Dodaj do ulubionych

Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika"

27.06.07, 12:11
"Tak odnoszą się do pomysłu rządu, by wyższymi podatkami dla najuboższych
sfinansować podwyżki płac."

Redaktor do wymiany: przecież premier mówił o podatkach dla NAJBOGATSZYCH a
nie najbiedniejszych. Gratuluję umiejętności pisania. Wczoraj akurat słuchałem
tej kobiety i mówiła o NAJBOGATSZYCH.
Obserwuj wątek
    • kornett Kariera naszego malego Janosika - przypomnienie 27.06.07, 12:18
      Poczytajcie o naszych malych rycerzach:

www.matka-kurka.net/post/?p=159
      • winku Opodatkowac rolników i mamy pieniądze 27.06.07, 12:40
        I już mamy kilka miliardów. Dlaczego KRUS jest tanszy w opłatach niż ZUS? Dlaczego ja płacę składkę zdrowotną na leczenie a rolnik nie?
        • poszeklu Mocno niepowazne pielegniarki 27.06.07, 14:45
          Wczoraj po kilkudniowym okupowaniu Kancelarii Premiera,
          ugodzily sie z Kaczynskim i wyszly, a dzis od pocztku
          chca strajkowac. Zdaje sie, ze za tym ktos stoi i ich
          namawia i zacheca do strajku.
          • tw_wielgus Re: Mocno niepowazne pielegniarki 27.06.07, 14:48
            poszeklu napisał:

> Wczoraj po kilkudniowym okupowaniu Kancelarii Premiera,
            > ugodzily sie z Kaczynskim i wyszly, a dzis od pocztku
            > chca strajkowac. Zdaje sie, ze za tym ktos stoi i ich
            > namawia i zacheca do strajku.

Haaahahaha o boże, ale zapoachniała komunistycznym jadem.
            Cóż widać starą PZPEEROWSKĄ szkołę jeżyka dialogu społecznego.
            Kto za tym stoi ... w orginale było: "Kto za tym stoi i za czyje pieniądze".
          • nowinator Re: Mocno niepowazne pielegniarki 27.06.07, 15:00
            > Wczoraj po kilkudniowym okupowaniu Kancelarii Premiera,
            > ugodzily sie z Kaczynskim i wyszly,

odp.
            "Pielęgniarki zaznaczają, że przyjęły zaproszenie premiera na spotkanie, bo nie
            mogły odtrącić wyciągniętej do nich ręki. Przyznają jednak, że nie spodziewały
            się żadnych konkretnych propozycji ze strony premiera."

> a dzis od pocztku
            > chca strajkowac.

odp.
            "Zarządu Krajowego Związku, który zdecydował, że "Białe Miasteczko" przed
            Kancelarią Premiara będzie stało do czasu podpisania porozumienia z rządem"

odp.
            > Zdaje sie, ze za tym ktos stoi i ich
            > namawia i zacheca do strajku.

"Zarządu Krajowego Związku, który zdecydował, że "Białe Miasteczko" przed
            Kancelarią Premiara będzie stało do czasu podpisania porozumienia z rządem"

a teraz przeczytaj sobie jeszcze raz artykuł i odpowiedz sobie na pytania (tak
            sam sobie, a może i podziel się tymi odpowiedziami z forum GW):

1. Czy pielęgniarki strajkowały od ostatnich kilku dni?
            2. Czy pielęgniarki strajkują dalej?
            3. Czy pielęgniarki zamierzają strajkować?
            4. Czy wiem co to jest strajk?

• intel-e-gent Dobrze mówią 27.06.07, 12:19
      Część pieniędzy można znaleźć bez podwyższania podatków.
      Ot, choćby likwidacja religii w szkołach i już mamy ok 1 mld zł.

;p
      • mariuszdd Re: Dobrze mówią 27.06.07, 12:30
        > Część pieniędzy można znaleźć bez podwyższania podatków.
        > Ot, choćby likwidacja religii w szkołach i już mamy ok 1 mld zł.
        I wprowadzenie szkół koranicznych
        • emigrancik Re: Dobrze mówią 27.06.07, 12:41
          Jak bylem maly chodzilem na religie do salki katechetycznej w kosciele. Bylo
          duzo fajniej niz pozniej w szkole.

Teraz takie rozwiazanie rowniez byloby dobre: z jednej strony ksieza nie
          musieliby daleko chodzic, z drugiej odciazono by budzet panstwa. Inna
          mozliwoscia byloby opodatkowanie kosciola.
          • pompompom Re: Dobrze mówią 27.06.07, 13:21
            Też tak chodziłam na religię i nie uważam tego za złe rozwiązanie. Kto naprawdę
            chciał chodzić - chodził. I było fajnie, bo uczęszczały dzieciaki nie tylko z
            mojej szkoły. Maturę z religii mam, jakby co.
            • zolza111 Re: Dobrze mówią 27.06.07, 14:44
              Kiedys chociaz sie czulo ze jest to lekcja religii. Chodzilam tu i tu. Ma
              porownanie. W szkole to przerwa miedzy lekcjami, albo czas kiedy mozna sciagnac
              prace domwa.
    • zbinx I czemu się dziwisz? 27.06.07, 12:20
      Gw posunie sie do każdego kłamstwa, byle tylko zdyskredytować rząd, prezydenta
      PiS, LPR, Samoobrone i wszystkich innych, z którymi jest na wojennej scieżce. I
      żeby było jasne: "nie jestem wyborcą PiS-u, LPRu ani Samoobrony, ale strasznie
      mnie denerwuje nieuczciwość dziennikarska, w której GW ostatnio celuje. To
      nawet nie błędy wynikające ze złego warsztatu, czy niewiedzy. To są świadome
      manipulacje faktami, brudna polityczna walka.
      • anvill Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 12:34
        A jakie to błędy??? Może jakieś fakty podasz? GW cytowała dokładnie wypowiedz
        pielegniarek - ja ją słyszałem na własne uszy - premiera w swoich wypowiedziach
        sygnalizuje podwyżkę podatków - tyle że mówiąc dla najbogatszych zdaje sobie
        sprawe że bogatych ludzi nie ma w polskim systemie podatkowym - klasa średnia
        płaci podatki wg 40% skali jednak jest to zaledwie 5% pracujących więc o ile im
        podniesie żeby sfinansować służbę zdrowia może do 70%??? Jeśli się zdecyduje na
        podniesienie innych podatków np VAT to uderzy we wszystkich polaków - trzeba
        rozumieć słowa i znać realia zanim się usiądzie do komentowania...
        Szkoda że pan premier nie szuka oszczędności tylko z jednej strony jego
        administracja/dwór co rusz popuszcza pasa dostając premie, dodatki awanse,
        stołki, wyciągając kase z naszych podatków na "ekspertyzy", które de facto są
        łapówką za poparcie w wyborach dla wiernych żołnierzy/piesków a z drugiej
        strony widzimy pielegniarki zarabiające 1200 zł - a premier mówi że sprawa jest
        polityczna. Niech premier udowodni że sprawa jest polityczna i niech utrzyma
        rodzine (kota) w Warszawie za 1200 zł - jak mu się uda to stwierdze, że
        rzeczywiście sprawa jest polityczna i układ macza w niej palce...
      • kralik111 Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 12:48
        zbinx napisał:

> Gw posunie sie do każdego kłamstwa, byle tylko zdyskredytować rząd,
        prezydenta
        > PiS, LPR, Samoobrone i wszystkich innych, z którymi jest na wojennej scieżce.
        I
        >
        > żeby było jasne: "nie jestem wyborcą PiS-u, LPRu ani Samoobrony, ale
        strasznie
        > mnie denerwuje nieuczciwość dziennikarska, w której GW ostatnio celuje. To
        > nawet nie błędy wynikające ze złego warsztatu, czy niewiedzy. To są świadome
        > manipulacje faktami, brudna polityczna walka.

Wiemy wiemy, wiemy, jestes wybrca PO albo LiD...

A teraz, PiS OFF ...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • ratm1978 manipulacja na maxa! jak FAKT\:)))) 27.06.07, 13:00
          zbinx - ja cie rozumię...a kralikiem sie nie przejmuj on stereotypowo postrzega
          świat, schematy myślowe pozwalają mu lepiej bluzgac na tych, którzy nie myślą
          tak samo jak on... pozdr.
          • kralik111 Re: manipulacja na maxa! jak FAKT\:)))) 27.06.07, 13:02
            ratm1978 napisał:

> zbinx - ja cie rozumię...a kralikiem sie nie przejmuj on stereotypowo
            postrzega
            >
            > świat, schematy myślowe pozwalają mu lepiej bluzgac na tych, którzy nie myślą
            > tak samo jak on... pozdr.

Wytlumacz mi o jakich stereotypach ty biedaku umyslowy PiSkasz...?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • ratm1978 Re: manipulacja na maxa! jak FAKT\:)))) 28.06.07, 11:21
              jeszcze nie jesteś gotowy żeby mnie wysłuchać:)
        • bryzunia Re: kralik111 27.06.07, 14:48
          kralik111 napisał:
          zbinx napisał:
          >
          > > Gw posunie sie do każdego kłamstwa, byle tylko zdyskredytować rząd,
          > prezydenta
          > > PiS, LPR, Samoobrone i wszystkich innych, z którymi jest na wojennej scie
          > żce.

Wiemy wiemy, wiemy, jestes wybrca PO albo LiD...
          >
          > A teraz, PiS OFF ...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wiemy wiemy, wiemy, jestes nadwornym klawiszem gazety
          A teraz, kralik111 OFF ...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • kralik111 Re: kralik111 27.06.07, 15:33
            bryzunia, tak jak kazdemu PiSdoglowiu brakuje ci klasy i
            polotu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • t_o_l_a Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 13:43
        zbinx masz racje
        słuchac się już nie da tego madialnego jazgotu, napastliwego tonu, media nie
        zabierają głosu w merytorycznej dyskusji nt reform s/z np. co takiego złego
        jest w reformach zaproponoawnych przez Religę, co takiego złego jest w 30%
        podwyzce....
        media jazgocza o aferach podpaskowych czy głodówkach wieczornych, braku majtek

Nie interesuje mnie czy piguła ma podpaske czy tampon. Chcę znać merytoryczne
        propozycje Związków zawodowych, partii politycznych, specjalistów jak
        zreformować s/z.

A swoją droga s/z powinna już być zreformowana w końcu było na to prawie 20 lat.
        • cat_1 Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 14:14
          > zabierają głosu w merytorycznej dyskusji nt reform s/z np. co takiego złego
          > jest w reformach zaproponoawnych przez Religę, co takiego złego jest w 30%
          > podwyzce....
          30% od małej kwoty - to jest nadal mała kwota - prosta matematyka.
          "Program Religi" - nie mówi jak zatrzymać lekarzy i pielęgniarki w Polsce, kto
          nas będzie leczyć za 2 lata ? We własnym interesie popieram te strajki... bo jak
          już wyjadą to podwyżka nawet o 200% nikogo nie przekona do powrotu.
          Niestety Kaczyńscy SOLIDARNIE mają to w D.pie
        • tw_wielgus Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 14:36
          t_o_l_a napisała:

> zbinx masz racje

Propagandowa tola z centrum propanandy KC PIS powtórzyłą kłamliwe tezy
          rozpowszechniane przez partyjnych propagandzistów.
          Niby od niechcenia wymieniła tą rzekomą 30% podwyżkę.
          Malutka ta podwyżka zniknie z koncem roku, wiesz o tym czy ci nie napisali na
          karteczce.
      • tw_wielgus Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 14:32
        zbinx napisał:

prezydenta
        I
        >
        strasznie ...

Jesteś , jesteś.
        Można by się nawet pokusić o stwierdzenie żę jesteś
        PZPP - Płatny zdrajca pachołek PISU
      • laleczkabarbie1 Re: I czemu się dziwisz? 27.06.07, 15:31
        zbinx napisał:

prezydenta
        I
        >
        strasznie
        > mnie denerwuje nieuczciwość dziennikarska, w której GW ostatnio celuje. To
        > nawet nie błędy wynikające ze złego warsztatu, czy niewiedzy. To są świadome
        > manipulacje faktami, brudna polityczna walka.

Na szczęście coraz mniej ludzi czyta te grube ulotki rozrzucane po kioskach i
        marketach za które jeszcze żądają zapłaty.
    • maruda.r Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika" 27.06.07, 12:21

Siostry oceniają, że ze strony premiera nie ma dialogu, jest tylko monolog.

I to monolog durnia.

• cat_1 Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 14:06
        > Siostry oceniają, że ze strony premiera nie ma dialogu, jest tylko monolog.
        >
        > ******************************
        >
        > I to monolog durnia.
        monolog S.syna (jak mawiał L.Wałęsa)
      • tw_wielgus Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 14:37
        maruda.r napisał:

>
        > Siostry oceniają, że ze strony premiera nie ma dialogu, jest tylko monolog.
        >
        > ******************************
        >
        > I to monolog durnia.

Nie durnia, jego brata.
    • anvill Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 12:24
      Tyle że w Polsce nie ma bogatych więc nie wiem kogo premier chce opododatkować -
      najbogatszych wśród biedaków...
      Pojawiła się za to inna propozycja, żeby opodatkować kościół i inne związki
      wyznaniowe - która uważam że jest bardzo sensowna i mysle że opodatkowanie
      kościoła rozwiązałoby problemy służby zdrowia.
      • intel-e-gent Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 12:26
        Dobry trop. Sama likwidacja religii w szkołach może dać około 1 mld oszczędności. :) Bez nowych podatków!
        • util Arogancja władzy. 27.06.07, 12:55
          Oszołomstwo wyznające bezkrytycznie hobbesowe poglądy na temat natury jednostki nie jest zdolne do dyskusji! Kaczorki i ich pomagierstwo w stylu Szczypińskiej traktują ludzi jak egoistów i wiecznych wrogów, a umowa społeczna w mniemaniu rządzacych nieuków zezwala nakładać kaganiec każdemu obywatelowi korzystającemu z wolności w sposób psujący kacze samopoczucie.
        • zolza111 Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 14:50
          Najpierw tylko chcieli w szkolach uczyc, a pare lat pozniej kazdy ksiadz i
          katechetka dostal pensje.
      • mariuszdd Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 12:31
        anvill napisał:

> Tyle że w Polsce nie ma bogatych więc nie wiem kogo premier chce opododatkować
        > -
        > najbogatszych wśród biedaków...

He he he nie ma bogatych
        • anvill Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 12:39
          W polskim systemie podatkowym ich nie ma. Jeśli mówisz o tych którzy płacą
          podatek 40% - to biorąc pod uwagę standardy UE i realną siłe nabywczą
          pieniądza - to są to ludzie których można określić jako niższa średnia klasa -
          czyli jednym słowem najbogatsi wśród biedaków...
        • intel-e-gent Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 12:40
          he, he... Czyli np. prezes Millenium, Kott bogaty nie jest? ;)
        • wiseman_said PO = Polaków Otumanimy 27.06.07, 12:53
          A dlaczego pielęgniarki mialyby dostać podwyżkę.
          Jest znacznie więcej zawodow, gdzie ludzie zarabiają polowę tego co one.
          Zadbajmy o tych najbiedniejszych. Zacznijmy od podwyższenia minimalnej placy z
          936,00 zl.
          A nie dawać pielęgniarkom 3000,00 lekarzom 7500,00.
          A skąd wziąść pieniążki?
          1. Podatki dla Kościoła (jestem wierzący)
          2. Obniżyć pensje w sejmie, maksymalnie 2x średnia krajowa. Niech ta praca
          będzie dla Polaków a nie dla wlasnych korzyści.
          3. Obniżyć płace w budżetowkach, zwłaszcza dla prezesów i innych ustawnych,
          niech nie zarabiają więcej niż 3x średnia krajowa.
          4. Zmniejszyć podatek Vat z 22% na np. 17%. Po co budowwać pałace Urzędom
          Skarbowym.
          5. Zmniejszyć stopy procentowe na skladki ZUS. ZUS (Zakład Usług Satyrycznych)
          nie ma pieniędzy na emerytury, ale na kolejne pałace pieniążki już są.
          6. Zwiększyć skladki KRUSowskie. Zakazać pod szyldem dzialalności rolniczej
          jakichkolwiek innych dzialalności.
          7. Zamknąć w niedzielę supermarkety, niech ludzie robią zakupy w mniejszych
          sklepach. Każdy supermarket to owszem, nowe miejsca pracy, ale jeszcze więcej
          utraconych miejsc pracy. Pozamykane sklepy, zwalniani sprzedwcy, zamykane
          hurtownie. Zmniejszone zyski malych przedsiębiorców. Mniejsze ich inwestycje.
          8. Wprowadzić kasy fiskalne dla lekarzy, prawnikow, na targowiskach i innych
          miejsc czarnej strefy.
          9. Uprościć zasady prowadzenia działalności gospodarczej.
          10. Wprowadzić zakaz wydawania tylu pieniędzy na kampanie reklamowe. Zmniejszyć
          kwotę conajmniej 4-krotnie.

I proszę zacznijcie pomagać najpierw tym potrzebującym, a nie tym już
          opływającym (lekarze, górnicy, itp)
      • tw_wielgus Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 14:38
        anvill napisał:

> Tyle że w Polsce nie ma bogatych więc nie wiem kogo premier chce
        opododatkować
        > -
        > najbogatszych wśród biedaków...
        > Pojawiła się za to inna propozycja, żeby opodatkować kościół i inne związki
        > wyznaniowe - która uważam że jest bardzo sensowna i mysle że opodatkowanie
        > kościoła rozwiązałoby problemy służby zdrowia.

Wystarczyłoby zabrać nie należne przywileje.
    • palestrina2005 Pielęgniarki!!! Wy przecież jesteście "Janosikiem" 27.06.07, 12:38
      A może inaczej... Pielęgniarki same nie są Janosikiem, ale chcą zmusić rząd aby
      był Janosikiem - zabrał bogatym i dał im....
      • tw_wielgus Re: Pielęgniarki!!! Wy przecież jesteście "Janosi 27.06.07, 14:40
        palestrina2005 napisał:

> A może inaczej... Pielęgniarki same nie są Janosikiem, ale chcą zmusić rząd
        aby
        >
        > był Janosikiem - zabrał bogatym i dał im....
        >

Ale to przecież zaproponował Jarosław Kaczyński, czyżby znowu kłamał i chciał
        coś ugrać propagandowo ?
    • lukaszsmm Re: Premier musi dostać oscara za prawdomówność! 27.06.07, 12:39
      Powołując się na prawomocne wyroki sądu oświadczam, że J. Kaczyński kłamie!
      Nie łamię prawa, wręcz przeciwnie, domagam się jego egzekucji, oświadczając, że
      premier Polski Jarosław Kaczyński dopuścił się wielokrotnego kłamstwa. Nie
      pomawiam premiera Polski, nie obrażam, nie naruszam jego dóbr, przytaczam
      fakty, powołując się na prawomocne wyroki sądów IIIRP. Premier Jarosław
      Kaczyński wbrew swojej deklaracji, skierowanej do pielęgniarek, rozmawia z
      przestępcami, co więcej z przestępcami podpisał umowy. Umowa koalicyjna została
      zawarta z wieloma przestępcami, skazanymi prawomocnymi wyrokami. W świetle słów
      Jarosława Kaczyńskiego, które są zgodne z zasadami państwa prawa, każdy kto
      łamie prawo jest przestępcą, zatem przestępcą jest:

1) Lech Kaczyński, który złamał prawo nie wykonując wyroku sadu nakazującego mu
      przeproszenie osoby, którą obraził. Premier Kaczyński rozmawia z Lechem
      Kaczyńskim każdego dnia, zatem premier kłamie, że nie rozmawia z przestępcami.
      2) Przestępcą jest i to wielokrotnym Jacek Kurski, który znieważał i pomawiał
      osoby publiczne, jego sprawy co najmniej w kilku przypadkach zakończyły się
      wyrokami nakazującymi odwołanie pomówień i publikacji przeprosin. Jarosław
      Kaczyński konsultuje się z Jackiem Kurskim codziennie, zatem kłamie, że nie
      rozmawia.
      3) Przestępcą jest zastępca Jarosława Kaczyńskiego, wicepremier Andrzej Lepper,
      skazany 4 krotnie prawomocnymi wyrokami sądu. Wobec niego toczą sie kolejne
      postępowania, również w ABW, która bada jego powiązania z agentem obcego
      wywiadu.
      4) Przestępcą jest wicepremier Roman Giertych, który odmówił wykonania nakazu
      sądu, zobowiązującego go do odwołania kłamstw i przeprosin w sprawie
      pomawianego Jacka Kuronia. Jarosław Kaczyński rozmawiał ze swoim wicepremierem
      wielokrotnie, Jarosław Kaczyński ponownie kłamie.
      5) Przestępcami są koalicjanci, skazani prawomocnymi wyrokami i wobec, których
      toczą się kolejne śledztwa. Należą do nich poseł Łyżwiński, Maksymiuk, Beger,
      Hojarska, Kaczyński (były PiS). Jarosław Kaczyński kłamie, że nie rozmawia i
      nie pertraktuje z przestępcami.

Mam prawo i obowiązek jako uczciwy obywatel Polski mówić głośno: `Premier
      Jarosław Kaczyński jest KŁAMCĄ i nie tylko rozmawia z przestępcami, ale
      przestępców powołał na ministrów, zatwierdził nominacje jego brat Lech
      Kaczyński w świetle prawa i słów Jarosława Kaczyńskiego, również przestępca
      odmawiający poddania się nakazowi sądowemu.

matka_kurka 2007-06-26 14:06
      Głosów: 80

i ja w całej rozciągłosci popieram i pozdrawiam matke
      lukaszsmm
      • tw_wielgus Re: Premier musi dostać oscara za prawdomówność! 27.06.07, 14:42
        lukaszsmm napisał:

> Powołując się na prawomocne wyroki sądu oświadczam, że J. Kaczyński kłamie!
        > Nie łamię prawa, wręcz przeciwnie, domagam się jego egzekucji, oświadczając,
        że
        >
        > premier Polski Jarosław Kaczyński dopuścił się wielokrotnego kłamstwa. Nie
        > pomawiam premiera Polski, nie obrażam, nie naruszam jego dóbr, przytaczam
        > fakty, powołując się na prawomocne wyroki sądów IIIRP. Premier Jarosław
        > Kaczyński wbrew swojej deklaracji, skierowanej do pielęgniarek, rozmawia z
        > przestępcami, co więcej z przestępcami podpisał umowy. Umowa koalicyjna
        została
        >
        > zawarta z wieloma przestępcami, skazanymi prawomocnymi wyrokami. W świetle
        słów
        >
        > Jarosława Kaczyńskiego, które są zgodne z zasadami państwa prawa, każdy kto
        > łamie prawo jest przestępcą, zatem przestępcą jest:
        >
        > 1) Lech Kaczyński, który złamał prawo nie wykonując wyroku sadu nakazującego
        mu
        >
        > przeproszenie osoby, którą obraził. Premier Kaczyński rozmawia z Lechem
        > Kaczyńskim każdego dnia, zatem premier kłamie, że nie rozmawia z przestępcami.
        > 2) Przestępcą jest i to wielokrotnym Jacek Kurski, który znieważał i pomawiał
        > osoby publiczne, jego sprawy co najmniej w kilku przypadkach zakończyły się
        > wyrokami nakazującymi odwołanie pomówień i publikacji przeprosin. Jarosław
        > Kaczyński konsultuje się z Jackiem Kurskim codziennie, zatem kłamie, że nie
        > rozmawia.
        > 3) Przestępcą jest zastępca Jarosława Kaczyńskiego, wicepremier Andrzej
        Lepper,
        >
        > skazany 4 krotnie prawomocnymi wyrokami sądu. Wobec niego toczą sie kolejne
        > postępowania, również w ABW, która bada jego powiązania z agentem obcego
        > wywiadu.
        > 4) Przestępcą jest wicepremier Roman Giertych, który odmówił wykonania nakazu
        > sądu, zobowiązującego go do odwołania kłamstw i przeprosin w sprawie
        > pomawianego Jacka Kuronia. Jarosław Kaczyński rozmawiał ze swoim
        wicepremierem
        > wielokrotnie, Jarosław Kaczyński ponownie kłamie.
        > 5) Przestępcami są koalicjanci, skazani prawomocnymi wyrokami i wobec,
        których
        > toczą się kolejne śledztwa. Należą do nich poseł Łyżwiński, Maksymiuk, Beger,
        > Hojarska, Kaczyński (były PiS). Jarosław Kaczyński kłamie, że nie rozmawia i
        > nie pertraktuje z przestępcami.

To tylko fragment bezmiaru kłamst Kaczyńskich i ich pożal się boże koalicji
        strachu .
    • zima0001 Najgorsze - arogancja rządu i embargo na podpaski 27.06.07, 12:40
      i próba zwabienia do Centrum Dialogu Społecznego, dokąd mogliby nie trafić
      sponsorzy z socjaldemokracji i czuli na niedole żurnaliści z GW i TVN24
      • kaczka701 Re: Najgorsze - arogancja rządu i embargo na podp 27.06.07, 13:04
        ...komunistyczne podpaskowe rozrabiary...mam nadzieje ze Jarek sie nieugnie a
        SLD mogla by cieple zupki na Dworcu Centralnym rozdawac
        • esen2 Re: Najgorsze - arogancja rządu i embargo na podp 27.06.07, 13:17
          Ja chcę być Janosikiem zmodernizowanym. Chcę zabierać bogatym i przepijać.
        • tw_wielgus Re: Najgorsze - arogancja rządu i embargo na podp 27.06.07, 14:44
          kaczka701 napisał:

> ...komunistyczne podpaskowe rozrabiary...mam nadzieje ze Jarek sie nieugnie a
          > SLD mogla by cieple zupki na Dworcu Centralnym rozdawac

Jarek ?
          Jesteście z premierem po imieniu, towarzyszu Kuchciński?
    • eti.gda Re: Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika 27.06.07, 13:25
      puciaq napisał:

> "Tak odnoszą się do pomysłu rządu, by wyższymi podatkami dla najuboższych
      > sfinansować podwyżki płac."
      >
      > Redaktor do wymiany: przecież premier mówił o podatkach dla NAJBOGATSZYCH a
      > nie najbiedniejszych. Gratuluję umiejętności pisania. Wczoraj akurat słuchałem
      > tej kobiety i mówiła o NAJBOGATSZYCH.

Rzeczywiście, mowa była o podatkach dla NAJBOGATSZYCH. Co to znaczy? od jakiej
      kwoty dochodów zaczyna się "bogaty", a od jakiej "najbogatszy?" Czy w IV
      RP "bogaty" to już ten, który ma co do garnka włożyć i nie zalega z opłatami?
      A "najbogatszy" to ten, który może z wypłaty coś zaoszczędzić? Zresztą i tak w
      dupę dostaną najbiedniejsi (cokolwiek to znaczy).
    • opt Same z siebie robicie Janosików!!!!!! 27.06.07, 13:49
      Wymuszanie czegokolwiek dla siebie,bez rozwiązań globalnych nie prowadzi do
      niczego.Co z tego,że pielęgniarki wywalczą dla siebie 3 tyś netto,kiedy ich
      koleżanki na emeryturach mają po 600 złotych,czy były gorsze,czy im się nie
      należy,bo wcześniej urodzone.Teraz winduje się uposażenia i zapomina się o
      emerytowanych pielęgniarkach,nauczycielach- czy to nie jest metoda Janosika
    • opt I jeszcze jedno 27.06.07, 13:57
      Rządzący siedzą i pierdzą w stołki zamiast zaproponować i realizować globalne
      rozwiązania.Czekają na kolejne strajki nauczycieli,emerytów itd,bo przecież
      jeżeli pielęgniarkom ma się dać 3 tyś,lekarzom 30%,to co inni są od
      macochy.Niech rząd skończy ze wspieraniem nieudaczników,dzieciorobów,nieuków i
      innych patologii,a zajmie się warunkami bytowania uczciwie pracujących i
      emerytowanych Polaków.Niech stworzy równe prawo podatkowe jednakowe dla osób
      fizycznych,prawnych i duchownych,aby nie było Janosikowania
    • waldi1953 Mam pomysł !!! 27.06.07, 14:06
      Dobrze się składa, że p. premier chce ściągnąć prokuratora na pielęgniarki.Można załatwić jeszcze przesłuchanie p. Gosiewskiego, który tez nie ma czasu dla prokuratora.Zapatrzył sie na p. Lepera- takie pracusie tylko odwagi brak jak widac.Może już nawet w konstytucji zmieniono zapis że wszyscy są równi tylko ja o tym nie wiem. Ale widać że p. dr prawa J Kaczyński też nie wie to jak to w koncu jest?
    • msnbetterthan Pielęgniarki: Nie można robić z nas "Janosika" 27.06.07, 14:24
      dajcie namodpocząć ze dwie godziny, do zobaczenia rano<a href="http://otwartacipa.blog.onet.pl/2,ID223546724,index.html">dajcie nam
      odpocząć ze dwie godziny, do zobaczenia rano</a>
      • zolza111 To prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 27.06.07, 14:41
        Nie mozna robic z Was Janosika. Janosik grabil bogatych, a rozdawal biednym. Wy
        nawet z biednych ostatni grosz wydusicie.
        • tw_wielgus Re: To prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 27.06.07, 14:49
          zolza111 napisała:

> Nie mozna robic z Was Janosika. Janosik grabil bogatych, a rozdawal biednym.
          Wy
          > nawet z biednych ostatni grosz wydusicie.

A ja myślałem że takie rzeczy to tylko w kościele rydzykowym.
      • noelkabat Re: Arogancki kurdupel... 27.06.07, 14:50
        Dr kaczystowsko - bolszewicki nigdy w zyciu nie pracowal bedac prawie cale
        zycie na utrzymaniu pracowitego braciszka i mamusi-emerytki. Wiec nie dziw, ze
        nie rozumie ciezko pracujace pilegniarki. Zdawalo mu sie, ze premierowanie
        polega na szeptaniu na ucho Prezydentoe IVRP co ma robic i na robieniu z
        przeciwnikow politycznych - wrogow. Nigdy nie mial do czynienia z normalnymi
        ludzmi, tylko z politykami nie dziw wiec, ze wyglupia sie i "zachowuje"...
        • tw_wielgus Re: Żul z koalicji 27.06.07, 14:56
          Wszystkim tym którzy twierdzą że mamy do czynienia z rządem prawicowym polecam
          poniższy fragment wypowiedzi "pieszczoszka" Rydzyka, aktualnie wicepremiera z
          woli Jarosława Kaczyńskiego.
          Drodzy Państwo przed wami Roman Giertyyyyyyychchchchch i jedna z jego
          prawicowych myśli.

(...) łódzka gala "ma zakończyć rewię mody, która przez lata trwała w polskich
          szkołach, gdzie biedniejsi uczniowie czuli się gorsi". Wicepremier uważa, że
          uczniowie mogą się różnić zainteresowaniami, ale nie poziomem bogactwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka