rydzyk_fizyk 07.09.07, 07:23 A nie pomyśleliście, że w interesie podatnika byłoby wydawać jak najmniej - na armię też. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 07:28 Żołnierze pojawią się na ulicach i będą odpowiadać na pytania ludzi - mówi. *********************************** Tak swego czasu wyglądało preludium stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 10:08 pytanie najważniejsze,czy pan Rybak odbywał służbę wojskową,bo spra wia wrażenie,że nie.Czy pan Rybak może ujawnić,kto odpowiada za or- ganizację "artystyczną" defilady w Warszawie, pomieszanie denfendera z końmi i inne podobne pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Nie ma chetnych do Iraku....szukaja frajerow 07.09.07, 20:08 widziałem w tvp1 jakiegoś "menedżera" z mon,który mówił o zaletach zatrudnienia w "firmie" jaką jest wojsko,szkoda,że nie obiecał bonu- sów w postaci weekendów w hotelu i udziału w łupach wojennych wypra- cownych przez "firmę".Kogo oni tam zatrudniają ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Nic się nie zmieniło. 09.09.07, 10:28 W 1990 bażantowałem w Zegrzu. Tylu tępych trepów w jednym miejscu nie widziałem nigdy wcześniej, ani nigdy później. Inna sprawa, że nie miałem okazji być w innej jednostce. Widzę, że po 17 latach dowódzwtwo się wymieniło, ale inteligencja pozostała na tym samym poziomie. PS. To na moim turnusie Ochnik zastrzelił na warcie 3 budyni i jednego trepa. Połowa budyni poszła po tym do cywila. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskutant8 tora bora do kaczora=>>czytaj dalej.. 09.09.07, 23:58 Chcesz troche pobabrac w zachodniej Europie...?, wybierz kaczora, chlopie! co tam miliardy z kasy Europy, glosujta na kaczorow, jalopy! na zachodzie skinhead ci wp..li, podziekuj kaczorom ze boli a gdy w Madrycie cie Hiszpan opluje,(ze polskie bimbo Unie psuje) to sie rydzyk nad toba zlituje kiedy nas Unia z hukiem wyp...li, zawyjesz glosno: portfel mnie mendo kaczorze boli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nickel2de najwazniejsze by byli przystojini i mescy 08.09.07, 10:49 skoro to ma byc za pieniadze podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zajebista_psychika Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 07:45 Świetna inicjatywa! Chociaż na mnie i tak nie zadziała, bo od dawien dawna planowałem związać się z armią, ale kto wie, ilu innych chętnych uda się zwerbować? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 09:42 "- Stu specjalnie wybranych żołnierzy od października będzie zachęcać na ulicach miast do wstąpienia do wojska. Wręczą ulotki, płyty CD i formularze - zapowiada >>Rzeczpospolita<<." A beda pokazywane materialy "reklamowe" z Iraku? Pelno tego w sieci, ot chocby cos takiego znalazlem: www.liveleak.com/view?i=300_1188092797 Zasnanowiliscie sie kiedys czemu takie zniechecenie do wstapienia do wojska? Bo kiedys zostawalo sie zolnierzem by bronic kraju i chluba byla taka sluzba dla kraju. Ale chodzilo o to by bronic swojego kraju, a nie atakowac inne (bo tam chluba jest dla innych bronic ich kraju). Na temat aspektu finansowego kazdy moze sobie wyrobic zdanie czytajac artykul... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Materiały reklamowe 07.09.07, 10:59 Pewnie pokażą zdjęcia tych pozabijanych cywili z Afgnistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 11:26 część tego filmu to fotomontaż,wycięto parę klatek dla lepszego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 12:53 > część tego filmu to fotomontaż,wycięto parę klatek dla lepszego > efektu. A co znaczy pare klatek na 7 minut filmu... Jak sie tak bedziesz doszukiwal pojedynczych klatek w kazdym filmie, to wszedzie bedziesz takie rzeczy widzial jak slawetna pojedyncza klatka w "Fight club". To juz niesmaczne sie wtedy ogladanie czegokolwiek robi... Odpowiedz Link Zgłoś
tszopik.czymaka Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 08.09.07, 09:41 kijwoko napisał: > A beda pokazywane materialy "reklamowe" z Iraku? Pelno tego w sieci, ot chocby > cos takiego znalazlem: > > www.liveleak.com/view?i=300_1188092797 Ucieszyłeś się oglądając to arabski szpiegu? > > Zasnanowiliscie sie kiedys czemu takie zniechecenie do wstapienia do wojska? Bo > kiedys zostawalo sie zolnierzem by bronic kraju i chluba byla taka sluzba dla > kraju. Ale chodzilo o to by bronic swojego kraju, a nie atakowac inne (bo tam > chluba jest dla innych bronic ich kraju). My bronimy naszego kraju, tylko że na obcym terytorium, rozumiem że wolałbyś aby walki uliczne z talibami odbywały się w Warszawie, Poznaniu czy Wrocławiu, bo gdyby nie nasza misja w Afganistanie czy w Iraku to na pewno by do tego doszło. Gwoli wyjaśnienia: nie jest i nie byłem żołnierzem, jestem po prostu rozsądny. > Na temat aspektu finansowego kazdy moze sobie wyrobic zdanie czytajac artykul.. > . Wszystko kosztuje, a armia najwięcej, bo musi mieć najlepszy sprzęt (czytaj najbardziej niezawodny). Jeśli popsuje Ci się telefon komórkowy to idziesz do kiosku czy na stację benzynową i kupujesz nowy. Na pustyni nie ma kiosku ruchu ani stacji benzynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 09.09.07, 14:36 > Ucieszyłeś się oglądając to arabski szpiegu? > My bronimy naszego kraju, tylko że na obcym terytorium Ty naprawde w takie bzdury wierzysz? Czy piszeszs dla pisania, bo tak sie w zyciu chcesz spelnic?!? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 09:54 wydaje mi się,że do wojska idą ludzie,którzy lubią walczyć,strzelać skakać,działać w grupie a także wymyślać nowe rzeczy,nawet siedząc za pulpitem. Natomiast wojsko nie jest wycieczką krajoznawczą z przygodami. Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 11:35 A ja już myślałem że idą ci którzy lubią wczesne pobudki, grochówkę, zielony kolor i ogólnie lubią wykonywać rozkazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 13:56 a ja myślalem ze do wojska idą ci którzy lubią mieć dobrze pościelone łóżko, czyste buty, szybką emeryturę i ogólnie mają nieprzepartą chęć poznawania intresujących ludzi z odmiennych kultur;) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 14:03 coż to za poznawanie na odległość strzału :) Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 14:14 przeważnie dla jednej ze stron jest to znajomość na całe życie:) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 14:59 jednostronna :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Zostań okupantem! Pozabijasz sobie cywili w Afgani 07.09.07, 10:57 Zostań zawodowym okupantem! Pozabijasz sobie cywili w Afganistanie i jeszcze ci za to zapłacą! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Zostań okupantem! Pozabijasz sobie cywili w A 07.09.07, 14:51 Nie histeryzuj. Wojsko jest od wykonywania rozkazów. Nie im oceniać moralną ich stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
naydah Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 11:53 I przepraszam ale co będzie promować ? Byłem w tym nieszczesnym wojsku w jednostce wojskowej JW 1223 Koszalin. To obraz nędzy i rozpaczy ... trafiają tam ludzie z przymusu, kompletnie olewający sobie wszystko, kadra tez ma wszystko gdzies. Pijanstwo, zero jakichkolwiek zasad, siedzenie godzinami i obieranie kartofli, wyrywanie trawy spomiedzy płyt chodnikowych, zamiatanie kałuż podczas deszczu - to ma byc wojsko i zaszczytna sluzba ojczyznie ? Przestancie ... prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pozary w Grecjii 07.09.07, 12:01 Co pokazuja agencje? Zastepy strazackie z calej Europy, ba - specjalistyczny sprzet wojskowy, m.in. Bundeswehry - walcza z zywiolami. Kogo brakuje? Polakow - ani polska straz ani wojsko nie sa do takich akcji przygotowane... Powodzie - 97 rok. W Polsce wojskowe amfibie nie moga dojechac do zatopionych gospodarstw - bo sa niesprawne. Polscy zolnierze, sporadycznie gdzies operuja - sypiac piasek do workow lopatami i tachajac te wory na swoich plecach. Jak to wygladalo w Niemczech - mozna sprawdzic.... CO CHCECIE REKLAMOWAC????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 12:07 > A nie pomyśleliście, że w interesie podatnika byłoby wydawać jak najmniej - na > armię też. Nie. W interesie podatnika jest wydawać jak najmniej na wszystko poza armią, by starczyło na armię. Sens istnienia państwa to wspólna obrona przed zagrożeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Exactly 07.09.07, 12:24 Patriotyzmem jest płacić podatki na kluczowe funkcje państwa, ale już na jakiś redystrybucjonizm to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 12:40 > Nie. W interesie podatnika jest wydawać jak najmniej na wszystko poza armią, by > starczyło na armię. Sens istnienia państwa to wspólna obrona przed zagrożeniami Nie. Sens istnienia panstwa to taka polityka by tych zagrozen nie stwarzac. Przykladowo: napasc polskich wojakow na taki Irak jest tego zaprzeczeniem. ________________________________ "Patriota musi zawsze byc gotowy bronic swojego kraju przed swoim rzadem" - Edward Abbey, pisarz amerykanski Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 19:36 zagrozenia pojawiaja sie zazwyczaj wbrew intencjom i panstwo musi byc na nie przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A to te zagrozenia tylko poza krajem? ;) 07.09.07, 12:42 Ciekawa teza :) Ciekawe jak milionowa armia nieukow poradzi sobie ze 50k armia inteligntnych ludzi obslugujacych najnowsze technologiczne wynalazki sluzace zabijaniu..... Przykryje ich czapkami? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: A to te zagrozenia tylko poza krajem? ;) 07.09.07, 14:49 Wiesz... W skrajnym wypadku... tak. Wystarczy podać przykład ZSRR i Trzeciej Rzeszy. Niemiecka armia była lepiej wyszkolona, z lepszym sprzętem i o wyższym (początkowo) morale. A Rosja? No cóż "Ljudiej u nas mnoga" - broń najlepiej zdobywać na wrogu, a jeden karabin na 3 to rarytas. Jeśli wykluczyć broń masowego rażenia to przewaga liczebna jest nie bez znaczenia. Zauważ, że w podanym przykładzie przewaga nieuków jest 20 do 1. To nie wiem - musieliby być uzbrojeni chyba wyłącznie w dzidy żeby przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Porownanie nietrafione.... 07.09.07, 15:15 > Wiesz... W skrajnym wypadku... tak. > > Wystarczy podać przykład ZSRR i Trzeciej Rzeszy. Niemcow pokonal obszar ZSRR i problem w zaopatrzeniu - glownie w paliwo na tak gigantyczne odleglosci. W Polsce - tego "zagrozenia" dla najezdzcy nie ma - co pokazala kampania wrzesniowa - porownywalnie liczebnie armie - 5 tygodni.... koniec. Przy obecnej przewadze technologicznej... hmmm 5 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 22:33 hahahaha! pozdrawiam mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Press gang 07.09.07, 13:02 Już dość dawno wymyślono to w Wielkiej Brytanii (jak jeszcze była wielką). Na ulice wychodziły grupy werbowników (tzw. press gang) które wszelkimi sposobami (m.inn. upijaniem delikwentów) werbowały ludzi do marynarki. Jegomość budził się na środku morza i nie miał innego wyjścia jak oddawać życie w służbie JKM. Pozdrawiam pomysłodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Press gang 07.09.07, 14:00 W Polsce tez istnieja wlasne nasze, rownie "chlubne" tradycje. Wezmy okres stanu wojennego - ludzie byli wcielani na sile do czynnej sluzby calymi zakladami pracy - przychodzili, mowili: macie pol godzinki, macie byc gotowi, idziecie w kamasze i nie bylo przepros. (tak nawiasem mowiac to ci ludzie nie byli w ten sposob represjonowani? co to, kombatantami maja byc tylko internowani, ktorzy czas stanu wojennego spedzali czesto w lepszych warunkach niz ci w jednostkach wojskowych?) Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia na dzisiejsze relacje placowe na budowach albo w 07.09.07, 13:17 remontach mieszkan, mozliwosci dorabiania za granica,to place we wojsku sa za niskie. Mlody,sprawny facet, jak jest obrotny, zarobi jako kierowca albo na budowie ok. 2,5 tys zl na reke, czasem wiecej. Wojsko musi te place pomnozyc przez 2 i dac jeszcze mieszkanie. Niestety wojsko zawodowe do droga sprawa i dlatego trzeba zmniejszyc ilosc wojska, sprzedac rozne ogromne tereny w miastach za setki milionow zl- przyklad garaze w Bronowicach, ul. Rydla, Krakow, koszary na ul. Wroclawskiej, Krakow, rozne budy przy Rakowickiej, Krakow - to sa genialne lokalizacje za grube miliony. A ile ma tego wojsko w calym kraju? Sprzedac te rozne auta,sprzety z PRLu, wyrzucic polowe tych pseudo wojskowych za biurkiem, jak mowi moja Mama, ktorzy licza kalesony i onuce oraz wyzeraja kotlety na stolowce. Zrobic mala, sprawna, nowoczesna armie, budynki daleko od miast, poligony, helikoptery, duzo cwiczyc, brac wzor z UK lub USA. Obecne wojsko to w 70% taki obrazek jak to co pisze tu ktos wyzej o jednostce Koszalin - wyrywanie trawy z chodnika i picie gorzaly za nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 15:57 czyli teraz rekrutuja zeby rekrutowac , kiepski pomysl, wiem ze w USA przychodza listy z armii namawiajac mlodych do zaciagu, ale nie widzialem zolnierzy na ulicach, czyli w Polsce nie ma obowiazkowej sluzby wojskowej , jest jak w Ameryce? Odpowiedz Link Zgłoś
monte-everesto Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 07.09.07, 18:13 szukac frajerow, ktorzy za jakichs kurdupli i szczyglow beda wysylani do niewiadomo-dokad i nadstawiac karki za niewiadomo-co. Tych skrzydlatych "scierwojadow"w kamasze.. Jak wroca bez nogi, glusi albo na wozkach inwalidzkich beda myslec inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool eee a nie mogą powołać?!?!? 07.09.07, 18:24 Ja migam się od wojska, mam 21 lat, kat.A. Jakoś mi się wydaje, że u nas służba wosjkowa jest obowiązkowa, chyba że ma się jakiś papier. Kogo oni chcą na ulicy spotkać? Studenta co ma wojo w d*pie, kogoś z kat "D" co na wojo s*a z wysokości 30 piętra PKiN, czy mnie- kogoś kto tylko czeka na zawodową armie aby spalić książeczkę wojskową?? Takie imprezy mijają się z celem, bo jak armia kogoś chce to go powoła, a jak jest ochotnik to sam pójdzie po długim zastanowieniu. Mnie na ulicy nikt by nie przekonał w 5 minut żebym nagle zmienił swoje życie i bujnął się na trepa. Absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo do Iraku jada ochotnicy 07.09.07, 19:37 a zolnierzy brakuje glownie w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Błąd forum 08.09.07, 11:28 To miało być pod tą wypowiedzią forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=68650465&a=68675629 Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Spoko! Gdybyscie widzieli rekrutacyjne reklamowki 08.09.07, 03:09 w BBC:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszopik.czymaka Re: Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 08.09.07, 09:31 rydzyk_fizyk napisał: > A nie pomyśleliście, że w interesie podatnika byłoby wydawać jak najmniej - na > armię też. W interesie podatnika jest żeby wydawać najmniej ale nie na armię. Tylko silne militarnie państwo może sobie pozwolić na niezależność. Spójrz na Szwajcarię i Szwecję. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 08.09.07, 12:10 A czy nie jest to przypadkiem, taki niewinny trening przed stanem wyjątkowym? Oj Platformo, zawsze dziewico uważaj, bo już drugi punkt (pierwszy, to rezygnacja z rządu technicznego), arcykrętacza Wodzusia Nadkaczora został dla niego pomyślnie zrealizowany. Diabli jedynie (i ojdyr Rydzyk) wiedzą, jaki jest trzeci i następne. Ostrzegam: narodek w większości to ciemni durnie, co słusznie zauważył, także wielce utalentowany oszust, niejaki Jacek Kurski. Więc może trening, o którym na wstępie, to ów punkt trzeci? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 09.09.07, 18:02 Liczyć może ! Jeny sie nie doliczy ! I byłby głupi gdyby się dał namó wić. Wojsko jak naród zawsze jest w dramatycznych warunkach. Bo to syno wie narodu. Żadnej władzy na wojsku nie zależało nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
grosik13 Wojskowa supergrupa wyjdzie na ulice 10.09.07, 05:44 ja tam do armii nie jestem pierwszy i jestem wdzieczny losowi za to ze mnie tam nie wzieli - a jak przyjdzie wojna to wtedy co? kto mnie obroni - ja juz sie boje i sp...................am Odpowiedz Link Zgłoś