uwagiluzne zawód jak każdy 16.08.07, 10:52 jak tu wierzyć w powołanie, skoro zawód najwidoczniej koniunkturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Kościół na kanapie 16.08.07, 11:47 Proponuje więcej poparcia dla Rydzyka, oszołomskiej prawicy a na pewno Kościół będzie miał rzesze wiernych. Moge powiedziec tyle, że ostatnie wsparcie Kościoła dla polityków oszołomskiej prawicy i rydzyka róznych Fotyg, Kaczyńskich, Giertychów, Rydzyków spowodowały, ze definitywnie zakończyłem moją znajomosć z KK w Polsce i nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Do tego dodam biurokrację wszelkie podpisy po spowiedziach przed ślubami itp. świadczące o kompletnym braku zaufania do wiernych. Takich osób znam około 10. Niech KK w Polsce zapomni równiez o moich dzieciach będe starał się je wychowywać w taki sposób aby tę instytucje omijały z daleka. Jesli chca to jest wiele innych wyznań niepolitycznych i niezwiązanych z prawicowymi politykierami gdzie będą mogły znaleźć swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: czechy11 16.08.07, 15:14 czechy11 napisał: > Proponuje więcej poparcia dla Rydzyka, oszołomskiej prawicy a na > pewno Kościół będzie miał rzesze wiernych. Moge powiedziec tyle, że > ostatnie wsparcie Kościoła dla polityków oszołomskiej prawicy i > rydzyka róznych Fotyg, Kaczyńskich, Giertychów, Rydzyków > spowodowały, ze definitywnie zakończyłem moją znajomosć z KK w > Polsce i nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Do tego dodam > biurokrację wszelkie podpisy po spowiedziach przed ślubami itp. > świadczące o kompletnym braku zaufania do wiernych. Takich osób znam > około 10. Niech KK w Polsce zapomni równiez o moich dzieciach będe > starał się je wychowywać w taki sposób aby tę instytucje omijały z > daleka. Jesli chca to jest wiele innych wyznań niepolitycznych i > niezwiązanych z prawicowymi politykierami gdzie będą mogły znaleźć > swoje miejsce. Piszesz jak malutki urwis, ktory na zlosc ciotce uszy odmrozil. Piszesz w taki sposob jakby od ciebie zalezaly losy tego swiata! Ale balona z siebie robisz! Czy ty w ogole zdajesz sobie z tego sprawe??? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 N A R E Ś C I E !!! 16.08.07, 12:08 Młodzi mają teraz szansę na zachodzie. Seminaria pozostana dla chłopaków z seksualnymi problemami Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 Re: N A R E Ś C I E !!! 16.08.07, 20:22 ksks3 napisał: > Młodzi mają teraz szansę na zachodzie. > Seminaria pozostana dla chłopaków z seksualnymi problemami --------- a nawet i takich będzie coraz mniej gdyż pojadą sobie do londynu i tam znajdą studia i robote oraz stosowne kluby dla panów itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliusz1 Naród mądrzeje. 16.08.07, 13:45 Najlepszy dowód że naród mądrzeje. Co z tego, że poszedł do seminarium i się naumiał, ale tego nie rozumiał, czego się naumiał. Grzech pierworodny, znaczy współżycie płciowe. Nawet gdy kobieta chce zostać matką, musi popełnić ten straszliwy grzech, aby osiągnąć swój cel. Przecież kobieta jest, przede wszystkim, po to aby rodzić dzieci, wszystko inne jest drugorzędne. Czy przez to, każda matka, moja, twoja i każda inna matka, jest grzesznicą? KK wzniósł na ołtarze ponad 10 000 ludzi, to znaczy zrobił z nich świętych, do których należy się modlić o wstawiennictwo do naczelnego dyrektora o łaski. Znaczy to, że ci ludzie są już w niebie, po co w takim razie będzie potrzebny sąd ostateczny, gdzie wszyscy ludzie mają być sądzeni, gdy już teraz papież osądził ludzi i wysłał, tych lepszych, do nieba, nie pytając głównego sędziego czy nie ma nic przeciwko temu. Dużo by jeszcze można mówić na ten temat. Były zagorzały katolik (obecnie) ATEISTA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Naród mądrzeje. 19.08.07, 18:56 A odkąd to współżycie seksualne jest grzechem same w sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Moja wiara 16.08.07, 13:47 Mundury jak kapłani w Babilonie Władzę polityczną wzmacniają nieustannie Są bronić jej gotowi wieczorem i rankiem Twoją ręką ale swoim pistoletem Palec wskazujący podniesiony do góry To wzmacnia powagę postury I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego! Apostołowie Słowo Boże spisali Ludzie je zmienili, celom swym poddali Podają sobie ręce, ze świata zbrodniarzami Naradzają się i knują ponad ludu głowami Ja w dniu, kiedy w Boga uwierzyłem Członkiem tej instytucji przestać być musiałem I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego! Na świecie głód, świątyń w brud Podróże po całym świecie Czy zboże dla głodnych dzieci? Politycznie wzrasta, oczy na prawdę zamyka Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika? Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika! - Święć się Imię Twoje - mówią I Imię Twoje ukrywają - Odpuszczamy naszym winowajcom Win nie odpuszczają - Przyjdź Królestwo Twoje Wcale jego nie czekając - Po owocach ich czynów poznacie ich... Odpowiedz Link Zgłoś
damonka Kościół na kanapie 16.08.07, 14:06 wierzyć? ok. ale w Boga, nie w kościół i księży... Odpowiedz Link Zgłoś
grosik13 Kościół na kanapie 16.08.07, 14:16 tez sie ciesze bo jak koleda byla to przyszedl i ojcu zone balamucil dobrymi slowkami a potem to ona powiedziala bo tak ladnie mowil i gdyby nie ten medalik to AH BO JA MU WSZYSTKO DALAM - oczywiscie to byl zart ale co ma sobie pomyslec ten co nie widzial zony PRZEZ KILKA MIESIECY ZE ONA SPRAGNIONA BYLA WIEC JAK PRZYJECHAL TO JA PIE..A A POTEM TO POLICJA, SAD SZPITAL PSYCHIATRYCZNY BO PRZECIEZ KOBIET SIE NIE BIJE JE TRZEBA SZANOWAC I UBOSTWIAC A ONE NA NA LBY SRAJA (PRZEPRASZAM ZARTUJA) Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 rocznie ubywa 400 000 wiernych 16.08.07, 23:52 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3145521.html Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: rocznie ubywa 400 000 wiernych 17.08.07, 19:57 Nie są to dokładne dane. Np ja i mój mąż nadal figurujemy jako ochrzczeni katolicy, chociaż od lat nie byliśmy w kościele i jesteśmy niewierzący Ciekawe ilu takich jest, takich jak my Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 Re: rocznie ubywa 400 000 wiernych 17.08.07, 20:20 w czym problem ? apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Problem, a właściwie jego brak polega na tym ,że 18.08.07, 10:34 Nie mam najmniejszej motywacji do informowaniu KK o zmianie mojego światopoglądu. Nie czuję takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
3marek Kościół na kanapie 17.08.07, 21:00 no pewnie, najlepiej jest szkalowac Boga Kosciol i ksiezy, lepiej sie nie wypowaiadajcie juz bo pracujecie na wasza szkode. gdy wam bedzie w oczy zagladac nieszczescie to zobaczycie do kogo bedziecie sie zwracac. coz glupoty i ciemnoty wszedzie pelno. takich jak wy szkalujacych Kosciol bylo wielu, ale oni przemineli, nie ma juz a Kosciol Katolicki trwa do dzis i trwac bedzie do KONCA i tego swoimi pustymi wypowiedziami nie zmienicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 Re: Kościół na kanapie 17.08.07, 21:44 będzie, ale w zmarginalizowanej formie. przedsmak tego już mamy. -- apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 Kościół na kanapie 29.06.08, 10:23 to dobrze dla stanu polskiej demokracji i stanu naszego budżetu że coraz mniej wiejskich i małomiasteczkowych cwaniaczków wybiera fach księdza czy innego zakonnika albo zakonnicy , normalniejemy i cywilizujemy się Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a "teczki" - biskupi zaufali gen.Kiszczakowi :))) 07.05.09, 18:06 Biskupi zaufali gen. Kiszczakowi Gen. Kiszczak zapewnił, że dokumenty dotyczące księży zostały zniszczone/fot. P. Bławicki Gen. Kiszczak zapewnił, że dokumenty dotyczące księży zostały zniszczone/fot. P. Bławicki /Agencja SE/East News Wtorek, 9 stycznia (06:12) Słyszałem, że generał Czesław Kiszczak przekazał w 1990 r. informację prymasowi, że wszystkie materiały dotyczące duchownych zostały zniszczone. Z tego może wynikać postawa niektórych księży, którzy zaprzeczają haniebnej współpracy z SB, brnąc w tę straszną dla nich i dla Kościoła matnię powiedział "Życiu Warszawy" emerytowany biskup. Według informacji gazety, większość hierarchów jeszcze w ubiegłym roku była pewna, że w archiwach IPN nie ma poważnych materiałów obciążających księży. Panowało przekonanie, że kompromitujące materiały poszły na przemiał. Dlatego w wielu diecezjach wydano nieformalne zalecenie, aby księża, którzy byli tajnymi współpracownikami, nie przyznawali się do tego. W ostateczności agenci w sutannach mieli mówić, że prowadzili z SB grę, bądź ich współpraca nie wyrządziła nikomu krzywdy. Tak właśnie tłumaczyli się o. Hejmo (TW Hejnał, Dominik), ks. Czajkowski (TW Jankowski), a ostatnio abp Wielgus (TW Grey). - Chyba nikt w Kościele nie zdawał sobie sprawy, że zostało tyle tak ciężkich dokumentów. Okazało się jednak, ku zaskoczeniu wielu dostojników, że dużo najtrudniejszych akt zostało w postaci mikrofilmów w archiwach Departamentu I, czyli wywiadu. Żaden TW nie może być pewny, że nie ma jego teczki. Natrafiałem na przypadki, że akta zniszczone w jednym województwie odnajdują się na mikrofilmach wywiadu, powiedział "Życiu Warszawy" ks. Isakowicz- Zaleski. Źródło informacji: PAP Odpowiedz Link Zgłoś