ojczym_dyrektor UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko Kar.. 18.09.07, 22:28 O czym jest w ogole ta cala dyskusja pytam, kurna pytam?! Czemu cieszysz zeby jeden z drugim, ze Polska tupnela nozka i sie sprzeciwila kolejnej inicjatywie UE? Kary smierci i tak kaczki nigdy wprowadzic nie beda mogly, bo to by zwyczajnie oznaczalo WYPAD Z UE! Sp...rzac do Azji, pacany! Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 popłyń jak te śmieci z lewacka poprawnością 18.09.07, 22:38 tutaj wielu ma mózg wymieniony na gó..! Są tak przejęci każdą prymitywną incjatywą eurokołchozu, że włosy na głowie się jeżą. Brawo Rząd , jak ochrona to od poczecia do naturalnej śmierci! Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Chyba dzięki Polsce a nie przez? Kara śmierci musi 18.09.07, 22:37 być! Za rozmyślne zabójstwo! Cała ta UE była by dobra gdyby nie jej ideologia wychwalająca geja i ateizm. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Rząd polski "gada" własnym głosem! 18.09.07, 22:44 BRAWO!!!!!!! Minęły czasy przyklaskiwania najdzikszej i najgłupszej incjatywie eurokołchozu! To nie jest Rząd z pod białej flagi :))) mówi głosem rozsądku, głosem nie zmanierowanych obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Polacy szykujcie paszporty na wizy do Europy! 18.09.07, 22:40 Kaczynscy do reszty skompromitowali Polskę!! Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Polacy szykujcie paszporty na wizy do Europy! 19.09.07, 00:04 ergo12 napisał: > Kaczynscy do reszty skompromitowali Polskę!! Jakie paszporty ? Te zdane odpowiednim organom na przechowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Dlaczego tylko Przeciw sadowej Karze Smierci? 18.09.07, 22:43 Dlaczego tak wybiorczo? Dlaczego Dzien tylko Przeciw sadowej Karze Smierci? Aborcja to Kara Smierci Dla Nienarodzonego Dziecka, to jest w porzadku, to UE chce pochwalac? Eutanazja to Kara Smierci Dla Starych, Chorych i Niedoleznych, na tych ludziach UE nie zalezy? Albo jestesmy przeciw wszelkim formow Zabijania ludzi, albo wogole. Lepiej byloby oglosic "Dzien Ochrony Zycia Ktore Jest Darem Bozym". Odpowiedz Link Zgłoś
tommen Nosił wilk razy kilka... 18.09.07, 22:44 Zobaczymy jak to Polska będzie miała interes do Europy Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 czekam kiedy lewactwo wyjdzie z incjatiwą 18.09.07, 22:50 swiętowania dnia geja czy też precyzyjniej dnia dwóch pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Czas na zamknięcie granic Europy przed 18.09.07, 22:53 Dziczą ze wschodu! Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Czas na zamknięcie granic Europy przed 19.09.07, 00:20 ergo12 napisał: > Dziczą ze wschodu! Nie, nie. Czas na zamkniecie granic Polski przed rozpusta i zepsuciem Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko K 18.09.07, 22:50 Nasi politycy na każdym kroku podkreślają swoją katolicką tradycję, a jednocześnie nie chcą wystąpić przeciwko karze śmierci. Jak widać w tej "okropnej" Holandii życie ludzkie znaczy więcej niż w katolickiej Polsce. Trzeba poczekać do wyborów. Może następny rządz przestanie blokować tę inicjatywę Unii Europejskiej, choć podejrzewam, że po wyborach nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 proponuje dzień wlewania benzyny do rury wydechow 18.09.07, 23:05 ej . Gdyby takiej głupiej incjatywie przeciwstawił się Rząd, ręczę że wielu bezmózgowych "forumowiczów" klęło by PiS i pokrętnie uzasadniało utratę "dobroci" płynącej dla kraju. :::) Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Unia nie poszła na kompromis, który Polska propono 18.09.07, 22:58 zgadzaliśmy się na dzień przeciwko karze śmierci, aborcji i eutanazji. Ale dla nich ważniejsze jest życie pedofilów-morderców od życia nienarodzonych, chorych i starych. System wartości do pozazdroszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzprzeszloscia i co mi powiecie ?? 18.09.07, 22:59 Jestem humanistą , poglądy mam lewicowe, kosmopolitą, człowiekiem tolerancyjnym, nie zwracam uwagi na wyznanie, kolor skóry czy orientacje seksualną, nie ma nic przeciw gejom itp itd. Byłem zdecydowany przeciwnikiem kary śmierci a od jakiegoś czasu nie wiem. Mam kobietę poznałem ja jakiś czas temu , kocham ją bardzo, oddałbym życie za nią , jest kochana, piękna, mądra i ma smutne oczy. Na samym początku naszego życia razem dowiedzialem sie dlaczego: mając lat naście została zgwałcona przez 3 facetów, do dziś budzi się z krzykiem i mocno sie przytula, do dziś kołaczą mi sie w głowie jej słowa gdy mi o tym powiedziała, ryczałem i wyłem z bezsilności i wsciekłości, wole sobie nie wyobrażać co ona musi czuć i przez jakie piekło przeszła, niestety to nie był film. I co mi powiecie moi drodzy teoretycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
leaa ale o co chodzi UE??? 18.09.07, 23:06 A ja pytam po cholerę taki dzień przeciw karze śmierci jeśli w krajach UE się jej nie wykonuje???? Co UE jeszcze wymyśli? Dzień pedofila? dzień na legalną aborcję? dzień na seks grupowy? Idiotyczny pomysł i tyle. Czy obchodzenie takiego dnia zmieni coś w krajach gdzie kara śmierci ma rację bytu? Nie sądzę, więc po co ta cała szopka??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw zróbmy dzień przeciwko kanibalizmowi 18.09.07, 23:45 też nie występuje w UE, być może występuje gdzieś na świecie; Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Re: i co mi powiecie ?? 18.09.07, 23:14 Ci faceci z pod "ciemnej gwiazy" byli prawicowcami ? Jak myślisz? Czy jesteś za złagodzeniem kodeksu karnego? A zastanawiałeś się, nad wpływem propagowania agresji , seksu w filmach na postawę tych "podludzi", którzy uczynili krzywdę twojej przyjaciółce ? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzprzeszloscia Re: i co mi powiecie ?? 18.09.07, 23:25 to nie chodzi o poglądy polityczne jedynie chciałem zaznaczyć że nie leże w targecie Romana ani Braci K. Po prostu dla mnie kara za zbrodnie nie jest juz teoretyczną dywagacją i ciekaw jestem co mądrego mają mi i mojej kobiecie do powiedzenia te wszystkie mądrale zarówno którzy są za jak i ci którzy są przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzynski UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko Kar.. 18.09.07, 23:04 DZIĘKI-TO JEDYNY PLUS TEGO RZĄDU, Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Oto jak pisuar pluje Janowi Pawłowi II w twarz. 18.09.07, 23:08 [obrzydliwe ludzkie karły]. Odpowiedz Link Zgłoś
yot23 Nie rozumiem katolickiej logiki 18.09.07, 23:13 jak można walczyć o życie nienarodzonych, sprzeciwiać się eutanazji i jednocześnie być za karą śmierci? Istotą religii chrześcijańskiej jest wybaczanie. Niech sobie bandyta siedzi i cierpi w więzieniu do końca swoich dni ale niech nikt nie robi prezentu diabłu zabijając go. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner To bardzo proste, narodowi katolicy to nie są 18.09.07, 23:14 chrześcijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 taki pedofil modli sie za kratami o śmierć 18.09.07, 23:28 (jak np. ta grupa wloskich zboczeń...ee pedofili z tego głośnego list z prośbą o karę śmierci). Ja jednak jestem chrześcijaninem że nie zasługują na kara śmierci, Trzeba im "delikatnie" uświadamiać ile musiały wycierpieć ich ofiary. Powiedzmy każdego dnia przez 90 lat....o matko jestem sadystą.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Wiceminister sędzia Kryże junior 18.09.07, 23:31 ""MSZ podkreśla ponadto, że "Polska, która jako członek Rady Europy i Unii Europejskiej zachowuje dorobek prawny tych organizacji w dziedzinie kary śmierci, sprzeciwia się ustanowieniu Europejskiego Dnia Przeciwko Karze Śmierci uznając, że w sytuacji, gdy w Europie nie orzeka się i nie wykonuje kary śmierci, nie ma powodu formalnego ustanawiania przez UE i Radę Europy odrębnego, europejskiego dnia poświęconego temu problemowi"."" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Polskie MSZ podchodzi do tego dnia bardzo formalnie, zgodnie z najlepszymi tradycjami totalitarnego PRL-u. Wystarczy skonstatować, że obecny wiceminister sprawiedliwości, Pan Sędzia Kryże, tak mocno zaangażowany dawniej w walkę PZPR z działaczami na rzecz wolnej Polski, jest synem stalinowskiego sędziego znanego z ferowania wyrokami śmierci na sposób, można rzecz, bestialski. Tutaj idzie o kulturę Zachodu, która jest dla Panów Kaczyńskich wrogiem szczególnym. Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Wiceminister sędzia Kryże junior 18.09.07, 23:33 to normalne, Kaczynszczyzne ciagnie do korzeni, ktore napuscili na wschodzie, dlatego maja taki wstret do "zgnilego zachodu" Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wiceminister sędzia Kryże junior 19.09.07, 12:50 babette666 napisała: > to normalne, Kaczynszczyzne ciagnie do korzeni, ktore napuscili na > wschodzie, dlatego maja taki wstret do "zgnilego zachodu" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Niewątpliwie jest coś w Pani argumentacji. Władza, który zatrudnia ludzi walczących z demokratyczną opozycją do roku 1989, kontynuuje myślenie autorytarne, w dużej mierze obce na Zachodzie Europy od kilku pokoleń. Znane jest poparcie Panów Kaczyńskich dla przywrócenia w Polsce kary śmierci. Skąd bierze się postawa na rzecz takiego myślenia o wymierzaniu sprawiedliwości, które bliższe jest tradycjom państw totalitarnych? Tradycjom wedle których surowy wyrok, ogłoszony publicznie jako sukces władzy, ważniejszy jest od niezawisłości sądów, praw obywatela, i rzetelności pracy całego wymiaru sprawiedliwości. Trudno, chyba, nie zauważyć ciągot do tego rodzaju mechanizmu u Pana Ziobry, który aresztowania przez policję uważa za równoznaczne z ustaleniem winy. Na Zachodzie aresztowanie jest dopiero początkiem procesu prawnego, w którym uczestniczy pozbawiony wolności podejrzany. Wydaje się, że w Polsce rządzonej przez PiS aresztowanie może zostać oficjalnie zrozumiane, jako wyrok skazujący na długo nawet przed postawieniem zarzutów zatrzymanemu. Ponury spektakl głowy państwa i premiera komentujących policyjne zatrzymania i prokuratorskie "dowody", nie zweryfikowane przez sąd, jaki serwują Panowie Kaczyńscy, jest bardziej rodem z jakiejś azjatyckiej dzikiej republiki, i mało ma wspólnego z Zachodem Europy. Takie można, przynajmniej, odnieść wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: Nauka Chrystusa to dla ciebie głupota? 18.09.07, 23:40 o nie wiedzialem ze Jezus Chrystus zyje i jest urzedasem w Unii-dzieki za wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Witam przdastawiciela kultury pisuarowej. 18.09.07, 23:36 co moczem spływa Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: halfliner 18.09.07, 23:41 halfliner napisal: Wtam przedstawiciela kultury pisuarowej. A ja witam eurolewackiego entuzjaste eutanazji i aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza kraj katolicki za kara smierci!! 18.09.07, 23:44 takie sa komentarze w mediach francuskich. Polska, kraj katolicki za kara smierci ale przeciwo aborcji!! gorzej niz za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Przywrocic kare smierci!!! 19.09.07, 01:16 malpa-z-paryza napisała: > takie sa komentarze w mediach francuskich. > > Polska, kraj katolicki za kara smierci ale przeciwo aborcji!! > > gorzej niz za komuny Szanowna Malpo, A ktoz to takie komentarze wysuplal? L'Humanité, organ komunistow, czy moze Libération, lewactwo pierwsza klasa? Takie media, to wszystko krytykuja, a same nie potrafia nic konstruktywnego zaproponowac. Poblazanie dla mordercy jest brakiem szacunku dla ofiary i jej bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: Witam przdastawiciela kultury pisuarowej. 18.09.07, 23:43 glupota europejskich urzedasow nie zna granic ale widze ze zawsze znajda sie odbiorcy -pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko Kar.. 18.09.07, 23:36 W tym polskim MSZ-cie to chyba jednak sami kretyni siedza. Owszem, dzien przeciwko karze smierci zostal juz ustanowiony przez ONZ, owszem w Europie nie orzeka sie i nie wykonuje kary smierci. Tylko male pytanie. Odwolujac sie do tychze argumentow by zablokowac ustanowienie europejskiego dnia przeciwko karze smierci, co tak na prawde uzyskalismy ? Co stracilibysmy gdyby taki dzien zostal jednak ustanowiony ? I co straclilismy przez swoj upor w blahej sprawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko Kar... 18.09.07, 23:38 Nie czytałem wcześniejszych komentarzy! i nie czytam komentowania mojego. Nie jestem za karą śmierci jaką stosował kiedyś Polski Sąd wobec Osoby Ojca Aktora Pana Wawrzeckiego! Ale jestem za tym , żeby w tej sprawie opowiedzieli się krewni zamordowanych, przecież Proszę Państwa u nas dożywocia nie ma , jako takiego! Pomysłodawcą dnia takiego, życzę poćwiartowania ich ukochanych dzieci, przez zboczeńców wszelkiej maści, no i nie zabicia Teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 PiS kołtuneria znowu dała o sobie znać. 18.09.07, 23:39 Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Z takimi poglądami to niedługo pozostanie nam juz tylko zawrzeć sojusz z Kubą lub z Chinami, bo cywilizowany świat odróci się od nas plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: guru133 18.09.07, 23:44 guru133 napisał: > PiSkoltuneria znowu dala o sobie znac > Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Z takimi poglądami to niedługo pozostanie nam > juz tylko zawrzeć sojusz z Kubą lub z Chinami, bo cywilizowany świat odróci się > od nas plecami. Koltunie lewacki, zaproponuj lepiej twoim kochanym eurolewakom obchodzenie dnia eutamazji i aborcji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: guru133 19.09.07, 00:47 wet3 napisał: > guru133 napisał: > PiSkoltuneria znowu dala o sobie znac > > > Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Z takimi poglądami to niedługo > pozostanie nam > > juz tylko zawrzeć sojusz z Kubą lub z Chinami, bo cywilizowany > świat odróci się > > od nas plecami. > > Koltunie lewacki, zaproponuj lepiej twoim kochanym eurolewakom > obchodzenie dnia eutamazji i aborcji!! Kiedy rozum śpi, budzą się upiory i wyłazi knajackie chamstwo. Pod obelgami nie ukryjesz miałkości niby rozumku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: i bardzo dobrze - mordercow wieszac ! 19.09.07, 00:48 darthmaciek napisał: Kolejny wielbiciel Fidela i Mao Tse Tunga. > Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: i bardzo dobrze - mordercow wieszac ! 19.09.07, 10:21 raczej amerykanskiego wymiaru sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko Kar.. 18.09.07, 23:45 czyli Polak potrafi postawic na swoim, za to bedzie sie denerwowal jak tez zastosuja na "dziekuje" jakis kruczek prawny, zeby nie bylo po Polski mysli w jakiejs waznej dla Polski sprawie, no ale jak sie ma charakter zakapiora, to sie strzela zanim sie mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam "przez"a może "dzięki". Dziennikarzyna mógłby 18.09.07, 23:51 zaznaczyć,że to jego "wybiórcze" zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko Kar.. 18.09.07, 23:49 Rozumiem w ogóle, że redaktorzy GW są w przedszkolu. "Przez Polskę"... kurde Odpowiedz Link Zgłoś
pozi Re: UE: nie będzie Europejskiego Dnia przeciwko K 19.09.07, 00:06 Na wstępie, aby nie narazić się na wyzywanie od "pisdzielców" czy innych, chciałbym zaznaczyć, że wyborcą PiS nie jestem i nie będę. Uzasadnienie MSZ mnie jednak przekonuje. Mam wrażenie, że ci eurokraci często nie mają nic do roboty, tylko jakieś symboliczne święta ustalać, które nijak nie mają się do rzeczywistości poza UE. Już widzę, jak Chiny przerażone ustanowieniem Dnia bez Kary Śmierci zaprzesatają jej wykonywania u siebie do odwołania. Nie rozumiem, dlaczego to ma być czołówka newsów. No chyba że w "Wyborczej"... Odpowiedz Link Zgłoś
kapepe Bardzo dobra decyzja MSZ. 19.09.07, 00:23 W Europie jest miejsce dla więcej niż jednej ideologii... Idioci z Europejskiego Urzędu Ujednolicania Wartości sądzą jednak inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
fanliniifrontu Dziekuje ze jestem Polakiem!!! 19.09.07, 00:33 a mie "unijczykiem" mam swoj rozum i mam prawo do wyrazania wlasnych pogladow nawet wtedy gdy jestem pos sciana sie nie poddaje-nie plyne z fala politycznej poprawnosci Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Dziekuje ze jestem Polakiem!!! 19.09.07, 00:52 fanliniifrontu napisał: > a mie "unijczykiem" mam swoj rozum i mam prawo do wyrazania wlasnych > pogladow nawet wtedy gdy jestem pos sciana sie nie poddaje-nie plyne > z fala politycznej poprawnosci To że możesz wyrażać własną opinię zawdzięczasz między innymi "unijczykom" a co do twojego rozumu... ewolucja to nie zawsze rozwój, czasem regresja - w zależności od środowiska w którym osobnik funkcjonuje. Pozdrowienia dla Ojdyra:) Odpowiedz Link Zgłoś