Dodaj do ulubionych

Zapachem do mnie mów

14.09.07, 10:06
Kolejny temat odpisany od bbc science & nature (polecam porównać,
news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6978161.stm). Nie potraficie Państwo
(dziennikarze działu nauka) samodzielnie przejrzeć kilku czasopism naukowych i
znaleźć coś ciekawego do napisania? To smutne.
Obserwuj wątek
    • nekropedofil Re: Zapachem do mnie mów 14.09.07, 11:31
      wiadomości naukowe mają to do siebie że są (najczęściej) apolityczne - w związku
      z czym trudniej sie przyczepić do ich treści.
      zawsze można jednak skrytykować za źródła - jak i w tym przypadku. Źródło jest
      podane - GW. portal gazeta.pl przecież cały czas przekleja artykuły z GW, ale
      zawsze znajdzie sie jakiś naukowiec metodolog-faszysta, któremu przecinki będą
      przeszkadzać bo krzywe, a tematy tendencyjne.
      to nie jest Nature, tylko dział popularno-naukowy portalu ogólnopolskiego
      • solveik Re: Zapachem do mnie mów 14.09.07, 12:28
        Sprytne te niedźwiadki :)
      • tenar2 Re: Zapachem do mnie mów 14.09.07, 16:14
        polecam czytanie ze zrozumieniem. w przypadku postow tak krotkich jak moj
        naprawde nie wymaga to wielkiego wysilku.

"Źródło jest podane - GW. portal gazeta.pl przecież cały czas przekleja artykuły
        z GW"
        >nie wiem jak udalo Ci sie wpasc na pomysl, ze czepiam sie przeklejania
        artykulow z GW. Denerwuje mnie ZRZYNANIE TEMATOW OD BBC, ktore uskuteczniaja
        dziennikarze GW (dzialu nauka).

"zawsze znajdzie sie jakiś naukowiec metodolog-faszysta, któremu przecinki będą
        przeszkadzać bo krzywe, a tematy tendencyjne."
        >wlasciwie szkoda slow komentarza, ale jednak sprobuje: nie chodzi o
        TENDENCYJNOSC tematow ale o to że sie je odpisuje od kogo innego (na wszelki
        wypadek powtorze jeszcze raz od kogo: BBC). Co do metodologii naukowej to
        dotyczy ona prowadzenia badan, a nie pisania artykulow popularnonaukowych, wiec
        ma sie tutaj nijak. Przecinki i faszyzm pomine, bo rozumiem ze to takie srodki
        stylistyczne.

"o nie jest Nature, tylko dział popularno-naukowy portalu ogólnopolskiego"
        >rozumiem, ze to usprawiedliwia intelektualne lenistwo jego redaktorow....

• jurwal Zapachem do mnie mów 15.09.07, 13:57
      Jeszcze jesteśmy bardzo daleko od odkrycia języka różnych gatunków zwierząt i
      pewnie i roślin. Cały czas żyjemy w przekonaniu, że tylko ludzie mogą się
      porozumiewać bardzo precyzyjnie. To jednak mylne pojęcie. Wystarczy spojrzeć na
      zbliżające się wybory żeby stwierdzić jak słaba jest umiejętność porozumiewania
      się ludzi marnego typu zwanego politykal. Precyzji żadnej a co odezwanie to
      konflikt.
      Zwierzęta mają precyzyjniejszy język choć często równie konfliktowy. Tyle że one
      mają o wiele mniejsze mózgi niż ludzie. czy to oznacza, że to nie wielkość mózgu
      decyduje o umiejętności porozumienia ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka