Dodaj do ulubionych

Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia

07.09.07, 15:19
Jarek się rozpłacze jak PiS znowu wygra i trzeba będzie realizować
ustawy naszpikowane kiełbasą wyborczą.
Obserwuj wątek
    • dan3iger WSTYD 07.09.07, 15:20
      WSTYD
      • jama314 HAŃBĄ 07.09.07, 15:24
        zaś jest to, że 12% wyborców byłoby gotowych oddać swój głos na LiD.
        • twojalewareka Re: HAŃBĄ 07.09.07, 15:27
          Hanba jest to ze wypowiadsz sie na forum uzywajac inwektyw pod adresem niemalej
          czesci spoleczenstwa, przy jak zakladam posiadanym podstawowym wyksztalceniu...
          • niestaly_czytelnik Zacytuj proszę te inwektywy, bo nie mogę się 07.09.07, 15:36
            ich doszukać w poście jamy314
            • kronopio77 30% Polaków wciąż tęskni za socjalizmem... 07.09.07, 16:44
              Co za sentymentalny naród...
              • damiian2 Nie ważne czy socjalizm czy nie wazne czy dobrze s 07.09.07, 17:45
                się żyje. Za Balcera gorzej się żyło niż za Skrzypka i Kaczyńskich
                • presentation1 Re: Nie ważne czy socjalizm czy nie wazne czy dob 07.09.07, 17:48
                  Komunisci wierza w Darw<ina.Niech to przeloza na codziennosc.Za Kaczora lepiej niz za poprzednich rzadow.A z Darwinem zyje sie raz.Glosujcie wiec na tych ktorzy pozwalaja wam normalnie przezyc do ostatecznej smierci.Zyje sie raz.
                  • dyskutant8 Tusk gdzie twoj program, trza z nim wyjsc do ludzi 07.09.07, 18:09
                    • poszeklu Re: Tuske gdzie twoj program, trza z nim wyjsc do 07.09.07, 18:45
                      Tuske ma uproszczony program.
                      1) nie jakac sie
                      2) nie slinic sie
                      3) mowic tylko co na kartce
                      4) do wyborow nie pic
                      5) do wyborow nie bic zony
                      6) o dziadku, isc w zaparte
                      • konra2 LPR i Samoobrona poza Sejmem ..................... 07.09.07, 19:40
                        LPR i Samoobrona poza Sejmem i to jest to co mnie cieszy.
                        Bez oszolomow.
                        Zyczylbym tylko aby PiS zyskalo nieco punktow, bo na Tuska-
                        nieudacznika to nie ma co liczyc. Znowu przegra z Kaczynskimi.

• dyskutant8 Tusk,chyba zapomniales ze udupila cie prowincja 07.09.07, 20:00
                          gdzie twoj program
                  • nikodem_73 Re: Nie ważne czy socjalizm czy nie wazne czy dob 07.09.07, 18:32
                    Słuchaj - Ty nie wypowiadaj się na kogo my mamy głosować, a ja nie będę mówił
                    "głosuj na Le Pena" - pasuje?
          • jama314 Podstawowym tak, zależy jeszcze z czego... 07.09.07, 17:09
            Chętnie przybliżę Ci tę "hańbę" zaraz potem jak Ty szanowna "twojalewareko"
            wyjaśnisz mi jak nazwać słowa J.
            Pałasińskiego wypowiedziane pod adresem pielgrzymów RM w Częstochowie
            zamieszczone na jego blogu na stronach TVN w sytuacji gdy słowo "hanba" to dla
            Ciebie "inwektywy". Te słowa napisane przez J.
            Pałasińskiego, pracownika TVN24 to takie oto były: "Nie uwłaczając nikomu, to
            Panie Premierze, na Jasnej Górze stała przed Panem Polska na zasiłku, Polska
            najmniej twórcza, Polska nie umiejąca produkować bogactwa, Polska
            niewykształcona, Polska zaściankowa, Polska nie przygotowana do stawienia czoła
            wyzwaniom współczesności, Polska zabobonna, Polska czerpiąca swą siłę do
            przetrwania z chorobliwej nienawiści do wszystkiego, co czyste, szlachetne i
            mądre, Polska, którą podzieli się wedle własnego życzenia, Polska mentalnie
            zakorzeniona w komunizmie, Polska, która za Polskę nigdy się nie biła, Polska
            budująca dla Polaków małe, krzywe i szare domy, Polska nie potrafiąca nawet
            wybudować gładkiej szosy, Polska rozkradająca własność prywatną i publiczną,
            Polska z pochodów na 22 lipca, Polska szmalcowników i donosicieli, Polska podła
            i głupia".
            • wiedmak Prawde powiedzial, o co ci chodzi 07.09.07, 17:49
              A kto twoim zdaniem stal tam w 95%?
            • kolargolo a w ktoryms miejscu nie mial racji? 07.09.07, 19:07
              bo nie zauwazylem.
        • alz777 jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 15:37
          • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 15:39
            Twoja sprawa. Niektórzy są dumni, że głosują na lewicę, inni, że widzą iż
            program lewicy to rozdawnictwo. Takie życie.
            • k3stan Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 15:51
              nikodem_73 napisał:

> Twoja sprawa. Niektórzy są dumni, że głosują na lewicę, inni, że widzą iż
              > program lewicy to rozdawnictwo. Takie życie.

A co dzisiaj w Sejmie robi partia mieniąca się być prawicą? A co zrobiła Prawica
              RP, podwyższając ulgi na dzieci? To nie "rozdawnictwo"????
              • sql Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 15:56
                PiS to jedna z najbardziej lewicowych partii pod względem gospodarczym.
                Przynajmniej w deklaracjach.
                Dziwię się, że zwolennicy lewicy tak bardzo krytykują tą partię. Gospodarka jest
                przecież najważniejsza.

Dla mnie jako zwolennika wolnego rynku PiS to większe zło niż SLD. SLD ma
                wszystko gdzieś i tak nie wprowadzi socjalnych ustaw. Natomiast oszołomy z PiSu
                mogą zacząc wprowadzac to "solidarne" państwo.
                • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 15:57
                  Biednyglupi Zachod-dba o swoich obywateli a Ty jeszcze kilka milionow wpuscilbys na smietniki.Takich nie wolno dopuscic do wladzy.
                  • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:05
                    Czekaj, czekaj... co to mówił Sarkozy nt. socjalu? Oczywiście jeszcze przed
                    wyborami, bo teraz pewnie jak każdy polityk utknie w marazmie.

I może w końcu przyznasz się francuzie do tego, że po prostu LUBISZ socjalizm
                    (nazwany teraz np. "państwem solidarnym") i przestaniesz traktować określenie
                    "komuch" jako obraźliwe? W końcu komuchy chcą tego samego co ty! Macie wspólne
                    cele. Niestety niezamykane.
                    • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:08
                      Zasady panstwa sa nastepujace.Zbiera sie podatek z tego co sie rusz oraz z tego co sie nie rusza.Madry rzad przeznacza czesc tej kasy na wyrownywanie szans i zycia spoleczenstwa.Czy to bedzie lewica czy prawica.W GB sa dosc wysokie zasilki pomimo ze GB jest bardzo liberalna.
                      • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:14
                        Zasady państwa to może i takie są. W socjalizmie. Państwo jest od zapewnienia
                        bezpieczeństwa obywateli i egzekwowania prawa. Od robienia tego czego jednostka
                        NIE JEST W STANIE sobie zapewnić. Wszystko co ponadto to już bajdurzenia
                        socjalistów.

Jakie "równe szanse"? Jakie "wyrównywanie życia"? Jak się państwo zabiera do
                        wyrównywania życia to zawsze równa wyłącznie W DÓŁ (bo w górę po prostu nie jest
                        w stanie - państwo niczego nie produkuje i nie wytwarza).
                        • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:16
                          Nie wiedzialem ze jestes anarcho-liberalem.Tak dziala kazde panstwo.Zaczynajac od USA(na zasilki ida krocie) konczac na Polsce.
                          • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:30
                            Minarchistą jeśli chodzi o ścisłość. I argument, że gdzie indziej panoszy się
                            socjalizm do mnie nie przemawia. A to fakt, że nawet USA się nim zaraziły.

Niemcy zaraz po wojnie były doszczętnie zrujnowane. NIEFUNDOWANIE sobie socjalu
                            (tak tak - socjal w Niemczech to pieśń ostatnich 30 lat) spowodowało, że stały
                            się europejską potęgą gospodarczą (Na marginesie - czy to nie dziwne, że Niemcy
                            stały się potęgą POMIMO przegrania dwóch wojen?). Później troszkę poprzewracało
                            im się w... powiedzmy głowach i od pewnego czasu mają permanentną zadyszkę
                            gospodarczą. A we Francji? To powinieneś wiedzieć najlepiej. Dlaczego wygrał
                            Sarkozy, który przeciwstawił się SOCJALISTYCZNYM zapędom pani pretendent?
                            Czyżby dlatego, że już nawet ludzie zaczynają widzieć, że COŚ JEST NIE TAK?

Minarchizm to minimalistyczny etatyzm. Wg mnie należy jednak dążyć do tego aby
                            ograniczać rolę państwa i przywracać WOLNOŚĆ WYBORU jednostkom. Bo Keynes po
                            prostu się mylił, a Parkinson miał rację (tak, wiem - w kontrze powinienem
                            raczej wymienić von Hayek, ale przyrost biurokracji przy interwencjonizmie
                            państwa jest wg mnie oczywisty)

Każde państwo i każdy rząd to okupant. Jest to okupacja z konieczności (tak samo
                            jak istnienie armii, czy policji państwowej to konieczność). Dlatego nie mogę
                            być anarcho-liberałem, bo zakładam konieczność istnienia struktur państwa.
                            • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:39
                              Zakladanie istnienia struktur panstwa wiaze sie z pewnymi dolegliwosciami dla spoleczenstwa.Co do Francji.Ten kraj ma wielkie problemy.Nie chodzi o problemy socjalne bo z glodu ani z przejedzenia nie umrzesz.Problemem Francji(jak kazdego bylego kraju kolonialnego)jest naplyw ludzi roznej rasy,roznych wiar i w koncu mentalnosci.Polska ma te szczescie ze jednoraka kulturowo.Sam wiesz ze poza Sarko najbardziej w prawo jest juz tylko Le Pen.Sarko jezeli chce rzadzic musi gwarantowac prawa obywateli zdobyte przez V republik.I to samo dotyczy kazdego nastepnego Prezydenta.
                            • ready4freddy Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:39
                              oczywiscie, ze to bardzo dziwne. termin "plan Marshalla" pewnie nie obil ci sie
                              o uszy? zreszta o czym tu rozmawiac.. przyznanie sie do monarchizmu wyklucza cie
                              poniekad z sensownej dyskusji :) o szklanych gorach, konikach-garbuskach i
                              dobrym krolu w zlotej koronie bedzie w innym rozdziale, na innej polce :)
                              • ready4freddy Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:41
                                sie rozpedzilem troche. mnie termin minarchizm nie obil sie o uszy :) i jak
                                widze, dobrze zrobil.
                                • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:45
                                  Monarchizm.
                                • lol76 Wyprowadzic kryminal z Sejmu! 07.09.07, 16:46
                                  Najpierw wyprowadzic kreyminal z Sejmu. Pozieszajace jest ze
                                  prostactwo LPR i SO nie wejdzie. Nie moge juz patrzec na te mordy.
                              • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:06
                                W sumie fakt - jeśli nie odróżniasz minarchizmu od monarchizmu to faktycznie nie
                                mamy o czym rozmawiać. To pewnie libertarianie kojarzą Ci się z Markizem De Sade? :>

Plan Marshalla powiadasz. Obejmował także Francję, Wielką Brytanię, Grecję,
                                Turcję, Włochy i Irlandię (o pomniejszych przemilczę). Dlaczego zatem to Niemcy
                                wyrosły na potęgę? Do tego stopnia, że mówiono o nich jako o "lokomotywie
                                europejskiej gospodarki"? I żeby nie było - Niemcy dostały mniej kasy niż
                                Francja i Wielka Brytania.
                                • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:12
                                  Plan Marchala?Pomoc dla zysku.Przyznasz chyba?Narchizm lub minimalny etatyzm – doktryna społeczno-polityczna zakładająca, że wielkość aparatu rządowego i jego wpływ na wolne społeczeństwo powinny być jak najmniejsze – aczkolwiek wystarczające do obrony wolności i własności każdego obywatela.Doktryny maja do do siebie ze sie nigdy nie sprawdzaja.

Termin ukuł na początku lat 70. XX wieku filozof Samuel Edward Konkin.[1] [2]
                                  • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:53
                                    To nie ja poruszyłem wątek planu Marshalla. Argumentowałem tylko, że nie można
                                    uznać jego wpływu jedynym powodem rozwoju Niemiec po wojnie.

A czym innym jest liberalizm gospodarczy jeśli nie doktryną? A socjalizm? A
                                    czymże jest program PiSu jeśli nie częścią doktryny politycznej tej partii?

I tak na marginesie - jak już przeklejasz z Wikipedii to mógłbyś podać źródło.
                                    No chyba, że się boisz, że przez przypadek ktoś, kiedyś zerknie i zobaczy, że
                                    przedstawicielami tej doktryny są np. 3 laureaci nagrody Nobla z ekonomii.
                                    • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:58
                                      Wiesz ze przykleilem bo nie mam polskiej pisowni.Czy jeszcze chcesz numer butow?43.To nie o to chodzi.Dzieki tobie poznalem cos, czym nigdy sie nie interesowalem.Dzieki.
                                      • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 18:29
                                        Proszę bardzo. Po prostu uważam, że przy cytacie należy zaznaczać skąd się go
                                        wzięło.
                            • ready4freddy Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:40
                              mozesz skasowac moj poprzedni post, rozpedzilem sie i napisalem glupote. ale
                              tylko jedna :)
                        • ready4freddy Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:36
                          wyjatkowo, po raz pierwszy w zyciu, musze sie zgodzic z presentation1, natomiast
                          ty, dobry czlowieku, powtarzasz swoja mantre. pod rozwage polecam ci nastepujacy
                          problem: wolalbys zyc w Finlandii lub Danii, czy w Singapurze lub na Tajwanie?
                          reszta to klasyczne bla, bla, bla o rownaniu w dol, zapomniales o wspolnych
                          zonach, ktore jakoby mialy byc w komunizmie :) slyszales kiedys pojecie
                          "dziedziczenie biedy", a jesli tak, to wyjasnij, w jaki sposob rozwiazuje ten
                          problem "niewidzialna reka wolnego rynku" (ktory tez nigdzie w przyrodzie nie
                          wystepuje, bo jego naturalna konsekwencja bylyby monopole lub duopole).
                          • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:57
                            Drogi ready4freddy. Akurat moja skromna osoba nie jest najlepszym przykładem z
                            racji tego, że pracę znalazłbym i tu i tu. Zatem w mojej sytuacji, z finansowego
                            punktu widzenia, lepiej byłoby mieszkać na Tajwanie (swoją drogą paskudna
                            wyspa). Niestety uparłem się mieszkać w tym, pięknym skądinąd kraju i nie
                            wyemigrowałem (np. do Francji :>)

Ale wiem co masz na myśli. Nie rozumiem tylko jednego - dlaczego w takim razie
                            "wyjątkowo" zgadzasz się z presentation1. Przecież on jest fanem PiSu. A PiS
                            chce wszak "państwa solidarnego" i nie chce "Polski ludzi bogatych". O co Ci chodzi?

Pewnie, że "dziedziczenie biedy" jest poważnym problemem. Niestety żałosne próby
                            państwa wydobycia ludzi z nędzy muszą zakończyć się jego plajtą lub
                            niepowodzeniem tego rodzaju działań.

Zauważ, że aby państwo przeciwdziałało "dziedziczeniu biedy" musi komuś zabrać
                            pieniądze (to chyba nawet komuniści potwierdzą). Zabiera je tym co je mają. Póki
                            te zabory są nikłe (a program przeciwdziałania skromny) wszystko jest OK. Bogaci
                            nie odczuwają obciążenia, biedni mają więcej kasy. Jest git (jak to teraz modnie
                            w kręgach rządowych się mówi).

Z czasem (i wraz z rozwojem programu) pojawiają się problemy. Jeden gospodarczy
                            i jeden społeczny. Im bardziej chcesz pomóc biednym tym więcej musisz zabrać
                            bogatym. Bogaci w pewnym momencie mogą ze zdziwieniem odkryć, że większość tego
                            co zarabiają jest im odbierane. Dochodzi do kuriozalnych przypadków, że np.
                            Astrid Lindgren odkrywa, że płaci 102% podatku (!!!). I tu pojawia się problem
                            społeczny. Bogaci odkrywają, że NIE OPŁACA im się zarabiać. Biedni zaś zaczynają
                            się przyzwyczajać, że to państwo im coraz więcej zapewnia. I dochodzimy do
                            problemu gospodarczego - bogaci nie chcą więcej zarabiać, a biedni nie chcą
                            pracować, bo im się to nie opłaca. "Nie opłaca" specjalnie napisałem wcześniej
                            bez cudzysłowu. Bo naprawdę im się to nie opłaca.

Problem jest taki, że ingerencje państwa poprzez np. podniesienie płacy
                            minimalnej, powodują iż ludzie, których praca nie jest warta więcej niż płaca
                            minimalna NIE MOGĄ legalnie pracować.

Muszą istnieć biedni i bogaci. Ci, którym się w życiu udało i ci którzy ponieśli
                            klęskę. Możesz stworzyć co najwyżej społeczeństwo biedaków - nie da się stworzyć
                            społeczeństwa bogaczy (no bo który bogacz będzie np. kopał rowy?).
                            • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:03
                              Odpowiem ci dwoma zdaniami.
                              1.Na budzet panstwa placa w wiekszosci biedni.To ci powie kazdy liberal.
                              2.Pomoc panstwa z podatkow idzie w wiekszosci na najbardziej potrzebujace warstwy spoleczenstwa(na tych co najwiecej placa) ale idzie (krocie w stosunku do procentowo najbogatszych)wlasnie na dotacje dla firm prywatnych(gdzie liberalizm?)
                              • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:37
                                No popatrz, a jeszcze nie dawno (przy innej dyskusji - o podatku liniowym)
                                zostałem objawiony, że to właśnie najbogatsi wpłacają najwięcej i gdyby obniżyło
                                im się podatki to najbiedniejsi bardzo mocno by to odczuli. Ale widać biedni
                                płacą i nie płacą najwięcej w zależności od problemu. A podatki nie idą głównie
                                na pomoc, lecz na utrzymanie urzędników, którzy tą pomoc dzielą. Dotacje do
                                jakichkolwiek firm (czy to prywatnych, czy państwowych) to niedopuszczalna
                                praktyka przy liberalnych rządach.
                                • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:43
                                  Dopowiem.Podatki przeznaczane sa na rozne sprawy.Gro(lub wiele) przeznacza sie na pomoc socjalna.Utrzymanie urzednikow?Bardzo duzo.Oczywiscie mozna tych ludzi wyslac na bezrobocie.I tak ktos musi im wtedy pomoc.Zrozum ze nie zyjemy w dziewietnastym wieku.Chodzisz do urzedow?Chodzisz.Nie podoba ci sie to.Mnie takze.Ale doszedlem do wniosku ze to bezpieczniejsze niz miliony glodnych,zadnych kasy czy krwi.Nie ma idealnego systemu.Masz racje.Ale postaraj sie zrozumiec tych ktorzy przyjmuja twoje podatki.Czy chcesz jezdzic do pracy tunelami dla bogaczy?
                                  • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 18:14
                                    Nie, bo nie wierzę w "tunele dla bogaczy". W XIX w. problemem był brak
                                    mobilności pracowników. Jak ktoś ugrzązł bez grosza na zad*piu to miał przerąbane.

Urzędników to gremialnie bym wysłał na zieloną trawkę. Wg Parkinsona, każdy
                                    urzędnik musi uzasadnić potrzebę swojego istnienia. Stąd bzdurne przepisy
                                    wymagające "instalowania" coraz większej ilości urzędników. A niestety, ale
                                    urzędnicy NICZEGO nie produkują. Co najwyżej egzekwują wykonywanie zarządzeń,
                                    które wymyślił inny urzędnik, aby pokazać, że "coś robi".

No bo czy może mi ktoś wytłumaczyć czym się obecnie zajmuje Urząd Komitetu
                                    Integracji Europejskiej? Albo czym różni się zakres kompetencji Agencji
                                    Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa od kompetencji Ministerstwa Rolnictwa
                                    i Rozwoju Wsi? A mamy jeszcze Agencję Rozwoju Regionalnego, Agencję Rozwoju
                                    Spółdzielczości, Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości i Agencję Rozwoju
                                    Gospodarczego. Ponoć każda z nich ma coś wspólnego z rozwojem wsi.

Generowanie zatrudnienia poprzez zatrudnianie ludzi na NIEPOTRZEBNYCH etatach
                                    przerabialiśmy już w latach 70tych! Naprawdę wystarczy 30 lat żeby nikt tego nie
                                    pamiętał?

I sorki, ale urzędnicy to chyba nie są niepełnosprawni bez rodziny, że wymagają
                                    pomocy na bezrobociu? Pewnie - lepiej dostać 900 zł pensji za przekładanie
                                    papierków i pożalić się na forach, że nie da się wyżyć, niż za 1200 zł biegać po
                                    sklepie. Różnica jest tylko taka, że biegając po sklepie robi się coś pożytecznego.
                                    • nazgu.l Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 18:42
                                      Tak, w nowoczesnym państwie urzędy można zredukować przy pewnych nakładach
                                      inwestycji w komputeryzację i ujednoznacznienie przepisów.
                                      Dodatkowy efekt polegałby na eliminacji korupcji, bo:
                                      a) urzędnik nie ma możliwości dowolnej interpretacji przepisów czy wymysłów
                                      innego urzędnika
                                      b) tam gdzie się da, w ogóle owego urzędnika nie ma

Ale ku temu PiSowi daleko. Najbliżej zdaje się był Rokita przed wyborami, gdy
                                      mógł, żeby wprowadzić osobistą odpowiedzialność urzędników za decyzje.
                                      • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 19:01
                                        Problemem jest to, że urzędnicy NIE DOPUSZCZĄ do "ujednoznacznienia przepisów".
                                        Albo inaczej - jak sobie to wyobrażasz? Że parlament będzie się tym zajmował?

Jedynym sposobem jest OGRANICZENIE kompetencji państwa/urzędników. Przykład?
                                        Koncesje na handel alkoholem. Pomijając, że to pole dla korupcji (idę o zakład,
                                        że w centrum dowolnego miasta wszystkie knajpy dały "wziątkę") to jest to
                                        ograniczenie najnormalniej w świecie KRETYŃSKIE. Piwo to nie broń jądrowa, żeby
                                        państwo kontrolowało kto tym handluje.

A PiSowi do "taniego państwa" jest równie blisko jak Jerzemu Urbanowi do
                                        zostania Urbanem IX.
                                        • presentation1 ...Przeciagamy temat.... 07.09.07, 19:17
                                          Liberalowie wymyslili jak za feudalizmu-Jak wyrwac kase ze spoleczenstwa.Prawda?To dziala.Do wladzy dochodza rozne opcje polityczne ktore chca rozdzielac,czy rzadzic ta kasa.Pisalem o tym wczesniej.Pierwszy raz Polska po 1989 splaca swoje zadluzenie.Zgadza sie?Udalo sie nam wystabilizowac sytuacje.Dodam cos ciekawego-Za Jelcyna Rosja byla bankrutem ,za Putina jest panstwem kredytodawca.Zaczynamy isc w tym kierunku.Nie Putina.Chociaz to nie wstyd.Kazdy chcialby byc Putinem.Jedyna znaczna postac dwudziestego pierwszego wieku.Jedyny wielki.Przyznaja to od Waszyngtonu po Pekin.A wiec respekt.
                                        • nazgu.l Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 19:40
                                          Tak samo można powiedzieć o tym ograniczaniu (za którym oczywiście jestem) - kto
                                          się zajmie zmniejszeniem swoich uprawnień i zakresu działalności? To kwestia w
                                          dużej mierze polityczna, ale przynajmniej PO deklaruje się działać dokładnie
                                          tak. Urzędników całkiem się nie pozbędziemy - ktoś musi planować gdzie zbudować
                                          drogi, policję, szkoły, a najpierw zebrać na to podatki, ale wszystkie
                                          czynności, gdzie decyduje widzimisię urzędnika powinny być wyeliminowane lub
                                          zautomatyzowane.
              • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 15:59
                Jak to jest prawica to możesz mi mówić Wasza Świątobliwość. "Prawica RP" to
                partia konserwatywna obyczajowo i socjalistyczna gospodarczo. Obecnie w Polskim
                parlamencie NIE MA partii prawicowej. Już nie mówię o partiach
                konserwatywno-liberalnych. Wystarczyłyby partie liberalne i libertariańskie.
                Takich po prostu NIE MA. PO można zaliczyć co najwyżej do partii centrowych
                (mają odchyły w obie strony).

PiS i LPR także uważają się za prawicę. Gdy tymczasem ich protoplastą mogłaby
                być co najwyżej NSDAP (faszyści to TAKŻE nie jest prawica).
                • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:01
                  Wszyscy fachowcy w swiecie uwazaja PiS za konserwatywna prawice ale czytelnicy GW wiedza lepiej.
                  • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:09
                    A za kogo mają uważać, skoro nawet NSDAP została mianowana ekstremalną prawicą?
                    • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:10
                      NSDAP to partia lewicowa.
                      • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:15
                        No - to o co ci chodzi? PiS i LPR mają programy gospodarcze zbliżone do NSDAP.
                        • presentation1 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:17
                          Zyjesz mrzonkami.Nie ten wymiar,moze to nawet nie ten swiat.A ty swoje.
                          W koncu jestes smieszny.
                          • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:33
                            Śmieszny? Wiesz - to nie ja piszę z Francji nt. jakości rządów w Polsce.

A PiS to socjaliści. Przyjmij to w końcu do wiadomości. Bycie lewakiem to nie
                            grzech. Naprawdę. Niektórzy twierdzą nawet, że Jezus był pierwszym komunistą (no
                            coś jest na rzeczy, bo pierwsi chrześcijanie żyli w komunach)
                    • ready4freddy Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 16:43
                      bo to byla prawica, ekstremalna do tego. socjalizm w nazwie nie wystarczy, zeby
                      byc lewica, cos jak demokracja i demokracja ludowa. wielki kapital w Niemczech
                      nie poparl Hitlera za lewicowosc, jak mniemam?
                      • nikodem_73 Re: jestem dumny, że głosuje na lewicę 07.09.07, 17:43
                        Tiaaaa...

pl.wikipedia.org/wiki/Narodowy_socjalizm
                        To tak na początek. Zacznij od słów "Polityka Socjalna". No prawica ich mać, że
                        poproszę.
                • realista1000 Re:jesteś durny,że głosujesz na lewicę?Masz rację 07.09.07, 16:10
              • sandiii a kto napisał że PiS jest prawicą? 07.09.07, 16:39
                Partia która opiera swój program i działania na tzw "sprawiedliwości społecznej"
                i rozdaje pieniądze na prawo (mało) i lewo (dużo) - to partia socjalna, inaczej
                socjalistyczna, czyli lewicowa.
                PiS jest zdecydowanie partią lewicową, odwoływanie się do boga nic tu nie
                zmienia (Narodowo-socjalistyczna partia niemiecka też sie do boga odwoływała).
                • 1maruti1 Re: a kto napisał że PiS jest prawicą? 07.09.07, 16:51
                  Partia, ktorego priorytety polityczne polegaja na nacjonalizmie, zaostrzaniu
                  prawa karnego, antykomunizmie i konserwatyzmie politycznym to prawica.

Dla PiS gospodarka jest sprawa drugaorzedna. Stad wg logicznie poprawodzonego
                  wywodu jest prawica a nie lewica.

Liberalizm natomiast wywodzi sie z lewicy, wiec zawlaszczanie go przez prawice
                  jest conajmniej zabawne.

---

A nazwa NSDAP nic nie znaczy. Jest niejedna prawicowa 'Partia Pracy' czy 'Partia
                  Ludowa' na swiecie.
                  • presentation1 Re: a kto napisał że PiS jest prawicą? 07.09.07, 16:54
                    Liberalizm jest odskocznia lewicy.Gdy brak pomyslow rzuca sie na szale wolnosc gospodarcza.Czyli?Z jednej skrajnosci w druga.
          • niestaly_czytelnik Czy jest to duma gejowska? 07.09.07, 15:40
          • magnusg Glosujesz na LID?:)) 07.09.07, 15:41
            ten zarejstrowany przez MW?:D
        • k3stan Re: HAŃBĄ 07.09.07, 15:47
          jama314 napisał:

> zaś jest to, że 12% wyborców byłoby gotowych oddać swój głos na LiD.

Tak, jest hańbą, że JEDYNIE 12%!!!
      • uzaz Re: WSTYD 07.09.07, 15:35
        Każdy naród ma taki rząd na jaki zasługuje.
        Głosujcie na Partię Kobiet, albo wybierajcie dalej to samo szambo.
    • kolargolo Wyborcy Samoobrony i LPR popieraja teraz PiS 07.09.07, 15:21
      Wyborcy Samoobrony i LPR popieraja teraz PiS.
    • x01 Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:21
      BOże chroń Polskę - przed PISem
      • the_rest Adasia chyba szlag tam trafia :) 07.09.07, 17:29
        hłe hłe hłe...
        • presentation1 Re: Adasia chyba szlag tam trafia :) 07.09.07, 17:34
          Cala Wyborcza(Trybuna Ludu) tonie.Jak Kwach.
    • kommer Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:22
      a opozycja wmawia nam że Polacy nie chca PISu a tu PIS prowadzi
      • aj40 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:42
        Rząd hołoty dla hołoty.No cóż wszyscy mądrzy wyjechali a zostało tylko to
        ksenofobiczne towarzystwo, któremu dobrze się żyje na koszt innych.Tylko oni nie
        rozumieją jednego.Skończą się renty i zasiłki bo reszta ludzi wyjedzie do tej
        znienawidzonej liberalnej Anglii,Irlandii,Holandii.Dlaczego Polacy są tacy ciemni.
    • trombozuh Same partie lewicowe. Tragedia. 07.09.07, 15:22
      Bolszewicy, krypto-komuniści, post-komuniści i ludowcy.
      Nie ma nikogo, na kogo warto by nawet splunąć, nie mówiąc o oddaniu głosu. Tfu!
      • nikodem_73 Re: Same partie lewicowe. Tragedia. 07.09.07, 15:46
        Dziwisz się? Skoro nawet w radio są REKLAMY, że teraz to można wykupić
        ubezpieczenie od czegoś tam za połowę ceny, bo za resztę zapłaci PAŃSTWO. I
        ludzie nie rozumieją, że to państwo aby dopłacić tą drugą połowę będzie musiało
        komuś zabrać pieniądze. Nie rozumieją, że państwo/rząd to nie jest "dobry wujek
        z ameryki" tylko aby coś rozdać musi najpierw komuś zabrać.

Zauważ, że teraz wszyscy się licytują - "tym damy", "tamtym damy", "owamtym się
        NALEŻY". Tylko kurna nie wiadomo skąd brać kasę. Och... zapomniałem - przecież
        wystarczy zabrać tym co mają :P ("nie dla Polski bogaczy" czy jakoś tak). I nikt
        NIE CHCE nawet myśleć, że może państwo przestałoby bawić się w Janosika.
        • presentation1 Re: Same partie lewicowe. Tragedia. 07.09.07, 15:49
          Zle ze Panstwo daje ulgi dla obywateli
          • nikodem_73 Re: Same partie lewicowe. Tragedia. 07.09.07, 19:07
            A co mnie zachód obchodzi? To ich kraje i niech rządzą się jak chcą. Mnie
            interesuje MOJE państwo. I jestem PRZERAŻONY tym co widzę.

I jeśli chcesz powiedzieć, że jedyne co ma do zaoferowania PiS to Populizm i
            Socjalizm to wymiękam.
    • kuklinski28 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:22
      NO TO PRZYPOMNIJMY KŁAMCZUCHOWI TE JEGO ZASADY
      1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
      2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
      3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
      4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do
      władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
      5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się
      sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
      6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w
      wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
      7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
      8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
      9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
      10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
      11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
      12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
      13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
      14. Zredukujemy administrację państwową
      15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII
      2006)

Wyślijcie ten post gdzie się da! Jeśli kilkanaście milionów ludzi go
      przeczyta to może wygramy i paranoja zniknie z tego kraju
      • ak102 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:33
        To wszystko to nic. Tusk i PO oszukała miliony Polaków i zrujnowała
        ich oszczędności twierdząc, że za rządów PiS dolar będzie kosztował
        6 złotych. Dzisiaj oczywiście ani Tusk ani nikt z PO nie chce
        skupować dolarów po 6 złotych. Słuchajcie PO to będziecie w zimie w
        sandałach chodzić.
        • kacper667 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:36
          jestes taki glupi czy tylko udajesz? ;) a moze Ci placa za takie posty? ;)
          • niestaly_czytelnik Przecież to prawda, co napisał przedpiszca 07.09.07, 15:39
            Tusk, zaraz po przegranych poprzednich wyborach cedził, że dolar i
            benzyna będzie po 6 zł, giełda się zawali, a gospodarkę czeka
            kryzys. I jak to się miało do rzeczywistości? Kiepski ten prorok
            Tusk.
            • nikodem_73 Re: Przecież to prawda, co napisał przedpiszca 07.09.07, 15:41
              Wiesz... Bogiem a prawdą to benzynie to dużo już nie brakuje.
            • r306 Zapominasz o jednym 07.09.07, 15:59
              Tusk zrobil zalozenie - ze GDY PiS dobierze sie do gospodarki.
              Zabral sie wlasnie teraz.... :/ Do tej pory byl zajety lapanka....

Ciekawe jak z tego wybrniemy - my podatnicy - w latach 2008-
              13........
        • aj40 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:50
          Kaczyński porządzi jeszcze trochę to dolar będzie kosztował 10 zł.Kaczor miał
          szczęście że SLD rozkręciło gospodarkę przez prywatyzację i giełdę.Czy wiesz że
          gdyby była inna polityka gospodarcza to wzrost gospodarczy wynosił by ok
          11%,Popatrz na Czechy i Słowację,No ale tam jest liberalizm i nikt nie zajmuje
          się przeszłością tylko przyszłością.Im mądrzy ludzie nie uciekają z kraju bo oni
          widzą dla siebie przyszłość.Ten rząd dba o hołotę i pijaków a nie o
          wykształconych młodych ludzi.Stajemy się pomału zaściankiem Europy.Głosujcie
          sobie dalej na socjalną gospodarkę to sami zobaczycie że ten dolar będzie na
          prawdę kosztował 10 zł
          • presentation1 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:52
            Czesi przeprowadzili lustracje na styl niemiecki.
      • kacper667 Ci, ktorzy glosuja na PIS przynosza wstyd Polsce 07.09.07, 15:34
        Ci, ktorzy glosuja na PIS przynosza wstyd Polsce. Kaczynscy maja gleboko swoje
        obietnice. Dla nich najwazniejsza jest tylko wladza. PIS to kryzys demokracji...
        • rach_ciach Duna wyborców PO to Kwaśniewski 07.09.07, 15:35
          ...
      • roman-t1000 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:35
        Przestań wypisywać te swoje naciągane kłamstewka wszędzie gdzie się da.
        Przykład Twoich kłamstewek:

3mln mieszkań - tak, ale w ciągu 8 lat. Obecnie notuje się największy wzrost liczby budowanych mieszkań od lat.

6 km autostrat w 2007 roku - to istotnie zasługa SLD. Budowa drogi razem z formalnościami trwa 6 lat.
        • mr_pope Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:41
          > 3mln mieszkań - tak, ale w ciągu 8 lat. Obecnie notuje się największy
          > wzrost liczby budowanych mieszkań od lat.

Od ilu lat?

> 6 km autostrat w 2007 roku - to istotnie zasługa SLD. Budowa drogi
          > razem z formalnościami trwa 6 lat.

Nie ma znaczenia długość drogi? Tak samo długo buduje się kilometr jak 15?
    • mekagojira Im wiecej sondazy tym wieksze prawdopodobienstwo 07.09.07, 15:23
      ze ktorys sie w koncu sprawdzi:)
    • jan3211 ...Plan wykonany, wyrzucili partie narodowe ? 07.09.07, 15:24
      Wyrzucili małe partie narodowe i globalisci różnych opcji podzielą
      się miejscami w Sejmie , a szkoda ...
    • magnusg Wynik cieszy,ale i tak nie ufam zadnym 07.09.07, 15:25
      sondazom.Nie ma sie czym fascynowac.
      Istotne jest jednak to, ze PIS po 2 latach rzadow ma takie samo
      poparcie jak na poczatku rzadow,kiedy SLD po dwoch latach mialo 1/3
      swojego wyniku wyborczego w sondazach.
      Polacy wiec dostrzegaja prawidlowa polityke PIS-narod madrzeje.
      • ergo12 do magnusg!!!!! 07.09.07, 15:28
        Już wyszedleś ze szpitala??Przecież schizofrenię leczy się latami!
        • magnusg Re: do magnusg!!!!! 07.09.07, 15:38
          Wasze histeryczne i pozbawione wszelkich merytorycznych argumentow
          ciesza, bo wskazuja na wasza frustracje i panike.
          • kaczylechu widać należysz do tej ciemnoty 07.09.07, 15:52
            to tylko świadczy o tym,że społeczeństwo jest tak samo ciemne i głupie jak na
            początku.Tą ciemnotą można dowolnie manipulować stosując propagandowe
            hasła-obiecanki o walce z korupcją we wsparciu z pokazowymi aresztowaniami bez
            podstaw prawnych czyli naciągając prawo do własnych potrzeb
            politycznych.Kolejnym cwaniactwem jest granie na nastrojach społecznych
            wzbudzając wrogie nastroje antyniemieckie czy antyrosyjskie co w tym świetle
            jest już kryminalne.Tu chodzi tylko o utrzymanie się u koryta kosztem
            manipulacji,obiecanek bez pokrycia, matactwa i kłamstw.
            Ta kacza mafia powinna zostać jak najszybciej usunięta i rozliczona ze swojej
            szkodliwej działalności.
            Jak widać należysz do tej ciemnoty.
            • presentation1 Re: widać należysz do tej ciemnoty 07.09.07, 15:54
              Ludziom zyje sie za PiS zdecydowanie lepiej.A to co sadzisz?To po lekturze Wyborczej.Michnik zrobil z Was inwalidow.
      • mr_pope Re: Wynik cieszy,ale i tak nie ufam zadnym 07.09.07, 15:43
        > Istotne jest jednak to, ze PIS po 2 latach rzadow ma takie samo
        > poparcie

No cóż, w takim razie raczej jest tragedią, że obecną politykę popiera tylko 30%
        narodu. Znaczy się w żaden sposób nie można powiedzieć, że PiS ma mandat
        społeczny do rządzenia, bo aż 70% jest mu przeciwnych.

A przy okazji, co powiesz na notowania premiera? Tak żałosne od czasów AWS miał
        tylko Miller a i to w czasie największego rozkwitu afer.
      • r306 SLD zgodzilo sie na komisje sledcze... 07.09.07, 16:04
        PiS stchorzyl... taka roznica pomiedzy PiS a SLD....
    • presentation1 ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 15:26
      Uwazam ze nie ma potrzeby robic sondazy-szkoda kasy.PiS to champion.
      • ergo12 presentation1Ty agencie znowu na slużbie 07.09.07, 15:29
        Jak tam ulica zamieciona Etrangere?
      • yaroslav Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 15:31
        i znow dzieki PiSuarom spadnie w kraju bezrobocie.... bo kolejne setki tysiecy
        ludzi uciekna z Polski...faktycznie...champion, szczegolnie w dziedzinie
        gospodarki...

-------------
        PiS = Paranoja i Schizofrenia
        • presentation1 Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 15:32
          Po raz pierwszy od 1989 roku Polska splaca swoje zadluzenie.To sa wlasnie rzady PiS.
          • yaroslav Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 15:42
            milcz agencie ukladu! .... to nie jest zaluga PiSu ktory nie ma zadnego planu co
            do rozwoju kraju... gospodarka stoi na nogach tylko dlatego ze zaczela sie
            uniezalezniac od fanaberii koterii politycznych ... pewne procesy (gospodarcze)
            nastepuja niezaleznie od wybrykow "tak zwanych politykow" i nie ma tu zadnej
            zaslugi PiSu... jedyną obietnica wyborcza jakiej udalo im sie dotrzymac jest
            zmniejszenie bezrobocia --> w koncu dzieki ich "tak zwanym rzadom" z polski
            ucieklo juz sporo ludzi wiec pewnie w nowej kampanii wyborczej uslyszymy o
            dalszym zmniejszaniu bezrobocia, kto wie? moze ucieknie z Polski jeszcze wiecej
            ludzi jak PiS wygra...
            • presentation1 Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 15:46
              Piszesz komusza propagande.Prawde zna spoleczenstwo a komuszki i PO swoje.
              • yaroslav Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 16:26
                oj nie trafiles towarzyszu presentation1 ...nie sympatyzuje z lewica (bo trudno
                ja nazywac komuna - skoro komuna w polsce to teraz PiS) wiec nie sieje zadnej
                propagandy... z PO tez nie chce miec nic wspolnego bo to taki PiS tylko jeszcze
                nie umaczany w gownie po pachy i bez fanatyzmu w gonieniu demonow przeszlosci...
                wygraja wybory to pewnie podziela los PiSu.... nie moj drogi dyszacy nienawiscia
                neo-czekisto z PiSu.. ja po prostu jestem zwyklym inteligentnym czlowiekiem
                ktory chcialby zyc w normalnym kraju (uczciwie pracowac, placic sensowne podatki
                wydawane na sensowne rzeczy, wychowywac w spokoju dzieci) rzadzonym przez
                normalnych ludzi a nie oszalalych z nienawisci dyszacych ogniem zemsty czy
                leczacych wlasne kompleksy fanatykow, nie dewotow, nie aferzystow ale po prostu
                normalnych ludzi.. ktorym dobro wlasne nie przeslania dobra ogolu...
                wiem ze to naiwne ale tak wlasnie jest i dlatego nie zgadzam sie na PiS, nie
                zgadzam sie na Samoobrone, na LPR, PO i inne formy i przejawy dranstwa... wiem
                ze nie ma takiego kraju i nigdy nie bedzie... wiem ze slowa "polityk" i "uczciwy
                czlowiek" w jednym zdaniu to paradoks... ale niech przynajmniej ci ludzie ktorzy
                dorwa sie do wladzy i beda krasc, klamac i wyczyniac te wszystkie swinstwa ktore
                w koncu i tak wyjda na wierzch nie wmawiaja mi ze to dla mojego dobra..ze robia
                to dla dobra kraju i dla mojego dobrego samopoczucia,z e maja misje dziejowa ,
                ze Bog tak chcial...
                niech po prostu choc raz uczciwie powiedza ze kradna bo lubia forse.. .ze klamia
                bo tak latwiej, bo prawda to rzecz trudna i dla nielicznych...ze chca wladzy bo
                dzieki niej beda mogli zeszmacic i zgnoic swoich wrogow.. ze tak na prawde
                potrzebuja mnie tylko po to zebym oddal na nich glos a potem o mnie zapomna bo
                tak na prawde maja spoleczenstw gleboko w dupie... bo nami gardza...
                a ja moge przyrzec ze jesli uslysze cos takiego od PiSu..chociaz raz uslysze ta
                prawde (bo to jest prawda) powiedziana glosno i wyraznie to zdobeda moje
                poparcie..bo wtedy beda mogli powiedziec ze sa lepsi od innych..ze choc raz
                mieli odwage cos zrobic uczciwie
                • presentation1 Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 16:32
                  Nie lubisz lewicy ale nie lubisz prawicy.Wiec kim jestes?Twoj glos nie liczy sie dla PiS wiec masz tylko swoje poglady ktorych nikt ci nie zabroni.Mozesz obrazac PiS, mozesz nawet siegnac po bron....Mozesz nawet wyc co nie zmieni nastawienia Polakow.Masz do tego prawo.Jest jeden problem.Jak nie rzadza twoi to wg. takich jak Ty nie ma demokracji.
                  • yaroslav Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 16:47
                    znow nie trafiles drogi towarzyszu.... tu sie niestety przyznam, bo mam odwage
                    to zrobic.. skuszony obietnicami, a moze przepelniony naiwna nadzieja na to ze
                    cos sie w Polsce zmieni na lepsze GLOSOWALEM NA PIS...

nie musze PiSu obrazac...PiS sam robi to za mnie i to znacznie lepiej...

a co do moich polgadow o ktorych mowisz ze sa nie wazne i sie nie licza... dzis
                    ta dyskusja zaczela sie od sondazu ktorego wyniki pokazaly : PiS(30%) + PO(28%)
                    + LiD(12%) + S(2%) + LPR(2%) = 74 %

moge sie zalozyc ze pozostale 26 % to ludzie o pogladach bardzo zblizonych do
                    moich jesli nie takich samych ... 1/4 spoleczenstwa sie da Ciebie nie liczy? to
                    kolejny dowod na to jak PiS i jego agenci patrza na spoleczenstwo...licza sie
                    dla was tylko "nasi" i "wasi"...szkoda ze nie licza sie ludzie.....

smuci mnie to ze nic nie zrozumiales z tego co pisalem...a przejawia sie to w
                    tym ze po raz kolejny uzyles zwrotu/pojecia "twoi"...
                    widac ze kompletnie nie rozumiesz ze zarowno ci hipotetyczni "moi" jak i ci
                    jacys tam "twoi" to "CI SAMI"... po prostu Polacy... towarzyszu z PiS
                    • presentation1 Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 16:50
                      W tym czasie setki z SLD i PO beda glosowac na PiS.PiS obrazil zlodziei , politykow kryminogennych.A ty myslales ze PiS da spokoj bandytom?Nie da spokoju,beda scigani do smierci.A ci co zyja normalnie?Bedzie im bezpieczniej i lepiej.
                      • sandiii jedyni bandyci których PiS znalazł to ludzie z PiS 07.09.07, 16:54
                        jakoś tak sie dzieje że kogo nie oskarżą to okazuje się że nie ma dowodów, czyli
                        oskarżenie fałszywe. Jedyne udokumentowane (choć marnie) to oskarżenie wobec
                        własnych urzędników.
                        Inaczej mówiąc znaleźli bandytów we własnych szeregach i teraz się tym chwalą
                        ... paranoja jakaś.
                        • presentation1 Re: jedyni bandyci których PiS znalazł to ludzie 07.09.07, 16:56
                          Tysiace spraw opozycji w sadach.I wiele rzadzacych.A wiesz dlaczego?Bo prawo nie zna litosci.
                          • asimek A jak pozew Ziobro p-ko Tuskowi 07.09.07, 17:06
                            o naruszenie dóbr osobistych prokuratury? Kto miał rację wsiowy
                            mądralo? Pamiętasz tą niezbyt z Twojej strony uprzeją wymianę zdań?
          • nikodem_73 Re: ...PiS wygra bez sondazy....... 07.09.07, 15:50
            Że jak? Co robi? To deficyt budżetowy to mrzonka? A może wroga propaganda
            wiadomych czynników?

A Polska od 1989 roku to STALE spłaca swoje zadłużenie. I stale zaciąga nowe
            kredyty.
      • stawonog jest jeden kaczor.... 07.09.07, 15:37
        a ja jestem jego wyznawca, tfu, mam zeza i widze dwa kaczory, co ja teraz zrobie o nieszczesliwy :)
        • presentation1 Re: jest jeden kaczor.... 07.09.07, 15:39
          Wybierz droge Blidy.
      • mazepa-live Pojutrze w sondazach Pis dostanie w dół 07.09.07, 15:41
        to bedziesz wył że sondaze do dupy.
        Tobie juz żadne leczenie nie pomoze,hehehehehe
    • darekpw Instytuty do nauki !! 07.09.07, 15:27
      Jak te Instytuty to robia ze im wybory blizej tym badania roznych
      instytucji sie tak bardzo roznia? Powinni bardziej sie przykladac
      zeby nie bylo takich numerow jak teraz ze co 2 dni inne wyniki...
    • peer4 Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:27
      Pytanie !!! PiS wygrywa wybory i zadna inna partia
      nie chce z nia koalicji !!!
      NO I CO WTEDY ????
      • oryganion1 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:28
        bardzo trafna uwaga - no własnie i co z tym zrobią?
        • mr_pope Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:45
          Skaptują nieudaczników z innych partii oferując ich matkom, ojcom, braciom,
          siostrom i nienarodzonym dzieciom ministerialne teki lub inne ważne stanowiska.
          Przetrwają.
    • duckoff to jakis koszmar... 07.09.07, 15:27
      Jestem przerazony tym wszystkim... co z tego ze mamy wolną jeszcze
      prasę, opozycję, jak ludziom sie po prostu podoba to co się dzieje?
      • loppe cieszy 07.09.07, 15:34
        5% Siły Spokoju mijającej kadencji
        • loppe Re: cieszy 07.09.07, 16:00
          głosujcie ludzie na spokojnego Wladka Pawlaka zamiast na przystawki
          typu SO, LPR, SLD
    • dzikuus SPOKO - PIS i tak nie jest w stanie stworzyc ko... 07.09.07, 15:28
      Czym tu sie przejmowac - PiS i tak nie jest w stanie sie z nikim
      dogadac, wiec nawet jesli wybory wygra, to rzadzic bedzie PO+PSL+LiS
      • yaroslav Re: SPOKO - PIS i tak nie jest w stanie stworzyc 07.09.07, 15:34
        pytanie tylko ile jeszcze czasu bedzie mozna znosic ten caly smietnik ? ... na
        prawde to przerazajace ze aby zaczac zyc w normalnosci trzeba uciec z wlasnego
        kraju....

------------
        • presentation1 Re: SPOKO - PIS i tak nie jest w stanie stworzyc 07.09.07, 15:35
          Jedz na Zachod, gdzie to co krytykujesz w Polsce ,bedziesz uwazal za norme.
          • yaroslav Re: SPOKO - PIS i tak nie jest w stanie stworzyc 07.09.07, 16:35
            bylem na zachodzie... nikt nie mowi ze tam jest eldorado...ale mniej tam
            szalenstwa... pamietaj towarzyszu : jutro Ty mozesz sie okazac agentem ukladu!

----------
            PiS - Paranoja i Schizofrenia
    • qawsedrftg przecież nikt nie wejdzie w kaczą koalicję 07.09.07, 15:28
      czyli będą wybory co 3 miesiące - ciekawe

może czas na misję stabilizacyjną w IV RP?
      • presentation1 ...PiS bedzie rzadzil................... 07.09.07, 15:31
        Samodzielnie.Po co wiec koalicjanci?
        • mazepa-live Buhahahahahahahaha 07.09.07, 15:42
          zamknęliście swojego dilera i teraz halucynacje macie towarzyszu
        • koloratura1 Re: ...PiS bedzie rzadzil................... 07.09.07, 16:05
          presentation1 napisał:

> Samodzielnie.Po co wiec koalicjanci?

Z 30-procentowym poparciem?
          Ciekawość...
    • umbertol Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:28
      Tanie linie lotnicze zacierają ręce. Więcej ludzi będzie emigorwać...
      • filipor Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:30
        byle nie PO
    • l.o.r.t.e.a Brawo PIS! Jako że w realu poparcioe dla PIS jest 07.09.07, 15:30
      większe niż w sondażach o 2-3 %, i o tyle mniejsze dla PO, to
      naprawdę dobry wynik.
    • loppe Sondaż: aaa tam 07.09.07, 15:33
      sondaż sondaz goni - i po co to jak każdy inny
    • stawonog No to najwyższy czas 07.09.07, 15:34
      na terapie : jest jeden kaczor i ja jestem jego wyznawca :)
    • gamon0 No i wszystko jasne... :))) 07.09.07, 15:36
    • haen1950 Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:36
      Bardzo fajny sondaż. Kaczory i Rydzyk w jednym, bez reszty hołoty.
      Oby tak do wyborów.
      • rycerz_83 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:44
        ludzie opamiętajcie się! czy wy(nie wszyscy użytkownicy forum) wogóle macie mózgi czy tylko galaretę??
        Ja naprawdę nie chce wyjeżdzać z kraju ale kolejnej kadencji pis-u nie wytrzymam!!
        Można mieć różne poglądy, na lewo i na prawo, ale czy nie widzicie co z państwem zrobił pis? co zrobił z naszym krajem na arenie międzynarodowej? jakie OGROMNE kłamstwa nam wcisnął i dalej wciska?

Ręce opadają. I nikogo tu nie obrażę że przynajmniej 30% polaków to idioci!!
        • loppe Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:57
          PiS ma same wady i tylko jedną zaletę: PO i SLD sa jeszcze gorsze
          buhahaha
          • presentation1 Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:58
            Chyba masz racje.
      • loppe Re: Sondaż: PiS - 30, PO - 28 proc. poparcia 07.09.07, 15:58
        haen1950 napisał:

> Bardzo fajny sondaż. Kaczory i Rydzyk w jednym, bez reszty hołoty.
        > Oby tak do wyborów.

tak, eliminacja So i LPR byłaby korzystna (no i znowu - zasługa
        Kaczorka)
    • yot23 Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 15:37
      decyduje się na wybory w sytuacji kiedy PiS kontroluje wszystkie
      instytucje od prokuratury po CBA i wprost przyznaje, że będzie ich
      używać w kampanii. Tusk nie chce "rządu tymczasowego" z LPR, SO i SLD
      Bardzo dużo ryzykuje, jedyny atut jaki ma to mądrość wyborców, że
      poznają się na propagandzie PiS i wystawią tej partii rachunek za
      dwa lata zadym politycznych. Ale ja nie jestem taki pewien czy ta
      strategia się powiedzie choć życzę PO sukcesu. Ważne jest aby
      wszyscy ci którzy mają już dość Kaczyńskich i ich populistecznej
      formacji poszli na wybory. Ja też pójdę choć mieszkam za granicą i
      teoretycznie powinno mi zwisać, ale to nie są czasy na "tumiwisizm"
      • presentation1 ...Tuski;Platformiacy............ . 07.09.07, 15:38
        to zyciowe mizeroty.
        • stawonog niech nam zyje.... 07.09.07, 15:40
          towarzysz niezlomny, jasnie nam panujacy kaczor pierwszy..... i daj boze bezpotomnie ostatni :)
      • swoboda_t Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 16:00
        > Bardzo dużo ryzykuje, jedyny atut jaki ma to mądrość wyborców, że
        > poznają się na propagandzie PiS i wystawią tej partii rachunek za
        > dwa lata zadym politycznych. Ale ja nie jestem taki pewien czy ta
        > strategia się powiedzie choć życzę PO sukcesu

Tusk jest głupi a nie odważny. Wybrcy jako całość nei są mądrzy -
        demokracja to taki system, gdzie 100 głupców przegłosuje 99 mędrców.
        PiS wygra te wybory, z prezewagą większą niż wynika z w/w sondażu.
        Pytanie co potem - PiS jest niby doszcętnie skompromitowany i nie
        posiada żadnej zdolności koalicyjnej. PO, w razie uzyskania cudem
        dobrego wyniku, może stworzyć rząd z PSL. Bardziej prawdopodobna
        jest jednak koalicja z LiD. Ale tej będą przeciwne rokity. Szykuje
        się kolejny burdel zamiast rzeczowej pracy na rzecz rozwoju Polski.
        Możliwe, że PO wejdzie w koalicję z PiS, ale dla mnie oznaczłoby to
        całkowitą utratę ich wiarygodności i mojego poparcia. Możliwe, że
        PSL zdecyduje się na samobójczy krok i wewjdzie w koalicję z PiS.
        Wreszczie możliwe, że PiS wejdzie w koalicję z LiD, przynajmniej
        częścią. Niemożliwe?? A kto jak nie Jarosław Kaczyński mówił przed
        wyborami, że PiS obowiązuje bezwzględny zakaz wchodzenia w koalicję
        z SLD i Samoobroną, "a nawet odrotnie, w pierwszej kolejności zakaz
        koalicji z Samoobroną"??
        • presentation1 Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 16:02
          Czy do ciebie nie dociera ze PiS wygra wybory i nie bedzie potrzebowal koalicji?
          • swoboda_t Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 16:04
            Czy do Ciebie nie dociera, że na podstawie bredni i kłąmstw, które
            wypisujesz uważam Cię za psychola i nie życzę sobie, żebyś
            odpowiadał na moje posty?? bardzo wyraźnie to już kiedyś napisałem.
            • presentation1 Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 16:05
              Bo ty nie potrafisz dyskutowac.Normalne.
              • wikal Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 19:11
                Ty też nie. Potrafisz tylko bić pokłony przed rządzącymi nami
                debilami. Być może PiS wygra te wybory, bo Polacy w sporej swej
                części to głupi naród, tęskniący za socjalizmem i podatny na
                populizm, który właśnie leje się z trybuny sejmowej poprzez usta
                gnidy kurskiej. Ale nie wygra tych wyborów tak, by mógł rządzić
                samodzielnie. Będzie jednak przeszkadzał, nie bacząc na interes
                państwa. Nie wierzę, że siedzisz za granicą, bo tam PiS narobił
                takiego obciachu, że wstyd się przyznać do swojej narodowości i
                twoje poglądy byłyby inne. PiS paradoksalnie może zmobilizowac swój
                elektorat negatywny, mimo że gra na niską frekwencje wyborczą, która
                mu sprzyja. Ku memu zdumieniu do wyborów wybieraja się nawet moi
                wiekowi rodzice, którzy od ładnych paru lat już nie głosują, bo nie
                chcą, jak to mówią, "młodym urządzać życia" (mohery od rydzyka nie
                mają takich skrupułów). Zagłosują przeciwko PiS, nawet nie wiedzą
                jeszcze na kogo (brak programów). I tak będzie w wielu domach. PiS-
                owi udało się jedno perfect - skłócić między sobą Polaków. Obok
                wiernych wyznawców wyhodowali sobie armię ludzi, którzy ich
                serdecznie nienawidzą. Dlatego, że oni sami nienawidzą, napuszczają
                Polaków na siebie. I uciekają się do metod najbardziej cynicznych,
                wykorzystując ludzką nędzę, niezaradność, wmawiając zwykłym ludziom,
                że można zbudować sobie domek, osiągnąć zamożnośc bez ciężkiej
                pracy, zaradności, kwalifikacji, wykształcenia... Że wystarczy
                zabrać innym. Że to ci inni są wszystkiemu winni. a Polacy to taki
                naród, że mniej ważne, by im się polepszyło, ważne, by pogorszyło
                się innym - sąsiadowi, byłej żonie, upierdliwej teściowej, zaradnemu
                szwagrowi, nawet kumplowi, który ma ładniejszą żonę... Nieważne, że
                stara zasada leninowska się nie sprawdziła tyle razy, że w końcu
                mieliśmy budować kapitalizm. I PiS wmawia ludziom, że da się go
                zbudować bez kapitalistów, prywatyzacji, inwestycji zagranicznych,
                bez tworzenia różnic klasowych. To jest kłamstwo i cynizm. I do tego
                ta potworna nieudolność pisiaków... Sknocą wszystko, czego się tkną.
                Sknocą polską szansę. Zaznaczam jeszcze na koniec, że to moje
                prywatne poglądy i nie płaci mi ani GW, ani SB, ani Zomo,
                ani "układ".
                • presentation1 Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 19:19
                  Chcialem przeczytac do konca .Nie wytrzymalem.Polacy to madry narod.Pokazala to nasza historia.Nie licze zdradzieckiej lewicy.
                  • wikal Re: Tusk to odważny człowiek 07.09.07, 19:34
                    Szkoda. Niemiło czytać rzeczy, z którymi się nie zgadzamy, to
                    irytuje. Wiem, mam to samo odczucie. Ale ja mimo wszystko czytam do
                    końca każdy post, na który odpowiadam.
    • pogardzamwyksztalciuchami Sondaż: PiS - 30, PO - 28, GW-100% poparcia KGB! 07.09.07, 15:40
    • pablo63 Do tych co plują na PIS 07.09.07, 15:41
      Zastanówcie się co Wy piszecie ???????????? To nie PIS rządził przez ostanie 15
      lat doprowadzając ludzi do biedy, do wyjazdów z kraju za chlebem, to nie PIS
      grabił majątek narodowy etc, etc.

Właśnie macie przykład waszego idola Stolcmana który pluje na nasz kraj !
      Widać macie krótką pamięć albo za młodzi by pamiętać wszystkie afery i
      przekręty i złodziejską prywatyzację

Głosujcie na LID czy PO to znów te czasy wrócą

Pzdr Pablo
      • presentation1 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 15:44
        Kwach pluje na Polske bo jak kazdy komuch wie ze przyszla kryska na matyska.Robi to byly stalinowiec Geremek(zapisal sie do partii w czasach stalinowskich)robi to co socjalista Michnik ktory byl przeciw PZPR ale nie byl przeciw socjalizmowi.To ta sama brac....
        • pablo63 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 15:49
          Dokładnie !!!!

Cisze się ze są wśród czytelników GW ludzie którzy nie dali się omamić
          propagandą :))))

A komuszkom widać grunt się pod nogami pali skoro proszą o pomoc z innych krajów
          vide wypoweić Havla

Pzdr Pablo
        • nikodem_73 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 18:41
          Tiaaaa... To jak już sięgamy po życiorysy:

korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID250466102,index.html
          Tu znajdziesz MASĘ postPZPRowców będących za PiS prominentami. To już nawet nie
          jest śmieszne.
      • yaroslav Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 15:51
        nie wiem czy pamietasz czasy Bieruta, Gomóły i calej plejady gwiazd zza naszej
        wchodniej granicy czy nie... (ja nie pamietam, urodzilem sie troche po..ale jako
        historykowi z wyksztalcenia cos mi sie tam o oczy i uszy obilo) .... ale glosuj
        na PiS to te czasy wroca...juz zaczely wracac...

----------------
        • pablo63 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 16:01
          Kolega z UB SB???? Co boisz się o profity ???????? Kto jest uczciwy to się nie
          boi PIS u.

Jedyna partia która chce rozliczeń za ostanie 65 lat !!
          Prze 50 lat nami rządzili jak chcieli pomiatali a po '89 zmienili tylko nazwę,
          gadkę i znów nas okradli.

Pzdr Pablo
          • r306 Slowo klucz dla pisofila - "PiS chce" :) 07.09.07, 16:18
            Plus troche inwektyw pod adresem oponentow - i Polska jest juz
            kraina szczesliwosci mlekiem plynacym....

BYW - spawdzales wacka Balcerowiczowi????
          • stawonog dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 16:32
            To ze pozornie jest dobrze, nie znaczy ze tak jest. Dwa lata
            wystarczyly, by w budzecie pokazala sie dziura. Festiwal
            rozdawnictwa przedwyborczego jest impunujacy, i tak naprawde to
            takimi zachowaniami mogloby sie zajac CBA. Z naszej kieszeni - 18
            mld na emerytury pomostowe, 6 mld na ulgi w rodzinach
            wielodzietnych - kto na to zapracuje? Bo reke wyciagnac jest latwo,
            obiecac (vide 3 mln mieszkan) prosto, a potem zrzucic wszystko
            na "porazajacy , bezczelny uklad, niebywaly"
            • pablo63 Re: dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 16:41
              O ja czekam na mieszkanko od Stozmana :)
              Rozdawnictwo....to przypomnij sobie jakie rządy dały 70 mld górnikom...

A co pewnie wolałbyś by te pieniążki twoi idole zakosili co ??? jak to się
              działo po '89..
              Wszędzie na świecie tym cywilizowanym są ulgi dla dzieci nawet w USA
              A co z emeryturkami ubeków i sbeków ????? co dostają od 4 do 7 tyś miesięcznie
              ?????

Kto na to zapracuje ...trza było myśleć wiele lat temu jak się głosowało na
              złodziei to teraz tak się ma ! chciałbym przypomnieć że emigracja jest efektem
              rządów prze ostatnich 15 lat

Pzdr Pablo
            • pablo63 Re: dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 16:45
              Zapomniałem dodać że należy sprawdzić skąd takie majątki ludzi którzy się
              dorobili przez ostatnie 15 lat głównie chodzi mi o ludzi z pierwszych stron
              gazet a także milionerów i miliarderów ?? Gdy nie mogą udowodnić ze to w sposób
              legalny ..to konfiskata ot co więc kaska znajdzie się ...

Pzdr pablo
              • presentation1 Re: dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 16:47
                W USA i na Zachodzie majatkow dorabiaja sie pokolenia.W Polsce wystarczylo kilka lat.
                • pablo63 Re: dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 17:42
                  Dokładnie, u nas można to porównać do oligarchi ruskiej, tylko kasa mniejsza.....

Pzdr Pablo

PS niestety nie masz co przekonywać ludzi do PIS-u bo widzę że większość to są
                  komuszki lub dzieci komuszków
                  • presentation1 Re: dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 17:45
                    To sa dzieci Michnika.Wychodowal klony.
                    • nikodem_73 Re: dlaczego maja nie pluc 07.09.07, 18:53
                      Powiedz - nie jest ci wstyd, że chcesz głosować na tą samą partię co pablo63?
          • yaroslav Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 17:42
            nie boje sie PiSu ani nie mam sobie nic do zarzucenia... uczciwie i ciezko
            pracuje...martwi mnie natomiast ze rozne oszolomy pasa sie na podatkach
            placonych przez takich jak ja na realizacje ich chorych fantazji i ciemnych
            interesow....

widzisz najgorsze jest to ze teraz juz nie wystarczy byc uczciwym...nigdy nie
            wiadomo co sie ulegnie w umysle paranoikow i nawet najbardziej krysztalowy
            czlowiek jutro moze zostac okrzykniety agentem wrogiego ukladu.... swoja droga
            ta PiSuarska nowomowa strasznie zalatuje smrodem komuszych sloganow....
            jak to szlo?.. "czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci..."
          • nikodem_73 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 18:51
            Ja jestem uczciwy, a PiSu się boję. TAK! Bo palę w miejscach niedozwolonych a
            jak się urżnę, to robię rzeczy których się później wstydzę. W dodatku prezydent
            powiedział, że PiS buduje Polskę nie dla mnie. No... nie wprost. Powiedział, że
            nie dla bogaczy, a że wpadam w najwyższy próg podatkowy w okolicach połowy roku
            to zaczynam się bać. No wiesz - kredyt na głowie, żona wychowuje dziecko...
            Niestety jestem przykładem "self-made-man", bo żona nie ma rodziców, a moi
            dorobili się mieszkania w spółdzielni. I żeby nie było, że jestem
            "cwaniaczkiem-krwiopijcą żerującym na pracy ludu miast i wsi". Nie - robię na
            etacie. Po prostu jestem dobrze opłacanym specjalistą (który poświęcił 10 lat
            /już ponad/ życia aby dojść do tego co ma).
          • wikal Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 19:31
            Chory psychicznie jesteś i chory z nienawiści. Przeczytaj, co
            napisałeś. 65lat?! I jak młodzi mają nie uciekać z tego kraju? Kogo
            to obchodzi? Popatrz na chamstwo pisowskie - jest teraz w telewizji.
            I na swoje chamstwo i chorą nienawiść, która sprowadza się do
            słów: "Kolega z UB SB???? Co boisz się o profity ???????? Kto jest
            uczciwy to się nie boi PIS u". Typowe bolszewickie zawołanie: kto
            nie z nami przeciwko nam. Dlatego nie pieprz mi o uczciwości.
            Obrażacie ludzi na każdym kroku. Koszmarna władza, bezwstydna w
            dodatku. Z hołotą zrobiła koalicję, a teraz wmawia innym, że nie.
            Co, nie było koalicji z SO i LPR? Kaczmarek to nie ich minister,
            Kornatowski to nie ich człowiek? Kryże z PZPR to nie ich człowiek?
            • presentation1 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 19:37
              Za SLD otworzono granice.Zly jestes?Znasz emigracje Hiszpanow i Portugalczykow po wejsciu do UE?Tego ci SLD nie powiedzialo?Takie zycie z mala roznica ze te kraje nie narzekaja.
              • wikal Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 19:42
                Jeżeli już to ZŁA. Wydaje mi się, że wielokrotnie stosowałam rodzaj
                żeński w czasownikach. No ale ty posty czytasz nieuważnie, nie po
                jesteś na tym forum.
      • ml2403 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 16:03
        Czy ty już przesiąkłeś tezami pana posła Karskiego. Te 15 lat to
        były różne czasy, lepsze i gorsze i nie można przykladac do nich
        takiej miarki. Jednak mówienie o jakichś zasługach tego rządu to
        albo ślepota, albo typowa zagrywka propagandowa. Jezeli nie widzisz,
        że wejście do UE dało nam rocznie kilkanaście mld euro, ludzie mogą
        wyjechać za granicę i zarabiać, a następnie te pieniądze wpompować w
        naszą gospodarkę. Jeśli ktoś chce porównań to nie do poprzedniego
        okresu, ale do innych krajów startujących z podobnego pułapu. Tu
        porównanie jest miażdżące. Inne kraje jak Czechy, Słowacja, Estonia
        i inne mają od 2-5% wyższy wzrost. Zasługa PiS-u w gospodarcde jest
        tylko pozostawienie jej samej sobie, bo brakło czasu przy ciągłym
        szukaniu agentów.
        • pablo63 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 16:16
          Ta jasne lepsze gorsze....lepsze to dla komuchów i dla tych co się z nimi
          dogadali....a dla ludzi uczciwych to zapi.. od rana do nocy "bo takie są prawa
          rynku" a potem emigracja bo nie można normalnie żyć

Na wejście do UE to dał zgodę naród w referendum, poza tym negocjacje zaczęły
          się przed ostatnimi rządami sld.

Odnośnie zasług dla gospodarki to się zgodzę głownie spowodowane naszym wejściem
          do UE ale jakieś mam dziwne wrażenie że gdyby rządziła PO lub SLD to kasa by
          znikła w "nie jasnych okolicznościach" podobnie jak z majątkiem narodowym

Inne kraje z naszego regionu to lustrację mają za sobą i komuchów od władzy
          wypie.....nie wpuścili obcych tak jak my, a powoli nie rozprzedali zakładów,
          banków etc tak jak elyty kwaśniewski vel Stozman geremki tuski etc

Pzdr Pablo
          • presentation1 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 16:19
            W jednym z postow napisalem ze Polska pierwszy raz od 1989 roku zaczela splacac swoje zadluzenie.To jest robota PiS.
            • pablo63 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 16:46
              Wiem ale niestety gazetki i inne media np TVN o tym fakcie nie wspomina ciekawe
              czemu....:))

Pzdr Pablo
      • wikal Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 19:20
        PiS prawie codziennie pluje na mnie. Za to, że go nie lubię i na
        niego nie głosuję. Pan premier wyzywa mnie od najgorszych - byłam
        już esbekiem, zomowcem, złodziejką, wykształciuchem... Tylko
        dlatego, że nie daję się nabierać na tę PRL-owską propagandę, (którą
        pamiętam i mam deja vu). A, rozumiem daję się nabierać na propagandę
        Stolcmana?! Kto to, jak Boga kocham nie wiem, ale rozumiem, że to
        jakiś Żyd, który ci spać po nocach nie daje. Radzę uważać, pan
        premier chyba nie jest antysemitą. W sytuacji, kiedy przechrzta jest
        marszałkiem sejmu, trudno go o to podejrzewać. O to akurat nie.
        • presentation1 Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 19:22
          Przyznajesz sie ze okradles Polske?Ja tez pluje na Ciebie.I miliony Polakow.
          • wikal Re: Do tych co plują na PIS 07.09.07, 19:40
            Koniec z dyskusji z idiotą, który nie rozumie, co czyta, a nawet
            przyznaje, że w ogóle nie czyta. Umie tylko ubliżać. Dlatego
            pisowska Polska jest taka obrzydliwa. PiS-owi zwolenników, wyznawców
            i wyborców gratulujemy. Adieu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka