Dodaj do ulubionych

Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki

05.07.07, 07:04
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • takizenek +++ Demokracja i S 05.07.07, 07:05
      • gmsaxz Bolszewicy u władzy oznaczają tylko jedno 05.07.07, 16:43
        Bolszewicy u władzy oznaczają tylko jedno: terror
    • wujaszek_joe rewolucja weszła w stan stalinizacji 05.07.07, 07:06
      będzie już tylko gorzej. dobrze że są tacy nieudolni.
      • mark.parker Re: rewolucja weszła w stan stalinizacji 05.07.07, 08:41
        wujaszek_joe napisał:

> będzie już tylko gorzej. dobrze że są tacy nieudolni.

Już niedługo obozy - wspomnicie moje słowa. Zza drutów.
        • pikorab Re: rewolucja weszła w stan stalinizacji 05.07.07, 10:12
          W ciągu okresu reformacji nastąpiła widoczna polaryzacja zamożności. Powstała
          warstwa milionerów i wyróżniających się bogaczy, mamy środowiska wynagradzane
          nieproporcjonalnie do kwalifikacji i odpowiedzialności za wykonywaną pracę,
          istnieje znaczna część społeczeństwa spauperyzowanego, żyjącego poniżej minimum
          socjalnego. Mamy rolników-latyfundystów korzystających z przywilejów lecznictwa
          państwowego za marne grosze (nieproporcjonalnie niskie w stosunku do osiąganego
          dochodu!) wnoszone do KRUS. Fiskus uprzywilejował dochody niektórych dziedzin,
          pozbawiając się wpływów z należnych podatków.Istnieją uzasadnione protesty i
          strajki społeczne. Tak przedstawia się Polska "Prawa i Sprawiedliwości"
          Skoro Rząd nie potrafi zapewnić najniżej zarabiającym adekwatnego wynagrodzenia,
          niech wreszcie przeanalizuje strukturę budżetu i dokona niezbędnej korekty.
          Czy decydenci elit i korespondenci prasy zagranicznej akredytowani w Polsce
          czytają opinie na Forum GW ? Jeżeli tak, tym gorzej dla faktów !
          Quo vadis Polonia? Quo usque tandem abutere Lech et Jaroslavus patientia nostra?
          Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet.. ? pikorab
          • wrojoz I Kaczyńscy zniszczą Polskę.? 05.07.07, 10:22
            Nie możemy na to pozwolić.!!
    • wujaszek_joe aron skąd ty masz takie bolszewickie pomysły? 05.07.07, 07:07
      mamy demokrację a tobie się marzy zamordyzm i odpowiedzialność zbiorowa
    • old.european Powinny podpisac oswiadczenia lustracyjne 05.07.07, 07:10
      przed strajkiem.
    • krzych.korab Nie ma to jak sprawdzone komunistyczne metody. 05.07.07, 07:15
      Kocham ten kraj ale potęgą mógł być tylko gdy rządzili nami królowie z pnia
      Litewskiego.
    • ergo12 Rezim Kczyńskich w piętkę goni 05.07.07, 07:22
      Liczę juz dni do kańca tego kaczego kabaretu!
      • wrojoz Re: Rezim Kczyńskich w piętkę goni 05.07.07, 10:28
        ergo12 napisał:

> Liczę juz dni do kańca tego kaczego kabaretu!
    • fraglesi67 Jak długo jeszcze ? 05.07.07, 07:26
      Jak długo jeszcze ten biedny naród da z siebie robić durni??
      • sumienie.lk Jarosław Kaczyński bardzo boi się pielęgniarek 05.07.07, 07:47
        Ale, że aż tak... Tego się nie spodziewałem.
        • zuzur Uprzejmie donoszę na pielęgniarza z Pogotowia Ratu 05.07.07, 08:13
          Mój sąsiad, pielęgniarz z Pogotowia Ratunkowego, ma malucha z 1986 roku. Ciągle
          go reperuje (sam osobiście!), a w piwnicy ma sporo części zamiennych. To jest
          wielce podejrzane, bo nikt już tak nie robi, a maluchy mają tylko bezrobotni
          rolnicy.
          • skubi6 Czy następna władza zrobi raport anty-Macierewicza 05.07.07, 08:17
            Czy następna władza zrobi raport anty-Macierewicza na temat tych, którzy dziś
            kablują na pielęgniarki?

www.skubi.net/macierewicz.html
            www.skubi.net/nieoddaj.html
          • boggie Re: Uprzejmie donoszę na pielęgniarza z Pogotowia 05.07.07, 09:26

no i wyszlo szydlo z wora! teraz to wy PiSiory jestescie po stronie ZOMO!!!
            pieknie kur.wa pieknie!!
            • wrojoz Co ma zrobic Kaczyński ?. Odejść. 05.07.07, 10:22
              Szybko odejść.!!
        • 2kotunia1 Re: Jarosław Kaczyński bardzo boi się pielęgniare 05.07.07, 08:40
          sumienie.lk napisał:

> Ale, że aż tak... Tego się nie spodziewałem.
          < kurduple z natury boja się wszystkiego, bo małe, serce ma blisko d...y i
          koniuszek miesza sie w g.
      • gelimer Przez takich pseudoptariotów jak Geremek pewnie 05.07.07, 07:59
        jeszcze długo. Krytykowanie to jego święte prawo. Ale szczekanie w zagraicznej
        prasie z patriotyzmem nie ma nic wspólnego.
      • saniba Re: Jak długo jeszcze ? 05.07.07, 10:25
        Nie wiem, ale mam nadzieję, że już niedługo.
    • pionier630 Porządek należy zrobić z Twoim 05.07.07, 07:28
      konowałem z Tworek. Jego diagnoza Twojego stanu umysłu jest błędna. Powinien
      zmienić kurację i zastosować silniejsze leki.
    • lambert77 Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 07:31
      :) a Ciebie dziecko drogie już kompletnie ... poje...ło. Widać jakiś konował
      odbierał twój poród bo Cię musiał upuścić na podłogę stąd taki bełkot.
    • yppie80 ''Permanentna inwigilacja środowisk'' jak w PRL 05.07.07, 07:38
      Teraz to juz tylko skrzyknąc weteranow z ZOMO, irozgonic towarzystwo. I wsio
      budiet haraszo. :):):)
      • infomozg Na razie jedynie Wyborcza o tym pisze. Dowodów 05.07.07, 07:53
        nikt nie widział.
        • wrojoz Kaczynski odejdż-nie potrafisz. 05.07.07, 10:23
          Kaczyński, niszczysz Polskę.
    • el_bigos a idiotów takich jak aron2004 do psychiatryka 05.07.07, 07:41
      debil
    • leszlong Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 07:46
      @aron2004: mowa jest o pielęgniarkach, jak rozumiem pisząc o konowałach to je
      miałeś na myśli. Już widzę, tę lustrację majątkową pielęgniarki ha ha!! Posłów
      też trzeba zlustrować, z powrotem do szkoły na 8 lat, a później praca posła za
      zasiłek dla bezrobotnych.
    • infomozg A kiedyś Wyborcza była taką mądrą gazetą. 05.07.07, 07:53
    • presentation1 ...To szuka czy nie szuka? 05.07.07, 07:54
      Czy zbieranie informacji to haki?
      www.bloguez.com/POLSKA/
      • ergo12 presentation1Etrangere? 05.07.07, 07:57
        Czy la Rue jest już sprzątnięta?Bo jeśli nie, to boss francuski Cie pogoni!
        • konskipsiinteres Re: presentation1Etrangere? 05.07.07, 10:14
          Presentation mówi patron :)
          • wrojoz Kaczyńscy na księżyc.!!! 05.07.07, 10:24
            To jest miejsce dla Kaczyńskich.
    • nyks.uk Re: aron skąd ty masz takie bolszewickie pomysły? 05.07.07, 07:55
      Wiesz, mieszkam od kilku lat w UK i o dziwo - i wbrew Twoim pogladom - Polscy
      lekarze sa tutaj na wage zlota. Podobnie uwaza sie w Hiszpani. Jakos Twoja
      teoria upada... Ponadto zastanow sie nad swoim wyksztalceniem a nie czepiaj sie
      ludzi ktorzy musza poswiecic wiele lat swojego zycia, aby zostac lekarzami...

Co do ludzi, ktorzy zyja z Twojej kieszeni to np.: politycy, ale z pewnoscia o
      tym wiesz....

Pozdrawiam i zycze dalszych konstruktywnych przemyslen....
      • kontogazetowe nie karmcie tego trolla, niech się wykrwawi... 05.07.07, 08:18
        ...izolowany.
    • cluniak Ja myślę, że to PiS Ewę z tym jabłkiem podpuścił 05.07.07, 07:56
      i dlatego utraciliśmy raj.
    • ambl Re: +++ Demokracja i Solidarnosc a la kaczyns 05.07.07, 07:57
      Przeciez gierek przynajniej udawal ze
      > mu zalezy na ludziach i byl wysoko powyzej kaczych metod!!!<Jasne!Szczególnie
      wtedy gdy wprowadzał system kartkowy(na cukier 1976r)
    • mppmpp Haha! Tak samo było z ekologami. Faszyzm :( 05.07.07, 07:59
      • dumny_jako_polak Komuś coś udowodniono? Czy skończyło się na 05.07.07, 08:09
        fakcie prasowym GW?
        • polihistor Re: Komuś coś udowodniono? PRL Bis 05.07.07, 08:59

• sceptyk40 Re: Komuś coś udowodniono? Czy skończyło się na 05.07.07, 09:15
          Uważasz, że wszystko można, byleby nie dać się na tym złapać ( brak dowodów) ?
          To jest mentalność przestępcy, która władzy nie przystoi, a szczególnie władzy
          deklarującej odnowę moralną.
          • polihistor ee tam odnowa moralna: cel uświęca środki 05.07.07, 09:29
            a twarz Jarosława coraz trudniej odróżnić od gęb Giertycha i Leppera
            • wrojoz Kaczyńscy ustąpcie!! 05.07.07, 10:25
              Wasz czas minął.!!
    • swan_ganz kaczki to jednak zwykłe gnojki...n/t 05.07.07, 08:01

• wrojoz Re: kaczki to jednak zwykłe gnojki...n/t 05.07.07, 10:29
    • ambl Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 08:02
      Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarkiJa mam,są w dużej części
      aroganckie,leniwe i łapówkary(widziałem)
      • areopag Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 08:12
        ambl napisała:

> Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarkiJa mam,są w dużej części
        > aroganckie,leniwe i łapówkary(widziałem)

Tak samo można powiedzieć o urzędnikach państwowych.
        Są w dużej części aroganccy,leniwi i łapówki biorą bez zachamowań (widziałem)
    • hanej Faszystowskie państwo wyznaniowe 05.07.07, 08:12
      IV RP w kolorze brunatnym
      • wrojoz Re: Faszystowskie państwo wyznaniowe 05.07.07, 10:29
        hanej napisał:

> IV RP w kolorze brunatnym
    • e.gajowa Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 08:12
      Zbieranie danych o takich zgromadzeniach i o osobach w to zaangażowanych nie
      jest wcale dziwne. Gdyby na skutek zaniedbań Policji stało się coś co
      zagroziłoby zdrowiu lub życiu tych "ludzi", dopiero podnieślibyście larum. Na
      wszelki wypadek lepiej wiedzieć o uczestnikach więcej niż za mało. Jeżeli te
      Panie "pielęgniarki", budząc się w odpowiednim dla nich czasie postanowiły
      walczyć do końca......, końca czego? życia?....., czyjego?.
      Na dłuższą metę ten protest jest zagrożeniem dla wszystkich, dla chorych, dla
      budżetu, dla szpitali i tu jestem ciekawa jak doszłoby do zamykania szpitali z
      powodu bankructwa - gdzie by te kobiety wróciły i od kogo żądałyby podwyżek?
      Najwyższy czas pomyśleć o tym bo nie ma zgody na wieczne żądania o oddłużanie z
      budżetu i pompowanie kasy do dziurawej balii.
      • gamon0 Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce 05.07.07, 08:18
        I tak należy to traktować.
        • marian391 Re: Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce 05.07.07, 08:58
          Teroryzują naród kaczory, pisowcy i ich bezrozumni wyznawcy. I oni chcą sądzić
          za stan wojenny?
          • wrojoz Kaczyńscy to dranie. Tanie dranie. 05.07.07, 10:26
            To zakompleksieni ludzie.
        • funia81 Re: Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce 05.07.07, 14:13
          > Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce

Wiesz, zwykle sie wkurzam, czytajac takie bzdury.
          Ale ty mnie tak bezpretensjonalnie rozbawiles... Dzieki! Milego dnia!
      • jungervater Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 14:16
        Brednie pleciesz. Pewnie twój lekarz tez strajkuje i nie dostałaś odpowiedniej
        dawki leków. Wbrew pozorom lekarze i pielęgniarki nie muszą się martwić, czy
        szpital zbankrutuje, bo ich usługi zawsze będą potrzebne. Są takie usługi na
        których się nie powinno oszczędzać. I służba zdrowia na pewno do tej grupy
        należy. Jak zbankrutują państwowe placówki, to trzeba będzie chodzić do
        prywatnych przychodni i wtedy to dopiero będzie drogo... . Ale o tym jeszcze
        nikt nie myśli. Przed górnikami się ugięli, bo się policja bała, ze dostanie po
        buzi. Do dziewczyn w fartuchach wyskakują z rozwiązaniami siłowymi. Dalej tak
        trzymać, IV kacza republiko! Daleko zajdziemy na tych kaczych nóżkach. Czego i
        tobie życzę e.gajowa.
        Uszanowanko
        JV

> Zbieranie danych o takich zgromadzeniach i o osobach w to zaangażowanych nie
        > jest wcale dziwne. Gdyby na skutek zaniedbań Policji stało się coś co
        > zagroziłoby zdrowiu lub życiu tych "ludzi", dopiero podnieślibyście larum. Na
        > wszelki wypadek lepiej wiedzieć o uczestnikach więcej niż za mało. Jeżeli te
        > Panie "pielęgniarki", budząc się w odpowiednim dla nich czasie postanowiły
        > walczyć do końca......, końca czego? życia?....., czyjego?.
        > Na dłuższą metę ten protest jest zagrożeniem dla wszystkich, dla chorych, dla
        > budżetu, dla szpitali i tu jestem ciekawa jak doszłoby do zamykania szpitali z
        > powodu bankructwa - gdzie by te kobiety wróciły i od kogo żądałyby podwyżek?
        > Najwyższy czas pomyśleć o tym bo nie ma zgody na wieczne żądania o oddłużanie z
        > budżetu i pompowanie kasy do dziurawej balii.
        • e.gajowa Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 06.07.07, 09:23
          To co ty uważasz za brednie ja uważam za racjonalną gospodarkę w szpitalach. Już
          dziś nie musiałabym się martwić o swoje zdrowie gdyby duża część mojej renty
          zabierana jako składka zdrowotna trafiała nie do rozhisteryzowanych, bezczelnych
          bab /co to w szpitalu na dyżurze nie są od pilnowania chorych - przykład ze
          szpitala na Brzeskiej w Warszawie z dn. 19.06.2007r/, tylko do np. F-rmy
          ubezpieczeniowej ALIANZ, /poczytaj WO - ubezpieczenia zdrowotnego/. Jeżeli ja
          będę musiała dopłacać do swojej opieki medycznej jak chcą związki pielęgniarek
          powołując się jeszcze bezczelnie na nauki JP II to nie ma mowy o zabieraniu z
          mojej głodowej renty składki zdrowotnej.
          O stan mojego umysłu nie masz co się martwić i "kacze nóżki" nie powinni ci
          przysłaniać tego co sam łaskawie przespałeś, czyli poprawiania "ochrony zdrowia"
          przez min. Łapińskiego.
          Jak myślisz ilu rencistów może sobie pozwolić bez dorabiania na prywatną wizytę
          u lekarza i ilu z nich miałoby odwagę wyjść na przeciw temu tumultowi pod URM,
          tym niby lekarzom a bardziej politykom i powiedzieć, że taka zgoda to eutanazja
          i jeszcze większe zaniedbania w profilaktyce.
          W tym wszystkim najbardziej smutne jest to że ktokolwiek na tym forum probuje
          mieć inne zdanie jak GW i jej redaktorzy, posądzany jest natychmiast o chorobę
          umysłową i słane są w ich stronę inwektywy, ale może według Gazety na tym
          właśnie polega demokracja. Smutne to bardzo. Tobie zdrowia życzę obyś nigdy nie
          był skazany na opiekę tych pań spod URM.
    • gamon0 Strajki pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc 05.07.07, 08:13
      Nie ma co daleko szukać, strajki "pielęgniarek" są pod patronatem
      Hanny-Gronkiewicz Walc.
      • ambl Re: Strajki pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc 05.07.07, 08:16
        "siostry" są zdeterminowane bo może w miejscach ich "pracy" czekają wymówionka
        • gamon0 Re: Strajki pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc 05.07.07, 08:20
          A za granicą nie każda "pielęgniarka" dostanie pracę. Trzeba znać
          też język obcy, i to dobrze znać... :)))
          • wrojoz Kaczyńscy wstydzcie sie. 05.07.07, 10:27
            Dlaczego niszczycie ludzi.? Kaczyńscy opamietajcie sie.
      • polihistor Gamoniu niegługo będziesz się leczył tylko i 05.07.07, 09:00
        wyłącznie za własne pieniądze.
    • viornisko Chamstwo Gazety 05.07.07, 08:18
      Jak tak można manipulowac ludzmi? OZI - sugerowanie, że z policją współpracują przestępcy jest tanim chwytem wymierzonym przeciwko służbom. Po tym głupiutkim tekście wiadomo, że rząd wykorzystuje nawet przestępców aby zaszkodzic pielęgniarkom. One - biały uniwersytet, oni - pałki policyjne i kryminaliści. Pseudodziennikarstwo...
      • gamon0 Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 08:23
        To przecież gazetka brukowa... komiks... piszący "dziennikarze" przynoszą
        tylko wstyd zawodowi...
        • bardu Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 09:21
          gamon0 napisał:
          > To przecież gazetka brukowa... komiks... piszący "dziennikarze" przynoszą
          > tylko wstyd zawodowi...
          To z ciebie albo idiota albo donosiciel skoro czytujesz - jak to sam nazywasz -
          gazetkę brukową.
          • gamon0 Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 09:45
            Ani... ani... czytuję jako komiks... :)))
          • nico72 Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 10:00
            Bo jako nieliczna pisze prawdę o PiSie i ich ubeckich metodach... Berecikom to
            sie nie podoba.
            • wrojoz Kaczyński to skaranie boskie. 05.07.07, 10:30
              Straszne skaranie.
              • viornisko Wrojoz daj już spokój 05.07.07, 11:27
                Wrojoz uspokój się, najlepiej napij się meliski :)
      • ukos A gdzie "To mówiłem ja..."? /nt 05.07.07, 08:29

• maaac Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 08:36
        viornisko napisał:

> Jak tak można manipulowac ludzmi? OZI - sugerowanie, że z policją
        współpracują
        > przestępcy jest tanim chwytem wymierzonym przeciwko służbom. Po tym
        głupiutkim
        > tekście wiadomo, że rząd wykorzystuje nawet przestępców aby zaszkodzic
        pielęgni
        > arkom. One - biały uniwersytet, oni - pałki policyjne i kryminaliści.
        Pseudodzi
        > ennikarstwo...

:) No i mamy efekty namieszania ludziom przez kaczkoidów w głowach. OZI to
        OZI - czyli osobowe źródło informacji. Podstawa istnienia i działania każdej
        policji czy wywiadu. Bez OZI każda taka służba była by całkowicie bezsilna i
        nie mogła by spełniać swoich obowiązków. Czy OZI to przestępcy? Na pewno samo
        bycie OZI nie robi z człowieka przestępcy. Nie to że mówi Policjantowi co wie
        jest groźne ale to dla jakiego państwa ten Policjant pracuje, a dokładniej po
        co mu sa te informacje. OZI dzięki którego donosom złapie się gwałciciela, czy
        maniakalnego mordercę trudno nazwać przestępcą - nawet jeśli jego donosów
        słuchał "Granatowy Policjant" czy Milicjant.
        Czy OZI może zostać przestępca? Ależ tak - przestępcy będą mieli najwięcej
        informacji o środowisku przestępczym, no bo któż by inny? Jednak nie jest to
        tożsame - OZI równie dobrze może być każdy inny człowiek który z powodu pracy
        czy układów towarzyskich będzie posiadał potrzebne informacje. Ot chociażby
        najsłynniejsza OZI IVRP ZYTA GILOWSKA :)))))).
      • marian391 Re: Chamstwo Gazety nie musisz czytać 05.07.07, 08:55
      • polihistor viornisko: OZI to Osobowe Źródło Informacji 05.07.07, 08:58
        Wszystko się zgadza, w czym problem? Zdziwiony jesteś, że rząd w swojej
        fascynacji PRL stosuje jego metody rozbijania strajków?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka