smoke_a 02.07.07, 14:28 I bardzo dobrze, do roboty bando zlodzieji nierobow i lapowkarzy !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr01 rząd to BUCE 02.07.07, 16:38 Niestety, 6 tygodni strajków nie dało do myślenia - trzeba ewakuować szpital, paru pacjentów umrze ale to też chyba nie rozjaśni tych tępych łbów, które bronią się przed zrobieniem reformy systemu rękami i nogami, powodują tylko pozorowane działania żeby tylko nic nie zrobić. Dość pracy za free. Przykro mi ze względu na pacjentów, którzy będą umierali, ale to wojna, którą socjalistyczne społeczeństwo i kolejne rządy toczą z lekarzami od wielu lat, tylko po to, aby nam nie płacić. A na wojnie zawsze giną niewinni ludzie. Przykre, ale inaczej się jak widać nie da. REFORMA albo... nic. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: rząd to BUCE 02.07.07, 17:13 dr01 napisał: > Niestety, 6 tygodni strajków nie dało do myślenia - trzeba ewakuować szpital, > paru pacjentów umrze ale to też chyba nie rozjaśni tych tępych łbów, które > bronią się przed zrobieniem reformy systemu rękami i nogami, powodują tylko > pozorowane działania żeby tylko nic nie zrobić. > Dość pracy za free. Przykro mi ze względu na pacjentów, którzy będą umierali, > ale to wojna, którą socjalistyczne społeczeństwo... Facet piszesz bzdury,aż chatko czytać;rządowi najłatwiej i najwygodniej byłoby zastosować prywatyzację,bo wtedy nie pod jego adresem byłyby te strajki,mógłby nie bacząc na defycyt łatwo rozdać pieniądze;w 1 przyp.biedni umieraliby na ulicach,a w 2 byłby upadek finansów państwa.Dlatedo rząd podjął trudną niemal heroicznądrogę negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek252 Re: rząd to BUCE 02.07.07, 17:23 Jak ja lubię takie górnolotnie nadęte posty. Gdyby rząd podjął heroiczną próbę reformy systemu rent i emerytur to nagle rozwiązało by się 90% polskich problemów i nie było by potrzeby prowadzenia trudnych i heroicznych negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Do przewidzenia.Dopadniemy szatana, a kuku, da 02.07.07, 19:57 Dopadniemy szatana, a kuku, dana dana! Szanowni koledzy i koleżanki medykom na obiecanki cacanki dajemy łapanie w płynie rybek. My mamy wędki i ojciec grzybek. Ten strajk to szatańska masówka. Rybki w płynie to dla nich kroplówka. Gdy wsuwałem „obiatek” rządowy, genialny pomysł wpadł do mej głowy. Egzorcyzm włączyć w medyczną sztukę, „wykształciuchom” podniesiemy naukę. Poprzez wsparcie w duszpasterstwa liczne, wzmocnimy nasze służby medyczne. Pacjent, ksiądz mają ducha potrzeby, w leczenie włączy się pogrzeby. Wpływ gotówki wiedzie do dostatku, z kościołem unikamy podatku. Biskupów wraz z naczelnym grabarzem, robimy szpitali gospodarzem, leczenie w pieleszach domowych, też ma być w warunkach głodowych! Kamasze, strój dadzą zakony, liczymy na kasę i masowe zgony! Odpowiedz Link Zgłoś
amus007 Do Marekmarek44- Heroiczna droga negocjacji? ha,ha 02.07.07, 20:10 dlaczego z górnikami na temat kolejnych przywilejów rząd ugiął się a nie wybrał tzw. "heroicznej drogi negocjacji" - byłaby tam o wiele bardziej na miejscu tym bardziej że zniszczyli kilkadziesiat samochodów i parę sklepów :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: rząd to BUCE 02.07.07, 18:22 dr01 napisał: > Niestety, 6 tygodni strajków nie dało do myślenia - trzeba ewakuować szpital, > paru pacjentów umrze ale to też chyba nie rozjaśni tych tępych łbów, które > bronią się przed zrobieniem reformy systemu rękami i nogami, powodują tylko > pozorowane działania żeby tylko nic nie zrobić. Z tekstu wynika dojakiej grupy zawodowej nalezysz. Jaka wyjatkowosc ma zdecydowac iz robolom i pracusiom, ktorzy jako jedyni uczciwie placa podatki nalezy zabrac aby obdarowac wielokrotnymi podwyzkami preferowana grupa zawodowa, ktora i tak na codzien lupie i skubie tych biedakow. problem finansowy dotyczy wszystkich pracujacych, a wielu grupach zabagniony jest od dziesiecioleci. Stawiajac sprawe na takim ostrzu ryzukuja medycy, spolecznym odwroceniem lub upadkiem rzadu. Czy jestescie przekonani i pewni, iz ci ktorzy was mamia, oztatecznie zrealizuja wpelni postulaty placowe. Watpie, chyba ze dostana wsparcie finansowe od swych mocodawcow. Darzenie do kompromisu jest bardziej wlasciwe i przyszlosciowe, niz bezwzgledne zaslepione parcie. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: rząd to BUCE 02.07.07, 19:57 > Stawiajac sprawe na takim ostrzu ryzukuja medycy, spolecznym odwroceniem lub > upadkiem rzadu. ...w d... mam spoleczenstwo,jego poparcie,rzad,upadek jego,czy tego kraju.Jestem najemnikiem.Lecze za pieniadze.Jak placa niemcy-lecze niemcow.Jak anglicy-anglikow. > Czy jestescie przekonani i pewni, iz ci ktorzy was mamia, oztatecznie > zrealizuja wpelni postulaty placowe. ...w d... rowniez mam SLD,PO i cala reszte politykow.A mamic probuje PIS i Religa.Niezbyt wprawnie,zreszta. > Darzenie do kompromisu jest bardziej wlasciwe i przyszlosciowe, niz bezwzgledne > > zaslepione parcie. ...to rowniez mam w tym samym miejscu.Jak juz powiedzialem wyzej,jestem najemnikiem.Najemce albo na mnie stac,albo nie-jak nie,to do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Schizofrenia? 02.07.07, 20:56 Popieram Cię, hwa_etc. Jeśli Belgów czy Holendrów stać na to, żeby płacić Ci więcej niż Polacy (przy założeniu, oczywiście, że mają na to ochotę) - trzeba wiać. Rynek ma swoje prawa. Tylko powiedz mi przy okazji, POPIERASZ TE WSZYSTKIE PROTESTY, GŁODÓWKI, BIAŁE MARSZE ETC, ETC? Jeśli nie, to się rozumiemy - rynek ma swoje prawa, panie pielęgniarki mogą znaleźć dobrze płatną robotę w innym kraju, albo i nie, a wtedy niech dalej przymierają głodem - są najemnicami. Ale jeśli przypadkiem popierasz te wszystkie białe marsze, głodówki pielęgniarek i strajki lekarzy etc. etc. to - przykro mi to mówić, młody panie doktorze - ale właśnie zdiagnozowałem u Ciebie schizofrenię. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Od tej diagnozy jest psychiatra, ok11 lat nauki 02.07.07, 21:38 A nie widzisz tego ze tu juz brak pielegniarek i lekarzy. A jesli lekarzy zacznie obowiazywac Kodeks Pracy to nie bedzie Publicznej Służby Zdrowia. Bez lekarzy nie ma szpitali. W szpitalach prawa wolnego rynku nie maja znaczenia, gdyz NFZ jest monopolista i zaniza platnosci. Polske tez stac na to zeby nam placic lepiej skoro Czechów stac. Ponowie pytanie: czy to dziwne ze lekarz za godzine dyzuru chce tyle o Sedzia Sadu 24 godzinnego. Nie znam kwoty jaka zarabia sedzia, ale wydaje mi sie to rozsadne. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: rząd to BUCE 02.07.07, 20:58 no więc najemcu na Ciebie nie stać ! Idź leczyć niemców, bye, bye Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Biedny minister! 02.07.07, 19:24 Wyobraźmy sobie późny PRL. W sklepach ocet, herbata gruzińska i ekspedientka. W TV minister handlu ogłasza Narodowi, że po dwóch latach prac opracował koszyk zakupów podstawowych. I że braki w zaopatrzeniu spowodowane są tym, że w systemie brakuje paru miliardów. A inny minister, pierwszy, czyli premier, dodaje, że brakujących pieniędzy trzeba szukać wśród bogaczy (!) - prywaciarzy, badylarzy, cinkciarzy itd - i że trzeba będzie w tej sprawie ogłosić referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Biedny minister! 02.07.07, 19:39 Max czas pracy lekarza w UE (ponoc nalezymy) jest to 48 godz / tydz w Polsce ok 75. I co wy na to? I nie mozna odmówic oficjalnie nie brania dyzurów ponad etat, no chyba ze ma sie dziecko do lat 4. Czy to ok?? Czy Ktoś z Was tak pracuje spędzajac 20 dni i do tego 8 nocy i popołudni w pracy w ciągu 1 miesiąca w pracy (nie liczac drugiej pracy)??? I nie jest pracocholikiem? I ma za to tak ok 3000 na reke?? Pewnie poza lekarzami nikt tak nie zapieprza. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Biedny minister! PiS zobaczył Szatany! 02.07.07, 19:58 PiS zobaczył Szatany! Wszystko co mamy, partii zawdzięczamy. Teraz Qrwa my! Teraz Qrwa my! Parafia dzisiaj wodza ugości. My chcemy prawa i sprawiedliwości. Na stos owce, czarne barany. W bieli szat medyczne „szatany”. Nic nie oddamy, co od partii mamy. Teraz Qrwa my! Teraz Qrwa my! Chcemy parafian, nie różnorodności. My chcemy prawa i sprawiedliwości. Bo to my naród czysty niespaprany, a oni w bieli chociaż „szatany”. My zarabiamy, Swoich upychamy. Teraz Qrwa my! Teraz Qrwa my! My chcemy posad dla własnej próżności. My chcemy prawa i sprawiedliwości. Polskojęzyczny motłoch zabełtany. Niech czyszczą szamba medyczne „szatany”. Senatora mamy. Na szambach się znamy. Teraz Qrwa my! Teraz Qrwa my! Takie dodawanie nam nie zagości. My chcemy prawa i sprawiedliwości. Świat naszej wiary do tysięcy znany. My aniołkami, a oni „szatany”. W troje trzymamy. My do niebios bramy. Teraz Qrwa my! Teraz Qrwa my! Każdy ma manię swojej wielkości. My chcemy prawa i sprawiedliwości. A nasz apetyt jest nieokiełznany. Choć my kradniemy, oni „szatany”. Władzę utrzymamy! Polskę w d-upie mamy! Teraz Qrwa my! Teraz Qrwa my! Na oponentów bat sprawiedliwości. My chcemy prawa i sprawiedliwości. A sposób na nich z Oświęcimia znany. Niech idą do nieba z dymem „szatany”! Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Biedny minister! 02.07.07, 21:01 nie jesteś Kaska wyjątkiem, ja nie jestem lekarzem i też tak zapieprzam - nie podoba się? To wypad, tylko ciekawe gdzie wasd niedouczone konowały zechcą? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Biedny minister! 02.07.07, 21:22 A ile nocy spedzasz zapieprzajac w tej pracy. Bo ja w swojej spedzam 8 i nie dlatego ze chce. Czy ratujesz ludzkie zycie w nocy, czy odpowiadasz za to czy czlowiek przezyje czy nie na przykład... Czy to dziwne ze ja jako lekarz chce otrzymac za swoj dyzur tyle co Sedzia w sadzie 24 godzinnym - on odpowiada za zycie i ... ja odpowiadam za zycie... Czy dziwi Cie to ze chce zeby moj dyzur wliczal sie do czasu pracy... Czy to dziwne, ze uwazam ze pacjenta powinien przenosic salowy (a nie lekarze) jak to sie teraz dzieje? I po prostu wyjade jeszcze nie wiem czy Hiszpania czy Szwecja...ale to ja wybieram nie oni i tam mnie nigdy nikt bez przyczyny nienazwie niedouczonym konowalem. A ton Twojej odzywki swiadczy o poziomie... bo jestes agresywny wobec mnie bez przyczyny. Jestesmy w UE i powinien obowiazywac nas 48 godzinny czas pracy dla lekarzy (dyzur to tez praca). Kodeks pracy powinien obemowac lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Biedny minister! 02.07.07, 21:30 Karo i jeszcze jedno kazdy ma prawo do strajku. Za legalny straj nie moga wyrzucic z roboty. Ale ja ponosze konsekwencje strajku - jestem w pracy codziennie, znieczulam ciezkie przypadki (bo teraz glównie takie sa- onkologiczne, itp)- i za to nie dostane wypłaty, bo strajkuje. Bo nie mamy sumienia opuscic pacjenta - i dlatego na nasz strajk wszyscy leja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka_0 Najlepiej-Odebrac biednym a dac wiecej bogatym. 02.07.07, 17:08 J/W Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Najlepiej-Odebrac biednym a dac wiecej bogaty 02.07.07, 18:52 Czy w tych twardych negocjacjach medykow i bialego personelu o wielokrotny wzrost plac kosztem pozostalych pracujacych, przewiduje sie postulat, iz od dzisiaj nie bedziemy sugerowac i przyjmowac roznej formy wdziecznosci. Jako odnowiona grupa zawodowa zapewniamy o eliminacji z naszego srodowiska, pracownikow cwaniakow, lapowkarzy, bezwzglednych cynicznych, nie czulych na bol medykow. Moze cos za cos. Ponegocjujmy ze spoleczenstwem a nie tylko z ministrem ktory zarzadza pieniedzmi, ale nie swoimi. Jako podatnik nie szukajacy sposobu na nieplacenie skladki ubezpieczeniowej czy podatku, pytam czy wy lekarze odprowadzacie podatki i skladki od tych wdziecznosci ktore wielokroc przerastaja wasze pensje. Czy pacjentow zle obsluzonych w przychodni czy szpitalu, zapraszacie do prywtnego gabinetu, a pozoatalym mowice na drzewo czytaj na cmenarz. Jaki jest powod ze niechcecie zgodzic sie na rejestrowanie swych zyskow poprzez kasy fiskalne (fryzjer, taxsiarz moze). Ile finansowo stracicie na dopisywaniu na receptach Pesel pacjenta. Jesli sami na wstepie zaproponujecie rozwiazania i zabezpieczenia aby wasza profesja byla przejrzysta poza wszelkimi podejrzeniami, to spoleczenstwo doceni wasz wysilek i zaangazowanie w ratowanie zdrowia i zycia narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Najlepiej-Odebrac biednym a dac wiecej bogaty 02.07.07, 21:04 nie przesadzaj z tym peselem Art. 51. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby. to dotyczy nas, pacjentów a nie konowałów Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 prawdziwy pisowiec nie chce podwyżki ! 02.07.07, 17:43 cieszy mnie postawa elektoratu pis - solidarna z naszym rządem. Elektorat pis nie będzie się upominał o podwyżki! Będzie skromnie pracować na wzrost gospodarczy całego kraju! Brawo ! To się nazywa prawdziwy patriotyzm ! Odpowiedz Link Zgłoś
dj.hager Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 14:30 i dobrze sprywatyzowac służbe zdrowia i nie bedzie strajków ja tez chce podwyżke ale jak bym zastrajkował to juz dawno by mnie wywalili a tym nierobom wszystko wolno, jak wam sie niepodobają zarobki to zmieńic prosze prace! Odpowiedz Link Zgłoś
b3style Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 14:34 kim wy jestescie ludzie miernego poziomu ze ocieniacie lekarzy? czy byliscie kiedys w szpitalu? czy widzieliscie w jakich warunkach pracuja pielegniarki? czy choc w promilu jestescie w stanie sobie wyobrazic jaka odpowiedzialnosc maja na sobie lekarze? pomysleliscie kiedys ze jak wam beda przydatne ich zdolnosci im akurat moze zabraknac motywacji? miernoty jestescie bez wyobrazni Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 15:17 A jakaz to maja odpowiedzialnosc? "Zabija" czlowieka, przez swoje nieuctwo, to cala mafia lekarska sie za mini wstawia. Idzcie na parking i zobaczycie czym lekarze dojezdzaja do pracy. Tak malo zarabiaja? Mam nadzieje, ze jak jednemu czy drugiemu zacznie sie palic mieszkanie, to wowczas strajkowac bedzie straz pozarna. Bandyci w bialych kitlach na banacha w warszawie wlasnie pokazali jak zalezy im na zdrowiu ludzi ktorzy na nich pracuja. Brawo obroncy lekarzy i pielegniarek, teraz macie przyklad bandyckiego strajku!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolimator1 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 15:40 adamo64 napisał: Idzcie na parking i zobaczycie czym > lekarze dojezdzaja do pracy. Tak malo zarabiaja? cóz za oryginalny argument i jakiż prawdziwy! ja dojeżdzam Seicento, czy wypada mi juz zmienic na malucha? czy tak samo oburzasz się i rozliczasz ze stanu posiadania łysego młokosa za kierownicą bmw? to Cię nie razi? Odpowiedz Link Zgłoś
margomarge Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 17:52 W Olsztynie parking przed Szpitalem dla lekarzy jest free, a dla nizszego personelu i interesantow (pacjentow, odwiedzajacych) jest platny.To tak na marginesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 19:42 to już faktycznie szczyt szczytów w tym momencie przelała się czara polskiej żółci ale elektorat pisu solidarny z rządem właśnie dla takich chwil żyje:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 19:43 Czy to jakis luksus ze parking dla lekarza przed Szpitalem gdziekolwiek jest bezpłatny, niesamowite... Pewnie niech płaca jak stawiaja samochód przed pracą, albo lepiej niech na dyzury jada autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 miernoty jestescie bez wyobrazni 02.07.07, 15:21 Przecież mogą sobie zmienić pracę.....potrzeba ludzi na budowach czy choćby do sprzątania ulic. Tam i zarobią więcej i mniej się narobią. Odpowiedz Link Zgłoś
nypo polscy lekarze nie znają angielskiego 02.07.07, 17:35 Polscy lekarze nie znają angielskiego więc nigdzie nie wyjadą!!! Swoją drogą jak to się dzieje, że w Polsce można ukończyć studia medyczne bez znajomości języka angielskiego - debilizm totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Wow,pisze prace po klingońsku!!!:D 02.07.07, 17:58 > Polscy lekarze nie znają angielskiego więc nigdzie nie wyjadą!!! Swoją drogą ja > k to się dzieje, że w Polsce można ukończyć studia medyczne bez znajomości języ > ka angielskiego - debilizm totalny. Po pierwsze-znaja.Po drugie-w Polsce NIE MOZNA ukonczyc studiow medycznych bez znajomosci jezyka angielskiego.Pomijajac wszystkie inne kwestie,przede wszystkim-widzisz,na studiach mamy jezyki,wbrew pozorom,i to nie tylko lacine:)/u mnie byl niemiecki,angielski,francuski,rosyjski,hiszpanski:)/ Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: polscy lekarze nie znają angielskiego 02.07.07, 19:48 polski prezydent nie zna angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
rejmanski.krzysztof Re: miernoty jestescie bez wyobrazni 02.07.07, 17:46 jantar15 napisał: Przecież mogą sobie zmienić pracę.....potrzeba ludzi na budowach czy choćby do sprzątania ulic. Tam i zarobią więcej i mniej się narobią. Rządowi udała się sztuczka: przeciwstawić sobie różne grupy społeczne. Mamy tego przykład - zdrowy (narazie) plujek kryjący sie pod nickiem, rzuca wyzwanie białemu personelowi. Ciekaw jestem co byś powiedział, gdybyś leżał w szpitalu i poczuł potrzebę oddania moczu. Czy zgodziłbyś się żeby sprzątajaca ulicę podała ci kaczkę? Czy gdyby pooperacyjna rana doskwierała ci bólem, zgodziłbyś się żeby pomocnik murarza przyłożył ci kielnią porcję zaprawy wapiennej? A może ty już jesteś w beznadziejnym stanie i potrzebny jest ci na gwałt prawdziwy lekarz psychiatra? Póki jeszcze uda ci sie zastać go w gabinecie, zanim skorzysta z twojej rady, idź do niego czymprędzej, żebyś w amoku nie założył sobie stryczka na szyi. Jak go jeszcze zastaniesz, może uda się odratować ciebie, i może jeszcze pożyjesz i zmienisz swoje głupie zdanie. Wtedy należałoby przeprosić wszystkich, którym swoją durną propozycję przesłałeś. Idź jeszcze dzisiaj, bo jutro może być za późno. <*> Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 21:07 miernoto bez wyobraźni a widziałęś w tym swoim zasranym szpitalu w jakich warunkach funkcjonują twoi pacjenci!! A wasze zdolności im do niczego?? I gdzie ta twoja odpowiedzialnosc palancie gdy za zaszycie w pacjencie szmaty nie ma zadnej odpowiedzialności?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 21:57 Miernoto, pacjenci w szpitalach funkcjonuja w warunkach na jakie lekarz nie ma wpływu - ja okien myc nie bede, bo lekarz nie ma prawa do pracy na wysokosci (musialam tak wytlumaczyc, bo do takiej miernoty, fakt ze ja mam leczyc, nie sprzatac by nie dotarł),lekarz nie kupuje leków przeciwbólowych szpitalowi, lekarz nie odpowiada za szkolenie personelu sredniego. Za zaszycie szmaty nie odpowiada lekarz, bo podział pracy jest taki, ze za ilość sprzetu odpowiada pielegniarka i to Panie licza czy stan sprzed i po sie zgadza. Ale o tym trzeba miec troche wiecej pojecia na tematy medyczne niz z Na dobre i na złe. Kazdy popełnia błędy i w tej pracy nie uniknie sie powikłań. Od tego sa sądy, zeby w sprawach dyskusyjnych wystepowac o odszkodowania i Sad decyduje o odpowiedzialności. Sa wyroki skazujace i uniewinniajace. Taka praca i za ta odpowiedzialnosc powinna byc kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 14:42 > ja tez chce podwyżke ale jak bym zastrajkował to juz dawno by mnie wywalili a > tym nierobom wszystko wolno, jak wam sie niepodobają zarobki to zmieńic prosze > prace! Żebyś sobie tego nie przypomniał, jak się okaże, że masz stan przedzawałowy, ale w szpitalu nie ma kardiologa, bo zmienił pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 15:35 Gorzej będzie, gdy okaże się, że nie ma szpitala, bo murarz nie wybudował... Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek jantar umrzesz i to wkrótce... 02.07.07, 16:40 powodzenia na tamtym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Zwią 02.07.07, 22:00 A jakby Nas Ojciec nie spładził to byśmy tych głupot na forum nie pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 14:31 > I bardzo dobrze, do roboty bando zlodzieji nierobow i lapowkarzy !! Slusznie postulujesz, zagonic rzad do budowy drog i stadionow! Odpowiedz Link Zgłoś
tidumek Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 14:33 Niech rolnicy zaczną opłacać składki ZUS itp, jak normalni przedsiębiorcy, to i znajdą się pieniądze na podwyżki dla lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
osse Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 14:39 Ja bym poparł podwyżki dla lekarzy i pielęgniarek, ale tylko jeśli zgodzili/zgodziły by się na to że: za branie łapówek obcinanie rąk; za brak należytej opieki nad pacjentami miesiąć ciężkich robót; za przekręty, kombinacje i nieuczciwość - kara śmierci. Ciekawe co by wtedy powiedziały te cierpniętnice hałasujące w Warszawie butelcynami i płaczące do kamer TVN'u. Moja siostra jest pielęgniarką, robi na dwie zmiany i ma tak! Nie pojeachała do Warszawy zawracać ludziom d.... Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 do osse 02.07.07, 15:34 Jestem pracownica sluzby zdrowia i ZGADZAM SIE Z TOBA. Oczywiscie kary powinny byc dostosowane do realiow 21 wieku, nie obcinanie rak - a jakies horrendalne grzywny, zabieranie prawa wykonywania zawodu dozywotnio itp. Pracuje uczciwie, sumiennie i nie chce byc nazywana 'morderca w kitlu'. Proponuje jeszcze JAWNE kolejki na deficytowe zabiegi operacyjne, badania itp - mialy byc dostepne w internecie i co ???? Niech kazdy pacjent moze sprawdzic, ktory jest na liscie, nadzorowac - zeby nikt mi nie zarzucil, ze przyjmuje sie kogos za jakas lapowke. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Jakie grzywny? Nie zartuj. 02.07.07, 16:03 Za kazda grzywna poszloby do kieszeni 3 razy wiecej lapowek, zeby sobie odbic strate. ZA KAZDA, CHOCBY NAJMNIEJSZA LAPOWECZKE, BEZ WZGLEDU NA JEJ FORME- WIEZIENIE BEZWARUNKOWE NA MINIMUM ROK. Minimum. W dodatku w sadzie w trybie przyspieszonym, zeby sie procesy latami nie ciagnely. To by biala mafie nauczylo szacunku dla kazdego pacjenta. Nawet najubozszego. Jesli mafia pojdzie na ten uklad, to jako pierwszy odprowadze nawet sporo wyzszy podatek na rzecz sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Jakie grzywny? Nie zartuj. 02.07.07, 16:12 Czy naprawde sadzisz ze strajkuja ci co biora lapowki?? czy naprawde sadzisz ze wszyscy lekaze i pielegniarki biora lapowki?? jesli tak, to kto strajkuje?? Premier sadzi ze to PO przebrane za lekarzy i pielegniarki, moze sie z nim zgadzasz?? Nie popieram podwyzek i pomyslu Religi, nie popieram tego ze z mojej pesji czesc idzie na panstwowa sl. zdrowia z ktorej nie kozystalem od lat, ale rozumiem strajkujacych ktorzy chca zyc na poziomie troszke wyzszym niz psy w schroniskach i nie musiec brac po to 2 etatow.... Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Jakie grzywny? Nie zartuj. 02.07.07, 16:16 Strajkuja Ci, ktorzy nagle musza odciac sie od lapowek, bo strach ich oblecial jak zobaczyli pare aresztowan za korupcje. Tak wlasnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Jakie grzywny? Nie zartuj. 02.07.07, 16:18 loza_szydercza napisał: > Strajkuja Ci, ktorzy nagle musza odciac sie od lapowek, bo strach ich oblecial > jak zobaczyli pare aresztowan za korupcje. Tak wlasnie jest. znaczy ci co sie nakradli i sa juz obrzydliwie bogaci?? zgadza sie?? Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 kto strajkuje 02.07.07, 19:08 A moze sie mylisz ? Moze strajkuja wlasnie ci, ktorzy sa uczciwi, ktorzy ciezko pracuja na paru etatach i maja dosyc nieprzejrzystych ukladow - ukladzikow - kolejeczek na zabiegi itp? Kto zawiaduje kolejka do deficytowych zabiegow ? Zwykle ordynator lub szef kliniki. A ilu ordynatorow i profesorow strajkuje ? Ci, ktorzy maja duze kieszenie, poradza sobie w KAZDEJ sytuacji, nawet jesli stworzy sie jeszcze 5 biur na wzor CBA. Oni nie musza strajkowac. Strajkuja w duzej czesci najuczciwsi, ktorzy maja dosyc zwodzenia obietnicami i tyrania w paru miejscach pracy. Widze to we wszystkich szpitalach, ktore znam. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek jak ma Twoja siostra??? 02.07.07, 16:41 a może się podkłada ordynatorowi i może dlatego ma tak... Odpowiedz Link Zgłoś
dorala Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 22:19 Świetnie to ująłeś, popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: TAK dla prywatyzacji sluzby zdrowia 02.07.07, 19:03 Kto zostanie wlascicielem i z jaka bonifikata przejmie ten majatek. Kogo bedzi stac na leczenie sie. Prywatyzacja tak , jesli to samorzady stana sie wlascicielami wiekszosciowymi. Pieniadze skladkowe 3/4 beda wplacane na indywidualne konta ubezpieczonego i to ON bedzie decydowal o wyborze lekarza i swiadczenia oraz akceptowal cene. Tak, to prosze bardzo mozemy rozmawiac o szczegolach Rynek zweryfikuje, zostana najlepsi i pracowici za optymalna cene. Krzykacze i miernoty spakuja walizki, wyjada szukajac w swiecie eldorado. Okaze sie iz w sluzbie zdrowia mielismy duza nadwyzke pracujacych dotego wielu zlodzieji, lapowkarzy i tzw bez powolania medycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
dan82 Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkowcy.. 02.07.07, 14:40 A czego się lekarze spodziewali po Relidze ? Że będzie mieć odmienne zdanie od JK ? Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Dostali to na co zasluzyli. Do budy! 02.07.07, 14:44 Jak komus napisanie 40 peseli zajmuje godz to powinien zarabiac 500 zl. Jak skrecilem noge to lekarz mi kazal sobie kupic altacet jak poszedlem po tyg. prywatnie to przeswietlenia wykazaly, ze mam pouszkadzane sciegna i powinni mi w gips wsadzic. Do dzis gdy mocniej porusze noga w wodzie to czuje te sciegna. Za to chamy i za 1000000 podobnych przypadkow to nic nie powinniscie dostac. Fundacja Adama Sandaura walczaca o prawa pokrzywdzonych pacjentow to nie pomysl kaczorow tylko dziala od lat i walczy z mafia w bialych kitlach. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog przeswietlenie wykazalo 02.07.07, 15:40 ze masz uszkodzone sciegna ? naciagnely Cie lapiduchy, bo skrecenie to sa wlasnie naderwane elementy sciegniste i w rtg tego nie zobaczysz:) a Ty sie jeszcze tym chwalisz ...eeeech Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: przeswietlenie wykazalo 02.07.07, 17:57 Moze mnie naciagneli moze nie, nie wiem nie znam sie. Fakt, ze wlozyli mi noge w gips i po niedlugim czasie od razu bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Dostali to na co zasluzyli. Do budy! 02.07.07, 16:28 owszem, lekaz powinien wyslac cie na dokladne badania, i altacet zaproponowac dopiero po tym jak nic by nie wykazaly. byc moze byla to jego pomylka i nie oznacza ze jest zym lekazem, mozliwe ze jest partaczem bo takich tez jest sporo, tyle ze twoj argument jest pokroju: "kto bral udzial w wypadku samochodowym lub stluczce ten ma dozywotnio zabierane prawojazdy"... itd. a teraz odpowiedz sobie na pytanie czy jesli wykonujesz zawod X i robisz to zetelnie i uczciwie, podobaloby ci sie gdyby ktos powiedzial ze wszyscy co wykonuja zawod X to partacze i nic im sie nie nalezy... Nie boj sie, to nie lapowkaze tam strajkuja - oni maja dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: Dostali to na co zasluzyli. Do budy! 02.07.07, 16:54 > owszem, lekaz powinien wyslac cie na dokladne badania, jakie badania? tomografię mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Dostali to na co zasluzyli. Do budy! 02.07.07, 18:10 Szkoda tylko, ze ci "niepartacze" jak przychodzi co do czego to bronia tych partaczy. Dopoki nie bedzie tak, ze czesc sluzby zdrowia sie zreformuje i w czesci nie sprywatyzuje to dalej takie przypadki jak moj to bedzie "laicik" bo sa i takie: www.sppnn.org.pl/info/sprawy.htm Dopoki na parterze kazdego wiekszego szpitala nie bedzie mozna zatrudnic prawnika, ktory zajmuje sie "bledami w sztuce". W wielu krajach tak jest i chetnych do leczenia nie brakuje. Tak jak pisalem stowarzyszenie Sandaura dziala dluzej niz PiS jest u wladzy te przyklady nie sa wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Bledy w sztuce...smiechu warte... 02.07.07, 20:04 ...a najlepsze,ze oceniac je ma pan Saundauer-ach,wzor nieomylnosci! Czy wy debile uwazacie,ze my bledy popelniamy SPECJALNIE i z PREMEDYTACJA?!Za kogo wy nas macie?! Ps.Nie znam nieomylnego czlowieka.Rowniez,w moim zawodzie.Widac,z kolegami nie nadajemy sie na lekarzy...:] Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 I jeszcze jedno... 02.07.07, 20:32 obejrzalem te przypadki: 1)w wiekszosci-prosze sie czepiac prokuratury,jak dziala.Takie a nie inne prawo jest w polsce-za postepowanie placi strona przegrana.Ze lekarz nie moze przegrac jest ewidentna bzdura i nie stanowi argumentu w merytorycznej dyskusji. 2)Pan Sandauer...ladne pan pieniadze robi na swojej fundacji.Kosztem lekarzy.Na tyle,na ile moge ocenic z dokumentacji przez tego pana zamieszczonej,stwierdzam,ze tezyczka nie miala zwiazku z zabiegiem.A ze antybiogramu nikt nie zrobil-to niech pan dziekuje rzadzacym,obecnym i owczesnym-nie ma pieniedzy na badania,nie ma badan. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: I jeszcze jedno... 02.07.07, 20:50 To podaj teraz dokladnie na czym sie opierasz mowiac, ze pan Sandauer robi pieniadze na swojej fundacji. I to ladne pieniadze jak napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Bledy w sztuce...smiechu warte... 02.07.07, 21:43 a mamy was za niedouczonych, tchórzliwych kmiotów i konowałów, no i co doktorku? zabiliście mojego brata ale ja zdechnę bez Waszego udziału, zasrańce Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: Dostali to na co zasluzyli. Do budy! 02.07.07, 16:33 niestety NFZ NIe płaci za taką procedure to lekarz nie zleca rtg. myslisz,ze z czystej złosliwosci nie chciał Cie skierować na zdjęcie? po prostu nie ma kasy. podziękuj rządowi Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek middoo i obyś już do końca życia był niesprawny 02.07.07, 16:43 jak wiedziałeś że tak do bani jest to trzeba bło jechać do medicovera na przykłąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Oby bliskie ci osoby umieraly w meczarniach na... 02.07.07, 17:55 ...bolesnego raka przelyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: Oby bliskie ci osoby umieraly w meczarniach n 02.07.07, 19:52 to okropne. jak można tak pisac? zdanie kogoś takiego jak Ty nie liczy sie dla żadnego przyzwoitego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Oby bliskie ci osoby umieraly w meczarniach n 02.07.07, 20:02 Jak ktos Ci zyczy zebys byl niepelnosprawny to mozna. Tak jak mozna kogos zabic, kto probuje pierwszy to zrobic z Toba. Tamta wypowiedz Cie jakos nie zbulwersowala przyzwoity czlowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Oby bliskie ci osoby umieraly w meczarniach n 02.07.07, 21:45 posrany dupek Odpowiedz Link Zgłoś
toxicf Brawo! 02.07.07, 14:44 Brawo! Jeżeli lekarze nie skorzystają z propozycji ministerstwa, to nie dawać im żadnej podwyżki. Są ludźmi inteligentnymi, więc powinni zrozumieć, że nie ma pieniędzy na podwyżki od tego roku. Panie Ministrze, oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
stanid Re: Brawo! 02.07.07, 15:02 Dzięki takim jak Ty i ten twój rząd już niedługo będziesz do us.... śmierci czekał w kolejce do szpitala lub pójdziesz do prywatnej kliniki (będzie też wyjście trzecie – pojedziesz do Anglii, Irlandii, Norwegii, Włoch, Niemiec i tam będziesz leczony przez polskiego lekarza). Ciekaw jestem czy Cię na to stać? Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Brawo! 02.07.07, 16:25 stanid napisał: > Dzięki takim jak Ty i ten twój rząd już niedługo będziesz do us.... śmierci > czekał w kolejce do szpitala lub pójdziesz do prywatnej kliniki (będzie też > wyjście trzecie – pojedziesz do Anglii, Irlandii, Norwegii, Włoch, Niemie > c i tam > będziesz leczony przez polskiego lekarza). Ciekaw jestem czy Cię na to stać? Przy takim pytaniu warto byłoby zdać inne- czy dzisiejszych lekarzy byłoby stać aby studia zrobić w Angli, Norwegii itd itd...??? Proponuję zaoszczędzić na bezpłatnych akademiach medycznych. Można dać stosowne kredyty na studia (do odpracowania lub do zwrotu), ale niech płacą za tą naukę. Będzie na podwyżki.. Nie warto jednak łożyć olbrzymich pieniędzy na szkolenie grupy zawodowej, która i tak gardzi resztą społeczeństwa, a do tego szantażuje wyjazdami. W żadnej innej grupie zawodowej nie jest to tak powszechne nawet w zbliżonym procencie. Polski na to nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: Brawo! 02.07.07, 16:37 a TY zapłaciłes za swoje studia? o ije jakies skończyłęś. a za szkołę posstawową i średnia tez powinni zapłącic? w usa studia medyczne kosztuja majatek ale warto wziąć kredyt bo zwraca sie w kilka lat. a u nas? z 1200 cięzko wyżyc nie mówiac o jakimkolwiek kredycie. za co mają płacic?? za marne grosze wyzysk i brak szacunku?? zastanów sie Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Brawo! 02.07.07, 16:41 szszsz04 napisała: > a TY zapłaciłes za swoje studia? > o ije jakies skończyłęś. a za szkołę posstawową i średnia tez powinni zapłącic? > > w usa studia medyczne kosztuja majatek ale warto wziąć kredyt bo zwraca sie w > kilka lat. > a u nas? z 1200 cięzko wyżyc nie mówiac o jakimkolwiek kredycie. za co mają > płacic?? za marne grosze wyzysk i brak szacunku?? zastanów sie To u nas pewnie też się zwrócą te kredyty ... Niech więc wezmą kredyt i dobrze zarabiają. Po co jednak łożyc na tych, którzy chca wyjechać? Tak skończyłem studia. Pracuję w Polsce. Wykonuję wolny zawód i nie narzekam (pieniędzy z budżetu nie biorę, podatki płacę). Odpowiedz Link Zgłoś
jarekp666 Re: Brawo! 02.07.07, 16:47 Jesli w sluzbie zdrowia zle (malo) placa, to niech lekarze, pielegniarki i inny personel medyczny zwolnie sie ze szpitala, zalozy firmy swiadczace uslugi pielegniarskie, lekarskie, poloznicze... opracuje wlasne stawki godzinowe i przedstawi szpitalowi rynkowe ceny... Dlaczego kazdy idzie na latwizne... wiecej przedsiebiorczosci i solidarnosci ! Jesli szpital nie bedzei mogl zatrudnic nikogo.. to wezmie 'stary' personel z nowej firmy, po rynkowych stawkach... i koniec problemu. A z drugiej strony, ja wole opieke prywatna, wole wykupic ubezpieczenie w TU i z niego korzystac w ramach limitu, nie chce aby z moich podatkow leczyli sie psychole co do lekarza sie zapisuja w kazdym szpitalu, na wizyty nie przychodza... wydaje im sie ze lekarz to kumpel do pogaduchy... _______________ Osiągnięcie sukcesu w życiu zalezy od Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 wlasne firmy 02.07.07, 19:18 Alez lekarze wlasnie to robia ! Poskladali wypowiedzenia i w wielu miejscach zakladaja wlasne firmy czy spolki partnerskie. Termin wypowiedzen uplywa w pazdzierniku. Obawiam sie jednak, ze w wiekszosci szpitali, ktore zatrudnia te spolki, w tym momencie spadnie jakosc uslug. Dlaczego ? Bo szpitala nie stac na ceny, jakich zazycza sobie lekarze, bedzie wiec oszczedzal jak tylko bedzie mogl. Przyklad? W jednym ze szpitali pracowalo kiedys codziennie od 8 do 15 trzech (3) anestezjologow. Mozna bylo operowac jednoczesnie na trzech stolach operacyjnych. Anestezjolodzy przeszli na kontrakty. Ilu ich teraz jest rano? Jeden (1), bo dyrektor stwierdzil, ze nawet na dwoch go nie stac. Anestezjologow to specjalnie nie obeszlo, jezdza dodatkowo do okolicznych szpitali. Ucierpieli pacjenci, bo teraz mozna operowac wylacznie na jednym stole operacyjnym. Jesli sie wiec zacznie operaca, to nawet pacjent z wypadku czy pacjentka do pilnego ciecia cesarskiego musi czekac. Nie mowiac o tym, ze nie ma mozliwosci, zeby znieczulic rano porod, kolonoskopie itp. Proponuje wiec przy skladaniu takich propozycji przemyslec wszystkie za i przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Brawo! 02.07.07, 16:43 szszsz04 napisała: > a TY zapłaciłes za swoje studia? > o ije jakies skończyłęś. a za szkołę posstawową i średnia tez powinni zapłącic? > > w usa studia medyczne kosztuja majatek ale warto wziąć kredyt bo zwraca sie w > kilka lat. I jeszcze jedno - osoba o tak skandalicznej pisowni (literówki każdemu się zdarzają to oczywiste ale to...??) nie powinna poddawać w wątpliwośc mojego wykształcenia. No chyba że pan (pani) doktor...? > a u nas? z 1200 cięzko wyżyc nie mówiac o jakimkolwiek kredycie. za co mają > płacic?? za marne grosze wyzysk i brak szacunku?? zastanów sie Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: Brawo! 02.07.07, 16:58 ja zapłaciłem za swoje studia po 2 latach pracy za darmo - czy społeczeństwo zapłaci mi za kolejne 3 lata pracy - wychodzi z wyliczeń jakieś 500tys pln? Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: Brawo! 02.07.07, 16:56 > Brawo! Jeżeli lekarze nie skorzystają z propozycji ministerstwa, to nie dawać > im żadnej podwyżki. Są ludźmi inteligentnymi, więc powinni zrozumieć, że nie ma > > pieniędzy na podwyżki od tego roku. Panie Ministrze, oby tak dalej! nie ma pieniędzy, nie ma leczenia - inteligentnie proste --------------------------------------- zdrowia życzę... będzie wam potrzebne... 1) WSPółPłACENIE 2) likwidacja monopolu NFZ 3) prywatyzacja szpitali -reszta zrobi się sama Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 14:46 smoke_a napisał: > I bardzo dobrze, do roboty bando zlodzieji nierobow i lapowkarzy !! Módl się o zdrowie bo proszenie Boga o rozum, jak widać, nie zostało wysłuchane. Odpowiedz Link Zgłoś
grix coraz mniej lekarzy 02.07.07, 14:58 Moja żona (lekarka z doktoratem) od 4 lat dostaje co miesiąc 1000 - 1100 złotych, pracując na jeden, cały etat. Ponad połowa lekarzy osiąga w podstawowym miejscu pracy dochody poniżej 1500 zł netto. Ja zarabiam świetnie (poza zawodem), ale ona ma dość sytuacji bycia na utrzymaniu męża. A że nie widzi powodu żeby pracować na dwa etaty, złożyła wymówienie z państwowej pracy i przechodzi na pełny wymiar pracy w prywatnym gabinecie. Ot, jeszcze jednego doktora mniej w państwowej 'służbie zdrowia'. Dziękować rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Powodzenia na prywatnej posadzie, tylko gdzie 02.07.07, 15:16 ona znajdzie pacjentów do tej prywatnej przychodni, bo jak znam życie, 100% paqcjentów prywatnych gabinetów, to ludzie nakłonieni do pójścia tam w szpitalu państwowym. Nie masz posady państwowej=nie masz klientów na prywatnej praktyce. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Re: Powodzenia na prywatnej posadzie, tylko gdzie 02.07.07, 15:45 troche masz nieswieze wiadomosci :) ja pracuje tylko prywatnie i bardzo sobie chwale :) a ze stac na mnie tylko niektorych? no coz, reszta bedzie sie leczyc w panstwowej sluzbie zdrowia..Moich kolegow "na panstwowym" fundusz zakontraktowal w takiej ilosci, ze pacjenci zapisuja sie od 4.30 rano.... zycze zdrowia drodzy Panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: Powodzenia na prywatnej posadzie, tylko gdzie 02.07.07, 16:40 tak trzymać. jak wszyscy odejdą z państwowej ochrony zdrowia to wszyscy krzykacze powtarzający bez zastanowienia słowa pisu ochłoną i pójda po rozum do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 15:22 grix napisał: > Ot, jeszcze jednego doktora mniej w państwowej 'służbie zdrowia'. > Dziękować rządowi. Leczyc prywatnie, jestem za!! Tylko zwrocicie spoleczenstwu kase za nauke!!!! W USA wyksztalcenie lekarza kosztuje 400 tys dolarow. Tyle dostaliscie od spoleczenstwa, ty i twoja zona. Jestescie jak ten pasozyt na organizmie spoleczenstwa, tylko brac!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolimator1 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 15:35 > > Leczyc prywatnie, jestem za!! Tylko zwrocicie spoleczenstwu kase za nauke!!!! W > > USA wyksztalcenie lekarza kosztuje 400 tys dolarow. Tyle dostaliscie od > spoleczenstwa, ty i twoja zona. Jestescie jak ten pasozyt na organizmie > spoleczenstwa, tylko brac!! to ciekawe - jak porównujemy nasze zarobki do tych na zachodzie - larum ! To nie Ameryka! Ale koszty wykształcenia podajesz wg stawki panującej właśnie tam ! Poza tym naszą pracą i marnym wynagrodzeniem juz dawno spłacilismy ów "dług" Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy2081 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 15:36 Ciekawe, że ten argument przytaczany jest tylko wobec lekarzy a nie np. informatyków, którzy wyjechali za granicę czy też ekonomistów, którzy nie pracują urzędach państwowych a zagranicnych korporacjach... Im nikt w tych dyskusjach nie każe oddać kasy za studia a one też przecież kosztowały.... PS. Nie kończyłam medycyny. Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 16:33 snoopy2081 napisała: > Ciekawe, że ten argument przytaczany jest tylko wobec lekarzy a nie np. > informatyków, którzy wyjechali za granicę czy też ekonomistów, którzy nie > pracują urzędach państwowych a zagranicnych korporacjach... Im nikt w tych > dyskusjach nie każe oddać kasy za studia a one też przecież kosztowały.... > PS. Nie kończyłam medycyny. Tak ,ale tamte grupy zawodowe raczej dorabiają się na prywatnych etatachm, a nie jak chcą medycy - za pieniądze z budzetu (czy z innych składek społecznych).. Ponadto ani ekonomiści, ani informatycy, jak też i zadna inna grupa zawodowa nie szantażują tak społeczeństwa grupowo jak lekkarze. Jest woiec pewna róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 17:02 >Ponadto ani ekonomiści, ani informatycy, jak też i zadna inna > grupa zawodowa nie szantażują tak społeczeństwa grupowo jak lekkarze. Jest > woiec pewna róznica. przez lata to rząd i społeczeństwo szantażowały lekarzy - albo pracujesz za darmo, albo nie pracujesz w ogóle i nie masz szansy na zrobienie specjalizacji. Dzięki wejściu polski do Unii Europejskiej złodziejskie, socjalistyczne społeczeństwo i rząd stracił argument o przywiązaniu lekarza do systemu. DLATEGO dopiero teraz możemy przyzwoicie zastrajkować. Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 17:56 Cyt.: "Żłodziejskie społeczeństwo..." Rzeczywiście jestescie nadludżmi. Bynajmniej nie zaliczacie się do tego społeczeństwa. Uhm... Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 21:56 naiwniak, lepioej się pakuj szantażysto i wypad z tego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 21:54 jakoś nie słyszałem aby wymienione przez ciebie zawody strajkowały i domagały się podwyżek, dziecinko Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 16:43 gdyby u nas lekarz zarabiał tyle co tam to może faktyczne ale tak... Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 17:37 adamo64 napisał: > Leczyc prywatnie, jestem za!! Tylko zwrocicie spoleczenstwu kase za nauke!!!! W > > USA wyksztalcenie lekarza kosztuje 400 tys dolarow. Tyle dostaliscie od > spoleczenstwa, ty i twoja zona. Jestescie jak ten pasozyt na organizmie > spoleczenstwa, tylko brac!! Zawsze mnie smuciła ludzka ciemnota... Po pierwsze swoje 400 tys. USD wziąłeś z sufitu (a szkoda, bo jest tyle wyszukiwarek internetowych, wystarczy poszukać!, no ale niestety trzeba choć troszkę znać angielski), a po drugie ja juz dawno zapłaciłem za swoje studia podatkami (bardzo szybko wchodzę w najwyższy próg podatkowy), a moja żona - pracą za bandycko niskie stawki. A przy okazji, żeby pracować w USA - gdzie lekarze, odwrotnie niż w Polsce, sa najlepiej zarabiającą grupą zawodową - niekoniecznie trzeba zaraz kończyć tam studia. Można zdać parę egzaminów i wyjechać tam na specjalizację, co szczerze polecam wszystkim zwłaszcza 'początkującym' medykom (tym dla których walczy się o płacę 5000, a którzy dziś zasuwają za 1100 czyli za 1/10 tego co mogą na starcie, bez żadnego zawodowego doświadczenia, zarobić w USA) -> usmle.strona.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 15:40 Czy to znaczy że nie dostała w grudniu 30% podwyżki? "Ponad połowa lekarzy osiąga w podstawowym miejscu pracy dochody poniżej 1500 zł" Jeżeli napiszesz, że chodzi o młodych lekarzy bez specjalizacji to może to być prawda, ale jeśli myślisz o ogóle to nie masz racji. Warto sobie też zadać pytanie ile zarabiają młodzi nauczyciele, urzędnicy czy nawet prawnicy (np. na aplikacji) Wszędzie zarobki są równie nędzne a jednak tylko lekarze, mając straszak w postaci bezradnych pacjentów, wywalczyli znaczne podwyżki. Czy to się komuś podoba czy nie lekarskie zarobki nie odbiegają in minus od reszty społeczeństwa (także tej jej części której wykształcenie wiązało się z wieloletnim wysiłkiem). Nie znam zresztą żadnego zawodu w którym za 8 godzin pracy dziennie otrzymuje się zarobki w wysokości kilku średnich krajowych. Lekarze mają prawo do żądanie podwyżek jak każda inna grupa społeczna, ale ich dzisiejsze postępowanie przekracza granice zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Nawet jeżeli uda im się wyszarpnąć z budżetu większe pieniądze smród po ich strajku (odmowa pomocy pacjentom, wymuszanie ewakuacji obłożnie chorych starych i bezbronnych ludzi) będzie się ciągnął długo, oj bardzo długo... Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 Re: coraz mniej lekarzy 02.07.07, 16:08 A moja kolezanka po 24 latach pracy ma specjalizacje II stopnia, pracuje w szpitalu i ma pensji podstawowej NA REKE 1350 zl. Do togo dochodzi wysluga lat + dyzury. O premii zapomniala dawno temu. Gdyby nie praca prywatna, cienko by przedla. W innych zawodach jest znaczna zmiana placy w zaleznosci od umiejetnosci, lat pracy, doswiadczenia itp. W budzetowce tego nie ma. Robisz specjalizacje - i wciaz harujesz za smieszne pieniadze na etacie. Dlaczego kolezanka ma nie widziec wlasnych dzieci, tylko codziennie do 19 - 20 zasuwac w gabinecie ? W innych zawodach jakos tego nie ma ... Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 21:51 a ty jeszcze w kraju? nigdzie cie nie chcieli?? biedaczek tylko strajkowanie pozostało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneste Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 14:53 Bedziecie plakac i placic.W zebach nam ta kase przyniesiecie :}}}}} Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 16:19 Re:ANESTE bedziecie,płakaći płącić tak napisał w swoim poście albo zdemoralizowany lekarz lub pielęgniarz i to jest odpowiedz dla biednego społeczeństwa.Ja takiej zdemoralizowanej bandy która strajkuje nie popieram i radze rządowi zwolnić ich z pracy i przymusowo wysłać z kraju bez prawa pwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 17:28 mozesz nie popierać, ale będziesz bulił Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 22:00 aneste napisał: > Bedziecie plakac i placic.W zebach nam ta kase przyniesiecie :}}}}} tia chuba w d... i tam ci ją wsadzimy beznadziejny konowale Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 14:55 smoke_a napisał: > I bardzo dobrze, do roboty bando zlodzieji nierobow i lapowkarzy !! ... ktora z polecenia i poparcia SLD oraz duzej czesci POpaprancow wszczynasz niepokoje spoleczne. Dostaliscie podwyzke, ktorej wam "swoje" rzady NIGDY nie daly i w "podziece', zgodnie z zasada lewackiego robactwa, rozrabiacie jak czerwone pijane zajace!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stanid Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 15:09 Wet3 toż ty nastojaszczyj komunist jesteś. Powinieneś dzień zaczynać od okrzyku 'Niech żyje nam towarzysz Kaczyńskij i jedynie słuszna linia PARTII' Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: stanid - voltairowiec 02.07.07, 15:20 stanid napisał: > Wet3 toż ty nastojaszczyj komunist jesteś. Powinieneś dzień zaczynać od okrzyku > 'Niech żyje nam towarzysz Kaczyńskij i jedynie słuszna linia PARTII' Zasada takich czerwonych debilow jak ty jest: lgac, lgac i, jeszcze raz, lgac i odwracac kota ogonem - czego nauczyl was wasz patron-lgarz Voltaire!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Voltaire patronem debili?Możesz to jakoś uzasadnić 02.07.07, 15:33 ?? I poćwicz odmianę rzeczowników? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: polihistor 02.07.07, 17:51 polihistor napisał: > Voltaire patronem debili? Mozesz to jakos uzasadnic > ?? > > I poćwicz odmianę rzeczowników? O uzasadnienie zrwoc sie do carycy rosyjskij - Katarzyny. Ona doskonale wiedziala jak falszywie poslugiwac sie teoriami tego francuskiego degenerata. Poslugiwala sie nim caly czas we wtracaniu sie w sprawy polskie i rozbiory Polski. Dzis debile probuja ja nasladowac! PS - Od moich rzeczownikow odczep sie bo nic nieprawidlowego nie napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
stanid Re: stanid - voltairowiec 02.07.07, 15:35 Mój drogi Wet3. Masz rację Voltaire był komunistą, czerwoną komunistyczną .... . Tak jak On był komunistą tak i Kaczki to prawicowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: stanid - voltairowiec 02.07.07, 17:55 stanid napisał: > Mój drogi Wet3. Masz rację Voltaire był komunistą, czerwoną komunistyczną .... > . > Tak jak On był komunistą tak i Kaczki to prawicowcy. Przypomne ci tu, ze Voltaire byc moze komuchem nie byl. Jednak z pewnoscia byl mistrzem klamstwa. Na nim wzorowali sie i korzystali z niego dla swych niecnych celow wspolczesni wladcy Prus i Rosji - Fryderyk i Kataczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Nowy wątek! Kaczy fanatyk wini za wszystko Woltera 02.07.07, 16:06 - zatwardziałego komunistę. Może by Wódz podjął ten wątek w kolejnym przemówieniu? Może ten Wolter, to ów szatan, co szczuje lekarzy na prawy i prawdomówny pisowski rząd i na Wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 nieprawda z ta podwyzka 02.07.07, 19:28 Nieprawda. Za 'naszych' jak piszesz rzadow dostalismy podwyzki. Za Mazowieckiego weszlo rozporzadzenie, ze srednia placa PODSTAWOWA w ochronie zdrowia wynosic bedzie 106% sredniej krajowej. I tak bylo przez prawie dwa lata. Wynosilo to duzo wiecej, niz aktualnie rzucone 30% (nie wlaczane w wiekszosci do pensji podstawowej, czyli nie majace odbicia w zaplacie za dyzury itp). A potem byly juz tylko obietnice i obietnice .... teraz tez .. Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 14:57 Brawo rząd. Żadnych podwyżek dla tych lekarzy, pielęgniarek, nauczycielek. Niech się do roboty wezmą. A jeśli ktoś uważa, że powinni dostać podwyżki, to proponuję złożyć oświadczenie dla nich, że zrzekają się części swojego i tylko swojego wynagrodzenia (np. 3%) na podwyżki dla tych "potrzebujących". Ci ludzie nie mają wstydu. W kraju gdzie zarabia sie po 936,00 zł oni żądają 7500,00 zl. Czy oni uważają się za lepszych od innych? Niech się zwolnią jak im nie pasuje i zatrudnią się w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzie? 02.07.07, 15:07 tak uwazamy sie za lepszych bo studiowalismy i wykonujemy odpowiedzialna prace. Gdybysmy tak jak prawdopodobnie ty przesypywali piach lopata pewnie nie strajkowalibysmy i cieszyli sie z owego tysiaca zlotych. Dal pielegniarek i lekarzy to jednak o duzo za malo. Dotarlo. Rowno to juz kiedys bylo. Polactwo wybralo kapitalizm to niech teraz tak bedzie. Pozdrawiam kolegow lekarzy i pielegniarki z sektora publicznego. Nie dajcie sie. Skoro rzad znalazl 20 mln na swiatynie to i dla Was znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 15:22 Widzisz łosiu, miarą czlowieka nie jest dyplom. I NIE JESTES LEPSZY od tego człowieka, który piach przesypuje. Pamiętaj, że gdy skończysz swój lekarski żywot to i nad tobą staną z łopatą i będą ziemią zasypywać. Uważasz, że masz bardziej odpowiedzialną pracę niż np. kierowca. A może by tak wszyscy tramwajarze, taksówkarze, kierowcy zażądali 15000,00. Przecież oni gdy popełnią błąd to zginie wiele osób. Może dajmy im 15000,00. Dostałeś się na studia bo ci mamusia to załatwiła? Wasz poziom jest o wiele niższy od robotnika na budowie. Ilu z was ma odpowiedzialną pracę? Ilu przychodzi do niej pijanych? Ile pielęgniarek bawi się dziećmi z inkubatora? Ilu z Was nie wzięło łapówki do ręki? Oby zdrowie pozwoliło mi jak najdłużej omijać was z daleka. I nie jesteście żadnym narodem wybranym. Waszym obowiązkiem jest nieść pomoc innym, ale to macie głęboko w ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aneste Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 15:30 wiseman_said napisał: .....Może dajmy im 15000,00. Misiu Ty tkwisz gleboko w komunie tak jak spora czesc tego biednego spoleczenstwa.Tu nikt nikomu nic nie musi dawac-trzeba po prostu zaplacic za droga usluge,tak jak placisz np u mechanika-tyle tylko ze godzina pracy specjalisty powinna kosztowac i to b.duzo(mysle ze dolna granica to ok.100E).A moze sam to potrafisz lepiej zrobic to lecz sie sam,bedzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 22:09 aneste napisał: > wiseman_said napisał: .....Może dajmy im 15000,00. > Misiu Ty tkwisz gleboko w komunie tak jak spora czesc tego biednego > spoleczenstwa.Tu nikt nikomu nic nie musi dawac-trzeba po prostu zaplacic za > droga usluge,tak jak placisz np u mechanika-tyle tylko ze godzina pracy > specjalisty powinna kosztowac i to b.duzo(mysle ze dolna granica to ok.100E).A palancie, gospodarka rynkowa to jest coś takiego że godzina pracy kosztuje tyle ile klient chce za nią zapłacić a nie ile niedouczony konował chciałby dostać czegoś jednak na tych waszych ciężkich studiach zapomnieli was nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 15:49 widzisz łosiu miarą wartości człowieka JEST DYPLOM i nie interesuje mnie twoje zdanie w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 16:08 Ta, a pewnie ty to już z tym dyplomem lekarza jesteś nadczlowiekiem, hehe do roboty losiu, do roboty znam porządnych ludzi z dyplomami i znam porządnych ludzi bez dyplomu a ty jesteś dureń ze szkołą (lub bez) Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 16:37 kzet69 napisał: > widzisz łosiu miarą wartości człowieka JEST DYPLOM i nie interesuje mnie twoje > zdanie w tej kwestii Hm, dyplom sie liczy. To dla mnie oczywiste. Ale... jeśli tylko dyplom.. to wpółczuję Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars powiedz te tezy komus w normalnym kraju 02.07.07, 16:07 ze kierowca winien zarabiac tyle co lekarz buahahahahahahaha a pewnie bankier i prawnik i inzynier tyle co sprzataczka buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 16:49 żal mi Cie wysłałabym Cie do lekarza ale sam rozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Pieknie tylko jedno ale, .....ta Twoja 02.07.07, 15:24 właśnie to jest czyste polactwo,wg definicji autora p.Rafała Ziemkiewicza:)))))) Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
susa23 Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 15:40 Posluchaj no Wyksztalciuchu! Ja tez poswiecilam wiele lat na nauke, studiowalam, zrobilam doktorat i mimo to nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby strajkowac z powodu niskiej pensji! Co prawda nie mam takich mozliwosci jak Ty do szantazu. Jestem tylko naukowcem i nauczycielem akademickim, nie moge nikomu zniszczyc zdrowia. Moi dziadkowie sa lekarzami. Nigdy nie mieli prywatnej praktyki, nigdy nie wzieli lapowki, nigdy nikomu nie zaszkodzili. Dwa tygodnie temu dziadek byl w szpitalu. Nikt nie zauwazyl ze dostal w nocy krwotoku . Rano nie mozna bylo sie doprosic zeby przyszedl lekarz, pielegniarka ... (lekarz zjawil sie po 6 godzinach). Efekt - niedotleniene mozgu pewnie wiesz co to oznacza... Dla mnie wniosek jest jeden. Nie kazdy nadaje sie do zawodu lekarza. Niske zarobki nie tlumacza zachowan nieetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 16:09 Przykro mi z powodu Twojego Dziadka ale to ze malo zarabiasz to juz jest konsekwencja wyboru kierunku studiow ktory wybralas. To dwie rozne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiani Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 16:23 to tak i ci, którzy wybrali medycynę ponoszą konsekwencję studiów, które wybrali :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 16:16 Proponuję buraku, gdy piszesz o Polakach nie używać zwrotu typu "polactwo". Wystawiasz sobie beznadziejną cenzurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 17:04 > Proponuję buraku, gdy piszesz o Polakach nie używać zwrotu typu "polactwo". przykre, ale to określenie do nich pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 17:58 dr01 napisał: > > Proponuję buraku, gdy piszesz o Polakach nie używać zwrotu typu "polactwo > ". > przykre, ale to określenie do nich pasuje Do "nich" czyli do Polaków, tak. Jasne. Tak sobie myślę, że jesteś tylko prowokatorem, bo jeśli lekarzem (w co staram się nie wierzyć)... to byłaby już prawdziwa żenada Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 18:25 ..."Polactwo" ... "to określenie do NICH pasuje" ... Zaraz, chwileczke - odnosze wrazenie, ze mamy tutaj do czynienia z tzw. "mniejszoscia etniczna", ktora nie od wczoraj usilowala (w wielu przypadkach niestety skutecznie) nazrucac "Polactwu" swoj punkt widzenia. Kiedys byly "wasze ulice, nasze kamienice" a teraz, dla odmiany, co? ... "wasze zdrowie, nasza kasa"? Gratuluje postawy. doktorze Cytrynbaum, czy jak sie tam Pan nazywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mira761 Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 16:26 w d...ch Wam się poprzewracało.Nie tylko Wy studiowaliscie.Często gesto za pieniadze lub znajomosci kolesi.Znam to srodowisko więc sie nie wymadrzaj.Taki cwaniak jak Pan nie wielu uzdrowi ludzi!?....podejscie iście lekarza i cholernie odpowiedzialnego.To widać ,czuć!I z powołaniem jeszcze!? ... Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: no i kto teraz polactwo za darmo leczyl bedzi 02.07.07, 22:05 alterpars napisał: > tak uwazamy sie za lepszych bo studiowalismy i wykonujemy odpowiedzialna prace. > Gdybysmy tak jak prawdopodobnie ty przesypywali piach lopata pewnie nie > strajkowalibysmy i cieszyli sie z owego tysiaca zlotych. Dal pielegniarek i qrcze blade !! Jak to jest że popaprancy chcą być lepsi?? a moze niech sobie piach poprzesypuje jak taki dobry? bo lekarz z niego z takim podejsciem to do dupe (ale w żadnym razie gastrolog!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
koeman Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 15:13 Ludzie, co Wy piszecie? Czy naprawdę nie widzicie jak trudna i odpowiedzialna jest praca lekarza? Przecież My wszyscy jako pacjęci powinniśmy chcieć dobrze wynagradzanych i wypoczętych lekarzy!!! Wtedy na pewno będzie mniej ich błędów! Dlaczego wysyłacie lekarza do pracy w supermarkecie? Czy sprzedawca uczył się do tego zawodu 6-7 lat na studiach? Może lekarz nie jest lepszy od sprzedawcy w supermarkecie, ale na pewno mądrzejszy i ma do wykonania bardziej odpowiedzialną i trudniejszą pracę! Za to powinien odpowiednio dużo zarabiać. Bijcie brawo rządowi, a obudzimy się któregoś dnia i ... nie będzie miał nas kto leczyć! Polscy lekarze będą pracować w Anglii, Irlandii, itd itp, a na tych co zostana niewielu z nas będzie stać, bo będą leczyć prywatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Możemy ściągnąć Arabów 02.07.07, 16:29 koeman napisał: > Bijcie brawo rządowi, a obudzimy się któregoś dnia i ... nie będzie miał nas > kto leczyć! Polscy lekarze będą pracować w Anglii, Irlandii, itd itp, a na G..wno prawda. Ściągniemy Arabów, a was, łapówkarzy nikt na Zachodzie nie zatrudni, bo tam się też ściga łapownictwo. I zostaniecie konowały z palcem w odbycie, Ha! Ha! Ha! Swoją drogą, Arabusy to najlepsi lekarze na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 Re: Możemy ściągnąć Arabów 02.07.07, 16:56 Sporym nadużyciem jest twierdzenie,ze WSZYSCY lekarze biorą łapówki. Pewnie częśc tak, tak jak i w innych zawodach. w duzej mierze podyktowane jest to pewnie smutną koniecznoscia. W każdym razie nie sądze,zeby w UK ktos brał łapówki bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz04 ktos daje te łapówki. może TY 02.07.07, 16:57 swoją drogą skąd pomysł,ze jacys arabi tu przyjadą?? Przeciez to my jeżdzimy do nich. Oni swietnie płacą lekarzom Odpowiedz Link Zgłoś
aneste Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 15:16 wiseman_said napisał:...Ci ludzie nie mają wstydu. W kraju gdzie zarabia sie po 936,00 zł oni żądają7500,00 zl..... Zle to zrozumiales misiu-7500 to ma byc tylko podstawa wynagrodzenia.W porwnaniu z naszymi kolegami z Unii to i tak tylko marne ochlapy.Ale na poczatek dobre i to-od czegos trzeba zaczac,szkoda tylko ze tak pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: aneste 02.07.07, 15:25 aneste napisał: > wiseman_said napisał:...Ci ludzie nie mają wstydu. W kraju gdzie zarabia sie po > 936,00 zł oni żądają7500,00 zl..... > Zle to zrozumiales misiu-7500 to ma byc tylko podstawa wynagrodzenia.W porwnani > u > z naszymi kolegami z Unii to i tak tylko marne ochlapy.Ale na poczatek dobre i > to-od czegos trzeba zaczac,szkoda tylko ze tak pozno. "Misiu" pouczajacy! - Jak dojdziemy do poziomu gospodarczego UE, to nasze nieroby beda zarabialy to samo co nieroby z Zachodu! Na razie nie mamy prawa zyc ponad stan, bo moze to zakonczyc sie katastrofa!!! Rozumiesz pouczajaca miernoto? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa 3 srednie krajowe dla specjalisty. 02.07.07, 15:30 Polskie srednie krajowe cymbale. Nikt nie oczekuje w Polsce brytyjskich HONORARIÓW lekarskich. Chodzi o PROPORCJE do innych grup zawodowych, a tak się one kształtują we wszystkich krajach UE poza Polską. W Czechach lekarz specjalista zarabia 3 srednie CZESKIE krajowe pracując na JEDNYM etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam na ilu etatach będzie ten spaecjalista pracował 02.07.07, 16:22 dostanie podwyżkę? Odpowiedz Link Zgłoś
aneste Re: aneste 02.07.07, 15:33 Rozumiem wet3 doskonale-dlatego od 5 lat nie pracuje dla takich miernot jak Ty w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: aneste 02.07.07, 15:53 dzięki Bogu tylko pliiizzzz nie wracaj tu nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dzięki Bogu, konowale, że cie tu już nie ma. 02.07.07, 16:40 Nic innego nie potraficie, tylko brać wycieczki od przedstawicleli medycznych, a potem biedni ludzie muszą wykupować droższe leki. Ale żeby któryś kretyn się znał na fachu, to już nie. Nawet nie obejrzy dobrze, tylko Ibupromik zapisze i do widzenia - ale 50 zł weźmie za numerek do gabinetu w spółdzielni medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said Re: PO = Polaków Otumanimy 02.07.07, 15:29 Dostaniesz 7500,00 jak wyjedziesz marchewkę rwać pod Amsterdam przez 12 godzin dziennie, hehe tak na dobry początek dodatki będziesz mial jak okradniesz holenderskich rolników jeśli jesteście tacy wspaniali jak piszecie, to może wyleczycie siebie samych z egoizmu, chciwości i lenistwa Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Jaja to będą prawdziwe z opcją OPT-OUT. 02.07.07, 15:33 (opcja opt-out to DOBROWOLNA zgoda na wydłużenie czasu pracy lekarza PONAD 48 godzin tygodniowo, co stanowi OBOWIĄZUJĄCĄ NAS normę UE). Jak my, lekarze, NIE PODPISZEMY takiej zgody, zabraknie ok 15 000 lekarzy do obsadzenia dyżurów w szpitalach. A nie podpiszemy, masz to jak w banku (taki strajk bez strajku). Rozumiesz, że JUŻ JEST ZA MAŁO LEKARZY W POLSCE? Trzeba o nas wreszcie zaczać KONKUROWAĆ na rynku pracy UE :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said Re: Jaja to będą prawdziwe z opcją OPT-OUT. 02.07.07, 15:39 A wyjedźcie sobie za granicę. Przyjadą inni (z innych krajów), może oni uszanują swoją pracę i swoich pacjentów. To nie wy nam dajecie chleb. To wy zjadacie chleb dzięki nam. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Z jakich krajów w obrębie UE? 02.07.07, 15:47 Po lekarze spoza UE muszą najpierw NOSTRYFIKOWAC dyplomy, a prawo wykonywania zawodu wydają Izby Lekarskie tylko po ukończeniu tej dość żmudnej procedury... Więc pozostaje KONKUUROWAC O NASZĄ MŁODZIEŻ MEDYCZNĄ, by to własnie W TYM REJONIE UE chcieli zostać i realizować się zawodowo. UE to układ naczyń połączonych misiu :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: Z jakich krajów w obrębie UE? 02.07.07, 17:47 > Po lekarze spoza UE muszą najpierw NOSTRYFIKOWAC dyplomy, a prawo wykonywania > zawodu wydają Izby Lekarskie tylko po ukończeniu tej dość żmudnej procedur Każde procedury da się uprościć :) Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Przy takich z przeproszeniem "wise men" & wet3 ... 02.07.07, 18:04 ... to Polska dlugo jeszcze bedzie zasciankiem cywilizowanego swiata, niestety. Dlaczego kretyni (aluzja do ich IQ, nie obelga) pokroju wise_man i wet3 nie widza jak banda palantow (to juz jest obelga) zwana popularnie "rzadem RP", ktory nota bene wydaje hojna reka na siebie, r.o.z.p.i.e.p.r.z.a publiczne pieniadze na bzdury typu swiatynie opaCZnosci, ale reformy systemu opieki zdrowotnej nawet nie tyka ?? To Was naprawde nie razi po oczach ??? wiseman_said twierdzi: > To nie wy nam dajecie chleb. To wy zjadacie chleb dzięki nam. A ja Ci mowie, ignorancie od siedmiu bolesci, ze chleb dzieki Wam to zjadaja urzednicy, ktorzy p.i.e.r.d.z.a w stolek zamiast reformowac system. Lekarze natomiast odplacaja sie ciezka krwawica za te jalmuzne, ktora rzuca im "rzund" na odwal-sie. Argument o nieodplatnych studiach kupy sie nie trzyma, bo primo - edukacje finansowali posrednio rodzice przyszlych lekarzy (jak i oni sami) z podatkow, secundo - wyplacili sie sami bedac wciaz patologicznie "underpaid", tertio - wykrzycz swoim pizdziorkom, ze bedac niemal 2 lata u wladzy jakos nie zajeli sie systemem odplatnosci za studia - czasu qoorva jak zwykle nie bylo ?? Na sensownych lekarzy z importu na Twoim miejscu bym nie liczyl. Ci, co moga, i tak wybiora chocby UK (bo pensja i zycie na poziomie) ; do Was przyjedzie co najwyzej banda konowalow i wtedy faktycznie juz tylko swiatynia opaCZnosci Wam zostanie jako ostatnia deska ratunku. Dobrego zdrowia wiec zycze Odpowiedz Link Zgłoś
mira761 Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkowcy.. 02.07.07, 15:04 Lekarze chcą mieć duzo wiecej niż reszta społeczeństwa.Zapominają się i to bardzo.Do roboty albo do Anglii.Tam się nauczą pracować.Panie Ministrze początkujacy lekarze też sobie poradzą po paru latach.Wszyscy zaczynaliśmy od najniższych zarobków.Trzeba się najpierw wykazać.Normalna kolej rzeczy.Panowie Kaczyńscy dobrze trzymają stery kraju.Tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 16:24 a jak jest w Anglii z odpłatnościa za studia medyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 16:29 waldam napisał: > a jak jest w Anglii z odpłatnościa za studia medyczne? Dokladnie. To ciekawe pytanie. Skoro szatażują wyjazdami to może dobry kierunek. ... Skoro państwo biedne, nauka droga to.. dlaczego szkolimy ich za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 milego studiowania w UK 02.07.07, 18:35 osmiej sie: Za rok studiow nawet Jas Kowalski z Pcimia Dolnego zaplaci za rok studiow medycznych w Londynie.... 3 tys GBP. Jako lekarz zarobi > 50tys/rok. www3.imperial.ac.uk/ugprospectus/moneyzone/tuitionfees Qzva, toz on moze sobie pozwolic aby 6 lat czesnego splacic za rok pracy i jeszcze latac do Afryki aby tylki sloniom obfotografowac. No ale to jest wstretny kapitalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: milego studiowania w UK 02.07.07, 19:15 "Na rękę młody lekarz (SHO) otrzymuje ok. 1300-2000 funtów; staff grade i lekarz rodzinny (GP-General Practitioner) - ok. 2000-3000, konsultant 3000-5000. Koszty życia w Wielkiej Brytanii pochłaniają jednak znaczną część zarobków."praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,73343,2615245.html. Ciut brakuje do wielokrotności. I jakoś to nie wygląda tak tragicznie w porównaniu z Polską wiadomosci.onet.pl/1562960,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: milego studiowania w UK 02.07.07, 19:42 Rozumiesz co to znaczy zarobek roczny? Widziales zdanie w moim poscie: "splacic w ciagu roku"? No to jeszcze raz przemnoz sobie swoje dane przez 12 miesiecy. Ale nic sie nie martw, lepiej sprawdzic u zrodla. Info o zarobkach lekarzy w GB masz tutaj: news.bbc.co.uk/1/hi/health/4918040.stm Jak Ci sie podoba: "Latest figures show the average GP income, net of expenses, was £106,000 in 2004-05 - a rise of 30% in one year." Cosik srednie te twoje dane... Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkowcy.. 02.07.07, 15:08 Chyba nie ma rozwiązania. Deprawowanie środowiska trwało zbyt długo żeby sprawe można było rozwiązać w krótkim czasie. Rzeczywiście płacono i płaci sie im zbyt mało, ale znaczna część lekarzy pracowała i pracuje także zbyt mało, wiekszość czasu poświęcając na przemiszczanie się między kolejnymi miejscami pracy, za kazdym raze, "urywając" ileś minut przyjęć. Inna sprawa, że równie mało płaci się nauczycielom i innym "służbom", bo przecież to ich misja a oni mają być z wyboru (?) misjonarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Alez rozwiazanie jest !! 02.07.07, 18:12 gajane4 napisał: > Chyba nie ma rozwiązania. Wybacz, ale bzdury gadasz. Rozwiazania sa, ale trzeba ZREFORMOWAC SYSTEM, zamiast siegac coraz glebiej do kieszeni obywateli. Wiesz ile kasy tonie bezpowrotnie w przepastnej biurwokracji centralnie zarzadzanego b.u.r.d.e.l.u jakim jest NFZ ?? Lekarze maja pomysly na reforme, ale "rzund" ma to w rzyci ; moja hipoteza jest taka, ze : (i) wymaga to wysilku intelektualnego, (ii) jest mniej populistyczne - oh, pardon - "popularne" niz nieustanne p.i.e.p.r.z.e.n.i.e o ukladzie, wrogach 4rp, teczkach etc etc etc. Gdyby ten z przeproszeniem kurdupel-karzelek przestal zgrywac ojca opatrznosciowego, ale faktycznie zainteresowal sie losem lekarzy, reforma jest mozliwa. Wystarczy sluchac - lekarze przyniosa rozwiazania sami. W koncu to w ICH interesie, zeby system dzialal, a oni zarabiali uczciwe pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
marta299 Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkowcy.. 02.07.07, 15:11 W sprawie podniesienia składek na ubezpieczenie zdrowotne ja mówię nie! Dlaczego mam płacic więcej skoro z publicznej słuzby zdrowia nie korzystam? Pediatrę dla dzieci mam prywatnie, a ja i mąz opiekę lekarska mamy zagwarantowaną przez zakład pracy. Prywatyzacja słuzby zdrowia - jak najbardziej. Już dosyć mojej kasy przepadło, bo składkę płacę, a nie korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 15:44 pomyśl zanim coś napiszesz... ciekawe czy jak ty czy nie daj boże twoje dziecko to twój zakład pracy opłaci leczenie warte 2mln złotych? znasz medycynę jedynie od strony gó..ych przychodni bo jesteś młoda zdrowa i piekna ale nie zawsze tak będzie... więcej logiki Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 15:52 pomyśl zanim coś napiszesz... ciekawe czy jak ty czy nie daj boże twoje dziecko zachorujecie na białaczkę to twój zakład pracy opłaci leczenie warte 2mln złotych? znasz medycynę jedynie od strony gó..ych przychodni bo jesteś młoda zdrowa i piekna ale nie zawsze tak będzie... więcej logiki Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Z mila checia pomysle i ... 02.07.07, 18:39 ... zamiast byc ograbianym na bezdurno z pieniedzy na tzw. "skladke", ktora i tak zostanie przejedzona w lwiej czesci przez biurwokracje NFZ-u, wole te pieniadze wplacic na ubezpieczenie, ktore przyda mi sie w razie nieszczescia. Sluszne to i sprawiedliwe, a nie urawnilowka a la "wszystkim po rowno : Tobie g.wno i mnie g.wno". Odpowiedz Link Zgłoś
marta299 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 03.07.07, 08:33 Wiesz co, moje dziecko dwa razy się prawie przekręciło przez "wykształconych" lekarzy. Raz przy porodzie, gdzie "na szczęście" skończyło się złamanym obojczykiem. Drugi raz "Pani Doktor" z Publicznej Służby Zdrowia nie rozpoznała przewlekłego zapalenia płuc (dziecko 1,5 roku)i prawie dwa tygodnie leczyła mi dziecko... Bactrimem. Skończyło się temper. ponad 40 stopni, drgawkami, szpitalem i zastrzykami. Ja rozumiem że chcą zarabiać więcej i popieram w pewnym %, ale na Boga nie takie pieniądze! Dlatego też nie zgadzam sie na podwyżkę zasiłku z mojej pensji, bo i tak moje pieniądze idą "gdzieś?...". Żeby była jasnośc tego rządu też nie popieram, bo uważam m.in. że "wyprowadzenie" takiej kasy na Świątynię Opaczności" to zwykłe złodziejstwo. A logicznie to niech również pomyślą lekarze...którzy notabene uważają się najlepszą grupę pracującą i wręcz za "Panów Życia i Śmierci" - po prostu żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 22:49 taka mała cekawostka: jak właściwie wyceniane są usługi medyczne? skąd się biorą te kosmiczne ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Kolejny mój znajomy podjął decyzję o wyjeździe. 02.07.07, 15:14 Nie macie pojęcia ilu młodych medyków (studentów, rezydentów, młodych świeżo upieczonych specjalistów) już na podstawie dotychczasowego przebiegu protestów. Ilu lekarzy musi jeszcze wyjechać, żeby przyszło opamiętanie? Ilu ma się jeszcze zwolnić z publicznej ochrony zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
stanid Re: Kolejny mój znajomy podjął decyzję o wyjeździ 02.07.07, 15:22 Oni są i tak nie 'kumaci'. Nie wymagaj od zaślepionych wyznawców kaczo-bolszewizmu myślenia. Ich na to nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Kolejny mój znajomy podjął decyzję o wyjeździ 02.07.07, 22:51 travel_wawa napisał: > Nie macie pojęcia ilu młodych medyków (studentów, rezydentów, młodych świeżo > upieczonych specjalistów) już na podstawie dotychczasowego przebiegu protestów. > > Ilu lekarzy musi jeszcze wyjechać, żeby przyszło opamiętanie? > Ilu ma się jeszcze zwolnić z publicznej ochrony zdrowia? najlepiej wszyscy, a później się zobaczy ilu z was jest potrzebnych Odpowiedz Link Zgłoś
sklld 30% powyżki = nie dla podwyżek ? 02.07.07, 15:17 "W tym roku żadnych podwyżek być nie może. Będzie tylko utrzymana 30-procentowa podwyżka" Zdanie sprzeczne same w sobie. Oczywiście że była podwyżka, i to ogromna. W jednym artykule GW pisze jak to cudownie mają budowlańcy bo były ~15% podwyżki w branży. W drugim że podwyżek dla lekarzy nie było bo 30% to żadna podwyżka. Albo matematyczne nieuctwo albo tania propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Podwyżka była w zeszłym roku. 02.07.07, 15:27 Dokładnie w październiku 2006. A może to celowa dezinformacja, żeby zaimputować społeczeństwu, że UTRZYMYWANIE poziomu płac z października 2006 w każdym kolejnym roku, to DOPUST BOŻY i kojne wielkie dobrodziejstwo... Polityka rządu (a właściwie jej brak) prowadzi tylko do masowej emigracji młodego pokolenia medyków. I to jest przerażajace. Odpowiedz Link Zgłoś
sklld podwyżka 8 mcy temu 02.07.07, 17:43 Czyli 8 miesięcy temu lekarze dostali rekordowe 30% podwyżki. Mają dostawać co miesiąc ? Śmieszne. > wielkie dobrodziejstwo... Wiem że gardzisz paroma 'stówkami', przykre bo dla innych są to spore pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Re: podwyżka 8 mcy temu 02.07.07, 18:30 sklld napisał: > Wiem że gardzisz paroma 'stówkami', przykre bo dla innych są to spore pieniądze Bez obrazy - pare stowek moze sie przydac pani sprzatajacej. Dla lekarza po wielu latach ciezkiej nauki, jeszcze-wiecej latach praktyki i cholernie-za-duzo godzinach dyzuru, te pare stowek jest jak jalmuzna. Taka prawda. Wysokiej klasy specjalista, niezaleznie od dziedziny, wysoko sie ceni. W wiekszosci przypadkow reguluje to rynek (bankierzy, prawnicy). Czas "odczarowac" (= urynkowic) system opieki zdrowotnej, wtedy place lekarzy i pielegniarek szybciutko sie urealnia. Czyzby tego wlasnie panicznie bal sie PISS ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 18:24 Czemu ten kaczy-syn wciaz o.n.a.n.i.z.u.j.e sie PROCENTEM podwyzki, skoro zaczynamy od pulapu bazowego a la sprzataczka w ministerstwie zdrowia ?? Zupelnie jak kiedys podniecano sie SUPER-WYSOKIM 6% wzrostem PKB, podczas gdy wartosc absolutna PKB byla na poziomie obrotow duzego koncernu, a nie sredniej wielkosci kraju. Jesli startuje sie z gownianego poziomu, to i 100% podwyzki wciaz bedzie wygladalo jak smiech na sali, bo koncowa kwota netto i tak bedzie zenujaco niska. Nie chodzi wiec o 30 czy 40% - tu chodzi o UREALNIENIE zarobkow (jak ktos wczesniej slusznie napisal : n-krotnosc sredniej krajowej, bodaj 3-krotnosc jak jest np. w cywilizowanych Czechach). I jest to mozliwe, ale NIE poprzez kolejna podwyzke podatkow (ie skladki, jak to zwal), ale poprzez REFORME SYSTEMU. Niestety, na to rzund nie ma ani ikry, ani jaj. Pozostanie wiec tylko przerzucanie sie nic nieznaczacym procentem ? Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 18:29 ten rzund musi zachować ikrę na następne po służbie zdrowia ( jesli ich żadania zostaną spełnione)żadania : nauczycieli, wojska, policjantów, administracji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Re: Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 18:33 Niezupelnie. Ten rzund musi wreszcie zajac sie RZADZENIEM, a nie tematami zastepczymi : teczki, swiatynie opaCZnosci, uklad everywhere, oraz stale i niezmiennie - zwalaniem wszystkiego co popadnie na poprzednie rzady. Ci kretyni sa juz prawie 2 lata u wladzy - czy przedstawili CHOCIAZ JEDEN Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr [cont'd] 02.07.07, 18:35 ... czy przedstawili CHOCIAZ JEDEN sensowny ekonomicznie program naprawy systemu, czegokolwiek, bo lista, nie przecze, dluga ? Otoz nie, jak dotad nie stalo czasu lub pomyslu. Lub jednego i drugiego. Smiem twierdzic wiecej. Widzac miernoty w rzadzie, nie wroze szybkiej (= przed nastepnymi wyborami) poprawy tej sytuacji. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 18:40 niezupełnie a dlaczego? Nie będzie następnych żadań? Już ZNP chce się przyłączyć. Skor nic robi, to psuje. Jak jest tak żle to dlacego jest tak dobrze? Dlaczego w stosunku do wyborów zyskał nieco zwolenników? Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Re: Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 18:59 waldam napisał: > niezupełnie a dlaczego? Przeczytaj powyzej. Twardoglowi aka rzund nie maja pomyslu na rozwiazanie problemow ZADNEJ dziedziny istotnej dla obywateli : ochrony zdrowia, ubezpieczen spolecznych, KRUSu, funduszy celowych ktore przejadaja kase jak szarancza, reformy finansow publicznych i administracji, tj zmniejszania roli panstwa w gospodarce (tak zeby podatki szly na dobro obywateli, a nie biurwokracje) - czy mam wymieniac dalej ?? Aha - nie wyskakuj prosze ze zmniejszeniem bezrobocia. Spadlo dzieki temu, ze poprzednie rzady wynegocjowaly wstapienie do EU i otwarcie rynkow pracy. Obecny rzad nie zrobil NIC systemowego, aby bezrobocie spadlo. Point. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska10001 Re: Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 19:24 Kto wie ze Polski lekarz ma obowiazek wziac 8 dyzurów w miesiacu ponad etat. W Unii Europejskiej max 48 godz w Polsce dyzur nie wlicza sie do czasu pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Podwyzka, ale od jakiego poziomu bazowego ??? 02.07.07, 19:32 Jeśli jest lepiej, zawsze można powiedzieć "my byśmy zrobili,że byłoby jeszcze lepiej". Tylko jakoś, żadna "mądra" siła polityczna, gdy mogła, tego nie zrobiła a najczęsciej szkodziła.Biuwokracja nie jestem pewniem czy masz rację - z tego co słyszałem nie jesteśmy w czołowce "biurwolandów". Bezrobocie- otwarcie rynków pracy z Zachodzie a jakoś głupio się tak stało, że zatrudnienie w Polsce zwiększyło się o ok.600 tys. Podatki - piszemy o lekarzach - ile pieniedzy dzieki nim jest poza kontrolą (może starczyłoby na podwyżki) Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Aha, dlaczego zyskal zwolennikow ? 02.07.07, 19:01 Bardzo proste. Populizm w ciemnym a rozszczeniowym spoleczenstwie ma sie rownie dobrze jak pieczarki na oborniku. Hint dla "wyksztalciuchow-inaczej" : to wcale NIE swiadczy dobrze o rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Aha, dlaczego zyskal zwolennikow ? 02.07.07, 19:37 tu już totalne bzdury. Raczej odwrotniem, tym ciemnym ludem wspierającym opozycję z grupy wykształconych, są ci co wyrwali się z zad... i jako mgrki w pierwszym pokoleniu chętnie słuchają kasty autorytetów Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkowcy.. 02.07.07, 15:19 To ten nowy tajny plan pana ministra?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Wiadomo................ 02.07.07, 15:21 ze na ten rok budzet jest w trakcie.Zeby dac lekarzom trzeba budzet rozwalic.Do konca roku pozostalo szec miesiecy.Zgodnie z przewidywaniami maja otrzymac podwyzki od poczatku przyszlego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Re: ...Wiadomo................ 02.07.07, 18:43 presentation1 napisał: > ze na ten rok budzet jest w trakcie.Zeby dac lekarzom trzeba budzet rozwalic.Do > konca roku pozostalo szec miesiecy.Zgodnie z przewidywaniami maja otrzymac pod > wyzki od poczatku przyszlego roku. Gratuluje, ze nic nie zrozumiales. Lekarze walcza przede wszystkim o REFORME SYSTEMU - jesli to sie uda przeprowadzic, kasa dla nich znajdzie sie sama. Lekarze przystaliby na odwleczenie w czasie podwyzek POD WARUNKIEM, ze reforma zacznie sie NATYCHMIAST. Dosc czasu juz zmarnowano. Niestety, obecny rzad (jak i poprzednie) robi w gacie na sama mysl o tak niepopularnym - bo prorynkowym - kroku. Oni predzej wlasna piescia sie ukatrupia niz pociagna tej kraj w strone cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 Twardy rząd 02.07.07, 15:23 No się nie spodziewałem tak twardego stanowiska. Ale bez reformy ani rusz/.// Odpowiedz Link Zgłoś
marta299 Re: Religa: Nie dla podwyżek w tym roku. Związkow 02.07.07, 15:24 A swoją drogą to fajnie. Minister Gilowska ma nam "dodać" do pensji bo zmniejszy składę emerytalna, ale pewnie nie zdążymy tych pieniędzy zobaczyć, bo Minister Religa zwiększy nam składki na ubezpieczenie zdrowotne. No i nie bądź tu w "dobrym" humorze... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Zycie czlowieka w Polsce warte 1/20 europejskiego 02.07.07, 15:27 Lekarzu, lecz tam, gdzie zycie ludzkie jest cos warte i za jego ratowanie ci przyzwoicie zaplaca. Odpowiedz Link Zgłoś