Dodaj do ulubionych

Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp...

• andrzejzb Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 09:57
      Za darmochę? Na wydrę?
      A idź jedna z drugą do sklepu i se kup. A nie tylko "daj". Darmo mają dać? Umyć
      się z cudzego wodomierza tez miło, co?

A won!
    • mieszko27 Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 09:59
      Zapomniała oślica, że cielęciem była???

Podpaska i środki higieniczne – biczem posłanki Szczypińskiej na pielęgniarki?
      Na prośby demonstrujących pielęgniarek, posłanka odpowiada: „A co z zamian?”
      Wygląd pani posłanki nie wskazuje na to, żeby sprawy higieny osobistej były jej
      obojętne, chociaż takie sugestie mogą się rodzić na podstawie odpowiedzi,
      jakiej udzieliła pielęgniarkom. Sprawy higieny są przecież sprawami kultury
      (zwłaszcza osobistej!). A może obecna jej, posłanki , powierzchowność jest
      tylko zewnętrznym wyrazem zajmowanej, lukratywnej pozycji u boku premiera
      IVRP (wszak nie szata zdobi człowieka!)? Ciekawe w takim razie byłoby wiedzieć,
      jak mężczyźni (i otoczenie) mogą znosić zwyczaj niemycia się przez tak
      atrakcyjną kobietę. Do tego otoczenia mężczyzn zalicza się również sam pan
      premier! Pani posłanka tego nie wie, nie rozumie, czy już zapomniała o tym
      wszystkim? Jej rażąco ubliżająca odpowiedź dana pielęgniarkom zda się
      wskazywać, iż te kwestie są pani posłance obce, a z kulturą higieny nie było
      jej dane się dotąd w życiu się zetknąć. „I to by było na tyle”….
    • no_one2 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:10
      Ty powaznie to wszystko piszesz czy jestes naprawde idiota?

Zycze ci gamoniu ,zebys kiedys wyladowal w szpitalu i pielegniarki tak samo
      pojechaly z toba szmaciarzu ,jak ty z nimi o piszac.

Celowo z malej litery,tak zwyklem rozmawiac ze szczurami.
      • iedsupo to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 10:16
        ...próbuje zaimitować odruch zdrowego, robotniczo-chłopskiego oburzenia na
        forum. BTW, nagle PiSdactwo stało się bardzo pryncypialne i żąda zero
        tolerancji dla łamania prawa. A Lepper dalej w rządzie.
        • mariuszdd Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 11:10
          iedsupo napisał:

> ...próbuje zaimitować odruch zdrowego, robotniczo-chłopskiego oburzenia na
          > forum. BTW, nagle PiSdactwo stało się bardzo pryncypialne i żąda zero
          > tolerancji dla łamania prawa. A Lepper dalej w rządzie.

Lepper coś ukradł ?
          • iedsupo Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 11:21
            Kolejny PiS-idiota. Lepper został skazany czterema prawomocnymi wyrokami. To
            przestępca - w przeciwieństwie do pielęgniarek, które ani nic nie ukradły, ani
            nawet nie są o nic oskarżone.
            • mariuszdd Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 11:32
              iedsupo napisał:

> Kolejny PiS-idiota. Lepper został skazany czterema prawomocnymi wyrokami. To
              > przestępca - w przeciwieństwie do pielęgniarek, które ani nic nie ukradły, ani
              > nawet nie są o nic oskarżone.

To znaczy,że ukradł ?
              To dlaczego nie siedzi !?
              • iedsupo Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 11:39
                Lepper nie siedzi, bo chronią go kolesie z mafii rządzącej. Nie wiedziałeś o
                tym, biedaku ? Nic to, zawsze możesz zacząć nadrabiać zaległości. Na początek,
                taka praca domowa: poszukaj 1,5 miliona mieszkań..
                • mariuszdd Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 11:45
                  iedsupo napisał:

> Lepper nie siedzi, bo chronią go kolesie z mafii rządzącej. Nie wiedziałeś o
                  > tym, biedaku ? Nic to, zawsze możesz zacząć nadrabiać zaległości. Na początek,
                  > taka praca domowa: poszukaj 1,5 miliona mieszkań..

Co to za wyroki ,że nie siedzi ?
                  Za co skazali Leppera ,może wiesz.
                  Te mieszkania 1,5 miliona ,to obiecane przez Kwaśniewskiego ,dla młodych
                  małżeństw ?
                  • iedsupo Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 12:17
                    Poinformuj się sam, to są fakty powszechnie znane - chyba, że ktoś siedział
                    przez ostatnie 10 lat w piwnicy. A co do 1,5 miliona mieszkań - to jest to
                    połowa z obiecanych przez PiSdecję 3 milionów. Jak to się mówi: słowo się
                    rzekło, kobyłka u płota.
                    • mariuszdd Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 12:58
                      Poinformuj się sam, to są fakty powszechnie znane - chyba, że ktoś siedział
                      > przez ostatnie 10 lat w piwnicy.

Co ,łatwiej wypisywać bzdury po forach he he
                      • iedsupo Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 17:59
                        mariuszdd napisał:

> Co ,łatwiej wypisywać bzdury po forach he he

Wiesz coś na ten temat, prawda ?

PS nie mam czasu na oświecanie PiSdackich kretynków, których nikt nie przekona,
                        że czarne jest czarne. Skoro każesz sobie opisywać wyroki Leppera, to bądź może
                        łaskaw zacytować, które paragrafy KK rzekomo łamią pielęgniarki.
              • jolunia01 Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 13:07
                mariuszdd napisał:

> iedsupo napisał:
                >
                > > Kolejny PiS-idiota. Lepper został skazany czterema prawomocnymi wyrokami.
                > > To przestępca - w przeciwieństwie do pielęgniarek, które ani nic nie
                > >ukradły, ani nawet nie są o nic oskarżone.
                >
                > To znaczy,że ukradł ?
                > To dlaczego nie siedzi !?

To właśnie to znaczy - nie spłacając kredytu, który chamowi zrestrukturyzowano
                z moich podatków - ukradł.
                Dlaczego nie siedzi? - DOBRE PYTANIE. Zapytaj kaczorka
          • tw_wielgus Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 12:38
            mariuszdd napisał:

> iedsupo napisał:
            >
            > > ...próbuje zaimitować odruch zdrowego, robotniczo-chłopskiego oburzenia n
            > a
            > > forum. BTW, nagle PiSdactwo stało się bardzo pryncypialne i żąda zero
            > > tolerancji dla łamania prawa. A Lepper dalej w rządzie.
            >
            > Lepper coś ukradł ?

Niieee, skąd.
            Z zadłużonego chłopa dzięki dużym zdolnościom intelektualnym i pomocy rodzin
            radia maryja doszedł do takiego majątku.
            • mariuszdd Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 13:00

> > iedsupo napisał:
              > >
              > > > ...próbuje zaimitować odruch zdrowego, robotniczo-chłopskiego oburz
              > enia n
              > > a
              > > > forum. BTW, nagle PiSdactwo stało się bardzo pryncypialne i żąda ze
              > ro
              > > > tolerancji dla łamania prawa. A Lepper dalej w rządzie.
              > >
              > > Lepper coś ukradł ?
              >
              > Niieee, skąd.
              > Z zadłużonego chłopa dzięki dużym zdolnościom intelektualnym i pomocy rodzin
              > radia maryja doszedł do takiego majątku.

Chcę ciebie poinformować ,że chłopi wbrew obiegowej opinii bidy nie klepią i
              takie majątki mają :)
              • jolunia01 Re: to idiota pracujący dla PiS... 25.06.07, 13:15
                mariuszdd napisał:

> Chcę ciebie poinformować ,że chłopi wbrew obiegowej opinii bidy nie klepią i
                > takie majątki mają :)

To dlaczego z podatków moich, mojej rodziny i znajomych oraz milionów osób
                cięzko pracujących dofinansowuje się KRUS - 95% finansów tej złodziejskiej
                instytucji to dopłata z budżetu. Jak tacy bogaci, to niech płaca normalne
                podatki, złodzieje, a nie jęczą, że im się nic nie opłaca.
        • a.k.traper Taki pissowski ormowiec, 25.06.07, 16:00
          Swoja drogą ten rząd jest beznadziejny ze dopuszcza do walki o podpaski,
          Szczypińska walczy z typowa babska furią. Śmiechu warte, jakbym wrócił z
          powrotem do lat 80-81, Taka sama głupota władzy nie chcaca rozmawiac dzieki
          betonom partyjnym. Tez za kilka lat pojedziemy po emeryturkach jaśnie nam ,
          tfu, rządzącym, wykorzystujac ich hasła? Chłopcy i dziewczynki, weźcie swoje
          zabawki z piaskownicy i idxcie do mamusi zanim sami zrobicie sobie krzywdę.
          Macie juz pare przykładów jak władza szkodzi i opozycja też. Na słaba głowe
          najlepszy okład nie władza.
      • pralkosuszarka Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:17
        kto był na odziale szpitalnym ten poznał pielęgniarki i w swojej większości to
        naprawde niezbyt sympatyczna ekipa, raz bedąc ze swoim dzieckiem na odziale
        starałam się znaleśc pielęgniarke bo z innej sali dziewczynka wymiotowała i
        dzieci mnie zaalarmowały i wyobraż sobie,że nie było ani jednej pielęgniarki na
        całym oddziale bo sobie gdzieś poszły, po dłuższym poszukiwaniu udało mi sie
        znaleść lekarke...i co teraz powiesz?
        • no_one2 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:35
          pralkosuszarka napisała:

> kto był na odziale szpitalnym ten poznał pielęgniarki i w swojej większości to
          > naprawde niezbyt sympatyczna ekipa, raz bedąc ze swoim dzieckiem na odziale
          > starałam się znaleśc pielęgniarke bo z innej sali dziewczynka wymiotowała i
          > dzieci mnie zaalarmowały i wyobraż sobie,że nie było ani jednej pielęgniarki na
          >
          > całym oddziale bo sobie gdzieś poszły, po dłuższym poszukiwaniu udało mi sie
          > znaleść lekarke...i co teraz powiesz?

A gdzie poszly? Moze gdzies na polecenie lekarza , mialy przyjecie pacjenta , do
          laboratorium ? Zapytalas sie ? Moze ruszysz glowa i pomyslisz,ze byc moze
          pielegniarek bylo tam za malo ,bo w ramach redukcji wywalili pare na zbity pysk?
          I na oddziale z 30 pacjentami byl 2 lub 3? Znam wiele takich szpitali ,ludziom z
          zewntarz ,gdy zobacza pielegniarke idaca na korytarzu wydaje sie ze musi byc TO
          NA PEWNO Z TEGO ODDZIALU.Nie znasz realiow polskiej sluzby zdrowia.Tyle.
          • lewar121 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:37
            Poszły na papieroska i ploty.....jak większość pielęgniarek.
            • vitabravo Re: tragedia uporu. Znają adres gdzie się rozmawia 25.06.07, 10:52
              Gabinet mojego premiera nie jest własnością pielgniarek.
              Wszyscy wiedzą, że zarabiają mało. Nie one tylko.
              Trzeba działać w kierunku przejrzenia i regulacji systemu
              wynadrodzeń, wprowadzony przez SLD-owskich zbirów.
              Ale czy towarzyszka Ciemniak to zrozumie?
              • pralkosuszarka Oczywiście,że nie ma sensu podnosić wynagrodzeń! 25.06.07, 11:04
                tylko reforma systemu coś pomoże, np zarządzać szpitalami powinni menadżerowie,
                a nie lekarze. Może jednak lepiej troche poczekać ,a nie ładowąć nasz pieniądze
                w dziurawy worek?
              • k0len Re: tragedia uporu. Znają adres gdzie się rozmawi 25.06.07, 11:05
                gabinet "twojego premiera" pracuje nad niskimi zarobkami od kilku lat -
                niestety bez efektow, zaslaniajac sie caly czas tekstem "to nie nasza wina - to
                przez poprzednia ekipe rzadzaca"... Moze czas najwyzsze to zmienic? albo niech
                sobie to premierzy i ministrowie wytatuluja na czole - nie beda musieli sie
                powtarzac...
            • tw_wielgus Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 13:30
              lewar121 napisał:

> Poszły na papieroska i ploty.....jak większość pielęgniarek.

