tetlian 26.06.07, 19:55 Każda obniżka jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mil1231 Brawo PIS!!!Doskonale!czekamy na więcej!ciąć w 26.06.07, 20:32 pizdu socjal wszelaki i przeznaczać na inwestycje! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 20:53 specjalnie to zrobil, to jest sygnal ze walczycie z wiatrakami, ale to nic, szybciej sie ich pozbedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
turtle3 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 21:05 czy ktoś się może orientuje, jak przełoży się to na wysokość składki płaconej przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Mamy obniżkę 7% 26.06.07, 21:13 Płacimy obydwie części i pracownika i pracodawcy więc obniżka wyniesie 7%. Pamiętajmy jednak, że jest jeszcze TK i może zablokować wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Mamy obniżkę 7% 26.06.07, 21:25 TK nic nie może zmiany na rzecz podatnika można wprowadzać w roku podatkowym był kiedyś taki wyrok TK tylko zmiany zwiekszające obciązenie podatkowe muszą mieć wakacjolegis Odpowiedz Link Zgłoś
bartex80 DG 26.06.07, 21:25 > czy ktoś się może orientuje, jak przełoży się to na wysokość składki płaconej > przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą? Jeśli do tej pory płaciłeś 13% od minimalnej podstawy wymiaru składki, czyli 211zł (przy założeniu, że nie masz ulgi), to od 1 lipca zapłacisz mniej o ok 49zł, a od 1 stycznia mniej o kolejne 65zł . Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 opodatkujmy rolników, sprywatyzujmy częściowo 26.06.07, 21:17 słuzbę zdrowia a kasa się znajdzie- kasa z obnizki składki rentowej ma być kasa dla pracownika, a nie na łatanie dziur budżetowych, jak to proponuje czerwona banda! Odpowiedz Link Zgłoś
klein4400 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 21:42 O ile wiem to pielęgniarki też płacą składkę rentową. Więc im też wzrośnie. Nie wiem dlaczego mają mieć przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 26.06.07, 21:44 Nie przekonasz komunistów. Oni by chcieli żeby wszyscy zarabiali powyżej średniej krajowej...;-) Od zaraz - bo się należy! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: No to pielegniarki, macie przechlapane !!!!! 27.06.07, 00:06 Szczerze mówiąc nie do końca tu SLD rozumiem bo z tego co pamiętam to obniżenie składki rentowej zwiększy podstawę opodatkowania, a co z tym idzie zwiększy się składka na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Nie bądź naiwny 27.06.07, 00:55 Im nie chodzi o żadne pielęgniarki. Wykorzystują tylko każdą możliwość, aby dokopać rządowi. A poza tym pielęgniarki nie chcą podwyżki o 10% tylko o 150% a lekarze o 300% albo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
danek121 Obniżka składki krokiem w dobrym kierunku 26.06.07, 21:30 Po raz pierwszy od 17 lat obniżono podatek aż o 5% i nie skorzystają z tego tylko bogaci oni zyskają ułamek procenta. Oprócz dobrych skutków dla gospodarki jest to też mały krok w stronę Polski solidarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
janbugaj1 brawo PIS! oceniac po czynach nie zapowiedziach 27.06.07, 00:02 nigdy nie lubilem PiSu, ich ideologii zemsty, wypamietywania, oraz paskudnych koalicjantow, ale coraz bardziej mnie przekonuja i widze ze chca cos robic dla kraju. moze i sa niereprezentatywni czy czasami smieszni, ja to mam gdzies byle w Polsce lepiej sie zylo i jak narazie pomimo zawodzenia Gazety jakos mi nie jest zle. poprzednicy tez byli smieszni, ale oprocz tego nic nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
narccomp Re: brawo PIS! oceniac po czynach nie zapowiedzia 27.06.07, 09:17 Popieram w całej rozciagłości. dla mnie nie ważne kto ważne jak. Odpowiedz Link Zgłoś
chruma Re: Obniżka =większy podatek dochodowy 27.06.07, 13:17 czy Wy - Podatnicy umiecie liczyć? chyba nie - obniżka to vrzmi dumnie ale o te 7% os wynagrodzenia brutto wzrasta podstawa opodatkowania czyli podatek zapłacimy od wyższej kwoty - Państwo czyli IV RP weżmie od nas i tak więcej - !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś