mangold 29.06.07, 13:43 Zenujace tłumaczenia Kaczyńskiego.....prezes TK ma byc swój i już...do tego to zmierza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaroslaw_nieomylny za co PO sie sprzeda popierajac PIS- teraz czekam 29.06.07, 13:55 jak sie zachowa PO przy glosowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Podnosicie taki rwetes... 29.06.07, 14:05 Podnosicie taki rwetes kiedykolwiek L.Kaczyński coś powie tak jakbyście już pogodzili się z tym ze Kaczyńscy będą w polityce i u władzy przez następne 20 lat. To ze Kaczyńscy będą u władzy przez następne 20 lat jest oczywiste dla każdego myślącego, ale wy, żebyście się już z tym pogodzili jest po prostu żenujące. Widocznie lewacka depresja daje znać o sobie i może by tak sięgnąć po Prozak albo inne leki uspokajajace. Wizyta u lekarza jak najbardziej wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Podnosicie taki rwetes... 29.06.07, 14:19 Idealnym rozwiązaniem dla obecnej władzy jest jedynie ignorowanie konstytucji, chyba żeby udało się wepchnąć tam zapis "Bracia Kaczyńscy mają zawsze rację!". Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny Ten czlowiek jeszcze nic madrego ani sensownego 29.06.07, 14:30 oficjalnie nie powiedzial wiec lepiej niech nic nie mowi Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Ten czlowiek jeszcze nic madrego ani sensowne 29.06.07, 15:56 jaroslaw_nieomylny napisał: > oficjalnie nie powiedzial wiec lepiej niech nic nie mowi może umiłoweanyu pan nasz nic sensownego nie powiedział ale ile się namlaskał, nabekał i naciamkal to jego i jak najlepiej świadczy o umiejętnościach mówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukkiee Lechu! Skończ ten bełkot. 29.06.07, 21:09 Jak Lech Kaczyński zdawał egzaminy na prawie i nie znał odpowiedzi to zapewne także mówił, że "z pewnych powodów... ale nie będzie mówił jakich". Zaiste, z trzech dotychczasowych prezydentów 3rp: pierwszy - miał jedynie wykształcenie podstawowe drugi - średnie trzeci - wyższe (nawet profesor!). Pierwszy był narwany, drugi nieco ospały i kiepski miał finish, a trzeci był jakby poprzedzał pierwszego - wychodzi na zero?! Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Podnosicie taki rwetes... 29.06.07, 15:52 janek z numerem 007! Aby pan prezydent i jego kumple rządzili przez następne 20 lat to muszą najpierw przeprowadzić "noc długich noży" i "kristallnacht" na swoich przeciwnikach politycznych. Te podobieństwa nie są tak odległe jak by się na początku wydawało bo i "onkel Adolf" jak i Umiłowani Bracie wyznają podobne poglądy polityczne czyli narodowy socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Oszolom Jurgiel albo hiena Kurski na prezesa TK 29.06.07, 13:55 Po nowych wyborach i tak PO z centrolewica wybiora zupelnie nowy TK. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny Lech Kaczynski powinien byc w Konstytucji wpisany 29.06.07, 13:56 jako osoba obsadzajaca wszystkie stanowiska oczywiscie po uprzednim akcepcie Wielkiego Brata Jaroslawa Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Wspaniały kaganiec na polityków! 29.06.07, 13:57 Konstytucja to chyba jeden z lepszych zbiorów praw, jakie uchwalono w Polsce. Wspaniały kaganiec na głupich polityków! Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Prezydent: Propozycja PiS ws. wyboru prezesa TK.. 29.06.07, 13:59 No pięknie. Bracia jak zwykle grają "najczyściej". Chyba walnę lufę, ale czy to coś zmieni ? Najwyżej znieczuli na krótko. Podziękowania dla wyborców PiSu i tych co nie poszli na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Proszę bardzo. 29.06.07, 14:23 Miło z Twojej strony, że potrafisz podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Proszę bardzo. 29.06.07, 15:07 a ten nawet wstydu nie ma i przyznaje sie ze na to talatajstwo glosowal - na prezia wszystkich kolesiow sbkow i tego drugiego kartofla. Ludzie jakim slepym trzeba byc zeby nie widziec ze tych dwoch zakompleksionych karlow niszczy nasz kraj? Rozpieprzaja to czego nie rozwalili czerwoni i kradna to czego nie ukradl AWS. Po prostu makabra. Z drugiej strony czemu sie dziwic - realizuja postulat TKM (dla niezorientowanych Teraz K..a My) za pomoca towarzyszy BMW. Instalujac zdalnie sterowane pokraki typu Fotygi (ktora nie potrafi sobie poradzic w negocjacjach w ramach Unii), dyspozycyjnytch pajacow typu ministra-niszczarki (ziobro), najlepszego rolnika IVRP Endriu Leppera, "czlowieka" z lbem konia (Giertych). Takiej listy kreatur nawet frajer Miller nie wystawil chyba. Tamci chociaz wygladali na kompetentnych, podczas gdy ta cholota... o bogowie. Caly zachod sie smieje ze chcemy pierwiastka kwadratowego z liczby zabitych w II wojnie... a taki typ chcwali sie tym ze glosowal na braci mniejszych! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Tak czy inaczej jest "swoj" bo nalezy do polskiej 29.06.07, 14:02 mafi prawniczej, ktora za medialnym parawanem praworzadnosci ukrywa podstawowy cel wlasnych dzialan, ktorym jest udzial i wplyw na wladze zapewniajacy mafi prawniczej dotychczasowe przywileje w panstwie. Korupcja w Polsce osiagnela jeden z najwyzszych w Europie wskaznikow glownie jako narzedzie polskiej mafi prawnikow w walce z panstwem o zakres wladzy. Tym samym zreszta staly sie ostatnio decyzje TK: w sprawie kary za spoznione zlozenie deklaracji majatkowych przez wybranych burmistrzow TK oparl sie na takiej interpretacji, ktora litere prawa zastepuje jego spoleczna funkcja (kara nieproporcjonalna do przewinienia) zas w sprawie lustracji postapil wrecz odwrotnie broniac tym wielu sprzedajnych prawnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 PiS kręci bat na siebie. To ich ostatnie tchnienie 29.06.07, 14:08 PiS przekroczyl granice wszelkiej przyzwoitości i nie ma szans na wygranie następnych wyborów. Jedynie ogłoszenie stanu wyjątkowego może ich utrzymac przy władzy. Wszystkie zatem zmiany są bez sensu, poniewaz kręcą bata na własne plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: PiS kręci bat na siebie. To ich ostatnie tchn 29.06.07, 14:27 Nie bój, nie bój. W aneksie do umowy koalicyjnej mowa jest o zmianach w ordynacji wyborczej które będą robili "pod siebie". Tak zakombinują że przez następne 50 lat będziemy musieli ich znosić. Na zmianę konstytucji nie mają szans ale coś mi się widzi że gdyby mieli to wpisali by cos tam o przewodniej sile narodu i wiecznym sojuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent: Propozycja PiS ws. wyboru prezesa TK.. 29.06.07, 14:10 Proponuję natępujące zmiany: 1.Prezesa ustanawia p.Kaczyński (obojętne który). 2.Wyroki Trybunał weryfikuje P.Kaczyński (jak wyżej). 3.Za 3 wyroki uznane przez p.Kaczyńskiego (jak wyżej)za niedobre, prezes Trybunału zostaje zdjęty ze stanowiska i odesłany do kamieniołomów. Powyższe działa nawet po wyborach. Nawet, jeśli władzę przejmie inna ekipa, bo ww.ustalenia będą działały przez 50 lat, od daty uchwalenia! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent: Propozycja PiS ws. wyboru prezesa TK.. 29.06.07, 14:13 I Tylko tak jak wyżej. Dosłownie, bo wtedy, trzymając się litery prawa, a nie ducha, powyższą władzę uzyska p.Kaczyński. Ale Bogusław. Przy okazji, ukłony dla p.Bogusława. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 wszystkie twory III rp wymagają naprawy w tym tk 29.06.07, 14:20 co jak mówi t.wołek jest widoczne gołym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Nadal twierdzę, że słowa tej piosenki są 29.06.07, 14:19 jak najbardziej aktualne. "...Coście sku..syny uczynili z ta krainą Pomieszanie katolika z manią postkomunistyczną Ci modlący się co rano i chodzący do kościoła Chętnie by zabili ciebie tylko za kształt twego nosa Już ruszyły wody z góry do jeziora zatrutego Do jeziora nienawiści, domu smoka pradawnego..."????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mieczykk TK to sąd wymyślony przez komunistów 29.06.07, 14:26 W wolnej Polsce nikomu niepotrzebny, tylko komunistom i ich agentom, bandziorom czerwonym i różowym Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: TK to sąd wymyślony przez komunistów 29.06.07, 15:13 mieczykk napisał: > W wolnej Polsce nikomu niepotrzebny, tylko komunistom i ich agentom, > bandziorom czerwonym i różowym wlasnie potrzebny jest zeby Polska nie poszla w slady III Rzeszy lub Zwiazku Sowieckiego. A ty glupeczku jesli nie rozumiesz tego to sprobuj ze zrozumieniem poczytac sobie podreczniki z I roku prawa. Chociaz pewnie jestes operatorem lopaty lub kierowca taczek i prosba o czytanie ze zrozumieniem jest nieuzasadnionym znecaniem sie nad osoba badz co badz uposledzona psychicznie. Czytanie szmatlawcow typu Fakt jest Twoja jedyna rozrywka, natomiast jesli chodzi o ksiazki to nigdy nie wyszedles poza ambitna serie "poczytaj mi Mamo". Odpowiedz Link Zgłoś
totila Zostaw lepiej debila, jemu już nic nie pomoże. 29.06.07, 15:47 Dobrze że w jego partii tylko prezes potrafi czytać pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Prezydent: Propozycja PiS ws. wyboru prezesa TK.. 29.06.07, 14:28 To co robią kaczyści to próba zamachu stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
marsar651 Re: To jest zamach stanu 29.06.07, 17:06 A raczej jeden z etapów realizacji tego zamachu. Zgadzam się z Tobą. Chciałbym jeszcze dodać, że uważam, iż do następnych wyborów nie dojdzie, albo tak pomajstrują w ordynacji wyborczej, że nie będzie możliwa ich przegrana w wyborach. Nie są przecież głupcami i doskonale zdają sobie sprawę jak wielką budzą nienawiść i czują narastający opór. Ja też odnosiłem się do nich obojętnie, dopóki nie nastąpili mi na odcisk. Od tego czasu przyglądam się im uważnie i ogarnia mnie coraz większe przerażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 lech chciałby wybierać między lepperem a giertyche 29.06.07, 14:36 m a jak na złość tych ludzi mu nie podsuneli jako kandydatów na stanowisko prezesa. I kogo on mógł wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
marych Mam propozycję: 29.06.07, 14:40 Mam propozycję: niech PiS powołuje na WSZYSTKIE stanowiska w tym kraju - wtedy skończy sie problem. Mielismy tak przez 50 lat i było tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 ja mam lepszą 29.06.07, 14:46 marych napisał: > Mam propozycję: niech PiS powołuje na WSZYSTKIE stanowiska w tym kraju - wtedy > skończy sie problem. > Mielismy tak przez 50 lat i było tak pięknie... etam,niech pozostanie jak było do tej pory ,na wszystkich stanowiskach komuchy i ich dupolizy spod znaku michnikowszczyzny-wszak to tacy fachowcy(nie tylko od prywatyzacji) Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: ja mam lepszą 29.06.07, 14:52 Rozumiem że to 15 przy nicku to twój iloraz inteligencji?! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ja mam lepszą 29.06.07, 15:08 saniba napisała: > Rozumiem że to 15 przy nicku to twój iloraz inteligencji?! skoro nie jestem wyznawcą michnikowszczyzny to z natury rzeczy większego ilorazu mieć nie mogę-to oczywiste,aż wstyd mi,że takie rzeczy "światłej" osobie muszę tłumaczyć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: ja mam lepszą 29.06.07, 15:25 m15 napisał: > saniba napisała: > > > Rozumiem że to 15 przy nicku to twój iloraz inteligencji?! > skoro nie jestem wyznawcą michnikowszczyzny to z natury rzeczy większego > ilorazu mieć nie mogę-to oczywiste,aż wstyd mi,że takie rzeczy "światłej" > osobie muszę tłumaczyć:))) popatrz popatrz - glupeczek probuje byc zlosliwy... szkoda ze jak sam przyznal mozg u niego zanikl (zapewne w wyniku sluchania radia co ma ryja i noszenia moher bereciku w sloneczne dni). Dlatego ta probe zablysniecia na forum nalezy uznac za nieudana. Mam dla ciebie rade M15 - udaj sie na forum onetu polemizowac z kasia z lublina i jasiem smietana - oni bardziej odpowiadaja Twojemu poziomowi. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ja mam lepszą 29.06.07, 15:47 > > > Rozumiem że to 15 przy nicku to twój iloraz inteligencji?! > > skoro nie jestem wyznawcą michnikowszczyzny to z natury rzeczy większego > > ilorazu mieć nie mogę-to oczywiste,aż wstyd mi,że takie rzeczy "światłej" > > > osobie muszę tłumaczyć:))) > > popatrz popatrz - glupeczek probuje byc zlosliwy... szkoda ze jak sam przyznal > mozg u niego zanikl (zapewne w wyniku sluchania radia co ma ryja i noszenia > moher bereciku w sloneczne dni). Dlatego ta probe zablysniecia na forum nalezy > uznac za nieudana. Mam dla ciebie rade M15 - udaj sie na forum onetu > polemizowac z kasia z lublina i jasiem smietana - oni bardziej odpowiadaja > Twojemu poziomowi. błysnąć przy takim geniuszu jak ty to żadna chwała,dlatego daruj ,ale polemiki z tobą prowadził nie będę,jesteś zbyt "oświecony" mądrością gazety,pewnie gdybyś z rana jej nie przeczytał to przez cały dzień chodziłbyś otępiały nie wiedząc co myśleć na najprostszy nawet temat Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: ja mam lepszą 29.06.07, 15:22 m15 napisał: > marych napisał: > > > Mam propozycję: niech PiS powołuje na WSZYSTKIE stanowiska w tym kraju - > wtedy > > skończy sie problem. > > Mielismy tak przez 50 lat i było tak pięknie... > etam,niech pozostanie jak było do tej pory ,na wszystkich stanowiskach komuchy > i ich dupolizy spod znaku michnikowszczyzny-wszak to tacy fachowcy(nie tylko od > > prywatyzacji) jakos ci wszyscy ktorych tak objechal zjadliwy dupek kryjacy sie pod nickiem m15 zrobili wiecej niz kaczysci kiedykolwiek. Polska byla wolna, armia sowiecka wyszla z Polski, Weszlismy do NATO i UE. Ludzie zaczeli zyc normalnie. Tylko takie zera jak kaczory ktore w nowej Polsce nic nie osiagnely probuja ten dorobek zaprzepascic, przeistoczyc Polske w kolonie Stanow, wprowadzic jedoczesnie panstwo jesli nie faszystowskie to na pewno autorytarne. Niemcy (fakt ze nie sa miarodajni) smieja sie ze jestesmy Iranem Europy. Anglicy pytaja czy chcemy pierwiastka kwadratowego z lkiczby zabirych. Wstyd i siara na cala Europe. Zenada. A koles ktory jak typki typu presentation1, junkers, m15, poszeklu i jola z zadupia podpisuja sie pod tym powinny niezwlocznie udac sie na specjalistyczne badania lekarskie do dowolnie wybranego osrodka (zeby nie powiedzieli ze zolte papiery dostali od mafii lekarskiej). Ta wasza szpiegomania bylaby smieszna gdyby nie to ze to juz kiedys bylo i wiadomo do czego prowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 uważaj bo ciśnienie zbytnio ci podskoczy 29.06.07, 15:50 tak,tak cała michnikowszczyzna ma wiele zasług ,a największa to skuteczna obrona ubecji, ostatnia ich wielka wygrana to prywatyzacja polskich hut stali ,nic tylko gratulować wyczucia koniunktury Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Czerwoni i rozowi straca wkrotce ostatni bastion o 29.06.07, 15:07 Czerwoni i rozowi straca wkrotce ostatni bastion obrony patologii III RP, agentury i postkomunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 bój to jest ich ostatni,dlatego trwa tak długo 29.06.07, 15:10 junkier napisał: > Czerwoni i rozowi straca wkrotce ostatni bastion obrony patologii III RP, > agentury i postkomunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: bój to jest ich ostatni,dlatego trwa tak dług 29.06.07, 15:30 m15 napisał: > junkier napisał: > > > Czerwoni i rozowi straca wkrotce ostatni bastion obrony patologii III RP, > > > agentury i postkomunizmu. ostatni boj bedzie wtedy gdy ktos siegnie po srodki ze strony www.barrettrifles.com :) wtedy bedzie to boj ostatni dla drobiu. A po tym jak nastapi zejscie smiertelne drobiu, to cala ta czereda uczepiona piorek na kaczych kuprach rozleci sie jak domek z kart na wietrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
totila Ty pajacu ! Prezesa Stępnia mianował Kaczyński! 29.06.07, 15:50 Więc nie piernicz durniu jeden o komuszkach i czerwonych bo nie wiesz co to w ogóle znaczy. Do komuchów najbliżej kaczyńskim i lepperowi, a giertychowi do NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Czerwoni i rozowi straca wkrotce ostatni bast 29.06.07, 15:29 junkier napisał: > Czerwoni i rozowi straca wkrotce ostatni bastion obrony patologii III RP, > agentury i postkomunizmu. zebys kiedys siedzac w pierdlu za przekonania (bo nie zdejmiesz dostatecznie szybko czapki przed portretem wodza) nie plakal krwawymi lzami ze byles tak glupi i chciales zniesienia TK. Jak to mawiali wykladowcy - w Polsce zawsze tak jest ze najwiekszymi specjalistami od prawa jest kadra inzynierska (bardzo fachowa zreszta w ramach swoich wyuczonych specjalnosci). Jakos zawsze dzieje sie tak ze to oni wiedza co w prawie trzeba zmienic... Ja jednak jakos nie chcialbym zeby mnie operowal inzynier elektryk. Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka Kaczynski znawca sadownictwa 29.06.07, 15:32 Ten co gebe otworzy, to sie kompromituje. Nie ma jako zywo zadnej takiej zasady, ze sprawy sie rozpoznaje wedlug kolejnosci wplywu, ani w konstytucji RP, ani w ustawie o sadach powszechnych, ani w sadach miedzynarodowych, ani w regulaminie dzialania sadow, ani w SN. Niech juz lepiej siedzi cicho. Prawnik od siedmiu bolesci. Nieustanna zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Kaczynski znawca sadownictwa 29.06.07, 16:00 TK robi teraz za trzecią izbę parlamentu.a w zasadzie ma się za superparlament,tylko,że w odróżnieniu od parlamentu nie ma ku temu społecznego mandatu.Nie może tak być aby kilkunastu"mędrców" decydowało za 540-tu reprezentantów narodu,jeśli miałoby tak być dalej to jaki jest sens chodzić na wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kaczynski znawca sadownictwa 29.06.07, 16:04 marekmarek44 Czyli sugerujesz wybory sedziow TK w wyborach powszechnych? Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Kaczynski znawca sadownictwa 29.06.07, 16:14 dla mnie TK robi bardzo dobra robote odrzucajac buble bardziej mnie martwi PO ktora zaczyna isc reka w reke z PiS jak chce z nimi rzadzic to bieda bedzie hihi a tylko "moralnosc" Odpowiedz Link Zgłoś
kika1919 Re: Kaczynski znawca sadownictwa 29.06.07, 21:44 marekmarek 44 - czy mozesz dodać coś od siebie a nie tylko powtarzać bełkot i retorykę nieduczonych polityków....? oby każdy obywatel tego schodzącego na psy narodu był takim "mędrcem" jak sędziowe trybunału, note bene ostatniego niezależnego organu w tym paraniodalnym pisowskim państwie. a po drugie: 540 reprezentantów...? ciekawe skąd ci sie wzieła taka liczba, bo z tego co wiem, parlament liczy sobie 460 posłów, a senat 100 senatorów... 460+100=560... wybacz, ale tobie bycie choćby w 1/10 takim "mędrcem" ani nawet "wykształciuchem" nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Te i Inne Reformy 29.06.07, 16:04 podpowiem genialnemu Kartoflowi. "Nalezy sie zastanowic" czy nie zmienic w drogowej sygnalizacji swietlnej kolor swiatel CZERWONY na ZIELONY a zielone pozostawic jak sa obecnie. Wiadomo ze swiatla czerwone na skrzyzowaniach niepotrzebnie zatrzymuja samochody przez to spowalniaja postep. Bingo, 4RP potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 Trybunał Stanu dla kaczych gnomów 29.06.07, 17:32 wyroki będą surowe, bo musi być przykład dla wszystkich, którzy chcą zniszczyć polską demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś