lol76 25.09.07, 16:53 Najwieksi balaganiarze - to jest tytul dla polactwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrvs Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 16:55 ooo tak, porządnie i zgodnie z przepisami, kiedyś w pracy też porządnie segregowali ludzi, ci mogą jeszcze żyć, a ci nie, i teraz też porządkując stare sprawy starają się o odzyskanie berlinki... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Ordung ist ordung ... und ... uber alles 25.09.07, 17:01 tośmy już poznali, więc spiep..aj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Niemcy z meczetow ich tego nauczyli 25.09.07, 18:46 Coraz bardziej Niemcy sa podobni do Hiszpanow i Arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola_21 przesadny pedantyzm świadczy o braku cech 25.09.07, 19:10 wyższego rzędu...talentów...zainteresowań...zdolności twórczego myślenia itp...człowiek chorobliwie skupia się wtedy na tym co jedynie jest w stanie ogarnąć i co gorsza żąda tego samego od innych..Niech żyje asymetria i twórczy chaos... Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Czyżby Hitler i Goebels wrócili do łask Szkopstwa? 25.09.07, 19:48 Normalnie załamują mnie te szwaby najwieksze brudasy świata!!! Tak, tak - to jawieksze świnie na świecie które wszystkie swoje fekalia zamiatają pod dywan albo podrzucają sąsiadom! Takie to czyścioszki pragnące wszędzie porządku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Zgadza sie. Dlatego rozstrzeliwanych i gazowanych. 25.09.07, 17:04 ... najpierw skrupulatnie notowali i ustawiali w rowniutkie szeregi. ".... porzadek przy gazowaniu wskazuje na wewnetrzna harmonie gazujacego i jego przewage wobec gazowanych...." Najporzadniejsi Mordercy na Swiecie. Najlepiej Ubrani Zbrodniaze Swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zgadza sie. Dlatego rozstrzeliwanych i gazowa 25.09.07, 17:11 zakompleksiony dupek ) Odpowiedz Link Zgłoś
progics Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 17:07 bardzo duzo sie zmienilo w Niemczech w kwestii "porzadek". Gdy czytam te wyniki to mi sie wydaje, ze ankiete przeprowadzono 20-40 lat temu. Polak zamieszkaly w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 17:13 Ankiete przeprowadzal "przeglad aptekarski" , jak nyslisz , ludzie w jakim wieku czytaja to cos ? Odpowiedz Link Zgłoś
progics Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 17:23 "przeglad aptekarski" przegladaja pewnie niemieccy moherowi. Antyredemptor Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d prawda jest taka, 25.09.07, 17:20 > Polak zamieszkaly w Niemczech. no to moze wyprowadz sie z Wedding:) a tak miedzy bogiem i prawda, jezeli porownamy ulice miast w polsce i miast podobnej wielkosci w niemczech, lacznie ze stolica to roznica jest kolosalna. ale juz tam gdfzie mieszka duza ilosc obcokrajowcow ta roznica staje sie duzo mniejsza..turcy i arabowie to ogolnie smieciarze... i to widac nie tylko na ulicach, ale takze w domach, w ktorych mieszkaja. Niemcy wyniesli sie z tamtad, bo tego syfu na klatkach schodowych nie mozna zniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: prawda jest taka, 25.09.07, 17:24 Nie wiem co Ty porównujesz i gdzie bywałeś. Fakt, nadal jest różnica, ale w porównaniu z różnicą, która była 10 lat temu jest to róznica niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: prawda jest taka, 25.09.07, 18:46 znam glownie (i dobrze) berlin jasne, ze ropznica juz jest mniejsza, co dobrze o Polsce swiadczy... Ale wystarczy pojsc na plaze nad morzem..i ta roznica rosnie.. takiego smietnika jak na plazach w Poslce, w Niemczech nie ma. Sa sluzby ktore kazdego dnia sprzataja.. zreszta niewazne. Fakt, w Polsce jest lepiej niz bylo 10 lat temu..i dobrze. Niech jeszcze tylko zniknie moda na lyse paly i pojawi si emoda na zadbany wyglad (u mezczyzn) i juz wogole bedzei super:) > Nie wiem co Ty porównujesz i gdzie bywałeś. Fakt, nadal jest > różnica, ale w porównaniu z różnicą, która była 10 lat temu jest to > róznica niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: prawda jest taka, 25.09.07, 20:36 Gdzie Berlin a gdzie Warszawa ? (znam swietnie obie stolice) Przeciez Warszawa, abstrahujac od kilku uliczek z nowymi sklepikami, to jeden wielki smietnik..... Porownaj tez "przestrzen" publiczna jak dworce, place, przystanki, szkoly, parki, .... Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 17:18 gdyż to prawda, w niemczech jest porządek Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Co, prada w oczy kole ? 25.09.07, 17:48 Porzadek to nie tylko Niemcy, ale cala Europa Zachodnia. Ale Polakom trudno przelknac krytyke, prawda ? Niestety, jak sie przekracze polska granice, to uderza od razu syf i balagan. Zreszta bajzel jest wszedzie, takze w polityce, w administracji, doslownie wszedzie. A zamiast wziac sie za siebie i cos zrobic, to Polacy wola gadac, narzekac i krytykowac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
progics Re: Co, prada w oczy kole ? 25.09.07, 18:00 Tak jest. Praca musi byc solidna, zapomniec o specjalnych zdolnosciach improwizacyjnych, bo ich u nas nie ma. Ojejej. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d oj nie cala Europa Zachodnia..nie cala 25.09.07, 18:47 wystarczy zobaczyc grecje..(ale nie wyspy)...takiego smietnika jak ateny dawno nie widzialem... Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Co, prada w oczy kole ? 25.09.07, 20:39 To nie Niemcy z tego czasopisemka krytykuja Polakow. Z mojego dowswiadczenia: wiekszosc Polakow jest tego samokrytycznego zdania - tylko innym nie wolno tak mowic, bo to wtedy jest (negatywna) krytyka, a jak Niemcy - to "wredny atak". Ostatnio widzialem (Mazowsze) dwoch baaardzo "nieswiezych" policjantow - na "Zachodzie" nie do pomyslenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 NRD = Niemiecki porzadek i inteligencja! .... 25.09.07, 17:51 Naprawa NRD-owskiego bajzla kosztowala bystrych narcyzow z RFN 2000 000 000 000 marek. Efekt - pustynia zwana NRD to najwiekszy syf w Europie z ujemnym wzrostem gospodarczym. A poziom gospodarczy obecnej RFN jest dzielem amerykanskiej jalmuzny dla niemieckiego dziadostwa zwanej Planem Marshalla. Szkoda, ze inne pomysly amerykanskie i brytyjskie (miedzy innymi eutanazyjne) dotyczace Niemiec nie weszly w zycie po 1945 roku. Ameryka zbudowala piekne niemieckie panstewko powojenne. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 pl2512 - wogole nie mas zpojecia o historii i kult 25.09.07, 17:57 pl2512 - wogole nie mas zpojecia o historii i kulturze, sposciznie i tradycji europejskiej (w tym kontekscie - niemieckiej). Dobrze ze tacy debile jak ty moga sie tylko wypoiwadac na forach GWna. Nigdzie indziej nie wzieto by cie powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Jak piszesz o kulturze burasie to sie naucz pisac 25.09.07, 20:27 poprawnie po polsku. Naucz sie ofiaro syfilisu umyslowego, ze slowo ,,spuscizna" pisze sie przez ,,u". O europejskiej spusciznie lepiej nie pisz kretynie, bo nie masz kijowego pojecia co te slowa znacza. Chcesz zobaczyc spuscizne i kulture niemiecka to zwroc sie do ordynatora twojego szpitala, gdzie ciebie trzymaja, z prosba o wycieczke do ,,Bylego Niemieckiego Obozu Koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau". Niemcy to ci, ktorych wesole zdjecia wczoraj pokazywala GW tacy jak Hoess i Mengele. Gdybys zyl w tamtych czasach blaznie to pierwszy poszedl bys pod noz w ramach programu eutanazji chorych umyslowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Jak piszesz o kulturze burasie to sie naucz p 25.09.07, 20:43 Ale zyjemy w dzisiejszych czasach. Cos pomyliles ("Ci sie pomylilo"). Zreszta tak, jak niedawno niejakiemu Kaczkowskiemu. I tutaj chodzi o takie tematy jak porzadek na biurku, a nie o obozy koncentracyjne. Dobra rada: zrob "porzadny" spacerek na dobrym polskim zimnym powietrzu - i sie troche "znormalizujesz". :) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d czy ty wiesz o czym ty piszesz?? 25.09.07, 18:49 bo rownie dobrze mozna o gospodarce PRLu napisac... > Naprawa NRD-owskiego bajzla kosztowala bystrych narcyzow z RFN 2000 000 000 000 > marek. Efekt - pustynia zwana NRD to najwiekszy syf w Europie z ujemnym wzroste > m > gospodarczym. A poziom gospodarczy obecnej RFN jest dzielem amerykanskiej > jalmuzny dla niemieckiego dziadostwa zwanej Planem Marshalla. Szkoda, ze inne > pomysly amerykanskie i brytyjskie (miedzy innymi eutanazyjne) dotyczace Niemiec > nie weszly w zycie po 1945 roku. Ameryka zbudowala piekne niemieckie panstewko > powojenne. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Wiem w przeciwienstwie do ciebie! RFN utopila 2... 25.09.07, 20:35 biliony marek w dawna NRD.Po 1990 roku!To szczyt kretynizmu, balaganiarstwa i niemieckiej niegospodarnosci. Ale Polacy modla sie do Niemcow wierzac ,ze to sa geniusze. Gdyby NRD z taka pomoca finansowa miala tempo rozwoju Polski po 1989 roku to dzisiaj Niemcy bylyby gospodarka nr 1 na swiecie! Tymczasem ten Honeckerland mial tempo wzrostu gospodarczego Moldowy. Wiec nie wtracaj sie do dyskusji, ktora ciebie przerasta! Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: Wiem w przeciwienstwie do ciebie! RFN utopila 25.09.07, 20:45 > Tymczasem ten Honeckerland mial tempo wzrostu gospodarczego Moldowy. Gdyby w NRD stawki byly tak niskie jak w Polsce, to mialbys racje. Ale NRD to za drogi kraj na budowanie montowni, jak to sie robi w Polsce. Ale autostrady w NRD sa piekne...daleko Polsce do takiego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 18:02 Czesc,Chcialbym napisac cos na temat tego niemieckiego porzadku:Gdybym powiedzial ze duza czesc niemcow to szmaciarze to nikt by nie uwierzyl.Mieszkam tu od 20 lat i bylem w domach gdzie mozna bylo lizac podloge ale takze w takich gdzie bylo pelno syfu.Porzadek niemiecki polega przede wszystkim na panstwie policyjnym.Na wszysztko jest przepis (Gesetz).Jak ktos pusci baka na ulicy to druga osoba moze go zaskarzyc za zaklocanie spokoju.Jak przed 20 laty tu przyjechalem tez miale pelno wyobrazen i mitow o niemcach.Jak w niemczech podniosa ceny benzyny o 100% to nikt nic nie powie bo ma stracha.Taki to porzadek.Powiem wam szczerze ze juz od dluzszego czasu rozmyslam o napisaniu ksiazki o niemczech i niemcach o prawdzie i o mitach.Wiem ze moje spostrzezenia wzburza wielu ludzi,ale taka jest prawda.Prawde widzi sie dopiero po jakims czasie na poczatku jest tylko zaslepienie Odpowiedz Link Zgłoś
progics Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 18:15 jesli chodzi o przepisy, to niemiec chce zeby byly one przestrzegane przez wspolobywatela czy sasiada, ale niekoniecznie przez niego samego. Taki on teraz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 18:54 czesciowo prawde piszesz...a czesciowo sie mylisz. Niemcy to nie 100% idealny narod, jak w kazdym jest sporo smieciarzy.. mam 2 czy 3 znajomych, w ktorych mieszkaniu jest po prostu smietnik i to taki, jakiego w zyciu nie widzialem. To dotyka szczegolnie mlodych ludzi... Ale potem zaczynaja sie zmieniac.. Moj kumpal, ktory 5 lat temu mieszkal w mieszkaniu przypominajacym (100%) smietnik... teraz ma wypucowane i wypicowane mieszkanko. Jak sam mowil.jak sie jest mlodym to mozna poszalec, potem liczy sie juz opinia innych. A przepisy znacznie ulatwiaja zycie. Mam sasiadow (nade mna) ktorzy uwielbiali robic imprezy w srodku tygodnia, w nocy. 3 Telefony na policje, 3 manadaty i 2 kary po 150€ i juz jest spokoj. Raz im zarekwirowali sprzet. Teraz dostaje od sasiada sms-a czy jestem w domu, bo chce glosniej muzyki posluchac. I tego mi brakuje w Polsce. > Czesc,Chcialbym napisac cos na temat tego niemieckiego > porzadku:Gdybym powiedzial ze duza czesc niemcow to szmaciarze to > nikt by nie uwierzyl.Mieszkam tu od 20 lat i bylem w domach gdzie > mozna bylo lizac podloge ale takze w takich gdzie bylo pelno > syfu.Porzadek niemiecki polega przede wszystkim na panstwie > policyjnym.Na wszysztko jest przepis (Gesetz).Jak ktos pusci baka na > ulicy to druga osoba moze go zaskarzyc za zaklocanie spokoju.Jak > przed 20 laty tu przyjechalem tez miale pelno wyobrazen i mitow o > niemcach.Jak w niemczech podniosa ceny benzyny o 100% to nikt nic > nie powie bo ma stracha.Taki to porzadek.Powiem wam szczerze ze juz > od dluzszego czasu rozmyslam o napisaniu ksiazki o niemczech i > niemcach o prawdzie i o mitach.Wiem ze moje spostrzezenia wzburza > wielu ludzi,ale taka jest prawda.Prawde widzi sie dopiero po jakims > czasie na poczatku jest tylko zaslepienie Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 20:49 Tez tak to widze. A w Polsce to albo policja nie przyjedzie albo przyjada i skuja i spaluja sasiada-rozrabiaka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 20:46 A w polskim Sejmie siedza alkoholicy......... I przestepcy i inne mordy......... A na zewnatrz tez robia pokaz...... Zreszta np. z Polskim Wojskiem tez nie lepiej......... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Np. porządek w mordowaniu żydów 25.09.07, 18:09 racja, niemcy to porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Np. porządek w mordowaniu żydów 25.09.07, 18:55 krakus24a napisał: > racja, niemcy to porządek. a co , to jedyne polglowku co potrafiles napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Wnioski zgoła błędne 25.09.07, 18:33 Zamiłowanie do porządku doprowadziło taki "porządny" naród do wyboru Hitlera,do rozkwitu nazizmu ,do wywołania 2 wojen światowych i ludobójstwa na gigantyczną skalę? To się nie potwierdza w praktyce,że jak ktoś ma zamiłowanie do porządku to jest bardziej poukładany psychicznie.Wydaje mi się ,ze taki człowiek jest mniej tolerancyjny dla innych a rzeczy są ważniejsze od ludzi."Porządni" mają tendencję do "porządkowania " innych ludzi tak ,jak rzeczy.Nadmierna tendencja do porządkowania wszystkiego jest bardzo bliska jakiejś fobii natręctw.Stąd wielkie posłuszeństwo Niemców wobec władzy(w tym nawet zbrodniczej) i poddawanie się wszelkim autorutaryzmom. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Pracowałem z Niemcami ... porządek ? szkoda gadać 25.09.07, 18:38 Pracowałem w Niemczech z rodowitymi Niemcami w dużej firmie - większych lewusów,leni i bałaganiarzy nie widziałem,Polacy przewyższają ich pracowitością i zorganizowaniem.Niemiecki porządek to jeden wielki mit.Po prostu Niemcy się rozleniwili strasznie,wydaje im się że wszystko im się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Pracowałem z Niemcami ... porządek ? szkoda g 25.09.07, 20:50 Problem/sek w tym, ze Polacy w Niemczech pracuja przewaznie w "nienajwyzszych" zawodach. Czy jestes moze prawnikiem albo konsultantem SAP-a ? Odpowiedz Link Zgłoś
morales61 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 18:50 Ten arykol albo jego autor, to zwykla durnota albo celowa propaganda GW. "Przeglad aptekarski" ("Apotheker Rundschau")to obciach. Darmowa gazetka, ktora mozesz wziasc sobie przy kasie. Czytaja tylko mohery i wsrod nich robiono ta ankiete. He,he, bardzo reprezentatywna Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Święta prawda! Nawet chcieli systematycznie 25.09.07, 18:52 unicestwić kilka ras podludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool Sondaż: wszystko na pokaz 25.09.07, 18:59 Tacy porządni a na wakacjach co drugi czy to lekarz, tynkarz, akrobata zaciąga małe Tajskie dzieci do łóżka, napierdziela koks w Holandii czy robi trzodę z polskimi dziwkami w Szczecinie. Niemcy to chory naród ale dbają o opinię i to oni są bardziej poważani od nas, pomimo tego, że to oni 60 lat temu terroryzowali pół świata. Wiem co mówię i mogę wygłaszać takie opinie bo miałem dziada Niemca (nie wiem czy w Wermachcie ale miałem). Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Sondaż: wszystko na pokaz 25.09.07, 20:59 zaciąga małe Tajskie dzieci do łóżka, napierdziela koks w Holandii czy robi trzodę z polskimi dziwkami w Szczecinie. --------------------- Amerykancy, Francuzi, Hiszpanie, Anglicy itd. tez. No i niejeden tzw.zamozny Polak. Polscy "turysci" nieraz juz pobili chinskich celnikow w Chinach, w Bulgarii sama widzialam hordy obrzydliwych (nie tylko) glosnych polskich panow (w czarnych kurtkach), niektore czerwone nosy przez caly urlop nie opuszczaja hotelu, tylko karty, dziwki i alkohol, zreszta wystarczy wsiasc do autobusu czy samolotu na glownych liniach Polonusow, ....., a np. we Frankfurcie w dzielnicy burdelowej co chwile slyszych po polsku - zarowno zawodowe "madamy" jak i "klienci". Jak prowincjalny, zakompleksiony itp. obywatel polski zostaje na chwile spuszczony z lancucha i to w wiekszych grupach i ma jeszcze kilka papierkow w raczce - to wiekszosc zaraz kaze tanczyc Cyganom albo siusia w Rzymie do fontan(n?). :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Sondaż: wszystko na pokaz 25.09.07, 21:01 Jak chcesz zobaczyc zezwierzeconych Anglikow-turystow-terorystow w wiekszych gromadach, to jedz na Krete, hehe. I niejedna "francuska" dzielnica w niejednym "raju" - jak Dom.Rep., Haiti albo w pieknej Afryce. Juz nie wspominajac o naprawde ohydnych "turystach" rosyjskich......kto zna, ten wie i rozumi. Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 19:01 Spass muss sein,sprach Frankenstein und schob die Eier mit hinein!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucjola Niemcy to sknery 25.09.07, 19:03 Kiedyś ( początek lat 90-tych) pracowałam u Niemców przez 3 miesiące. Ich 1,5 roczna córka zamiast pampersów miała 2 pary wełnianych majtek, w które równo robiła " pi pi" ( (nasze si si). Tak zsikane majty ( bez prania) wieszało się na specjalnym haku przed domem aby wyschły a dziecku zakładało się 2 zasikaną ale wyschniętą parę. To że się myłam i przebierałam do obiadu z ubrania roboczego było największą fanaberią dla tych "Państwa" Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 19:07 Gdyby panstwa zachodnie(nasi przyjaciele,Wlk.Bryt.,Francja i stany) nie sprzedali Polski na konferencjach w jalcie i poczdamie byloby w polsce dzisiaj lepiej jak w niemczech i innych krajach zachodnich.Za 100 lat nie bedzie juz niemcow jako narod bo wygina(nie chce im sie ruchac)i flaga turecka bedzie powiewac na bramie Brandenburskiej:ORDNUG muss sein!! Odpowiedz Link Zgłoś
progics Re: Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 21:38 do aprox99: a co bedzie z Polska za 100 lat. Chyba ze sie ten narod radykalnie zmieni. Pesymista po wschodniej stronie od Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 19:13 Nie wszyscy STIX.J-23 nie byl niemcem Odpowiedz Link Zgłoś
aprox99 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 19:18 A tak naprawde to wam powiem ze niemcy uwazaja sie do dzisiaj jako narod wybrany,nie tylko najporzadniejszy ale wybrany.Tylko przed amerykanami(USA)maja respekt,zas zydow sie po prostu boja. Odpowiedz Link Zgłoś
328i Podpisuję się pod tym, 25.09.07, 19:26 kolega prezentuje insiderskie spojrzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanej Otto Ohlendorf, generał SS zeznał, że 100 000... 25.09.07, 19:29 ..Żydów zabił regulaminowo, zachowując porządek egzekucji. W RFN i NRD sądy dawały po kilka lat zbrodniarzom, którzy zabijsli zgodnie z przepisami, dożywocie dostawali tylko ci, którzy zabili więźniów, którzy nie złamali regulaminu obozowego Odpowiedz Link Zgłoś
beuthen1 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 19:30 W Auschwitz też mieli porządek , tylko w sercu i głowach wszystko do góry nogami. Wychowałem się w takim domu i prócz porządku nic więcej nie wyniosłem a wszystkie niewygodne tematy były zamiatane pod dywan . Brat matki żołnierz ss też nikogo nie zabił bo przecież miał 19 lat i po wojnie wszyscy nagle zapomnieli kto co robił. Porządek na zewnątrz nie oznacza że ludzie są dobrzy i odpowiednio się rozwijają duchowo - mieć w pogardzie narody na wschód od Odry to również kompleks i trzeba stale mówić że ktoś jest gorszy od nas . Poznałem wielu ludzi ze wschodu , fakt mają wielokrotnie inne podejście do porządku ale często wykazują większe serce i o to w życiu chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
veryok masz racje 25.09.07, 20:54 kolego z bytomia. porzadek wewnetrzny a zewnetrzny to dwie rozne rzeczy. tez poznalam "takich dziadkow" wszyscy byli w sluzbach pomocniczych, zaden prochu nie powachal. najgorsze jest to, ze oni zyja w tym klamstwie juz dziesieciolecia i tak naprawde nikt nie chce pozanc prawdy. teraz liczy sie tylko kaffee und kuchen. ten narod moim zdaniem ma rozdwojenie jazni. nie chialabym byc niemka, oj za nic. pozdrawiam slask!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: masz racje 25.09.07, 20:59 > najgorsze jest to, ze oni zyja w tym klamstwie juz dziesiecioleci > a i tak naprawde nikt nie chce pozanc prawdy. Takich bzdur to jeszcze nie czytalem. Wystarczy wlaczyc niemiecka telewizje. Trafisz na mnostwo programow o winie Niemiec. A jak tam Jedwabne? To takie polskie klamstewko, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: masz racje 25.09.07, 21:05 albo polski oboz w Swietochlowicach-Zgodzie(Eintrachthütte)....... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 sorry bylem tam w sobote, i nie ma roznicy 25.09.07, 19:33 pomiedzy szczecinem a berlinem, jezeli chodzi o zasmiecenie ulic tam tez, walaja sie pety, papierki itd Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Sondaż: Porządek ponad wszystko 25.09.07, 20:05 ja tam nie chcę się bawić w politykę ale w ornitologię odra (granica nasza) jest granicą dla bocianów te , które zamieszkują wschodni brzeg to lecą przez turcję izrael (kanał sueski) do południowej afryki a te ze zgniłego zachodu to przez hiszpanię (część tam zostaje) i cieśninę giblartarską też do afryki ps nawet taki durny ptak wie co to jest ordnung Odpowiedz Link Zgłoś