Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trzy doliny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:01
    witam
    chcemy w tym roku wybrać się do trzech dolin we francji. jeszcze tam nie
    byliśmy i jeśli ktoś mógłby coś doradzić będę bardzo wdzięczny. lepiej w
    grudniu czy pod koniec marca, którą miejscowość wybrać, może jest coś na co
    trzeba zwrócić uwagę a o czym nie wiem??? w tym roku na początku kwietnia
    byliśmy w livigno we włoszech i był to bardzo udany wyjazd:) :) :), jeśli
    ktoś będzie zainteresowany livigno, chętnie coś podpowiem. myślę, że warto
    wymienić się uwagami niż "naciąć" podczas wyjazdu :/
    z góry dzięki za wszelką pomoc
    pozdrawiam
    piotr
    Obserwuj wątek
      • wote Re: trzy doliny 30.08.05, 23:03
        Pisz o Livigno bez oytania.. sporo osób tam jeździ...
        Co do Trzech dolin to mam świetne namiary na kwaterę ale muszę sporo poszperać.
        1 minus to drogo tam jest... a reszta to same plusy.. narciarski RAJ!
      • Gość: bajka Re: trzy doliny IP: 213.17.149.* 20.09.05, 08:11
        Gorąco polecam trzy doliny. Byłam tam dwa razy w połowie marca (gwarantowane
        słoneczko). Mieszkałam w Bridges les Boins, z którego dojeżdża się gondolą do
        stacji narciarskiej Meribel. Apartament wykupiłam w niemieckim katalogu ale nie
        pamiętam czy to było z TUI czy Neckemanna. Była to najtańsza kwatera w rejonie
        3 dolin. Oczywiście jeżeli masz większe zasoby to polecam Meribel (basen,
        lodowisko, kręgielnia). Doskonałe warunki są na trasach w Val Thorens.
        Pozdrawiam Basia
      • Gość: ian Re: trzy doliny IP: *.fbx.proxad.net 20.09.05, 14:33
        Les trois vallée to absolutny top chyba wszystkich stacji narciarskich. Co do
        terminu to absolutnie nie luty (ferie szkolne we Fr !), lepiej w marcu, a ja
        osobiscie b.lubie styczen (pierwsza polowa) cicho spokojnie, pelno sniegu i
        najtaniej. Z kilku miejscowosci wchodzacych w sklad domaine skiable 3V, polecam
        Méribel-Mottaret (nie samo Méribel)Résidence Maeva Les Bleuets
        , bedziesz mieszkal po prostu w samym skrzyzowaniu tras, 50 m do wyciagow i na
        nartach mozna wjechac do domu, architectura sympatyczna, nie jakies bloczyska i
        wszystkie wygody i sklepy na miejscu. Poza tym Méribel-Mottaret jest polozone w
        samym srodku Trzech Dolin i praktycznie najlatwiej i najszybciej dotrzesz stad
        na nartach zarowno do Val Thorens jak i Courchevel. Teraz namiar na biuro :
        www.maeva.com/scripts/fiche_produit.php?tag_uci=AAFAAFJUOUz3zOPWZVD0Z&id_ofr=112#
        rezerwacje mozna robic przez internet, radze sie pospieszyc.Nie sadze by mozna
        bylo znalezc cos taniej.
        PS. Odradzam Bride les Bains, za daleki dojazd do tras, miejscowosc malo
        ciekawa, ale napewno taniej niz na gorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka