wizytka1 demokracja wg Oriany Fallaci 13.07.07, 13:37 "... Bieda w tym ,że demokracja pomaga głupim i pysznym zaprzeczać tej prawdzie, owej oczywistości. Pomaga im poprzez wybory, w których głosy sie liczy, a nie waży, czyli zawierza się ilości, nie jakości. Pomaga im swoją retoryką, demagogią i populizmem. W rezultacie każdy nicpoń albo niedołęga może kandydowac i zostać wybranym. Może nawet zwyciężyć ogromną przewagą głosów.A ponieważ wiele istot ludzkich nie ma nic z Leonarda da Vinci i świętego Franciszka, reprezentantami elektoratu zostają często niedołęgi i nicponie. I w rzeczy samej, któz jesli nie oni są pierwszymi wśród winnych katastrofy, na którą patrzymy ? Któż, jesli nie oni wydają, już wydali naszą cywilizację na pastwę antycywilizacji ? ... " Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: 101% racji 13.07.07, 14:49 ale myslisz ze dotrze to do tzw. obroncow Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 13:39 Jak to co robiłeś Leperku w tym rządzie - budowaleś PRL bis z jego tendencjami do inwigilacji obywateli, cenzury prasowej i telewizyjnej, kolesiostwa i zagarniania władzy aż do najdrobniejszego kierownika... Myślę iż dla dobra Polski powinieneś skorzystać z tego miliona i w towaarzystwie tego ryby oddalić sie na stale do Konga. Co było złgo to już zrobiłeś -czas odjechać bo jak kraj wróci do demokracji czeka cie niechybnie niebyt polityczny za sprzeniewierzenie sie demokracji... Ach i pamiętaj że to Kaczyński cię załatwił wraz ze swymi pretorianami którzy o wszystkim wiedzieli znakomicie... Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 13:42 Nic dziwnego, jak ktoś się tak przepracowuje, to potem traci pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 13:48 Temu małemu się wydaje, że jest strasznie chytry i cwaniak warszawski, ale żeby się czasami wkrótce nie zdziwił. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 13:57 O...nigdy nie sadzilam, ze dojdzie do tego, ze zgodze sie ze zdaniem tego pana... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Lepper gada, jak kiedyś Wałęsa... wzruszające :))) 13.07.07, 14:05 Może ma nadzieję, że historia kołem się toczy... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern różnica między Wałęsą a Kaczyńskim... 13.07.07, 14:15 dzięki Wałęsie w dużej polityce zaistnieli Kaczyńscy, dzięki Kaczyńskim na salony wszedł Lepper... ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: różnica między Wałęsą a Kaczyńskim... 13.07.07, 14:42 A dzięki komu zaistniał Wałęsa? Dobre pytanie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: różnica między Wałęsą a Kaczyńskim... 13.07.07, 15:01 Dobre pytanie... :))) odpowiedź jest powszechnie znana, to po co mówić na temat czegoś aż tak oczywistego...?!...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 Jak to co robił w tym rządzie? KRADŁ 13.07.07, 14:09 No bo innego wytłumaczenia nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 14:13 jak to co?! brałeś dużą kasę, robiłeś lewe interesy, upajałeś się władzą i gabinetem wicepremiera, cieszyłeś się z zainteresowania mediów i szacunku wymuszanego przez uzbrojonych funkcjonariuszy BOR - a to wszystko dzięki Kaczyńskim i PiS, którym nigdy nie zapomnimy, że z pospolitego przestępcy uczynili drugą najważniejszą osobę w rządzie...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do 13.07.07, 14:47 To nie PiS i nie Kaczyńscy uczynili z Leppera wicepremierem, tylko jego (Leppera) wyborcy. To się nazywa demokracja i takie są koszty demokracji... Jeszcze jeden dowód, że demokracja pod rządami PiS i Kaczyńskich nie jest zagrożona... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do 13.07.07, 15:04 :))) widzę, że poczucie humoru rozwija się u Ciebie... Lepper został wybrany posłem a nie wicepremierem, wicepremierem uczynił go PiS... a Kaczyńscy przed wyborami mówili, że dla takich ludzi jak Lepper nie będzie miejsca w parlamencie...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
waderata Manipulatorzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.07, 14:19 Prosze jak towarzystwo broni Andrju ! I manipuluja! Nie jest zadnym wielkim problemem to ze Andrju byl podpuszczany i kuszony zeby sobie sporo zarobic na boczku ! Problemem jest to , ze najzwyczajniej mial ochote wziasc ! Nie ma co odwracac kota ogonem bo dla takich ludzi nie ma miejsca w polityce !! A przez 17 lat III RP czerpano takich ludzi garsciami do wladzy !! Brawo PIS , brawo CBA , brawo premier ! Prowokowac , podpuszczac , kusic i lapac lapowkarzy ! Wreszcie ten kraj bedzie zdrowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 Prawdopodobny awans ciecia 13.07.07, 14:30 Bardzo prawdopodobne, że ministrem zostanie gospodarz domu (po polsku cieć). Takim kimś jest pan Filipek ze Samoobrony, który został posłem opuszczając dyżurkę, miotłę i szufelke. Cieć to prawie jak kucharka.........Tow. Lenin uśmiecha się zza grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Manipulatorzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.07, 17:22 waderata napisała: > Prosze jak towarzystwo broni Andrju ! I manipuluja! Nie jest zadnym wielkim > problemem to ze Andrju byl podpuszczany i kuszony zeby sobie sporo zarobic na > boczku ! Problemem jest to , ze najzwyczajniej mial ochote wziasc ! Nie ma co > odwracac kota ogonem bo dla takich ludzi nie ma miejsca w polityce !! A przez 1 > 7 > lat III RP czerpano takich ludzi garsciami do wladzy !! Brawo PIS , brawo CBA , > brawo premier ! Prowokowac , podpuszczac , kusic i lapac lapowkarzy ! Wreszcie > ten kraj bedzie zdrowy ! Ale ja tu widzę niewielu, którzy biorą pana(?) Leppera w obronę! Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...Lepper zrobił swoje Lepper może odejsć 13.07.07, 14:24 To Lepper pacyfikował Samoobronę będąc w koalicji. Teraz za kilka stanowisk Samoobrona zgodzi się pozbyć jej założyciela ? To jest taktyka kurdupli politycznych , którzy pokazali prawdziwe oblicze w tym działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
crystal_clear Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 14:27 Od samego początku takie samo zadaję sobie pytanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko CBA już wie co robil Lepper 13.07.07, 14:28 Bardzo niedobrze ze nie wie pan co robil w rzadzie, amnezja, porocznosc jasna? Mam nadzieje ze panowie z CBA przypomna panu na tyle dobrze ze w koncu zniknie ze sceny politycznej raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur w każdej polityce jest 13.07.07, 14:40 trochę hucpy jak pisał Sienkiewicz w Naszej Szkapie . Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot Co ja robilem w tym rzadzie?... 13.07.07, 14:42 ...i to jest fundamentalne pytanie Andrzejku - kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Panie Andrzeju Lepper - byłes tam po to by ten 13.07.07, 14:56 rzad szaleńców i psychopatów rozsadzić od środka. tak trzymać i rozpirzyć tych PiSdzielcow Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Lepper robi wrazenie jakby stracil zdolnosc umyslu 13.07.07, 14:43 Rety tylu roznych i sprzecznych ze soba wypowiedzi, jeszcze nigdy nie slyszalem. Mimo ze zdaje sobie sprawe: iz media z checia podtykaja Lepperowi mikrofon pod nos, spodziewajac sie ze cos znowu powie co zgodne bedzie z obranym kierunkiem "dokopiemy PiS-owi i Kaczynskim". Moze wlasnie dlatego media, mimo ze widza glupote mowiacego, zgadzaja sie na przekazywanie kazdej jego wypowiedzi, z ktorych juz nic nie wynika, bo po prostu nie moze. A mnie jest wstyd bo myslalem o zalozycielu Samoobrony, ze jest nieco madrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Lepper robi wrazenie jakby stracil zdolnosc u 13.07.07, 15:07 A mnie > jest wstyd bo myslalem o zalozycielu Samoobrony, ze jest nieco madrzejszy. wstyd to jest zrobienie z niego wicepremiera i oddanie niektórych instytucji w brudne łapska SO - to jest dopiero wstyd, panowie Ka...;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 kompromitacja Centralnego Biura Amatorow 13.07.07, 14:50 to skandal - Trybunal Stanu dla kaczorow, powolac komisje sledcza i rozwiazac policje polityczna pisiorow Odpowiedz Link Zgłoś
heppy1 Re: kompromitacja Centralnego Biura Amatorow 13.07.07, 15:11 Do całej "elity"? politycznej IV RP: "Wam szcz.. kury macać, a nie politykę robić" jak mawiał Wielki Marszałek prawdziwej Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 14:58 Do czego doprowadzili ci obłąkani bliźniacy, wraz ze swymi przydupasami. W najczarniejszych snach nie przypuszczałem, że nadejdzie taka chwila w której ten prymitywny kryminalista będzie miał podstawy do zasadnych oskarżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Andrzej to organem jest 13.07.07, 15:10 Jednak nie okreslibym go "konstytucyjnym", ale nieco bardziej medycznie. Natomiast co do dzialan CBA to mam pewne mieszane uczucia, bo faktycznie mozna sie tym posluzyc politycznie. W demokracji na takie - za przeproszeniem - gowna miejsca nie ma. Jesli tak sie bedzie robilo dalej to dojdziemy do podobnych sytuacji jak morderstwo JFK dokonane przez CIA rekami najetych zabojcow z Korsyki a potem przez pol wieku wladze beda oszukiwac swiat ze bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz63 Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do Kong 13.07.07, 15:15 Znalazł się kij na Leppera ryj! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars no to albo koalicja albo zalosny koniec koalicji 13.07.07, 15:20 brawo. Obawiam sie jednak ze pozostali w kraju Polacy i tak zaglosuja w ten sam sposob. To juz jest skansen a bedzie jeszcze wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
achmielek1 Re: Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do 13.07.07, 15:23 No ja też nie wiem co on robił w tym rządzie podczas gdy już dawno powinien siedzieć za kratami. Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 To robią wszyscy 13.07.07, 15:32 Od początku kadencji zajmują się tylko sobą. Kłócą się, obrażają, odwołują, powołują, sądzą i żyja jak paniska za nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpis51 Tak jest - podkreśl wężykiem, że to był dowcip 13.07.07, 15:50 Tak właśnie to robią . Wielkie Gie! To jest dopiero fucha. Stanowisko wysokie. Pensja duża. Roboty zero (oprócz robienia kupy). Odpowiedzialność żadna! Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Co ja robie TU? Co ty tutaj robisz??? La la la... 13.07.07, 15:28 A to glupi chlop ze wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Podpowiem: kradłeś łobuzie ile się da :-D 13.07.07, 15:28 a teraz do pierdla, tam gdzie twoje miejsce (celowo przez małe "t") Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Lepper to bariera dla sprzedawcow Polski 13.07.07, 15:58 Lepper popelnil blad wchodzac do koalicji z PiS , ktora slucha "szatana" . Sam premier posluguje sie tym slownictwem. Lepper zostal wykolegowany na zamowienie i to jest przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Lepper: Spotykałem Piotrem R. ws. podróży do 13.07.07, 15:36 Cala Polska w dniu zawiazania koalicji wiedziala to co Andrzej wydedukował dzisiaj. Chlop narzędziem był i basta. Odpowiedz Link Zgłoś