Nie sądzę, chyba że należą do PISu jak ta Szczypińska "dyżurna" narzyczona
              premiera.
              A swoją drogą przecież pan premier oszukuje społeczeństwo w tak drobnej sprawie
              jaką są jego upodobania seksualne, to pewnie w sprawach większej wagi łże jak
              najęty.
          • pralkosuszarka Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 11:00
            Nie mowie,że wszystkie pielęgniarki źle wykonują swój zawód i napewno są takie
            dla ktorych krzywdzący jest moj osąd, uogólnienia zawsze są dla kogoś
            krzywdzące.
            natomiast jeśli chodzi o opisaną sytuacje po 1 był to wieczór, po 2 lekarka
            dyżurująca na tym odziale kiedy ją odnalazłam sama nie mogła znaleść
            dyżurującej pielegniarki...i wreszcie po 3 niezły opierpapier dostała kiedy
            wkońcu sie znalazła. Byłoby to śmieszne gdyby nie ta wymiotująca dziewczynka,
            zupełnie nie wiedziałam co robić, zdezorientowane dzieci probowały kogoś
            powiadomić, ja byłam jedynym dostepnym dorosłym.
            • aleef Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 13:00
              niestety ale nie znasz realiów służby zdrowia.
              3 miesiące temu odwiedzałem moją babcie na oddziale okulistycznym w jednym z
              większych miast polski, na dyżurze były 3 pielęgniarki, które pełniły dyżur na
              okulistyce i laryngologii, na nocnej zmianie były 2, które obsługiwały ok 50 -
              60 pacjentów. Przyglądałem się ich pracy i widać gołym okiem, że pracują za
              kilka osób.
              Natomiast jeśli chodzi o nocne dyżury to pamiętam, że zawsze trudniej było
              znaleźć lekarza niż pielęgniarkę, sam słyszałem jak lekarz mówił do
              pielęgniarki, że idzie spać i można go obudzić tylko wtedy gdy stanie się coś
              bardzo poważnego.
              • pralkosuszarka Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 15:11
                Tak ja nie znam realiów tylko,że na tym odziale byłam przez ponad 2 tygodnie
                non stop(dobrze się przyjżałam), dodam, że działo się to pare lat temu.
                W tej chwili podniesienie zarobków pielęgniarek nie poprawi stanu służby
                zdrowia, wymagana jest głęboka reforma, nad którą właśnie pracuje ministerstwo
                zdrowia. Pytanie co chce osiągnąć ta częśc pielęgniarek, która strajkuje, bo
                spewnością nie wnoszą nic merytorycznego do dyskusji o służbie zdrowia. To jest
                poprostu warcholstwo i strajk polityczny.
          • malena1231 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 12:26
            chciałam tylko zauważyć, że po pierwsze na oddziale znajduje się zazwyczaj
            tylko dwie pielęgniarki/słownie dwie/, bez względu na liczbę pacjentów. Po
            drugie do obowiązku pielęgniarek należy również!!! zmiana pościeli pacjentów.
            Miałam okazję przyglądać się ICH pracy przez dłuższy czas. Te kobiety nie
            chodzą, one wszędzie biegną. Dzwigają pacjentów - czy to 10 letnie dziecko, czy
            też dorosłego, ważącego ok. 80 kg. Nie mają przydzielanych obowiązków ze
            względu na swoją posturę tylko umiejętności. DYŻUR TRWA 12 GODZIN. Zanim
            skrytykujesz zastanów się, ja tak ciężko nigdy nie pracowałam. I nie wiem, czy
            byłabym w stanie. Więcej rozwagi i zastanowienia. Nie generalizujmy!!!
        • ania060698 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:36
          w każdym zawodzie są zakalce ja jak leżałam lub moja rodzina w szpitalu to byłam
          zadowolona z opieki ich. A były to różnego rodzaju choroby . Jedna z nich to
          nawet śmiertelna umierała w ciężkich bolach ale i tu pielęgniarki opiekowały sie
          . patrzyłam ile cierpliwości i zaangażowania musi być w tym co robią i dlatego
          powinny zarabiać tyle samo co lekarze. Lekarz który ma prywatny gabinet to
          powinien go mieć ale tylko ten biznes i żaden inny. i wtedy będzie dobrze bo
          będą ci którzy pracuja prywatnie i będą tacy którzy pracują państwowo.Strajkują
          pielęgniarki, lekarze zaraz będą górnicy, potem policjanci itd. a wojsko dostaje
          po dupie im już zabierają bo sie nie mogą odezwać. i tak nam zwierzęta
          gospodarcze rozwala POLSKE.Jacek i placek ukradli księżyc to jucz maja wprawę w
          tym zawodzie.......
          • gburiaifuria Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 13:04
            ania060698 napisała:
            patrzyłam ile cierpliwości i zaangażowania musi być w tym co robią i dlatego
            > powinny zarabiać tyle samo co lekarze.

przesada, inna, znacznie mniejsza jest odpowiedzialnosc, dlatego nie moga
            zarabiac tyle samo albo wiecej niz lekarze, ale na pewno wiecej niz zarabiaja,
            bo to JEST bardzo ciezka praca.
        • tw_wielgus Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 12:42
          pralkosuszarka napisała:

> kto był na odziale szpitalnym ten poznał pielęgniarki i w swojej większości
          to
          > naprawde niezbyt sympatyczna ekipa, raz bedąc ze swoim dzieckiem na odziale
          > starałam się znaleśc pielęgniarke bo z innej sali dziewczynka wymiotowała i
          > dzieci mnie zaalarmowały i wyobraż sobie,że nie było ani jednej pielęgniarki
          na
          >
          > całym oddziale bo sobie gdzieś poszły, po dłuższym poszukiwaniu udało mi sie
          > znaleść lekarke...i co teraz powiesz?

Odpowiem tak,
          Piszesz na zlecenie kaczo-pedalskiego ministerstwa propagandy im. Jacka
          Kurskiego.
          Tekst przygotował Ci Adam Bielan.
        • jarzombek.waclaf zapewne po podpaski poszly ;-DDD 25.06.07, 15:59
          wyobraż sobie,że nie było ani jednej pielęgniarki na
          >
          > całym oddziale bo sobie gdzieś poszły,

le poslnka pipa szczypa to juz ku.. dno- ta gwiazda co bez butow latala. Teraz
          juz fiurga na wysokosci lamperii, gdzie jej do holoty....
      • lewar121 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:17
        Widzę, że nie czytałeś moich maili....a agresja zalewa Ci oczy.
        Tak to już jest, że prawda kole w oczy. Ciekawe tylko co Ciebie kole. Może
        prawda o tym jak to SLDowcy rozwalili reformę służby zdrowia a teraz pojawiają
        się u pielęgniarek z kwaiatami wmawiając im, że wszystkiemu winny PiS :)))
        Dobrze, że gamoni jest tak niewielu....mniej więcej tyle ile pielęgniarek w
        al.ujazdowskich :))
        • k0len Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:37
          Lewar121, ja juz wszystko rozumiem... normalny czlowiek nie moze byc tak slepo
          zapatrzony w jakikolwiek uklad polityczny i tak bezkrytycznie do tego
          podchodzic.
          A teraz wstan, uklon sie panstwu gracznie i przyznaj ze GW placi ci za
          nakrecanie dyskusji :)
          • lewar121 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:38
            Co się dziwisz? Skądś muszę mieć kaskę na łapówki dla pielęgniarek.
            • k0len Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:43
              lewar121 napisał:

> Co się dziwisz? Skądś muszę mieć kaskę na łapówki dla pielęgniarek.

No, ja bym uwazal z takimi wyznaniami - to jest karalne wiesz?? Zaraz ci sie
              Ziobro do t..ka dobierze i skonczy sie twoja milosc do PiS :)
              • lewar121 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:45
                Raczej miłość do GW...bo to oni mi płacą wg przedmówcy :)
                • k0len Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:49
                  A tak serio, bez slownej nawalnaki, napisz mi dlaczego uwazasz ze PiS to dobre
                  rozwiazanie i dlaczego tak w nich wierzysz, poprostu usiluje zrozumiec co
                  widzisz w nich, czego ja nie jestem w stanie zobaczyc...
                  • vitabravo Re: tragikomedia raczej. Reżyserowana przez tow. 25.06.07, 11:00
                    k0len napisał:

> ... napisz mi dlaczego uwazasz ze PiS to dobre rozwiazanie
                    > i dlaczego tak w nich wierzysz, poprostu usiluje zrozumiec co
                    > widzisz w nich, czego ja nie jestem w stanie zobaczyc...
                    >
                    Dlatego, że nie widać narazie lepszego rozwiązania.
                    Za krótko mają władzę, aby ocenić czy w nich wierzyć.
                    Jednak coś robią. np pielęgniarkom i lekarzom dali 30% podwyżki,
                    do głodowych płac po komunistycznych rządach, wprowadzili becikowe
                    i wydłużenie urlopów macierzyńskich, lustrację, którą komuchowaty
                    Trybunał Konst. zastopował.
                    Po 10 latach szkodliwei działalności prezia Kwaśniewskigo to i tak
                    sporo.
                    • swoboda_t Re: tragikomedia raczej. Reżyserowana przez tow. 25.06.07, 11:58
                      Te podwyżki to kit dla naiwnych. Moja matka jest pielęgniarką i mimo, że
                      szpital z uwagi na pewne uwarunkowania jest wysoce dochodowy nie dostała ani
                      złotówki. Przy 30-letnim stażu zarabia niespełna tysiąc złotych netto. Znajoma
                      lekarka, w innym szpitalu, dostała kilkadziesiąt złotych podwyżki (a powinna
                      dostać kilkaset), ale za okres zeszłorocznego strajku nie dostała wypłaty - w
                      efekcie w roku 2006 zarobiła mniej niż w 2005 :) PiS tak naprawdę nic nie robi,
                      nie ma też pomysłu ani odwagi na zmiany systemowe, bo tylko te mogą trwale
                      poprawić sytuację. Przypominam, że dzisiejszy PiS składa się w większośdci z
                      dawnych członków AWS, który odpowiada za reformę. Stworzony przez SLD NFZ to
                      dno, ale awsowskie Kasy Chorych nie były wcale lepsze. PiS zresztą w kampanii
                      wyborczej obiecywał ich likwidację, więc nie fandzol, że komuchy spaprały super
                      reformę, bo PiS tak samo chiał ją "spaprać". Tylko zamiast utworzenia NFZ, PiS
                      postulował powrót do finansowania bezpośrednio z budżetu, czyli do tego, co
                      było przed reformą, którą jako AWS sam wprowadził. Paranoja?? W kolejnej
                      kampanii PiS obiecywał likwidację NFZ. I co?? I nic, fundusz jak był tak jest,
                      tlyko teraz obasdzony koalicjantami. A na deser dodam, że obecna koalicja w
                      maju przegłosowała 10% podwyżki wynagrodzeń w NFZ. PiS to dno.
                      • vitabravo Re: tragikomedia raczej. Reżyserowana przez tow. 25.06.07, 13:05
                        PIS nic nie robi dopiero od ok 1 roku.
                        A gdzie ty byłeś przez całe dziesięciolecia gdy krzywdzono
                        twoją Mamę i miliony innych? Czy protestowałeś wtedy?
                        Słynny prezio nazywany "nierobem z pałacu" siedział tam
                        przez 2 kadencje, 10 lat, nie słyszałem twojego protestu,
                        ani protestu pielęgniarek.
                        • gburiaifuria Re: tragikomedia raczej. Reżyserowana przez tow. 25.06.07, 13:19
                          vitabravo napisał:

> PIS nic nie robi dopiero od ok 1 roku.
                          > A gdzie ty byłeś przez całe dziesięciolecia gdy krzywdzono
                          > twoją Mamę i miliony innych? Czy protestowałeś wtedy?
                          > Słynny prezio nazywany "nierobem z pałacu" siedział tam
                          > przez 2 kadencje, 10 lat, nie słyszałem twojego protestu,
                          > ani protestu pielęgniarek.

byl strajk pielegniarek pare lat temu, byl, tylko ty pewnie jestes jednym z
                          urzedoli i jak urzedole masz krotka pamiec i wrodzone lizodupstwo we krwi, czyli
                          jestes jednym z tych ktorych rzeczywiscie nalezaloby palowac, albo wywiezc na
                          taczkach z tego kraju, lub wyslac w rakiecie na ksiezyc, zeby nigdy nie wrocili.
                          To przez was urzedole jest tak zle, przez to, ze mnozycie sie jak karaluchy i
                          pasozytujecie na tym spoleczenstwie nie wnoszac niczego pozytecznego, jedyne co
                          potraficie to wykorzystywac biurowy komputer do przyglupich wpisow, tez zreszta
                          na nasz, spoleczny koszt.
                          • vitabravo Re: tragikomedia raczej. Reżyserowana przez tow. 25.06.07, 14:09
                            Co prawda, to prawda.
                            Ale prawdą też jest, że dopiero teraz nabrałeś odwagi,
                            za rządów PiS.
        • no_one2 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:37
          Nie zwyklem czytac wypocin jakiegos polglowka,ktory gardzi pielegniarkami,nie
          majac zielonego pojecia o tym co robia w ogole i gadajac tylko glupie teksty o
          paleniu petow. Nie sld rozwalilo reforme sluzby zdrowia - ja pamietam syf juz za
          Buzka,a jesli pamiec mnie nie myli to nie sld. Odbijanie pileczki?
          • nie_cudzoloz Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:41
            a ja pamiętam, ze właśnie Buzek zaczął reformę i potem L.M nie dokończył?
            SLD palca nie przyłożył żeby coś poprawić. Zamiast odbijania piłeczki wybitny
            relatywizm?
          • lewar121 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 10:41
            Owszem...na poczatku Buzka był syf....potem wprowadzono kasy chorych...kasa
            zaczęła chodzić za pacjentem....ludzie zaczęli pracować wg nowych
            zasad.....syste zaczynał pracowac coraz lepiej...przyszło SLD....rozpierniczyło
            wszystko w dym zanim się rozbujało. Juz Ci przypomniałem ?? A może jeszcze Ci
            przypomnieć jak się nazwyją twoje leki na sklerozę ??
            • vitabravo Re: tragedia śmiechu warta. 25.06.07, 11:07
              Rozważmy lepiej, czy w sąsiednich pokojach nie zainstalować
              punktu gastronomicznego, sali kinowej i salonu masażu
              dla pielęgniarek.
              • komorka25 Re: tragedia śmiechu warta. 25.06.07, 13:22
                vitabravo napisał:

> Rozważmy lepiej, czy w sąsiednich pokojach nie zainstalować
                > punktu gastronomicznego, sali kinowej i salonu masażu
                > dla pielęgniarek.

Idź, poproś swojego premierka,żeby zainstalować. Będzie mógł się wykazać
                miłoscia blixniego, która tak sobie mordę wycierał w kampanii wyborczej.
            • wyksztalciuch.jeden Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 11:08
              Niestety masz rację, ja akurat nie mam nic przeciwko SLD, ale to za ich rządów
              Łapiński rozwalił jako-tako funkcjonujące rozwiązania i postawił NFZ w obecnym,
              złodziejskim kształcie. Widać potrzebował stanowisk dla kolesi...
            • swoboda_t Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 12:02
              "Juz Ci przypomniałem ?? A może jeszcze Ci
              przypomnieć jak się nazwyją twoje leki na sklerozę ??". Na pewno twoich nie
              można polecić - system Kas Chorzych działał fatalnie. Tak źle, ze sam PiS,
              który był współodpowiedzialny za jego utworzenie (wszak to w większości dawny
              AWS) w kampanii wyborczej w 2001 roku OBIECYWAŁ LIKWIDACJĘ KAS CHORZYCH. Tak,
              właśnie, ten tój ukochany PiS też nie wiedzieć czemu chciał jak komuchy
              rozpieprzyć ten super udany system kas. Mozesz to wytłumaczyć??
              • lewar121 Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 12:31
                Widzę, że mam jednak doczynienia z człowiekiem nie dbającym o fakty a jedynie o
                dobre imię SLD :) Wybacz ale po Twoich bajkach nie napiszę do Ciebie nic więcej :)
                PR-owiec z SLD :)) hahaha
                KAsy chorych były najlepszym w dotychczasowej historii naszej służby zdrowia
                rozwiązaniem....ale złodziejaszki z SLD musiały zrobić miejsce dla swoich kolesi
                więc rozwaliły to co mogło funkcjonować conajmniej poprawnie. Żenada chłopaku!
                • swoboda_t Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 13:06
                  Czyli jednak nie wytłumaczysz.
                  • vitabravo Re: Przejdź się jescze raz. Tam żadnej tragedii .. 25.06.07, 13:13
                    Tam jest piknik na trawniku raczej.
        • gburiaifuria Re: Przed chwilą tam przechodziłem....tragedia. 25.06.07, 13:10
          lewar121 napisał:

> Widzę, że nie czytałeś moich maili....a agresja zalewa Ci oczy.
          > Tak to już jest, że prawda kole w oczy. Ciekawe tylko co Ciebie kole. Może
          > prawda o tym jak to SLDowcy rozwalili reformę służby zdrowia a teraz pojawiają
          > się u pielęgniarek z kwaiatami wmawiając im, że wszystkiemu winny PiS :)))
          > Dobrze, że gamoni jest tak niewielu....mniej więcej tyle ile pielęgniarek w
          > al.ujazdowskich :))

jesli chodzi o reforme, to pierwszy zchrzanil ja Buzek. Jak mozna bylo
          wprowadzac 4 wazne reformy na raz i na zywiol, reformy, ktore wcale nie byly do
          konca opracowane (!) wiadomo bylo, ze to nie wypali, bo przeciez ani geniuszem
          ani cudotworca on nie jest. Powienien odpowiadac za to, bo wykazal sie tepota,
          bezmyslnoscia i brakiem odpowiedzialnosci, tymczasem bryluje bodaj w Unii jako
          europosel......
    • mmm83 Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 10:11
      jest mi bardzo,bardzo przykro.Jestem pielegniarka czytajac wypowiedzi Pana
      Premiera placze a przeciez glosowalam na Pana miaLam nadzieje na obiecane lepsze
      jutro co Pani szczypinska nie jest kobieta aby ignorowala potrzeby moich
      kolezanek i z nich drwila .Czuje sie oszukana a panskie sukcesy w UEnie nakarmia
      mojej rodziny za tka pensje.Ciekaawi mnie ile zarabia kpiaca ze mnie pani
      Szczypinska,ja tez mam wyzsze wyksztalcenie ale moze moj sponsor nie jest
      az tak wplywowy. JEDNO WIEM JESTEM IDIOTKA KOLEJNY RAZ OSZUKANA PRZEZ WIELKICH
      TEGO SWIATA.CHYBA JUZ CZAS NA EMIGRACJE A WAS NIECH UTRZYMUA ZULU-GULA
      • iffa4 wstyd 25.06.07, 12:02
        Mam nadzieje, ze sie wstydzisz swojego wyboru przy urnie, jak wiele Twoich
        kolezanek.
        Wierzyly w kaczora jak w Boga i nie docieraly do nich jakiekolwiek argumenty.
        Teraz potwornie zaluja.
        Mam nadzieje, ze sto razy sie zastanowia, gdy nastepny cudotworca obieca
        recepte na wszystko.
    • michas_86 Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 10:16
      Zacznijmy od tego że szczypińska to nie kobieta. Nie człowiek. Sam jej tego z
      całego serca życze, żeby się poczuła choć troche jak one.
    • michalparadowski Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 10:17
      W zamian? Sz.Pani dostanie kopa w cztery litery od środowiska pielęgniarek.
      Nieszczęsna kobito, panowie K., niedługo kończą kadencję i jest nadzieja, że
      wyjątkowo malowniczo. Bo na tę malowniczość usilnie pracują.
      Zamęście wątpliwe, bo wybraniec, kocha wyłącznie waaadzę, mamuśkę i kota.
      Pardon zapomniałem, no i brata, tyle, że nie umiem go w wyżej wymienionej
      kolejności miłości osadzić!
      • amanasunta Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 10:19
        michalparadowski napisał:

> W zamian? Sz.Pani dostanie kopa w cztery litery od środowiska pielęgniarek.
        > Nieszczęsna kobito, panowie K., niedługo kończą kadencję i jest nadzieja, że
        > wyjątkowo malowniczo. Bo na tę malowniczość usilnie pracują.
        > Zamęście wątpliwe, bo wybraniec, kocha wyłącznie waaadzę, mamuśkę i kota.
        > Pardon zapomniałem, no i brata, tyle, że nie umiem go w wyżej wymienionej
        > kolejności miłości osadzić!
        Dziadek nie p..dol:)))Bez urazy:))))
        • 1zorro Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 10:21
          ale zchamialas.... Bierzesz przyklad z burakow?
          • amanasunta Pokajałam sie . 25.06.07, 10:51
            1zorro napisał:

> ale zchamialas.... Bierzesz przyklad z burakow?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64788304&a=64798613
        • michalparadowski Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 10:25
          Szanowna Pani/Panie "anasunta".
          To nie ja pier---olę,jak to Pani/Pan była/był - uprzejmi napisać.
          To niestety PIS i pisopodobni. I to przez całe dwa lata nieudacznej kadencji.
          Na szczęście jako Dziadek, sukcesu brukselskiego nie dożyję!
          Prześlę wyrazy współczucia.
          Z piekła, bo tam, mam nadzieję, Sz.Pana/Pani nie spotkać!
          • amanasunta Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 10:47
            michalparadowski napisał:

> Szanowna Pani/Panie "anasunta".
            > To nie ja pier---olę,jak to Pani/Pan była/był - uprzejmi napisać.
            > To niestety PIS i pisopodobni. I to przez całe dwa lata nieudacznej kadencji.
            > Na szczęście jako Dziadek, sukcesu brukselskiego nie dożyję!
            > Prześlę wyrazy współczucia.
            > Z piekła, bo tam, mam nadzieję, Sz.Pana/Pani nie spotkać!
            Troche optymizmu ,życzę długich lat w zdrowiu.
            Jak uraziłam to przepraszam.Po prostu ,,język potoczny'',którym operuję bardzo
            chamieje.To nie tylko moja,a nawet w duzej częsci nie moja,zasługa.
            I życze nieba bo dłuuugim życiu.Mnie tam nie wezmą bo ,,chamica''jestem.Chyba
            ,ze sie na starośc poprawie:))))
            Może wezma pod uwagę ,ze z antypisorami w młodości walczyłam na forach gazeta.pl:)))
            • adajciemiwszyscyswietyspokoj Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:02
              amanasunta napisała:
              > Może wezma pod uwagę ,ze z antypisorami w młodości walczyłam na forach gazeta.p
              > l:)))

Walczyła...internetowa terrorystka:-)
              • amanasunta Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:05
                adajciemiwszyscyswietyspokoj napisał:

> amanasunta napisała:
                > > Może wezma pod uwagę ,ze z antypisorami w młodości walczyłam na forach ga
                > zeta.p
                > > l:)))
                >
                > Walczyła...internetowa terrorystka:-)
                Ale nie samobójczyni :)))))Uznanie na ...skąd waść:))
    • mikrouser Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 10:22
      Czy to nie jest łamanie prawa człowieka?
      Dlaczego te Kobiety są traktowane ja zwierzęta? Dlaczego te kobiety, walczące o
      swoje prawa, są tak mocno poniżane? Dlaczego im odbierają godność CZŁOWIEKA?
      Przyjrzyjcie się, to nie tylko one są w tej sytuacji! Dotyczy to każdego z nas!
      Każdy z nas jest poniżony i każdemu z nas już dawno odebrali godność. Czy tego
      nie widzicie?

--
      www.antea.pl/show_item.php?item=07061920201
      • puchowy Niedługo to zażadaja obiadu z Marriotta :) :) :) 25.06.07, 10:31
        Okupacja jest nielegalna i dlatego powinna zostac zlikwidowana
        Normalny rzad który ma siłe ( taka jak Margaret Tacher)dawno zrobiła by porzadek i
        z pielegniarkami i z górnikami

Ps.
        A najlepszym wyjsciem jest referendum w sprawie odwolania tego rzadu !!!
    • rdabrowa Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 10:26
      To jest szczyt bezczelności ze strony pielęgniarek. Weszły na cudzy teren, wcale
      nie chciane okupują go siłą, i jeszcze domagają się przywilejów i dobrego
      traktowania od tych których najechały.

Jak można będąc okupantem domagać się miłego traktowania od ofiary?
      • puchowy Bo one zyja w lath 80-tych 25.06.07, 10:32
    • jaro_ss Media od spraw intymnych... głupota. 25.06.07, 10:26
      Rzeczywiście temat dnia się znalazł, ludzka sprawa i tyle.

Jaki poziom "sensacji", taki poziom "dziennikarstwa"....
    • suhar3 Ten strajk to dla mnie jakiś żart. 25.06.07, 10:32
      Ci ludzie spędzają średnio jakieś pół roku na strajkach. Na cholere tu górnicy?
    • theoscop Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 10:37
      Nie wyobrażałem sobie, że jakakolwiek pielęgniarka może dojść do takiego
      poziomu braku człowieczeństwa jak posłanka Szczypińska. To już jest blisko
      granicy zbydlęcenia... Ona obraża szlachetny zawód pięlęgniarstwa !
    • pw2221 jak można okupować URM bez własnych podpasek ?? 25.06.07, 10:39
      toż to to wyjątkowo nieprofesjonalne podejście ...!
    • azeta7 Ty głupia babo!!! 25.06.07, 10:39
      Zapomniał wół jak cielęciem był. D...wyżej głowy, ale już niedługo wrócisz do
      Narodu a wtedy zobaczysz dużą figę z makiem...
    • zima0001 Same tam wlazły, niech siedzą w brudnych gaciach 25.06.07, 10:40
    • tester PiSzczyp...!!! PiSowa lala wyjasniła... 25.06.07, 10:44
      ...sprawę podrobionej torebki??? I jak zwykle wszyscy kłamią a ona cacy. Durne
      babsko.
      • jabejot2 Re: PiSzczyp...!!! PiSowa lala wyjasniła... 25.06.07, 10:49
        Ja wiem co powinna dostać w zamian !
        • vitabravo Jaka gęba - takie wulgaryzmy. 25.06.07, 11:27
    • maretina krew premiera zaleje 25.06.07, 10:57
      jak nie da podpasek:)
      • amanasunta Re: krew premiera zaleje 25.06.07, 10:58
        maretina napisała:

> jak nie da podpasek:)
        I te podpaski do tamowania użyte będą:)
        • antonni >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 11:16
          • amanasunta Uwaga antonni !Gryzie a nie zaszczepiony :))) 25.06.07, 11:21
            • antonni :)))))))))) 25.06.07, 11:25
              UB sie nawet usmiecha?.Fiu fiu
              • amanasunta To nie uśmiech tylko śmiech z,,, ciebie biedaku :) 25.06.07, 11:30
                antonni napisał:

> UB sie nawet usmiecha?.Fiu fiu
                • antonni Zamkniecie mniE 25.06.07, 11:42
                  NIEsamowite
                  • amanasunta Re: Zamkniecie mniE 25.06.07, 11:44
                    antonni napisał:

> NIEsamowite
                    Do czubków? Sam sie zgłoś.Jestem pzrekonana ,że przyjmą i Ci pomogą :)))
                    • antonni Re: Zamkniecie mniE 25.06.07, 11:50
                      Tak tez robiono.Czubki sa dobra wzmowka.Jeszcze powiedz mi ze jestem Zydem.I
                      narod bendzie za toba.UBeku
                      • presentation1 Re: Zamkniecie mniE 25.06.07, 12:00
                        Bo jestes.Ale mi to nie przeszkadza.
                    • presentation1 Re: Zamkniecie mniE 25.06.07, 11:57
                      Na pomoc za pozno.Trzeba to zetrzec.
                      • antonni >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 12:05
                        to teraz bendiesz ze mnie robil psychicznego UBeku-
                        • amanasunta Re: >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 12:08
                          antonni napisał:

> to teraz bendiesz ze mnie robil psychicznego UBeku-
                          Byłeś w psychiatryku i już wróciłeś bo nie przyjeli?
                          A fe, nie chcą leczyć przypadków BEZNADZIEJNYCH:))))
                          • antonni Re: >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 12:12
                            To twoj apraca na pelnz etat
                            • amanasunta Re: >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 12:14
                              antonni napisał:

> To twoj apraca na pelnz etat
                              Za grube paluchy do klawiatury ?:)))
                              • antonni Re: >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 12:18
                                Spracowane..i tyle.Medzy innymi na twoja UBecka pensje
                                • amanasunta Re: >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 12:23
                                  antonni napisał:

> Spracowane..i tyle.Medzy innymi na twoja UBecka pensje
                                  Jeszcze nie mam ,,pensji'' kmiocie bo studiuję.
                                  I nie obrażaj ludzi cięzkiej fizycznej pracy,bo oni mądrzejsi od ciebie psycholu!:))
    • itijo tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:03
      no to się w końcu zdecydowalam, że stąd uciekam
      • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:09
        itijo napisała:

> no to się w końcu zdecydowalam, że stąd uciekam
        Farewell....bo ja wyjedzam w sierpniu, ale czasowo do roboty.
        • bromba_bez_glusia Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:14
          Za granice wyjezdzasz???Ty??
          Na dupsku w siedziec w ojczyznie i pracowac na dobrobyt 4erpe!
          • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:20
            bromba_bez_glusia napisała:

> Za granice wyjezdzasz???Ty??
            > Na dupsku w siedziec w ojczyznie i pracowac na dobrobyt 4erpe!
            I z Islandii nie zaznacie antykaczki spokoju.Jeszcze mój zawieszony blog
            uruchomię i wam zdjęciami dołoże:)))
            • bromba_bez_glusia Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:23
              To sie nazywa , misiu, megalomania:)
              • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:35

> To sie nazywa , misiu, megalomania:)
                A u Ciebie polactwo:)))))
            • kiciiaa Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:26
              och, nie dali ci bracia Kaczyńscy zarobić godnie, że musisz wyjeżdżać i dorabiać?
              no to jak to tak, że jest tak idealnie w tym kraju a ty wyjeżdżasz...
              ty??
              • vitabravo Re: Polacy wynocha! Tu będzie Judeopolonia ! 25.06.07, 11:30
                • amanasunta Re: Polacy wynocha! Tu będzie Judeopolonia ! 25.06.07, 11:39
                  A prozak juz dziś brałeś :)
                  • vitabravo Re: Polacy wynocha! Tu będzie Judeopolonia ! 25.06.07, 11:55
                    Nie wiem co to jest prozac. A ty może już brałaś "amasmutno"?
                    • amanasunta Re: Polacy wynocha! Tu będzie Judeopolonia ! 25.06.07, 12:11
                      vitabravo napisał:

> Nie wiem co to jest prozac. A ty może już brałaś "amasmutno"?
                      Ponieważ podaleś nazwę medyczną ,,prozac''a nie ,,zwyczjową''jak ja to wnosze
                      ,ze wiesz
                      A jak by co to wyjasniam:
                      pl.wikipedia.org/wiki/Fluoksetyna
                      Z ,,szukającymi zyda''fałszywymi zwolennikami PiS mi nie po drodzę.
                      • vitabravo Re: Polacy wynocha! Tu będzie Judeopolonia ! 26.06.07, 09:17
                        Mimo to nie wiem co to jest prozac albo prozak.
                        Jesli jesteś z tym na codzień, wyjaśnij.
              • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:33
                kiciiaa napisała:

> och, nie dali ci bracia Kaczyńscy zarobić godnie, że musisz wyjeżdżać i dorabia
                > ć?
                > no to jak to tak, że jest tak idealnie w tym kraju a ty wyjeżdżasz...
                > ty??
                Kaska ma pójść na ,,budżetowke'' a ja w niej nie znajdę pracy :)))
                Wole wyjechac i uczciwie zarobić ,a przy tym sie nauczyć niż dorobić sie szybko
                ,,kradnąc pierwszy milion''.:)))
              • bromba_bez_glusia Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:33
                I jeszcze mysli, ze po pracy na zmywaku bedzie miala czas i sile pisac na forum
                i nam "dowalac":)))))))))))
                • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:39

> I jeszcze mysli, ze po pracy na zmywaku bedzie miala czas i sile pisac na forum
                  >
                  > i nam "dowalac":)))))))))))
                  Nie jadę na zmywak biedaku.Wyobraź sobie ,ze są tacy którzy jadą do pracy w
                  swoim zawodzie do którego trzeba mieć wyższe wykształcenie albo ,jak w moim
                  przypadku,byc studentką z jakąs tam juz wiedzą i umiejetnościami.
                  Pewnie zaraz przeczytam ,ze jestem ,,tirówką''jak mnie trole nazywają :)))
                  • bromba_bez_glusia Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 11:53
                    Studentka...woooow...az mi w piety poszlo!Kwiat narodu!
                    Jedz, jedz...i nie wracaj. Choc szkoda Islnadii, bo to mily i spokojny kraj
                    • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 12:06

> Studentka...woooow...az mi w piety poszlo!Kwiat narodu!
                      > Jedz, jedz...i nie wracaj. Choc szkoda Islnadii, bo to mily i spokojny kraj
                      Bo jeszcze Ciebie tam nie było?
                      Biedna Polska...bo Ty zostajesz:)))
                      • kiciiaa Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 12:24
                        a co takiego studiujesz?
                        i w jakim zawodzie będziesz pracować? zaciekawilas mnie - Islandia to mały kraj,
                        a ja mam przyjaciółkę w Reykjaviku, może kojarzy firmę, w której sobie dorobisz
                        to, czego ci tu twoi chlebodawcy z PIS'u nie dali?
                        • amanasunta Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 12:38
                          kiciiaa napisała:

> a co takiego studiujesz?
                          > i w jakim zawodzie będziesz pracować? zaciekawilas mnie - Islandia to mały kraj
                          > ,
                          > a ja mam przyjaciółkę w Reykjaviku, może kojarzy firmę, w której sobie dorobisz
                          > to, czego ci tu twoi chlebodawcy z PIS'u nie dali?
                          Niedoczekanie.Ja wiem ,ze macie dłuuuugie łapki.Łatwo połaczą dziewczyne z
                          Polski z twoim donosem i....polecę.Nie za wiedze tylko za opinię od Ciebie i
                          twojej kumpeli,pewnie mocno ustawionej. Ale jak sie umocuję to zapraszam na na
                          mój blog.
                          Dzieki za ten post.Musze naprawdę mocno sie tam posadowic...bo licho nie spi
                          tylko z Polski mnie zakabluje albo jak to mówią ,,urobi mi gebę''.
                          • kiciiaa Re: tanim lotem do Europy 25.06.07, 13:58
                            Boże ratuj - naprawdę widze, że się ze swoimi idolami identyfikujesz...
                            naprawdę myslisz, że jakaś studenteczka, jadąca zarabiać na wakacje w Islandii
                            mnie interesuje do tego stopnia, żeby się takim kims przejmować?
                            nie mam aż takich długich rąk, nie mówiąc o tym, że w przeciwieństwie do ciebie
                            nie lubię nikomu szkodzić
                            nie sądź po sobie, że jak ty byś chętnie innym zaszkodziła, to oni tobie też

jak dla mnie możesz sobie pluć jadem zarówno stąd, jak i z Islandii

BTW - tak myślałam, że nawet nie podasz rodzaju pracy. tak myślałam, że jedziesz
                            dorabiać fizycznie...:D wstyd się przyznać, co?
                            heh, elektoracie PIS....
    • extrafresh Piguly dostaly paczke!!! 25.06.07, 11:03

W koncu sie umyja i zmienia wate!

WIELKI SUKCES ZWIAZKOW ZAWODOWYCH!!!
      • slmako To jest wdeptywanie kobiet w szambo 25.06.07, 11:09
        RydzYkowe. TO POCZATEK KONCA KARTOFLI
      • zibuumgo Re: Piguly dostaly paczke!!! 25.06.07, 11:20
        Potrzebny jest OMON od Putina! Natychmiast.
    • olalk Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 11:07
      Brakuje mi słów oburzenia, i to w takim samym stopniu na sytuację, w jakiej
      znalazły się pielęgniarki, jak i na wiele komentarzy do tego artykułu. Gdyby
      Premier miał honor, to w ogóle nie doszło by do "okupacji" jego gabinetu.
      Wystarczyłoby, aby porozmawiał z pielęgniarkami wtedy, kiedy do niego przyszły.
      Ale on jest małym tchurzem i do tego jest uparty jak osioł. Ja rozumiem, że
      pani Szczypińska ma maleńki rozumek i nie zdaje sobie sobie sprawy ze swojej
      podłości i całkowitego braku lojalności wobec środowiska, z którego się
      wywodzi. Ona tylko ślepo popiera swojego ukochanego Premiera.
      Uważam, że sytuacją kobiet przebywających w kancelarii Premiera powinien
      zainteresować się Rzecznik Praw Obywatelskich. Natomiast pani poseł chyba nie
      ma już powrotu do zawodu pielęgniarki. Na Premierze też się zawiedzie i dobrze
      jej tak.
    • antonni Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 11:13
      Ale smieszne UBEKU
    • nat.ka Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:13
      dajcie spokój posłance SZ., jak wielu z pisu jest tylko marionetką (vide
      chociażby Mularczyk), natomiast tak kończy się brak żony/kobiety...niektórzy
      nie wiedzą, że podpasek musi być więcej niż 3...
      skoro już popadamy w taki absurd :) podpiski
    • zibuumgo [...] 25.06.07, 11:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • and_nowak Prowokacja pałkarzy GW i jełopów z PO 25.06.07, 11:18
      Michnik, cwaniaczek odbiera sobie żydowskie nagrody, a pielęgniarki wypuszcza,
      żeby terroryzowały kancelarię premiera!
      Wiadomo, kto za tym stoi, teraz pióropałkarze z GW będą się wyżywać na rządzie,
      może jeszcze karabiny powinni dać pielęgniarkom!
      Jak ktoś całe życie współpracował ze służbami, to myśli, że mu się wszystko
      należy, drogie T.W. pielęgniarki!

Niech się lepiej Tusk pochwali, ile zrobił dla pielęgniarek, czy podzielił się z
      nimi swoimi lewymi dochodami!

A teraz na poważnie: to wszystko u góry to taka lipa - po prostu chciałem
      sprawdzić, czy łatwo jest kłamać, pluć i ujadać. ;-)))

Swoją drogą - ciekawe ile osób zareaguje słusznym oburzeniem nie doczytawszy do
      końca. ;-)
      • antonni >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 11:21
        jw
        • zibuumgo [...] 25.06.07, 11:23
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • vanilla.dream no niewiele brakowało. już wciągnąłem powietrze ;) 25.06.07, 11:35

• lampy_happy Rzetelność dziennikarska 25.06.07, 11:19
      Nie dawajcie już praktykantom pisać newsów, bo nie potrafią napisać poprawnie
      nazwiska - dwa razy w tym newsie (w tym raz w zajawce) stoi: SZYPIŃSKA.
      • lampy_happy Re: Rzetelność dziennikarska 25.06.07, 11:21
        A nawet 3 razy, żeby być RZETELNYM.
    • maraiss Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szczyp.. 25.06.07, 11:22
      mam nadzieje, ze ludzie, ktorzy głosowali na szczypińska teraz tego wstydza sie
      i załuja...
      kiedy czytam jej wypowiedzi,zwłaszcza te załosne promowanie sie z miłoscia (SIC)
      do premiera to zaczynam sie za nią wstydzic...
      • presentation1 Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:27
        Wstydzisz sie za ludzka milosc?Widocznie ciebie nikt nie kocha a jezeli kocha to wali w poroze.
        • maraiss Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:32
          presentation1 napisał:

> Wstydzisz sie za ludzka milosc?Widocznie ciebie nikt nie kocha a jezeli kocha t
          > o wali w poroze.

wstydzie ,ze posłanka RP w ten sposob promuje sie... dlaczego nie promuje sie
          przez swoje osiagniecia dla dobra kraju?
          gdyby nie paplała wszedzie jak to bardzo kocha premiera to nikt nawet nie
          wiedziałby kto to szczypinska... bo jeszcze nic nie zrobiła czym mogłaby sie
          pochwalic:P
          • presentation1 Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:33
            Widocznie czytasz tylko Wyborcza.
        • antonni >>>Uwaga Ubecja<<< 25.06.07, 11:33
          Wali w co????No co ty.Slownictwo wam zostalo takie same widze
          • and_nowak >>>Uwaga antonni z PZPR<<< 25.06.07, 11:51
            antonni - czy cię twoje pielęgniarki opuściły ?

Po co w kółko wypisujesz tego samego maila, za każdym razem nie na temat ?
            Czy myślisz, że ktoś uwierzy, że wszyscy nieprzychylni Szczypińskiej forumowicze
            są z UB ?

O co ci chodzi ???
            • antonni Nieprzyzch zczy 25.06.07, 11:55
            • antonni Nieprzyzchylni Sczypinskiej sa z UB .....to chcesz 25.06.07, 11:59
              sprzedac UBeku
              • amanasunta Re: Nieprzyzchylni Sczypinskiej sa z UB .....to c 25.06.07, 12:28
                antonni napisał:

> sprzedac UBeku
                Ty po prostu jesteś nawalony albo naćpany :)))))
      • lampy_happy Re: Pielęgniarki prosiły o mydło i podpaski. Szcz 25.06.07, 11:30
        Da spokoj.
        Milosc jest piekna,
        w kazdym wydaniu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka