nick1111 Re: Premier: Jesteśmy gotowi! 06.10.07, 17:53 l.o.r.t.e.a napisał: > Brawo PIS! Polacy z Wami! Kto Ciebie upoważnił, gnoju, do wypowiadania się w imieniu Polaków??????? Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Na nowe szaleństwa 06.10.07, 17:56 Jarek ludzie(nie PiSowcy)cię nienawidzą.nawet jak wygrasz,to i tak jesteś przegrany. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Na nowe szaleństwa 06.10.07, 18:32 • Potrafimy walczyć o wolność, ale trudno się nam jej dorabiać i pracować nad sukcesem! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Na nowe szaleństwa 06.10.07, 19:09 krzynia.c napisał: > Jarek ludzie(nie PiSowcy)cię nienawidzą.nawet jak wygrasz,to i tak > jesteś przegrany. ======================================== On o tym swietnie wie, ale ma to w dupie. Ten oszolom z nadania i poparcia paryskiej lozy doskonale wie, ze jemu NIKT NIC NIE ZROBI! Nawet jesli nie przejmie po Wyborach wladzy w Polsce, to i i tak powie i zrobi wszystko, co mu bedzie nakazane BEZ ZADNEJ KARY. Ciemny lud kupi PRAWDZIWE opowiesci o ukladach i oligarchach jako wylaczny przyczynek do pyskowek. Nikomu nie przyjdzie do glowy rozliczyc kwaczorow i ich "opozycjonistow" z PO, za ICH udzial w powstawaniu i tolerowaniu ukladow. To nie powstalo za komuny, oni tylko przymkneli oczy na "Teraz Ku..a MY!" po dorwaniu sie przez etos do zasobow finansowych i materialnych PRL. A to wlasnie kwaczynskie i potuskie (PC i UW) mieli olbrzymi wplyw na obowiazujace dzisiaj PRAWEM reguly dzialania mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: Precz z Kaczyzmem !!! 06.10.07, 17:58 kaczyzm to nowotwór który należy wyciąć w trybie natychmiastowym! Odpowiedz Link Zgłoś
koros17 ja też mogę rządzić. najlepiej sam. Chyba że Nell 06.10.07, 17:58 pomoze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Zaemsta pisowców na pielęgniarkach.. 06.10.07, 18:16 Taka zniewaga jak białe miasteczko przed oknami premiera nie może ujść na sucho. Chociaż od zwinięcia ostatniego namiotu pielęgniarek minęły już prawie dwa miesiące, to władza pamięta i mści się. Jak się dowiedzieliśmy, organy ścigania IV RP postawiły zarzut organizowania nielegalnego zgromadzenia Ewie Obuchowskiej, rzeczniczce prasowej związku zawodowego pielęgniarek. 18 października przed sądem grodzkim w Warszawie ma się odbyć rozprawa pani Ewy. Zadziwiające w tym wszystkim jest to, że i owszem pani Obuchowskiej, jak na rzeczniczkę prasową przystało, wszędzie w tym miasteczku było pełno, ale organizatorem protestu przed Kancelarią Premiera był związek pielęgniarski, a szerzej – centrale związków zawodowych zrzeszających biały personel. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Czy możesz podać szczegółyJaki sąd.. 06.10.07, 18:24 Na Kocjana,czy może w sądach na Lesznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Młodzi.! Na wybory.! Usunąć Kaczyńskich.! 06.10.07, 18:49 Precz Z kaczyńskim.! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Oszolomskie deklaracje Kwaczysty # 1 06.10.07, 18:01 scinaja z nog nawet czesc rydzyjkowego moheratu. Oto mamy przerazajace wizje wyburzenia calych miast i wsi, jako pozostalosci "komunizmu". Publiczne calopalenia dyplomow, swiadectw szkolnych, aktow urodzenia i cywilnych malzenstw z minionej epoki, wejda na stale do rytualow koscielnych. PRL-owscy emeryci otrzymaja wyharowane emeryturki na poziomie najnizszym z mozliwych. Dla niepoznaki, pierwszych wezma na celownik "dygnitarzy" partyjnych i ubekow. Potem przyjdzie niechybna kolej na bylych milicjantow i nauczycieli, zwlaszcza bez "etosowych" dokonan. Jesli kwaczysci zdobeda w jakikolwiek wladze w Polsce, napewno nie daruja reszcie Narodu. Odznaczani z jakiejkolwiek okazji naukowcy, rolnicy i robotnicy, juz moga czuc sie "spisani na straty". I nawet "konspira" nie pomoze, bo wszyscy beda sie bali wszystkich. Boze, za co Nas karzesz? Dlaczego te chore ludziki chca zgnoic ten Kraj i Narod, i jakim cudem znajduja posluchanie, nawet wsrod czesci spoleczenstwa? Ostatnia nadzieja w wyborach, i modlmy sie, zeby Najwyzszy nie odebral Nam rozumu! Ja naprawde zaczynam sie bac, chociaz nie mam czego, ale pozostaje malutka czastka tej Spolecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Oszolomskie deklaracje Kwaczysty # 1 06.10.07, 18:20 Co z tego, że masz rację! Dla narodu wychowanego w duchu poszanowania do partii i jego wodza, zamiana PZPR na PiS nie ma znaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Dlaczego naród kocha PiS.. 06.10.07, 18:17 Będę głosował na Wielkiego Brata K. bowiem pragnę śledzić dalsze jego losy: *jako sprytnego fanatyka z poczuciem misji i paranoiczną wiarą w spiski *zimnego, cynicznego szefa o skłonnościach zbrodniczych W okresie swoich rządów walcząc ze spiskiem imaginowanym, tym zawiązanym przez UKŁD, KLIKĘ, KLAN, naprawdę wywołuje nawiązywanie różnych zmów jemu nieprzyjaznych. Mianowanie kogoś wrogiem stwarza wroga w tym samym stopniu, jak mianowanie ministra ministrem. Wielki Brat K. od 2005r. wyhodował już ze 20 swoich wrogów w samym rządzie. Głosując na Wielkiego Brata K. zobaczę jak walczy z Ziobrą, Dornem, Gosiewskim i całą tą zgrają, która osacza swojego wodza. Będzie to kolejny II etap rządów Wielkiego Brata K. gdy oszalały pójdzie na całość! Śledzenie tego przy kieliszku zimnej wódki sprawi mi niesłychaną radość! Unia też będzie miała UBAW!! Jak wykonać europejski nakaz aresztowania Tuska, Leppera czy Olejniczaka? Bowiem ścigani przez PiS politycy schronią się na wyspach brytyjskich, a Marcinkiewicz utworzy alternatywny rząd na uchodźctwie. Do rządu wejdą politycy PO, LiD i Samoobrony, którzy na wyspach brytyjskich znajdą azyl polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
prphts Re: Dlaczego naród kocha PiS.. 06.10.07, 19:02 A Michnik w jakiejś klitce gdzie powiesi sobie portrety Kiszczaka i Jaruzela będzie drukował podziemny nakład Gazety Wyborczej :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dlaczego naród kocha PiS.. 06.10.07, 19:06 Glosujesz wbrew temu co myslisz? Twoj problem.Zauwaz ze wygrywa swiat gdzie stawia sie na narod.Kaczynski nie lubi porownan z Putinem.Ale..Europa daje swiatu i Europie trzech ludzi-Kaczynski,Sarkozy i Putin.Narodowcy czyli patrioci.I tyle.To moj komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Trollu pisiarowy czy możesz przestać już?? 06.10.07, 18:27 to do dobiczek Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Trollu pisiarowy czy możesz przestać już?? 06.10.07, 18:37 Mądrość nie polega na sprycie, ale na umiejętności obstawania przy prawdach oczywistych. Ten przetrwa, kto wybrał świadczenie prawdom oczywistym. Kto wybrał chwilową iluzję, by na niej zarobić, ten przeminie wraz z iluzją... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ,,jak przegrac wybory,, autor donald tusk 06.10.07, 19:03 Platforma ma za przewodniczacego palanta.To dziwna sytuacja ze po przegraniu wszystkiego-PLATFORNA-trzyma nieudacznika na czele.Z drugiej strony Platforma nie ma lidera.Utracili Rokite i skrzypce graja POSTKOMUNISCI Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ,,jak przegrac wybory,, autor donald tusk 06.10.07, 22:40 > POSTKOMUNISCI Którzy (z orientacyjnymi chociaż datami przynależności do PZPR)? Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Premier: <a href="http://pl.youtube.com/watch?v=MdujNlDRNiU" targe 06.10.07, 18:13 To cały Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Premier: Jesteśmy gotowi! 06.10.07, 18:19 Przepraszam a z kim jechał bonzo kurduplo ? Cz starsza pani Niewyżyta go utuliła ? a może Szczypinda ? czyli dyżurna blondynka ? Oto jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Homo Sovieticus w natarciu 06.10.07, 18:29 Gdy komunizm przestał zaspokajać jego nadzieje i potrzeby, homo sovieticus wziął udział w buncie przeciwko swoim panom. (PZPR) Jest on jak niewolnik, który po wyzwoleniu z jednej niewoli czym prędzej szuka sobie drugiej.(PiS) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Homo Sovieticus w natarciu 06.10.07, 19:07 Michnik i jego rodzina to przyklad -sovieticus. Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 wszystko byle nie powtórka tego smutnego rządu 06.10.07, 18:25 amatorów i frustratów Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: wszystko byle nie powtórka tego smutnego rząd 06.10.07, 18:31 • Homo sovieticus nie zna różnicy między swym własnym interesem a dobrem wspólnym. Może podpalić katedrę, byle sobie przy tym ogniu usmażyć jajecznicę! Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 dobro wspólne do odejście PiSuaru w niebyt 06.10.07, 18:42 tego jestem pewien i dla tego warte są wszelkie ofiary - nawet sojusz PO z lewicą Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: dobro wspólne to odejście PiSuaru w niebyt. 06.10.07, 18:47 kerk5 napisał: > tego jestem pewien > i dla tego warte są wszelkie ofiary - nawet sojusz PO z lewicą Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Premier: Jesteśmy gotowi! 06.10.07, 18:32 Doprowadzisz głupolu do katastrofy, ale mam nadzieję że cię rozszarpią twoje moherowa wielbicielki i to będzie jedyna przyjemność jak zostanie z wolnej Polski. Baw się dobrze głupcze, ja poczekam. A do Tuska, Panie Tusk zniknij Pan i przestań to wszystko psuć do końca. Nie zamierzam głosować na mniejsze zło pod tytułem Tusk. Poczekam na potop jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor a taki będzie koniec tych kaczych rządów...: 06.10.07, 18:32 "Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po Żydów, ale nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Potem przyszli po związkowców, ale nie protestowałem, bo nie byłem związkowcem. Potem przyszli po katolików, ale nie protestowałem, bo byłem luteraninem. Potem przyszli po mnie... i nie było już komu protestować." Pastor Martin Niemöller Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: a taki będzie koniec tych kaczych rządów...: 06.10.07, 18:33 Nie jest wolny człowiek, który nie potrafi przyznać się do winy. Nie jest wolny naród, który nie potrafi wysłuchać wyznania win i uczynić takiego wyznania. Nic tak nie krępuje wolności, jak wina nienazwana i niewyznana. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: a taki będzie koniec tych kaczych rządów...: 06.10.07, 18:50 lewy_kaczor napisał(a): > > "Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowałem, bo nie byłem komunistą > . > Potem przyszli po Żydów, ale nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. > Potem przyszli po związkowców, ale nie protestowałem, bo nie byłem związkowcem. > Potem przyszli po katolików, ale nie protestowałem, bo byłem luteraninem. > Potem przyszli po mnie... i nie było już komu protestować." > Pastor Martin Niemöller Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor i obudzicie się z ręką w nocniku...: 06.10.07, 18:34 "Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po Żydów, ale nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Potem przyszli po związkowców, ale nie protestowałem, bo nie byłem związkowcem. Potem przyszli po katolików, ale nie protestowałem, bo byłem luteraninem. Potem przyszli po mnie... i nie było już komu protestować." Pastor Martin Niemöller Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: czy tusk wymieni narod?Kupmy mu bilet do UK 06.10.07, 18:35 • Wiara w fatum sprowadza na ziemię fatum. A wiara w wolność sprowadza na ziemię wolność.. Odpowiedz Link Zgłoś
scoolony Premier: Możemy rządzić sami, jesteśmy gotowi! 06.10.07, 18:37 ..i będziecie sami, bo my wyjeżdżamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 NIE lękajcie się... 06.10.07, 18:39 Być zniewolonym znaczy zawsze: być samotnym. (...) Wyzwolenie człowieka zaczyna się od wewnątrz. Nie mogłoby się jednak zacząć, gdyby człowiek nie spotkał obok siebie wolności innego i gdyby się nią nie zachłysnął Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Glosujemy przeciw Kaczyńskiemu. 06.10.07, 18:48 Nie oddamy Polski temu oszolomowi.! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Podobno Tusk ma ustąpić "ze względów zdrowotnych" 06.10.07, 18:38 Byle nie przed wyborami... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Podobno Tusk ma ustąpić "ze względów zdrowotn 06.10.07, 18:40 No powiedzcie mi, jak wiecie: ka moze być feler? Ludziska jeden rozum majóm, a kozdy rozumuje inacej. Krowa i koza jednóm trowe zrejóm, a gó.. inkse. Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jeden! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu. Musis nad tym pomyśleć. Musis przypatrzyć sie rozumowi, cy ci go co nie pokrzywiyło. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Podobno Tusk ma ustąpić "ze względów zdrowotn 06.10.07, 18:43 Co ty godosz? Nijak nie pojmuje... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 To Tuska wywiozą rozgoryczeni z PO na taczce... :) 06.10.07, 18:49 Albo wcześniej ustąpi "ze względów zdowotnych"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor zaraził się od bliżniaków kaczą grypą...??? 06.10.07, 18:57 Donald Tusk trafił do nieba. Oprowadza go św. Piotr i mówi: - Widzisz Donaldzie, u nas każdy człowiek ma swój zegar... Jak powie jakieś kłamstwo, to wskazówka przesuwa się o jedną minutę. Tu jest twój zegar - twoja wskazówka sporo się przesunęła. To jest zegar Matki Teresy, stoi jak stał na godzinie 12. - A gdzie zegar braci Kaczyńskich? - pyta Tusk. - Pracują w korytarzu jako wentylatory. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Dlaczego PiS nie ma 99% poparcia? 06.10.07, 18:40 Ludzie po prostu nie rozumieją że Jarek Samo Dobro chce zmienić Polskę w raj. No, wprawdzie żeby to zrobić będzie trzeba "poprawić" wybory (są ludzie którzy dają sie manipulować komunistycznej propagandzie PO i LiDu. Jeszcze na nich zagłosują! Przecież PO nas wcieli do Niemiec a LiD stworzy drugi komunizm.), zdelegalizować wszystkie partie poza PiS (sami komuniści ,agenci i szpiedzy. Jeszcze spróbują przejąć władzę albo będą za granicą rozgłaszać jak to źle u nas!),napisać nową konstytucję (ta była pisana pod dyktando komuchów. A Jarek sie zna i razem ze Zbysiem Ziobro napiszą nową, znacznie lepszą), wyjść z UE i NATO (tylko sie wtrącają. Co ich obchodzi że u nas będzie jedna partia? Ale najczystsza z najczystszych. Zresztą u nich jest sodoma i gomora. Homoseksualiści adoptują dzieci, księża mają żony, dzieci nie chodzą na religię, kobiety mają takie same prawa jak mężczyźni skandal!),zlikwidować sądy i trybunały (Jarek sie zna to Jarek będzie sam sądził. Razem ze Zbysiem Ziobro na podstawie nowego kodeksu karnego)i zamknąć granice Polski (po co ktoś chciałby z raju wyjeżdzać? A jak ktoś wjedzie to pewnie szpieg). I będziemy mieli idealne państwo Polskie a ludzie będą wdzięczni. A jak nie będą to na resocjalizację albo na emigrację. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Dlaczego PiS nie ma 99% poparcia? 06.10.07, 18:44 Nikt nie może być w pełni wolnym, gdy inni wokół niego, a przede wszystkim ci, których umiłował, są niewolnikami pisu. Właściwym ograniczeniem wolności człowieka nie jest, jak się niekiedy twierdzi, wolność innego człowieka, lecz jego niewola. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec historia lubi się powtarzać;-) 06.10.07, 18:40 przed ostatnimi wyborami w sondażach prowadziło aż do końca PO Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Musimy zlikwidowac symbole komunizmu 06.10.07, 18:40 "Musimy też zlikwidować wszelkie symbole komunizmu w Polsce. Musimy mieć ten okres ostatecznie za sobą - mówił szef rządu." Ale my mamy komunizm za sobą! Bardzo daleko! To PiS cały czas o nim przypomina... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Kozdy cłek fce mieć swój rozum.. 06.10.07, 18:41 No powiedzcie mi, jak wiecie: ka moze być feler? Ludziska jeden rozum majóm, a kozdy rozumuje inacej. Krowa i koza jednóm trowe zrejóm, a gó.. inkse. Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jeden! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu. Musis nad tym pomyśleć. Musis przypatrzyć sie rozumowi, cy ci go co nie pokrzywiyło. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Nie wierzcie kaczynskiemu.!!! 06.10.07, 18:46 Ten człowiek nie jest tego wart.!! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 T u s k_j e s t_n a g i... T u s k_j e s t_n a g i 06.10.07, 18:41 Oto cała prawda o Tusku... smutna prawda... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: Nie wierzcie kaczyńskiemu.! 06.10.07, 18:46 mimo takich opinii wierzymy Kaczyńskiemu i to bardzo!!! Żadna inna partia nie potrafi zmienić tego kraju od 1989, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Nie wierzcie Tuskowi, głosujcie na PiS !!! 06.10.07, 18:50 bibbi5 napisała: > mimo takich opinii wierzymy Kaczyńskiemu i to bardzo!!! Żadna inna > partia nie potrafi zmienić tego kraju od 1989, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 T u s k_j e s t_n a g i... T u s k_j e s t_n a g i 06.10.07, 18:50 Nie mów głupot... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Premier: Jesteśmy gotowi! 06.10.07, 18:41 "Mam nadzieję, że skoro jechał z panią Gronkiewicz-Waltz, to go utuliła - ironizował szef rządu, który sam nie ma prawa jazdy." nie ma żony, nie ma prawa jazdy, jednym słowem nieudacznik, i on chce samodzielnie rządzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Cała Prawda o GW............................. 06.10.07, 18:44 images13.fotosik.pl/81/84a1169f1b5ac86cmed.jpg I WSZYSTKO JASNE! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Polska gnije bez PiS.! 06.10.07, 18:52 Jak najszybciej PiS musi wygrać te wybory i kontynuować wysiłki naprawy Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor nie gnije-jest dobra wentylacja...: 06.10.07, 19:00 Donald Tusk trafił do nieba. Oprowadza go św. Piotr i mówi: - Widzisz Donaldzie, u nas każdy człowiek ma swój zegar... Jak powie jakieś kłamstwo, to wskazówka przesuwa się o jedną minutę. Tu jest twój zegar - twoja wskazówka sporo się przesunęła. To jest zegar Matki Teresy, stoi jak stał na godzinie 12. - A gdzie zegar braci Kaczyńskich? - pyta Tusk. - Pracują w korytarzu jako wentylatory. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Cała Prawda o GW............................. 06.10.07, 18:45 Masz możliwość wypowiedzi która nie jest Ci dana w "Naszym Dzienniku"! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Cała Prawda o GW............................. 06.10.07, 19:14 Bzdura! Gadki szmatki a gangrena GW zżera. Nie wiesz z kim rozmawiasz. Poczytaj Stanisława Remuszko...: KONIECZNIE www.remuszko.pl/gw/ Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszbankowski Premier: Jesteśmy gotowi! 06.10.07, 18:44 ponoć hitler pod koniec swej kariery wodza też zerwał z rzeczywistością. ucierpieli za to zwykli ludzie. czego i sobie i wam nie życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Homo Sovieticus pełen roszczeń.. 06.10.07, 18:49 Rozdrobniony na tysięczne odmiany indywidualne [homo sovieticus] był stałym towarzyszem bliźniego (...) Zawsze pełen roszczeń, zawsze gotów do obwiniania innych, a nie siebie, chorobliwie podejrzliwy, przesycony świadomością nieszczęścia, niezdolny do poświęcenia siebie, obracał się między Toruniem a Jasną Górą jako natręt i wyrzut sumienia PO i LiD... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Bardzo waży problem!!!!!!!!!!!!! 06.10.07, 18:45 W Europie dużo się dziś mówi o zagrożeniu populizmem. Niedostrzegana jest natomiast oligarchizacja życia politycznego, która na naszym kontynencie stanowi obecnie dużo większe niebezpieczeństwo dla demokracji www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_071006/plus_minus_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Chwila naszego samobójstwa... 06.10.07, 18:52 „Definicja” zasady solidarności znajduje się u św. Pawła: „jeden drugiego ciężary noście, a tak wypełnicie prawo Boże”. Chwila, w której zapomnielibyśmy o tym, byłaby chwilą naszego samobójstwa. (ks. Tischner) >To jest nasze samobójstwo bowiem zapomnieliśmy, ze nasz bliźni cierpi i potrzebuje pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś