szalony-kefir 02.09.07, 15:24 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,58300,2898629.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetlian Re: Zalewski: Jeśli wystartuję, to tylko z PiS 02.09.07, 15:46 Ksiądz chce startować w wyborach? No to już skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Zawsze piszesz bzdury. 02.09.07, 16:35 A teraz jeszcze ci sie pogorszyło. Przeciwnicy PiSu mogliby popracować nad swoim poziomem bo zwyciestwo z tak słabym przeciwnikiem słabo będzie smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 o moze pociotek tego tow. partyjnego Zalewskiego 02.09.07, 19:59 wypuszczonego nie tak dawno z mamra? ( gdzie oczywiscie siedzial nieslusznie skazany za przekrety wkolo Art - Bee i Bagsika - o Israelczyku Gasioeowskim juz nie wspominajac... bo wiadomo... hehehe ) haha haha- jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Zal mi faceta. 02.09.07, 15:59 Zal mi faceta. Pluc mu w gebe, a on mowi, ze desz pada i prosi o wiecej. Czy to jeszcze masochizm, czy juz cos gorszego.........? Zdelegalizowac PiS. Kaczynscy przed Trybunal Stanu. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Czy to jeszcze masochizm, czy juz cos gorszego.?" 02.09.07, 17:14 "Czy to jeszcze masochizm, czy juz cos gorszego.........?" Przynaleznosc do tej czy innej parti politycznej jest traktowana przez polskich wyksztalciuchow jako "sposob" na kariere (z ta zawodowa wlacznie). Obecna kariera zawodowa bylego Premiera Marcinkiewicza jest jednym z jaskrawych przykladow. Takie pojmowanie przynaleznosci partyjnej jest prl-owska spuscizna na tyle dobrze zakorzeniona i akceptowana w polskim spoleczenstwie, ze nagradzalo i nagradza ono swoimi demokratycznymi wyborami konformistycznych i oportunistycznych kacykow nie majacych zadnych przekonan politycznych, ktorych glownym motorem dzialania jest wlasna kariera. Polityczna przeszlosc bylego Prezydenta Kwasniewskiego jest tego najlepszym przykladem. Krytykujac inne demokracje (na przyklad rosyjska) nie zauwazamy jak daleko jest naszej do europejskich standardow: Czlonkowstwo partyjne w spoleczenstwach europejskich jest w duzo wiekszym stopniu niz w Polsce wyrazem przekonan politycznych, a nie jak w Polsce, "narzedziem" robienia kariery. Stad zmiana parti politycznej (szczegolnie w przypadku istotnych roznic programowych) utozsamiana jest albo z porzuceniem przekonan albo z potrzeba chwili. Tak jedno jak i drugie stawia pod znakiem zapytania zarowno wiarygodnosc jak i przyszlosc polityczna tego, ktory sie tego podejmuje. Stan naszej demokracji, z ktorej tak dumni sa ci co krytykuja rosyjska, wyraza rowniez obecna szarpanina "przygotowywujaca" wybory w ktorej chodzi glownie o czas antenowy przyszlych kandydatow przed kamerami i mikrofonami. Co mowia nie ma najmniejszego znaczenia: stad plota trzy po trzy bez najmniejszego sensu byleby jak najdluzej byc przy mikrofonie czy przed kamera, stad zreszta brak jakichkolwiek dyskusji na temat nieistniejacych zreszta programow wyborczych. Taka "demokracja" przypomina bardzo te afrykanskie w ktorej glosuje sie na gebe (na kolesia) a nie na program. Europejskie partie polityczne sa w duzo mniejszym stopniu, niz te w Polsce, zbieranina kolesiow, ktorych ulaskawia sie, jak wpadna w tarapty, laska prezydencka. Twoje zdumienie konsekwencja Zalewskiego jest tylko wyrazem jak gleboko zakorzenione sa w Polsce prl-owskie najgorsze standardy. Kaczynscy nie sa wieczni, ich wladza rowniez (z ta w PiS-sie wlacznie). Zalewski jest duzo mlodszy i dobrze wie, ze jego "konflikt" z JK bedzie Jego politycznym "plusem" w przyszlosci. Szkoda go zmarnowac dzisiaj dla biezacych watpliwych korzysci. Re: Zal mi faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Czy to jeszcze masochizm, czy juz cos gorsze 02.09.07, 22:07 1europejczyk napisał: > Takie pojmowanie przynaleznosci partyjnej jest prl-owska spuscizna na tyle > dobrze zakorzeniona i akceptowana w polskim spoleczenstwie, ze nagradzalo i > nagradza ono swoimi demokratycznymi wyborami konformistycznych i > oportunistycznych kacykow nie majacych zadnych przekonan politycznych, ktorych > glownym motorem dzialania jest wlasna kariera. Polityczna przeszlosc bylego > Prezydenta Kwasniewskiego jest tego najlepszym przykladem. ********************************** Jeszcze lepszym przykładem jest całe otoczenie Kaczyńskich, składające się, bez wyjątku, z partyjnych wiernych durni. Jeżeli więc Zalewski chce być traktowany i postrzegany, jako wierny dureń, to tylko go żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Zalewski: Jeśli wystartuję, to tylko z PiS 02.09.07, 16:04 Widać, że nadal jesteś durny jak nie przymierzając - Dornowaty. Ale masz duże szanse na karierę, ponieważ w tym śmiesznym kraiku tylko tacy zdobywają poparcie moherków ( ajest ich dość dużo) i innych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 Nie skacze z partii do partii tak jak 90% ludzi PO 02.09.07, 16:05 facet ma zasady ,nawet jezeli nie jest to dla niego latwa decyzja. respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Chyba nie znasz partyjnej kariery Pawła Z. 02.09.07, 17:10 Forum Prawicy Demokratycznej (Halla) -> Unia Demokratyczna 1991 (połączenie) -> Partia Kons. 1992 (rozłam) -> Koalicja Kons. 1994 (rozłam) -> SKL 1999 (połączenie) -> Przymierze Prawicy 2001 (rozłam) -> PiS 2001/2002 (połączenie) Bogate prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lengon36 Re: Nie skacze z partii do partii tak jak 90% lud 02.09.07, 17:54 1234 masz racje.Zapomniałeś tylko "zapodac,że najpierw facet miał kwasy"teraz ma "zasady "po wyborach będzie "obojętny"! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Zalewski: Jeśli wystartuję, to tylko z PiS 02.09.07, 16:37 A wydawaloby sie , ze to inteligentny czlowiek ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Zalewski wygląda na faceta z charakterem... 02.09.07, 16:46 Każdemu zdarza się niezręczność. Zobaczymy, jak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
anamasunta Re: Zalewski wygląda na faceta z charakterem... 02.09.07, 17:22 gamon0 napisał: > Każdemu zdarza się niezręczność. Zobaczymy, jak dalej... widze ze znasz sie na facetach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Zalewski wygląda na faceta z charakterem... 02.09.07, 17:29 Powiedziałem, że "wygląda" na faceta (osobę) z charakterem. Jest to moja subiektywna opinia. Nie rozumiem więc, skąd takie stwierdzenie... Może to miał być taki śmieszny dowcip?... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 gamon0..ty wglądasz na faceta-gnoja... 02.09.07, 18:05 bez charakteru... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Madrzy.......... 02.09.07, 17:45 wybieraja PiS.A reszta....Bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: presentation1.. 02.09.07, 18:47 Z tobą się nie dyskutuje kalumniarzu kraliku...nie zauważyłeś? Tobie można tylko współczuć.... Odpowiedz Link Zgłoś
tuf1 Bandytyzm i Uklady koncza sie dzieki PiS 02.09.07, 18:11 Nie jestem zwolennikiem red. Michnika ale dziekuje mu ze moge sie tu wypowiedziec bez cenzury. Nie bylem pewny co do PiSu ale teraz jestem pewny i gotow jestem czynnie, jesli zajdzie taka potrzeba, popierac PiS z bronia w reku. Polacy zobaczyli jak geszefciaze tacy jak Krauze, dorobili sie dzieki ukladom z Kwachem. Teraz wiem jak wyglada uklad mafijno polityczny w Polsce.Zamknac zlodzieji. Kaczmarek to karierowicz ktorego kusily pieniadze takie jak Kwacha ktory dal przyklad jak zarobic na nieuczciwej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Bandytyzm i Uklady koncza sie dzieki PiS 02.09.07, 20:30 a przegladałes PIT-a Krauze, ze tak sie madrzysz? płacisz moze Urzedowi Skarbowemu chociaż jedną dziesiatą tego co on? Odpowiedz Link Zgłoś
berserc Re: Bandytyzm i Uklady koncza sie dzieki PiS 02.09.07, 21:04 Naprawdę?? To ciekawe jak można oduczyć człowieka myślenia... To dlatego wierzycie, iż Kaczmarek poleciał do Krauzego (człowieka, który dużo zawdzięcza Kaczyńskim),żeby ostrzec go iż szykuje się akcja przeciw Lepperowi (co Krauze ma wspólnego z Lepperem nikt nie zapyta bo pisiakom nie wypada) zamiast polecieć od razu do Leppera. Uważam, że ludzie władzy powinni być czyści. I że nie powinno być "świętych krów" ale te niewydarzone tłumaczenia są do d..py!! Albo władza zna prawdę i uważa, że społeczeństwo jest za głupie i wystarczą mu bajeczki... albo to wszystko ściema przed wyborami! Przecież wiadomo, że ludziom trzeba pokazać wroga! Najlepiej bogatego! A jeszcze lepiej powiedzieć im, że ten wróg ich okradł! I do tego świetnie nadaje się Krauze. Nie uważam go bynajmniej za kryształowego człowieka. W Polsce nikt ot tak nie wygrywa przetargu na informatyzację NIK (mam informacje o ustawianiu przetargów z wielu relacji znajomych, ponadto w gazetach się o tym pisze na okrągło i nie wierzę, że takie sprawy są czyste w stu procentach!!). Jeśli Krauze jest winny to wystawić międzynarodowy list gończy i już. A jak nie to po co się kompromitować?? Kaczmarka też w końcu puścili... więc co winny czy nie?? A może robi się tylko zamieszanie, żeby ludzie zapomnieli o 3 mln mieszkań, obiecanych niższych podatkach i tanim państwie? Wierzyłem Kaczyńskim i broniłem ich, mówiąc dajmy im porządzić. Niech pokażą, że się da. I szybko było mi wstyd. Za koalicję z Lepperem, za drugą koalicję z Lepperem, za skazywanie przed kamerami bez wyroków, za tworzenie ministerstw dla SO i LPR-u za nic mając zapowiedzi taniego państwa. Za wycofanie się z obietnic sprzedania pałacyków... za mianowania ludzi bez kompetencji, za ujadanie, że opozycja tylko przeszkadza zamiast rzetelnej pracy. Dlaczego przez dwa lata nie było projektów ważnych ustaw?? Opozycja przeszkadzała?? Przecież za CBA głosowało także PO!! Nie przeszkadzało! Gdyby PiS zgłosiło np. obniżenie podatków nawet SLD musiało by zagłosować za!! Bo sprzeciwienie oznaczało by śmierć polityczną! Dobre projekty poprze nawet zajadła i wroga opozycja bo nikt nie jest samobójcą! A wtedy w następnych wyborach poparcie 50% i rządy samodzielne!! Ale w Polce żadna partia nie chce rządzić dwie kadencje!! Żadna!! Każdy chce się szybko nachapać! Zabrać stołki najlepiej dużo i przejść do opozycji i niech ona się martwi deficytem i protestami społecznymi! Ale żeby rządzić przez np. dwie kadencje trzeba naprawdę ciężko pracować. Trzeba działać uczciwie, długofalowo i z wizją... tego brakuje i PiS i PO i LiD i SLD wszystkim (małe pomijam bo to oczywiste, że nie myślą o samodzielnych rządach). Polityka to bagno! A najgorsze, że PiS wpisał się w sam środek tego bagna swoimi działaniami! Dlatego nie można na nich już głosować. Bo to oznacza, że popieramy lenistwo i drwienie z ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Re: Zalewski: Jeśli wystartuję, to tylko z PiS 02.09.07, 18:16 szkoda mi go to jest jedyny uczciwy w pis Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Zalewski: Jeśli wystartuję, to tylko z PiS 02.09.07, 18:59 Rozumiem, ze jest Pan osobą lojalna aż do bólu. Czy jednak ten ból nie jest zbyt dotkliwy? Czy nie ma Pan wrażenia popadania w swoisty oportunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma wydaje się, że ten facet, wsród pisowskiej 02.09.07, 19:35 (i nie tylko) hołoty,to jasniejsza postać. Chciałbym aby został np. ministrem SZ. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Kolejna miernonata zafascynowana miernotami. 02.09.07, 20:03 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Kto mi powie dlaczego ludzie idą za takimi 02.09.07, 20:07 nędznymi gnojkami jak ci braciszkowie. Czy ktoś to rozumie? Ja mam na to tylko jedną odpowiedź: muszą być jeszcze nędzniejsi mentalnie od swoich idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Kto mi powie dlaczego ludzie idą za takimi 02.09.07, 20:39 ja myślę ze to ludzie słabi, ktorym potrzeba wodza. Nie wazne ze z hitlerowskimi zapędami. Polacy lubią miec wroga. Kaczki cały czas z czyms walcza. Nawet sami ze soba. Jak juz kiedys ktos napisał, na koniec jarek sam siebie zamknie w więzieniu i połknie klucz:) Odpowiedz Link Zgłoś