Dodaj do ulubionych

Obniżka składki podpisana przez prezydenta

26.06.07, 19:55
Każda obniżka jest dobra.
Obserwuj wątek
    • moki1 Trochę się bałem, ale jest dobrze 26.06.07, 20:26
    • mil1231 Brawo PIS!!!Doskonale!czekamy na więcej!ciąć w 26.06.07, 20:32
      pizdu socjal wszelaki i przeznaczać na inwestycje!
      • pies_na_prawizne No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 20:53
        specjalnie to zrobil, to jest sygnal ze walczycie z wiatrakami, ale to nic,
        szybciej sie ich pozbedziemy
        • turtle3 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 21:05
          czy ktoś się może orientuje, jak przełoży się to na wysokość składki płaconej
          przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą?
          • moki1 Mamy obniżkę 7% 26.06.07, 21:13
            Płacimy obydwie części i pracownika i pracodawcy więc obniżka wyniesie 7%.
            Pamiętajmy jednak, że jest jeszcze TK i może zablokować wszystko.
            • potodno Re: Mamy obniżkę 7% 26.06.07, 21:25
              TK nic nie może
              zmiany na rzecz podatnika można wprowadzać w roku podatkowym
              był kiedyś taki wyrok TK
              tylko zmiany zwiekszające obciązenie podatkowe muszą mieć wakacjolegis
          • bartex80 DG 26.06.07, 21:25
            > czy ktoś się może orientuje, jak przełoży się to na wysokość składki płaconej
            > przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą?

Jeśli do tej pory płaciłeś 13% od minimalnej podstawy wymiaru składki, czyli
            211zł (przy założeniu, że nie masz ulgi), to od 1 lipca zapłacisz mniej o ok
            49zł, a od 1 stycznia mniej o kolejne 65zł .
        • mil1231 opodatkujmy rolników, sprywatyzujmy częściowo 26.06.07, 21:17
          słuzbę zdrowia a kasa się znajdzie- kasa z obnizki składki rentowej ma być kasa
          dla pracownika, a nie na łatanie dziur budżetowych, jak to proponuje czerwona
          banda!
        • klein4400 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 21:42
          O ile wiem to pielęgniarki też płacą składkę rentową. Więc im też wzrośnie. Nie
          wiem dlaczego mają mieć przechlapane.
          • garnek11 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 21:44
            Nie przekonasz komunistów. Oni by chcieli żeby wszyscy zarabiali powyżej
            średniej krajowej...;-) Od zaraz - bo się należy!
            • mariuszr_77 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 27.06.07, 00:06
              Szczerze mówiąc nie do końca tu SLD rozumiem bo z tego co pamiętam to obniżenie składki rentowej zwiększy podstawę opodatkowania, a co z tym idzie zwiększy się składka na NFZ.
              • moki1 Nie bądź naiwny 27.06.07, 00:55
                Im nie chodzi o żadne pielęgniarki.
                Wykorzystują tylko każdą możliwość, aby dokopać rządowi.
                A poza tym pielęgniarki nie chcą podwyżki o 10% tylko o 150% a lekarze o 300%
                albo więcej.
    • danek121 Obniżka składki krokiem w dobrym kierunku 26.06.07, 21:30
      Po raz pierwszy od 17 lat obniżono podatek aż o 5% i nie skorzystają z tego
      tylko bogaci oni zyskają ułamek procenta. Oprócz dobrych skutków dla gospodarki
      jest to też mały krok w stronę Polski solidarnej.
      • janbugaj1 brawo PIS! oceniac po czynach nie zapowiedziach 27.06.07, 00:02
        nigdy nie lubilem PiSu, ich ideologii zemsty, wypamietywania, oraz paskudnych
        koalicjantow, ale coraz bardziej mnie przekonuja i widze ze chca cos robic dla
        kraju.

moze i sa niereprezentatywni czy czasami smieszni, ja to mam gdzies byle w
        Polsce lepiej sie zylo i jak narazie pomimo zawodzenia Gazety jakos mi nie jest zle.

poprzednicy tez byli smieszni, ale oprocz tego nic nie robili.
        • narccomp Re: brawo PIS! oceniac po czynach nie zapowiedzia 27.06.07, 09:17
          Popieram w całej rozciagłości.

dla mnie nie ważne kto ważne jak.
    • chruma Re: Obniżka =większy podatek dochodowy 27.06.07, 13:17
      czy Wy - Podatnicy umiecie liczyć? chyba nie - obniżka to vrzmi dumnie ale o
      te 7%
      os wynagrodzenia brutto wzrasta podstawa opodatkowania czyli podatek zapłacimy
      od wyższej kwoty - Państwo czyli IV RP weżmie od nas i tak więcej - !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka