anna9977 moze ktos zna statystyczne dane 19.08.07, 19:09 Ja slyszalalam ,ze statystycznie kosciol jest drugim z koleji .po panstwie posiadaczem gruntow rolnych, a duzo rolnikow dzierzawi ziemie uprawna . Z tego co ja rozumie to wyszlo na swiatlo dzienne przy udzielaniu funduszy unijnych Odpowiedz Link Zgłoś
filip2121 Rolnicy!Solo ziemi.. 19.08.07, 19:13 Rolnicy!Solo ziemi,zapłaćcie wreszcie podatki,składki na krus i itp. Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Rzym to też cudzoziemcy 19.08.07, 19:16 Nie przeszkadza to biskupowi, że rządzi nim Rzym? Jeżeli już jest takim nacjonalistą, to powinien walczyć o narodowy kościół polski, tylko polski. Wszystko inne jest nieczyste i grzeszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Napierała, w roli bolszewickiego prowokatora ! 19.08.07, 19:21 w czasach komuny, zapewne był kapusiem SB.... Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 taka szuja jak ty , to prawdziwy kapuś SB 19.08.07, 19:32 wyzuty z patriotyzmu. Nie masz nic do powiedzenia. jesteś tzw. zero Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
solarv Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcami 19.08.07, 19:34 wole miec sasiada niemca niz polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ssik_nwdj Ograniczenia w zakupach powinny pozostać!!! 19.08.07, 19:39 Mam nadzieję że takowe pozostaną. Uczyć się, jak w Anglii ceny nieruchomości są wielkie, większość się ich nie pozbywa a zarabia na wynajmie. W rolnictwie rząd powinien zorganizować urząd do wsparcia inwestycji rolnika i ingerencji aby zapobiec spekulacji na ziemi z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 znowu chcą głupich chłpów wydymać 19.08.07, 19:40 i najpierw sprzedać majątki należące do Kościoła. zazdroszczą,że chłopi mogą mieć jakąś korzyść z globalizacji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
allajah Re: Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcam 19.08.07, 19:43 Chronmy Polske przed Kosciołem ! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek571 Re: Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcam 19.08.07, 19:58 Komentarze wyglądaja na dezinformację ! Kiedyś podobną role spełniała CENZURA ! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Czarna mafia jest gotowa na wszystko 19.08.07, 20:00 w obronie wlasnych interesów,nawet do wojny domowej! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 A ja już prawie byłem pewien... 19.08.07, 20:21 że tylko o. T. Rydzyk Ci przeszkadza. A tu masz... Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcami 19.08.07, 20:00 A poza tym biskup kocha oczywiście cudzoziemskiego bliźniego swego jak siebie samego. Mam nadzieję ,że Pieronek i Życiński dadzą głośny odpór Napierale . Oni obydwaj są podobno ludzką twarzą KK w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcami 19.08.07, 20:01 Nie mowi chyba o cudzoziemcach z Watykanu?! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer KK czy PK (polsko-katolicki)? 19.08.07, 20:06 Kościół Katolicki to kościół niby wszystkich chrześcijan. Dlaczego klecha, segreguje wiernych Kościoła Katolickiego i co na to Watykan? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcami 19.08.07, 20:06 A dla mnie ten apel to przejaw zaściankowego myślenia, wręcz głupoty. Po pierwsze. Czy chcemy, aby gdy któryś z 1 000 000 naszych emigrantów w Irlandii lub Anglii zobaczył figę jeśli zachcą kupić kawałek gruntu? Po drugie. Czy przyjmiemy ze zrozumienien taką ustawę wprowadzoną przez Ukrainę po ew. wstąpieniu do UE? A po trzecie, wolny przepływ ludzi i kapitału, równy dostęp do dóbr to kanony UE. Naród w referendum to wybrał. Więc nie mieszajcie ludziom w głowach. Jak się w Rydzykowym ciemnogrodzie UE nie podoba to niech wyemigrują, bo Polacy wybrali. Na co chcieliśmy okresy przejściowe to mamy. Teraz, będąc w środku nie możemy działać wbrew kanonom UE. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 czsami to taki biskup jest głupszy od tego rolnika 19.08.07, 20:09 takiemu rolnikowi jak jakis holender dobrze posmaruje to sprzeda ziemię, żonę, a i psa z budą dorzuci i na nic biskupie gadanie!! proboszcze to co niedziele gadają zeby rolnki nie pili i bab nie bili i co? heheh słuchajo? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Polska powinna sie wycofac ze zgody na kupowanie 19.08.07, 20:11 przez cudzoziemcow polskiej ziemi. Zdrajcy Polski, Targowica-bis, sprzedali Polske w obce rece, ale obecny rzad polski nie musi czuc sie tym zwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 PL powinna sie wycofac ze zgody na rzady Watykanu! 19.08.07, 20:22 bo w Polsce rzadzą watykanscy namiestnicy a bydło słucha ich, jak swinia grzmotu! Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: PL powinna sie wycofac ze zgody na rzady Waty 19.08.07, 20:31 monster1972 napisał: > bo w Polsce rzadzą watykanscy namiestnicy > > a bydło słucha ich, jak swinia grzmotu! > > Polak-ateista Polaku-ateisto. To ty Polakow-katolikow nazywasz bydlem? Wiesz, sam o sobie i o swojej formacji ideowej wystawiasz swiadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a znasz moją formację ideową? nie znasz..;') 19.08.07, 20:51 zatem z katolickim pozdrowieniem .. spier.. laj! ;) panstwo wyznaniowe zawsze jest łamaniem praw czlowieka i ja zawsze bede przeciw temu protestował kumasz, katolu? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 mam bucu.. mam;) tolerancja, humanizm itp 19.08.07, 21:01 religia jest zaprzeczeniem tolerancji i zrozumienia religia z definicji zakłada konflikt sumienia z innymi ludzmi :) a ja mam w dupie religie, swiatopoglady itp mnie interesuje czlowiek... jego marzenia itp :) kumasz to, sformatowany katolu? czy klecha zabronił ci myslec? Polak-ateista ps. jestem antykomunistą Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 pisac kazdy moze, nawet debile jak ty 19.08.07, 21:07 a do rzeczy ? cos mi masz do zarzucenia? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 tolerancja i humanizm...hahahahahahahahahahaha hah 19.08.07, 21:12 tolerancjahahahahahahahahahahahahahahahahahaha humahahahahahahahahahahahahahahahahaha nie moge....poczekaj, musze przestac sie smiac Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 A czym sie zajmujesz w życiu drogi monsterze? 19.08.07, 22:44 Ciekawa jestem co tak potwornego spustoszenia poczyniło w umysle twym. Gdyby nie "katole", Polski by juz dawno nie bylo - ale to pewnie dla ciebie nie istotne, bo istotne jest bysmy byli obywatelami EUROPY a nie jakimiś polskimi obsrańcami, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 :) ja to wszystko wiem, ale nie mozna zyc historią 19.08.07, 23:03 katolstwo kiedys.. 200-500 lat temu pomogło utrzymac polskosc ale to historia ;) teraz jest tak, ze katolstwo nas osmiesza i zatrzymuje, czas to w koncu zauwazyc ludzie z zachodu przyjezdzaja do kalwarii zobaczyc jak w 21 wieku idioci chodzą na kolanach i bredzą jakies bzdury dobrze, ze nie bija sie po plerach łancuchami z gwozdziami na koncu ;) Polak-ateista ps. na filipinach idioci sie bawią w jezusów dają sie przybijac do krzyzy.. czy naprawde zdrowy czlowiek, moze wierzyc w te pierdy? Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 W okresie II WŚ także, drogi monsterze... 19.08.07, 23:18 W Anglii kościoły pozamieniano na knajpy, naćpana do granic możliwości młodzież rypie się z kim popadnie, wyskrobując potem (legalnie) efekty tegoż, a ci co nie zostali wyskrobani prowadzą podobny tryb życia gdy dorosną - spędziłam w tym kraju wiele lat i spotkałam naprawdę bardzo niewielu szczęśliwych ludzi, bo w życiu tych pozostałych czegoś brakowało - bynajmniej nie rypania, pieniędzy i wolności. Poza tym nie odpowiedziałeś na pytanie czym się zajmujesz....drogi Monsterze... Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 A tak poza tym... 19.08.07, 23:37 to przed czym i przed kim nas katolstwo osmiesza? Przed zachodnioeuropejskimi niewierzacymi? Ale po co sie czymkolwiek przejmowac skoro wedlug twojej doktryny i tak zdechniemy wszyscy i nie zostaniemy rozliczeni za to co robilismy na tym lez padole? Niech sobie osmiesza i tak wszystko jest przeciez gowno warte? Prawda? Mysle ze sie grubo mylisz, zachodnia europa boi sie wierzacych bo wierzacy ludzie sa niejednokrotnie silniejsi i nie daja sie tak łatwo poniewierac - oni o tym wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden A co ma wspolnego wiara z ziemia?? 20.08.07, 00:19 Czy Bog bedzie nas rozliczal z obrotu dzialkami?? potworek80 napisał: > i tak zdechniemy wszyscy i > nie zostaniemy rozliczeni za to co robilismy na tym lez padole? Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 Wydawało mi sie że tolerancja i humanizm to ... 19.08.07, 22:48 atrybuty religii katolickiej - Czy katolicy wieszają homoseksualistów? ...czy się mylę, może mnie oświecisz o Światły Monsterze! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wieszali kiedys.. a dokladnie.. palili na stosach 19.08.07, 23:05 teraz tez by chcieli to robic, ale prawo nie pozwala co za pecha macie! ja bym juz dawno był spalony:) bo jestem mocno niewierny:) choc nie jestem homo:) POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 Co wyznacza Twoj kodeks moralny? 19.08.07, 23:25 Prócz kodeksu karnego naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 Sam mówisz że nie wolno życ historią... 19.08.07, 23:43 Swoją drogą, czasem żałuję że nie mozna juz palić na stosach ....oj znalazła by się spora gromadka spośród poprzedniej ekipy rządzącej która zasługiwałaby solidną dawkę celsjuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Prawda, za dużo zapłaciliśmy krwi za tą ziemię aby 19.08.07, 20:29 ją sprzedać. Możemy najwyżej dzierżawić za kasę. Ale nigdy nie sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Czyjej krwi???? 19.08.07, 20:39 Czyjej krwi? Bo napewno nie mojej. Wiec ja moge spokojnie sprzedawac. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Moja dupa 19.08.07, 20:45 Ziemia, dupa czy inny samochod sa Moje, tylko Moje i wylacznie Moje, i istnieja dla zaspokojenia Moich potrzeb, wiec moge sobie sprzedac komu mi sie podoba nie ogladajac sie na to, czy innym to sie podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 no wiem 19.08.07, 20:50 widzialem jak sprzedajesz swoja dupe w Tijuana. pozatym, nawet tam gdzie mieszkasz teraz, ziemia nie jest twoja (eminent domain), wiec sprestan pie*doly opowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Re: no wiem 19.08.07, 21:01 I dlatego tez bede wysylal pieniadze na kampanie Ron Paul. Moze uda sie wytepic ideologie poswieceniowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Albo jesteś katolikiem albo nie 19.08.07, 20:46 yyz777 napisał: > wiec o czym tu gadac KK jest powszechny bez baczenia na narodowość, czy obywatelstwo. Zmień wiarę nie jesteś katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Roznica miedzy Liberalami a narodowcami 20.08.07, 01:10 No coz, u nas Liberalow czlowiek nalezy wylacznie do siebie samego, wiec Matki bym sprzedac nie mogl. U kolektywistow to chyba zyc trzeba dla wspolnoty/komuny/narodu, wiec tam matka bedac to ja bym sie bal.. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden BREDnie narodowosciowe a wolnosc jednostki 19.08.07, 20:36 To cale bredzenie narodowosciowe to tylko objaw nienawisci do Czlowieka. Chodzi o to, zeby Czlowiek podporzadkowal sie jakies gromadzie i poswiecil (czyt: zmarnowal) swoje zycie. Stad wymyslono koncepcje "narodu" liczac na to, ze jakos Ludzie przelknal taki kolektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 Powiedz Brytyjczykowi lub Amerykaninowi ze... 20.08.07, 00:45 narodowościowe teksty to objaw nienawiści do czlowieka - powie ci wprost ze jestes jebnięty - każdy mieszkaniec zachodniej europy wpierw czuje się obywatelem włsanego kraju potem długo, długo nic a na koniec europejczykiem, pojedz i popracuj na zachodzie, zobaczysz co to znaczy nacjonalizm....a Kaczyńscy bronią interesów Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Carski partiotyzm w Polsce 20.08.07, 01:14 Mieszkalem i pracowalem w dwoch krajach. Amerykanie sa patriotyczni, jednak nie ma to nic wspolnego z tym, co w Polsce nazywane jest patriotyzmem. Ot, uwazaja swoj kraj za najlepszy to beda go bronic. Polski patriotyzm wywodzi sie z czasow carskich: urodziles sie tutaj to sluz. Racjonalne to nie jest, wrecz bardzo szkodliwe. Niemcy to nabijaja sie z owego partiotyzmu przy piwie. potworek80 napisał: > narodowościowe teksty to objaw nienawiści do czlowieka - powie ci > wprost ze jestes jebnięty - każdy mieszkaniec zachodniej europy > wpierw czuje się obywatelem włsanego kraju potem długo, długo nic a > na koniec europejczykiem, pojedz i popracuj na zachodzie, zobaczysz > co to znaczy nacjonalizm....a Kaczyńscy bronią interesów Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Zwiazek Radziecki znowu? 19.08.07, 20:43 W Zwiazku Radzieckim tez ziemi nie wolno bylo sprzedawac. (no tak, nawet nie wolno bylo posiadac, bo to dobro spoleczne). Zauwazacie podobienstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 glupi jak... 19.08.07, 20:45 sprobuj kupic ziemie gdzies w twojej kochanej UE, i zobaczymy jak daleko zajdziesz. tylko nie mow ze UE to tez USSR Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Moge kupic w USA 19.08.07, 20:47 W USA praktycznie kazdy ziemie moze kupic, przeciez to towar jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 moga ci tez zabrac w USA 19.08.07, 20:52 bez twojego pozwolenia. to jest wlasnie eminent domain. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Re: moga ci tez zabrac w USA 19.08.07, 20:59 > bez twojego pozwolenia. to jest wlasnie eminent domain. Wiem, wiem, socjalizm tam tez ma sie dobrze, choc jeszcze nie jest az tak zle jak w Polsce czy UE. Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 A stać cie na to? 19.08.07, 22:51 Mysle ze 99% polaków na to nie stac natomiast 90% amerykanow lub zachodnioeuropejczykow stac na kupno ziemii w PL. Na tym polega ta roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Re: A stać cie na to? 19.08.07, 23:10 Czy mnie stac czy nie nie ma nic do rzeczy. Chodzi o to, ze w USA nie sprawdzaliby mojej narodowosci przy kupowaniu ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 Ma zasadniczo do rzeczy... 20.08.07, 00:57 Polak moze pozwolić sobie na kupno ziemii w Rumunii, nigdzie indziej ten zasadniczy brak funduszy stawia nas na od razu przegranej pozycjii. Poza tym w niektórych krajach europejskich bedziesz musiał spędzic kilka lat pracując zanim pozwolą ci na wykup ziemi. A media, (zwłaszcza "czerwona gazeta") pieprzą bzdury, bo prezentują interesy zachodnie. Z resztą zapytaj sie brytyjczyka co sądzi o wykupywaniu zimii przez Pakistańczyków w ich kraju, albo powiedz angielskiemu pracodawcy ze chcesz uzyskać kredyt na kupno domu w UK - to że sie w nim zagotuje to masz więcej niz pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywuj Bp Napierała: Brońmy ziemi przed cudzoziemcami 19.08.07, 20:53 Co za zakuty łeb... Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 radze posluchac biskupa bo... 19.08.07, 21:01 polaczek-forumowicz sprzeda ziemie za nic, pozniej sie okaze ze nie ma pieniedzy ani mozliwosci kupic ziemie gdzies indziej. i polaczek- forumowicz znowu zostanie trzymajac gowno w reku. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Miasto to tez opcja 19.08.07, 21:02 Moze sie przeniesie do miasta i ziemia nie bedzie mu juz potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 jasne 19.08.07, 21:07 moze sie tez przeniesc do getta albo jakiegos slamsu. przeciez wiemy ze sami bogaci mieszkaja w slamsach. i zaden bogaty nie ma ziemi bo po cholere mu to. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Re: jasne 19.08.07, 21:19 Czlowieku, to byla moja odpowiedz na Twoj post mowiacy o ludziach sprzedajacych ziemie, a Ty cos odpowiadasz o gettach. Jesli bym byl malorolnym poslkim chlopem to ziemie bym sprzedal i wyniosl sie do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 Re: jasne 19.08.07, 21:47 > Jesli bym byl malorolnym poslkim chlopem to ziemie bym sprzedal i > wyniosl sie do miasta. i bys na tym stracil dwa razy. raz ze dzisiaj dostaniesz gowno nie pieniadze za ta ziemie, po drugie nie bedzie ci latwo odzyskac ziemie gdziekolwiek przez najblizsze 50 lat, dopoki Polski produkt narodowy (tzn twoje zarobki) nie wyrowna sie z Europa zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtan.ka Nie rzucim ziemi skad nasz rod 19.08.07, 21:01 To nasz obowiazek wobec naszych przodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Przodki 19.08.07, 21:04 Nie odpowiadam za wyczyny moich przodkow, nie mam najmniejszych wobec nich obowiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewo-genealogiczne Re: Przodki 29.12.14, 13:14 Jeżeli dziedziczysz dom, samochód to dziedziczysz i zobowiązania do naprawy krzywd wyrządzonych przez przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Rodacy przekazcie wszystko Klerowi! On zadba o was 19.08.07, 21:22 ze ziemie bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś