Jest wstępny kompromis z Polską 22.06.07, 19:28 no to reprezentuje nas istny polski Dream Team! Odpowiedz Link Zgłoś