aron2004 05.07.07, 07:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gmsaxz Bolszewicy u władzy oznaczają tylko jedno 05.07.07, 16:43 Bolszewicy u władzy oznaczają tylko jedno: terror Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe rewolucja weszła w stan stalinizacji 05.07.07, 07:06 będzie już tylko gorzej. dobrze że są tacy nieudolni. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: rewolucja weszła w stan stalinizacji 05.07.07, 08:41 wujaszek_joe napisał: > będzie już tylko gorzej. dobrze że są tacy nieudolni. Już niedługo obozy - wspomnicie moje słowa. Zza drutów. Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: rewolucja weszła w stan stalinizacji 05.07.07, 10:12 W ciągu okresu reformacji nastąpiła widoczna polaryzacja zamożności. Powstała warstwa milionerów i wyróżniających się bogaczy, mamy środowiska wynagradzane nieproporcjonalnie do kwalifikacji i odpowiedzialności za wykonywaną pracę, istnieje znaczna część społeczeństwa spauperyzowanego, żyjącego poniżej minimum socjalnego. Mamy rolników-latyfundystów korzystających z przywilejów lecznictwa państwowego za marne grosze (nieproporcjonalnie niskie w stosunku do osiąganego dochodu!) wnoszone do KRUS. Fiskus uprzywilejował dochody niektórych dziedzin, pozbawiając się wpływów z należnych podatków.Istnieją uzasadnione protesty i strajki społeczne. Tak przedstawia się Polska "Prawa i Sprawiedliwości" Skoro Rząd nie potrafi zapewnić najniżej zarabiającym adekwatnego wynagrodzenia, niech wreszcie przeanalizuje strukturę budżetu i dokona niezbędnej korekty. Czy decydenci elit i korespondenci prasy zagranicznej akredytowani w Polsce czytają opinie na Forum GW ? Jeżeli tak, tym gorzej dla faktów ! Quo vadis Polonia? Quo usque tandem abutere Lech et Jaroslavus patientia nostra? Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet.. ? pikorab Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz I Kaczyńscy zniszczą Polskę.? 05.07.07, 10:22 Nie możemy na to pozwolić.!! Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe aron skąd ty masz takie bolszewickie pomysły? 05.07.07, 07:07 mamy demokrację a tobie się marzy zamordyzm i odpowiedzialność zbiorowa Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Powinny podpisac oswiadczenia lustracyjne 05.07.07, 07:10 przed strajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nie ma to jak sprawdzone komunistyczne metody. 05.07.07, 07:15 Kocham ten kraj ale potęgą mógł być tylko gdy rządzili nami królowie z pnia Litewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Rezim Kczyńskich w piętkę goni 05.07.07, 07:22 Liczę juz dni do kańca tego kaczego kabaretu! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Rezim Kczyńskich w piętkę goni 05.07.07, 10:28 ergo12 napisał: > Liczę juz dni do kańca tego kaczego kabaretu! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Jak długo jeszcze ? 05.07.07, 07:26 Jak długo jeszcze ten biedny naród da z siebie robić durni?? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jarosław Kaczyński bardzo boi się pielęgniarek 05.07.07, 07:47 Ale, że aż tak... Tego się nie spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Uprzejmie donoszę na pielęgniarza z Pogotowia Ratu 05.07.07, 08:13 Mój sąsiad, pielęgniarz z Pogotowia Ratunkowego, ma malucha z 1986 roku. Ciągle go reperuje (sam osobiście!), a w piwnicy ma sporo części zamiennych. To jest wielce podejrzane, bo nikt już tak nie robi, a maluchy mają tylko bezrobotni rolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Czy następna władza zrobi raport anty-Macierewicza 05.07.07, 08:17 Czy następna władza zrobi raport anty-Macierewicza na temat tych, którzy dziś kablują na pielęgniarki? www.skubi.net/macierewicz.html www.skubi.net/nieoddaj.html Odpowiedz Link Zgłoś
boggie Re: Uprzejmie donoszę na pielęgniarza z Pogotowia 05.07.07, 09:26 no i wyszlo szydlo z wora! teraz to wy PiSiory jestescie po stronie ZOMO!!! pieknie kur.wa pieknie!! Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Jarosław Kaczyński bardzo boi się pielęgniare 05.07.07, 08:40 sumienie.lk napisał: > Ale, że aż tak... Tego się nie spodziewałem. < kurduple z natury boja się wszystkiego, bo małe, serce ma blisko d...y i koniuszek miesza sie w g. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Przez takich pseudoptariotów jak Geremek pewnie 05.07.07, 07:59 jeszcze długo. Krytykowanie to jego święte prawo. Ale szczekanie w zagraicznej prasie z patriotyzmem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Jak długo jeszcze ? 05.07.07, 10:25 Nie wiem, ale mam nadzieję, że już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
pionier630 Porządek należy zrobić z Twoim 05.07.07, 07:28 konowałem z Tworek. Jego diagnoza Twojego stanu umysłu jest błędna. Powinien zmienić kurację i zastosować silniejsze leki. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 07:31 :) a Ciebie dziecko drogie już kompletnie ... poje...ło. Widać jakiś konował odbierał twój poród bo Cię musiał upuścić na podłogę stąd taki bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
yppie80 ''Permanentna inwigilacja środowisk'' jak w PRL 05.07.07, 07:38 Teraz to juz tylko skrzyknąc weteranow z ZOMO, irozgonic towarzystwo. I wsio budiet haraszo. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Na razie jedynie Wyborcza o tym pisze. Dowodów 05.07.07, 07:53 nikt nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczynski odejdż-nie potrafisz. 05.07.07, 10:23 Kaczyński, niszczysz Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 07:46 @aron2004: mowa jest o pielęgniarkach, jak rozumiem pisząc o konowałach to je miałeś na myśli. Już widzę, tę lustrację majątkową pielęgniarki ha ha!! Posłów też trzeba zlustrować, z powrotem do szkoły na 8 lat, a później praca posła za zasiłek dla bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...To szuka czy nie szuka? 05.07.07, 07:54 Czy zbieranie informacji to haki? www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 presentation1Etrangere? 05.07.07, 07:57 Czy la Rue jest już sprzątnięta?Bo jeśli nie, to boss francuski Cie pogoni! Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: presentation1Etrangere? 05.07.07, 10:14 Presentation mówi patron :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy na księżyc.!!! 05.07.07, 10:24 To jest miejsce dla Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
nyks.uk Re: aron skąd ty masz takie bolszewickie pomysły? 05.07.07, 07:55 Wiesz, mieszkam od kilku lat w UK i o dziwo - i wbrew Twoim pogladom - Polscy lekarze sa tutaj na wage zlota. Podobnie uwaza sie w Hiszpani. Jakos Twoja teoria upada... Ponadto zastanow sie nad swoim wyksztalceniem a nie czepiaj sie ludzi ktorzy musza poswiecic wiele lat swojego zycia, aby zostac lekarzami... Co do ludzi, ktorzy zyja z Twojej kieszeni to np.: politycy, ale z pewnoscia o tym wiesz.... Pozdrawiam i zycze dalszych konstruktywnych przemyslen.... Odpowiedz Link Zgłoś
kontogazetowe nie karmcie tego trolla, niech się wykrwawi... 05.07.07, 08:18 ...izolowany. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Ja myślę, że to PiS Ewę z tym jabłkiem podpuścił 05.07.07, 07:56 i dlatego utraciliśmy raj. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: +++ Demokracja i Solidarnosc a la kaczyns 05.07.07, 07:57 Przeciez gierek przynajniej udawal ze > mu zalezy na ludziach i byl wysoko powyzej kaczych metod!!!<Jasne!Szczególnie wtedy gdy wprowadzał system kartkowy(na cukier 1976r) Odpowiedz Link Zgłoś
dumny_jako_polak Komuś coś udowodniono? Czy skończyło się na 05.07.07, 08:09 fakcie prasowym GW? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Komuś coś udowodniono? Czy skończyło się na 05.07.07, 09:15 Uważasz, że wszystko można, byleby nie dać się na tym złapać ( brak dowodów) ? To jest mentalność przestępcy, która władzy nie przystoi, a szczególnie władzy deklarującej odnowę moralną. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor ee tam odnowa moralna: cel uświęca środki 05.07.07, 09:29 a twarz Jarosława coraz trudniej odróżnić od gęb Giertycha i Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 08:02 Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarkiJa mam,są w dużej części aroganckie,leniwe i łapówkary(widziałem) Odpowiedz Link Zgłoś
areopag Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 08:12 ambl napisała: > Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarkiJa mam,są w dużej części > aroganckie,leniwe i łapówkary(widziałem) Tak samo można powiedzieć o urzędnikach państwowych. Są w dużej części aroganccy,leniwi i łapówki biorą bez zachamowań (widziałem) Odpowiedz Link Zgłoś
hanej Faszystowskie państwo wyznaniowe 05.07.07, 08:12 IV RP w kolorze brunatnym Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Faszystowskie państwo wyznaniowe 05.07.07, 10:29 hanej napisał: > IV RP w kolorze brunatnym Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 08:12 Zbieranie danych o takich zgromadzeniach i o osobach w to zaangażowanych nie jest wcale dziwne. Gdyby na skutek zaniedbań Policji stało się coś co zagroziłoby zdrowiu lub życiu tych "ludzi", dopiero podnieślibyście larum. Na wszelki wypadek lepiej wiedzieć o uczestnikach więcej niż za mało. Jeżeli te Panie "pielęgniarki", budząc się w odpowiednim dla nich czasie postanowiły walczyć do końca......, końca czego? życia?....., czyjego?. Na dłuższą metę ten protest jest zagrożeniem dla wszystkich, dla chorych, dla budżetu, dla szpitali i tu jestem ciekawa jak doszłoby do zamykania szpitali z powodu bankructwa - gdzie by te kobiety wróciły i od kogo żądałyby podwyżek? Najwyższy czas pomyśleć o tym bo nie ma zgody na wieczne żądania o oddłużanie z budżetu i pompowanie kasy do dziurawej balii. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce 05.07.07, 08:18 I tak należy to traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Re: Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce 05.07.07, 08:58 Teroryzują naród kaczory, pisowcy i ich bezrozumni wyznawcy. I oni chcą sądzić za stan wojenny? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy to dranie. Tanie dranie. 05.07.07, 10:26 To zakompleksieni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce 05.07.07, 14:13 > Ten strajk to akt terroryzmu przeciw Polsce Wiesz, zwykle sie wkurzam, czytajac takie bzdury. Ale ty mnie tak bezpretensjonalnie rozbawiles... Dzieki! Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 05.07.07, 14:16 Brednie pleciesz. Pewnie twój lekarz tez strajkuje i nie dostałaś odpowiedniej dawki leków. Wbrew pozorom lekarze i pielęgniarki nie muszą się martwić, czy szpital zbankrutuje, bo ich usługi zawsze będą potrzebne. Są takie usługi na których się nie powinno oszczędzać. I służba zdrowia na pewno do tej grupy należy. Jak zbankrutują państwowe placówki, to trzeba będzie chodzić do prywatnych przychodni i wtedy to dopiero będzie drogo... . Ale o tym jeszcze nikt nie myśli. Przed górnikami się ugięli, bo się policja bała, ze dostanie po buzi. Do dziewczyn w fartuchach wyskakują z rozwiązaniami siłowymi. Dalej tak trzymać, IV kacza republiko! Daleko zajdziemy na tych kaczych nóżkach. Czego i tobie życzę e.gajowa. Uszanowanko JV > Zbieranie danych o takich zgromadzeniach i o osobach w to zaangażowanych nie > jest wcale dziwne. Gdyby na skutek zaniedbań Policji stało się coś co > zagroziłoby zdrowiu lub życiu tych "ludzi", dopiero podnieślibyście larum. Na > wszelki wypadek lepiej wiedzieć o uczestnikach więcej niż za mało. Jeżeli te > Panie "pielęgniarki", budząc się w odpowiednim dla nich czasie postanowiły > walczyć do końca......, końca czego? życia?....., czyjego?. > Na dłuższą metę ten protest jest zagrożeniem dla wszystkich, dla chorych, dla > budżetu, dla szpitali i tu jestem ciekawa jak doszłoby do zamykania szpitali z > powodu bankructwa - gdzie by te kobiety wróciły i od kogo żądałyby podwyżek? > Najwyższy czas pomyśleć o tym bo nie ma zgody na wieczne żądania o oddłużanie z > budżetu i pompowanie kasy do dziurawej balii. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Zapytaj swego OZI, czy ma coś na pielęgniarki 06.07.07, 09:23 To co ty uważasz za brednie ja uważam za racjonalną gospodarkę w szpitalach. Już dziś nie musiałabym się martwić o swoje zdrowie gdyby duża część mojej renty zabierana jako składka zdrowotna trafiała nie do rozhisteryzowanych, bezczelnych bab /co to w szpitalu na dyżurze nie są od pilnowania chorych - przykład ze szpitala na Brzeskiej w Warszawie z dn. 19.06.2007r/, tylko do np. F-rmy ubezpieczeniowej ALIANZ, /poczytaj WO - ubezpieczenia zdrowotnego/. Jeżeli ja będę musiała dopłacać do swojej opieki medycznej jak chcą związki pielęgniarek powołując się jeszcze bezczelnie na nauki JP II to nie ma mowy o zabieraniu z mojej głodowej renty składki zdrowotnej. O stan mojego umysłu nie masz co się martwić i "kacze nóżki" nie powinni ci przysłaniać tego co sam łaskawie przespałeś, czyli poprawiania "ochrony zdrowia" przez min. Łapińskiego. Jak myślisz ilu rencistów może sobie pozwolić bez dorabiania na prywatną wizytę u lekarza i ilu z nich miałoby odwagę wyjść na przeciw temu tumultowi pod URM, tym niby lekarzom a bardziej politykom i powiedzieć, że taka zgoda to eutanazja i jeszcze większe zaniedbania w profilaktyce. W tym wszystkim najbardziej smutne jest to że ktokolwiek na tym forum probuje mieć inne zdanie jak GW i jej redaktorzy, posądzany jest natychmiast o chorobę umysłową i słane są w ich stronę inwektywy, ale może według Gazety na tym właśnie polega demokracja. Smutne to bardzo. Tobie zdrowia życzę obyś nigdy nie był skazany na opiekę tych pań spod URM. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Strajki pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc 05.07.07, 08:13 Nie ma co daleko szukać, strajki "pielęgniarek" są pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Strajki pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc 05.07.07, 08:16 "siostry" są zdeterminowane bo może w miejscach ich "pracy" czekają wymówionka Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Strajki pod patronatem Hanny-Gronkiewicz Walc 05.07.07, 08:20 A za granicą nie każda "pielęgniarka" dostanie pracę. Trzeba znać też język obcy, i to dobrze znać... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy wstydzcie sie. 05.07.07, 10:27 Dlaczego niszczycie ludzi.? Kaczyńscy opamietajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Gamoniu niegługo będziesz się leczył tylko i 05.07.07, 09:00 wyłącznie za własne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Chamstwo Gazety 05.07.07, 08:18 Jak tak można manipulowac ludzmi? OZI - sugerowanie, że z policją współpracują przestępcy jest tanim chwytem wymierzonym przeciwko służbom. Po tym głupiutkim tekście wiadomo, że rząd wykorzystuje nawet przestępców aby zaszkodzic pielęgniarkom. One - biały uniwersytet, oni - pałki policyjne i kryminaliści. Pseudodziennikarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 08:23 To przecież gazetka brukowa... komiks... piszący "dziennikarze" przynoszą tylko wstyd zawodowi... Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 09:21 gamon0 napisał: > To przecież gazetka brukowa... komiks... piszący "dziennikarze" przynoszą > tylko wstyd zawodowi... To z ciebie albo idiota albo donosiciel skoro czytujesz - jak to sam nazywasz - gazetkę brukową. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 09:45 Ani... ani... czytuję jako komiks... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 10:00 Bo jako nieliczna pisze prawdę o PiSie i ich ubeckich metodach... Berecikom to sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Wrojoz daj już spokój 05.07.07, 11:27 Wrojoz uspokój się, najlepiej napij się meliski :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Chamstwo Gazety 05.07.07, 08:36 viornisko napisał: > Jak tak można manipulowac ludzmi? OZI - sugerowanie, że z policją współpracują > przestępcy jest tanim chwytem wymierzonym przeciwko służbom. Po tym głupiutkim > tekście wiadomo, że rząd wykorzystuje nawet przestępców aby zaszkodzic pielęgni > arkom. One - biały uniwersytet, oni - pałki policyjne i kryminaliści. Pseudodzi > ennikarstwo... :) No i mamy efekty namieszania ludziom przez kaczkoidów w głowach. OZI to OZI - czyli osobowe źródło informacji. Podstawa istnienia i działania każdej policji czy wywiadu. Bez OZI każda taka służba była by całkowicie bezsilna i nie mogła by spełniać swoich obowiązków. Czy OZI to przestępcy? Na pewno samo bycie OZI nie robi z człowieka przestępcy. Nie to że mówi Policjantowi co wie jest groźne ale to dla jakiego państwa ten Policjant pracuje, a dokładniej po co mu sa te informacje. OZI dzięki którego donosom złapie się gwałciciela, czy maniakalnego mordercę trudno nazwać przestępcą - nawet jeśli jego donosów słuchał "Granatowy Policjant" czy Milicjant. Czy OZI może zostać przestępca? Ależ tak - przestępcy będą mieli najwięcej informacji o środowisku przestępczym, no bo któż by inny? Jednak nie jest to tożsame - OZI równie dobrze może być każdy inny człowiek który z powodu pracy czy układów towarzyskich będzie posiadał potrzebne informacje. Ot chociażby najsłynniejsza OZI IVRP ZYTA GILOWSKA :)))))). Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor viornisko: OZI to Osobowe Źródło Informacji 05.07.07, 08:58 Wszystko się zgadza, w czym problem? Zdziwiony jesteś, że rząd w swojej fascynacji PRL stosuje jego metody rozbijania strajków? Odpowiedz Link Zgłoś