Dodaj do ulubionych

Gebbels wciąż żywy !!!

29.06.07, 20:59
Myslalem ze Niemcy w ciagu 60 lat po wojnie zmienili sie a jednak sa gotowi w kazdej chwili stac sie na nowo nazistami, wystarczyloby jeszcze poparcie niemieckich politykow i Kanzlerza dla tej antypolskiej medialnej propagandy prowadzonej w stylu Gebbelsa (czego jak narazie dzieki Bogu nie ma ) i mamy nową V Rzesze lub podobny Hitlerland.Jeszcze troche i zaczna wyzywac Polakow od polskich swin.Teraz kazdy ma okazje sie przekonac że ze wzgledow historycznych ( i nie chodzi tu tylko o II wojne ale cale wieki historii) przyjazn miedzy Polakami i Niemcami jest niemozliwa, jedynie co mozna osiagnac to co najwyzej tzw. poprawne dobrosasiedzkie stosunki.Wedlug mnie bardzo dobrze sie stalo ze Niemcy pokazali prawdziwa twarz i kazdy inteligetny czlowiek moze sie przekonac o prawdziwosci powyzszej tezy.Niemiecka mentalnosc nic sie nie zmienila:Polak pacholek-to "sehr gut", to przyjaciel,Polak dbajacy o wlasne interesy-to "nicht gut", to wróg
Obserwuj wątek
    • caesar_pl Re: Gebbels wciąż żywy !!! 29.06.07, 22:01
      Nie tylko Goebbels jest zywy.Wsrod Polakow Hess jest zywotniejszy..ha,ha..koles...
      www.youtube.com/watch?v=4Bf7pxGCf7k
      • moon5 Re: Gebbels wciąż żywy !!! 29.06.07, 22:28
        W każdym kraju jest wąski margines nazistowski. To taka subkultura, jak punki i
        hipisi.
        • onufry.zagloba To nie jest waski margines. A ze w ogole istnieje 29.06.07, 22:31
          w Polsce to sie w pale nie miesci - kraj najbardziej(po Rosji)wykrwawiony przez
          hitleryzm, kraj w ktorym legalnej partii faszystowskiej nigdy nie
          bylo...Koszmar, widac ojcowie i dziadowie pozalowali szczylom pasa:)))
          • moon5 Re: To nie jest waski margines. A ze w ogole istn 29.06.07, 22:37
            Bo to złożone zjawisko.
          • moon5 Re: To nie jest waski margines. A ze w ogole istn 29.06.07, 23:01
            Nigdy nie widziałam nazisty, poza telewizją.
            • onufry.zagloba To moze ich posluchasz? Pelno ich w Radyju:) n/t 29.06.07, 23:09
              • moon5 Re: To moze ich posluchasz? Pelno ich w Radyju:) 29.06.07, 23:26
                Słuchałam. Nie ma ich tam. Naziści to RedWatch, Blood&Honour, itp., ale łatwiej
                walczyć z zakonnikiem niż zająć się prawdziwymi faszystami. Jednym słowem, wg.
                goebbelsowskiej propagandy, wróg jest tam, gdzie go wskażemy.
                • onufry.zagloba Zdziwisz sie, ale Hitler TEZ sie za demokrate 30.06.07, 18:12
                  uwazal:) Serio!
                  • moon5 Re: Zdziwisz sie, ale Hitler TEZ sie za demokrate 30.06.07, 21:45
                    Znowu ktoś wspomina Hitlera. Po co? Ci którzy przyrównują Kaczyńskiego do
                    Hitlera, to lewica, a Stalin był nieporównanie większym zbrodniarzem.
          • gentile1 Re: To nie jest waski margines. A ze w ogole istn 30.06.07, 10:10
            O jejjku jejku, już siem bojem. Nie jest wąski, brrrr, strach sie bać, może to
            nie margines co? Powiedzmy sobie szczerze, może to głowny nurt, a może jest już
            u władzy, smiało mości panie ZaGłąbbo
            • onufry.zagloba Jest, tyle ze w koalicji. Zowie sie LPR. Tak o tym 30.06.07, 18:04
              w felietonie jakby nie bylo prawicowego Daily Telegraph:
              >>But form an alliance with the wrong people, without the right checks, and a
              few months from now Mr Cameron will be looking at some Sunday newspaper "news
              exclusive", carrying a five year old photograph of some unknown east European
              MEP, giving the Nazi salute to a rally of anti-Semites, under the
              headline: "David Cameron's new ally." <<
              www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/04/13/blnewsdesk13.xml&view=BLOGDETAIL&grid=P30&blog=newsdesk

• platfusy_romek Re: Jest, tyle ze w koalicji. Zowie sie LPR. Tak 30.06.07, 18:38
                onufry.zagloba napisał:

> w felietonie jakby nie bylo prawicowego Daily Telegraph:
                > >>But form an alliance with the wrong people, without the right checks,
                > and a
                > few months from now Mr Cameron will be looking at some Sunday newspaper "news
                > exclusive", carrying a five year old photograph of some unknown east European
                > MEP, giving the Nazi salute to a rally of anti-Semites, under the
                > headline: "David Cameron's new ally." <<

a potrafisz wykazac sie inteligecją i samodzielnie udowodnic ze LPR to neofaszysci, przedstawic dowody, czy po prostu wierzysz bezkrytycznie we wszystko co napiszą gazety ?
          • borrka Klamiesz. 30.06.07, 10:36
            W Polsce jest to istotnie groteskowy margines, w przeciwienstwie do Rosji.
            Nawiasem mowiac, to niestety Polska poniosla najwieksze straty wojennne z rak nazistow i Rosjan.
            W przeliczeniu na 1000 mieszkancow, prawie dwa razy wieksze, niz CCCP.
            A przecie CCCP, to nie tylko Rosjanioe.
            • onufry.zagloba Dodales do polskich ofiar Zydow, takze tych z 30.06.07, 18:05
              Balkanow i Europy Zachodniej - badz dokladny:)
              • moon5 Re: Dodales do polskich ofiar Zydow, takze tych z 30.06.07, 19:48
                Żydzi, którzy mieli przed wojna obywatelstwo polskie to także Polacy, i musza
                byc zaliczeni do polskich ofiar wojny. W końcu nie istniało w Europie państwo
                żydowskie.
                • borrka Nie roznicuje. 30.06.07, 22:19
                  Zyd bedacy polskim obywatelem, jest dla mnie Polakiem, powiedzmy pochodzenia zydowskiego.
                  Chyba, ze sam uwaza zdecydowanie inaczej.
                  Nie ma zadnego powodu, by inaczej traktowac Zydow i "aryjczykow".
                  To sa nazistowskie pomysly.
                  • loza_szydercza Re: Nie roznicuje. 30.06.07, 22:56
                    Tu nie chodzi tylko o Zydow (choc w tym przypadku o nich mowa), ale moglby to
                    byc Niemiec, Czech, Francuz czy Amerykanin. Jesli grupa obcokrajowcow zyjacych w
                    Polsce (nawet z Polskim paszportami), zbiera sie w jakies szeregi i szykanuje i
                    szkodzi mojemu panstwu, to mam prawo nazywac sprawe po imieniu. Samo nazwanie
                    Zyda Zydem nie jest obelga. Takie zabawy antysemityzmem zaczynaja mnie denerwowac.
                    Jesli mam ochote skrytykowac Czecha, to nikt mi jakos nie wrzuca od rasistow,
                    nacjonalistow itp. potworkow. Zyda krytykowac mi nie wolno, bo ... natychmiast
                    staje sie antysemita?
    • onufry.zagloba V Rzesze? A ta IV Rzesza to gdzie? W Katolandzie? 29.06.07, 22:28
      • szpieg_rydzyka Re: V Rzesze? A ta IV Rzesza to gdzie? W Katoland 30.06.07, 22:55
        oczywiscie ze powinno byc IV Rzesza, w pospiechu opuscilem "I"
    • ogabignac Re: Gebbels wciąż żywy !!! 29.06.07, 22:32
      Nic podobnego.
      Mam w Niemczech wielu przyjaciół; co lato wymieniam się z jakąś niemiecką
      rodziną na mieszkania i trwa to już od ponad 7 lat.
      • szpieg_rydzyka Re: Gebbels wciąż żywy !!! 29.06.07, 22:51
        ogabignac napisał:

> Nic podobnego.
        > Mam w Niemczech wielu przyjaciół; co lato wymieniam się z jakąś niemiecką
        > rodziną na mieszkania i trwa to już od ponad 7 lat.

ogabignac napisał:

> Nic podobnego.
        > Mam w Niemczech wielu przyjaciół; co lato wymieniam się z jakąś niemiecką
        > rodziną na mieszkania i trwa to już od ponad 7 lat.

zgadza sie, ja tez znam Niemcow bardzo dobrze , zwykli ludzie maja w d...wojne, wrogosc,chca po prostu normalnie,spokojnie zyc, wielu nawet lubi Polakow ,sam sie z tym zetknalem, tylko nie zapominaj ze swiatem rzadza nie zwykli ludzie ale politycy i im podobni, a ci to juz zupelnie inna sprawa i to oni pchaja jedne narody przeciw innym narodom,(Hitler tez potrafil otumanic caly narod).Pozatym zwykli Niemcy, sa wyjatkowo podatni na propagande, czesto w prywatnych rozmowach powoluja sie na gazety i bardzo im ufaja w odroznieniu od Polakow, dlatego tak latwo jest ich otumanic
        • caesar_pl Re: Gebbels wciąż żywy !!! 29.06.07, 23:14
          Nieprzecietnie duzo Niemcow traci rocznie w Polsce swoje samochody,portwele,kamery..Media przestrzegaja Niemcow w tym kierunku..Gdyby nie przestrzegaly to dzis kazdy Niemiec bedzie w Polsce okradziony a dzieki gazetom tylko co 5 ty,bo sie pilnuje...ha,ha...
    • magnusg Moze by GW o tym napisala:)) 29.06.07, 23:44
      www.berlinonline.de/berliner-zeitung/archiv/.bin/dump.fcgi/2003/1208/feuilleton/0046/index.html

Wielu Niemcow i Polakow do dzisiaj nie wie, ze Polacy po II WS mieli wlasna
      strefe okupacyjna w zachodnich Niemczech.
      Za kazdym razem kiedy jakims Niemcom na niemieckich forach to przypominam, to
      nie moga uwierzyc:)
      • szpieg_rydzyka Re: Moze by GW o tym napisala:)) 30.06.07, 00:27
        w Niemczech partia neofaszystowska NPD zdobywa coraz wieksza popularnosc, to tez powinno dac niektorym do myslenia, dlaczego ?

"Domagamy się Niemiec w historycznych granicach" - powiedział w czwartek przewodniczący NPD Udo Voigt na pierwszej konferencji prasowej w Berlinie po sukcesie w wyborach do lokalnego parlamentu Meklemburgii-Pomorza Zaodrzańskiego.

NPD zdobyła w minioną niedzielę 7,3 proc. głosów i wprowadziła do meklemburskiego landtagu sześciu posłów. W konferencji uczestniczył szef tworzącej z NPD "Niemiecki Front" bratniej partii - DVU, Norbert Frey.

"Mówimy: nic nie jest uregulowane, dopóki wszystko nie zostało uregulowane. Niemcy nie podpisały dotychczas uregulowania pokojowego ze zwycięzcami II wojny światowej. Problem graniczny powinien zostać uregulowany właśnie w tym traktacie" - wyjaśnił Voigt. Dodał, że prawo międzynarodowe nie zezwala na aneksję obcego terytorium.

Szef NPD zaznaczył, że jego partia znajduje się obecnie w opozycji i dlatego nie porusza tego tematu. "Gdy przejmiemy odpowiedzialność rządową, wtedy ostatecznie uregulujemy to, co nieprawnie zabrano Niemcom. Zobaczymy wtedy, jak będą wyglądać granice" - powiedział Voigt.

Pytany przez dziennikarzy, Voigt dodał, że podstawą do negocjacji będą granice w chwili kapitulacji Trzeciej Rzeszy w 1945 roku. "Ich konkretny przebieg będzie zależał od umiejętności negocjatorów niemieckiego rządu narodowego. Oczywiście konieczne będą, jak zawsze w negocjacjach, kompromisy" - dodał.

Zdaniem szefa NPD traktat 2+4 nie zakończył ostatecznie kwestii granic, ponieważ nie przywrócił Niemcom pełnej suwerenności. "RFN zrezygnowała z obszarów, które do niej nie należały" - zauważył Voigt.

Traktat o ostatecznej regulacji w odniesieniu do Niemiec, zwany traktatem 2+4 podpisali 12 września 1990 roku w Moskwie ministrowie spraw zagranicznych USA, W. Brytanii, Francji, ZSRR, RFN i NRD. Traktat wszedł w życie 15 marca 1991 roku przywracając -

zdaniem sygnatariuszy dokumentu - pełną suwerenność Niemcom. W następstwie tego traktatu Polska i Niemcy podpisały 14 listopada 1990 roku traktat o potwierdzeniu istniejącej granicy.

Szef klubu parlamentarnego NPD w saksońskim parlamencie Holger Apfel używał, mówiąc na konferencji o byłej NRD, terminu "landy środkowoniemieckie", sugerując, że wschodnioniemieckie landy to obszary, znajdujące się na terytorium Polski. Jeden z meklemburskich deputowanych NPD, Michael Andrejewski mówił wcześniej, że "dla NPD Pomorze nie kończy się na Odrze, lecz obejmuje także kraj, który dziś należy do Polski".

Meklemburgia jest drugim, po Saksonii niemieckim krajem związkowym, gdzie w ławach poselskich zasiadają członkowie NPD. W parlamentach Brandenburgii i Bremy obecni są deputowani innej skrajnie prawicowej partii - DVU. Na stronie internetowej NPD zaznaczone są granice Niemiec sprzed I wojny światowej, a także Kraj Sudecki, czyli część Czech i cała Austria.
    • loza_szydercza Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 00:52
      ... i wszystkim komentujacym trwajacy atak na Polske w niemieckich mediach. Czy
      naprawde nikt nigdy wczesniej nie zauwazyl, ze tak bylo zawsze? Ze niemieckie
      media (wszystkie!!!) zawsze stosowaly zasade "o Polsce negatywnie, albo wcale"?
      Fakt, obecnie perfidnie i obludnie dolewaja oliwy do ognia, nazywajac w niemal
      kazdym medium Kaczynskich polskimi kartoflami, lub jescze gorzej. Ale dla
      czytacza niemieckiej prasy to nic nowego. Od 12-stu lat to obserwuje i moge
      potwierdzic, ze Goebbels nie zmartwychwstal nagle. Od wielu, wielu lat powstaje
      z popiolow.
      Niestety, niemieckie media zawsze byly bardzo mocno antypolskie. Czy to gazety
      czy TV- frustracja zawsze splynie niemiecka slina po Polsce.

• moon5 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 01:04
        Mieszkasz w Niemczech?
        • loza_szydercza Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 01:06
          Tak. W sumie nie osiadlem tu, choc tutaj mam meldunek. Raczej czesciej (z racji
          zawodu) przebywam w Polsce.
          • moon5 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 01:17
            Ja na szczęście mieszkam w Polsce. Nie chciałabym być Polką za granicą. Zawsze
            Nas tam traktują jak obywateli drugiej kategorii.
            • loza_szydercza Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 01:39
              Nie jest najgorzej. Moja matka jest Niemka, ojciec Polakiem. Od malego
              bezkonfliktowo wychowywany w Niemczech na Niemca, w Polsce na Polaka. Nigdzie w
              moim otoczeniu takich spiec sie nie odczuwa :-)
              • moon5 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 01:50
                Więc jesteś i Niemcem i Polakiem? A kim się czujesz? Odnoszę wrażenie, że
                Polakiem. Ja miałam słowiańskich i żydowskich przodków. Żadnych Niemców chyba
                nie miałam w rodzinie, ale zupełnej pewności mieć nie mogę.
                • loza_szydercza Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 02:08
                  Polakiem sie czuje. Niemcy (znajomi) uwazaja, ze jestem bardziej Niemcem, ale
                  zawsze odpowiadam, ze dobrze mi z moja Polskoscia :-)
                  Dobranoc.
                  Ps. Michnikowszczyzne juz czytalas? :-)
                  • loza_szydercza Pps. 30.06.07, 02:14
                    Moja malzonka jest rowniez polsko-niemiecka. Z tym, ze u niej- na odwrot- matka
                    jest Polska, a ojciec Niemcem. Ona czuje sie bardziej Niemka, ale kocha Polske.
                    Zreszta to ona zwrocila moja uwage na to, ze niemieckie media perfidnie upodlaja
                    Polske.

• moon5 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 02:15
                    Rzadki przypadek Niemca, który jest Polakiem :)
                    Dobranoc.

P.S.
                    W najbliższych dniach zamówię przez Internet. Chyba dostanę.
      • gentile1 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 10:18
        Od 12-stu lat to obserwuje i moge
        > potwierdzic, ze Goebbels nie zmartwychwstal nagle. Od wielu, wielu lat powstaj
        > e
        > z popiolow.

A to powstawanie najlepiej wychodzi mu na łamach pewnej gadzinówki zwanej dla
        picu "Gazetą Wyborczą" Tu zdobycze socjotechniki dr Kuternogi są wcielane w
        życie z radosnym pląsem. Ciekawe że w obu przypadkach siewcy owej propagandy
        mają jakiś defekt, pierwowzór nogi, epigon wymowy.
        • moon5 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 15:02
          gentile1 napisał:

Tu zdobycze socjotechniki dr Kuternogi są wcielane w
          > życie z radosnym pląsem. Ciekawe że w obu przypadkach siewcy owej propagandy
          > mają jakiś defekt, pierwowzór nogi, epigon wymowy.

Defekt fizyczny czasem sprzyja rozwinięciu się wyjątkowo obrzydliwych cech
          osobowości. Ale z kolei problemy z mówieniem są, według lekarzy, najczęściej
          spowodowane problemami nerwicowymi.
          • moon5 Re: Dziwie sie naszemu rzadowi... 30.06.07, 19:38
            Rzadziej uszkodzeniem mózgu, a częściej właśnie zahamowaniami psychicznymi.
    • gupek222 Dobry niemiec to antyżywy niemiec 30.06.07, 02:46
      Dobry niemiec to antyżywy niemiec
      • platfusy_romek " W Niemczech rzadz Gruba Berta " 30.06.07, 17:10
        lub " Niemiecka Dynia okrzyknieta przez prase krolową " ,ciekawe czy Merkel obrazilaby sie gdyby w jakiejs polskiej poczytnej gazecie pojawil sie artykul z takimi lub podobnymi naglowkami ? Jaka bylaby reakcja niemieckiej prasy ? Mysle ze chybaby sie nie obrazila skoro Niemcy uznali ze nazywanie Kaczynskiego "Polskim Kartoflem " to nic nagannego. A wy jak myslicie, obrazilaby sie czy nie ??? he he he...
        • general39 Re: " W Niemczech rzadzi Gruba Berta " 30.06.07, 20:31
          Polacy w odroznieniu od Niemcow to zbyt kulturalny narod zeby przywodce innego panstwa obrzucac wyzwiskami, Niemcy musza zrozumiec ze Polska nie po to obalala komunizm, wydostajac sie z pod jednej dominacji Moskwy, by teraz i to na wlasne zyczenie poddawac sie pod inna dominacje, dobrze ze znalazl sie polityk (chyle czola przed Prezydentem Kaczynskim) ktory odwazyl sie Niemcom powiedziec to prosto w oczy, stad ich wscieklosc. Polska msiala wielokrotnie w swej historii walczyc o swoja niepodleglosc, dlatego ją sobie teraz tak ceni, Niemcy musza to wreszcie zrozumiec, zaakceptowac i traktowac Polakow po partnersku
          • platfusy_romek Re: " W Niemczech rzadzi Gruba Berta " 30.06.07, 20:50
            general39 napisał:

> Polacy w odroznieniu od Niemcow to zbyt kulturalny narod zeby przywodce innego
            > panstwa obrzucac wyzwiskami, Niemcy musza zrozumiec ze Polska nie po to obalala
            > komunizm, wydostajac sie z pod jednej dominacji Moskwy, by teraz i to na wlasn
            > e zyczenie poddawac sie pod inna dominacje, dobrze ze znalazl sie polityk (chyl
            > e czola przed Prezydentem Kaczynskim) ktory odwazyl sie Niemcom powiedziec to p
            > rosto w oczy, stad ich wscieklosc. Polska msiala wielokrotnie w swej historii w
            > alczyc o swoja niepodleglosc, dlatego ją sobie teraz tak ceni, Niemcy musza to
            > wreszcie zrozumiec, zaakceptowac i traktowac Polakow po partnersku

jestem pewien ze gdy Niemcy to zrozumieją(a trzeba na to trochę czasu, aby wyszli najpierw z szoku i przemyśleli wszystko w spokoju) bedą Polakow wreszcie szanowac, bo pacholkiem kazdy pogardza a czlowieka twardego, dumnego, ktory dba o swoj Narod , kazdy szanuje. Brawo Panie Prezydencie !!!
            • ania_z_wawa Re: " W Niemczech rzadzi Gruba Berta " 30.06.07, 21:48
              niewiele osob do dzis sobie zdaje sprawe co tak naprawde wydarzylo sie na szczycie w Brukseli, po prostu Polska wstala z kolan i jest to dzien ktory przejdzie do historii.Dziekujemy Panie Prezydencie
    • wet3 Re: szpieg_rydzyka 30.06.07, 22:06
      szpieg_rydzyka napisal: Gebbels wciaz zywy !!!

Dzieki za poruszenie tego tematu! Goebbels jest rzeczywiscie ciagle zywy, ale
      nasi rodzimi germanofile i czewrone lewaki zdaja sie tego w ogole nie
      dostrzegac. Bylem duzo razy w Niemczech, ale zadnych istotnych zmian na korzysc
      nie dostrzeglem. Nagonka na nas w szwabskiej prasie jest prawdziwym dowodem na
      to, ze od 1945 roku niewiele sie wsrod naszych zachodnich sasiadow zmienilo. Do
      tego latwo mozna dodac ziomkostwa, wyraznie antypolska dzialalnosc Steinbach,
      brak przejecia odpowiedzialnosci za roszczenia przesiedlonych przez rzad
      niemiecki, ciche finansowanie Eriki przez rzad niemiecki, itd., itd., itd ...
      Pozdrawiam.
      • loza_szydercza Re: szpieg_rydzyka 30.06.07, 22:49
        Najbardziej obludne w tym wszystkim jest to, ze niemieckie media permanentnie
        nazywaja Polske krajem ultranacjonalistym (!!!). W bezczelny sposob odwracaja
        uwage od wlasnego, wiecznie zywego nazizmu "superrasy".

Wczoraj dziennikarka robila wywiad ze Stefanem Mullerem (tym niemieckim komikiem
        i aktorem zyjacym w Polsce) i miala czelnosc powiedziec do niego: "Stefan,
        opowiedz jak to jest mieszkac na terenach wroga".
        Myslalem, ze ze stolka spadne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka