Dodaj do ulubionych

Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie

24.07.07, 13:54
POPARZENIA organów wewnętrznych? Chyba miało być obrażenia? Wątpię żeby
przeżył ktoś z POPARZENIAMI organów wewnętrznych, bo oznaczałoby to, że nie
miał warstwy ochronnej organizmu, jaką jest skóra. Dziennikarze, pisząc w
pośpiechu, robią masę błędów.
Obserwuj wątek
    • marek.lewkowicz Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 13:59
      tylko uwaga językowa: "anestezjolog", a nie "anastezjolog". Oczekuję od
      Gazety.pl poprawnej polszczyzny, nawet jeśli Google znajduje 11 tysięcy stron
      zawierających "anastezjolog".
    • tajemniczyiks Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 14:06
      Nie wiem jak z innymi organami, ale płuca na pewno można mieć poparzone.
    • kaaarooll Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 14:25
      asiaczku jeszcze duzo do poznania przed toba, zanim zaczniesz innych krytykowac
      zastanow sie nad tym czy masz jakiekolwiek do tego prawo.

moze postudiuj medycyne, na poczatek 6 lat, a pozniej dziennikarstwo, moze nawet
      tylko 3 lata i wtedy krytykuj.

powodzenia
    • bogulo2 Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 14:31
      Czy rodziny ofiar i prezydent jechały "na miejsce trgadii" autokarem wbrew zakazom?
      • genkar Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 17:29
        bogulo2 napisał:

> Czy rodziny ofiar i prezydent jechały "na miejsce trgadii" autokarem wbrew
        zaka
        > zom?

Z tego co wiem to pod gore mozna jechac autobusem.
        Zakaz dotyczy zjazdu.
    • intern Swiadectwo 24.07.07, 15:28
      Niesamowite jest swiadectwo tego pana, ktory stracil corke i wnuczke...Bardzo
      za nie dziekuje. Nie wiem, czy w takiej sytuacji sama bylabym wystarczajaco
      silna zeby wesprzec innych... Bog zaplac, pamietam w modlitwie o zmarlych i o
      tych, ktorzy zyja.
      • genepis Re: Swiadectwo 24.07.07, 18:35
        intern napisała:

> Niesamowite jest swiadectwo tego pana, ktory stracil corke i wnuczke...Bardzo
        > za nie dziekuje. Nie wiem, czy w takiej sytuacji sama bylabym wystarczajaco
        > silna zeby wesprzec innych... Bog zaplac, pamietam w modlitwie o zmarlych i o
        > tych, ktorzy zyja.

Dzięki, intern, za zwrócenie uwagi na ten wątek. Masz rację.
    • qfc Nie wysylac rannych do Polski... bo albo strajk 24.07.07, 15:35
      ich zalatwi, a jak nie, to jak nasi rzeznicy sie wezma d roboty, to pojda ranni
      pojda na organy.
      • chardonnay11 Re: Nie wysylac rannych do Polski... bo albo stra 24.07.07, 16:10
        "Czuwa nad nami opatrzność" Przepraszam czy ta opatrznosc ma na rekawie znaczek
        SS ?
    • 001radek Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:22
      Nie jestem w tych sprawach zbyt mocny , wiec czy ktos móglby wytlumaczyc co to
      jest ta opatrznosc boza, i jak to dziala?
      • chardonnay11 Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:27
        Instrukcje dzialania Opatrznosci mozesz nabyc w kazdym kosciele.Im grubsza
        koperta tym lepsza instrukcja.
        • 001radek Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:31
          Moge to kupic ale do czego ta opatrznosc sluzy?
          • chardonnay11 Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:38
            Sluzy do robienia wody z mozgu.KK ma duze tradycje.To juz 2000 lat.
            • chardonnay11 Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:40
              ..czasami do robienia wina z wody.Wszystko zalezy od okolicznosci i grubosci
              koperty.
              • 001radek Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:49
                Strasznie malo konkretnie. Czy jest jakas definicja?
                • chardonnay11 Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 16:51
                  Nasz Bóg jest w niebie; czyni wszystko, co zechce" (Ps 115, 3) ( wodac na
                  zalaczonym zdjeciu z wypadku)

Bóg objawił się nam jako dobry Ojciec-Stwórca, który nie zapomina o swoich
                  stworzeniach, zwłaszcza o człowieku. On karmi ptaki, przyodziewa lilie na polu
                  (por. Mt 6,26-34), szczególną zaś miłość okazuje człowiekowi. O tej miłości
                  świadczą wszystkie wydarzenia z historii zbawienia, zwłaszcza wcielenie się
                  Syna Bożego oraz Jego śmierć krzyżowa.

Również przez swoją Opatrzność Bóg okazuje miłość stworzeniom. „Opatrzność Boża
                  oznacza zrządzenia, przez które Bóg z miłością i mądrością prowadzi wszystkie
                  stworzenia do ich ostatecznego celu.” (KKK 321). Swoją wszechmocą i mądrością
                  Bóg prowadzi stworzenia do doskonałości, której nie otrzymały one w pełni w
                  momencie stworzenia (por. KKK 302). Stworzenie nie wyszło bowiem „całkowicie
                  wykończone z rąk Stwórcy. Jest ono stworzone "w drodze" (in statu viae) do
                  ostatecznej doskonałości, którą ma dopiero osiągnąć i do której Bóg je
                  przeznaczył.” (KKK 302)

Bóg zachowuje więc swoje stworzenia i rządzi nimi. „Wszystko zaś, co Bóg
                  stworzył, zachowuje swoją Opatrznością i wszystkim rządzi, "sięgając potężnie
                  od krańca do krańca i władając wszystkim z dobrocią" (Mdr 8,1), bo "wszystko
                  odkryte i odsłonięte jest przed Jego oczami" (Hbr 4,13), nawet to, co ma stać
                  się w przyszłości z wolnego działania stworzeń” (Sobór Watykański I: DS 3003;
                  KKK 302)

• 001radek Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 17:20
                    Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem .Tzn,ze ci ludzie w altobusie zgineli
                    bo bog okazel im milosc?
                    • chardonnay11 Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 17:24
                      Alez oczywiscie.Smierc jest nagroda.Nie rozumiem tylko dlaczego ludzie tego nie
                      rozumieja? Moze ta "instrukcja" jest zle napisana. To KKK dziwnie mi sie
                      kojarzy...
                      • 001radek Re: Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 24.07.07, 17:48
                        Tzn,ze ten kierowca byl wykonawca bozego polecenia tak? Czyli postapil
                        slusznie. To dlaczego sie go czepiaja?
                      • malpa-z-paryza Opatrznosc Boza 24.07.07, 17:56
                        w XXI wieku mozna powiedzic troche inaczej co to jest: inteligencja , rozum , swiadomosc obywatelska.,
                        nauka, wiedza... etc

i gdyby ci pielgrzymi byli osobami swiatlymi, wyklsztalconymi na zadna pilelgrzymke nie pojechaliby
                        "Opatrznosc Boza " XXI wieku nad nimi czuwala .. moze by sie rozwalili w samolocie lecac do Las Vegas.
    • patthecat KOŚĆiół Katolicki proszony do Kasy.... 24.07.07, 17:56
      ...w celu uiszczenia opłat. W jednym z pierwszych doniesień była informacja, że
      firma organizująca wycieczkę oferowała NOWY autokar. Ale jeden z księży
      organizujących wycieczkę uparł się, aby autokar wziąć stąd a stąd (oczywiście
      bezinteresownie). W dalszych relacjach ktoś się połapał, że to pocałunek
      Almanzora i zamiast tego trąbi się, że wprawdzie autokar miał 5 lat, ale mucha
      nie siadała. Tylko że 5 lat ZAWSZE stanowi różnicę w stanie technicznym. Teraz
      na onecie jest info, że ofiary dostaną 'tylko' 50 tyś. euro na głowę, bo więcej
      się nie da. Od prezia 100 tyś. zł. I jeszcze pewnie ktoś coś wymyśli. Grunt, to
      umrzeć medialnie i w drodze do bozi, zamiast jako Kowalski w węźle
      ciepłowniczym, z głodu, albo anonimowo się na drzewie zawinąć w wypadku pod
      Kempką Dolną.

PS. Tak, jestem zawistnym komunistą bez serca, ale dalej nie rozumiem, że jedno
      ciało anonimowe jest nic nie warte, a medialne setki tysięcy.
      • 001radek Re: KOŚĆiół Katolicki proszony do Kasy.... 24.07.07, 18:04
        Czyli,ze jak ? Opatrznosc oznacza,ze bog czuwa nad nami?
      • 001radek Re: KOŚĆiół Katolicki proszony do Kasy.... 24.07.07, 18:05
        Co maja wspOlnego pieniadze i opatrznosc?
        • patthecat Ty nowy jesteś na świecie, nie? 24.07.07, 18:12
          To ci podpowiem, że czytanie ze zrozumieniem podstawą działania. Chodzi o to, że
          prokurator powinien zbadać, z jakich powodów ktoś świadomie decyduje o
          podróżowaniu mniej bezpiecznym pojazdem. Nie wiem, o co ci biega z tą
          opatrznością, ale patrząc po ostatnich wydarzeniach, to ja za tą opatrzność
          podziękuję....

001radek napisał:

> Co maja wspOlnego pieniadze i opatrznosc?
          • 001radek Re: Ty nowy jesteś na świecie, nie? 24.07.07, 18:19
            Jak to o co mi chodzi ? Nie umiesz czytac ze zrozumieniem?Chce sie dowiedziec
            co to jest ta opatrznosc borza?Nie interesuje mnnie co zrobi prokurator,ile lat
            mial altobus, ile dostana ofiary .
            • patthecat Definicja - opatrzność boża to mózg 001radka. 24.07.07, 18:26
              Nikt tego nie widział na oczy, nie da się tego zmierzyć, dotknąć. Z punktu
              widzenia nauki nie istnieje. Masz kolego beret najciaśniejszy od najbardziej
              drapiącego moherka, bo oni przynajmniej mogą się wiarą tłumaczyć, a ty w swoim
              antyklerykalizmie jesteś tępy jak kilof po kanale Sueskim....
              • 001radek Re: Definicja - opatrzność boża to mózg 001radka. 24.07.07, 18:41
                Chcesz powiedziec , ze wierzysz w cos czego nie ma ? I to ja jestem tepy?Nadal
                nie rozumiem tej calej opatrznosci. Czy to oznacza,ze jestem antyklerykalem?A
                jezeli jestem to czy ta opatrznosc mnie dotyczy .Mam sie zaczac martwic?
    • genepis dziennikarze w pośpiechu robią masę błędów 24.07.07, 18:32
      "Według przekazanych przez niego informacji w najtrudniejszych przypadkach
      dojdzie do identyfikacji na podstawie kodu DNA. "

Kod DNA został już dawno zidentyfikowany, ale, kurcze, dziennikarze w kółko
      powielają ten sam błąd. A wystarczyłoby wyrzucić ze zdania słowo "kodu".
      Nie czepiałabym się, zwłaszcza w takiej chwili, ale gazeta celuje w błędach
      merytorycznych. Nie możecie zatrudniać mądrzejszych dziennikarzy? Albo chociaż
      kompetentnych redaktorów merytorycznych? No chociaż korektora jakiegoś
      mądrego... pliiizzzz
    • maxima132 Trzy osoby nadal w bardzo ciężkim stanie 25.07.07, 05:19
      Ten radek to bardzo ciezki psychologiczny przypadek -religia w szkolach jest od
      dawna i nie mow ze nie chodziles bo wszyscy dociagnac musieli przynajmniej do
      komunii ,a katecheci mowia duzo o Opatrznosci Bozej .a on sie czepil jak
      rzep ...opatrznosci .ten wypadek to zbieg tragicznych okolicznosci ,gdzie
      zawinil przypadek ,sekunda ,czlowiek ...Dlaczego zlosliwcy doszukuja sie
      ingerencji Boga bo to byli "pielgrzymi "? to byla wycieczka ludzi ,ktorzy
      chcieli zobaczyc swiete miejsca i przy okazji Francje .
    • panbuk1 Ten co mówi,że przeżył,że to Cud!!!!!!!! 29.07.07, 04:53
      To żaden cud!!!!!!!!
      Wybrałem tych inteligentnych.
      Kretyn jest potrzebny miejscowemu wikaremu.
      Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka