basia 14.08.07, 10:53 kupil, nie kupil, moze trzy na zapas kupil. co z tego wynika jednak? ze lepper prawde mowil? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamcijest44 RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie d.. 14.08.07, 10:56 Na mile czuć, że ten cały "sprzedawca" został podrzucony przez układ, a do tego działa w zmowie z Kaczmarkiem, Lepperem i "innymi sztanami"... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: RMF FM: Paprotka bełkotka. 14.08.07, 11:01 Paprotka bełkotka. Bełkot towarzysz, czy zauważysz, bełkot prawniczek, kaczy piórniczek. W piórniczku kupka, robi z was głupka. Ściga politycznie, praw skandalicznie, twoich pilnuje, wszyscy to szuje. Płacić kolega ma, też student prawa, kwatera wspólna, płatność obopólna. Więc się zbuntował, to zasmakował, działań prawniczka, w sądzie popielniczka, miała lepszy los, szkalował na głos. W partii prawa, zakwitł jak agawa! Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 12:02 Nie mozna go było kupić 3 lata temu. Gazeta powtarza kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 12:09 Były napewno,bo ja mam identyczny od ponad 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 12:11 Podaj, proszę, informacje: jaki producent, jaki typ? Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 12:15 LAS VEGAS, March 8, 2005 .... The ICD-MX20 and ICD-MX20VTP models ... Both versions will be available in April for about $250 and $300. Czyli dostepny od kwietnia 2005. Nie można go było kupic 3 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Oferma nagrywał kolegów już na studiach którzy go 14.08.07, 12:30 rzekomo szantażowali. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Ziobro kłamie, a nagranie zostało "wygłaskane" 14.08.07, 13:24 "Zbigniew Ziobro sam testował urządzenie i - jak twierdzi sprzedawca - nie miał żadnych problemów z jego obsługą. Co innego twierdził wczoraj minister sprawiedliwości, który zapewniał, że dyktafon pomagał mu włączyć szef gabinetu politycznego." - KŁAMSTWO NR 1 "- Ja nie jestem biegły w sprawach technicznych. Nie za bardzo wiedziałem, który z tych guzików należy przycisnąć, jak go uruchomić i jak wyłączyć - mówił Ziobro." - KŁAMSTWO NR 2. Wg. mnie nagranie zostało częściowo skasowane... tak jak skasowali film z akcji ABW w domu Blidów. Tam też wszystko miało być nagrane, a po dwóch czy trzech miesiącach pokazali kilkanaście sekund filmu. I nikt nie pamięta, jak Wassermann zapewniał, że wszystko jest na filmie. Teraz spece od nagrań pracowali w iście ekspresowym tempie (jeszcze wczoraj wieczorem dogrywali odgłosy pracującego silnika w samochodzie:)) Diabeł tkwi w szczegółach. Po pierwsze proszę zrócić uwagę na zachowanie ministra Ziobry, gdy dowiedział się, że Lepper go wskazał jako źródło przecieku. Ziobro dygotał ze strachu przed kamerą, czego tak się bał skoro było to nagranie? Po drugie dlaczego tyle zwlekał z przekazaniem tej informacji o nagraniu, prawdopodobnie nawet nie wspomniał o nim na przesłuchaniu i później na konfrontacji z Lepperem (Wtedy nic nie mówił bo nagarnie nie było jeszcze gotowe, pracowali nad nim spece, żeby właściwe kawałki wykasować, i co by powiedział Ziobro prokuratorom gdyby chcieli je natychmiast zabezpieczyć?)? Po trzecie, dlaczego minister Ziobro nie odpowiedział na pytanie jednemu z dziennikarzy tuż przed zakończeniem konferencji, chodziło o to na jakim nośniku jest zapisana ta rozmowa Ziobry z Lepperem? Czy jest to taśma czy zapis cyfrowy? Chyba Ziobro zapomniał zapytać speców od przegrywania/nagrywania/kasowania (właściwe do zakreślenia) o takie szczegóły... Nagrywanie odgłosów silnika, kilka/kilkanaście bezwartościowych minut przed rozmową i kilka/kilkanaście minut po rozmowie dogranych tylko po to aby bardziej uwiarygodnić te nagranie. Nikt tak nie robi. Chyba spece od dogrywania przedobrzyli sprawę bo w tle słychać serwis radiowy z... 12 sierpnia 2007 roku... IV RP - sen pijanego drwala Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Michnik już trzy lata temu kupił sobie fujatke 14.08.07, 16:05 h5n1_kaczory napisał: > "Zbigniew Ziobro sam testował urządzenie i - jak twierdzi > sprzedawca - nie miał żadnych problemów z jego obsługą. M: Zciemnianie oczywistej prawdy, ze Lepper jest KLAMCA a Kaczmarek jego wspolnikiem trwa w najlepsze w Michnikowskiej gadzinowce. No ale jak widac POstKomunisci maja cala galerie "mediow" by manipulowac i oglupiac spoleczenstwo. Podczas 16 lat UBekistanu bolszewicka mafia nie tracila czasu tworzac IV wladze niezalezna od wyborcow.. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Ziobro zgrywa niewiniątko a robi z siebie debila. 14.08.07, 16:35 Od początku można było wydumać, że to nieprawda że "on tak rzadko używa, że nawet obsługiwać nie umie". On zbyt inteligentny nie jest (nie zdał na aplikację w Krakowie, nie udało mu się zrobić doktoratu na Uniwersytecie Śląskim), ale nie jest upośledzony. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zaklinanie prawdy przez "media" ci nie pomoze. 14.08.07, 16:47 srpnov napisał: > Od początku można było wydumać, że to nieprawda że "on tak rzadko > używa, że nawet obsługiwać nie umie". On zbyt inteligentny nie jest (nie zdał na aplikację w Krakowie, nie udało mu się zrobić doktoratu na Uniwersytecie Śląskim), ale nie jest upośledzony. M: Widzac tych wszystkich "PROFESOROW NADZWYCZAJNYCH" z PRL-owskiego nadania jak Zoll jestem zadowolony, ze moja magisterka pochodzi z Politechniki a nie jakiegos politycznie manipulowanego kierunku. Dlatego nigdy nie osadzam ludzi po tytulach wiedzac jak kompromitujaco brzmia utytuowane kanalie w telewizji. Proba skupienia uwagi na tym co powiedzial jakis sprzedawca o sprawnosci w poslugiwaniu sie gadzetem przez Zbigniewa Ziobre jest zenujacym przykladem manipulacji lze-mediow Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 on nie robi z siebie debila, on nim jest 15.08.07, 09:14 pozwolisz lekka korekture twojej cennej wypowiedzi. On jest debilem i chyba byl nim od zawsze. Teraz jednak, gdy kupa w jego gaciach zaczyna smierdziec coraz bardziej, wymysla coraz bardziej absurdalne stories, by uratowac swa brzydko pachnaca pupe. A fe, ale smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Heheh, właśnie teraz wybierasz IV władzę :) 14.08.07, 16:44 I jesteś wyborcą Wyborczej, wyświetlając ich bannery i udzielając się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Ziobro kłamie, a nagranie zostało "wygłaskane 14.08.07, 17:59 @h5n1: nic dziwnego, skoro Ziobro na studiach ludzi nagrywał i mało co niewinnego kolegę nie wsadził do więzienia za rzekome grożenie siłą. Wtedy się ćwiczył, a teraz wykorzystuje swoją wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 13:36 www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=ICD-MX20&site=odw_pl_PL&pageType=Overview&imageType=Main&category=DIC+Digital+Recorder#tab To cyfrowy dyktafon, nagranie można dowolnie zmontować w sposób nie do wykrycia, BRAK czegokolwiek w nagraniu to żaden dowód. Ziobro się kompromituje tekstami, że nie umie obsługiwać sprzętu, on już w szkole nagrywał kolegów, szkolna oferma odgrywa się teraz na świecie za dawne krzywdy, to takie banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
czort51 Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 17:35 Masz całkowitą rację. A ilu zadenuncjował. Ilu przez jego niecne postępki wyleciało ze studiów. Widać, że i w szkole i w czasie studiów był uważany za śmiecia. To typowe postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
am2007 Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 14:46 0d kwoetnia 2005 jakby nie liczyć mija 3 rok Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Mentalność gazeciana. 14.08.07, 14:56 > 0d kwoetnia 2005 jakby nie liczyć mija 3 rok Jak coś było wczoraj to śmiało można mówić, że rok temu. Bo jakby nie liczyć mija pierwszy rok. Idź dalej. Mija własnie pierwszy wiek, a nawet pierwsze tysiąclecie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Rocznikowo to trzylatek i tak sie liczy 14.08.07, 17:35 podobnie samochody.A jakie to ma znaczenie dla tych "salonowych" rozmów? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika dla min, Zerro zrobili wyjatek i dostal 14.08.07, 12:55 prototyp. Min. Zerro potrzebuje do trenowania mowy tronowej, ktora ma nadzieje wyglosic, nie tylko w kilblu ale i na dziedzincu belwederu. moki1 napisał: > Nie mozna go było kupić 3 lata temu. > Gazeta powtarza kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
janek445 Re: To jest model dyktafonu z 2005. Gazeta kłamie 14.08.07, 17:31 Co za głupek z tego Ministra 3lata temu kupił dyktafon a dopiero koledzy uczyli go teraz obsługi co za tempy facet Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:14 jamcijest44 napisał: > Na mile czuć, że ten cały "sprzedawca" został podrzucony przez > układ, a do tego działa w zmowie z Kaczmarkiem, Lepperem i "innymi > sztanami"... zwlaszcza, ze to BYLY sprzedawca. Pewnie awansowal. tak powaznie. Gratulacje dla pana sprzedawcy za swietna pamiec [2 giga conajmniej] Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:39 > tak powaznie. Gratulacje dla pana sprzedawcy za swietna pamiec [2 giga conajmni > ej] Basiu, a jakbyś Ty sprzedawała wielkiemu panu politykowi Ziobrze dyktafon i on by prosił, żeby to był taki co sprytnie nagrywa rozmowy z komórek, to byś zaraz zapomniała, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Chciałbym dożyć czasu, kiedy takie kanalie jak 14.08.07, 11:51 Lepper będą siedziały w jednej celi z niewiele od niego lepszym Ziobrą. Mieliby wtedy ze sobą do pogadania. Gdybym ja przyczynił się swoimi decyzjami do tego, że duża grupa osób nie ma możliwości przeszczepu, czyli tracą zdrowie, do końca życia miałbym kaca moralnego. Cyniczny minister Zbigniew Dyktafon czuje pełny luz. Kariera ponda wszystko. Ba, nawet zrzucił, że ten spadek przeszczepów to przez korupcję lekarzu. Do wypowiedzi Ziobry nie było korupcji lekarzy, przypadkowo zaczęła się właśnie wtedy. Swym zakłamaniem i cwaniactwem pasuje Pan do Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Chciałbym dożyć czasu, kiedy takie kanalie ja 14.08.07, 12:57 Ja także chciałabym doczekać tego momentu, aczkolwiek powiększyłabym grono do kilku osób więcej, np. mógłby się do tej "wesołej" parki dołączyć Giretych z nieodłącznym Wierzejskim, barcia bliźniacy, panowie: Gosiewski, Dorn, Wassermann i kilku innych, a żeby całkiem nie zgłupieli dorzucić im by należało madam Szczypińską, Hojarską, Sowińską... no i ślicznego, fioletowego teletubisia ;-) A tak na poważnie - popieram to co napisał(a) mamara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur minster dyktafon? 14.08.07, 13:22 Raz jeden kutafon chwycił za dyktafon. Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 16:54 Tylko że trzy lata temu "wielki pan polityk Ziobro" nie był znany i nie wierzę, żeby byle sprzedawca go rozpoznał. To tak, jakbyś ty kupował trzy lata temu dyktafon i sprzedawca do dzisiaj pamiętał jak sprawnie go testowałeś. Polityka i media to kupa gówna. Nie należy wierzyć we wszystko co mówią politycy i dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 17:35 crichton1 napisał: > Tylko że trzy lata temu "wielki pan polityk Ziobro" nie był znany i nie wierzę, żeby byle sprzedawca go rozpoznał. To tak, jakbyś ty > kupował trzy lata temu dyktafon i sprzedawca do dzisiaj pamiętał jak sprawnie go testowałeś. Polityka i media to kupa gówna. Nie należy wierzyć we wszystko co mówią politycy i dziennikarze Był, był już znany, zaczął wypływać. Poza tym - co to za określenie ?byle sprzedawca?? Czy odrobina pamięci to właściwość wymagająca potwierdzenia habilitacją doktorską, czy wystarczy zwykłe mgr? Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 19:26 Pomyśl co jest bardziej prawdopodobne: kolejna manipulacja polityków i mediów jakich było wiele, czy to, że przypadkowy sprzedawca z nadzwyczajną pamięcią do twarzy rozpoznaje Ziobra i pamięta ze szczegółami zakup dyktafonu sprzed trzech lat, pomimo, że: 1) nie znasz tego sprzedawcy i nigdy nie widziałeś go na oczy 2) nikt nie jest w stanie zweryfikować, czy sprzedawca mówi prawdę 3) nikt nie jest w stanie zweryfikować, czy sprzedawca nie pomylił Ziobry z kimś innym Nie wspominając już o tym, że znasz dziennikarzy, którzy napisali ten artykuł i całej reszty szczegółów, jak zgodność słów sprzedawcy ze słowami dziennikarza, itd. Jedyne co się dla ciebie liczy to to, że prawdopodobnie nie lubisz Ziobry. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:10 Trudno nie zapamietać tak popularnej osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 13:56 jamcijest44 napisał: > Na mile czuć, że ten cały "sprzedawca" został podrzucony przez > układ, a do tego działa w zmowie z Kaczmarkiem, Lepperem i "innymi > sztanami"... he, he, he – PRAWDOMÓWNOŚĆ sprzedawcy bardzo prosto zweryfikować. Kupno przez SZCZYLA Zi0br0 cacka technicznego wzbudziło SENSACYJKĘ wśród obsługi sklepu. Źródłowe nagranie ze sprzedawcą: www.rmf.fm/fakty/?id=121995 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 10:58 Swego czasu zrobilem z niego uzytek.Technika sluzy ludziom.Przekonal sie o tym klamca Lepper bohater bulwarowek typu Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:02 prezentacjon jak na razie nikt nie słyszał tego nagrania, może sie okazać że to Ziobro jest kłamcą. Nie zdziwiłbym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:05 Nie badz dzieciakiem.Dowodow nie upublicznia sie w fazie sledztwa chyba ze wyrazi na to zgode Prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:09 nie bądź dzieckiem, Ziobro wiedział mdobrze że prokuratura nie upubliczni tego przez następne miesiące dlatego mógł sobie pleść bzdury co mu ślina na język przyniesie. Ziobro gra na czas i pod publike. a takie młotki jak ty łykają to jak małe dzieci. presentation1 napisał: > Nie badz dzieciakiem.Dowodow nie upublicznia sie w fazie sledztwa chyba ze wyra > zi na to zgode Prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:11 Fantasta jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:15 skąd tam fantasta, natomiast nie łykam jak ty każdego oszukańczego bąka, którego wypuści z siebie Ziobro. presentation1 napisał: > Fantasta jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu a ja mam konto w PKO BP 14.08.07, 11:24 a zgromadzone tam srodki przeciez moga pochodzic z przestpstwa, a co :-) Odpowiedz Link Zgłoś
expert_spod_mostu_kierbedzia a ja kupiłem sobie zwykły.. 14.08.07, 11:42 długopis..za złotówkę..nic nie nagrywa..nie rejestruje..użyję go niedługo do eliminacji rozmaitych drani z życia politycznego...podczas najbliższych wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
mariola_21 to na zdjęciu to nie jest żaden dyktafon..to jest 14.08.07, 11:52 zwykły autoeteradainduktodynaskop... Odpowiedz Link Zgłoś
sculos Re: tak..tak.. używają go ośmioły i murkwie... 14.08.07, 15:51 No i pćmach nie zapomnij... Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 12:15 no.655321 napisał: > skąd tam fantasta, natomiast nie łykam jak ty każdego oszukańczego > bąka, którego wypuści z siebie Ziobro. > ... zwłaszcza, że nagranie może być dowodem, że ktoś coś powiedział, a nie, że czegoś nie powiedział!! Jak stwierdził przedpiszca - ziobro puszcza bąki, by nie powiedzieć dosadniej! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:13 presentation1 napisał: > Nie badz dzieciakiem.Dowodow nie upublicznia sie w fazie sledztwa > chyba ze wyrazi na to zgode Prokurator. No, chyba że pasują. Wtedy najpierw trafiają do jakiejś gazety. Oczywiście, za wiedzą prokuratora, nawet generalnego, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:15 presentation1 napisał: > Nie badz dzieciakiem.Dowodow nie upublicznia sie w fazie sledztwa chyba ze wyra > zi na to zgode Prokurator. Jak na razie, to nikt jeszcze nie upublicznił żadnych "porażających" dowodów, ani przed śledztwem, ani w czasie, ani po zakończeniu, ani nawet po wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:33 Nie bądź śmieszny i dzieckiem. To zależy czy sprawe chce się upolitycznić czy też ma się jakieś inne niecne zamiary, co jeżeli chodzi o tego nieudacznika prawnika,niby prokuratora, jest tak oczywiste jak i to, że Ziemia się kręci wokół Słońca a nie wokół PiS i nieudaczników tej organizacji, którą ze względu na ustawiczne afery powinno sie zdelegalizować, jak i wiekszośc pozostałych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Dlaczego czytasz więc bulwarówki ? 14.08.07, 11:09 bo może ciekawsze niż Nasz Dziennik ? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: ....Ja tez mam dyktafon.......... 14.08.07, 11:13 Nie zmienia to faktu, że nie znasz treści nagrania którym obecnie podobno dysponuje prokuratura. presentation1 napisał: > Swego czasu zrobilem z niego uzytek.Technika sluzy ludziom.Przekonal sie o tym > klamca Lepper bohater bulwarowek typu Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
pizza jakich kolegów? on nie miał kolegów na studiach 14.08.07, 11:05 nie byli w kręgu zaufania przecież Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Jak hartowało się Ziobro specjalnie dla pizzy 14.08.07, 11:20 www.nie.com.pl/art4039.htm Ta sprawa była opisywana w prasie lokalnej.Pisał też Wprost ale bez podawania szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Jak hartowało się Ziobro specjalnie dla pizzy 14.08.07, 13:38 hahahaha, no toś sobie źródło wiarygodnych informacji znalazł - GRATULUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Jak hartowało się Ziobro specjalnie dla pizzy 14.08.07, 13:45 adamusb napisał: > hahahaha, no toś sobie źródło wiarygodnych informacji znalazł - GRATULUJĘ Wobec tego pochwal się jakie są twoje wiarygodne źródła informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika tylko na komendzie trzeba bylo zostawic 14.08.07, 13:00 pokwitowanie Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:01 basia napisała: > co z tego wynika jednak? ze lepper prawde mowil? nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:11 no.655321 napisał: > basia napisała: > > co z tego wynika jednak? ze lepper prawde mowil? > > nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na > każdym kroku. ... i to, że jest takim tłukiem, że dopiero teraz pojął, jak to działa i z radością zaczął używać. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Pytanie 14.08.07, 11:11 no.655321 napisał: > nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na > każdym kroku. w przeciwienstwie do leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pytanie 14.08.07, 11:12 Lepper dla lewactwa to jak Alganow wzor cnot obywatela radzieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: odpowiedz 14.08.07, 11:27 nie wiem czy Ziobro jest klamca, za to niewtpliwie jest oszczerca Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Pytanie 14.08.07, 11:16 basia napisała: > no.655321 napisał: > > nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na > > każdym kroku. > > w przeciwienstwie do leppera? > Wart pałac Paca, Pac pałaca. Różnią się między sobą ale jeden i drugi są tyle samo warci. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: Pytanie 14.08.07, 11:19 różnica miedzy nimi jest taka że lepper nie nagrywał swojego rozmówcy jak Ziobro, nie posługuje sie esbeckimi metodami jak ziobro. marek99az1 napisał: > basia napisała: > > > no.655321 napisał: > > > nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na > > > każdym kroku. > > > > w przeciwienstwie do leppera? > > > > Wart pałac Paca, Pac pałaca. Różnią się między sobą ale jeden i > drugi są tyle samo warci. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Pytanie 14.08.07, 11:21 no.655321 napisał: > różnica miedzy nimi jest taka że lepper nie nagrywał swojego > rozmówcy jak Ziobro, nie posługuje sie esbeckimi metodami jak > ziobro. Jestes pewnien ze nikogo nie nagrywal, on [lepper] albo ktos na jego prywatne polecenie? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Pytanie 14.08.07, 11:41 Nisko, Basiu, upadłaś, porównujesz swój wzór cnót wszelakich do znienawidzonego Endrju, który oczywiście w rządzie rewolucji moralnej i oczyszczenia znalazł się przypadkiem i winna temu Platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:18 no.655321 napisał: > nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na > każdym kroku. On nawet nie wie, czy łże, czy nie łże. Mówi to, co potencjalny Klient chciałby usłyszeć. Jak Klient ma wątpliwości - mówi co innego. Minął się z powołaniem - jako komiwojażer powinien sprzedawać cudowną maść na odciski. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe to straszne! już nigdy nie uwierzę żadnemu 14.08.07, 13:49 no.655321 napisał: > basia napisała: > > co z tego wynika jednak? ze lepper prawde mowil? > > nie, koleżanko basiu, wynika to że nasz młody prawniczek łże na > każdym kroku. politykowi w niczym! Typowe chamskie ferowanie wyroków bo przecież łżeć równie dobrze może sprzedawca Kopytko albo zaszła pomyłka. Wstydź się. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:02 basia napisała: > > kupil, nie kupil, moze trzy na zapas kupil. co z tego wynika jednak? ze lepper > prawde mowil? Cyfrowy zapis nie może być dowodem sądowym. Do tej pory sądy odrzucały takie dowody. Zapis cyfrowy bez śladu można zmanipulować, coś dodać, coś wyciąć. Wynika to z zasady zapisu cyfrowego, polegającego na próbkowaniu sygnału analogowego jakim jest sygnał akustyczny. Próbkowanie przerywa ciągłość sygnału. I co Ziobro zostawił w prokuraturze? Jeżeli ten dyktafon/telefon komórkowy nie miał wymiennej pamięci flash to niczego materialnego nie mógł zostawić. Informacja mogłaby co najwyżej zostać zgrana. Ale w takim razie pozostawienie telefonu w rękach Ziobry byłoby bardzo nieprofesjonalne. Wręcz podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:07 > Cyfrowy zapis nie może być dowodem sądowym. Do tej pory sądy > odrzucały takie dowody. Zapis cyfrowy bez śladu można zmanipulować, > coś dodać, coś wyciąć. Wynika to z zasady zapisu cyfrowego, > polegającego na próbkowaniu sygnału analogowego jakim jest sygnał > akustyczny. Próbkowanie przerywa ciągłość sygnału. > I co Ziobro zostawił w prokuraturze? Jeżeli ten dyktafon/telefon > komórkowy nie miał wymiennej pamięci flash to niczego materialnego > nie mógł zostawić. Informacja mogłaby co najwyżej zostać zgrana. Ale > w takim razie pozostawienie telefonu w rękach Ziobry byłoby bardzo > nieprofesjonalne. Wręcz podejrzane. Nareszcie ktoś, kto wie o czym pisze Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 13:26 Istnieje coś takiego, jak SWOBODNA ocena dowodów. Nie wszystko można zmanipulować czy podrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:19 marek99az1 napisał: > Cyfrowy zapis nie może być dowodem sądowym. Do tej pory sądy > odrzucały takie dowody. Zapis cyfrowy bez śladu można zmanipulować, > coś dodać, coś wyciąć. Wynika to z zasady zapisu cyfrowego, > polegającego na próbkowaniu sygnału analogowego jakim jest sygnał > akustyczny. Próbkowanie przerywa ciągłość sygnału. > I co Ziobro zostawił w prokuraturze? Jeżeli ten dyktafon/telefon > komórkowy nie miał wymiennej pamięci flash to niczego materialnego > nie mógł zostawić. Informacja mogłaby co najwyżej zostać zgrana. Ale > w takim razie pozostawienie telefonu w rękach Ziobry byłoby bardzo > nieprofesjonalne. Wręcz podejrzane Zeby stwierdzic, ze nie masz racji wystraczy skorzystac z wiedzy dosetpnej w internecie, chocby na stronach policji, albo wyrokow np. ws Rywina. Uzywasz komputera internetu, a nie umiesz wyszukiwarki google wykorzystac? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:24 basia napisała: > Zeby stwierdzic, ze nie masz racji wystraczy skorzystac z wiedzy dosetpnej w in > ternecie, chocby na stronach policji, albo wyrokow np. ws Rywina. >Uzywasz komputera internetu, a nie umiesz wyszukiwarki google ? wykorzystac? Tę radę powinnaś zastosować do siebie. Rywin był nagrywany dwoma dyktafonami i ten, który stanowił dowód sądowy był dyktafonem analogowym (taśmowym). Odpowiedz Link Zgłoś
zeus75 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:25 Czasem wystarczy głowy użyć, nagranie w sprawie Rywina nie było dowodem, było początkiem końca Rywina, ale nie dowodem. Myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:46 zeus75 napisał: > Czasem wystarczy głowy użyć, nagranie w sprawie Rywina nie było dowodem, było > początkiem końca Rywina, ale nie dowodem. > Myślenie nie boli. Sięgnij do pamięci lub do archiwów. Powinienem napisać ściślej - zapis na taśmie był jednym z głównych dowodów, po ekspertyzach w zakładzie kryminalistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
zeus75 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:07 A to przepraszam. W zasadzie chodziło mi tylko o to, że nagranie Rywina przez Michnika rozpętało burze, ale rozprawie sądowej się nie przyglądałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:31 marek99az1 napisał: > w takim razie pozostawienie telefonu w rękach Ziobry byłoby bardzo > nieprofesjonalne. Wręcz podejrzane. Skandaliczne dokładniej. Mikrofon jest w tym urządzeniu jedynym elementem z "własną osobowością" i może mieć minimalne różnice w charakterystykach. Zachowanie Ziobry sugeruje, że faktycznie mógł korzystać z dołączonego, a nie wbudowanego mikrofonu. Także nie można wykluczyć, że korzystał z profesjonalnych urządzeń podsłuchowych pożyczonych od CBA i nagranie zostało dopiero potem "przepisane" na dyktafon Sony. Tyle, że Ziobro też wie o tym wszystkim. Im bardziej konfabuluje, tym barwniej się prezentuje medialnie. I tak dobrze, że nie przyniósł udoskonalonej niszczarki, która niszczy dowody nie pozostawiając żadnych śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:41 > I co Ziobro zostawił w prokuraturze? Jeżeli ten dyktafon/telefon > komórkowy nie miał wymiennej pamięci flash to niczego materialnego > nie mógł zostawić Pudło Pokazany na zdjęciu dyktafon to prawdopodobnie Sony ICD MX20 i ma gniazdo Memory Stick Duo Pro > Zapis cyfrowy bez śladu można zmanipulować, > coś dodać, coś wyciąć. To jest tylko teoria. Jesteś na pierwszym poziomie wtajemniczenia. Nazwałbym to pozomem Jakubowskiej, której wydawało się, że skasowanego dysku HD nie da się odczytać. A okazuje sie, że są metody odczytu kilku zapisów wstecz. W praktyce manipulacja 100% jest to niewykonywalna. Przynajmniej w czasi, o którym mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:11 moki1 napisał: > A okazuje sie, że są metody odczytu kilku zapisów wstecz. Nie ma takich metod. To znaczy każdy "krok do tyłu" podnosi stopę błędów odczytu na tyle, że można jedynie odzyskać fragmentaryczne informacje. Pomijając już fakt, że wymaga to cholernie dobrze wyposażonego laboratorium. Dysk wymazany profesjonalnym programem nie jest możliwy do odzyskania w żadnym laboratorium. Klawisz DEL lub polecenie format nie są profesjonalnymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:54 > wyposażonego laboratorium. Dysk wymazany profesjonalnym programem > nie jest możliwy do odzyskania w żadnym laboratorium. I tutaj się mylisz. Zostają ślady na dysku na poziomie molekularnym i są na świecie laboratoria które potrafiłyby to odzyskać. Kwestia ceny. Jak chcesz coś usunąć to bardzo silnym magnesem. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 13:42 Tu nie trzeba nic manipulować nagraniem, wystarczy zmontować nagranie na innym dyktafonie i przegrać nagranie metodą głośnik - mikrofon, przy zachowaniu odpowiednich warunków zaręczam Ci, że będzie to nie do odróżnienia. Z datami nagrań itp. dziecko sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 14:56 roman-t1000 napisała: > I tutaj się mylisz. Zostają ślady na dysku na poziomie molekularnym > i są na świecie laboratoria które potrafiłyby to odzyskać. Kwestia > ceny. Jak chcesz coś usunąć to bardzo silnym magnesem. Usuwania bardzo silnym magnesem dysk nie przeżyje. Dlatego dyski czyści się zgodnie z najpopularniejszymi standardami: American: DoD 5220.22-M American: NAVSO P-5239-26 (RLL) American: NAVSO P-5239-26 (MFM) German: VSITR Russian: Russian Standard, GOST P50739-95 czy innymi popularnymi algorytmami: Bruce'a Schneiera (7 przebiegów) Petera Gutmanna (35 przebiegów) Oczywiście, dysku nie da się całkowicie wyczyścić. Zawsze pewne symbole da się ustalić, a dla innych wytypować możliwe warianty i ich prawdopodobieństwa, a potem na superkomputerze spróbować to wyliczyć. Ograniczenie jest takie jak przy łamaniu szyfrów - pewnie da się osiągnąć sukces, ale po upływie czasu, kiedy wyniki nie będą już do niczego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Niemożliwe by umiał, wygląda że do trzech nie umie 14.08.07, 11:02 liczyć. Ot taka fujara techniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
vandalizmo RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie d... 14.08.07, 11:03 czy ktoś rozpoznaje na zdjęciu JAKIEJ FIRMY jest ten DYKTAFON? i drugie pytanie, jeśli już ktoś rozpoznaje, ile kliknięć wymaga włączenie/wyłączenie nagrywania? bo, ponieważ, iż, gdyż wydaje mi się, ale może mi się tylko wydaje, że do włączenia/wyłączenia dyktafonu jest potrzebne dokładnie JEDNO kliknięcie, bo, ponieważ, iż, gdyż takie urządzenia, jak i wiele innych w dzisiejszych czasach, są idioto-odporne. i w momencie gdy osoba pełniąca jedną z najwyższych funkcji w państwie, czyli w domyśle inteligentna, usiłuje wmówić mi z telewizora, że on jest nie teges z elektroniką to o co kaman? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:05 Jeden warty drugiego. A poza tym sadzę że i jeden i drugi łże jak ...bura suka Odpowiedz Link Zgłoś
vandalizmo Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:09 o. już sobie sam odpowiedziałem. dla zainteresowanych instrukcja: pdf.crse.com/manuals/2590120421.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:49 został przez internautów rozpoznany jako: Sony ICD MX20 Dane ogólne: Typ baterii AAA Liczba baterii 2 Żywotność baterii przy odtwarzaniu (h) 17 Żywotność baterii przy nagrywaniu (h) 8 Materiał Aluminium Regulacja głośności: elektroniczna TAK Wbudowany mikrofon TAK Przełącznik czułości mikrofonu (wysoka/niska) TAK Średnica głośnika: 28mm Akcesoria w zestawie: Słuchawka TAK Baterie TAK Etui TAK Kabel USB TAK Oprogramowanie Program Digital Voice Editor 2.0 Zgodność z oprogramowaniem: Windows 2000 TAK Zgodność z oprogramowaniem: Windows 98 TAK Zgodność z oprogramowaniem: Windows Me TAK Zgodność z oprogramowaniem: Windows XP TAK Nagrywanie: Nagrywanie sterowane głosem (VOR - Voice Operated Recording) TAK Czas nagrywania TAK Zapisywanie daty nagrania TAK Zastępowanie nagrań TAK Dodawanie nagrania TAK itd. całkiem niezły dyktafon, obsługa podstawowych funkcji jak we wszystkich dyktafonach: jednym przyciskiem Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:37 VOR - czyli do uruchomienia zapisu nie potrzeba nawet wciskać knefla. Jeśli funkcja jest aktywna dyktafon sam uruchamia nagrywanie, gdy "usłyszy" dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie d.. 14.08.07, 11:04 fakt, ze ziobro mowił, iz nie potrafi obsługiwac dyktafonu jest dla mnie dowodem na to ze kłamie. Nigdy nie uwierze, że wykształcony 37- letni człowiek nie potrafi właczyc tak prostego urzadzenia. Jest to po prostu smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:07 racheela napisała: > Nigdy nie uwierze, że wykształcony 37- > letni człowiek nie potrafi właczyc tak prostego urzadzenia. Jest to > po prostu smieszne. który to dyktafon posiada od 3 lat, a sprzedający dokładnie instruował go o bosłudze i funkcjach urządzenia. ten Ziobro ma chyba wszystkich za idiotów (tzn. telewidzów, bo to dla nich było przedstawienie) Odpowiedz Link Zgłoś
nexen ale to dla tępych było! 14.08.07, 11:25 PiS nigdy nie zabiegał o elektorat "wykształciuchów". Dla przeciętnego zwolennika PiS cyfrowy dyktafon to "Czarna Magia". Stwierdzeniem, że jakoby Ziobro "nie umie" obsługiwać tegoż, ów pan tylko zapunktował. W końcu wyszedł że jest "taki jak jego elektorat". Skoro idol Ziobro nie może, to to że ja nie mogę nie czyni ze mnie głupka! Alleluja i do przodu. Dla całej reszty mr. Ziobro i tak jest - jak powiedział kiedyś Miller - Zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 Re: ale to dla tępych było! 14.08.07, 13:14 nexen napisał: > PiS nigdy nie zabiegał o elektorat "wykształciuchów". Jasne, że nie, bo gdybyś czytał książki, to byś wiedział, że "wykształciuch" to synonim idioty, czy też imbecyla, jak wolisz. Ale w środowisku wyznawców Michnika to określenie zrobiło oszałamiającą karierę, bo pozornie kojarzy się z kimś, kto jest wykształcony, a wykształceni to przecież jesteśmy my, wyznawcy Michnika, Kwaśniewskiego i Geremka, oglądacze Szkła Kontaktowego i słuchacze Tok FM. Popatrz jaki lapsus, czytelnicy tej bulwarówki sami o sobie mówią, że są imbecylami i na dodatek są z tego dumni :) Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: ale to dla tępych było! 14.08.07, 13:46 fotoamator13 napisał: > nexen napisał: > > > PiS nigdy nie zabiegał o elektorat "wykształciuchów". > > Jasne, że nie, bo gdybyś czytał książki, to byś wiedział, że "wykształciuch" to > synonim idioty, czy też imbecyla, jak wolisz. Ale w środowisku wyznawców > Michnika to określenie zrobiło oszałamiającą karierę, bo pozornie kojarzy się z > kimś, kto jest wykształcony, a wykształceni to przecież jesteśmy my, wyznawcy > Michnika, Kwaśniewskiego i Geremka, oglądacze Szkła Kontaktowego i słuchacze To > k > FM. Popatrz jaki lapsus, czytelnicy tej bulwarówki sami o sobie mówią, że są > imbecylami i na dodatek są z tego dumni :) Oto wyborca PiS-u, nic nie zrozumiał z prostego i dowcipnego tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Tak za komuny wyglądał "kapuś" 14.08.07, 11:14 Właśnie. A oglądałeś film "Człowiek z żelaza"? Tam też był taki kapuś, dziennikarz szantażem zwerbowany do współpracy z SB, który w czasie strajku w stoczni miał nagrywać na prymitywnym wtedy magnetofonie kasetowym. To był wtedy cud techniki! Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn ??? 14.08.07, 11:05 "Ja nie jestem biegły w sprawach technicznych. Nie za bardzo wiedziałem, który z tych guzików należy przycisnąć, jak go uruchomić i jak wyłączyć" Co jest do cholery??? To trzeba juz miec jakies specjalne wyksztalcenie zeby moc nacisnac przycisk "record" i "stop"?? Panie Ziobro, pan po raz kolejny udowodnil ze jest pan ZEREM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marius.kozlowski Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:07 Dla mnie wygląda to tak, że minister SPRAWIEDLIWOŚCI w mediach kłamie - mówiąc, że nie umie obługiwać dyktafonu, a wcześniej takiej obsługi się nauczył. Zresztą rzeczywiście obsługa większości dyktafonów jest bardzo prosta - więc nie wierze w jego tłumaczenie. Podejrzewam, że takie nagrywanie było i jest codziennością u Pana Zbigniewa Z. - a tłumacząc się, że nie umie obsługiwać dyktafonu - Zbigniew Z. próbuje ten fakt ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:11 nie wierze w to, ze ktos nie potrafi wlaczyc jednego guzika do nagrywania w dyktafonie. jestem twz zerem technicznym a radze sobie z o wiele bardziej zaawansowanymi technicznie urzadzeniami. ziobro lze jak "bura suka". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 13:32 Nie znasz prawników. Wielu z nich faktycznie tego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:10 jakość dżwieku zależy od mikrofonu i jego lokalizacji,dlatego urzą- dznia z wbudowanym mikrofonem są mało przydatne w różnych sytuacjac najlepiej posługiwać się urządzeniem z mikrofonem zewnętrznym Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:19 maureen2 napisała: > jakość dżwieku zależy od mikrofonu i jego lokalizacji,dlatego urzą- > dznia z wbudowanym mikrofonem są mało przydatne w różnych sytuacjac > najlepiej posługiwać się urządzeniem z mikrofonem zewnętrznym A skąd "Zero" ma to wiedzieć, skoro publicznie przyznaje się do ignorancji technicznej i jeszcze mówi to takim tonem, jakby był z tego dumny? W moich stronach mówi się o takim, że "jest rad, że jest głupi". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:19 maureen2 napisała: > jakość dżwieku zależy od mikrofonu i jego lokalizacji ... Dokładnie to samo wrażenie odniosłem ze słów Ziobry, że dyktafon "ktoś" mu uruchomił jeszcze przed wyjazdem. Ma to sens tylko wtedy, gdy "ktoś" przyczepił mu dodatkowy mikrofon zewnętrzny. Oczywiście przypadkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 12:40 W sumie to ma sens. Bo niby dlaczego nagrane zostały, jak twierdzi, odgłosy z samochodu, korytarza itp.?? Podsłuchiwał swoich ochroniarzy, czy może jednak miał "przypadkowo" przyczepiony bardziej profesjonalny sprzęt?? Tyle pytań, tyle niejasności, a chodiz przecież o Minista Sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Zbyniu w nagrywaniu wprawę ma... 14.08.07, 11:10 ...zaczął od nagrywania kolegów na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma jakie ma znaczenie "przeciek" ? 14.08.07, 11:11 PiS zręcznie spłyca sprawę. Cała akcja CBA przeciwko Lepperowi (nawet jeśli jest to bandyta) była sprzeczna z prawem i premier, skoro nia sterował (inspirował), powinien byc postawiony przed TS. Ale, skoro opozycja nawet tego zarzutu nie stawia, to tym gorzej dla opozycji ! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: jakie ma znaczenie "przeciek" ? 14.08.07, 12:47 Słuszna uwaga. Sednem sprawy stał się rpzeciek, stawiana jest zasłona dymna i w ogóle nie mówi się o ewentualnej bezprawności działań CBA nie mieli przecież prawa fałszować papierów, bo nie kaczor nie wydał rozporządzenia), o politycznej inspiracji i odpowiedzialności. Albo ta opozycja jest taka tępa, albo jest coś jeszcze o czym nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: jakie ma znaczenie "przeciek" ? 14.08.07, 15:13 swoboda_t napisał: > CBA nie mieli przecież prawa fałszować papierów ... Gorzej. Nie stwierdzono, a przynajmniej nie podano do wiadomości żadnego wcześniejszego przypadku PODEJRZENIA o korupcję przy odralnianiu. Cała akcja nie miała podstaw, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że delikwent, którzy podobno rozpuszczał w środowiskach biznesowych plotki o swoich możliwościach, też okazał się agentem. Po wtóre, zgodnie z zapewnieniami Kamińskiego, Lepper nie był od początku na liście podejrzanych. Ale wtedy musiał być uprzedzony, że coś dzieje się w jego ministerstwie. I po ostatnie. Nie była to pierwsza próba odstrzału. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:11 basia napisała: > > kupil, nie kupil, moze trzy na zapas kupil. co z tego wynika jednak? ze lepper > prawde mowil? Mógł sobie i osiem kupić. Nie wynika jednak z tego, że on mówi prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel Co za fajtłapa... 14.08.07, 11:14 Strasznym trzeba być cieniasem, żeby nie potrafić nauczyć się znaczenia przycisków Record, Play, FF i Rew. Odtwarzacza DVD i magnetowidu pewnie też nie potrafi obsługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Co za fajtłapa... 14.08.07, 11:18 ciekawe kto mu włącza laptopa;)) przychodzi do biura i woła....... pani kasiu, prosze kawe i włączonego laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Co za fajtłapa... 14.08.07, 11:50 no a dziwisz sie? Kobity tez nie potrafi obsluzyc, bo nie wie ktory guzik kiedy nacisnac. Przecie tego od Jarusia tez sie nauczyc nie mogl. Stad wiednie nam pupilek Jarusia, i zamiast korzystac z radosci zycia, ciagle szpicluje i szuka ukladow innych niz jego z Kaczynskimi. Ze to poglebia jego paranoje tez jeszcze nie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Co za fajtłapa... 14.08.07, 11:57 mocherowy "naród to kupi" jak powiedział Kurski. Wielu uwierzyło że ma kpa za ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero ciekawe czy prezia nagrywal tez ? tak ku pamieci ? 14.08.07, 11:15 zdziwilbym sie gdyby nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Lepper to już nie kontroluje siebie 14.08.07, 11:25 najpierw publicznie oburzał się, że u niego w resorcie prowadzona jest akcja i on nic o tym nie wie, a tu zaraz wyciąga króliczka i mówi , że go Ziobro ostrzegł. Trzeba naprawdę być totalnie głupim aby wierzyć temu kmiotowi, który już raz 3-4 lata temu też różne sensacyjne bajki opowiadał. Wtedy wszyscy kreślili kółka na czole, a teraz jakoś dziwnie te opowiastki niektórym pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Komu wierzycie?Sprzedawcy dyktafonow czy Ziobrze? 14.08.07, 11:23 Prof.dr honoris causa Jego Ekscelecji Jedynemu Uczciwemu Zbyszkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Komu wierzycie?Sprzedawcy dyktafonow czy Ziob 14.08.07, 11:26 sld_sld napisał: > Prof.dr honoris causa Jego Ekscelecji Jedynemu Uczciwemu Zbyszkowi? Dopuszczam myśl, że ten artykuł może być kitem ale wierzyć na słowo notorycznemu łgarzowi jakim jest zero, to gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 malpe mozna tego nauczyc, wiec paranoika rowniez! 14.08.07, 11:24 Ziobro, od pierdla nie powinienes sie wymigac ... laluniu! Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: i tu się kolega myli chyba prawnicy są wyjątko 14.08.07, 11:28 rzeczywiście grupą nietechnicznych, bo wielu synów prawników nabija się z ojców za tą przypadłość śmiejąc się w kułak, np. gdy im cos nawali w samochodzie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: i tu się kolega myli chyba prawnicy są wyjątk 14.08.07, 12:44 Ośmieszasz się. Nie pórównój braku umiejętności naprawienia samochodu z rzekomym brakiem umiejętności wciśnięcia przycisku "REC". Mamy uwierzyć, że dorosły chłop wybierajacy się na podsłuchiwaną rozmowę nie potrafi wcisnąć knefla?? A jeśli tak miałoby być naprawdę, to czy takich ministrów chcemy mieć?? Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty "GW" = tabloid 14.08.07, 11:27 Artykuł wprost z typowych brukowców... Co z tego, ze już "3 lata temu kupił sobie dykatfon" ? Nie ma to jak wiadomośc dnia...żal mi redakcji GW...żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "GW" = tabloid 14.08.07, 11:40 A to że jeśli informacja jest prawdziwa to Ziobro kłamał twierdząc że nie umie posługiwać się tym dyktafonem. Jeśli zaś kłamał to jeżeli na nagraniu jest coś więcej niż sama rozmowa to było to nagrane celowo, a nie przypadkiem. Już ktoś tu na sieci zauwazył że dziwnym zbiegiem okoliczności jest nagrana audycja radiowa zarówno przed jak i po rozmowie (wg min. Z.). Coś takiego mocno "uwiarygadnia" nagranie. Problem w tym że zbyt dużo tych "uwierygodnień" jak na normalne postępowanie. Bardziej wygląda to na preparowane alibi. Tezę tę potwierdza też opóźnienie w dostarczeniu nagrania, zmieszanie min. Z. gdy został zapytany o nośnik, strach gdy pierwszy raz Lepper powiedział że to on mu doniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: "GW" = tabloid 14.08.07, 11:54 Według nieoficjalnych informacji, treść nagrania odpowiada relacji ministra Ziobry.W tej chwili, na zlecenie prokuratury, sporządzany jest stenogram nagrania. Szczegółowe wyniki badań taśmy Ziobry znane będą za mniej więcej dwa tygodnie. www.wprost.pl/ar/?O=112068 Wiadomo tylko tyle, że Wprościaki już uwiarygodniają Ziobrę chociaż tak naprawdę nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "GW" = tabloid 14.08.07, 12:36 To żaden news. Jakby NIE odpowiadały to byłby dowód na to że Z. zwariował dostarczając kompromitujacy go dowód. Dopiero badania kompletności i braku manipulacji przy nagraniu może o czymś świadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Ot, elity IV RP: 14.08.07, 11:37 "- Ja nie jestem biegły w sprawach technicznych. Nie za bardzo wiedziałem, który z tych guzików należy przycisnąć, jak go uruchomić i jak wyłączyć - mówił Ziobro." Wciśnięcie odpowiedniego przycisku w urządzeniu elektronicznym (do którego powinna być notabene załączona instrukcja obsługi) to nie jest biegłość - to jest minimum w XXI wieku, przynajmniej dla człowieka inteligentnego (a prawnik po UJ chyba kimś takim jest). Jak w takim razie minister Ziobro ogląda telewizję (tyle przycisków na pilotach), słucha radia (też przycisk na przycisku), korzysta z komputera (no, tam to dopiero...), robi zdjęcia? Do wszystkiego ma specjalistyczny serwis? A potem się ludzie dziwią że informatyzacja tak wygląda jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.strukowicz Re: Ot, elity IV RP: 14.08.07, 11:53 a najlepsze ze jak nagral ta konkretna rozmowe na ktorej nic zlego nie powiedzial to odlozyl dyktafon na polke i czekal az wybuchnie afera (przewidujacy, nie ma co), a do tego czasu na inne rozmowy jego pomocnicy donosili mu chyba kolejne dyktafony? czy juz byl mniej ostrozny i przewidujacy i nikogo wiecej od tego czasu nikt mu nie pomogl nagrac?? chcialbym miec takie wyczucie.... Odpowiedz Link Zgłoś
fakirek Re: RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie 14.08.07, 11:39 ta, odchodzi dyskusja kto kogo nagrywał, kto kłamie... a sedno sprawy, czyli totalne przewały, skrajna nieufność i praktyczny paraliż władzy wśród byłej koalicji odchodzą w cień... Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Łżą jak bure suki 14.08.07, 11:41 cała ta trójca: Ziobro,Kaczmarek i Lepper jest siebie warta. Nie wierzę żadnemu bo,mówiąc językiem marszałka Dorna, łżą jak bure suki.Ziobro na dodatek włącza jeszcze Opatrzność do swej brudnej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Łżą jak bure suki 14.08.07, 11:47 jurekpy napisał: > cała ta trójca: Ziobro,Kaczmarek i Lepper jest siebie warta. > Nie wierzę żadnemu bo,mówiąc językiem marszałka Dorna, łżą jak bure > suki.Ziobro na dodatek włącza jeszcze Opatrzność do swej brudnej > gry. Bardzo trafna ocena stanu faktycznego moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Łżą jak bure suki 14.08.07, 11:49 Zamknąć to całe towarzystwo i pozbawić praw publicznych na lata za ogłupianie społeczeństwa i działania na szkode Państwa Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jszwejk RMF FM: Ziobro już trzy lata temu kupił sobie d.. 14.08.07, 11:47 Dziennikarze RMF FM to idioci. Ten dyktafon to Sony ICD-MX20, na karty MemoryStick. Instrukcja obsługi do niego została opracowana w 2005 r., na stronie Sony w .pdf jest od 13.03.2006. Aha, Ziobro nie jest z mojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś